Димитър Рачков. Височина (ръст). Жена. Факти от биографията

♠ Кой е Димитър Рачков и с какво е известен ♠ Любопитни факти и новости от 2019 г. ♠ Жени и любови ♠ Височина (ръст), възраст (години) ♠ Мария Игнатова ♠ Забраненото шоу на Рачков ♠ Като две капки вода ♠ Пълна лудница ♠ Господари на ефира ♠ Клуб НЛО 

Още в текста: ♠ Биография ♠ Театрални изяви ♠ Филми и сериали ♠ Реклами ♠ Личен живот ♠ Първата жена Христина Апостолова

Възраст (години) и ръст (височина)

Димитър Рачков тази година (2019) ще навърши 47 години. В действителност изглежда по-млад заради обичайното си веселяшко държане.

Неговите фенове намират за симпатична липсата на атлетична фигура. Ръстът му е едва 1.70 м., за което ни уведомява Уикипедия. Не е от най-високите, но не е и от най-ниските.

Личният живот на шоумена. Жени

Стара жена

Ако се съди по някои дописки, и личният живот на шоумена е в подем. flagman.bg пише, че Митко си живее като Крез. Той се ползвал на макс от статуса си на ерген, след като се разделил окончателно с дългогодишната си приятелка – колежката водеща Мария Игнатова. Всъщност първата му жена (съпруга) е Христина Апостолова, но за това по-долу ще пишем.

Купоните се редували с обикаляне по баровете. Водещият си угаждал със скъпо шампанско от по 300 лв бутилката, според retro.bg. В същото време Мария Игнатова не се забелязва в обществения живот. Говори се, че за нея вече няма работа в продуцентската компания на Халваджиян, не я канят и за участия, както преди, защото хората предпочитат тандем с Рачков. Все пак има очаквания, че Игнатова няма да остане за дълго в сянка. Хубавица и чаровница като нея бързо ще си намери място под слънцето, пишат жълтите сайтове.

Нова жена?

Що се отнася до Рачков, сега сайтовете внимават да уловят новата жена, която в един момент ще се появи в живота му. „Подгрявайки“ публиката, те вече пуснаха няколко дописки за дами, които харесват шоумена.
„България днес“ пише, че Мария Илиева е във възторг от водещия на „Капките“ – от неговия талант, способност да импровизира, от професионализма му, от неговия ум. Двамата работят сега заедно в шоуто на Халваджиян, като Илиева се представя повече от отлично.
След толкова суперлативи се налага певицата да поясни, че всичко е шега и че закачките на водещия са част от сценария.

Подобен е сюжетът и на друга дописка, която свързва Рачков с мис Парти. Под заглавието „Горещата мис проговори за връзката си…“ kliuki.bg обяснява, че горещата диджейка работи за шоумена и се занимава с озвучаване на неговите представления от турнето, но няма лични отношения. Не сме гаджета, казва Мария Панева по повод някои снимки, които тя лично е качила в Инстаграм.

Случайно или не, в момента Рачков се спряга само с жени на име Мария – Игнатова, Илиева, Панева. На този еднотипен фон очакваме да се появи една по-ярка звезда, която да разнообрази хоризонта. Но дали това ще бъде нова любов или ново предаване, а защо не и двете?

Кой е Димитър Рачков?

Димитър Рачков започна 2019 г. с летящ старт. Комедийният му моноспектакъл е на турне из страната и във всеки град е очакван с нетърпение. Билетите свършват часове, след като са пуснати. Хората се предупреждават в социалните мрежи кога започва продажбата, за да не пропуснат обещаните 180 минути „влудяващ смях“.

“Демир

Димитър Рачков постави още едно забележително произведение в своята кариера.

Димитър Рачков, биография, придавания, личен живот
Рачков

Той се е снимал в над 10 кино- и телевизионни продукции. Ролите му в театъра са двойно повече. Но най-мащабна известност му носят телевизионни предавания и реалити-формати като „Господари на ефира“ и „Капките“.

Сега водещият прави телевизията своя тема и прицел (пак), а спектакъла изнася далеч от нея – на сцена.

Годината за Рачков започна повече от обещаващо. Изглежда 2019 г. ще бъде ключова и за неговия личен живот. След дълги години с Мария Игнатова актьорът е свободен.

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

А бъдещето пред един необвързан, чаровен, известен, талантлив и интересен мъж със сигурност е не по-малко интересно.

Забравихме: и богат! „Уикенд“ го поставя сред петимата най-богати български актьори

Любопитни факти и новости от 2019 г.

В първите си дни 2019-та не изглежда на Рачков толкова обещаваща. Той се „изповядва“ пред „Уикенд“, като тонът на интервюто е минорен. Актьорът казва, че винаги е поемал много ангажименти, докато животът тихомълком се е изнизвал покрай него, отнасяйки най-хубавите му години.

Той е уморен и може би отегчен от врявата на телевизията и сцената. Споделя, че чувства приближаването на старостта и смъртта.

2-3 месеца по-късно в „На кафе“ актьорът допълва картината: казва, че е стегнат в ограничения и забрани. Поставил си ги е сам, защото популярните личности трябвало да бъдат пример за хората. Може би затова актьорът не държи да бъде от хайлайфа, а предпочита да релаксира на по-спокойни места, с истински приятели.

Димитър Рачков, биография, придавания, личен живот
При Гала

Очевидно Рачков е уморен от очакванията постоянно да е весел и забавен. Наситил се е на ролята на „душа на компанията“, която упражнява от училищните години. Днес, след 40-т, той предпочита позицията на страничен наблюдател.

Почти невъзможно. Той е разпознаваем и строго следен от медиите. Появата му „соло“ на сватбата на Софи Маринова и Гринго (на 24 март) бе разчетена като потвърждение, че раздялата с Мария Игнатова е окончателна.

Евелина Лютова

Димитър Рачков младши

Актьорът има син от актрисата Христина Апостолова. Момчето е кръстено като него, а отскоро знаем, че желае и професията на баща си.

До 2016 г. синът на комика рядко се появява в „обществото“. Баща му се старае да му осигури спокойствие. Но след това момчето само пожелава да се включи в хитовия „Откраднат живот”. Главен сценарист на лекарския сериал е майка му Христина.

Малкият Митко влиза в ролята на свой връстник, който е изоставен на грижите на държавата и впоследствие бива осиновен от медицинска сестра, в ролята Мартина Вачкова.

Димитър Рачков, биография, придавания, личен живот
Младши в сцена от сериала и с баща си в Нова

„Откраднат живот“ показва още по-отблизо на детето какво е актьорството и то го пожелава с всички сили. За негово разочарование засега родителите му поставят известни спирачки заради влошения успех, както пишат fakti.bg и kliuki.bg.

Посоката обаче е дадена. Димитър Рачков потвърждава в по-новите си интервюта, че сина му наистина върви по неговите стъпки.

Предавания

“Забраненото шоу на Димитър Рачков”

Шоу за телевизията, извън телевизията и рекламирано по телевизията. Самият Димитър Рачков вече е неотделим от тази магия, която му носи уникална известност.

След години на малкия екран, Рачков пак иронизира и пародира телевизията. В моноспектакъла той позволява на зрителя да погледне в кухнята и да види някои неглижирани факти. Иронизира колеги – водещи, но на тях не им остава друго, освен да се усмихнат, защото това е част от професията и орисията да си публична личност.

Теми на шоуто са рекламите, новините, хората, които правят телевизията, сериалите, сутрешните блокове, разбира се – „Бай Брадър“, прогнозата за времето и всичко останало.

Казват, че шоуто е антидепресант, че скъсва от смях. Непременно е така, щом залите са пълни, а билети няма.

Гала е главно действащо лице в спектакъла, вечната Амбър на телевизията, както й казва Рачков в интервю за нейното предаване.

“Като две капки вода”

Формат без аналог в родната ни телевизия, „Капките“, както нежно го наричат, представлява наша версия на Tu cara me suena.

На екран е 7-а година. Излъчва се по Нова ТВ. Започва през 2013-а, а в момента (2019-а) тече седмият сезон. През годините се промяна съставът на журито, но не и водещите – Рачков и Зуека.

Идеята на шоуто е известни личности, за предпочитане от творческите сфери, да имитират наши и световни изпълнители. Те ги имитират в пеенето, сценичното поведение и костюм. Целта е да се изгради максимално автентичен образ.

Форматът предвижда помежду си да се състезават 8 личности в продължение на 3 месеца. През времето на шоуто участниците получават задачи, разработват ги и ги представят пред журито и зрителите. Целта е да се получи „като две капки вода“

Победителите получават за награда нов автомобил.

В журито са били Любен Дилов – син, Хилда Казасян, Магърдич Халваджиян, Милица Гладнишка, Юлиян Константинов, Димитър Ковачев – Фънки, Дони, Йорданка Христова, Виктор Калев.

ТУК са описани участниците и победителите.

“Пълна лудница”

Четири години от живота си Рачков посвещава на предаването „Пълна лудница“ – естествено комедийно шоу. В Нова то започва с идеята да се пародират известни предавания от малкия екран. В известен смисъл „Пълна лудница“ проправя пътя на „Забраненото шоу“, което ще разработи идеята по нов начин.

Пародии, излъчени в „Пълна лудница“ се помнят с години. Такива са майтапите с „Хвани Богат“, с новините и прогнозата, с готварството шоу на Тиган Звездев.

В края на 2009 г. „Лудницата“ се мести в бТВ и се трансформира в комедиен сериал. Действието е в Перник, с участието на Жоро Бекъма, естествено футболист и негови близки. В главните роли са Мария Игнатова, Рачков, Мария Сапунджиева.

Актьорът разработва и други образи като Ники Пънчев (Кънчев) и себе си в „Шоуто на Пачков“. Запомняща се е пародията на турския тв сериал „Перла“ с участието на Къванч Татлъту. В „Сакъз“ героите са Рачкур и Шмъркан, а актьорът играе с Мария Игнатова.

След 3 години живот предаването е свалено и се връща в Нова. То отново претърпява трансформация, като комбинира първите си две форми.

Окончателно приключва на 30.V.2013 г.

„Господари на ефира“

Комедийното шоу стартира през 2003 г. То следи родните телевизии, улавя гафовете им и забавно ги представя на публиката. Заедно с това се поставят политически и обществени проблеми.

Водещите се сменят периодично, като Димитър Рачков работи със Васил Василев – Зуека, Руслан Мъйнов, Валентин Танев и Мария Игнатова.

Клуб НЛО

Димитър Рачков, биография, придавания, личен живот
От последния епизод на НЛО

Ще се върнем по-назад във времето, за да си спомним за ранните превъплъщения на Рачков. Хумористичното предаване върви по Канал 1 между 96-а и 2004 г. То предлага весели и пародийни песни и скечове и много забавлява публиката.

Кампанията на Happy

Там, където се търси смях и забава, има място Димитър Рачков. През 2015 г. той е поканен да води Националната кампания на едноименната верига заведения „Аз съм Happy“. Инициативата е обявена като „акумулатор“ на добро настроение и автентичен смях с цел да се вдигне индекса на щастието на българите.

Щастието е кауза, а смехът – средство. От смях през щастие до обществено благополучие и повишаване на общото ниво на оптимизъм.

В кампанията участват още Мария Игнатова, Жана Бергендорф и др. Българите са призовани да се смеят и да записват смеха си.

Наградите са седем – нови коли. Имената на щастливците тегли Рачков.

Емблематични тандеми

Рачков и Зуека

Те работят заедно с години и имената им стоят най-естествено едно до друго. Дуетът става прочут в „Господарите“, а сега се изявява в „Капките“.

Ето едно видео с паметни моменти:

Рачков и Краси Радков

Много злостни коментари бяха направени, когато Рачков заработи в тандем с Краси Радков. Писаха, че е „изхвърлил“ Зуека, че го е сменил, едва ли не му е изневерил (blitz.bg).

Всъщност актьорите се допълват и се сработват добре. В живота са добри приятели, изтъква fakti.bg.

Биография

Димитър Рачков е роден в края на зодията Дева. От разположението на звездите получава силен ум, уникална работоспособност и вътрешна необходимост да се постигат целите. Доброто въображение и дълбоките чувства също са качества на Девите. По-точната му дата на раждане, според Уикипедия, е 18 септември 1972 година.

Рачков има и типичната за Девите външност – среден ръст, пропорционално телосложение, високо чело и правилни черти. И много изразителни очи.

Води се, че е роден в Бургас. През 2013 г. той бе обявен за почетен гражданин на Твърдица. Тогава някои сайтове писаха, че комикът всъщност е родом от това малко градче. В Твърдица семейство Рачкови имали имот, върху който актьорът построил цяло имение.

Според други трактовки, Рачков е награден със званието, защото е популяризирал градчето, а не по други причини.

Средната специалност на Димитър Рачков е геодезия. Получава дипломата си в бургаската гимназия по архитектура. Но влечението му е в друга посока и той продължава в НАТФИЗ. Завършва през 1995 г.

Театрални изяви

Веднага след завършването на НАТФИЗ Рачков започва работа в Драматичния театър в Сливен. В рамките на 2 години играе на сцената на Театъра във Варна и в столичния Малък градски театър.

През 1998 г. той влиза в Народния театър „Ив. Вазов“, а от 2006 г е във Формация Мелпомена.

Димитър Рачков, биография, придавания, личен живот
Във “Вражалец” по Ст. Л. Костов

На театрална сцена той пресъздава образи в спектакли на Гогол, Вазов, Шекспир, Гьоте, Петко Тодоров и др.

Филми и сериали

 • Големите игри, сериал, 1999 г., роля: Колето
 • Клиника на третия етаж, сериал, 1999-2010, роля: ревнивец, клиент
 • Разбойници-коледари, сериал, 2000, роля: Тъпанът
 • Занаятът на оръжията (Ерм. Олми), филм, 2001
 • Папа Йоан XXIII, 2002
 • Една калория нежност, филм, 2003, роля: ухажор
 • Морска сол, ситком, 2005 г., роля: Жорж
 • Патриархат, драмат. сериал, 2005, роля: Дочко Булгуров
 • Турски гамбит, сериен, 2005 г.
 • Бунтът на L, игр. филм, 2006 г., роля: лейт. Николов
 • Пътят към Коста дел Маресме, игр. филм, 2014, роля: Иван Георгиев
 • Откраднат живот, сериал, 2016 – 2017, роли: Христо, бащата на Коко
 • Полицаите от края на града, комед. сериал, 2018, роля: Ангел Господинов

Топ клипове и реклами

 • Със Зуека в реклама на Happy (за бабините кюфтенца)
 • С Мария Игнатова снимат два рекламни клипа за DUKA Bulgaria (2017)

Авторска песен, създадена за X Factor (с усмивка):

Личен живот

Ей, този Рачков, и като бърка, пак го прави добре!, възкликва почитателка на актьора във фейсбук. Той поражда симпатии, каквото и да прави. Но няма излъчване на „мачо“, а и общо взето името му се свързва в две жени – Христина и Мария.

Първата съпруга Христина Апостолова

Актриса, водеща и сценарист, Христина Апостолова е и много обаятелна жена. Тя се свързва с Рачков след свой ранен брак, завършил бързо с развод (еva.bg).

Христина ражда син от Рачков, който също бива кръстен Димитър.

Димитър Рачков, биография, придавания, личен живот
Христина от времето, когато е с Рачков, и със синовете си сега

Злите езици разкриват тънката подробност, че няколко месеца след раждането актрисата влиза във връзка с продуцента Евтим Милошев и по-късно става негова съпруга.

5 години след първия си син тя ражда и втори – Петър.

Братята са заедно както в живота, така и в 6-я сезон на „Откраднат живот“.

Димитър Рачков и Мария Игнатова

Димитър Рачков, биография, придавания, личен живот
Рачков и Мария

Със своята колежка – актриса и телевизионна водеща, Димитър Рачков е свързан повече от едно десетилетие. Типично за неговата зодия е да се стреми към лоялни любовни връзки, към стабилност, преданост и топлота.

За жалост, звездната двойка не живее съвсем безоблачно. Периодично медиите съобщават за раздели и сдобрявания. Предпоследната голяма през 2017/2018 раздяла трае 1 година. „Телеграф“ пише, че актьорът дори се разделя с „любовното им гнездо“, а именно дома им в закрит комплекс в Панчарево, споделян с Мария.

След този епизод актьорите отново се събират, но в началото на 2019 г. пак се пише за раздяла – този път окончателна. Рачков се появява сам на сватбата на Софи Маринова, което се приема за категорично доказателство.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

Но двойката е заедно около 11 години, което значи – да видим ще има ли ново сдобряване. Сега жълтата преса ще се упражнява на тема „коя е новата на Рачков“.

Рачков и Мария в епизод на “Пълна лудница”:

Май 2019: Ново шоу и нова жена?

Шоуменът Димитър Рачков се спряга за водещ на шоу на мястото на Слави. Официална информация няма, освен логичните връзки между фактите, а именно: продуцентът Магърдич Халваджиян е видян неколкократно да посещава сградата на бТВ, с която преди време смрази отношенията си. Hotnews.bg и други сайтове пишат, Халваджиян поел курс на затопляне на отношенията и нещо повече – подготвя нов договор за предаване на освободеното и апетитно място. След като едно поколение българи отрасна, докато „Шоуто на Слави“ вървеше в ефир, този времеви отрязък е отлично разработен и много апетитен.
Така или иначе бТВ ще трябва да използва мястото на шоуто, което неочаквано излезе във вечна ваканция. Предполага се, че Халваджиян ще предложи шоу от подобен формат. Като втори вариант е да се поднови излъчването на „Господарите“, което от началото на годината излезе от Нова.
И така, клюките са, че Маги е предложил вечерно шоу като това на Слави, с гости и балет.

Вторият факт, който насочва вниманието към Рачков, е, че водещият участва от години в големите проекти на продуцентската къща и освен това е близък с фамилията. Да припомним, че жълтите сайтове побързаха да подчертаят, че след раздялата на Рачков с Мария Игнатова, Халваджиян остават с Митко, а не с Мария.
Според fakti.bg, Димитър Рачков отдавна мечтае да се изявява като Слави. Но дали това ще стане от позицията на „Господарите“ или в едно абсолютно ново шоу, никой не може да каже.
Впрочем, засега Халваджиян не издава плановете си. Посещенията си в бТВ той обяснява по най-логичния начин – продуцент е и работата му е да предлага концепции.

В тв-средите се коментира, че най-подходящо е на мястото на Слави да има комедийно предаване. А вариантите за комедийни водещи не са много – двойката Рачков – Зуека или Иван и Андрей.
Не така считат обаче хейтъри. Под някои подобни статии излизат мнения, че Рачков вече е омръзнал и въобще вече не е така блестящ както преди.
Впрочем, турнето на Рачков показва съвсем различно нещо – „Забраненото шоу“ пълни зали и салони. Наскоро „Марица“ писа, че комикът заработва шестцифрени суми само от продажбата на билети. Той си позволява да плаща четирицифрени хонорари на гости в шоуто си като Веселин Маринов и Софи Маринова.

Нека накрая да видим няколко

Новини от юни 2019

 • Братът Петър Рачков бе арестуван в Бургас в края на май, докато продава дрога на клиент. Ченгетата са следили “черната овца” на фамилията почти месец. Досега Петър постоянно се изсулва от лапите на закона.
 • Мария Игнатова показва болката си от своята раздяла с Рачков в новия клип на Алекс Раева и Графа. Тя е снимана в обстойното видео, където страда мощно. Това, според “Марица” било “публично посичане” на бившия. Ето го и клипчето:

 • В същото време Магърдич Халваджиян разпространи снимка във Фейсбук, на която се вижда той, Рачков и още един човек, които прекарват времето си в идеално настроение и го поливат с узо. Жени не се забелязват на снимката.
Магърдич Халваджиян и Димитър Рачков
Магърдич Халваджиян и Димитър Рачков в коч компания.

За Радост Ангелова

Прочети още

Берен Саат, Великолепният век Кьосем, Забранения плод,

Берен Саат. Филми, деца, биография

♠ Детство в Анкара. Джем Саат. Филми. ♠ Визитка на Берен Саат ♠ Първа любов …

4 Мнения

 1. Таня Луканова

  Омръзнаха и на кокошките с халтурския си хумор ! Досадни, насила смях правят, но явно друг е виновникът тук, не е Димитър Рачков !

 2. Елена Трайкова

  Рачков е просто непоносим, почна и той като Слави да говори за себе си, изключително слаб хумор, даже не мога да измисля как да го нарека, толкова долнопробно се държи…Много хора спряха да гледат предаването, заради него.

 3. Недялка Николаева

  Отдавна спрях да гледам Капките заради Рачков! В началото беше забавен, но сега е толкова разглезен, че не се трае! Така ли няма кой да му го каже!!!

 4. САРА СИМЕОНОВА

  ДА, НИКАКЪВ УСЕТ , НИ ТАКТ. ОБИДИ МНОГО ЛОШО ДАНЧЕТО ХРИСТОВА, КОЕТО НЕ МУ ПРАВИ ЧЕСТ И ТЯ НАПУСНА КАПКИТЕ. НО СЕГА НИВОТО НА БЪЛГАРИНА Е НИСКО, ЧАЛГОТИЯТА И ПРОСТОТИЯТА ВИЛНЕЯТ ДО ЗАТЪПЯВАНЕ И ТОЙ СЕ КОТИРА СИ. А КОЙ СТОИ ЗАД НЕГО И ПЕЧЕЛИ ОТ ТОВА, БЕЗ ДА МУ ПУКА ЗА ИЗКУСТВОТО Е ЯСНО НА ВСИЧКИ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.