Какво стана с човешките права? Не коронавирусът ни лишава от тях!

„Ние не сме животни! Управляващите се гаврят с нас!“ – народът избухна, след като д-р Даниела Дариткова изрече, че животът на българите е запазен благодарение на предприетите от ГЕРБ мерки.

Промените в Закона за здравето дълбоко бъркат в душата ни на тема свобода и свободен избор, нищо че от години се самонаричаме рая, овце и преклонени глави. Българинът никак не е склонен да го водят за носа, показа лавината от коментари в социалните мрежи.

Недоволството поравно е разпределено между

ГЕРБ и насилствените ваксини

Това е посегателство над личността! Никой не може да ми посяга! Какво стана с човешките права? Май напълно ни лишиха от тях. Ние не сме животни!“, възмущават се потребители. Бегъл поглед върху профилите им показва, че

темата е болезнена за младите хора

Но в какво се корени причината? Очевидно в основата стои недоверието. Никой не е сигурен какво ще има в тези ваксини и как могат да навредят. Кой знае какви зарази ще ни вкарат, опасяват се хората.

Другият проблем: кой ще взима решението. Управляващите, ГЕРБ? „За моето здраве и моя живот се грижа лично! Не спазвам тъпите наредбички писани от малоумни управници! Не желая да се грижите за моя живот!“

Докога ще ги търпим да се гаврят с нас? Аман от нагли индивиди!

„Благодаря ви, спасители на живота ми“. Едни са иронични, а други визират финансовата страна на проблема: „Запазихме живота и здравето ни, но ни взехте всичко друго“!

Най-много негатив събира самата Дариткова: „А коя си ти, да ми пазиш живота?“,  спомнят си, че не е проявила съчувствие към медицинските сестри при протестите.

Из мрежата се прекопира изказване на бившия депутат Димитър Байрактаров, че поправките на Закона за здравето са писани на коляно и може да са провокирани от нечисти интереси. Той говори за изследването за Ковид-19, а не за ваксините, но е достатъчно да се натисне бутона на изнервения народ.

“Фигурин

По тази тема най-голямата народна любов обира ГЕРБ: „Народа не ви иска грижата, уморихте ни от грижи“, избухва жена на средна възраст.

Докато идеята за насилствена ваксинация повече провокира младата аудитория, то

политическият аспект по темата

е дразнещ за сънародниците ни на средна възраст. Реакциите са в следния дух: „А кой и как ще ни спаси от пандемията ГЕРБ?! И ваксина срещу вас няма да действа!“

Дариткова заявява, че мерките гарантират справянето с едно ново епидемично разпространение на вируса.

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Ние различни ли сме? Преди дни руската преса отрази социално проучване на благотворителния фонд Wellcome Trust, според което 38% от руснаците са хората са скептично настроени и се боят, че ваксината може да вреди на организма. Въпреки че до момента не е изобретена ваксина срещу коронавирус, много хора по цял свят остро реагират срещу всеобщото ваксиниране. Наричат ги

Антиваксъри

Те не са ново явление. Антиваксърите реагират срещу всички ваксини, считайки ги за вредни и опасни. Това, което днес вълнува противниците на ваксините навсякъде е как властите биха реагирали на отказите от ваксинация.

Да припомним, че по данни на СЗО в момента се работи на 67 прототипа на ваксина срещу коронавирус. Традиционното мнение на специалистите е, че имунизациите са основен метод да се спаси човечеството от COVID-19. Изтъква се, че така са преборени световни бичове като морбили и туберкулоза.

ваксини против коронавирус
Най-големите в света производители на ваксини (пазарен дял в % по данни от 2017 г.)

Но антиваксърството процъфтява. Оспорва ефективността, безопасността и правомерността на ваксините. Идеята се подкрепя от знаменитости. Сръбският тенисист Новак Джокович изказва открито във Фейсбук против задължителния подход. Британската рапърка M.I.A. написа в Twitter: „Ако трябва да избера ваксина или чип, ще избера смъртта“. Австралийската актриса Изабел Лукас е отстранена от поста посланик на една благотворителна организация за момичета, след като заявява, че „не се доверява на ваксинацията“.

Засега остава открит въпроса: как би се осъществила една масова ваксинация, когато бъде изнамерена ваксина против Ковид-19.

Какви биха били мерките срещу противниците?

Ще бъдат ли ограничени от работа, от обществен живот? Ако да, в какъв срок?

Това са детайли, които остават неясни за мнозинството. Засега провокират гняв, а не страх. Може би защото до реална ваксина има не по-малко от 6 месеца, както ни заявяват от СЗО.

Видео: репортаж от март, 2019 г. Група руски ученици без манту (реваксинация за туберкулоза) са изолирани. Не им се разрешава да напускат класната стая, да ходят в столовата и да общуват със съучениците си. Те са изолирани, след като родителите им са забранили да бъдат ваксинирани.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

 

 

За Радост Ангелова

Прочети още

Герберът Гърневски пак наплю президента Румен Радев: Бил шеф на паралелна държава

Управляващите изоставиха народа в кризата, но кажат ли им го в лицето – изпадат в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *