Мъжът Риби ‘2019: Как да се държим с него и да го спечелим? Любов

♠ Характеристика на мъжа Риби ♠ Водната стихия на зодия Риби ♠ Управител Нептун ♠ Любов ♠ Талисмани и амулети ♠ Щастливи числа ♠ Подходящ подарък ♠ Силни и слаби страни на мъж Риби ♠ Личност, външен вид и здраве

Още в текста: ♠ Мъжът Риби в любовта ♠ Какви жени харесва ♠ Как да разберем, че е влюбен ♠ Как да го спечелим и как да го върнем обратно ♠ Съвместимост ♠ Сексуален живот ♠ Брак ♠ Професия и финанси

Мъжът Риби е роден в диапазона 21.II – 20.III. С този знак приключва зодиакалният кръг. Затова мнозина го смятат за негов венец.

Рибата е най-древният символ на Христос отпреди кръста. Не случайно я срещаме в някои важни библейски притчи.

А самият знак представлява пълната хармония, уникалният баланс. Двете риби плуват, създавайки съвършен кръг.

Нима родените под Риби са съвършени?

Разбира се, не. Но в тях е вроден стремежът към одухотворяване, към Любов, Хармония, Красота.

В реалния живот такива стремежи създават сериозни затруднения на зодия Риби. Тези мъже не са нито лесни, нито предвидими. Гудман ги определя като мечтатели. Но колко различно се проявява тази мечтателност в конкретните съдби…

Характеристика на мъжа Риби

характеристика на мъж риби

Рибите от символа плуват, но не във вода, а в самата Вселена.

Те изобразяват два типа мъже Риби – едни се движат по течението, други – срещу него. Едни обитават реалния свят, други – своя вътрешен.

Общото е водната стихия.

Водната стихия и характерът

“Фигурин

Хлад и влажност са характеристиките на водата като стихия. На водните зодии тя придава чувствителност, интуиция, тънко възприятие. Три знака носят тези качества (+ Рак и Скорпион), но достигат съвършенство в Риби.

Чувствата и усещанията при мъжа от зодия Риби са водещи. Той така възприема и контактува с околния свят. Възможно е да се почувствате оголени под внимателния му поглед.

Друго качество, което идва от водата е изменчивостта. Тези мъже са в постоянно вътрешно движение. Някои би казал: изплъзва се като риба, но не – при тях върви постоянна еволюция и развитие на емоционално и чувствено ниво.

При мъжа Риби може да забележите много качества на водата – тя е обтекаема, неопределена. Но също така е и мека, нежна. Придава на хората спокоен до флегматичен темперамент, плашеща с дълбочината си чувствителност и възприемчивост.

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Възможно е мъжът Риби да ви се стори безволев или инертен. Да помислите, че не е инициативен. Но уверяваме ви, че в душата му процесите се развиват със свръхзвукова скорост. Гладката повърхност на водата да не ви заблуждава. Под нея се крие богата душевност, дълбоки чувства и силни преживявания.

Защо при Риби е така мощен вътрешният живот? Причината е, че тези характеристики идват от два извора – от водата като стихия и от Нептун като управляваща планета.

Управител: Нептун

Нептун придава обаяние, обвито в загадъчност. Неговата енергия прави мъжете Риби като магнит за жените. Дори и с невзрачна външност или с явен недостатък, такива мъже са обект на силен интерес и даже ги преследват. За тях не е трудно да създадат, а понякога и се увличат в създаването на множество връзки.

Нептун като планета символизира съвършенството – нали управлява Риби! Той подтиква хората към духовност и живот, подчинен на мечти и идеали.

Мъжът с Нептун в рождения хороскоп има таланти и се самоосъществява чрез творчество. За него са присъщи фантазиите, мечтите, силното въображение до степен на мечтателство и измамни илюзии.

В крайна степен влиянието на Нептун се проявява в склонност към мистика, езотерика или магьосничество.

Но Нептун е и планета на тайните. Представителите на знака, които са под отрицателното му влияние, са прикрити и лицемерни. Трудно е да прозреш истинското им отношение, защото обичат да лъжат. Понякога го правят и без причина – само защото не искат да се разкриват. Те са като приказката за тихата вода, която се оказва дълбока и опасна. Могат да се развият до мошеници и предатели.

Евелина Лютова

При положително влияние на Нептун мъжът Риби е тънко чувствителен, със силна интуиция, дълбоко разбиране за нещата. Той има богата душевност и е изключително интересен партньор.

Но в слаба позиция на планетата човекът трудно се ориентира в реалността, не умее да минава през житейските трудности и нерядко намира утеха в наркотиците или алкохола.

Амулети за мъж Риби

мъж Риби, характеристика
Подходящи форми на амулети за мъжа Риби

Мистиката е не само в хороскопа, но в самата същност на зодия Риби. Те вярват в кармата, в невидимото, в небесните покровители. Затова талисманите и амулетите са от голямо значение за родените в този знак мъже.

Ето някои хубави предложения:

 • Символи, свързани с водата и морето: фигури на морски същества в синьо, зелено, виолетово носят успех. Те влизат в синхрон с енергията на Риби и им помагат да проявяват по-добре истинската си същност;
 • Бог Нептун: прекрасна декорация за дома и работното място на Рибата. Придава й чудесна енергия и добро разположение на духа;
 • Делфин: за Рибите той привлича нежни и дълбоки чувства. Чудесен е за самотна Риба, която търси на кого да дари сърцето си.

Камък-талисман за мъж Риби

 • Лунен камък: прекрасен талисман за изобилие и пари. Вложен в пръстен например, той устойчиво ще привлича блага към живота на приносителя си;
 • Аметист: добър избор за по-нерешителни и инертни личности. Придава сила за вземане на решения, увереност, убеденост;
 • Аквамарин: той е камъкът на водната стихия. Носи душевен покой и баланс. Успокоява;
 • Корал: прекрасен талисман, който подхожда на всички водни зодии. Активизира мисленето и му придава мъдрост. Подкрепя тънките възприятия и творчеството. Разсейва вътрешното напрежение и депресията;
 • Планински кристал: укрепва постоянството. Такъв талисман привлича към Рибите любов и радостни изживявания в живота.

Щастливи числа

Числата 6,7 и 11, както и всички, които са кратни на 7, носят отлични вибрации за родените в Риби.

Щастливи числа са още: датата на раждането. На този ден се случват прекрасни неща, дори чудеса.

Други успешни числа: 3, 12, 16, 21, 25, 30, 34, 43, 52.

 • Цветове на зодия Риби: Синьо, светлосиньо, зелено, лилаво.
 • Цветя на зодиакален знак Риби: лилия, теменужка, нарцис, ирис.
 • Благоприятен ден: четвъртък. Той носи вибрацията на Юпитер, който е един от управителите на Риби. Мъжът Риби трябва да оставя за четвъртък важните си неща – срещи, договори, инициативи.
 • Благоприятен часови диапазон за зодиакален знак Риби: 10:00 – 12:00 часа, най-продуктивното време.

Подарък за мъжа Риби

подарък за мъж Риби
Надписът гласи: Аз съм мъж Риби, а казват, че Рибите сме много чувствителни.

Той не е претенциозен относно материалните прояви на внимание, любезност и любов. Ако нищо не му поднесете в деня на неговия празник, но сте му организирали пътуване до интересно място, той ще е щастлив.

Отличният подарък за мъжа Риби е свързан с неговата творческа изява. Нов или по-добър инструмент, материали за рисуване или дърво за дялкане са отлична идея. Някои Риби се увличат по езотериката, така че в тази област също има вълнуващи за тях подаръци.

В никакъв случай не подарявайте практично нещо – ще го зарадва, ще го използва, но няма да остави приятен емоционален отпечатък в него.

Подарък за мъж: 100+ оригинални идеи за рожден ден и др.

Силни страни на мъжа Риби

Мъжът от зодиакален знак Риби има богат вътрешен свят, тънки възприятия и невероятен усет. Тези качества му помагат да се реализира в изкуството и творческите професии. Той е отличен артист – на сцената и в живота.

Друго подходящо поприще за Риби е консултантският бизнес, рекламата и друго в предоставянето на услуги. Рибата усеща дори неосъзнатите от клиента желания.

По характер мъжът Риби е прекрасен за общуване. Той е мек, неагресивен, винаги склонен да помоли, отколкото да изисква. Излъчването му е симпатично и притегля хората.

Мъжът Риби има богати чувства. Те преобладават над разума и понякога го водят срещу собствените му интереси.

Рибите са способни да се жертват, макар това да не е линия на житейското им поведение. Умеят да дадат опора на близките си в трудни моменти, умеят да поддържат семейните интереси. Но те не са особено устойчиви в тази посока, защото активният им вътрешен живот винаги заплашва да ги отведе в друга посока.

Недостатъци на мъжа Риби

Практичността и трезвото мислене не са силна страна на тези мъже. Нито обективността. Напротив, те не умеят да бъдат обективни, защото всичко прекарват през чувствата си. Въображението им ги влече в нереални посоки и те могат на моменти напълно да губят връзка с действителността.

Мъжете Риби пластично реагират на външните обстоятелства. Но при тях това не е гъвкавост, а нагаждане.

От друга страна те силно се влияят от външните обстоятелства. Може да се случи нещо незначително, но то да повлияе на вътрешното им равновесие, на настроението и на потичането на целия им ден.

В този смисъл мъжът Риби е и опасен, защото партньорът му никога не знае с какво го е засегнал и с какво е провокирал неговото лошо настроение. Възможно е поради такава причина Рибата напълно да загуби интерес.

Рибите са най-слабият сред водните знаци. Склонността им към фантазиране и яркото им въображение ги отдалечават от реалността. Мъжът Риби би могъл изцяло да обитава един свят на илюзии. Той сам гради този свят, самоубеждава се с лекота, вярва в измислени неща, които би желал да бъдат факти.

И когато един ден не види драстичното разминаване между желания и реалност, хората от зодиакален знак Рибите могат да се сринат със страшна сила. Сблъсъкът е грозен и веднага ги отпраща най-малко към психологически проблеми. Депресията е най-малкото, но мъжът Риби е застрашен да потърси утеха при алкохола и опиатите. Той не е запазен и от психически заболявания.

Голям негатив за Рибите е тяхната неспособност да вземат решения. Те отлагат, докато нещата не се решат извън тях.

Личност, външен вид и здраве

нещата, които трябва да знаем за мъжете Риби
Ще видим какво може да се каже за личността на мъжа Риби.

Особености на личността

Мъжът Риби не разполага с много енергия за „жизнения си мотор“. Той не е деен, не живее на високи обороти. Обратното – създава впечатление на вечно уморен.

Рибите се страхуват от неприятности, защото нямат енергия и желание да ги преодоляват. Те се стремят да избягват трудностите и пререканията и въобще – всичко, което би им коствало вложение на енергия.

Каквото и да се напише за Риби, има риск да бъде погрешно. Ако се сравнят личностите на различни известни представители на знака, може и да не се намерят допирни точки. Такива например са Мартин Макариев и певецът Фики Стораро. Причината е, че цялото развитие и изживяване върви на вътрешно ниво, а на повърхността излиза нещо като маска. Тя може да е и несъзнателна. Понякога Риби лъжат себе си. Ето защо се казва, че Рибите са трудни за разбиране и често ни се изплъзват, досущ като истинското водно животно.

Рибата придава голямо значение на детайлите и лесно затъва в тях. Затова мъжът под този знак винаги е застрашен да влезе в ролята на жертва. По-рядко ще се види Риба-водач и лидер, а ако има такъв, то той ще бъде воден от користни намерения.

Мъжът Риби не умее да понася неуспеха. И най-малкото го събаря. Той е подвластен на страхове и неврози. Търси да се прикрепи към душевно силна личност и да черпи от енергията й буквално като енергиен вампир. Макар да го описваме като инертен и едва ли не слаб, мъжът Риба може изцяло да източи енергията ви, докато не ви остане нищо.

Външен вид и маниери

Спокойният, инертен характер на Рибата се отразява и на неговата физика. Рядко ще видим Риба-атлет. Те са по-скоро заплашени от наднормено тегло.

Външният им вид често е сънен, очите са воднисти. Ръцете им са на творци – с фини пръсти и много сръчни.

Мъжът Риби се движи бавно, плавно и действително напомня риба във вода. Той ходи бавно, без да бърза, унесен в собствения си свят.

Мъжът Риби не е претенциозен към дрехите, но винаги е чист и спретнат. Нептун като планета на хармонията го подтиква да изглеждат добре. Но той не е склонен да отдели много време за външността си, нито може да се спре вниманието му задълго върху това. Затова мъжът Риби обича спортното облекло, без да е спортист. Той иска да му е удобно и лесно.

Здраве на мъжа Риби

Мъжът Риби се страхува за здравето си. Всяко малко неблагополучие го срива. Той внимателно се вслушва в себе си и не се оставя без внимание. Зодиакален знак Риби няма да кара на крак настинка, няма да продължи да работи, а ще остане у дома и ще се лекува.

Рибите лесно се простудяват и преуморяват. Телесно са крехки и наистина се нуждаят от грижа.

Слаби места на Рибите са дробовете и стомахът. Типични за тях са психическите изменения – от мнителност и невроза до истински разстройства.

Мъжът Риби в любовта

как са мъжете Риби в любовта?
Мъжете Риби са известни със своята нежност в любовта

В любовта мъжът Риби е нежен и внимателен партньор, способен да даде опора на партньора си и дори да се жертва за него. Той е грижлив и на вътрешно ниво, което е приятно за дамите. Умее да изслушва, интересува се от чувствата на твоята половинка.

Но в същото време мъжът Риби е непостоянен. Процесите в душата му се развиват бурно и докато мигнеш, те го отвеждат на друго ниво на потребности и желания.

Заради превеса на чувствата, мъжът Риби бързо се влюбва (и често). Той се нуждае от нови чувства, обновяване на емоциите, от нови впечатления и усещания. Затова е податлив към изневери и действително често сменят партньорите или живеят в паралелни връзки.

Какви жени се харесват на мъжа Риби?

Рибите не умеят да живеят без любов. Те имат нужда от внимание и грижа. И съответно харесват жени, които могат да им ги осигурят.

Мъжът Риби харесва и дейни жени, защото самият той не е такъв. Когато партньорката поеме грижата за ежедневните дреболии, той е доволен и щастлив.

Как да разберем, че е влюбен?

Мъжът Риби трудно ще се признае в любов. Най-малкото няма да го направи първи. Той е несигурен в себе си и се бои от отхвърляне.

Когато му се покаже, че е харесван и желан, неговата нежност не знае граници. В  периода на флирта Рибата прави прекрасни изненади, поднася цветя, съчинява стихове.

Как да го спечелим?

Мъжът Риби не обича натиска. Той трудно взима решение и ако бъде натискан за такова, ще започне да се изплъзва. Постепенност в подхода и липса на всякакъв натиск е разковничето към такъв мъж.

По-нататък той остава все така нерешителен, но вече може да понесе натиск. Защото неговата инертност го задържа във връзката. Ако след дълго време той все още не се решава да предложи брак, може да го „мотивирате“ с малко повече твърдост. Така или иначе не може да се очаква инициативата да дойде от негова страна.

Как да си го върнем обратно?

съвместимост на мъж Риби
Ще видим кои души са сродни на мъжете Риби

Мъжът Риба може да бъде задържан или върнат обратно не особено трудно, ако се знаят неговите слаби страни.

Първо, той не понася самотата;

Второ, той обича дома си и спокойната обстановка и държи на тях;

Трето, грижлив е към децата си и обича да общува с тях.

Правилното поведение е да му се повишава самооценката и да не се товари с отговорности. Повечето мъже Риби обичат задните позиции и не държат да бъдат изтласквани напред. В този смисъл една властна жена има повече шанс да спечели и задържи мъж Риби. Но остава риска той да изневерява или да поддържа постоянна втора връзка.

Съвместимост на мъжа Риби

С водни знаци

 • Мъж Риби + жена Рак. Тя е практична, активна, отговорна. Поема всички задължения и битови дреболии, които дразнят Рибите. Издържа на стрес. Съчетанието е отлично;
 • Мъж Риби + жена Скорпион. Тя е властна и лидер в двойката. Той е склонен да бъде ръководен, макар и не до безкрай. Има капацитет за идеално съчетаване на чувствено и сексуално ниво;
 • Мъж Риби + жена Риби. Тя е мила и нежна, и живее в илюзорен свят като него. Такава двойка има сериозни битови затруднения поради липсата на каквато и да е практичност. На чувствено ниво си  пасват добре.

С огнени знаци

 • Мъж Риби + жена Овен. Тя е силна, активна, напориста. Твърде напориста за мъж Риби. Подобно съчетание рядко оцелява за дълго;
 • Мъж Риби + жена Лъв. Тя не е на една вълна с партньора си. Трудно й е да го разбере, защото неговата душевност й е чужда. А мъжът Риби не умее да живее с човек, който не го разбира. Той има нужда от одобрение и възхищение;
 • Мъж Риби + жена Стрелец. Тя е склонна да заеме лидерската позиция и да развива своята чувственост под влияние на партньора си. Съчетанието е трудно, но не невъзможно, ако стъпва на общи цели и допълване.

Със земни знаци

 • Мъж Риби и жена Телец. Тя го взема под крилото си и се грижи за всичките му нужди. Разбира го и е чувствителна и еротична. Проблемната точка са финансите, защото Телецът е твърде пестелив;
 • Мъж Риби и жена Дева. Прекрасно съчетание в интимния живот и много трудно – в битовия. Тя е прекалено взискателна, а той не издържа на твърдост. Партньорите рядко имат общи интереси;
 • Мъж Риби и жена Козирог. Чудесно съчетание. Тя е достатъчно прагматична, а той й дарява чувственост. Тя му дарява желаната емоционална среда и го придържа към реалността.

С въздушни знаци

 • Мъж Риби и жена Близнаци. Тя е интересна, сексуална, интелигентна. Той се влюбва за секунди, но подобна двойка не издържа битово. И двамата партньори не обичат отговорностите. За нея той е твърде инертен, а за него тя е твърде емоционално променлива;
 • Мъж Риби и жена Везни. Тя дарява на партньора си спокойствие, хармония и пълно разбиране. Капацитетът на тази двойка е уникален. Съчетанието е близо до идеално;
 • Мъж Риби и жена Водолей. Сексуален магнетизъм и сходни разбирания спояват тези двойки. Тя също фантазира, но и умее да реализира фантазиите си.

Сексуалният живот на мъжа Риби

Любовта от разстояние и платоничната любов не е за мъжа Риби. Той е нежен любовник и има нужда от такъв, но се увлича по властни натури.

Парадоксално е, но само на пръв поглед. Имайки нужда от лидер в живота, мъжът Риби го пренася и в интимния живот.

Ако връзката не го удовлетворява, той създава паралелна. Предпочита тайна любовница, отколкото да се изправи и да бъде категоричен със съпругата си.

Мъжът Риби в брака

Мъжът Риби умее да бъде предан и устойчив в брака, дарявайки топлина и грижа. Ако е намерил в съпругата си опора и грижа, той е стабилен съпруг.

Нуждата му от нови чувствени изживявания го подтикват към изневери, но те трудно биха се превърнали в него повече от забежки.

Мъжът Риби и децата

Той е отдаден на децата и не жали нищо за тях, особено за дъщерите. Отдава им време, грижа, внимание.

Професия на мъжа Риби

Той е подходящ за умствена работа, докато физическият труд го изтощава и не му носи удовлетворение. Има таланти и би било жалко да не ги развива.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

Рибите стават художници, архитекти, артисти, писатели. С тънката си душевност добре се реализират като педагози и социолози.

Финансово благополучие

Рибите уважават парите, но не им се прекланят. Не са склонни да пестят, по-скоро са щедри. Все пак не обичат и да пилеят. Почиват скромно, ходят в средна класа заведения.

Липсата на практически качества им пречат да натрупат големи ресурси. Влечението им към идеали и фантазии ги водят към дейности по сърце, а не такива, които биха носили пари.

Особена характеристика на мъжа Риби е, че той обича да се разпорежда сам с парите си, въпреки че не го умее особено.

Какви са вашите впечатления от мъж Риби?

Молим, коментирайте.

И още за Риби във видеото:

Източник:

За Ивелина Димитрова

Прочети още

египетски хороскоп

[НОВО 2020] Безплатен египетски хороскоп за дами. Адски точен, чак плаши!

♠ Египетски хороскоп 2020 (точен!) ♠ Египетски зодии, с какво се различават ♠ Календар с …

3 коментара

 1. Йоана Николчева

  защото сме най-готини и бъгнати <3 ниска себеоценка, твърде голяма самокритичност, перфекционизъм, силно чувство за вина... self-destruction-а е стабилен =))

  • Петър Ангелов

   На мен повечето ми близки са с Асц.Везни. Единствената причина, която откривам за подобно повтаряне е, че трябва да науча урок от този Асц.

  • Мирослава Величкова

   Всички имаме какво да научим по оста Риби-Дева, може би трябва да се огледаме добре в тях… Привличат ни на вибрационно ниво, за да отразят като наше огледало нещо от нас – от светлата или сенчестата ни страна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *