Мъж Везни: хармония и романтика. Как да го спечелим? Любов с Везни

♠ Характеристика на мъж Везни ♠ Стихия, планети ♠ Камък, талисман ♠ Външност на мъж Везни ♠ Темперамент и характер ♠ Типове по декади ♠ Здравословен статус ♠ Професионално развитие и кариера ♠ Пари ♠ Връзка с мъж Везни ♠ Секс и любов, брак ♠ Мечтаната жена

Още в текста: ♠ Как да завоюваме мъжа Везни ♠ Като баща ♠ Идеалният подарък ♠ Съвместимости с жени по зодии

Типичната Везна се стреми към хармоничност във всичко – от отношенията до бита. Ако сте срещали мъж с тънко чувство към пропорции, ритъм и цвят, към всичко изящно и изтънчено, при това надарен с прекрасно чувство за хумор и жив ум, той навярно е бил Везни.

Везни е седмият знак от Зодиака, мъжки, кардинален. Подчинява се на стихията на въздуха. Слънцето влиза в знака на 23 септември и излиза на 23 октомври. В този период се раждат очарователни, дружелюбни мъже с лек, комуникативен характер.

Характеристика на всички мъже Везнихарактеристика на мъж от зодия Везни

Хората-Везни са приветливи и дружелюбни. Те с лекота намират общ език с когото и да е. Заради хармонията и равновесието са готови на компромис. Везната е водена от желанието да съхрани мира и спокойствието на всякаква цена. Този стремеж й носи най-много неприятности – защото трудно отстоява правата си, бързичко отстъпва и се предава без бой. Надпреварата е чужда на мъжа Везни. Той не се интересува от конкуренцията и има сравнително слаба воля.

Мъжът Везни е като въздуха – изпълва всяка форма и се приспособява към всичко, дори към най-неблагоприятната ситуация. Това е ценно качество, но обратната му страна е повърхностно отношение към нещата и известно двуличие. Везната умее да се прикрие – тя ще „изпие“ от събеседника всяка информация и няма да каже за себе си нито едно важно нещо. Носи ключодържател със снимка на партньорката си или нещо друго с нейна снимка и от време на време си я гледа.

Третото фундаментално качество на мъж Везна е неговото „равно“ отношение към всички и по всяко време. Той не е подвластен на импулси и резки обрати в настроението. Винаги го срещаме такъв, какъвто очакваме – сърдечен, дружелюбен и усмихнат.

Знакът Везни накратко

 • Стихия: непостоянният, неуловим въздух. Той прави хората емоционално хладни. Въздушните хора са мислещи и рационални. Те следят за емоциите и страстите си. Точно въздухът е причината мъжът Везни постоянно да е устремен към равновесие. Всичко неприятно и тревожно се разсейва в неговото съзнание като сутрешна мъгла. И още един дар от въздуха – тези хора са свободолюбиви, подвижни, леки, прозрачни.
 • Планета: ярката чувствена Венера. Благодарение на нея мъжът Везни се харесва на жените. Неговата усмивка е типично Венерина – чувствена и чаровна, покоряваща на мига. Той притежава огромната сила на внушението и обаяние. И обратното – любовта играе главна роля в живота на Везната. Венера му дарява чувствителност, мечтателност, романтика, позитивно отношение, естетически вкус.
 • Камък талисман: ален корал, лазурит, циркон, опал. Коралът дава красноречие и дар за убеждаване. Премахва завист и други негативи, отправени към приносителя му. Успокоява и поддържа нервната с-ма. Лазурит е за напористите Везни, склонни към емоционално напрежение. Дава увереност и укрепва любовните връзки. Циркон помага на кариеристите сред Везните, привлича финансов успех. Опал идва на помощ, когато Везната трудно сдържа емоциите си. Пази от необмислени постъпки.
 • Амулети: на Везните подхождат малки, дискретни предмети, които не се набиват на очи и не провокират завист. Подходящи изображения – сребърно сърце, фигурка на Амур, миниатюрни везни от бронз, дърво или мед.
 • Подходящо местожителство: като въздушен човек, мъжът Везни обича открити, дори ветровити места. Предпочита просторни и светли помещения, жилища на високи етажи. Работното му място трябва да е ориентирано към прозореца. В помещението непременно трябва да има климатик.
 • Подходящо място за почивка: на свеж въздух, в планината или в гората, далеч от големия град.

Външност на мъж Везни

В неговата външност няма силно отличаваща го от другите знаци черта. Може би само симпатичните трапчинки на бузите – белег за галениците на Венера.

Мъжът Везни е с приятна външност. Лицето му е винаги спокойно, увенчано със загадъчната, мека и нежна усмивка на Венера.

Телосложението е по-често плътно. При отрицателно влияние на Венера може да придобие женски очертания. С възрастта Везната натрупва килограми, коремът му „изхвръква“ навън. Но той не губи чара си, запазвайки своя очароващ глас, звучен смях и ведър нрав.

Черти на характера

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Везни създава впечатление на мъж – идеал. Той е мъдър, общителен, популярен в обществото и с хубаво семейство. Личността му съчетава качества, които по принцип не се съвместяват – например отпуснатост и трудолюбие, външна хладина и вътрешна страст, оптимизъм и склонност към периодични депресии. Но винаги главното остава вътрешната хармония и любовта към близките.

Естествен импулс за Везните е винаги да заемат справедлива позиция, да намират компромис. Мъжът умее да устройва взаимоотношенията си така, че всички да са доволни. Той живее под девиза: Аз уважавам, което подчертава тактичния му характер и природната вежливост. Мъж Везни опитва постоянно да е честен и справедлив, въпреки че умее да заблуждава.

Преломните моменти в живота на Везните се случват по волята на странични хора. В душата си те са консерватори и обичат утъпканите пътеки. Може да ги наречем нерешителни, но те са последователни и не се блазнят от нови цели.

На моменти тези мъже се затварят. Това се случва в периоди на слаба енергия. Тогава те не говорят много, преживяват вътрешно. Подобни периоди се случват рядко и са кратки. Защото Везните са оптимисти по рождение.характеристика на мъж от зодия Везни

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Хармоничният мъж Везни се ползва от всеобща любов. Той е желан приятел, търсен събеседник, душа на компанията. В обществото е забелязван, харесван, приятен. Природен дипломат, той изглажда грапавините в ситуациите и отношенията. С него е лесно, леко, комфортно.

Мъжът Везни е психолог. Той влиза под кожата на човека и му поднася нещото, от което се нуждае. Неразвитата Везна може да го прави лицемерно, но пак около него всичко е в баланс.

Този тип мъже са ориентирани към сътрудничество. Те уважават личното пространство, не нарушават чуждите граници.

Минуси на мъжете Везни: избягват отговорностите и героичните постъпки, нямат чувство за време и страдат от маниакално-депресивни психози.

Венера е покровителка на удоволствията. Затова мъжът Везни не може да си отказва. Той ще си пийне, когато му се пие. Ще си хапне, каквото му се яде. Ще си почине, ще се отпусне. Комфортът за него е от първостепенно значение.

Не очаквайте от мъжа Везни самодисциплина. Нито волеви усилия. Той е спокоен, дори отпуснат, обвит в някаква сладка мъгла от блянове.

Типове мъже Везни

 • От първа декада – това са Везни в чист вид. Те са общителни, мили, приятни, дружелюбни. Чувстват събеседника и се настройват на неговата вълна. С тях се общува приятно. Те внасят оптимизъм. Независимо от внушаваната лекота, те са сериозни натури, с подчертан интерес към кариерата. Мислят за нещата, които им носят изгода. Преследвайки кариера, те могат да проявят дори жестокост, докато външно създават противоположното впечатление;
 • От втора декада – смес от Везни и Водолей. Те са свободолюбиви, с независимо мислене, екстравагантни и нестандартни. Вдъхновяват другите, генерират идеи, но истинските им мисли и чувства остават скрити. Везните от втора декада живеят оригинално и избягват утъпканите пътища. Това е декадата на авантюристите. Нетипични Везни, които само моделират живота си. С храбър характер и устойчиви на трудности. С тях е приятно да се работи;
 • От трета декада – подобни на Близнаци, най-сладкодумните сред Везните. Леки и вдъхновени, създават погрешно впечатление за лекомислени. Скептици по природа, те обичат критичните бележки. Могат да спорят до смърт и да се мотивират. Тези Везни ценят времето и живеят по график. Предпочитат неутралитет дори спрямо враговете си. Тук са родените дипломати и лидери, с които конфликтуването е невъзможно.

Здраве

Очите и кожата на мъж Везни са индикатор на неговия здравен статус. Ако тези два пункта се влошат, значи в тялото му протичат и по-генерални болестни процеси.

Слабо място на Везни са бъбреците и гърба. Мъжете не бива да студуват, защото организмът им е възприемчив към вируси. Да пазят стомаха и червата. Кръвообращението им също е слабо, затова да затоплят ръце и крака.

Евелина Лютова

Мъжът Везни има един голям минус – алкохолът. Сред всички знаци, този най-малко умее да му се съпротивлява. Бързо привиква, защото има слаба воля.

Везната е отворена към преяждане. И тъй като не си пада по спорта и движението, в този знак няма да видим слаби мускулести фигури.

Друго слабо място е психиката. Мъжът Везни е впечатлителен и приема много неща навътре. Ако в семейството, сред колегите или приятелите има нездрава, конфликтна обстановка, той би могъл истински да се разболее.

Професия и кариера

Везната гради успешна кариера в модата, дизайна, правото, дипломацията, медицината, търговията. Влече го интелектуалният труд и избягва физическия. Във Везни се раждат мислители, а не работници.

Мъж Везни е колективен играч. Подхожда му работа в колектив, в екип. Такава работа го зарежда и тушира склонността му да си губи времето и да си почива.характеристика на мъж от зодия Везни

Везната по-често е изпълнител и по-рядко – началник. Той не обича отговорните постове, не му достига решителност за тях.

Като началник, мъж Везни е справедлив и деликатен едновременно. Подчинените го харесват и се възприемат в безопасност. Равните нему могат да са спокойни – няма да получат удар в гърба.

Като подчинен, мъжът Везни е усърден и отговорен. Той се стреми да работи добре. При него се редуват периоди на ентусиазъм с периоди на апатия, но това не нарушава съществено неговата работоспособност.

Финанси

В тази област мъжът Везни е по-често небрежен. Определено парите не са му първа ценност, но умее да ги привлича, да ги „размножава“ по нематематически правила.

Най-лесно Везната печели пари в съдружие. Най-трудно бихте го накарали да вложи пари в нещо съмнително. Мъжът Везни депозира само на сигурни, проверени места. Но като цяло той рядко има какво да депозира, защото умее повече да харчи, отколкото да спестява. Рядко ще срещнем мъж Везни с големи спестявания, освен ако заслугата не е на половинката му.

Мъжът Везни е ориентиран към харчове. Подсъзнателно той знае, че парите просто идват. Затова не жали ресурси за себе си, за своите удоволствие и за близките си. Все пак Везната не обича крайностите и към парите също е умерена. Въпреки че харчат, тези мъже са по-скоро разумни – купуват качествени стоки на приемливи цени.

Отношения с мъж Везни

Любов и сексуалност

Мъжете Везни имат силна потребност от любов. Те се нуждаят от флирт, от нежност, от романтика. Страстта не е тяхна силна страна. Те не са завоеватели и обикновено ще изчакат инициативата да дойде от жената. Ще я примамят и окуражат с неустоимата си усмивка, деликатни докрай.

Мъжът Везни не губи интереса си към нежния пол до самата старост. Не афишира победите си. Дори не ги възприема като такива – той просто се нуждае от духовна близост и чувствени отношения. Обикновено е настроен за продължителна, сериозна връзка.

Интимните отношения за Везната са като почивка, за зареждане. В леглото е деликатен и романтично-нежен. Търси одобрение и похвали.

Интересно, но верността не е силна страна на мъжът Везни. Без вина би движил няколко сексуални връзки паралелно. Но към любимата си се показва краен ревнивец.

Брак

Везната е устремена към семейни отношения. Той не понася самотата. Ако такъв мъж е самотен, то е заради нерешителност. След клетвите съпругата става човек №1 в живота му. Което не изключва присъствието на любовници.

В брака мъжът Везни установява пълна хармония. С него няма сцени и истерии, няма конфликти и разногласия. Той се старае да поддържа приятна обстановка. Показва се снизходителен и търпелив.

Единственото, което мъжът Везни не може да преглътне, е равнодушието към него. Ако усети безразлично отношение, той веднага изпада в дълбока депресия.

За жалост, и идеалните Везни си имат минуси. Например те не се вълнуват от душевното състояние на любимата си. Не обръщат внимание на душевните й терзания, на проблемите. Може да ви се сторят равнодушни, но те се пазят от всичко, което би нарушило равновесието. И просто го игнорират.

Една хубава компенсация е фактът, че Везните помагат на жените си в домакинството. Вероятно ще помолите няколко пъти, но накрая ще свършат всичко, при това в прекрасно настроение.

Жена на мечтите

Ако искате да сте с мъж от визирания знак, стремете се да покриете неговия идеал. А той е изцяло ориентиран към съвършеното и прекрасното.характеристика на мъж от зодия Везни

И вие трябва да сте такива.

 • Да не го критикувате, защото той е раним и нежен.
 • Да не го пренебрегвате, защото той живее за любов.
 • Да не спорите и да не се карате, защото той вирее в спокойна и хармонична обстановка.
 • Не си позволявайте да го иронизирате, той е много чувствителен.
 • Не го принуждавайте да взема решения, а поемете тази част в свои ръце.

Как да завоюваме мъж Везни?

 1. Бъдете нежна и романтична. Флиртувайте, дори и 10 години след сватбата. Не се отпускайте;
 2. Бъдете мила, грижовна, внимателна. Не се показвайте нервна или стресирана, защото той ще го преживява, сякаш е негово състояние;
 3. Наричайте го с мили думи, това не пречи на неговата мъжественост;
 4. Винаги се съгласявайте се него, дори когато не сте съгласна;
 5. Бъдете изискана, обличайте се добре, дори вкъщи. Но не прекалявайте с гримирането, той не харесва изкуствените неща;
 6. Интересувайте се от неговото хоби, приемете неговите интереси. Той има вродена потребност да се развива и иска да го прави заедно с любимата си жена;
 7. Гответе му, хранете го вкусно и с интересни блюда. Ето един мъж, чийто път към сърцето действително минава през стомаха

Мъжът Везни като баща

Това са вероятно най-прекрасните бащи, които може да бъдат създадени. Те обожават децата си, обвиват ги в любов и благосклонност. Много рядко наказват, не повишават тон, не вдигат ръка. Обичат да обясняват и да убеждават в правотата си.

Подарък за мъжа Везни

Те са практични и едновременно с това – естети. Търсете неща, които са и полезни, и красиви (или вкусни). Например аксесоари за дома или за работното му място. Бутилка хубаво питие. Билет за концерт (но вижте кои са любимите му групи).

Мъжът Везни не обича простоватите и груби вещи. Не държи да са скъпи, но не харесва и евтините. Хубави идеи за мъжки подаръци сме дали ТУК: Скъпи и евтини подаръци за мъже. 

Съвместимост на мъж Везни

Въздушният мъж Везни отлично се „сработва“ с другите въздушни хора, но най-добре му пасват огнените. Те взаимно се активизират и въодушевяват.

Съвместимостта му с водата не ли била лоша, ако партньорите показват търпение. Водата обича да контролира, но въздухът не може без свобода – ето главното противоречие.

Между въздуха и земята почти няма допирни точки. Нямат обединяващи цели, нито съществени разногласия. По-скоро са си безразлични.

С жена Риби

Съвместимост 53%: и двамата ги привлича романтиката, и двамата имат високи идеали. Само че нямат пресечни точки. Всеки е устремен към собствен идеал, има различни от другия интереси. Жената Риби се измъчва, усещайки зависимост от мъж, чиято същност й е непонятна.

Зодия Риби (жена). Характеристика и съвместимост на жената Риби

С жена Овен

Съвместимост 58%: много интересна връзка. Процентът е сходен на този с Риби, но тук връзката има потенциал. Партньорите са противоположни по темперамент, но се допълват. Създават интересни, стимулиращи отношения. На Везната й допада енергията и жизнеустойчивостта на Овена, а на Овена му трябват спокойствието и разсъдливостта на Везната.

Жената Овен: Характеристика. Съвместимост на жена Овен с мъж Везни, Стрелец и др.

С жена Телец

 • Съвместимост 67%: връзка, която стимулира партньорите към постоянна духовна работа и градивна вътрешна промяна. Жената Телец страда от неподреденото поведение на Везната. Но тя създава за него отлична комфортна обстановка – грижи се за дома, готви вкусно, угажда му на желанията. Имат и прекрасна сексуална съвместимост.

Вижте и ТОВА: Зодия Телец, жена. Характеристика, съвместимост.

С жена Близнаци

Съвместимост 73%: обединяващ фактор в тази връзка е интелектуалното общуване. То е необходимост за две родствени души с преобладаващо аналогични черти в характерите си. Те никога не позволяват на другия да скучае. Бракът им е интересен и градивен. Проблеми може да се очакват в битовите въпроси, които са безинтересни и за двамата съпрузи.

Още по темата ТУК: Съвместимост и характеристика на жена Близнаци.

С жена Рак

Съвместимост 74%: възможна връзка и добро пасване в сферата на материалния живот. Сериозен душевен контакт едва ли е възможен, но на битово ниво партньорите добре си пасват и създават прекрасен обществен имидж. Бракът може да пострада от непостоянството на Везната, тъй като жената Рак от нищо надушва изневярата.

Погледнете и ТУК: Всичко за жена Рак. Характер и други характеристики, съвместимост, любов, бизнес.

С жена Лъв

Съвместимост 69%: едно от най-успешните съчетания. Лъвиците са взривоопасни, но за Везните не е проблем да отстъпят и да направят компромис.  Характерите и темпераментите са различни, но партньорите добре се допълват. Имат всички шансове за дълъг успешен съвместен живот в хармония и разбирателство.

С жена Дева

Съвместимост 62%: успешен, устойчив брак. Партньорите имат еднаква устременост към хармоничност, любов, красота и комфорт. За жалост процентът пада заради дребнавостта на Девите. Те могат да „пилят“ заради дреболии, а Везните не обичат да бъдат критикувани. Упреците са големият подводен камък в този брак.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

С жена Везни

Съвместимост 69%: доста проблематична връзка. Партньорите на практика са еднакви, но трудно биха живели заедно. Няма кой да ги приземява и да се грижи за битовото им осигуряване. Парите ще се пилеят и на моменти няма да стигат.

С жена Скорпион

Съвместимост 69%: добро съчетание. Мъжът Везни умее да контролира поведението на Скорпиона, туширайки емоциите и подкрепяйки линията на разума. Съпругата се чувства значима до такъв мъж и се къпе в неговото внимание. Бракът между тези партньори е спокоен.

С жена Стрелец

Съвместимост 89%: много висок процент на съвместимост. Тези партньори създават свой свят на хармоничност и спокойствие. Това е „вноската“ на Везната в общия им живот. Но дамата  Стрелец е явно независима жена и се нуждае от надежден партньор.

С жена Козирог

Съвместимост 39%: трагично нисък процент на съвместимост. Уверената в себе си жена Козирог дразни неуверения мъж Везни. А неговата мечтателна и романтична натура дразни нейната практичност. Прекалено голяма разлика в темпераментите, в потребностите, в разбиранията за добър живот, в стремежите и житейските ценности.

Още информация и източници на други езици: Мъж Везни в любовните отношения; * Описание на външност и характер; * Типове Везни.

С жена Водолей

Съвместимост 96%: чувствена връзка и добри прогнози за този брак. Партньорите имат много приятели и разнообразни интереси и малко се концентрират върху съпруга/ съпругата. Те си създават жива, разнообразна среда, което напълно ги задоволява.

Ако нещо сме пропуснали за Везните, вероятно ще го видите във видеото:

За Радост Ангелова

Прочети още

Мъж зодия Овен, хороскоп, характер

Зодия Овен, мъж: Съвместимост, характеристика, мнения

Каква съвместимост има мъж Овен с другите зодии? Как да го впечатлим? Как се влюбва? …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *