Билки за забременяване, чай. Дуфастон при трудно забременяване

Кои билки за забременяване са добри. Какво да правим при трудно забременяване? Инвитро. Чай за забременяване. Дуфастон.

Когато незабременяването се дължи на хормонален дисбаланс или на малко по-напреднала възраст, може да помогнат различни билки за забременяване.

Билки за забременяване

Една такава бика е Агнус Кастус. Дозата зависи от препарата, който се приема, ако е тинктура например – 30 – 40 капки с вода сутрин на гладно за срок от няколко месеца. Билката се спира веднага щом жената забременее.

Друга билка за забременяване е Червена детелина. Нейното високо съдържание на витамини е особено полезно за матката, високото съдържание на протеини укрепва цялото тяло. Червената детелина има извънредно високо съдържание на лесно усвоими калций и магнезий, които релаксират нервната система и спомагат забременяването, и високоминерален състав, съдържащ буквално всички необходими минерали за доброто действие на жлезите с вътрешна секреция и спомагащ да се възстановят и балансират хормоналните функции. За червената детелина пишем и по-долу в този материал.

Много голямо значение за фертилността имат вит Е, цинкът и есенциалните мастни киселини. Дори лекият недостиг от тях ще причини проблеми със забременяването.

Важно е да се отбягват токсини (алкохол и пр) и да се води един общо здравословен начин на живот. Цигарите са пагубни за женското репродуктивно здраве и сериозното пушене дори може да доведе до ранна менопауза. Когато няма определена причина, особено при жени, които не са съвсем млади, от голяма полза също могат да бъдат пречистващите режими, но те трябва да се провеждат много разумно.

Инвитро

Трудното забременяване може да има физически причини като запушени тръби например, за които билките не могат да помогнат. В такива случаи хората прибягват до асистирана репродукция. Едни от най-големите специалисти в областта на предизвиканото зачеване се намират в Болница Токуда, в техния център ТУК: Инвитро клиника към Токуда.

bilki-za-zabremenyavane-invitro-tokuda1
Екипът на Токуда в центъра по инвитро

Дуфастон при забременяване

Големи дискусии се вихрят по въпроса “Помага ли Дуфастон при забременяване?”. Повечето специалисти са категорични, че лекарството само поддържа бременността, но няма как да помага за зачеване. Дуфастон е именно изкуствен прогестерон. Той обаче има евентуално действие при загнездването на оплодената яйцеклетка в самата лигавица на матката. Ако например имате оплодена яйцеклетка, при ехография може да се види, че лигавицата ви е прекалено тънка и това пречи на яйцеклетката да се загнезди. В такъв момент Дуфастон може да направи средата в матката по-благоприятна за загнездване. Но само по себе си лекарството няма как да увеличи вероятността от оплождане на яйцеклетката, уви.

Турта при забременяване

Добър вариант на билка за забременяването е туртата. На това имаме посветен отделен материал ТУК:

Турта (тагетес) като билка и като цвете. Ползи и рецепти

Червената детелина

“Фигурин

помага при труднозарастващи рани и за забременяване

Има много растения, които са широкоразпространени на територията на нашата страна и които често не се замисляме, че може да притежават редица лечебни свойства. Като например червената детелина. Тя се среща практически навсякъде, във всички райони на страната. И все пак не може да се каже, че е една от най-популярните билки в народната медицина. В същото време в Америка, където е била внесена преди няколко века, я ценят дори в борбата срещу рака. В народната медицина на някои страни се използва за забременяване. У нас е ценена преди всичко като фуражно растение. Като лек притежава омекчително, кръвоспиращо, ранозаздравяващо, диуретично, спазмолитично, противовъзпалително действие. А също подобрява естрогенната активност.

Вижте и ТОВА: Билки за забременяване по рецепти на Ванга. Хитринки, схема, приготвяне на чай. Мака.

Освен всичко казано дотук, червената детелина се използва широко при кашлица, бронхит, астма, настинка, пресипналост, при маточни кръвоизливи. Препоръчва се в периода на климакса. Растението подобрява действието на женските полови хормони, намалява синдромите на предменструален синдром, коригира неприятните вегетативни реакции, придружени с прилив на топли вълни и повишено кръвно налягане.

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Китайците почитат червената детелина като тоник, използват сока й за лечение на настинки и грип. Някога сухото растение било изгаряно на олтарите като тамян. Съвременни китайски учени са доказали, че билката убива някои вирусни и гъбички, има естрогеноподобна функция.

И макар да има толкова много ползи, трябва да имате предвид, че тя може да е опасна в съчетание с кумадин, или други разреждащи кръвта лекарства. Екстрактът от детелина не се препоръчва на бременни, деца и кърмачки. Не трябва да го използват и хора, които приемат хормонални средства, съдържащи андроген, естроген, прогестерон и техните производни. Поради повишения риск от кървене билката не трябва да се приема в комбинация с джинджифил, витамин Е, аспирин, чесън, гинко билоба.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

Вижте и ТОВА:

Белези на цветна бременност с нормална менструация. Колко дни продължава цикълът?

За Ивелина Димитрова

Прочети още

20 годишнина от сватба подарък

Подарък за годишнина от сватба | Топ 100+ идеи за изненада

Какъв подарък за годишнина от сватба на приятели да изберем? Интересни идеи за изненада при …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *