Българите скъсаха коронасинджира – масово се записват за почивка на Халкидики

Ще ни докарат ли втора вълна от коронавирус нашите най-смели съграждани?

От друга страна спомнете си как през последните туристически сезони от нашето море плъзва летен грип, лекарите казват – от ентеровирус

За който не знае що е то ентеровирус – такъв, който се развъжда и разпространява по фекално орален път. И за да няма недоразумения да си го кажем направо – от лайна, влезли през устата.

Сега си спомнете и за милионите изхарчени за пречиствателни съоръжения по морето, които не работят, за спуканата от месеци отходна тръба край Варна, където загина журналист.

Та не се знае кой с какъв подарък от кое море ще се върне. И дали в коронавируса ще е само проблемът.

Официално туристическият сезон в Гърция – предпочитана дестинация за почивка от българите, се открива на 15 юни. Но първите задгранични туристи от България и Румъния ще пристигнат там още на 1 юни. От Халкидики съобщават, че имат масови записвания за почивка тъкмо от първия ден на месец юни. Цените са по-ниски в сравнение със сезона през миналата година.

Тръгват и фериботите към всички острови.

Очевидно на хората им писна прекалено много от строгите ограничения при карантината срещу коронавирус. И както се казва – късат синджира.
Властите в южната ни съседка са въвели предпазни ограничения.

Има специални изисквания

за отстояние на масите в заведенията. Ще се сервира само навън. Социална дистанция ще се спазва и във фериботите, както между палатките на къмпингите.

Колелото на обичайния живот макар и плахо, макар и по-особено, се завърта бавно наново.

Туристическият сезон през тази година ще покаже кой бе прав и кой крив в решенията и поведението си при така наречената пандемия от коронавирус. Ако няма повод за ново извънредно положение,

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:
вирусолозите вероятно ще празнуват

– затова, че не бяха съгласни с тази карантина, но нямаше кой да ги чуе.
Дано да не се окажат прави обаче управниците, че тогава – наистина лошо. Стига да не лъжат със статистиката, че ни дадоха доста поводи за подозрения.

За Елена Иванова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *