Подарък за жена ‘2019. Топ 101 идеи, оригинални и нестандартни

Какъв подарък за жена над 50, на 60, на 30 и на 40 можем да направим? Оригинални, нестандартни и символични подаръци за жени.

Подарък за жена: когато го избираме, трябва да проявим цялата фантазия, на която сме способни. А също логика, проницателност – свързано е с това доколко познаваме “обекта”, какво би зарадвало дамата най-много.

Анкета в помощ на подаряващия

Какъв подарък за жена да изберем? За да си улесним живота, можем да прибегнем до един малък трик: отговаряме си на пет прости въпроса, след което можем да получим – така да се каже – статистическа подкрепа за избора. Ето ги и въпросите:

 1. Готови ли сте да поднесете красив и впечатляващ, но напълно безполезен подарък (възможни отговори да-не);
 1. Колко пари сте склонни да похарчите за подаръка: до 10 лв; до 100 лв; парите нямат значение;
 1. Практични ли сте при избора на подарък? (да-не);
 1. Какъв подарък е неприемлив за вас и не бихте го поднесли: пари; пътешествие; апарат за кръвно;
 1. Какво избирате: подаръкът да е предназначен лично за конкретната жена; за дома й; просто да направите впечатление.

Разгледайте сега на спокойствие собствените си отговори – това наистина ще ви помогне да се ориентирате.

подаръци за жени над 50
Правилният подарък за жена: първо условие – да я познавате добре

Подарък за жена на 20

На толкова млада жена, също и на момиче, повече прилягат не много скъпите подаръци – особено ако те не са от родителите, а от приятели. Съгласете се, че няма да е по джоба на едно момче да подари на възлюбената си огърлица с диамант. Пък и подобно бижу би й стояло неуместно.

Тази възраст обаче позволява човек да си развихри фантазията. Какво мислите за следните варианти:

 • Кутийка за бижута – там хубавицата може да си трупа “съкровищата”;
 • Съвременни джаджи от рода на флашка, наушници, компютърна мишка…може би телефонче?
 • Различни украшения според вкуса на жената;
 • Полезни нещица, свързани с хоби;
 • Луксозна кутия отбрани сладости;
 • Цветя – те винаги са актуални.

Подарък за жена на 30

Тази възраст предполага по-сериозни, по-значими подаръци. Жената на тази възраст, така да се каже, се е “състояла” – реализирана е в повечето случаи като майка, има професия. Сериозна работа. Какъв е достойният подарък за такава особа? Вижте примери:

1. Дреболии за дома, за кухнята; посуда, интересни приспособления, прибори: чопър, кафеварка, блендер, кухненски комбайн, елементи от декора;

2. Вещи, подчертаващи статуса на бизнес лейди: кожени чанти и чантички, маркови шалове и ръкавици, елегантни писмени принадлежности и луксозни флашки;

оригинални подаръци за жени
Не е важно колко струва подаръкът – важен е жестът, нали…

3. Съпругът може да подари кожено палто: за подобно нещо мечтае всяка зряла рожденичка, дори вече да има в гардероба си подобно “съкровище”;

4. Хубавите бижута вървят за всяка възраст – особено в тази група, когато жената е разцъфтяла с цялата си хубост;

“Фигурин

5. Какво ще си помислите, ако споменем сред желаните подаръци един нов автомобил?

6. Добре се приемат подаръците, които помагат да се откъснем от всекидневния стрес, да се отпуснем и презаредим? Например ваучер за СПА-салон, масаж, сеанс ароматерапия.

Подарък за жена на 40

40: на такава възраст една жена вече е организирала бита си; сложно е да се отчетеш с някакви си чаши, вази и покривки. Но пък и покупката на наистина оригинални и скъпи подаръци не е по джоба на всекиго. Не се разстройвайте обаче: с малко повече мислене и търсене може да се справите – ето как:

 • Купете изящно украшение, шал, ръкавици;
 • Изберете хубави битови дреболии, каквито още нямате вкъщи; все пак посудата има качеството да се троши, текстилът се износва, техниката се поврежда;
 • Помислете за неща, които ще помогнат на жената да се грижи по-добре за себе си – например набор от антиейдж козметика (но внимавайте дамата да не е обидчива на такава тема!); масла за тяло, несесерче за маникюр, маски за коса.

Подарък за жена на 50 и над 50

На тази възраст една жена може да е с много ангажименти; да е натоварена професионално и в същото време да има грижата за деца, а защо не и внуци; може все още да е отговорна и за родители! Ето добър начин да й създадете условия да се откъсне, да си поеме дъх и …да презареди:

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

1. Рожденият ден на една жена на 50 може изцяло да бъде организиран от близките й от “А” до “Я” – така че да няма още един повод да бъде натоварена самата тя. Приготвянето на празничните блюда, подреждането на масата и посрещането на гости остава за съпруга и децата!

2. Друг вариант: празникът е в заведение, където всички са заети не с тенджерите и приборите за хранене, а се радват на времето заедно.

 Подарък за жена на 60

подарък за жена над 50, на 50, на 60, на 30
Топлият шал е добър подарък за жена над 50, а и под 30, който винаги се приема с радост!

Тази достолепна възраст не бива да е повод да се тъжи на рождения ден. На 60 жената е сред деца и внуци, приятели. Всички те могат да я зарадват с неща, които са свидетелство за това колко добре я познават и ценят уменията й; наясно са какво може да я стопли. И така: подарете…

 • Кухненски принадлежности – ако възрастната дама обожава да вари и пече за семейството си и за приятели; индустрията за тези принадлежности се развива и новата вещ ще даде на нашата героиня усещането, че е в крак с времето;
нестандартни подаръци за жена
Такъв подарък не би зарадвал всяка жена
 • Топъл шал, халат, електрическа възглавничка за “старите кости”: колкото и да се държим във форма, на тази възраст обмяната се забавя и топлината е истинско благо;
 • DVD и набор дискове с любими филми;
 • За по-отворените баби – таблет с интернет, за да си общуват с роднини и приятели, да следи новини и готварски рецепти; в крайна сметка да има самочувствието, че с пенсията животът не свършва и още може да се учи.

Подарък за жена на 70

Най-добрите цени за реклама са в "Паралел 42", достигнете до 20 000 читатели на ден ТУК =====>

Всеки жест на внимание към жена на тази възраст е ценен за нея; на 70 човек се оттегля донякъде от материалното и все повече цени връзката си с деца и внуци. Ето и жестовете на внимание, които могат да трогнат повече от скъпи вещи:

1. Торта, сладки, лакомства, приготвени специално от близките: просто и някак обикновено, но стопля с мисълта, че е направено с добра мисъл за рожденичката или именничката;

2. Вещ, създадена със собствените ръце: картичка, нарисувана от правнуче; ръчно изплетен пуловер; фотоколаж със снимки на родата; лампа, бродирана калъфка за възглавница;

3. Рожден ден-изненада, на който близките са поканили отдавна невиждани роднини.

Подарък за жена за рожден ден

Ето с какъв подарък за рожден ден може да впечатлите и най-претенциозната дама:

 • Ваучер за абонамент във фитнес салон или спортна зала, където се практикува нов вид физическо занимание за аматьори;
 • Портрет на дамата, поръчан тайно по нейна снимка;
 • На любителка на японската кухня – разкошен набор за суши;
 • Карта на света, на която са отбелязани посетените държави и тези, в които сте готови да я отведете в близко бъдеще;
 • Авторски стихове, написани специално за Нея.

Как ви се струва?!

Коледен подарък за жена

Приятно е да подаряваш и да получаваш подаръци – а какво по-хубаво време от Коледа за такъв вълшебен ритуал. Подарък за жена на Коледа – не е чак толкова трудно да сътвориш приказка! Пак ще кажем: не е задължително да е скъп, но да изненадва и да личи, че подаряващият е мислил за кого го избира! Вижте идеи:

 • Ако жената е домошарка – сребърни прибори; красива покривка за маса; кутия за ръкоделие; ваучер за престижен магазин за домашни потреби; магнитна дъска за хладилника; орхидея в саксия.
 • Ако тя е делови човек: красив кожен портфейл или ключодържател; дизайнерски копринен шал; добра репродукция на известна картина; марков часовник.
 • Ако обича да се грижи за външността си: набор етерични масла; ваучер за СПА с масажи; свръхточен кантар; маркова козметика; златна или сребърна брошка.

Подарък за жена за Свети Валентин

Съгласете се, че 14 февруари е най-романтичният ден от годината. Свети Валентин! Влюбените се поздравяват, разменят си картички със сърчица; а женската част на човечеството се надява да получи най-особения подарък! Какъв например:

подарък за жена на 60, опаковане
Добрият подарък за жена трябва да грабва окото от първия миг

Пръстен: пребивавайки в дълга връзка, всяка жена мечтае да получи пръстен с предложение. Годежен пръстен с камъче – това е безупречен подарък за Свети Валентин. Пък и не е ли този ден най-подходящият за подобна стъпка?!

Гривна: навярно няма жена, която да не се зарадва на такъв подарък. И не е задължително той да е от злато: стига да е по вкуса на прекрасната дама. Може да е сребърна, кожена, от дървени или керамични елементи, за ръка или за крак – избрете подходящата.

Книга! Дали такъв подарък не е нещо анахронично? Зависи. Със сигурност ще бъде впечатлена онази романтична душа, с която вече сте говорили за любими автори и творби, сигурни сте, че този подарък ще я зарадва.

Луксозен подарък за жена

Как да шашнем жена, която всичко си има и луксът не й е проблем? С нещо още по-луксозно и оригинално. Ето идеи:

Цветя или плодове, които са отгледани по поръчка и чрез специална технология им е вградено името на рожденичката;

 • Песен, поръчана и написана специално за дамата; изпълнена на живо от популярен певец;
 • Шоколадово яйце, в което вместо обичайните мини-играчки е скрит ключ от нов автомобил;
 • Самолетни билети и ваучери за ваканция в екзотична страна, където жената все още не е била.

Забавен подарък

Ето и няколко шантави предложения за подаръци, чиято цел е единствено да впечатлят и развеселят обекта:

 • Смешни чехли;
 • Пухени наушници с котешки муцунки;
 • Статуетка “Най-добрата жена”; “Кралица” и др. Добре е шаржовото изображение да има някаква прилика с дамата.

Сантиментален подарък

Няколко прости идеи:

* Албум със снимки, които са запечатали хубави мигове от връзката или съвместния живот; добре е ако и самият албум е ръчно изработен от подаряващия;

* Личен дневник: купете хубав бележник с твърда подвързия; добавете свои елементи към оформлението; напишете на титулната страница колко много обичате и цените дамата, която ще изпълни следващите страници със свои писания;

* Съберете снимки от различни години, на които са запечатани събития от живота на вашата любима; включително такива, на които сте двамата; снимки от ученически сбирки, хоби-занимания, любими музикални групи и пр. Поръчайте разпечатка на снимките върху плат и с тези сантиментални парчета дайте да направят памучно одеяло тип пачуърк. Подготовката на подобен подарък изисква много време, както и пари – но сигурно си струва!

символични подаръци, цветя
Понякога наистина е достатъчен жестът на внимание

Ръчно направен подарък

Ако нямате пари, но не ви липсва фантазия и сръчност, може да изработите подарък със собствените си ръце. Той ще носи в себе си частица от душата на подаряващия и със сигурност няма да бъде забравен. И така:

 • Букет от бонбони и декоративна хартия;
 • Самостоятелно изработен колаж от фотографии на дамата – в рамка, която също можете да изработите собственоръчно;
 • Домашно изпечен сладкиш;
 • Саморъчно изработен – ушит или изплетен, калъф за телефон;
 • Ръчно изработено бижу.

Символичен подарък

символични подаръци за жена
Шнолите, ако са хубави и скъпи, са добър символичен подарък за жена

Подаръкът за любимата жена може да не е скъп: по-скоро символичен, при което е важна не цената, а правилният избор. Добри са вариантите от този род:

 • Красива шнола – това никога не е излишно;
 • Хавлиени кърпи – за ефект може да ги сгънете като обемни фигури;
 • Цвете в саксия;
 • Шеговита награда: медал, орден – нещо от рода “Най-добрата жена”, “Най-добрата майка”, “Богиня” и пр.

Опаковане на подарък за жена

Че се отнасяте към празника на любимата жена с внимание, ще проличи още от начина, по който е опакован подаръкът за нея. Най-лесно можем да се справим с това, ако трябва да “облечем” кутия: независимо от размера, формата предполага само да изберем подходящата декоративна хартия. Трябва да внимаваме да не я измачкаме, скъсаме или положим накриво. Добре е местата на залепването да са невидими; красиво стоят подходящите по цвят панделки и ленти, с които да завържем пакета. Допълнително настроение носят добавени украшения от рода на сухи цветя, клонки.

Друг вариант са хартиените торбички с добавени декоративни елементи: рисунки, висулки, копринена тънка хартия с декорации, която закачливо се подава от торбичката; такава опаковка може да се изработи и от пъстър плат;

Картонени кутийки с нестандартна форма: пирамида, цилиндър, шестоъгълник и пр; обикновено се изработват от цветен картон, който при сгъването “закопчава” опаковката и няма нужда от допълнително обвързване;

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

Отделна неизчерпаема тема е опаковането на цветя. Понякога въображението при опаковането на подаръка се вихри така невероятно, че просто ти е жал да разкъсаш красивата му “дрешка”!

Вижте и ТОВА:

Подарък за мъж: 100+ оригинални идеи за рожден ден и др.


Източници:

Най-добрите цени за реклама са в "Паралел 42", достигнете до 20 000 читатели на ден ТУК =====>

За Марта Савова

Прочети още

стихове за любовта

Любовни стихове (Кратки стихове за любовта) на прочути и неизвестни автори. Включете се и вие!

Тъжни стихове ♠ Наградени стихове на читатели ♠ Любовни стихове на Дамян Дамянов (и за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *