Къде можем да намерим разпродажба на телевизори в интернет. разопаковани телевизори
разпродажба на телевизори - смарт и обикновени в Емаг, Технополис, 32 инча и др.

Разпродажба на телевизори. Мнения за най-евтини разопаковани телевизори

Къде можем да намерим разпродажба на телевизори в интернет. Мнения. Най-евтини разопаковани телевизори – смарт и обикновени в Емаг, Технополис, 32 инча и др.

Започваме с това, което ни питат често: Къде са евтините телевизори и разпродажбите, като по-долу ще продължим с мненията, описанията на проблема, съвети при избор на разопакован телевизор, рискове и т.н. Държим и на вашето мнение. Молим, препоръчайте добро място за покупка и разпродажба.

Откъде да купим евтини и разопаковани телевизори на разпродажба?
Разопаковани телевизори в Емаг Евтини телевизори в Зора
Разопаковани телевизори в Емаг Евтини телевизори в Зора
Виж цена Виж цена

Като всяка стока, и телевизорите се пускат на намаления, в промоция, с отстъпка. Струва ли си  да се възползваме от изгодните бройки и какви са рисковете.

Видове намаления при ТВ
Причина Какво да очакваме
Разопаковани нарушаване на целостта на картонената кутия, разкъсване на опаковката на аксесоарите и ръководствата
С леки забележки следи от употреба, фини драскотини по рамката
Демонстрационни прашни от престой на витрина, докосвани са от клиенти
Ликвидационни моделите няма да се зареждат повече
Нови модели промоционална цена на току-що пуснати на пазара нови модели

Разпродажба на телевизори. Къде? Условия

Мнения за разопаковани телевизори

Разопакованите продукти „дърпат“ с цена, но след обмисляне и допитване във форумите мнозина се отказват. Причината е масовото мнение, че под надписа „разопакован“ се крият върнати продукти. Хората не са сигурни защо телевизорът е върнат, подозират дефект или недостатък.

Отбелязва се фактът, че сайтовете за техника нямат раздел „втора употреба“, следователно върнатите продукти са описани по друг начин – като разопаковани или демонстрационни. Някои припомнят факта, че срокът за връщане е 30 дни, което не е малко време за използване на телевизор, който след това се предлага отново като нов.

Във форумите се коментира и друг аспект на темата – какво значи фабрично запечатан телевизор и как да се разпознае, че кутията е затворена в завода, а не допълнително в магазин след отварянето му.

ВАЖНО: Вижте още мнения за разпродажби на разопаковани телевизори и непременно оставете и свой отзив ТУК, в нашия форум с коментари! Пишете откъде сте купили своя телевизор, какъв и за какви пари? От какво да се пазим?

Директно от производители или дистрибутори

Покупката на телевизор директно от производител не е реално, но дистрибуторите представляват интерес. Някои сайтове се представят като дистрибутори по метода на дропшипинга.

Дропшипинг по същността си е посредническа дейност. Дистрибуторът не купува стоката, а я поръчва от друг дистрибутор (обикновено в чужбина), след като е получил поръчка за нея. Работата на такива дропшипинг компании е да рекламират дадения телевизор и да събират заявки за него, след което да го поръчат.

Същността на метода дава повод на доставчика да представя цените като „на едро“. Все пак услугата е повече ориентирана към фирми, а не към дребни клиенти, които ще поръчат една бройка.

Онлайн пазари за групови покупки

Преди години във форумите се събираха групи, които заедно осъществяват поръчка към даден онлайн търговец (примерно Али Експрес), за да ползват отстъпки за количество. Днес дейността е канализирана и организирана от онлайн магазини.

Не е нужен контакт с други клиенти. Отбелязва се желаната стока. Особеното е, че такива магазини поставят срок за заявката за дадена стока, за да има приключващ момент и последваща поръчка. Под стоката е отбелязано още колко клиента трябва да се съберат, за да се направи поръчка.

У нас не функционират сайтове за групова поръчка на телевизори. Има руски такива, но и в тях не се предлагат телевизори, а само аксесоари за тях.

Местни магазини за търговия на едро с електроника

Магазин и търговия на едро са понятия, които вече не се съвместяват. Все по-малко са физическите магазини и те работят на дребно. И тази опция от миналото отпада.

разпродажба на телевизори, мнения
Параметър, от който зависи преживяването

Съвременният профил на търговията ни принуждава да разгледаме офертите на веригите за черна техника, чиито условия ще видим по-долу.

Ликвидационни продажби

Някои търговци провеждат ликвидационни продажби – изчистване на стари модели и свалянето им артикулния списък. Но те не афишират факта, че намалените модели са морално остарели. Цената се намалява с някакъв процент, което привлича клиентите и наличните количества се изчерпват.

Намаленията при ликвидация не са така високи, какво бихме предположили. Обикновено са в рамките на 12 – 16%, рядко стигат до 30%.

Телевизори втора ръка

Търсим употребявани ТВ в интернет и всичко ни насочва към частните обяви в Базар и ОЛХ. Някои сервизи имат раздел за продажба на отремонтирана техника, но масово са празни или има една оферта с надпис „продаден“.

На място във физическите магазини за употребявана техника понякога се попада на телевизор. Избор няма, стоката е попаднала случайно. Една от причините е, че в Бг няма търсене. Търговците за техника втора ръка предлагат ТВ с гаранция от 1 месец, някои сервизи отпускат 3 месеца, което е съвсем недостатъчно за фината и разваляща се техника като модерните (и смарт) апарати.

Разопаковани телевизори. С колко са по-евтини?

Най-известното място за разопаковани телевизори е сайтът Емаг. Оттам черпим адекватна информация за намалението, което се дава за стока с нарушена опаковка. Към момента се предлагат 165 такива телевизора. Най-голяма отстъпка се дава за най-скъпите модели. Да говорим конкретно.

LG 86QNED993PB, 86″ Smart с параметри 8K Ultra HD и  QNED MiniLED като нов струва 13.550 лв. Емаг го продава разопакован с разлика от 7550 лв или за цената от 6000 лв. Отстъпката излива 44%.

Много голяма отбивка от цената правят за Sony 50X85J, който е 50″, смарт, Лед, 4K Ultra HD. Нов, той струва 2000 лв. Разопакован можем да го получим на половин цена за 990 лв.

А сега да разгледаме най-евтините модели. Минимална цена ще платим за Legend EE-T22 в размер на екрана 22″. Той е LED и Full HD. Струва в неразопаковано състояние 160 лв, разопакован е 140 лв. Разликата от 20 лв излиза 12.5% отстъпка.

Евелина Лютова

От по-престижните марки най-евтин е 32-инчовият Philips 32PHS5507/12, който е HD и LED. Редовната цена е 290 лв, намалената – 250 лв. Отстъпката възлиза на 40 лв или минус 14%.

Очертава се тенденция, че големите отстъпки са за скъпите телевизори, а евтините разопаковани се предлагат с малка отбивка. Търсейки хем голяма отстъпка, хем евтин телевизор, намираме равновесие при Finlux 43UHD4001, чийто размер е 43″. Той се продава с 40% отстъпка, която се измерва с 290 лв. Можем да го придобием срещу сумата от 440 лв.

Сравнение на цени и характеристики

Онлайн търговците класифицират телевизорите по размер на екрана и това е справедливо – именно размерът е първото, което гледа клиента. И ние ще подходим така, преглеждайки параметри и цени.

В раздела до 80 см се намират най-евтините модели. Ако цената е водеща за вас и търсите минимума, разгледайте само раздела с най-малки екрани. Истината е, че разнообразието тук не е голямо, каквото е и търсенето. Емаг, който взимаме за пример, има само 63 продукта.

Най-популярният ТВ е Star-Light 24DM3500, чийто размер е 24 инча. За него има 93% позитивни ревюта, с което излиза на първо място в целия раздел. Редовната цена от 295 лв е намалена от търговеца на 180 лв, а ако се вземе разопакован, става 170 лв. Срещу тази сума се получава размер на екрана, подходящ за кухня и за проследяване на публицистични предавания и новини. Може да се слуша и музика. Иначе го рекламират с ярките му цветове.

Сред новите модели е немного познатата у нас марка Northern Cross, чийто модел от 19 инча NC-SMART19 LX SLIM (забелязваме, че е смарт) струва 500 лв и няма опция за разопакован.

Най-евтиният модел е 22 инча Legend EE-T22, който е Full HD и LED. Струва 160 лв или 140 лв разопакован. Този модел също е идеален за сервизни помещения, но не е опция дори за детска стая.

При малките телевизори максималното качество на картината е Full HD, не се предлагат модели с 4К.

Насочваме се към масовият потребителски диапазон за размер на екрана, който е в границите на 80 – 108 см. Това значи 32 инча (80), 40 инча (100) и 43 инча (108). Какво качество наблюдаваме при тези размери? 4К ултра HD е вече нормална опция в сектора. По-голяма част от телевизорите са LED, има доста опции и за Smart.

32 – 43 инча е диапазон, в който намираме баланс между качество и цена. Вече се намира максимално добра картина (4К ултра HD). Като енергопотребление, тези апарати са най-ниско ниво – F и G, но харчат малко и можем да пренебрегнем минуса.

Най-скъпият модел в разглеждания сектор е LG OLED FLEX 42LX3Q3LA, който е 42 инча, смарт, 4K Ultra HD. Моделът е прекрасен, но го получаваме срещу 4380 лв (няма разопаковани).

разопаковани телевизори, евтини
Днес потребителите харесват размера от 50 – 55 инча (126 см – 139 см)

Цените за 55-инчовите апарати започват от 550 лв, това е абсолютният минимум към момента за нашия пазар. На тази минимална граница са Smart Tech 55F30UV2, който 4K, и 50-инчовият NEI 50NE6900. За 30 лв повече взимаме Crown 50NV88UWS 50 инча. Ценово групата на 50-инчовите достига до 7000 лв.

Популярен модел е Samsung 55AU7172, който е 4 К и е 55″. Някои търговци го предлагат с намаление на около 880 лв. Смарт моделът на Самсунг 55Q70B същият размер е 1250 лв.

Бегло минаваме през най-големите ТВ. Ако искаме 75 инча, минимално ще се бръкнем за около 1500 лв. Например TCL 75P735 191 см, смарт, 4 К струва 1550 лв в Емаг и го няма разопакован.

Препоръки за закупуване на най-добрите отворени телевизори на едро

При телевизорите вероятността от отказ е най-голяма в началото и в края на експлоатацията. При нов телевизор могат да излязат от строя най-ненадеждните елементи. При демонстрационните телевизори рискът е да излязат неустойчиви на замърсяване. Освен това те са работели по 12 – 15 часа на ден за срока на излагането си.

Мнозина клиенти смятат, че не си струва спестяването на пари за отворен телевизор. Все пак има желаещи и за тези бройки. Ето какво да погледнем:

  • Окомплектовка – налични ли са всички аксесоари, дистанционно, ръководства, крачета;
  • Рамката – разгледайте за драскотини и следи от удар;
  • Екрана – да се избърше праха, за да се види точното му състояние.

Тези проверки няма да са възможни, ако телевизорът се поръча дистанционно. Имаме право да го откажем, ако пристигне с петна по екрана или черни пиксели. Имаме предвид, че такива телевизори понякога са престояли на витрина няколко месеца.

Обемни отстъпки

Отстъпка за количество можем да очакваме и договаряме при техниката втора ръка. Онлайн търговията е организирана, така че не предвижда такава опция.

Съвети при купуване

Ще започнем от въпросите, които трябва да разрешим за себе си, преди да стъпим в магазин.

Първо, проверете свободното пространство в дома си. Размера на телевизора зависи от свободното пространство в избраното място за поставяне. Преценете ще се вмести ли желания телевизор, измерете габаритите на шкафа или стената. По-късно ще измерите външните размери на апарата и ще прецените дали мястото е достатъчно.

Второ, подберете диагонал. Колкото по-голям е екранът, толкова по-прекрасно е потребителското преживяване. Но да се купи максимално голям ТВ за всички налични пари не е съвсем правилно. Изборът на диагонала зависи от дистанцията за гледане. За 40 инча трябват 1.2 – 2.5 м, за 65 инча минимумът вече е 2 метра, по-добре да са 4 метра.

  • Ако стаята е малка, намалете диагонала или повишете качеството на сигнала;
  • Ако картината е некачествена, отдалечете екрана или вземете по-малък диагонал.

Трето, разширението на дисплея. То влияе върху детайлността на изображението. HD вече е морално остаряла система. Именно ТВ с това качество се предлагат на разпродажба и ликвидация. 8 К е другата крайност, все още се счита за екзотика. Избираме между Full HD и 4К. Full HD постепенно се изтиква от 4К – това е най-прогресивният формат за момента.

Четвърто, технология на матрицата. Основните са LED, QLED и OLED. Ако търсим ниска цена, ще останем на течните кристали LED. Тези панели са най-разпространени. QLED е усъвършенствана технология, засега надхвърля значително средностатическите бюджети. OLED е принципно различна технология, също на висока цена.

Пето, портовете. Главният е HDMI. Трябва да има минимум два, а най-добре да са три. Добре е да има няколко USB за флашки и мишки. Ethernet е за кабел, осигурява висока скорост и надеждност спрямо Wi‑Fi. Digital Optical Out е оптически изход за акустични системи. Wi‑Fi е безкабелно свързване с интернет, но има проблеми със стабилността.

Проверете внимателно продукта

Извън проверката на кутията и външния вид, нека видим и някои качества на ТВ:

  1. Проверете звука, като поставите апарата на средно ниво. Не трябва да се чуват хрипове и „бръждене“;
  2. Оценете дистанционното. Проверете дали е удобно. Ако апаратът е смарт, пултът ще се ползва активно за навигация. Някои поддържат гласово търсене, което е удобно;
  3. Проверете типа тунер. DVB‑T/DVB‑T2 приема цифрови ефирни канали с обикновена антена, за DVB‑C/DVB‑C2 трябва кабел, а при DVB‑S/DVB‑S2 – включване към спътник;
  • Изучете допълнителните функции. Производителите развиват технологиите и внедряват нови функции, които имат огромен маркетингов капацитет, но не са задължително полезни. От полезните функции ще набележим HDR — разширяване на динамични диапазон при 4К‑телевизорите. При филмите и игрите картината е контрастна и „сочна“. Bluetooth е удобен за включване на безкабелни слушалки и мобилни устройства за транслиране на съдържание. От 2020 г като ненужни се определят 3D и Curved display.
Проучете продукта и продавача
евтини телевизори до 200 лв
Големият избор обърква, ако не сме проучили предварително по данни и параметри

Продавачът ни интересува относно сериозност на доставките и уважаване на гаранция. Продуктът проучваме относно параметри и качества.

Прочетете внимателно описанието на продукта

За всеки модел има подробна информация в интернет. Напишете в гугъл не само името на апарата, но и съчетанието от букви и цифри – това е идентификаторът на модела. По него ще намерите и продуктови описания, и самото ръководство.

Проверете за правила за връщане и гаранции

В сайта на продавача задължително има раздел за връщане. Прочетете внимателно какви са условията, за да ги спазите. Ако онлайн търговецът не е обявил ясни правила за връщане на стока и как се обслужва гаранцията, по-добре да се насочим към друг с открита и прозрачна политика в тази насока.

Телевизорите са апарати, които по-често от други се развалят и тази част от избора и покупката може да се окаже ключова, ако сме с лош късмет.

Кои са най-добрите евтини телевизори?

Лидерска позиция в съотношението качество и цена заемат нескъпите корейски телевизори LG. Допреди няколко години щяхме да визираме и Samsung, но продукцията на тази фирма вече е доста скъпа и определено се качи в един ценови клас по-нагоре.

Хубави бюджетни модели се срещат при китайските BBK, TCL, Supra. Въпрос на лична преценка е, но не бихме пренебрегнали Crown и Finlux. Техните качества и цени са сравними. Освен това са най-широко предлаганите марки у нас, следователно има място за подбор и конкуренция при промоциите.

Друга възможност разкриват бюджетните модели на големи производители като Sony и Panasonic. Те имат продукция, правена в страни като Малайзия.

Малка забележка: добър телевизор е този, който напълно пасва на потребностите на конкретния потребител. Ако функциите са правилно подбрани, марката няма решаващо значение.

Добре ли е да вземем разопакован телевизор?

Разопакованите телевизори се продават с намаление от 10% до 50%. Около 10% – 20% се сваля от евтините телевизори. Големите отстъпки се правят на скъпите модели.

Наше мнение е, че разлика от 10 – 20 лв (каквато е разликата при евтините и малки телевизори) не е достатъчна, за да се вземе разопакована бройка. Никой, дори самият търговец, не може да каже как е процедирано с апарата, когато е бил извън кутията. Вземането на разпечатан апарат носи риск, а дали той си струва за спестяване на 10 или 20 лв?

Наличие на висок клас телевизори

Обратен е случаят със скъпите телевизори. Ако много искаме голям хубав модел от най-скъпите на пазара, но нямаме толкова пари, можем да спестим огромна сума, вземайки разопакована бройка. При някои модели се спестяват суми от порядъка на хиляди левове. Лошото е, че най-хубавите и желани модели нямат разопаковани бройки и се продават само на редовна цена.

Възможност за продажба на потребителите на по-ниска цена

Тя е свързана с продажбата на стоки с леки дефекти. Хубаво е такива бройки да се вземат от физически магазин, за да може купувачът да направи лична проверка и да вземе информирано решение за покупката.

Спестяване на разходи

Те са свързани с куриерските и транспортни такси. Някои фирми обявяват дни и часове, в които доставката е безплатна. Сред платените възможности най-„тънка“ е Easybox, но не всички телевизори се доставят до тези кутии. Доставката до куриерски офис или до адрес излиза около 7 – 10 лв.

Отворена кутия значи ли оригинална?

Въпросът с оригиналността на телевизора днес вече е загубила актуалност. Всичко, предлагано от търговците, е оригинална стока.

Относно кутията, телевизорите се продават в оригиналната кутия, тя просто е отворена. Ако ви предложат телевизор в чужда кутия, бъдете нащрек.

  • Цeнитe пoдлeжaт ли нa дoгoвapянe? В големите физически магазини и при онлайн търговците няма опция за договаряне на цена. „Малък“ търговец може да подели с клиента своята отстъпка, но такива „малки“ почти не останаха.
  • Paзoпaĸoвaни тeлeвизopи или peмoнтиpaни? Търговците продават разопаковани, а сервизите продават ремонтирани. Апаратите при търговците са нови, а при сервизите има и нови, и използвани.
Hoви ли ca paзoпaĸoвaнитe тeлeвизopи?

Зависи какво се разбира под понятието „нов“. Ако се пита дали апаратът е пускан и гледан, значи разопакованите не са нови. Те са работили за демонстриране.

продажба на демонстрационни телевизори
Консултантите помагат, но ако знаем какво да питаме

Някои телевизори може да са гледани при купувач 14 дни. Има възможност за връщане на техника, без да се обявява причината за това. Търговецът не е информиран защо телевизорът е върнат.

Според правилата на ЕС, продукт, закупен онлайн или извън физически магазин, поръчат по телефон или дистанционно, може да се откаже до 14 дни след закупуването, без да обявява причината. Търговецът трябва да приеме стоката, без да задава въпрос защо се връща.

Фактори, които трябва да имате предвид,

преди да закупите телевизори с отворена кутия на едро

Избирането на телевизор надхвърля далеч избора на параметри, модел и цена. Необходимо е да се информираме и по няколко други теми.

  • Ocигypявaнe нa ĸaчecтвoтo. Някои марки телевизори изпъкват с чудесната си цена. В описанията им има интересни функции и екстри, но не сме сигурни за качеството – защото са нови на пазара, имат ограничено предлагане или идват от несигурна страна производител. Ако желаем непозната марка, нека първо се информираме за реалното качество. Най-лесно това става със запитване във форумите и социалните мрежи.
  • Cъcтoяниe. Проверяваме го при вземане от магазина или склада на търговеца, или при доставката на адрес. Необходимо е да се уверим, че отсъстват външни повреди, преди да се разпишем. Ако кутията е деформирана, непременно трябва да се отвори.
  • Πpoизвoдитeл. Производителят обикновено е ясен, но си струва да погледнем в коя държава е направен избраният продукт. Някои производители имат производства в различни страни. Това се вижда от етикета, където има ред: страна производител.
  • Xapaĸтepиcтиĸи. Хубаво е характеристиките на стоката да се проверят на първи етап, още при първоначалния избор. След като сме фиксирали модела, още веднъж проверяваме функциите по техническата таблица.
  • Цeнa. Последна стъпка преди покупката е да въведем кода на модела в гугъл + думата „цена“, за да проверим дали някой търговец не го предлага по-изгодно.
Гapaнция

Средният срок на работа на телевизора е 8 години. Стремежът е по-голяма част от този срок да се покрие от гаранционно обслужване. Някои фирми предвиждат по-продължителна гаранция срещу начална такса.

У нас стандартната гаранция за телевизори е 2 години. Възможно е удължаване с 1 или 2 години. Цената за него зависи от марката и модела.

Да вземем за пример LG 50UQ81003LB от 50 инча. Стандартно гаранцията е 2 години. За 3 години се плаща 95 лв допълнително. За 2 години отгоре се плащат 144 лв. Samsung 65Q70B от 65″ получава 1 година допълнително срещу 195 лв, а 2 години – срещу 304 лв.

Продажба на демонстрационни телевизори

Това са телевизорите по рафтовете в магазини като Технополис, Зора и Техномаркет. Те работят непрекъснато, за да демонстрират качествата на модела и марката. Такива апарати работят без прекъсване часове наред и ресурсът им е значително изтощен. Но при продажба онлайн не се разбира дали намаленият апарат е демонстрационен, от витрина или върнат.

Какви телевизори се продават?

У нас се продават всички размери телевизори – от най-малките до видеостени. Като цени варират от 150 лв до 25 000 лв. Масовите марки от над среден клас са Самсунг и LG. Ниският ценови сектор се покрива от Nei, Neo, Star-Light, Crown.

Евтини телевизори. Кои са хубави?
  • В Емаг има цени от 159 лв. за 22 инча Legend. 177 лв е Nei 24 инча, 180 лв са 24-инчови Star-Light и Diamant. Потребителите предпочитат Horizon, който води класацията по популярност. 32 инча струва 270 лв;
  • В Технополис се предлагат 350 модела, най-скъп от които е 30 000 лв  LG OLED88Z29LA 8K. В другата крайност стоят моделите Тelefunken 24HB4700 за 190 лв и Smarttech 24HN10T2 за 200 лв;
  • В Техномаркет има около 100 модела. Най-продаван е Neo led-32H2 за 200 лв. и Philips 32PHS6605 за 300 лв;
  • В Зора има 232 модела, които започват от 180 лв за Crown 2433T2 и Daewoo 32DE04HL за 250 лв;
  • В Техмарт  SmartTech 24HN90N1 е 189 лв, ARIELLI LED32N218T2 е 199 лв. Прави впечатление Philips 32PHS5505/12 за 270 лв;
  • В Метро към момента в промоция е  Arielli 32n218t2 на 157.50 лв.

Телевизори до 200 лв. Откъде?
смарт телевизор ариели мнения
Хубавите сайтове за техника имат такава търсачка вляво на вашия монитор за отсяване на стотиците оферти

Всички търговци предлагат поне няколко модела от 3 – 4 марки в диапазона от 150/160 до 200 лв. Много от тях визирахме дотук, като давахме минималните цени при основните онлайн и физически продавачи.

Още информация и източници на английски: Съвети за купуване на телевизори в разпродажба; * Как да купуваме разопаковани телевизори? * Кои са най-добрите евтини телевизори?

Евтини смарт телевизори

В Емаг има 318 смарт телевизора. Те започват от 230 лв, колкото струва Star-Light 24DM6600 от 24″. Но специалистите са на мнение, че смарт ТВ не си струва под 40 инча. Минимумът на този размер е Яmart Tech 40FL10V1 на 350 лв.

В Техномаркет има 308 смарт модела. Най-евтиният е Neo 32HS2 на 280 лв. Струва си да се види Philips 32PHS6605 на 330 лв.

В Зора могат да се купят смарт Краун телевизори. Crown 32NV66WS е 320 лв, 32NV77FWS е 280 лв. Интерес представлява Toshiba 32WA2B63DG на 320 лв.

Вижте и ТОВА: Най-евтини смарт телевизори на разпродажба. Андроид ТВ Бокс – Техномаркет, Телевизор Daewoo 32DE04HL (цена) 32 и 24 инча и др.

Потенциални рискове

Телевизорите със Smart функция съставят профил на ползвателя и след това предават информация на рекламодателите, предупреждават експерти, цитирани от Газеты.Ru. Пред бъдещите потребители все повече ще стои въпросът как да отстояват своята независимост и личната си информация.

Що се отнася до покупката на самите апарати, рискове винаги съществуват относно качеството на закупената бройка. Никой не е застрахован от евентуални повреди. Във форумите четем за случаи на повреда на 3 и дори 4 телевизора на един и същ клиент, които са били заменяни от търговеца.

Oгpaничeни гapaнции

Има модели с ограничена гаранция от 1 година. Внимавайте и винаги четете на етикета какъв срок се дава.

Bъзмoжни дeфeĸти или липcвaщи чacти

Няколко неизправности се случват по-често от други и те се смятат за типични при телевизорите.

  1. На първо място е невъзможността да се включи / изключи апаратът. Обикновено причината е в захранващият блок. По същата причина ТВ се включва самопроизволно.
  2. На второ място по честота се поставя липсата на реакция от страна на дистанционното. Обикновено самият пулт е падал и се е повредил, но също може да е излязъл от строя захранващият блок на ТВ.
  3. На трето място: не действат копчетата. Натискаме ги, но няма реакция. Проблемът е процесора на контролера.

Други чести проблеми са с динамиката на звука, нефункциониране на паметта, лошо качество на изображението, неизправни портове.

Hecъoтвeтcтвия в ĸaчecтвoтo

Най-разпространените дефекти при телевизорите касаят изображението. Него трябва да видим още в магазина. Качествената проверка не трябва да се ограничава с външно оглеждане.

Необходимо е да се провери нарочно за черни пиксели, те не винаги са забележими с просто око. За целта съществуват специални тестове и видео. Носете си флашка с такива изображения, приготвени от къщи. Може и в магазина да се зареди такава картинка през wi-fi – YouTube  – Dead Pixel Test.

Нееднородност на екрана е друг проблем. Необходимо е да се гледа в магазина. Някои производители допускат нееднородност, затова връщането на ТВ с такъв дефект е проблематично.

След това проверяваме екрана за тъмни ивици и светли петна.

Детайлните проверки са ключово важни за скъпите телевизори. Най-високите цени оправдават наемането на специалист, който да провери избраната бройка от скъпия модел.

Видео: насоки за покупка на смарт ТВ от БНТ.

Първоначално публикувано на:23.03.2023 @ 7:24

За Елена Иванова

Прочети още

Как се прави чай от копър за бебе?

Чай от копър за колики за новородено, кърмачки и др. За отслабване. Как се прави?

Как се прави чай от копър за бебе? От семена. За кърмачки. От пресен копър. …

3 Мнения

  1. Данаил

    Не съм съгласен с колегата. Например HORIZON 55HZ9930U/B 55-те инча има всички възможни екстри и максимални параметри за сумичка, която е повече от прилична за този клас.

  2. Виктор

    Лично аз робувам на марки. Самсунг ми е като минимум, уважавам Сони. Среден клас сони си струва повече от висок клас нискобюджетни марки. Например 55A95K е уникален модел.

  3. Палейков

    Който купува втора ръка да внимава с едни Филипси, които постоянно дефектират на една платка. Сервизите са пълни с тях и точно такива филипси се продават втора употреба. Поправката е скъпа и несигурна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *