Мъж Лъв: благородство и щедрост в живота и любовта. Как да го спечелим?

♠ Как да различим мъж Лъв – характеристика ♠ Лъвска стихия, управляващи планети ♠ Талисман, амулет, щастливи числа, метали, цветове ♠ Уникалните черти от характера на Лъва  ♠ Негативи и позитиви ♠ Как да го разпознаем – външност ♠ От какво страда – здраве ♠ Професия и кариера ♠ Пари и благополучие

Още в текста: ♠ Секс, любов и брак с Лъв ♠ Как да го спечелим? ♠ Жена на мечтите ♠ Съвместимост по зодии – с кои жени си пасва най-добре

Лъвът царува в Зодиакалния кръг между 23 юли и 23 август. Под знака се раждат естествени лидери, способни за въодушевяват и увличат след себе си. Те винаги са първа цигулка.

Мъжът Лъв е холерик, с огнен темперамент. Той е силен и снизходителен. Обича великодушните жестове. Външно прилича на крал и има кралски амбиции.

Дали тук откриваме идеалният мъж, лишен от недостатъци?

Не, разбира се. Мъжът Лъв си има своите недостатъци и негативи. Например той е напълно лишен от способността да се учи от грешките. За Лъва всеки успех е негова лична заслуга, а всеки провал – просто лош късмет.

Как да се възползваме от качествата на Лъва и да минимализираме недостатъците му? Разказваме!

Обща характеристика на всеки мъж Лъв

Мъж Лъв е синоним на амбиция. Цял живот той очаква и изисква да получи максимални блага. Само че не бърза да ги заработва. „Очаква ги“ е по-точната дума: те да дойдат сами, защото той ги заслужава. Даже са длъжни да се появят. И когато късметът най-после го споходи, Лъвът го посреща като най-естественото нещо.

Материалните блага са в основата на всичко за Лъва. Единственият му стремеж е да постигне материално богатство. Всичко останало е второстепенно.

Лъвът гледа на света отвисоко. Не смейте да го критикувате! Той ще реагира болезнено и сигурно ще ви удари с тежка лапа. Мъжът Лъв въобще не смята, че някой е компетентен да го оценява.

“Фигурин

Мъжът със знак Лъв общува с лекота, лесно се пали по различни идеи и се увлича по жените. Той очаква превъзходството му да се признава по дефолт. Мързи го да се конкурира със съперници и никога не се доказва.

характеристика на мъж лъв

Характеристика на знака накратко

 • Стихия: огън. От огъня идват неговият сприхав характер, жив ум и невероятна сексуалност. Огнените хора не понасят да се занимават с дреболии и да дават подробни обяснения. Те са схватливи и поривисти, с гореща кръв. Именно това привлича жените. Огънят при Лъва е равен и спокоен. Затова той е по-предсказуем от Овена. Оптимист, късметлия, смело взема решения. Страстен, искрен, щедър и с душевна топлина.
 • Планета: Слънцето. От управляващата планета идват неговите качества на лидер, авторитарно поведение и претенциозност. Слънчевите хора стават президенти, известни политици, ръководители, директори или поне неформални лидери. Те са хора с авторитет. При неблагоприятно влияние на Слънцето в хороскопа този мъжкар е по-горделив от средното, с огромно самочувствие и грандиозни, но неосъществими амбиции
 • Втора планета: Плутон. Заради нея Лъвът е способен да отстоява позициите си. Планетата го лишава от пластичност и му придава жестокост, а понякога и ожесточение, което като цяло не е свойствено за знака.
 • Камък – талисман: александрит, рубин, кехлибар. Александрит помага на Лъва да постигне успех, дава му прозорливост. Рубинът е подходящ за Лъва, който прави кариера или търси обществено признание. Помага му да се справи с душевните си терзания. Кехлибарът е слънчев минерал, символ на щастието, здравето и дълголетието. Той пази мъж Лъв от зли сили, мълнии и пожар.
 • Противопоказани камъни: авантюрин, аметист и тюркоаз. Те водят до вътрешен конфликт, усилват негативните му черти и направо го въвличат в неприятности.
 • Благоприятни цветове: златно, жълто и оранжево.
 • Неблагоприятен цвят: бяло.
 • Метал на Лъва: златото (естествено).
 • Късметлийски числа: 1, 5, 9, 11.
 • Щастлив ден: неделя.
 • Амулети: лебед, лъв, орел. Тези изображения укрепват енергийния потенциал на Лъва и поддържат високия му статус. Подчертават неговата царственост. Хубаво е предметите да са в жълт или оранжев цвят или да са от злато. Ако амулетът е бижу, нека е едър и да се набива на очи. Разбира се, златен.
 • Подходящ дом: Лъвът не трябва да обитава малки, тесни помещения. На него въобще му е трудно да стои между четири стени, а какво остава те да го затискат. В интериора трябва да преобладава червеният цвят. Желателно е да има камина.

Външност на мъжа Лъв

Със своята външност мъж Лъв привлича погледите. Неговият стил е денди – ярък, забележим, скъп, внушаващ уважение. Той отделя внимание за външността си, главно за гардероба си. Обича украшения и скъпи парфюми. С целия си вид той подчертава, че е царствена особа.

Походката му се отличава с котешка грациозност, в която е стаена небивала сила и готовност за скок. Обичайно този мъж е висок и със здраво телосложение. Косата му е гъста, челюстта – квадратна, устата – чувствителна и страстна. Очите излъчват магнетична топлина, погледът е обаятелен, но някак измамен.

Черти на характера

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Мъж Лъв обича светът да се върти около него. С възрастта той привлича успех и укрепва превъзходството си. По показател успешност Лъвът оглавява Зодиака, но той е способен и на невиждани провали.

характеристика на мъж лъв
Той само изглежда котенце…

Когато този мъж не заема високо положение, той се чувства зле, като в чужда кожа. Но нека сме справедливи: Лъвът има основание да претендира за висок статус. Той има всички необходими за него качества:

 • Активност. Той е екстровертен. Или е в центъра на събитията, или е техният двигател. Слънцето в съчетание със стихията огън му дават мощен енергиен заряд;
 • Мощно излъчване. В общуването той привлича и се обгражда със силни хора. Към слабите показва постоянна грижа и опека, поради което те остават на негова страна;
 • Неуморна енергия. При благоприятни обстоятелства мъжкарят Лъв е способен за велики дела. Адекватно реагира в моменти, когато са необходими бързи решения и спешни действия. Безстрашен и самоуверен, той извлича максимум от себе си и го влага в ситуацията;
 • Оптимизъм. Това е неговото отношение към света. Ако съдбата не е благосклонна, той не губи позитивното си настроение и чувство за хумор. Защото просто е убеден, че доброто ще дойде. То му се дължи. Няма начин!;
 • Щедрост. Мъжът Лъв охотно дарява, подпомага, финансира. Той е дарител в ред социални и богоугодни начинания;
 • Великодушие. Неговата постоянна доброжелателност привлича множество познати. Благородният Лъв не предава партньорите си, не ги злепоставя, не злослови и винаги вижда най-доброто у хората;
 • Независимост. Той е уверен в решенията си и смело ги следва, без да проявява колебание или да се нуждае от чужди съвети.

Недостатъци на Лъва

Мъжът Лъв е емоционален, но запазва самообладание и крие чувствата си. Той е уверен, че околните са с по-нисък от неговия интелект, и не могат да го разберат. Лъвът често прави грешката да подценява хората, затова се случва да остане излъган. И се депресира.

Недостатък №1 на мъжа Лъв е неговата горделивост. Ако природните му таланти и вроденият стремеж към положение и богатство не се реализират, настъпва психическа деградация. Такива Лъвове са апатични, иронични, проявяват черен хумор. Рискуват психически разстройства.

Лъвът трябва да се бори със своите негативи, за да не допусне падение. А те са надменност, огромно самочувствие, деспотизъм, обидчивост, разточителност.

Още отрицателни черти на Лъва: егоизъм и склонност да критикува другите. Той не е способен да види собствената си грешка. Енергичността му често минава границите на разумното. Той е нетърпелив във всичко, но може бързо да прегори.

Малкото Лъвче трудно се възпитава, защото не признава авторитети и не приема съвети. С него може да се договорите, тогава то ще спази думата си.

Типове мъже Лъв

Астролозите делят Лъвовете на два типа.

 • Едните са независими, егоисти и навити глави. Те действат по собствено усмотрение и не се съобразяват с никого.
 • Другият тип е улегнал, с акцент върху нежната, грижовна, любвеобилна и щедра страна на знака. Той великодушно прощава чуждите грешки и запазва спокойствие при всяка ситуация.

Здраве

Мъжете Лъв са здрави по природа, макар да не се грижат за тялото си. Обичат вредна храна, водят нощен живот, не се преглеждат, не се лекуват навреме, но имат мощен организъм. Слабост е имунитетът им, който ги подлага на различни инфекции.

Евелина Лютова

Любопитното е, че Лъвът е най-уязвим по време на почивка. Когато е в действие, той се мобилизира и несъзнателно отблъсква болестите.

Професия и кариера

В която и сфера да се реализира, мъжът Лъв е целеустремен към най-високия пост, към най-високата заплата, към най-печелившата позиция. Той се нуждае да бъде слушан и следван.

Тъй като няма способности в бизнеса и предприемачеството, ще срещнем Лъвове в учебните заведения и военните структури, където хората са принудени да им се подчиняват.

За този знак е свойствена политиката. Там Лъвът идеално съвместява личните си амбиции с желанието да помага на хората.

Лъвът е умел в преговори. Умее да привлича клиенти. Уморява се от монотонна работа.

Опасност в работата представлява характерната за Лъва неспособност да издържа на конкуренция и лекомисленото му отношение към парите. Освен това Лъвовете никога не влагат средства в реклама, защото са изначално убедени в собственото си превъзходство.

Финанси

Той обича не самите пари, а възможностите, които те дават. Лъвът е щедър, обича да подарява, живее на широко, има слабост към разкош и скъпи вещи. Харчи щедро за своите празници и за празниците на близките си. Понякога семейството и самият Лъв не са доволни от неоправданите разходи, но нищо не може да се направи.

Парадокс е, че колкото повече харчи, толкова по-бързо печели. Той придобива пари по различни начини, включително от хазарт.

В случай че изпадне в лоша финансова ситуация, мъжът Лъв трупа големи дългове. Защото той не желае да се ограничава и да намалява стандарта си на живот.

Отношения с мъжа Лъв

Сексуалност

Личният живот на мъжа Лъв е наситен – една връзка се сменя от друга. Той лесно се поддава на любовни пориви, отличава се със своята страстност и показва свободно отношение към секса.

Въпреки това Лъвът предпочита здравите, продължителни връзки пред чистия секс.

В леглото Лъвът е мъжествен и сексуален. Изисква от партньорката си възхищение. Той е силно заинтересуван от половия си орган – от неговия размер и качеството, което може да предостави.

Но има и друга страна – мъжът Лъв се страхува от засечка и постоянно стои в напрежение, особено ако е с нова жена.

Любов и бракхарактеристика на мъж лъв

В душата си Лъв е непоправим романтик – щедър, великодушен и раним. Към любимата си се отнася трепетно и ревниво. Стреми се да прихване цялото й внимание и цялото й време, като не търпи конкуренция.

Ако във връзката този мъж усети дефицит на внимание или любов, отношенията тръгват към приключване.

Като съпруг Лъвът предпочита жени, които са по-долу от него на социалната стълбица. Те подхранват усещането му за благодетел. От съпругата си Лъвът изисква безпрекословна вярност. Той може да я ревнува дори от децата, ако реши, че тя им отделя повече внимание.

Жена на мечтите

Партньорката на Лъва трябва да е истинска жена – гледана и чувствена. Той си пада по дами, от които се излъчва сексуалност и чувственост. На които можеш да се възхищаваш.

От друга страна и някоя покорна, безпомощна женичка би завладяла този силен мъж. Той обича да покровителства.

Лъвът няма да позволи на съпругата си да прави кариера. В идеалния случай тя ще бъде домакиня, отделяща цялото си време за семейството и дома. Важно е да се поддържа и да представя по най-добър начин мъжа си пред хората.

Как да завоюваме мъжа Лъв?

С внимание и възхищение. Ако постоянно отразявате неговото сияние, той ще бъде неустоимо привлечен към вас.

Мъжът Лъв като баща

Лъвът е великолепен баща, но рядко създава големи семейства. Обикновено отглежда едно „лъвче“, по изключение – две. Отнася се към потомците като към принцове, на които им е позволено почти всичко. Единствено от тях се иска да приемат бащината дума за закон.

Подарък за мъж Лъв

Полезни подаръци или приятни дреболии – каквото и да изберете, то трябва да е красиво опаковано. Подаръкът трябва да показва, че сте мислили и сте се вълнували, че сте отделили необходимото време. Така мъжът Лъв ще се почувства значим и уважаван.

Подходящи подаръци за Лъва са предмети на разкоша, неща, с които може да се показва – златна писалка, луксозен тефтер, скъп халат.

Ще направите добър подарък, ако се пазите от евтините и безполезни вещи.

ТУК даваме хубави идеи за мъжки подаръци. 

Съвместимост на мъж Лъв

Мъж Лъв се разбира най-добре с въздушните хора. С тези дами той създава прекрасни бизнес и интимни връзки. Огънят и въздухът се разбират, взаимно се подхранват и заедно постигат прекрасни неща.

Нелоши са отношенията на Лъва с огнените хора като него.

Разбирателството със земните зодии е почти невъзможно. Пръстта винаги гаси огъня. Най-отчайващо е положението с водните зодии. По-добре с тях да няма никакъв допир. Водата и огънят изначално са настроени за взаимно унищожение.

Жена Риби и мъж Лъв

 • Съвместимост 22%: ранимата и деликатна Риба ще бъде привлечена от великолепния Лъв, но няма да оцелее в неговата компания. Лъвската показност и амбиции не пасват на душевната й настройка.
 • Сексуална съвместимост: чистият секс им доставя удоволствие, но с времето той ще се вгорчи от жизнените противоречия.
 • Деца: като родители Рибите и Лъвът имат различни подходи във възпитанието, но децата не страдат много, защото получават в изобилие грижа и топлина.

Зодия Риби (жена). Характеристика и съвместимост на жената Риби

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

Жена Овен и мъж Лъв

 • Съвместимост 96%: това е идеалната семейна двойка, в която всеки се стреми да подкрепя и помага на партньора си. И двамата ги влече да са лидери, но това не им пречи, защото се разбират и взаимно се уважават. А тя му се възхищава – разкош!
 • Сексуална съвместимост: също идеална. Интимността им е емоционална, ярка и удовлетворяваща.
 • Деца: жената Овен е склонна към експерименти, а Лъвът – към излишен контрол. Децата ще бъдат обгрижени, но няма да им е лесно.

Жената Овен: Характеристика. Съвместимост на жена Овен с мъж Везни, Стрелец и др.

Жена Телец и мъж Лъв

 • Съвместимост 43%: такива връзки се случват едва ли не случайно. Отношението към живота, материалната страна и благополучието на Телеца и Лъва изглеждат еднакви, но в същността си са различни. Трудно се постига щастие.
 • Сексуална съвместимост: за Телец не е лесно да угоди на Лъва. Тя не е способна да разбере желанията му. Вероятно ще се оформи сериозно неразбирателство в леглото.
 • Деца: родителите са склонни да поставят пред децата амбициозни задачи над техните способности. В резултат мъниците се комплексират.

Вижте и ТОВА: Съвместимост на жената Телец и какво иска тя от мъжете!

Жена Близнаци и мъж Лъв

 • Съвместимост 88%: двата знака имат сходни житейски принципи, интереси и стремежи. Въздухът подклажда огъня и е достатъчно представителен пред обществото. Възможно е да възникне неразбирателство, ако партньорите нямат общи цели. Проблем за жена Близнаци е да бъде домакиня, но тя не цели непременно кариера, което отваря възможност за компромис.
 • Сексуална съвместимост: наблюдава се преплитане на секса и любовта. Ако в семейния живот всичко е прекрасно, същата атмосфера се пренася и в леглото. Риск носи ревността.
 • Деца: родителите са склонни да контролират, да налагат волята си.

+ вградка към Жена Близнаци

Жена Рак и мъж Лъв

 • Съвместимост 47%: началото е романтично, после ескалира до непоносимост. Разликата в характерите става все по-видима. Жената Рак предпочита по-спокоен живот, докато Лъвът е в постоянно действие.
 • Сексуална съвместимост: идеална. Партньорите се допълват. Жената показва нежност и не се противи на желанието на Лъва да доминира.
 • Деца: родителите създават комфортни условия за израстване на децата, постоянно ги даряват с внимание и ласка.

Жена Лъв и мъж Лъв

 • Съвместимост 45%: процентът е нисък, защото два Лъва в една клетка трудно съжителстват. Те са еднакви в желанието си за доминиране. Но хармонията е възможна – ако партньорите преследват еднаква цел. Иначе винаги им е интересно заедно.
 • Сексуална съвместимост: Лъвът и Лъвицата са егоистични в леглото и мислят за собственото си удоволствие. Това не винаги е добре за общата работа, но е възможно и да се получи.
 • Деца: родителите защитават децата си, грижат се и им създават луксозни условия на живот. Проблемът е, че потискат тяхната самостоятелност.

Жена Дева и мъж Лъв

 • Съвместимост 79%: тук има достатъчно условия за щастлив съвместен живот. Девата е готова да жертва лични ценности заради семейното благополучие, лесно влиза в ролята на домакиня и цени качествата на съпруга си. И двамата се стремят към комфорт и благополучие.
 • Сексуална съвместимост: първоначално интимният живот е активен и разнообразен. Партньорите експериментират в леглото. С времето интересът един към друг спада. Дори е възможно напълно да се прекратят сексуалните отношения.
 • Деца: родителите показват безгранична любов към децата и са способни на всичко за тях. Но и тук проблемът е в прекаления контрол, който са склонни да налагат.

Жена Везни и мъж Лъв

 • Съвместимост 71%: обединяваща тема в тази двойка е почитането на личния и кариерен ръст. Заедно Везните и Лъвът са способни на повече, отколкото поотделно. Тя е обаятелна, а той й предоставя желаната защита.
 • Сексуална съвместимост: добра. Характерно е постепенното развиване на отношенията. С времето интимността се задълбочава.
 • Деца: родителите прекарват много време с децата, активно се интересуват от живота им.

Жена Скорпион и мъж Лъв

 • Съвместимост 82%: тях ги обединява амбициозността, целеустремеността и способността да преживеят временните неуспехи. Привлечени са от първа среща и бързо решават, че са намерили идеалната си половина. В брака се подкрепят, проблемът е само кой ще бъде лидер.
 • Сексуална съвместимост: те са способни да поддържат дълги години своята страст. Стига да има достатъчно комплименти.
 • Деца: добри родители, способни да осигурят грижа и топлина.

Жена Стрелец и мъж Лъв

 • Съвместимост 83%: те имат различни темпераменти, но рядко влизат в конфликт. Неразбирателствата се разрешават с лекота заради вътрешното благородство на партньорите. Те с лекота напредват в живота, защото имат сходни житейски принципи и приоритети.
 • Сексуална съвместимост: отлична. Жената Стрелец тръпне да се хареса на съпруга си, а той е достатъчно активен.
 • Деца: те са прекрасни родители, които се допълват. Грижовни и любящи.

Жена Козирог и мъж Лъв

 • Съвместимост 58%: средна. Различията в характерите им пречат да създадат продължителен и здрав съюз. Такива бракове са изпълнени със спорове и кавги. Жената Козирог е склонна да демонстрира хладина след конфликти, а за съпруга Лъв това е унищожително.
 • Сексуална съвместимост: обратно на бита, в интимността тази двойка е почти идеална. Партньорите ценят страстта и разнообразието и житейските спорове слабо им влияят. Но с времето и тази сфера започва да се отравя.
 • Деца: те са добри и отговорни родители. Стремят се да дават винаги в повече – материални блага, грижа, време. Но не дават свободно пространство.

Източници и още инфо на руски език: Стихия, планета, особености на мъж Лъв; * Любов и секс с мъж Лъв.

Жена Водолей и мъж Лъв

 • Съвместимост 68%: добра. Двата знака добре се допълват. Те са способни да си създадат емоционален и битов комфорт. Жената Водолей цени щедростта на съпруга си, а мъжът Лъв – нейната доброжелателност.
 • Сексуална съвместимост: житейските противоречия се решават в леглото. Партньорите ценят телесните удоволствия и си ги предоставят.
 • Деца: грижата за малките е сред най-важните неща за тези родители. Нерядко те прекаляват с грижата и вниманието.

А ето и видеото на Бистра за мъжете под знака на Лъва:

За Радост Ангелова

Прочети още

Мъж зодия Овен, хороскоп, характер

Зодия Овен, мъж: Съвместимост, характеристика, мнения

Каква съвместимост има мъж Овен с другите зодии? Как да го впечатлим? Как се влюбва? …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *