Христина Апостолова. Възраст, биография, деца. Евтим Милошев, Димитър Рачков и другите

Коя е Христина Апостолова според Уикипедия и всички важни източници. Възраст (години), рожден ден. Деца, син, образование. Евтим Милошев като съпруг. Димо от Пиф и Христина. Димитър Рачков. Бракове.

Още в текста:  ♠  Филми на Христина Апостолова ♠ Откраднат живот ♠ Дървото на живота ♠ Столичани в повече ♠ Христина Апостолова през 2021 г.

Актриса, майка, жена и съпруга – така представят Христина Апостолова в телевизионното предаване „Търси се“, което първо й отделя 45 минути екранно време през 2014 година. По това време Христина вече е натрупала много опит, но винаги – зад камера.

Христина Апостолова, сценарист, актриса
Христина Апостолова с красивите си деца

Реалити форматът „Сървайвър“ я изважда наяве и вниманието се насочва към красивата редакторка и водеща. След това Христина дописва професионалната си биография с най-същественото – сценарист на няколко хитови сериала.

Вече има много основания Христина Апостолова да стои пред камерите, под светлините на прожекторите. Парадоксалното е, че тя говори главно за децата си – две момчета Димитър и Петър, а медиите говорят главно за бащите на момчетата – Димитър Рачков и Евтим Милошев.

Христина не се противи на втория план. Както казва в „Търси се“: Всеки човек се притеснява да говори за себе си. Повечето хора изпитват леко неудобство.

В резултат днес ние знаем за нея много клюки и малко факти. А още по-малко бихме могли да надникнем във богатия й вътрешен живот, за който свидетелстват близките й приятели и колеги.

Коя е Христина Апостолова

Тя е зодия Овен – родена е в средата на април. И е типичен Овен – може да си свърши сама всякаква работа. Нещо повече – върши я. Даже предпочита сама да си я свърши, за да е сигурна, че е свършена добре. Има рожден ден някъде между 10 и 13 април, но не знаем точната дата на раждане. Ако вие знаете, напишете по-долу в коментарите, защото хората се интересуват. Ние също.

Жената Овен е нежна и деликатна, но мъжката енергия в нея потиска женската нужда от глезене и носене на ръце.

Ти си момиче с мъжки характер, затова те обичам, казва в едно ТВ послание колегата й Христо Гърбов и идеално я описва.

Още в текста: Детство ♠ Във ВИТИЗ ♠ Професионална кариера ♠ Survivor ♠ Личен живот ♠ Първи брак  ♠ С Димитър Рачков ♠ Митето  ♠ С Евтим Милошев ♠ Пешко

Биография: Детство

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Още като дете Христина е активна и палава. Два пъти си чупи главата и се налага да я водят в Пирогов – веднъж в детската градина и веднъж у дома, увлечена в игри с брат си.

Въпреки че е „навита глава“, Христина е и много дисциплиниран човек. Майка й я описва като дисциплинирана и трудолюбива – качества, които е наследила и от двамата си родители.

Христина Апостолова, сценарист, актриса, биография, родена
Христина като бебе с брат си

Трудолюбието до себеотрицание по-късно ще се прояви в крайна форма по време на снимките на сериала „Откраднат живот“ – сценаристката работи неуморно, понякога по 2-3 дни без почивка и прекъсване, без сън, за да подаде сценария за следващата серия и да избегне забавяне на снимките.

Във ВИТИЗ

Театралният педагог проф. Димитрина Гюрова си спомня отлично запознанството си с Христина. Това е станало на приемните изпити в НАТФИЗ. По време на конкурса е трудно да се запомни отделен човек, но проф. Гюрова е била впечатлена от Христина.

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Появи се едно високо, стройно, много хубаво момиче, което веднага събра погледите на комисията. Хареса ни първо това, че тя прояви таланта си, но прояви и умението да работи за неговото развитие, за усъвършенстването му. Не винаги става така, за съжаление.

Освен това тя прояви едно качество, което за нашата професия е твърде важна – умение да общува с колегите си. Неотстъпчива в целите си, но в същото време много толерантна към другите.

В Академията тя беше освен талантлива, но и най-красива – в класа и в целия курс. Безспорният талант, както и красотата й не оставяха място за съмнение, че ще се реализира на сцената. Но телевизията ни открадна момичето.

Професионална кариера

След завършване на Академията, Христина Апостолова започва да играе в театрални постановки. Изявява се на различни сцени. Но само за кратко театърът е нейно единствено занимание.

Срещата й с телевизията се случва през 1998 г. – в състезанието Nota Bene по БНТ. По онова време Христина работи с Христо Гърбов и печели приятелството и възхищението му.

По-късно работи като редактор и сценарист в „Господари на ефира“ и „Столичани в повече“.

През 2006/2007 г. Христина за кратко се среща и с радиото – прави собствено предаване в радио N-Joy. Нейни фенове казват, че било хубаво и много слушано.

Това е времето, когато получава поканата да се включи в реалити формата

Сървайвър (Survivor)

В началото – от втория сезон, работи като редактор. Продукцията стартира в края на 2007 г. Тя е продуцирана от фирмата на Евтим Милошев и Любо Heйĸoв. Там, на снимачната площадка Христина се запознава с втория мъж на живота си – Евтим.

Евелина Лютова

Няколко години по-късно тя ще стане водеща на живите студиа. Това е в Сървайвър 5 – Камбоджа през 2014 г. От студиото актрисата помага на зрителите да се потопят в приключенията на участниците в ТВ шоуто.

Запитана как се чувства като водеща пред камера, след като продължително е работила зад камера, Христина отговаря: Много добре познавам формата, правили сме го много години. Затова просто нямам усещането, че пред камерата ми се случва нещо различно от работата ми досега.

Христина Апостолова, сценарист, актриса в Сървайвър и "Откраднат живот"
С Владимир Каразамов в Сървайвър

След „Сървайвър“ и след срещата с Евтим, Апостолова навлиза мощно в работата на сценарист. Сцената не е забравена, но е малко изоставена на заден план.

В живота на красивата актриса има нови приоритети: децата, семейството и сценариите.

Личен живот

Първи брак

По време на студентството Христина сключва брак, който след кратко се разпада. Родителите й я подкрепят.

Винаги съм заставала на нейна страна, както и да се случат нещата, казва майка й и добавя: Винаги съм знаела, че Христина няма с лека ръка да захвърли всичко.

Христина описва първия си брак като плод на младежка екзалтация. По-нататък тя е внимателна и разумна. Повече не се омъжва официално, така че реално тя има един брак и е със статут „разведена“.

Кой е първият съпруг на Христина Апостолова? И дали това е Димо Стоянов, по-известен като Димо от Пиф (P.I.F.)? bradva.bg твърди, че преди Рачков, Христина е разбила сърцето на Димо. Музикантът преживял трудно раздялата им и се утешавал с питиета и антидепресанти.

Впрочем, през 2003 г. двамата имат общо произведение – песента „Казах“, чийто текст е написан от Христина, а Димо е създател на музиката. Изпълнява се от Мариана Попова.

С Димитър Рачков

Христина живее на семейни начала с известния комик и водещ Димитър Рачков. Двамата имат син – Димитър Рачков младши. И до днес, години след раздялата, Христина нарича бащата на сина си Големият Митко, а сина си:

Митето

Така ги различава.

Злите езици казват, че Христина се влюбва в продуцента на „Сървайвър“ Евтим Милошев само няколко месеца, след като е родила Митето. Красивата сценаристка твърди, че по това време отношенията им вече били комплицирани.

Майката на Христина смята, че дъщеря й е била истински щастлива с Рачков. Тя не би живяла с него, ако наистина не беше щастлива. До момента, в който се разделиха… Щастлива беше, споделя г-жа Апостолова.

Но тя свидетелства, че в последните месеци преди раздялата Христина е станала много сериозна, спряла е да се усмихва, а това не е било типично за нея.

Появата на малкото Митенце я направи изключително щастлива, допълва доволната баба.

Все пак в междинния период родителите на Христина се дистанцират, за да дадат възможност на дъщеря си да приключи връзката си спокойно. В резултат двамата с Рачков остават в добри отношения.

Митето живее с майка си, но се вижда с баща си, когато пожелаят. За жалост това не е достатъчно често, заради огромната ангажираност на комика.

Впрочем, за неговата прекалена ангажираност Христина споменава и по отношение на съвместния им живот. Той беше много ангажиран, спомня си тя отминалите години.

Но Христина дава само най-добри отзиви за бившата си половинка по отношение на неговите бащински качества: Митко е страхотен човек и отговорен баща.

Двамата са дотолкова в добри отношения, че Димитър Рачков влиза в сериала, създаден от бившата си – „Откраднат живот“. В него той играе със сина си Митето.

За житейските криви на Димитър Рачков разказваме ТУК:

Димитър Рачков. Височина (ръст). Жена. Факти от биографията

С Евтим Милошев

Христина и Евтим се събират по време на поредния епизод на „Сървайвър“. Те имат връзка, но не заживяват заедно, докато не се зачева общото им дете – Петър или Пешко, както го наричат вкъщи.

Христина съобщава на Евтим, че ще става баща, с есемес. Той играе редовния си неделен мач, отива в съблекалните, проверява си телефона и е изумен. Звъни на приятелката си и я пита: Това истина ли е? А защо ми го казваш по този начин?

Всъщност Христина не търси открояващ се начин да съобщи новината, нито я омаловажава. Тя си е такава по характер – искрена и непосредствена. Веднага, щом научава, че е бременна, го споделя с любимия си човек. И след като кой е ангажиран и не може да го чуе на живо, тя бърза да му го напише.

И така, Христина създава семейство и дом, двете момчета живеят заедно и много се разбират. Те са постоянно заедно в живота, подкрепят се и се обичат. Затова за тях най-естественото нещо е да бъдат заедно и в сериала на майка си – „Откраднат живот“. Под изричните настоявания на момчетата Христина написва специална сцена от шестия сезон, за да събере момчетата си в обща сцена и между тях да протече диалог.

Диалогът в семейството на Христина и Евтим Милошев върви спокойно, балансирано и хармонично. Евтим казва, че в дома му цари спокойствие и разбирателство и че той се наслаждава на бащинството. С удоволствие е баща и на първия син на Христина. Всички са категорични, че той не дели момчетата, а се отнася еднакво и с двамата.

Г-жа Апостолова си спомня за времето, когато Евтим влиза в семейството им: По-дълго време измина, докато се видим с него. Аз и баща й имахме резерви, защото искахме тя да е щастлива, да се случат нещата и това ни притесняваше. Но след това видехме, че той е чудесен човек. И че те са много щастливи. Което ме радва много.

Пешко

Милошев със сина си

В училище му казват Пешко Клеща – защото има рима. Той е слънчево дете. Винаги усмихнат, чаровен и искат да го гушкат, описва го баба му.

Малкият Пепе е привързан към брат си и винаги е до него. Отсега детето има интерес към работата на майка си и своя малък опит в „Откраднат живот“.

Филми на Христина Апостолова

Откраднат живот

(2016 – 2019)

Сериалът по NOVA е изцяло рожба на Христина Апостолова. Тя е главен сценарист на тази първа за нас медицинска драма. По някое време я питат: Защо не пише за нормални семейства? Сценаристката отговаря: Хората искат рецепта за кризисни ситуации.

Действието на сериала се развива в една градска болница, която събира съдбите на всички герои. Зрителите проследяват техните истории и съпреживяват болките и радостите им. Сцените са напрегнати и радват с изненадващи „извивки“ на сюжета и вълнуващи обрати. Има любов, приятелство, проблеми, трудни решения.

Христина Апостолова работи като главен сценарист, но се изявява и пред камера в ролята на Евгения Генадиева.

Сериалът започва през март 2016 г. През есента на същата година се снима вторият сезон „Маските падат“. Третият („Възмездието“) се излъчва от февруари до май 2017. Без пауза екипът продължава през есента на 2017 с четвъртия сезон „Чуждо тяло“. Петият „Критична точка“ следва в първата половина на 2018. Шести ангажира създателите си през есента на 2018 г.

До пети сезон са написани 12 000 страници сценарии, пресмятат от Уикипедия. Тези страници не излизат само изпод ръката на Христина. Екипът е от 11 сценаристи, но тя е главният. Работи денонощно. Сама разказва, че се случва да излезе в четвъртък и да се прибере в събота. Без да яде, без да спи, тя пише денонощно, защото се бои да не забави графика за снимки. Сценарият се подава към екипа и започва заснемането на поредната серия.

На 24 май 2019 г. екипът отпразнува приключването на седмия сезон. В този момент те не знаят ще има ли нови серии, но само 10 дни по-късно – на 4 юни, от Nova обявяват: да, ще има още мигове с любимите герои през новия телевизионен сезон.

Дървото на живота

(2013)

Историческият сериал се излъчва от ТВ7. Продуценти са Евтим Милошев и Любо Нейков с фирмата си Dream Team Productions.

Тук Христина Апостолова е главен сценарист, заедно с Иван Спасов. Още петима души помагат да написването на сцените.

Христина Апостолова, сценарист, актриса
С Башар Рахал

Казват, че „Дървото“ е първи бг сериал за новата ни история. Представлява семейна драма, която обхваща времето между 1908 и 1925 г. Зрителите проследяват драматичната съдба на едно голямо и доста заможно семейство, което е засегнато от ключовите исторически събития в страната.

Сериалът има два сезона по 12 епизода всеки, реализирани и излъчени в рамките на 2013 г.

В историческата драма Христина се изявява и като актриса. Тя изиграва ролята на Елена Каменова. Красивата дама е тайно влюбена в един от главните герои – Христо Вълчев.

Заради любовната нишка с участието на Христина, senzacia.net пише, че Башар Рахал (в ролята на Вълчев) и Евтим Милошев си делят обща жена. Става ясно, че изданието припомня стара тръпка между Христина Апостолова и Башар Рахал, пламнала за кратно по време на обучението им във ВИТИЗ.

Столичани в повече

(2011 – 2019)

Създатели са Милошев, Христина и Иван Спасов. Комедийният сериал започва през 2011 г. и досега претърпява 13 сезона.

Христина влиза в 9 сезон като таен агент на Македония Каролина Гоцевска. В 10 и 11 сезон тя е вече бивш агент и настояща приятелка на Спас.

„Столичани в повече“ отново среща Христина с актьора Христо Гърбов.

Ето какво си спомня той: Моята среща с Христина беше 1998 г. Правихме едно предаване Нота бене (ТВ игра 1998-1999). Като партньор на сцена има още какво да научи, но тя е много умна, много интелигентна, явно има богат вътрешен живот и не ще да го споделя много с нас (смее се). Христина е много точна.

Партньорът в бизнеса на Милошев – Любо Нейков, характеризира Христина така: Познавам я отдавна, още от първи курс като е била студентка. Прекрасен, интелигентен, умен човек с много фино чувство за хумор. Винаги съм я чувствал като приятел. Винаги съм имал усещането, че тя много малко е живяла, обаче адски бързо.

Христина има много таланти. Още от театралната академия на нея много й се отдава да пише. И пише много хубаво. Тя е един от създателите на сериала „Столичани в повече“. Сценарист на „Дървото на живота“.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

Владо Пенев, актьор: Първата ми професионална среща с Христина беше в един телевизионен формат, където тя беше гласът в моята слушалка. Два метра крака, невероятна външност, тя е манекенка, супер! Жестоко изглежда. Но по-впечатляващото е, че към този външен вид има ум на много бърз, на много разсъдлив човек, адска интелигентност и – както впоследствие разбрах, страхотно чувство за хумор. Аз много харесвам деликатността на Христина и способността й да бъде изключително женствена, страшно мека, в същото време точна и конкретна без женски сантименталности.

Христина през 2019 г.

Напоследък много се коментира заетостта на Христина и че тя е прекалено натоварена с много от продукциите на своята половинка. Вероятно затова сценаристката-актриса остава настрани от сериала „Дяволското гърло“, което завърши заедно с поредния сезон на „Откраднат живот“.

Но не се мина без замесване на името й. Сайтовете коментираха, че съпругата на Милошев има пръст в участието на нейната племенница Павела Апостолова.

Павела изиграва ролята на Диана – дъщеря на екранното превъплъщение на Теодора Духовникова (агент Мия).

Но младата Павела не за първи път участва в продукция на Милошев. В „Откраднат живот“ тя влиза в ролята на сестрата на пиара на болницата.

hotarena.net пише, че Павела има бъдеще на актриса и определено се харесва на публиката. Може би роднинството й с Христина и Евтим е само повод за злословия от недоброжелатели.

Въпреки образованието и ред изяви, Христина изкарва хляба си с писане. Как е станало пренасочването от сцена към сценарии, разказва самата тя в предаването „Говори с Ива“ от 2018 г.:

За Радост Ангелова

Прочети още

мистична любов актьорски състав

Филмът: Мистична любов: Актьорски състав, сюжет и клюки

♠ Основа на “Мистична любов”: митът за Вишвамитра и Менака ♠Главните роли ♠ Акшай Мхатре …

Едно мнение

  1. Маляка

    Аз изобщо не харесвам Христина Апостолова, макар че е миловидна. Тя така заряза готиния съпруг Димитър Рачков заради някакъв продуцент. На пари ми мирише цялата работа. Но жените са така. Искат сигурност, а мъж, който има пари, им вдъхва доверие. Особено Овните са така. Опасни. Но тук въпросът е на Рачков толкова ли му свършиха парите?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *