Здрава кожа, анти ейджинг, против остаряване

Как добавките с хиалуронова киселина, колаген и коензим Q10 помагат за здравето на кожата

В стремежа си към здрава, младо изглеждаща кожа, много хора се обръщат към продуктите и процедурите за грижа за кожата. Въпреки това, в допълнение към локалното лечение, важността на вътрешната подкрепа за здравето на кожата не може да бъде надценена. Три ключови добавки – хиалуронова киселина, колаген и коензим Q10 – играят жизненоважна роля в поддържането на здравето на кожата отвътре. Нека да разберем защо хранителна добавка за здрава кожа, която съдържа и трите съставки е най-добрият избор.

Хиалуронова киселина

Хиалуроновата киселина (HA) е естествено срещащо се вещество в кожата, съединителните тъкани и очите. Той е известен със способността си да задържа влага, като една молекула може да задържи до 1000 пъти теглото си във вода. С напредването на възрастта естественото производство на хиалуронова киселина в тялото намалява, което води до по-суха и по-малко еластична кожа.

Допълването с хиалуронова киселина помага за попълване на нивата на влага в кожата, насърчавайки хидратацията и плътността. Това от своя страна намалява появата на фини линии и бръчки, придавайки на кожата по-гладък и по-млад вид. Освен това HA поддържа здравето на кожата, като насърчава възстановяването на тъканите и заздравяването на рани, което я прави основен компонент на всеки режим на грижа за кожата.

Колаген

Zdrava Koja 02Колагенът е най-разпространеният протеин в тялото и ключов структурен компонент на кожата, отговорен за нейната здравина, еластичност и твърдост. Въпреки това производството на колаген намалява с възрастта, което води до отпусната кожа, бръчки и загуба на еластичност.
Приемането на добавки с колаген помага да се противодейства на този спад, като осигурява на тялото градивните елементи, от които се нуждае, за да поддържа здрава кожа. Добавките с колаген могат да стимулират синтеза на колаген в кожата, което води до подобрена текстура, твърдост и еластичност на кожата. Редовната употреба на добавки с колаген може да помогне за намаляване на видимите признаци на стареене, придавайки на кожата по-млад и сияен вид.

Коензим Q10

Zdrava Koja 03Коензим Q10 (CoQ10) е мощен антиоксидант, който играе решаваща роля в производството на клетъчна енергия. Помага за предпазване на кожата от окислително увреждане, причинено от свободни радикали, стресови фактори от околната среда и ултравиолетова радиация. С напредване на възрастта естествените нива на CoQ10 в тялото намаляват, което прави кожата по-уязвима за увреждане.

Добавянето на CoQ10 може да помогне за попълване на нивата на този важен антиоксидант, намалявайки оксидативния стрес и предпазвайки кожата от преждевременно стареене. Освен това CoQ10 подпомага производството на колаген в кожата, като спомага за поддържането на нейната стегнатост и еластичност. Като включите добавките с CoQ10 в рутинната си грижа за кожата, можете да помогнете за защитата и подмладяването на кожата си, поддържайки я здрава и жизнена.
За качествени Anti-aging продукти се доверете на Dr-D Longevity.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

За Михаил Здравков

Прочети още

Кои билки за забременяване са добри.

Билки за забременяване, чай. Дуфастон при трудно забременяване

Кои билки за забременяване са добри. Какво да правим при трудно забременяване? Инвитро. Чай за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *