НОЩ пак развя плашилото коронавирус, ще удари ключа на възрастните хора в България

Стягат се да изолират старците с мотива, че им пука за тях, а цялата Борисова шайка доказа, че пет пари не дава за възрастните хора. Ако не бяха протестите, щеше ли да ръзвърже кесията? Той не го направи в най-тежкия момент през пролетта – единствен в света

Едва около 14-15 на сто от леглата, заделени за лечение на болни от коронавирус към момента са заети. Това говори ли ви нещо? То не противоречи ли на всекидневнrте бомбардировки, с които ни засипват от

възкръсналия НОЩ

за рекорд след негативен рекорд на броя на заразените? И как така са ИЗЛЕКУВАНИ СТОТИЦИ всеки Божи ден, като само 14 на сто от леглата са заети, като няма лекарство, като няма ваксина?

В същото време доцент Ангел Кунчев, главен здравен санитарен инспектор ни казва, че системата може да издържи на 500 новозаразени на ден. Новозаразени или болни? Пак не става ясно. Към вчерашна дата ни съобщават, че новите случаи са 1000.

Заразени или болни? Пак не става ясно.

А разликата е огромна. Още от сега обаче в НОЩ умуват как и кога да сложат под ключ възрастните хора. Мотивът – най-рисковата група са. Нали не си мислите, че откакто здравеопазването в България със закон беше превърнато в долнопробна търговия с хората, на някой му пука за старците у нас? Пет пари не дават –

просто изчисляват как да вземат едни големи пари,

от които по правило до пчеличките на първа линия достигат или само трохи, или нищо не достига. И се краде от всичко – от развалена храна за болните, от дажби, с които не може да се нахрани и малко дете…

Има един форумец в сайта “Дневник”, който каквато и тема да коментира, под линия завършва винаги по един и същ начин: “Добрият данъкоплатец се осигурява добросъвестно 40 години и се възнася на небето три месеца преди пенсия”. Това е горчивата истина в България за осигурените. Ако може старците изведнъж да изчезнат от държавата, но не и преди да са внасяли данъци и осигуровки поне 35-40 години  – тогава мутрите на власт наистина ще са истински щастливи.

Обсъждани били три варианта, съобщи доцентът, член на НОЩ. Подобно на извънредното положение през пролетта да им се определят часове, в които могат да излизат от домовете си. Вторият – обърнете внимание – да излизат, но само на определено разстояние от домовете си. Третият – да се въведе пълна изолация, като Кунчев побърза да успокои, че това е малко вероятно да се случи.

Нека се разберем, никой не отрича съществуването на коронавируса. Дори президентът на САЩ Тръмп ни го доказа по недвусмислен начин. Но защо не се прилагат отработени и проверени медицински практики в подобни случаи? Под карантина и съответните ограничения се поставят само хора, доказано болни или със симптоми на зараза. Останалите си живеят нормален живот. Така както и Белият дом не затвори и не спря работа.

Така постъпи още в самото начало на световната истерия и ужас от пандемията Сингапур. Да сте чули някакви страховити новини от там? Нещо за чували, нещо за препълнени морги?…

Вижте какво сме писали по-рано по темата


Д-р Тодоров: Медицински фашизъм в действие! Как така НОИ, МВР и други ще следят заразените от коронавирус?

“Фигурин

Остава да се въведат и жълтите звезди на Хитлер върху реверите!

Непримиримият борец срещу извращенията на управляващите заради така наречената пандемия от коронавирус д-р Георги Тодоров отново въстана срещу поредните репресии спрямо българските граждани.

Д-р Георги Тодоров

Не може да се съмняваме в професионализма му на медик, пържил се три години в огнищата на смъртоносната зараза от ебола в Африка. Медик, който на върха на всеобщото вцепенение по време на извънредното положение през пролетта доказа със закупени от него и колеги съмишленици тестове манипулациите на заразени, болни и починали от КОВИД-19.

Нов, непознат вирус действително има. Но на политиците той им

падна като мана небесна,

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

превърнаха в много по-голяма заразна опасност от самия вирус, който не е от най-смъртоносните. Застрашиха самите основи на демокрацията – много им се услади диктатурата, която наложиха върху хората. Опитват се да я използват и срещу протестиращите. Странно обаче защо при толкова струпване на хора по площадите, много от които без маски,

България не пламна от заразата.

Това само доказва достоверността на позициите на такива лекари като Георги Тодорв и доц. Атанас Мангъров.

Във мрежата той написа, че все повече стават хората, които виждат и порицават медицинския фашизъм и това го радва. Този фашизъм потъпква човешки и професионални права. Издават се

човеконенавистни и нагли заповеди

от хора, които не са лекари, а асистенти на убиеца Менгеле и надзиратели в концлагера Захсенхаузен – това наистина е жестоко обвинение.

Такава е безмилостната реакция на д-р Тодоров към новоизлюпения министър на здравеопазването, иначе професор Костадин Ангелов, по повод заповедта му за създаване на регистър на заболелите с цел да бъдат СЛЕДЕНИ от МВР, НОИ и други държавни институции!

Вижте какво сме писали по-рано по темата

Евелина Лютова

[ВИДЕО!]: Мижитурки или дебили сме? | Какво можем да научим от протестите в Сърбия?

Българите сме подложени на всекидневни унижения. Нашите съседи сърбите протестираха срещу лигавите действия на премиера си Вучич. Другите съседни народи също се държат достойно. Какво ни има на нас?

Вижте видео коментара на философа Ангел Грънчаров, който задава много интересни въпроси относно качествата на българите като граждани!

Дали не сме по-зян даже и от сърбите? Сърбите излязоха на протест. Проведоха се избори, знаете, техният правник Вучич спечели потресаващо мнозинство, но ефимерно и лъжливо. Той има доста спорни неща в политиката си по отношение на Косово и Русия. Махнал ограниченията за коронавируса във връзка с наближаващите избори, за да вземе властта. Седмица по-късно започва пак да въвежда забрани. Обаче сърбите викат “Пробуди се, Сърбийо”. (Показва улица в сръбската столица, пълна с протестиращи.) Когато мечката заиграе у комшията, може и у нас да заиграе. А у нас протестите са все не спонтанни, а са обикновено и платени. Има си хора, които ги организират. Ако имате пари, можете да си поръчате. Така беше, когато избираха Гешев от една бандитска групировка например.

Но защо да сме по-зян от Сърбия? По тази причина, че не реагираме като граждани, а сме народ, съставен сякаш предимно от мижитурки или от дебили. Вие коя от двете думи предпочитате? Идиоти или тъпанари? Мижитурки или дебили? Ето, сърбите излизат, държат се достойно, румънците – също, гърците – много добре се държат, турците… Македонците дори се държат, както подобава на граждани от 21-ви век. Само ние българите се държим по унизителен начин. Какви ли не безобразия се случват, министъра-председател го снимаха с пълно чекмедже и пищов, и кюлчета злато. Всеки ден скандали, изцепки, наглост, корупция. Как си личи, че държавата е на автопилот, бандитски формирования се борят за властта.

Нали видяхте това клипче с Христо Иванов на плажа край сарая на Доган? И видяхте как служители на НСО се държат като мутри и нарушаваха закона, без да им мигне окото. Ние им плащаме заплатите с данъците и те се държат по начин, от който ние можем да си направим заключението, че за тях Ахмед Доган е по-важен от българските закони, от Конституцията. Доган даже е махнал морския пясък, за да не иска никой да ходи там.

Добре де, тук възниква въпросът ние волско търпение ли имаме? Човеци ли сме? Волове ли сме, говеда ли сме, какво сме? По-зян ли сме ние даже и от сърбите? Те също са под кривата круша, и в Европейския съюз не са даже. Имат някакви идиотски сантименти към Русия… Едно време сърби и югославяни се държаха що-годе нормално, а сега се държат като… Знаете, при разпадането на Югославия какви идиотщини станаха, какви кръвопролития, какви ужасии се случиха… И сърбите сега са големи патриоти, проявяват дори проруски настроения.

У нас също има немалко хора, които се прекланят пред Путин, пред тиранията, пред кариеризма, идиотизма и комунизма. Защото путинизъм няма друг начин да се оцени, освен като идиотизъм. Путинистите живеят в някакъв фантастичен свят, съзнанието им е на нивото на Седемнайсти век и т.н., смятат, че могат да бъдат империя, за завоюват съседните държави, решават кой да е премиер у нас, месят се по безобразен начин. Нарекоха ни руски троянски кон в Европейския съюз и в НАТО и т.н. И при това положение да си путинист, това е атестат, че си идиот. Толкова.

И така интересува ме какво мислите: Ние българите мижитурки ли сме, дебили ли сме, идиоти ли сме, какво сме? И какво ни пречи на нас, българите да бъдем граждани. Тоест да си изпълняваме дълга. Което го правят даже сърбите и всички наши комшиии… И дали има някаква надеждица щом мечката играе у комшиите, да заиграе и у нас. Тоест да започнем и ние да протестираме, но не на някакви менте протести, не платени от Пеевски или от Доган или от Сулю и Пулю, някакви си бандити и мутри, а да отидем на протест, защото искаме да изпълним гражданския си и човешки дълг. Защото е нетърпимо да живеем в унижение в най-корумпираната държава, с най-нищожната свобода на медиите, с организирана престъпност, която е равна на държавата. Бандитите се разпореждат с държавата. Що за хора сме, че търпим тези неща?


Още по темата, каквото сме писали по-рано:

Вижте как подло ни манипулират с тестовете за коронавирус! Целта е ясна –

Насрочени са протести. Ще ги обявят за незаконни!

Здравният министър Кирил Ананиев трябва да е наясно, че рано или късно ще лежи в затвора, твърди Румен Петков
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев

Ще се наложи да възстановим част от ограничителните мерки, ако преминем границата от 200 заразени с КОВИД-19 на ден, заяви днес министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. И съобщи най-прясната статистика за разпространението на заразата у нас.

А сега внимавайте много в изнесената от него информация. За последните 24 часа са регистрирани 174 нови случая, а направените PCR тестове са 2775. С това общият брой на заразените според министъра е достигнал 5914, още четирима са починали.

Усетихте ли къде е МАНИПУЛАЦИЯТА?

Да я разчоплим заедно: 174 нови – не казва какви, но казва, че са направени 2775 ТЕСТА, А НЕ ЧЕ СА ТЕСТУВАНИ ТОЛКОВА ЧОВЕКА! Ами нали самите те са съобщавали неведнъж, че се правят ПОВТОРНИ тестове, а в някои случаи на един и същи човек – и трети тест. При това положение тези 174 теста към днешна дата равни ли са на 174 човека? И тези близо три хиляди теста – три хиляди души ли са? И за да ни подготви, министърът казва – няма да минем без контрол.

Лъжат ни, първо защото го правят постоянно от години. Но сега най-вече, защото се разчу за организирането на доста протести. Като се започне от ненавижданото от властите движение БОЕЦ, екологични организации, партии. Хич да не се изнанадвайте, че докато дойдат датите на протестите ТЕСТОВЕТЕ ще стават все повече, ЗАРАЗЕНИТЕ още повече, за да оправдаят забраната за събиране на повече хора. Не е трудно да се познае, че тя ще влезе в сила точно, когато им трябва. Ако все пак излязат протестиращи

сервилната само на властите полиция

ще пусне палките в ход, чиновниците – глобите, за да се осигури комфорта на крадливата пасмина, завладяла държавата. Така благодарение на блестящото управление на епидемията футоблни фенове и агитки може да се струпват на едно място, защото те не викат срещу Борисов и Горанов, не искат оставки. Протестиращи по площадите обаче са опасни за здравето на върхушката.
Удължиха част от мерките до края на юли, като при това щабът на

Мутафчийски не посочи убедителни аргументи за това решение. А сега внимавайте още повече:

Ананиев сам издаде четата

си от лъжци и манипулатори. В същото това изявление като уверява, че нито един болен няма да бъде оставен без лечение, той аргументира това си твърдение по следния начин – в момента в страната заетостта в инфекциозните отделения е около 37-38 на сто. Просветна ли ви съвсем?
Това, на което сме подложени е безумие, заяви на пресконференция днес лидерът на партия АБВ Румен Петков. И добави: Здравният министър трябва да знае, че ще лежи в затвора.

Д-р Йолов: Данните за коронавируса, които ни се представят, са манипулирани!

Докарахме хората до лудост! Медицината е срещала далеч по-страшни неща от коронавируса

Още един глас на професионалист се опълчва открито срещу всичко, което ни сполетя напоследък. А именно от коронавируса и от Националния оперативен щаб за борба с епидемията.

Вирусът съществува, но нещата около него се преекспонират до побъркване. Лекарите са виждали много по-страшни неща от коронавируса. Още в началото на епидемията д-р Йолов изнася показателна статистика, според която само 5 на сто от заразените ще са критични, защото имат и други сериозни заболявания. В желанието си да убедим хората да спазват стриктно въведените мерки обаче ги докарахме до лудост.

Това казва лекарят Веселин Йолов от Медицинския институт на МВР, който е заместник-началник на отделението за интензивно лечение и анестезиология към него. Преподава в Академията на Министерството на вътрешните работи.

Според доктора все по-масово

Разпространяваните конспиративни теории

около пандемията от с КОВИД-19 стават реални. Категорично споделям тезата, че данните, които ни се представят, са манипулирани. Заснети преди пет-шест години кофчези се представят като сегашни, кометира пред plovdiv24.bg д-р Йолов.

Той подчертава, че предприетите мерки за превенция от заразяване са правилни, но е абсолютно против начина, по който

Непрестанно се стресират хората.

Така се постига точно обратен ефект – хората станаха подозрителни, не вярват на управляващите, които всеки ден ги плашат. А отделно от това заради стреса се увеличава и напливът на хронично болни хора, които все по-трудно се справят със здравословните си проблеми заради отразяния им достъп до личните лекари, а също и заради

Стреса, на който са подложени всеки ден.

При една такава ситуация икономиката започва да страда. Погледнато дългосрочно – това тепърва ще се отрази върху здравето на населението. Заформя се много порочен кръг, прогнозира д-р Йолов.

Вижте какво сме писали преди по темата коронавирус

Професор Чуков: Пандемията от коронавирус – контролиран преход на планетарно ниво

Хората вече не вярват на официалната пропаганда, затова се работи за по-строг контрол върху населението

Коронавирусът цели да прикрие краха на световната финансова система. Либералната идеология, балоните в банкова сфера изгърмяха, коментира професор Боян Чуков. Той е дипломат, а също и експерт по международна сигурност.

Освен катастрофа, пандемията според професора е управляем преход на планетарно равнище. Какво цели този преход? Нещо, което

Ще ни накара да настръхнем,

когато ни дойде на главите. А именно:

Хората вече не вярват на официалната пропаганда. Затова се работи за по-строг контрол върху населението. Търси се и повод за световен конфликт. Към настоящия момент напрежението между САЩ и Русия, между Китай и Русия расте еспоненциално, но за това малко се говори, коментира пред БТВ професор Чуков.

По негова оценка българското правителство се е справило добре със ситуацията. Наложените строги ограничения са, за да не се препълнят болниците, както стана в други европейски държави.

Събитията зловещо се навързват.

Напрежението по света обаче расте по няколко направления, освен заради коронавируса. Русия лети на 10 000 метра в северните географски ширини, което преди не се е случвало. САЩ пък искат да имат свои военни бази в Гренландия, за да могат директно да удрят по Русия. Не се говори и за това, но конфликтът между двете Кореи расте, коментира професор Чуков.

Очевидно тъмните сили

искат да подложат света на масово унищожение. Това не го казва професорът, но към разсъжденията му спокойно може да се прибави и прогнозата на ООН за глад с библейски мащаби. Събитията зловещо се навързват.

Навсякъде валят предупреждения

за паника, а в същото време паника няма. Но има реална загриженост. Доста българи преживяха празните магазини и ужасната безработица от 90-те години на миналия век. Повечето хора вярват, че ще се справят с кризата вкъщи, независимо дали са заразени или не. Реалностите в здравеопазването ни отдавна са ги принудили да казват: Ако нямаш пари – умираш – заради дефицитите и корупцията в здравеопазването.

Още в първите дни на въвеждането му извънредното положение предизвика фалити на много малки и средни предприятия, излизането на хиляди в неплатен отпуск. Със средна заплата от 670 евро милиони нямат резерви за справяне с тази криза. А извънредното положение е удължено до 13 май (засега).

Президентът Румен Радев предупреди, че карантината може да хвърли хиляди българи на ръба на оцеляването, че гладът може да стане по-голям от страха и последиците от това ще бъдат гибелни.

Как му отговори премиерът Бойко Борисов? Не с логичното – взимаме мерки, а с първосигналното – нарече президента дърта злобна свекърва.

Борисов е абсолютно въплъщение на израза: Не ме гледай какви ги върша. СЛУШАЙ какво ти говоря!

Планетарната картина на разпространението на пандемията и кои страни се справят най-добре, кои най-зле е публикувана в International Politics and Society. А нейни автори са Мирко Гюнтер, Хелен Кортландер, Кристина Бирке Даниелс.

***

Полза от този умопомрачителен случай обаче има: пазете се от вируса по начина, по който съветват лекарите. И не разчитайте на помощ от здравните институции: В България ЗДРАВОЕПАЗВАНЕ отдавна НЯМА. Има само едни черни дупки, в които потъват едни милиарди с цел повишаване на жизнения стандарт на шепа медицински началници.

За останалите трохи и или имитация на здравеопазване.

А уж има кризисен щаб за коронавируса. Какво и кого кординира? Представяте ли си нещо друго още-по-страшно и масово да ни сполети?

Вижте още по темата тук.

И съвсем не между другото: защо в България тези заведения се наричат БОЛНИЦИ, а не ЛЕЧЕБНИЦИ или ЗДРАВНИЦИ? Може би защото влизаш болен и често излизаш още по-болен. През последните години почти повсеместно е така. Не лекува ли самата дума лечебница, не доразболява ли душите на хората самата дума болница?…

Защо Италия?

Проф. Красимир Петров
Професор Красимир Петров предрече, че кризата в Европа ще започне от Италия.

Преди година в София шокиращият лектор проф. Красимир Петров изнесе беседа на тема следващата финансова криза. В нея той изказа твърдението, че не може да се гадае коя точно страна ще натисне спусъка, коя ще даде началото на кризата.

Професорът обаче изрази опасения, че ако кризата тръгне от Европа, най-вероятно първата пострадала държава ще е именно Италия. Защото тя се управлява от популистко правителство, което вдигна заплатите с цената на държавни заеми. Така то направи икономиката на Ботуша крехка и уязвима. Както се казва, и да кихнеш, може да я събориш.

Затова и може би не изглежда чак толкова голяма случайност, че причиняващият кашлица и кихане вирус удари най-напред сърцето на бившата Римска империя. Естествено, икономиката не се съобразява с теориите на конспирацията, а действа по своя си логика. Неприятно е обаче, когато нейните железни закони водят до резултат, който съвпада с изводите на конспиративно мислещите.

За повече подробности чуйте лекцията на проф. Петров и продължете след нея надолу в текста, за да се запознаете с вижданията на друг един известен български финансист – Светозар Гледачев.

Коронавирусът ускорява световната финансова криза.

Сбъдване на лошите прогнози: Коронавируът удари в сърцето живота. Тепърва ще страдат и напълно здравите хора – ето защо

Започват да се сбъдват най-лошите прогнози на финансистите, сред които и Светозар Гледачев, за връзката между коронавируса и световната финансова криза

Сводката за разпространението на новия смъртоносен коронавирус към 2 март 2020 г. показва, че в ЕС заразените са 2100 човека, като смъртта е застигнала 38 от тях. Това са хора от 18 страни, членки на Евросъюза.

В България няма регистрирани случаи, но медицинските специалисти не бързат да се радват и се застраховат – “засега”.

В Далечния Изток освен в Китай, най-много хора са засегнати от коронавируса в Южна Корея, в Япония – също.

През последните десетилетия заедно с икономиката, се глобализираха и заразните болести. За едно денонощие със самолет човек може да обиколи цялата планета. И без да подозира да носи в тялото си всякакви опасности за себе си и за околните.

Но коронавирусът засяга не само човешките тела. Започнаха да се отменят концерти, анулират се резервации за хотели, билети за круизи и всякакви екскурзии. Туризмът в Европа вече губи по 1 милиард евро на месец заради него. За първите два месеца на 2020 г. е отчетен спад на нощувките с два милиона.

Разлюлени са и фондовите борси, чийто обичаен дневен оборот се измерва с трилиони долари.

За добро или лошо Китай стана фабриката на планетата. Най-големите световни корпорации отдавна изнесоха производствата си там. От миналата година насам в някои държави е регистрирано началото на рецесия. Финансовият и икономически анализатор Светозар Гледачев вече месеци наред предупреждава, че светът скоро ще влезе в икономическа криза. Това според него ще означава масови съкращения, останалите на работа с месеци няма да си получават възнагражденията.

Светозар Гледачев, финансова криза
Светозар Гледачев, по-долу ще дадем видео с него.

Коронавирусът сега ускорява сбъдването на прогнозата му.

Така че, вероятно се задават трудни времена за наемния труд, за пенсионерите, без коронавирусът да припарил до тях.

По един от документалните телевизионни канали неотдавна съобщиха, как след като пуснали на високи децибели записан на касетофон рев на тигър 12 маймуни умрели на място.

Страхът е най-страшният убиец не само за маймуните, той е по-страшен от кой да е вирус убиец.

Така че сега най-вече трябва да слушаме специалистите, не страховитите гласове в главите си. А мерките за защита са лесни и не струват пари. Наричат се добра хигиена.

Вижте какво сме писали по-рано по тази тема


Внесен е втори сигнал в прокуратурата срещу генерал Мутафчийски за всяване на страх и паника по време на епидемията

Адвокат и бивш депутат поискаха да се разследват Борисов, Мутафчийски и Ананиев за безотговорното им поневедние

Началникът на НОЩ по време на извънредното положение заради коронавируса генерал професор Венцислав Мутафчийски е даден на съд. Сигналът е на бившия червен депутат Страхил Ангелов. Изнанадващо прокуратурата не го е спряла, а го е изпратила във Военно-окържната прокуратура.

Обвинението на депутата е за всяване на паника и най-вече за изцепката му в интервю на Миролюба Бенатова, “че

отсега нататък яко ще се мре”.

Това не означава, че на Мутафчийски ще му се случи нещо – тоя филм сме го гледали. Не и докато Борисов е на власт.

      Адвокат Елена Гунчева

Преди това – още по средата на април, в разгара на истериите около епипедимята с КОВИД- 19 , сигнал до прокуратурата подаде адвокат Елена Гунчева. Тя обвинява в същото обаче освен генерал Мутафчийски и премиера Бойко Борисов, както и здравният министър Кирил Ананиев.

Между другото тя открива, че

бащините имена на Мутафчийски и на Борисов са еднакви,

а именно – Методиев. Това може да е и случайно съвпадение, но Методиев, не е като Иванов, Гергиев или Петров, та може и да не е. По върховете на властовите етажи в България рядко има случайни съвпадения. Пък и Бойко Борисов каза пред цяла България, че той е помогнал Мутафчийски да бъде назначен за шеф на Военно-медицинска академия.

Като адвокат Елена Гунчева посочва точно и кои закони са нарушени от тримата и защо трябва да им се търси отговорност за послания от типа на

“след две-три седмици ще сме в ада”.

В същото време само заради позицията й, че може да се появи дефицит на лекарства по време на извънредното положение, с обвинение се сдоби професор Асена Стоименова пак за същото – за всяване на паника сред обществото.

Не че от това ще произтече нещо – я да беше някой без политическо-олигархичен гръб зад себе си –

прокуратурата бухалка

досега да му е разказала играта.

Но поне за онези властимащи, които имат и малко мозък в главите си ще е урок, който не бива да забравят. Защото палачинката се обръща. И идва ден всеки да бъде възнаграден според делата си.

Вижте какво се писали по-рано по темата


The Sunday Times: Коронавирусът е открит още през 2013 г. в китайска изоставена мина

Сензационно разследване: Седем години учени са го пазили в лаборатория по вирусология в Ухан, откъдето пламна заразата

Странни и смъртоносни респираторни болести накарали китайски учени да търсят причината за разпространението им.

Така те стигнали до изоставена мина

в Югозападен Китай. Екипирани със защитни облекла от глава до пети, в това число и с апарати за дишане, те влезли в мината и попаднали на нещо потресаващо. Били поразени от вонята вътре. В мината гъмжало от

всякакви мутирали вируси и бактерии.

Хиляди прилепи висели от тавана на мината, в краката на учените се стелели дебели пластове от изпражненията им, а по тях тичали плъхове, съобщава The Sunday Times.

Разследването на изданието попаднало на доказателства, че тогава изследователите са открили вирус, подобен на КОВИД-19. Но китайските власти не са оповестили тази важна за откриването на произхода на заразата коронавирус информация, който бързо се разпространи по цялата планета.

„Новият щам“ на коронавирус,

който бил открит в мината през 2012 г., се съхранявал от години в вирусологична лаборатория в китайския град Ухан, където в края на миналата година започна пандемията Covid-19, твърди The Sunday Times.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

Вижте какво сме писали по-рано по темата


Това ще ви накара да се замислите: Шефът на СЗО излъчи към света ново страховито предупреждение за коронавирус

Заради пари са се вършили и продължават да се вършат чудовищни престъпления спрямо човека и природата

Шефът на Световната здравна организация излъчи ново страховито послание за COVID-19. А именно, светът според него дори не се е доближил до края на пандемията. Много държави отчитат напредък в борбата със заразата, признава той, но пандемията се ускорява в глобален мащаб, твърди Тедрос Гебрейсус, генерален директор на СЗО.

Към настоящия момент заразените по света са над 10 200 000 човека. Най-много са в САЩ. Но като се има пред вид, че всички ние

изкарахме един ускорен курс по вирусология,

дори без електронен калкулатор можем да пресметнем колко процента прави това при повече от 7 милиарда жители на планетата. И дали наистина това беше пандемия според медицинските дефиниции.

Генералният директор на СЗО Тедрос Гебрейсус

СЗО също както и щабът на генерал Мутафчийски, продължават да ни информират всеки ден колко повече са заразените, като свенливо се премълчава, че в България в началото на епидемията се правиха едва по стотина теста на ден. В света положението не беше по-различно поради огромния дефицит на тестове в целия свят. Тогава вероятно са били много повече отколкото сега, но не се знаеше. Така че да се говори за тенденция за ускоряване е

изключително некоректно.

Ускорение спрямо какво – на 100 тестувани през март срещу 2000-3000 през юни! Това не е сравнение, а манипулация. Да не говорим, че примерно в САЩ сега заразените са най-много, но там само Ню Йорк е с жители повече от България, а страната е с население над 300 милиона. И пак въпросът – сравнение на кое с кое? Отделно стана ясно, че от коронавирус умират преобладаващо много хора с други тежки болести. Така че – починали ОТ коронавирус или С коронавирус?…

В цялата тази история най-важните цифри са не колко са заразени, а колко са БОЛНИ. Е, вече не един и двама медици в България твърдят, че много КОВИД отделения на болниците са празни. И слава на Бога!

Шефът на СЗО аргументирайки си поредната прогноза прави същото – казва колко са заразени, а не колко са болни.

Някои наблюдатели отдавна съзират мръсна световна конспирация в тази пандемия, която съсипа икономиките и животите на много здрави хора. Но понякога причината може да е проста до тъпотия – СЗО в началото на разпространението на коронавируса се изхвърли точно както направиха и нашите управници. Толкова много, че която и задгранична телевизия да отвориш темата беше само една – пандемията. И сега им е много трудно до си признаят на фона на щетите, нанесени на света, че са сгрешили.

Поддържат „огъня” може би от страх,

че някой ще им потърси сметката за това.

Конспиративните теории обаче също не са за изключване, като имаме пред вид, че нито животът на човека, нито на природата, са приоритет на днешната глобализирана икономика. Важни са единствено парите. А заради тях са се вършили и продължават да се вършат чудовищни престъпления.

Не е никаква изненада след всичко това, че по света се надига силно социално недоволство. Протестират медици във франция и Испания. А в САЩ видяхме какво стана – недоволството прерасна в анархия и вандализъм. Тепърва този новини ще изместват коронавируса.

За Елена Иванова

Прочети още

Ким Чен Ун към жителите на Северна Корея: Пазете се от китайски коронавирусни “куршуми”

Властите съветват хората в тази затворена азиатска държава де не се занимават с йога и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *