Мартин Макариев и Луиза Григорова ‘2019: Постижения в любовта и в киното

♠ Рождена дата и зодия на Мартин Макариев ♠ Младост и връщане в България ♠ Елена Петрова ♠ Кремена Макариева ♠ Първи проекти ♠ „Вила Роза“ – първият бг филм на ужасите ♠ Усилия около „Черни досиета“ ♠ „Привличане“ ♠ „Диви и щастливи“

Още в текста: ♠ Мартин като домакин в „Черешката на тортата“ ♠ Любовите на Мартин ♠ Първи брак с Кремена ♠ Елена Петрова ♠ Луиза Григорова ♠ Сватбата ♠ Светски живот

Мартин Макариев е на 38 години през 2019 г. Интересен режисьор и интересен мъж.

Той създава първия български филм на ужасите, но по-често застава на прицел заради любовните драми в живота си.

Амбициозен и отдаден на призванието си, заявява пред камерите, че не харесва нищо от това, което е направил.

Взискателен е не само към себе си, но и към актьорите. Провежда модерни кастинги. Интересува се не толкова от миналите проекти на кандидатите, колкото от тяхната личност. Държи актьорите да бъдат супер интелигентни.

Някои данни

Режисьорът Мартин Макариев
Макариев в любимо състояние

Мартин е роден през 1981 г. Зодията му – Риби, издава чувствителност, интуитивно откриване на Истината, творчество и мечтателност. От знака идват още артистичност и музикалност. На звездните констелации се дължи и бурния му любовен живот. Хората от тази зодия са открити за любовта и я преживяват по разнообразни начини.

Датата на раждането на Мартин е 18 март. Биографичните му данни в общественото пространство са оскъдни. Знаем, че е столичанин, рано е напуснал страната, за да учи в Германия и Швейцария.

Родителите му остават в сянка, както и неговото детство. Днес, след като Мартин е нашумял и атрактивен, жълтите издания следят къде ходи, какво яде, неговите мимики и смях, стараейки се да научат още и още любопитни подробности.

Началото

Стартът на Мартин е през 2007 г., когато се завръща на родна земя. Започва да снима музикални клипове, като първият е на Миро – „Август е септември“. В „жълт“ стил да отбележим съдбоносното съвпадение – при първите си снимки Мартин работи заедно с бъдещата си съпруга. Но той ще разбере това няколко години по-късно.

Фигурин лесно отслабване диета отслабване 10 килограма

По-нататък, когато започва работа по филмови проекти, Макариев не изоставя напълно музиката. Той режисира видеа към няколко песни на Слави Трифонов, на Андреа, на Крисия, Хасан и Ибрахим и др.

В началото на професионалната му биография стои късометражният „Пружината“ (2010). Две години по-късно в България се снима филмът е Дон Майкъл Пол „Компания от герои“, в който играят Вини Джоунс, Ю. Прочнов и Т. Сайзмор. Втори асистент-режисьор на премеждията на „компания“ войници – участници във Втората световна война, е Мартин Макариев.

“Вила Роза”, филм по история с Ванга

Това е проект, с който Мартин Макариев поставя автентичен подпис в българското кино. Преди това страната ни е известна главно като локация за снимането на чуждестранни трилъри като катастрофичния „Вулкан“, мистичния „Кръвна линия“ или зомби-ужасът „Плячка“.

Едва през 2013 г. и то благодарение на Мартин Макариев страната ни се сдобива с първия собствен психологически трилър – „Вила Роза“.

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Филмът ляга върху легенди за тайнствени убийства в безлюдната хижа „Вила Роза“ в Стара планина, неясно предсказание на Ванга и още по-стара легенда за мястото на белия старец. Филмът много се харесва. Фенове споделят във фейсбук-страницата, че лентата ги е държала в напрежение през цялото време.

Трилърът е нещо, което изключително много харесвам, защото има много нюанси в него – както в историите, така и в снимането“, споделя по-късно Мартин Макариев в едно тв предаване. И добавя: „Това за мене е най-тежкото снимане в киното, по-тежко и екшън филмите. Защото изисква изключително много игра в сенките и в светлината. Много е сложно и доста зависи от операторското майсторство…“.

Очевидно темата остава все така вълнуваща за Мартин дори няколко години след заснемането на „Вила Роза“. Той с охота говори за този си проект.

„Вила Роза“ отваря много врати през Мартин. Лентата печели големият приз на Феста за независимо кино в Париж. Макариев заявява в едно интервю, че благодарение на „Вила Роза“ се свързва с „хора и компании в Америка“ и се ражда идеята за „Черни досиета“.

Първоначалното желание на Макариев е да създаде минисериал от 10 епизода. Споделя, че му се иска част от снимките да са в Белград – много красив и така близо до нас град.

Черни досиета“ поглъща вниманието на Макариев за дълъг период. „24 часа“ пише, че за него режисьорът се запознава с функционирането на конспиративни и терористични организации. Подобна организация, обхванала много държави, е в основата на сюжета.

За реализиране на филма Мартин провежда кампания за набиране на средства. Някои звезди като спасителят на плажа Дейвид Хаселхоф подкрепят инициативата.

Евелина Лютова

„Привличане“

Филмът излиза в началото на 2018 г. и става най-гледаният в кината за годината. По този повод сценаристът, продуцент и изпълнител Яна Маринова благодари на киносалоните, че са ги подкрепили.

Действието се развива в реално, но частно училище. Лентата представлява свежа драма, която разглежда сходствата и разминаванията между поколенията. Мартин Макариев коментира, че „Привличане“ показва какво искаме да постигнем, какво бихме направили, за да го постигнем, и когато го постигнем – имало ли е смисъл?

„Привличане“ се продуцира от Яна Маринова и Башар Рахал. Тематиката изважда Макариев от досегашната „кървава“ енергетика, в която се потапя поради „Вила Роза“ и няколкото епизода на „Под прикритие“.

В началото тя е доста тийнейджърска, но след намесата на режисьора придобива доста по-зряло звучене. След края на работата по проекта Мартин смело казва, че сюжетът се развива в училище, но темата далеч надхвърля училищните и дори младежките проблеми.

От премиерата на “Привличане”

За участие в „Привличане“ бива привлечена съпругата на Макариев Луиза – по настояване на Яна Маринова. Макариев смята, че Луиза е подходяща за една от най-отрицателните роли във филма, но смята, че не е коректно да й я предложи. В разни публикации се твърди, че и самата Луиза се е дърпала.

„Аз до последно мислех, че няма да е тя. Яна беше човекът, който ми каза: Дай да вземем Луиза. Аз й казах: Не съм сигурен, дай да помислим. И тя ми се обади поне 12 пъти“, разказва Макариев.

Запитан дали се е съмнявал в качествата на съпругата си, той отговаря: по никакъв повод! Дори с Луиза си спестява доста от времето, необходимо за подготовка на актьорите. Към момента Мартин и Луиза са работили заедно два пъти и той вече познава много добре нейните възможности.

В „Привличане“ има някои запомнящи се танцови сцени. Макариев споделя, че снимането на танц е така трудно, както и снимането на бойна сцена. „Ако трябва да го направим много добре, изисква изключително много време и много подготовка. И пак се появява някакъв проблем“, казва той. И все пък успехът е налице.

„Диви и щастливи“

Яна Маринова, Луиза и Мартин отново се срещат в лента, наподобяваща по дух легендарния филм „Телма и Луиз“. Премиерата е запланувана за Коледа 2019 г.

Трейлърът е многообещаващ. Двете дами създават истински екшън в морската ни столица, правейки полицията „дива и щастлива“.

През есента на 2018 г. снимки за филма блокираха Варна за 3 дни. Романтичната история се завъртя около Морска гара, Морската градина и района на Катедралата. Пред БНР Мартин прави заявка, че ще има снимки в Пловдив, Велико Търново и София, защото искат да покажат повече от България.

Засега „Диви и щастливи“ е работно заглавие, но може и да остане. То носи духът на свободата и свободолюбието, на смелостта да заявиш себе си и да защитиш своите мечти.

Луиза разказва за проекта и за отношенията си с Мартин в “На кафе”:

Междувременно Макариев се включва за малко в заснемането на два сериала. През 2014 г. той режисира четири епизода от четвъртия сезон на „Под прикритие“. През 2016 г. – още четири епизода от петия сезон.

Макариев оставя подписа си и в сериала „Дървото на живота“, като заснема три негови епизода.

В “Черешката на тортата”

Мартин се изяви като режисьор и в Черешката на тортата. Той бе домакин в 21-и епизод, който се излъчи през януари 2019 г.

Макариев действително режисира вечерта, защото самите ястия са сготвени от неговия приятел – актьорът Александър – Сано. Заместникът дори посреща гостите и няколко минути се вживява в ролята на Мартин, докато домакинът се появява, за да заеме мястото си начело на трапезата.

Коментарите за това участие на режисьора в „Черешката“ са доста злобни – някои казват, че Макариев се е опитал да потули участието на Сано, което въобще не е вярно – той го заявява още с появата си. Други злобеят, че десертът е купешки, а не сготвен специално за предаването.

Все пак разбираме, че Мартин има някои кулинарни способности. Според жена му Луиза изборът на Мартин да поднесе телешко за вечеря е очакван, предвид че в редките случаи, когато той готви у дома, прави именно телешко.

Любовите на Мартин

Кремена Макариева

Интересните мъже често създават любовни триъгълници, но Мартин Макариев разбива това клише. Той бива въвлечен в… четириъгълник.

Режисьорът Мартин Макариев
Снимка, която поставя Елена Петрова в неудобно положение, пише hotnews.bg

Истински рай за клюкарските издания! Те стръвно пресмятат дати и периоди, за да разберат докога режисьорът е бил със законната си първа съпруга – Кремена, кога е започнал връзка с актрисата Елена Петрова и кога в живота му е влязла нейната колежка – актрисата и модел Луиза Григорова.

Първият брак на Макариев е също с актриса – Кремена Макариева му ражда син – Боби, най-вероятно през 2010 г. Всъщност в най-голямата световна база данни за кино IMDB е цитирана само като втори режисьор или помощник режисьор с над 30 заглавия във филмографията си. Тя е сериозен професионалист, участвал в създаването на касови филми като The Hitman’s Bodyguard (2017), The Expendables 3 (2014), London Has Fallen (2016) и The Hurricane Heist (от 2018 г.).

За Кремена се знае малко. Тя е слаба, стройна, много атлетична и чаровна. Има ведро, светло излъчване. Влюбена е в сина си и в кучетата. Работата й я води в различни части на света.

Кремена Макариева
Кремена Макариева с малкия

По време на първия си брак Мартин има връзка с актрисата Елена Петрова. На този фон се появява и актрисата Луиза Григорова (slava.bg). Вероятно към този момент бракът му вече е изчерпан, защото де факто конкуренцията е на ниво Елена – Луиза. Според kliuki.bg, Луиза „отнема“ Мартин от Елена и го мотивира да прекрати брака си.

Кремена не е очарована, но не е и изненадана. Те отдавна са в обтегнати отношения, разкрива perniktoday.net. Общо взето изданията са единодушни, че бракът е бил проформа и заради детето.

Всъщност Мартин и Кремена имат и общи интереси. Те се запознават в работата си и продължават заедно да работят. (slava.bg). Снимки на актрисата в Инстаграм разкриват кой е мъжът в живота й – синът й, до който тя блести. Усмивката й е чаровна, завладяваща. Щастието й струи от всичките й снимки.

Кремена Макариева и Боби

Малкото споменавания на Кремена от пресата навяват мисълта, че тя продължава напред. Няма следа от драми, коментари или съжаления.

Елена Петрова?

Развитието за Елена Петрова е различно. Според senzacia.net, тя поддържа връзка с Мартин по време на брака си с гръцки милионер. Но взема решение да се разведе, точно когато отношенията им се разклащат при появата на Луиза Григорова. Отново според същото издание Елена претърпява финансово сриващ я развод и губи не само високия си стандарт на живот, но и два ценни имота, чиито ипотеки вече не успява да плаща.

Мартин и Луиза Григорова

През лятото на 2017 г. звездната двойка успява да разбие всички папараци. Тя сключва брак, без да бъде разкрита. Церемонията бива оповестена по-късно, когато щастливата булка качва снимки във Фейсбук.

Мартин и Луиза се женят край морето, в курорта Лозенец. Булката е с прекрасна бяла рокля, която подчертава стройната й фигура. Съчетана е с черни кубинки. Друго изненадващо е присъствието на две куми, вместо кум. Шафер е 7-годишният син на Макариев.

Любопитни кадри има във видеото:

Младоженката приема фамилията на съпруга си, изписана с тире и в мъжки род. Става Луиза Григорова-Макариев. Тя не крие щастието си. Във Фейсбук пожелава на приятелите си да изпитат като нейната силна любов и положителните емоции, които тя й създава.

“Обичайте се”, е посланието, което отправя Луиза в първите си часове на омъжена жена.

Всъщност Луиза никога не е крила дълбоките си чувства. Само в началото тя се дърпа да говори за личния си живот, но по-нататък споделя, че Мартин е нейният мъж завинаги (сп. Ева).

Луиза крие сватбата си, за да бъде необезпокоявана. Скрива отлично и локацията на медения си месец.

В „Горещи срещи“ майка й Ивет казва, че дори тя не знае къде са младоженците.

“В един момент двамата разбраха, че се обичат и че искат да живеят заедно. И двата бяха на мнение, че тази връзка трябва да се узакони. Но те бяха категорични, че се обичат и искат да имат брак”, споделя Ивет пред Венета Райкова.

Луиза не отстъпва по известност. Дъщеря на Ивет Григорова, собственик на модната агенция „Ивет Фешън“. Завършва НАТФИЗ. В професионалната й автобиография стоят ангажименти като модел в Тайланд и лице на М-тел. Снима се в в сериалите „Стъклен дом“, „Дървото на живота“, „Откраднат живот“.

pik.bg твърди, че в определен момент е злоупотребявала с алкохола – състояние, от което я е измъкнал Мартин, за да я вкара „в правия път“.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

Впечатляващо е включването й в изборната листа на “Да, България” – партията на Христо Иванов, за изборите през 2017 г.

Всъщност Луиза бива привлечена от обществени каузи и идеи. Ето клип, който тя снима, за да се намали агресията в училище. Актрисата разказва за истински важните неща в младежка възраст и какво означава да си наистина популярен.

Любопитно е, че Мартин Макариев не поражда твърде ласкавото отношение в медиите, следящи светския живот. Той често бива разглеждат под лупа и критикуван за вида си или поведението си. Например Блиц, Топ Вести, Варна24 и още ред издания мултиплицират новината, че на режисьора му липсват два кътни зъба. Коментарите са, че в две посоки – това ли е секссимволът?, и второ, защо не си оправя зъбите, след като печели добре.

Извън клюките и папарашките статии, Мартин Макариев има стойностни изказвания за киното. Той се застъпва за налагането на оригиналното кино вместо комерсиалните студийни филми, направени според желанията и очакванията на аудиторията. Киното трябва да оставя следи, да бъде авторско и лично, твърди Макариев. И подкрепя думите си със своята работа.

Както казахме, Мартин е Рибичувствителен, творец, артистичен. Чаровен, интересен, забавен, но и някак вглъбен. Трудното при Рибите е, че са крайно взискателни – и към собствената си личност, и към околните. Значи очакваме още качествени проекти от Мартин Макариев. 

Накрая нека видим свързаните с Мартин Макариев

Последни новини от юни 2019 г

 • В началото на юни Мартин и Луиза Григорова празнуваха 2 години от бляскавата си сватба.
 • Майката на Луиза – Ивет Григорова, се опитвала да разубеди щерка си при участието й в каскадите на филма “Диви и щастливи”. Макариев е режисьор.
 • В средата на юни обаче снимките приключиха успешно и Луиза е жива и здрава, дива и щастлива

За Радост Ангелова

Прочети още

Берен Саат, Великолепният век Кьосем, Забранения плод,

Берен Саат. Филми, деца, биография

♠ Детство в Анкара. Джем Саат. Филми. ♠ Визитка на Берен Саат ♠ Първа любов …

3 Мнения

 1. Маринела Аврамова

  “Черешката на тортата” беше подигравка със зрителите. Телевизионерите ни унижават като подценяват нашата интелигентност и критично мислене. Не сме длъжни да гледаме такива надменни пародии. Гледахме го само защото доверието и уважението, което г-н Манчев е изградил през годините с първоначалната линия на това шоу, както и с другите си предавания. Това е все едно да създадеш един шедьовър, в който хората да се влюбят, и след това да започнеш да ги замерваш оттам с фъшкии. Изненадата и разочарованието са неизбежни.

  • Kalin Stefanov

   А може би просто трябва да гледате човешки на нещата от живота…а именно, че когато човек ви е давал дълго време радост, редно е да преглътнете и моментите му на “слабост”.

   • М. Аврамова

    Да, така е. Просто слабите моменти на това предаване се натрупаха в серия, от последните няколко месеца, и в един момент редовният зрител остава с впечатлението, че линията се променя тенденциозно – започва да клони към опростачване и принизяване, както всичко останало. Нивото пада главоломно, а това не е ок. Нормално е да има недоволство в случая.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *