Берен Саат. Филми, деца, биография

♠ Детство в Анкара. Джем Саат. Филми. ♠ Визитка на Берен Саат ♠ Първа любов – Ефе Гюрай ♠ С Бюлент Инал ♠ С Левент Семерджи ♠ Сватба с Кенан Доулу ♠ 2019: развод? ♠ Първи филмови проекти ♠ Щастливи заедно ♠ Крилете на нощта ♠ Забраненият плод ♠ Пепел от рози

Ненадминатата Берен Саат изпъква сред търсените турски актриси. Ярка външност в съчетание с талант за кратко време я превръщат в професионалист, на когото се предлагат най-високите хонорари. Всеки сериал с нейно участие се качва на първите места в рейтинг листите.

Дотук Берен е удостоена с 30 приза за кинематография и с неизброим брой обществени и други награди.

Славата на Саат се разпространява далеч извън Турция. Актрисата получава примамливи предложения от европейски и американски режисьори. Красавицата работи на една снимачна площадка с Моника Белучи („Сезонът на носорозите“).

Творческият й път е наситен. Та вече е с международно признание.

Българските зрители се срещат с нея в драматичната история „Забраненият плод“, където си партнира с с още по-високоплатения свой колега Къванч Татлъту.

Саат печели още повече български фенове с продължението на “Великолепния век”, в ролята на Кьосем.

Биография

Берен Саат се ражда през 1984 г. в Анкара. В столицата преминават младежките й години. Има по-голям брат – Джем (1979 г.). Джем Саат изкарва детството си в Анкара, пак там по-късно учи до края на средното си образование. После отива в колежа „TED“ и като го завършва, записва Башкент Юнивърсити, където се дипломира като бизнес администратор.

Семейството й няма отношение към изкуствата. Бащата Хюсеин Саат е професионален спортист и се надява децата му да се реализират в спорта.

Майката (Айла, учителка) забелязва артистичния талант и вокалните данни на дъщеря си. Тя пее прекрасно, без да е учила. Записва я в музикална школа, където гласът й се обработва на доста високо ниво, и в танцова школа, за да учи танго и латино.

Фигурин лесно отслабване диета отслабване 10 килограма

Скоро Берен започва да събира награди и призове от участие в различни музикални конкурси.

Берен Саат, филми
Берен Саат

В колежа продължава с музиката и танците. Заедно с тях показва високи резултати в чуждите езици – главно английски и испански.

Грациозната ученичка е поканена за малка роля в музикална постановка. Нейното участие е незначително, но личността й приковава вниманието на зрителите. За първи път се демонстрира магическото въздействие, което тя оказва на публиката.

Окуражена от реакцията, Берен се включва в група за млади дарования. Явявайки се на конкурс за начинаещи актьори, тя печели второ място. Наградата я активира да мисли за актьорска кариера.

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Родителите на Берен Саат винаги са се радвали на артистичните й заложби. Но когато се стига до висше образование, те настояват тя да се запише в икономически факултет, вместо да учи актьорско майсторство.

Университетът е Билкент край Анкара – първият частен в Турция. Специалността – мениджмънт.

Красавицата започва да гради кариера в бизнеса, но не спира да мисли за сцената. Усъвършенства испанския си език и наблюдава за нови житейски шансове.

Визитка на Берен Саат

 • Берен Саат, филмиКариера – актриса
 • Националност – Турция
 • Рожд. дата – 26. II. 1984 г.
 • Зодия – Риби
 • Възраст – 35 г.
 • Месторождение – Анкара
 • Ръст – 167 см
 • Семейно положение – омъжена

Личен живот

Когато звездата й изгрява на сцената, Берен приковава вниманието – още от първата си поява на екраните. В миг животът й се променя. Тя става привлекателна и интересна.

Оттогава до днес харизматичната й личност почти не слиза от първите страници на таблоидите. Най-сладката прицелна точка са личният й живот, връзките с известни и талантливи мъже, разделите, сватбата и всичко, което активира въображението на нейните почитателки.

Първа любов – Ефе Гюрай

Младежката любов на Берен е осъдена да остане болезнен спомен. Тя има връзка с Ефе Гюрай още преди да помисли за сцената. Казват, че именно той я е окуражил да учи за актриса. Заедно са три години, по време на колежа.

Връзката им приключва по трагичен начин – през 2004 г. момчето загива в автомобилна катастрофа.

Покрай загубата Берен твърди, че Ефе е единствената й и най-голяма любов в живота й.

Граждански брак с Бюлент Инал

2006 г. Две години след смъртта на Ефе, Берен среща колегата си Бюлент Инал – ориенталският мачо, както обичат да го наричат европейските медии. Актьорът е кюрд, роден в многодетно семейство.Берен Саат, филми

Евелина Лютова

Тежка загуба при катастрофа е вероятната пресечна точка между тях. Бюлент губи баща си на 13 години и поема издръжката на семейството.

Към момента на запознанството си с Берен Саат, Бюлент е от 3 години с известната турска красавица Туба Бюйюкюстюн (Буйукустун). Събрал ги е сериалът „Под липите“ (Ihlamurlar Altinda), който е първата значима роля на трудно пробилия на сцената кюрд.

Жълтата преса напоително описва как Бюлент Инал изоставя Туба заради Берен и как по тази причина двете колежки не могат да се гледат, нито участват в общи проекти.

Берен и Бюлент се женят се през 2007 г. и остават заедно до 2009 г. Бракът им се разклаща от първата голяма роля на Берен – „Забраненият плод“.

Кюрдът с консервативно възпитание не успява да понесе ролята на съпругата си, в която са замесени деликатни за Турция теми като прелюбодеяние и забранена любов. Партньорът на Берен в тази драма – Къванч Татлъту, също е непоносим за егоцентричния Инал. Така бракът приключва.

С Левент Семерджи

Той е режисьор, продуцент, оператор, монтажист. Казват, че Берен търси психологическа подкрепа в него след разрива с Инал и в момент, когато снима разбиващия драматичен разказ „Каква е вината на Фатмагюл“, излъчен у нас под името „Пепел от рози“.

През 2010 г. връзката им приключва със заснемането на последните сцени от хитовия сериал.  Жълтата преса пита: Каква е вината на Левент?, пародирайки името на рейтинговата драма.Берен Саат, филми

Но истината не излиза наяве. Говори се, че причина за раздялата е екранният партньор на Берен – Енгин Акюрек. Но любовта между тях остава само едно голо предположение, което не намира фактически доказателства. Изглежда слуховете са провокирани от сърцераздирателната екранна драма между двамата.

Сватба с Кенан Доулу

През юли 2014 г. се известява, че Берен Саат се е омъжила за популярния турски изпълнител Кенан Доулу. Бракосъчетанието е извършено в Лос Анджелис. Бракът идва след 2.5-годишна връзка.

В последните години сред турските известни личности е модно сключването на брак тайно от медиите, както и изборът на екзотични места за церемонията.

Още в текста: ♠ Сезонът на носорозите ♠ Великолепният век: Кьосем ♠ Нови проекти на Берен Саат ♠ Филмография

Берен и Кенан не остават по-назад. Те организират церемонията на безкрайно красивия плаж на Малибу – луксозният земен рай за богатите американци. Гостите им не са много – само много близки в живота и на сцената личности.

Медиите отбелязват, че Берен Саат много пъти е обличала булчинска рокля при екранните си превъплъщения, но сега за първи път прави това реално, ви живота си.

Разбира се, роклята е дизайнерска – на прочутата Mira Zwillinger. Фотосите са издържани в романтична светлина.Берен Саат, филми

Скоро в интернет се появяват снимки на Берен със закръглено коремче. Феновете й предполагат, че е бременна. Самата тя опровергава този слух. Актрисата точно е пристъпила към снимките на „Великолепния век: Кьосем“ и няма намерение да бави кариерата си.

След около половин година – към края на първия сезон, Саат по собствено желание напуска проекта. Тогава отново се заговаря, че това е свързано с желанието й да стане майка.

По информация на турската преса, съпружеската двойка се е отправила към клиника по репродуктивно здраве в САЩ, където да проведе инвитро оплождане.

Берен Саат наистина мечтае за собствено дете, защото с нежност се отнася към чуждите. На страницата й в «Инстаграм» периодично се появяват снимки с малки деца – нейни и на съпруга й племенници и племеннички.

2019 г.: развод?

В началото на 2019 г. – през януари, турската жълта преса писа за евентуален развод между Берен Саат и Кенан Доулу. Към момента бракът им е на 4.5 г.Берен Саат, филми

Опровержението идва незабавно. Първоначално Берен поставя сърчица под снимки на съпруга си, а после Кенан дава кратко интервю за турските папараци.

Кенан с досада отбелязва, че го развеждат поне 20 пъти и че не желае да обръща внимание на сплетни и интриги.

Категорично заявява, че между него и Берен няма никакви проблеми и въобще не мислят за развод.

На пряк журналистически въпрос вярно ли е, че Берен Саат и подала молба за развод, докато музикантът е против, Кенан отговаря: Не знам откъде черпите подобни клюки. Няма нищо такова. Ние не се развеждаме.

Изказванията на Кенан не успокояват журналистите. Има достатъчно факти, които сочат, че нещата в съпружеската двойка не са наред. В началото на май Кенан има концерт, на който Берен не присъства. Запитан по-късно за нея, той отново потвърждава, че няма развод.

Веднага следва уникален удар. Той е съкрушителен, защото идва лично от Берен. Актрисата премахва от своя профил в Инстаграм всички снимки със съпруга си, включително сватбените. Същата съдба сполетява и груповите снимки, в които участват и двамата.

От всички виртуални албуми остава една единствена снимка на съпрузите – фотос от празнуването на рожден ден на Берен Саат преди 4 г. и един нов от 2019 г., на който Берен е сама и има надпис: Това е най-печалният ми рожден ден.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Pastam, sevgilim, mutlu ışıklar, aşk, öpücük, çilekler, mumlar, gülücük… fotoğrafa katılan herkese teşekkürler 💕 📷: @canandogulu

Публикация, споделена от BErEn Saat (@berenn_saat) на

Филми на Берен Саат

Берен Саат е на сцената от 14 години. Кинематографичната й биография стартира с епизодична роля (Нермин) в приключенската мелодрама

Смърт в любовта ни (2004)

Саат изиграва ролята блестящо и отваря вратите пред себе си. Забелязва я известният турски продуцент Томрис Гиритлиоулу. Веднага я одобрява като най-подходящата кандидатура за главната роля в новия си проект

Щастливи заедно (2005)
Берен Саат, филми
Щастливи заедно

Берен с радост се съгласява да изиграе героината Зилан Шахвар / Ферие, защото филмите на Гиритлиоулу веднага правят участниците звезди.

Зрителите веднага отбелязват градация в майсторството на Берен, която се появява в образа на романтична красавица, омъжена против волята й. На младоженците им трябва време, за да се заобичат.

Следва трети сериал

Помни, любима (2006 – 2008)

Сюжетът се развива в края на 50-е години. Героинята на Берен – Ясемин Унсал, се влюбва в млад мъж – Ахмет (Джансел Елчин), който й отговаря с взаимност.

Дълго време влюбените не могат да се съберат, защото семействата им симпатизират на различни политически партии и враждуват помежду си. Турските Ромео и Жулиета обаче не умират, защото филмът завършва с хепи енд.

Паралелно с този сериал през 2007 Берен снима в „Европейския бряг“ (Ясемин) и през 2008 – в пълнометражния „Болките на есента“ (Елена).

Същата година е плодотворна за Берен. Към края й тя се снима в

Крилете на нощта (2008)

Героинята й е Гедже. Партнира си Мурат Юналмъш. Филмът е заснет, но преди да се излъчи, започва сериозна дискусия дали са се използват някои кадри, заснети с участието на двамата партньори.

Все пак кадрите влизат в трейлъра, което става причина Саат да не присъства на премиерата и да заведе дело срещу продуцента. Тя сама го прекратява през 2013 г.

2008 г. носи на Берен първият разбиващ успех със сериала

Забраненият плод (2008 – 2010)
Берен Саат, филми
В сцена с Къванч

В тази мелодрама Берен играе с Къванч Татлъту и само това й стига, за да получи реактивна скорост нагоре. В добавка героинята й Бихтер буквално покорява зрителите не само в Турция.

Саат демонстрира високо майсторство в работата си и виртуозна игра. Тя кара хиляди жени да й съчувстват, да се смеят и плачат с нея.

За работата си в „Забранения плод“ Берен Саат получава големият приз от турската телевизионна и кино класация „Златна пеперуда“.

Сериалът се излъчва в над 20 страни в света и извежда популярността на Берен на международно ниво.

Сякаш с всеки нов проект актрисата става все по-ярка.

Идва другата й забележителна роля в

Пепел от рози (2010-2012)
Берен Саат, филми
Сцена от филма

Сериалът е познат у нас и с директния превод на оригиналното заглавие: Каква е вината на Фатмагюл?

Главната роля е за красивата Берен. Тя й носи и мед, и жило. Кариерата й изхвръква към висините, но някои истински се вживяват в ролята й на изнасилена млада жена.

Сериалът има такъв успех, че правата за излъчването му се купуват от десетки страни. За работата си Берен получава общо 14 награди.

Опит в озвучаването (2010 – 2012)

Берен работи и с гласа си – тя озвучава анимационни филми. Чрез нея оживява Барби в „Играта на играчките 3“, който излиза в Турция през 2010 г.

В американската версия Барби се дублира от Джоди Бенсон.

По-късно Саат озвучава герои в анимационните филми «Храбро сърце» и «Миньоните».

През 2013 г. Саат получава покана да се присъедини към екипа на многосерийната драма

Сезонът на носорозите (2012)

Снимките се провеждат в Турция, Иран и Ирак. Сюжетът разказва за поет от кюрдско-ирански произход, който влиза в затвора заради политическите си произведения.

В ролята на съпругата е Моника Белучи. Тя също е вкарана в затвора, защото отказва да се разведе с мъжа си. Бившият шофьор на семейството я спасява и я манипулира, мамейки я, че съпругът й е загинал.

След 20 години поетът Сахел се връща в Турция, намира семейството си и търси начин да се върне в него.

Берен Саат е в ролята на дъщерята на Белучи – Бусе.

Моят свят (2013)

Берен е в главната роля. Ела няма комуникация със света – тя е сляпа, не чува и не говори.  – Ела. Филмът е турска версия на американския „Черно“.

Американски сайт хвали Саат затова, че пресъздава образа по-добре от оригинала.

Великолепният век: Кьосем

Проектът е продължение на едноименния сериал за Хюрем Султан. Придвижваме се напред във времето до следващата значима жена в управлението на Османската империя – Кьосем Султан. Тя е единствената дама, управлявала самостоятелно.

Проектът започва през 2014 г, но снимките са през следващата година. Главната роля се обявява в последния момент.

Идеята е в първите серии ролята да се играе от по-млада актриса – Анастасия Цилимпиу. Екипът обаче не е доволен от началния рейтинг и преждевременно вкарва Берен Саат. Така тя влиза в ролята от седмия епизод (в България – от 12-и).

В края на първи сезон Берен предава щафетата на Нургюл Йешилчай. Замяната предизвиква много коментари – защо актрисата сама се отказва от чудесната роля? Едната версия е, че Берен иска да се погрижи за себе си и да опита инвитро оплождане.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

Друга версия сочи, че Саат не е съгласна да играе Кьосем в напреднала възраст, затова отстъпва ролята на по-голямата от нея с 8 години, но разбиващо красива Нургюл.

Нови проекти на Берен Саат?

През 2016 г. започва подготовката за заснемането на „Мадоната с кожено палто“  – екранизация на едноименния роман на Сабахаттин Али – турски писател, който рисува нищетата на селата в родната си страна.

Говори се усилено, че за ролята на Мария Прудер ще бъде поканена Берен Саат. През 2018 г. се обявява, че няма да е Берен, а французойката Марион Котийяр. Турската преса пише, че лентата има голям шанс за Оскар, а шансът ще се увеличи, ако в ролята на германката Мария Прудер се превъплъти чуждестранна, а не местна актриса.

2019 година

Берен Саат стартира снимки в „Дар“ (на 26.III). Поверена й е ролята на Атийе. Продукцията е турско-американска.

Филмография
 • 2004 – Смърт в любовта ни – Нермин
 • 2005 – Щастливи заедно – Зилан / Ферие
 • 2006-2008 – Запомни, любима – Ясемин Унсал
 • 2007 – Европейския бряг – Ясемин
 • 2008 – 2010 – Забраненият плод – Бихтер
 • 2008 – Болките на есента – Елена
 • 2009 – Нощни криле – Гедже
 • 2010-2012 – Пепел от рози – Фатмагюл
 • 2010 – Играта на играчките3 – Барби (озвучаване)
 • 2012 – Храброто сърце – Мерида (озвучаване)
 • 2012 – Сезонът на носорога – Бусе
 • 2013 – Мой свят – Ела
 • 2013-2014 – Отмъщение – Яамур / Дерин
 • 2014 – Кукла – Кукла
 • 2015 – Миньони – Скарлет (озвучаване)
 • 2015-2016 – Великолепният век: Кьосем – Кьосев Султан
 • 2020 – снима се в “Нощ на земята” (интернет сериал), играе себе си

Вижте и ТОВА:

Башак Дизер. Биография и Къванч Татлъту в живота ѝ

Турската Show ТВ излъчи през март 2019 г. репортаж от цели 3:48 мин. по темата: Ще се развежда ли Берен Саат? Актрисата не отрича, не потвърждава. Само иска да помисли:

Източници:

За Радост Ангелова

Прочети още

мистична любов актьорски състав

Филмът: Мистична любов: Актьорски състав, сюжет и клюки

♠ Основа на “Мистична любов”: митът за Вишвамитра и Менака ♠Главните роли ♠ Акшай Мхатре …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *