“Модерна” сложи в малкия си джоб “Пфайзер”! Уби човек за по-малко от час

Смърт заради “Модерна”!

Съдържание:

От днес стартира ваксинирането с “Модерна” в България. Оказва се обаче, че тази ваксина е по-страшна и от тези на “Пфайзер” и “Бионтех”.

“Модерна” уби човек

Вече има регистриран смъртен случай, който обаче се опитват да потулят. Мъж на име Васил Йорданов е починал в София след ваксинация с “Модерна”. Той е получил ваксината в 13:30 ч., а в 14:23 е констатирана смъртта му. Като причина са смъртта е записана белодробна тромбемболия. От болницата обаче отричат смъртта да е свързана с ваксината.

“Белодробната тромбемболия е непредвидимо състояние. Човекът най-вероятно е имал проблеми, за които не е знаел преди ваксинацията” – споделя доц. Малинов.

Модерна коронавирус
“Модерна” се оказа по-опасна и от “Пфайзер-Бионтех”

Нито при ваксинацията с “Пфайзер-Бионтех”, нито с “Модерна” се правят пълни изследвания на ваксиниращия се човек. Именно затова преди самия акт го карат да подпише декларация, че болницата не носи отговорност при усложнения.

В случая обаче има огромна вероятност смъртта да е заради ваксинацията, тъй като иначе би било огромно съвпадение човекът да умре точно след поставянето на “Модерна”.

Още потресаващи случаи с ваксинации срещу COVID-19 можете да прочетете по-надолу!


По-добре да се разболееш от COVID, отколкото да се ваксинираш!

Ваксината на “Пфайзер” и “Бионтех” отне още един човешки живот. Лекарят Грегъри Майкъл издъхна в САЩ две седмици след ваксинацията си.

Ковид или ваксинация е по-добре?

Съпругата му Хайди Некелман обаче няма да се предаде и обикаля американските медии, за да разпространява колко е опасна ваксината срещу коронавирус. Тя разкри пред Си Ен Ен следното:

“Смъртта на моя мъж е 100% заради ваксината. Той винаги е бил здрав като бик, дори от грип не се е разболявал. Това ме кара да мисля, че направихме грешка с ваксинацията, защото щеше да пребори и коронавируса, докато ваксината го уби за 2 седмици. Няма да оставя смъртта му ненаказана, ще съдя правителството, защото то ни убеждаваше, че трябва да си сложим тази отрова.” – разкрива опечалената вдовица.

По думите й излиза, че е по-малко вероятно да умреш от коронавирус, отколкото от ваксината “Пфайзер-Бионтех”.

коронавирус COVID-19
Ваксината срещу коронавирус COVID-19 остави една жена вдовица

Този случай придоби особено голяма полулярност в САЩ, тъй като това е първият официално потвърден случай за смърт заради ваксината срещу Ковид. Аутопсията го е потвърдила.

“Фигурин

56-годишният Майкъл е бил ваксиниран в края на 2020 г. Само след три дни забелязва странни петна по кожата си. Оказва се, че това са подкожни кръвоизливи. Кръвната му картина показва много нисък брой тромбицити, което застрашава живота му. Преди да влезе в операционната обаче умира от инфаркт.

Още по темата за коронавируса и ваксините можете да прочетете по-надолу!


Ваксинираният д-р Митев: Няма да захаросвам истината!

Както е известно, медицинските лица са първите за ваксинация срещу коронавирус COVID-19. Сред тях е и д-р Стефан Митев от София.

Той разкри във Фейсбук как се чувства след поставената ваксина. Оказва се, че положението след една такава ваксинация никак не е розово, пише Novini8181.bg7.eu.

“Само 6 часа след ваксинацията започнаха неприятните усещания. Мястото на убождане ме боли, чувствам се отпаднал, много ми се спи. По принцип не съм много по спането, особено през деня, но днес ми се доспа много, имам нужда да лежа. Ръката си я вдигам напред, но много трудно настрани.” – пише лекарят от Българско рационално общество.

коронавирус д-р Стефан Митев
Д-р Стефан Митев се ваксинира срещу коронавирус, но има оплаквания след това
Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

“Няма да захаросвам истината, има дискомфорт, но дано да е преходен.” – пише още докторът.

Близките му се надяват, че неприятните симптоми ще отшумят и ваксината няма да му навреди на здравето, но гаранции няма. Плашещото е, че има такива неприятни симптоми веднага след ваксинацията с “Пфайзер”, което при другите ваксини го няма.

Още по темата с ваксините можете да прочетете по-надолу!


Жена на име Леонора Шокордова разкри пред камерите на Нова телевизия потресаваща история, в която дядо й губи живота си. Според нея на практика лекарите са го убили.

Заразяват с Ковид в болница

На 12 декември 2020 г. възрастният господин е приет в Университетска болница “Канев” в Русе. И двата му PCR теста са отрицателни, но лекарите решават да го настанят в COVID отделението, тъй като е с двустранна пневмония и висока температура, а това са симптоми за коронавирус.

Евелина Лютова

Мъжът излиза от болницата на 23 декември, но в много по-тежко състояние. Лекарите твърдят, че пневмонията му е овладянаи и трябва да се лекува в домашна обстановка.

На 29 декември обаче, вече с много лошо здраве, възрастният господин е приет в болница “Медика”. Тогава вече тестът му за коронавирус е положителен. Лекарите там обаче не могат да сторят нищо, тъй като състоянието му вече е критично.

коронавирус
Внучката на починал от COVID-19 с потресаваща история

“Дядо ми нямаше коронавирус, заразиха го в болницата, като го сложиха при пациентите с COVID. На практика те го убиха. При изписването в първата болница баба ми е трябвало да подпише декларация, че медицинското заведение не носи отговорност при фатален край. Що за наглост?!” – изригна внучката на жертвата в ефир.

По думите й става ясно, че дядо й може да е станал жертва на изкуственото надуване на бройката болни от Ковид-19. Именно затова да са го вкарали в COVID отделението, без да ги е грижа, че може да не е заразен и това да бъде фатално за него.


Във време на пандемия, когато всеки говори за ваксини, България се доказа в медицинската наука. Наши лекари съставиха лекарство, което помага срещу COVID-19, пише Lupa.bg.

Българско хапче срещу коронавирус!

Цял екип от лекари, оглавяван от акад. д-р Добрин Свинаров, е автор на медикамента. Става въпрос за нещо много просто – таблетка за смучене.

“Още в началото на пандемията започнахме нашата работа по това лекарство. В него има витамин С, витамин Д, цинк и кверцетин. Това е първата му съставка. Във втората съставка се съдържа мелатонин, който е много богат на антиоксиданти и се използва във всички лечения на коронавируса.” – споделя д-р Свинаров, който оглавява Клинична маборатория и Клинична фармакология в Александровска болница.

коронавирус
Акад. д-р Добрин Свинаров има свое лекарство за коронавирус

Другите хора от екипа, разработил лекарството, са акад. Богдан Петрунов, проф. Рахамин Шекеджийски и проф. Георги Момеков.

По идея на акад. Петрунов новият продукт срещу COVID-19 трябва да се съчетае с продукт, комбиниращ микроелементи, поливитамини и четвърт перорална ваксина, която предпазва от наслагването на бактериални инфекци.

Изобретението на българските учени е одобрено от Министерството на здравеопазването и скоро ще излезе на пазара. Д-р Свинаров обаче недоумява защо се купуват скъпи и недоказани все още чужди ваксини, вместо да се пробва с български медикамент. Той твърди, че новото изобретение може да се ползва както за профилактика срещу коронавирус, така и за лечение.


“Убиха я! “Пфайзер” закла жена ми като пиле, болката е огромна”

Мъж на име Иван Ангелов от гр. Бургас се свърза с редакцията на Dailystandart.com, за да разкаже своята потресаваща история. Тя завършва злощастно, но господинът иска да предупреди хората за опасността от ваксината “Пфайзер”.

коронавирус
Смъртен случай в Бургас заради “Пфайзер”

Ето какво пише в писмото си:

“Аз съм от Бургас. Жена ми работеше като медицинска сестра. На 31 декември я ваксинираха, на практика я задължиха от болницата, иначе щяха да я уволнят. Няколко часа след това се почувства зле, влошаваше се с всяка минута, а лекарите не можеха да направят нищо. На 2 януари се предаде и вече е на небето. Убиха я, заклаха я като пиле с тази инжекция.

Пиша това с огромна болка в душата, но искам да предупредя хората, че тази ваксина не помага, а напротив, вреди на здравето. Сега ми обясняват, че нямало общо между смъртта на жена ми и ваксината “Пфайзер”, но аз знам, че моята съпруга беше напълно здрав човек преди това.”

Ваксинацията в Бургас стартира на 27 декември 2020 г. Във всеки един ден всеки човек може да отиде и доброволно да си постави “Пфайзер”.

Иван Ангелов е алармирал за скандалния случай и в телевизията, както и в по-големи интернет медии, но никой друг не е искал да разкаже историята му. В момента случаят се опитва да бъде потулен.


ВИДЕО: “Излъгаха ме, че съм с COVID-19, за да изляза от там в ковчег!”

Диана Стефанова е преживяла истински кошмар в сливенската болница “Хаджи Димитър”!

Огромната манипулация с коронавируса продължава. За това алармира потърпевшата Диана Стефанова от Сливен. Тя разказа покъртителната си история в ефира на TV1.

Скандално “лечение” на Ковид-19 в Сливен

На 30 октомври майка й постъпва в частната МБАЛ “Хаджи Димитър” – Сливен с хепатит. Тя влиза с нея като придружител.

И на двете са направени PCR тестове, които по думите на лекарите излизат положителни.

Майката на Диана не получава лечение за хепатит, а за Ковид. В резултат тя става все по-зле и изпада в кома. На 6 ноември умира.

diana_600x400
Диана Стефанова стана жертва на манипулациите с коронавирус

Междувременно дъщеря й се бори със зъби и нокти да оцелее. Без да има никакви симптоми й се започва лечение с антибиотик. Опитват дори да й бият инжекция с антикоагулант, но тя категорично отказва. Хапчетата, които е получавала от мед. сестрите, ги е криела на дъното на чантата си, тъй като е била убедена, че те ще й навредят.

В крайна сметка Диана излиза жива и здрава от болницата, за разлика от майка й. Малко след това си прави пълни изследвания, които показват, че няма антитела и следователно никога не е боледувала от COVID-19. Това означава, че в болницата са я излъгали, че има вируса, като Диана е убедена, че това е било с цел да си попълнят бройката със заразени и дори по възможност и тази с починали.

Вижте във видеото цялата й потресаваща история!


Димитър Байрактаров: Гнусна лъжа! НЕ дават на санитари в “Пирогов” по 3000 лв. заплата

Жена с две висши кандидатства за санитарка в “Пирогов” – никой не я търси, а уж били на зор

Нагли лъжи за коронавируса и тотална манипулация на общественото мнение ни облъчват всеки ден през официалните медии. Те пък ретранслират без грам да се замислят официалните лъжи на управляващите.

pi

Жена с две висши образования, преболедувала от коронавирус, кандидатства за санитарка в болница “Пирогов”. Преди това с ушите си чухме от най-високо място как им давали по 3000 лв. заплати, но на обявата се отзовали едва трима човека.

Гнусна лъжа, възкликва Димитър Байрактаров в сайта “Афера”. Въпросната вишистка е жена му. Подала съответното заявление. Декларирала, че има антитела срещу заразата, защото е преболедувала от коронавирус.

Искаше да помага в тези тежки времена,

обяснява Байрактаров. Изминава седмица, никой не я е потърсил за нищо. Той нарича всичко това мръснишка пропаганда. И предупреждава, че истината за това как се лекуват болните от коронавирус и с какво отношение към болните скоро ще излезе наяве.

А в коментарите под този гневен пост на Байрактаров потребител разказва още една история в подкрепа на казаното от него. Съкратен работник решил да кандидатства в “Пирогов” като санитар срещу обещаното добро заплащане.

За никакви 3000 лв. не става дума.

На въпроса му за условията, получава следния отговор: От болницата заплатата е 600 лв. плюс 1000 лв. от държавата за работа на първа линия. Една работна смяна продължавала 14 часа. Два дни работа, два дни почивка. Това е.

По същия начин лъжат и за заплащането на медицинските сестри. Спомняте си унизителния фиш на работещи на първа линия в Поморие, нали?

Оядени хрантутници,

които са забравили що е то лишения и мизерия, се гаврят с пчеличките, в чиито ръце е сега е здравето и живота на толкова много хора. Началниците им няма да ги мислим – осигурили са си и продължават да осигуряват висок стандарт и на внуците. Щом в такива времена се лъже и се мачка справедливостта за положения труд, защо се чудим за грабежите в спокойни времена?

Вижте какво сме писали по-рано по темата


50 000 учени от цял свят бият тревога: Затварянето на хората заради коронавируса е опустошително за здравето им!

Учени от най-престижните университети – Харвард, Йейл, Кеймбридж, Станфорд, са се подписали в петиция. Епидемиолозите, а не политиците, трябва да предлагат решения за справяне с пандемията

За тази петиция на учени от цял свят, започнала да събира подписи от началото на октомври, съобщи доцент Андрей Чорбаов, шеф на Института по микробиология при БАН в ефира на Евроком. Той, както и подписалите петицията, в никакъв случай не отричат КОВИД-19, нито опасността от инфекцията. Към настоящия момент в света са заразени 40 милиона човека. Но

пандемии с различни причинители има всяка година.

Доцент Чорбанов

Това блокиране на цели сфери и отрасли скоро може да се окаже по-вредно от самия вирус, коментира доц. Чорбанов.

Учените и лекарите епидемиолози не са безотговорни хора. Те твърдят, че не трябва за се затварят здрави хора. Необходимо е строго да се изолират болните, за да се ограничат рисковите. Всички останали трябва да живеят нормално, казва доц. Чорбанов, който поддържа тази си позиция от самото начало на истерията около коронавируса.

Има нещо гнило в тази пандемия,

каза преди два месеца д-р Стойчо Кацаров. На върха на световната паника и ужас от заразата д-р Рашид Бетар, военен лекар, попита: “Ами ако всичко, което ни казаха за коронавируса, е лъжа?”, а във видеото каза, че някои хора като Фаучи още преди две години са говорили, че ще има световна пандемия. Два-три след това му изявление

видеото в ютюб изчезна и повече не се появи…

Преди дни български лекари, сред които д-р Антония Първанова, д-р Георги Тодоров и разбира се – доц. Атанас Мангъров, се обединиха в борбата за връщане на хората към нормалния им начин на живот. А за болните и заразените – да се грижат и да дават съвети само учените и медиците.
Това означава всички училища, университети, заведения, театри, опери, спортни зали,

да работят абсолютно нормално.

Струва си търпеливо да прочетете под какъв призив към политиците са се подписали тези 50 хиляди микробиолози и медици от цял свят ТУК. Полезно е и за личното ни поведение и отговорност в тази стресова за цялата планета обстановка. Време е политиците да спрат да се налагат диктаторски над учените и лекарите!

Вижте какво сме писали по-рано за коронавируса


Д-р Тодоров: Медицински фашизъм в действие! Как така НОИ, МВР и други ще следят заразените от коронавирус?

Остава да се въведат и жълтите звезди на Хитлер върху реверите!

Непримиримият борец срещу извращенията на управляващите заради така наречената пандемия от коронавирус д-р Георги Тодоров отново въстана срещу поредните репресии спрямо българските граждани.

Д-р Георги Тодоров

Не може да се съмняваме в професионализма му на медик, пържил се три години в огнищата на смъртоносната зараза от ебола в Африка. Медик, който на върха на всеобщото вцепенение по време на извънредното положение през пролетта доказа със закупени от него и колеги съмишленици тестове манипулациите на заразени, болни и починали от КОВИД-19.

Нов, непознат вирус действително има. Но на политиците той им

падна като мана небесна,

превърнаха в много по-голяма заразна опасност от самия вирус, който не е от най-смъртоносните. Застрашиха самите основи на демокрацията – много им се услади диктатурата, която наложиха върху хората. Опитват се да я използват и срещу протестиращите. Странно обаче защо при толкова струпване на хора по площадите, много от които без маски,

България не пламна от заразата.

Това само доказва достоверността на позициите на такива лекари като Георги Тодорв и доц. Атанас Мангъров.

Във мрежата той написа, че все повече стават хората, които виждат и порицават медицинския фашизъм и това го радва. Този фашизъм потъпква човешки и професионални права. Издават се

човеконенавистни и нагли заповеди

от хора, които не са лекари, а асистенти на убиеца Менгеле и надзиратели в концлагера Захсенхаузен – това наистина е жестоко обвинение.

Такава е безмилостната реакция на д-р Тодоров към новоизлюпения министър на здравеопазването, иначе професор Костадин Ангелов, по повод заповедта му за създаване на регистър на заболелите с цел да бъдат СЛЕДЕНИ от МВР, НОИ и други държавни институции!

Вижте какво сме писали по-рано по темата


[ВИДЕО!]: Мижитурки или дебили сме? | Какво можем да научим от протестите в Сърбия?

Българите сме подложени на всекидневни унижения. Нашите съседи сърбите протестираха срещу лигавите действия на премиера си Вучич. Другите съседни народи също се държат достойно. Какво ни има на нас?

Вижте видео коментара на философа Ангел Грънчаров, който задава много интересни въпроси относно качествата на българите като граждани!

Дали не сме по-зян даже и от сърбите? Сърбите излязоха на протест. Проведоха се избори, знаете, техният правник Вучич спечели потресаващо мнозинство, но ефимерно и лъжливо. Той има доста спорни неща в политиката си по отношение на Косово и Русия. Махнал ограниченията за коронавируса във връзка с наближаващите избори, за да вземе властта. Седмица по-късно започва пак да въвежда забрани. Обаче сърбите викат “Пробуди се, Сърбийо”. (Показва улица в сръбската столица, пълна с протестиращи.) Когато мечката заиграе у комшията, може и у нас да заиграе. А у нас протестите са все не спонтанни, а са обикновено и платени. Има си хора, които ги организират. Ако имате пари, можете да си поръчате. Така беше, когато избираха Гешев от една бандитска групировка например.

Но защо да сме по-зян от Сърбия? По тази причина, че не реагираме като граждани, а сме народ, съставен сякаш предимно от мижитурки или от дебили. Вие коя от двете думи предпочитате? Идиоти или тъпанари? Мижитурки или дебили? Ето, сърбите излизат, държат се достойно, румънците – също, гърците – много добре се държат, турците… Македонците дори се държат, както подобава на граждани от 21-ви век. Само ние българите се държим по унизителен начин. Какви ли не безобразия се случват, министъра-председател го снимаха с пълно чекмедже и пищов, и кюлчета злато. Всеки ден скандали, изцепки, наглост, корупция. Как си личи, че държавата е на автопилот, бандитски формирования се борят за властта.

Нали видяхте това клипче с Христо Иванов на плажа край сарая на Доган? И видяхте как служители на НСО се държат като мутри и нарушаваха закона, без да им мигне окото. Ние им плащаме заплатите с данъците и те се държат по начин, от който ние можем да си направим заключението, че за тях Ахмед Доган е по-важен от българските закони, от Конституцията. Доган даже е махнал морския пясък, за да не иска никой да ходи там.

Добре де, тук възниква въпросът ние волско търпение ли имаме? Човеци ли сме? Волове ли сме, говеда ли сме, какво сме? По-зян ли сме ние даже и от сърбите? Те също са под кривата круша, и в Европейския съюз не са даже. Имат някакви идиотски сантименти към Русия… Едно време сърби и югославяни се държаха що-годе нормално, а сега се държат като… Знаете, при разпадането на Югославия какви идиотщини станаха, какви кръвопролития, какви ужасии се случиха… И сърбите сега са големи патриоти, проявяват дори проруски настроения.

У нас също има немалко хора, които се прекланят пред Путин, пред тиранията, пред кариеризма, идиотизма и комунизма. Защото путинизъм няма друг начин да се оцени, освен като идиотизъм. Путинистите живеят в някакъв фантастичен свят, съзнанието им е на нивото на Седемнайсти век и т.н., смятат, че могат да бъдат империя, за завоюват съседните държави, решават кой да е премиер у нас, месят се по безобразен начин. Нарекоха ни руски троянски кон в Европейския съюз и в НАТО и т.н. И при това положение да си путинист, това е атестат, че си идиот. Толкова.

И така интересува ме какво мислите: Ние българите мижитурки ли сме, дебили ли сме, идиоти ли сме, какво сме? И какво ни пречи на нас, българите да бъдем граждани. Тоест да си изпълняваме дълга. Което го правят даже сърбите и всички наши комшиии… И дали има някаква надеждица щом мечката играе у комшиите, да заиграе и у нас. Тоест да започнем и ние да протестираме, но не на някакви менте протести, не платени от Пеевски или от Доган или от Сулю и Пулю, някакви си бандити и мутри, а да отидем на протест, защото искаме да изпълним гражданския си и човешки дълг. Защото е нетърпимо да живеем в унижение в най-корумпираната държава, с най-нищожната свобода на медиите, с организирана престъпност, която е равна на държавата. Бандитите се разпореждат с държавата. Що за хора сме, че търпим тези неща?


Д-р Йолов: Данните за коронавируса, които ни се представят, са манипулирани!

Докарахме хората до лудост! Медицината е срещала далеч по-страшни неща от коронавируса

Още един глас на професионалист се опълчва открито срещу всичко, което ни сполетя напоследък. А именно от коронавируса и от Националния оперативен щаб за борба с епидемията.

Вирусът съществува, но нещата около него се преекспонират до побъркване. Лекарите са виждали много по-страшни неща от коронавируса. Още в началото на епидемията д-р Йолов изнася показателна статистика, според която само 5 на сто от заразените ще са критични, защото имат и други сериозни заболявания. В желанието си да убедим хората да спазват стриктно въведените мерки обаче ги докарахме до лудост.

Това казва лекарят Веселин Йолов от Медицинския институт на МВР, който е заместник-началник на отделението за интензивно лечение и анестезиология към него. Преподава в Академията на Министерството на вътрешните работи.

Според доктора все по-масово

Разпространяваните конспиративни теории

около пандемията от с КОВИД-19 стават реални. Категорично споделям тезата, че данните, които ни се представят, са манипулирани. Заснети преди пет-шест години кофчези се представят като сегашни, кометира пред plovdiv24.bg д-р Йолов.

Той подчертава, че предприетите мерки за превенция от заразяване са правилни, но е абсолютно против начина, по който

Непрестанно се стресират хората.

Така се постига точно обратен ефект – хората станаха подозрителни, не вярват на управляващите, които всеки ден ги плашат. А отделно от това заради стреса се увеличава и напливът на хронично болни хора, които все по-трудно се справят със здравословните си проблеми заради отразяния им достъп до личните лекари, а също и заради

Стреса, на който са подложени всеки ден.

При една такава ситуация икономиката започва да страда. Погледнато дългосрочно – това тепърва ще се отрази върху здравето на населението. Заформя се много порочен кръг, прогнозира д-р Йолов.

Вижте какво сме писали преди по темата коронавирус

Професор Чуков: Пандемията от коронавирус – контролиран преход на планетарно ниво

Хората вече не вярват на официалната пропаганда, затова се работи за по-строг контрол върху населението

Коронавирусът цели да прикрие краха на световната финансова система. Либералната идеология, балоните в банкова сфера изгърмяха, коментира професор Боян Чуков. Той е дипломат, а също и експерт по международна сигурност.

Освен катастрофа, пандемията според професора е управляем преход на планетарно равнище. Какво цели този преход? Нещо, което

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

Ще ни накара да настръхнем,

когато ни дойде на главите. А именно:

Хората вече не вярват на официалната пропаганда. Затова се работи за по-строг контрол върху населението. Търси се и повод за световен конфликт. Към настоящия момент напрежението между САЩ и Русия, между Китай и Русия расте еспоненциално, но за това малко се говори, коментира пред БТВ професор Чуков.

По негова оценка българското правителство се е справило добре със ситуацията. Наложените строги ограничения са, за да не се препълнят болниците, както стана в други европейски държави.

Събитията зловещо се навързват.

Напрежението по света обаче расте по няколко направления, освен заради коронавируса. Русия лети на 10 000 метра в северните географски ширини, което преди не се е случвало. САЩ пък искат да имат свои военни бази в Гренландия, за да могат директно да удрят по Русия. Не се говори и за това, но конфликтът между двете Кореи расте, коментира професор Чуков.

Очевидно тъмните сили

искат да подложат света на масово унищожение. Това не го казва професорът, но към разсъжденията му спокойно може да се прибави и прогнозата на ООН за глад с библейски мащаби. Събитията зловещо се навързват.

Навсякъде валят предупреждения

за паника, а в същото време паника няма. Но има реална загриженост. Доста българи преживяха празните магазини и ужасната безработица от 90-те години на миналия век. Повечето хора вярват, че ще се справят с кризата вкъщи, независимо дали са заразени или не. Реалностите в здравеопазването ни отдавна са ги принудили да казват: Ако нямаш пари – умираш – заради дефицитите и корупцията в здравеопазването.

Още в първите дни на въвеждането му извънредното положение предизвика фалити на много малки и средни предприятия, излизането на хиляди в неплатен отпуск. Със средна заплата от 670 евро милиони нямат резерви за справяне с тази криза. А извънредното положение е удължено до 13 май (засега).

Президентът Румен Радев предупреди, че карантината може да хвърли хиляди българи на ръба на оцеляването, че гладът може да стане по-голям от страха и последиците от това ще бъдат гибелни.

Как му отговори премиерът Бойко Борисов? Не с логичното – взимаме мерки, а с първосигналното – нарече президента дърта злобна свекърва.

Борисов е абсолютно въплъщение на израза: Не ме гледай какви ги върша. СЛУШАЙ какво ти говоря!

Планетарната картина на разпространението на пандемията и кои страни се справят най-добре, кои най-зле е публикувана в International Politics and Society. А нейни автори са Мирко Гюнтер, Хелен Кортландер, Кристина Бирке Даниелс.

За Елена Иванова

Прочети още

Андрей Чорбанов

Проф. Чорбанов размаза мафията на Борисов: Не умираме от COVID, а от бедност!

Проф. Чорбанов съсипа властта и изказа възмущението си от мафията, която стои начело на държавата! …

Едно мнение

  1. ПЕНКА ИВАНОВА

    Πo eдин oт дoĸyмeнтaлнитe тeлeвизиoнни ĸaнaли нeoтдaвнa cъoбщиxa, ĸaĸ cлeд ĸaтo пycнaли нa виcoĸи дeцибeли зaпиcaн нa ĸaceтoфoн peв нa тигъp 12 мaймyни yмpeли нa мяcтo.

    Cтpaxът e нaй-cтpaшният yбиeц нe caмo зa мaймyнитe, тoй e пo-cтpaшeн oт ĸoй дa e виpyc yбиeц.

    Taĸa чe ceгa нaй-вeчe тpябвa дa cлyшaмe cпeциaлиcтитe, нe cтpaxoвититe глacoвe в глaвитe cи. A мepĸитe зa зaщитa ca лecни и нe cтpyвaт пapи. Hapичaт ce дoбpa xигиeнa.

    НИТО ЗА МИГ НЕ СЪМ ВЯРВАЛА, ЧЕ ИМА КОВИД 19! БЯХ УБЕДЕНА ОТ ПЪРВИЯ МОМЕНТ, ЧЕ ТОВА Е ИЗМАМА! НЕ ПОДОЗИРАХ, ОБАЧЕ, ЧЕ ЩЕ СТАНЕ В ТАКИВА РАЗМЕРИ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *