Подарък за жена ‘2019. Топ 101 идеи, оригинални и нестандартни

Какъв подарък за жена над 50, на 60, на 30 и на 40 можем да направим? Оригинални, нестандартни и символични подаръци за жени.

Подарък за жена: когато го избираме, трябва да проявим цялата фантазия, на която сме способни. А също логика, проницателност – свързано е с това доколко познаваме “обекта”, какво би зарадвало дамата най-много.

Анкета в помощ на подаряващия

Какъв подарък за жена да изберем? За да си улесним живота, можем да прибегнем до един малък трик: отговаряме си на пет прости въпроса, след което можем да получим – така да се каже – статистическа подкрепа за избора. Ето ги и въпросите:

 1. Готови ли сте да поднесете красив и впечатляващ, но напълно безполезен подарък (възможни отговори да-не);
 1. Колко пари сте склонни да похарчите за подаръка: до 10 лв; до 100 лв; парите нямат значение;
 1. Практични ли сте при избора на подарък? (да-не);
 1. Какъв подарък е неприемлив за вас и не бихте го поднесли: пари; пътешествие; апарат за кръвно;
 1. Какво избирате: подаръкът да е предназначен лично за конкретната жена; за дома й; просто да направите впечатление.

Разгледайте сега на спокойствие собствените си отговори – това наистина ще ви помогне да се ориентирате.

подаръци за жени над 50
Правилният подарък за жена: първо условие – да я познавате добре

Подарък за жена на 20

На толкова млада жена, също и на момиче, повече прилягат не много скъпите подаръци – особено ако те не са от родителите, а от приятели. Съгласете се, че няма да е по джоба на едно момче да подари на възлюбената си огърлица с диамант. Пък и подобно бижу би й стояло неуместно.

Тази възраст обаче позволява човек да си развихри фантазията. Какво мислите за следните варианти:

 • Кутийка за бижута – там хубавицата може да си трупа “съкровищата”;
 • Съвременни джаджи от рода на флашка, наушници, компютърна мишка…може би телефонче?
 • Различни украшения според вкуса на жената;
 • Полезни нещица, свързани с хоби;
 • Луксозна кутия отбрани сладости;
 • Цветя – те винаги са актуални.

Подарък за жена на 30

Тази възраст предполага по-сериозни, по-значими подаръци. Жената на тази възраст, така да се каже, се е “състояла” – реализирана е в повечето случаи като майка, има професия. Сериозна работа. Какъв е достойният подарък за такава особа? Вижте примери:

1. Дреболии за дома, за кухнята; посуда, интересни приспособления, прибори: чопър, кафеварка, блендер, кухненски комбайн, елементи от декора;

2. Вещи, подчертаващи статуса на бизнес лейди: кожени чанти и чантички, маркови шалове и ръкавици, елегантни писмени принадлежности и луксозни флашки;

оригинални подаръци за жени
Не е важно колко струва подаръкът – важен е жестът, нали…

3. Съпругът може да подари кожено палто: за подобно нещо мечтае всяка зряла рожденичка, дори вече да има в гардероба си подобно “съкровище”;

4. Хубавите бижута вървят за всяка възраст – особено в тази група, когато жената е разцъфтяла с цялата си хубост;

Демир бозан билки за бъбреци

5. Какво ще си помислите, ако споменем сред желаните подаръци един нов автомобил?

6. Добре се приемат подаръците, които помагат да се откъснем от всекидневния стрес, да се отпуснем и презаредим? Например ваучер за СПА-салон, масаж, сеанс ароматерапия.

Подарък за жена на 40

40: на такава възраст една жена вече е организирала бита си; сложно е да се отчетеш с някакви си чаши, вази и покривки. Но пък и покупката на наистина оригинални и скъпи подаръци не е по джоба на всекиго. Не се разстройвайте обаче: с малко повече мислене и търсене може да се справите – ето как:

 • Купете изящно украшение, шал, ръкавици;
 • Изберете хубави битови дреболии, каквито още нямате вкъщи; все пак посудата има качеството да се троши, текстилът се износва, техниката се поврежда;
 • Помислете за неща, които ще помогнат на жената да се грижи по-добре за себе си – например набор от антиейдж козметика (но внимавайте дамата да не е обидчива на такава тема!); масла за тяло, несесерче за маникюр, маски за коса.

Подарък за жена на 50 и над 50

На тази възраст една жена може да е с много ангажименти; да е натоварена професионално и в същото време да има грижата за деца, а защо не и внуци; може все още да е отговорна и за родители! Ето добър начин да й създадете условия да се откъсне, да си поеме дъх и …да презареди:

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

1. Рожденият ден на една жена на 50 може изцяло да бъде организиран от близките й от “А” до “Я” – така че да няма още един повод да бъде натоварена самата тя. Приготвянето на празничните блюда, подреждането на масата и посрещането на гости остава за съпруга и децата!

2. Друг вариант: празникът е в заведение, където всички са заети не с тенджерите и приборите за хранене, а се радват на времето заедно.

 Подарък за жена на 60

подарък за жена над 50, на 50, на 60, на 30
Топлият шал е добър подарък за жена над 50, а и под 30, който винаги се приема с радост!

Тази достолепна възраст не бива да е повод да се тъжи на рождения ден. На 60 жената е сред деца и внуци, приятели. Всички те могат да я зарадват с неща, които са свидетелство за това колко добре я познават и ценят уменията й; наясно са какво може да я стопли. И така: подарете…

 • Кухненски принадлежности – ако възрастната дама обожава да вари и пече за семейството си и за приятели; индустрията за тези принадлежности се развива и новата вещ ще даде на нашата героиня усещането, че е в крак с времето;
нестандартни подаръци за жена
Такъв подарък не би зарадвал всяка жена
 • Топъл шал, халат, електрическа възглавничка за “старите кости”: колкото и да се държим във форма, на тази възраст обмяната се забавя и топлината е истинско благо;
 • DVD и набор дискове с любими филми;
 • За по-отворените баби – таблет с интернет, за да си общуват с роднини и приятели, да следи новини и готварски рецепти; в крайна сметка да има самочувствието, че с пенсията животът не свършва и още може да се учи.

Подарък за жена на 70

Всеки жест на внимание към жена на тази възраст е ценен за нея; на 70 човек се оттегля донякъде от материалното и все повече цени връзката си с деца и внуци. Ето и жестовете на внимание, които могат да трогнат повече от скъпи вещи:

1. Торта, сладки, лакомства, приготвени специално от близките: просто и някак обикновено, но стопля с мисълта, че е направено с добра мисъл за рожденичката или именничката;

2. Вещ, създадена със собствените ръце: картичка, нарисувана от правнуче; ръчно изплетен пуловер; фотоколаж със снимки на родата; лампа, бродирана калъфка за възглавница;

3. Рожден ден-изненада, на който близките са поканили отдавна невиждани роднини.

Евелина Лютова

Подарък за жена за рожден ден

Ето с какъв подарък за рожден ден може да впечатлите и най-претенциозната дама:

 • Ваучер за абонамент във фитнес салон или спортна зала, където се практикува нов вид физическо занимание за аматьори;
 • Портрет на дамата, поръчан тайно по нейна снимка;
 • На любителка на японската кухня – разкошен набор за суши;
 • Карта на света, на която са отбелязани посетените държави и тези, в които сте готови да я отведете в близко бъдеще;
 • Авторски стихове, написани специално за Нея.

Как ви се струва?!

Коледен подарък за жена

Приятно е да подаряваш и да получаваш подаръци – а какво по-хубаво време от Коледа за такъв вълшебен ритуал. Подарък за жена на Коледа – не е чак толкова трудно да сътвориш приказка! Пак ще кажем: не е задължително да е скъп, но да изненадва и да личи, че подаряващият е мислил за кого го избира! Вижте идеи:

 • Ако жената е домошарка – сребърни прибори; красива покривка за маса; кутия за ръкоделие; ваучер за престижен магазин за домашни потреби; магнитна дъска за хладилника; орхидея в саксия.
 • Ако тя е делови човек: красив кожен портфейл или ключодържател; дизайнерски копринен шал; добра репродукция на известна картина; марков часовник.
 • Ако обича да се грижи за външността си: набор етерични масла; ваучер за СПА с масажи; свръхточен кантар; маркова козметика; златна или сребърна брошка.

Подарък за жена за Свети Валентин

Съгласете се, че 14 февруари е най-романтичният ден от годината. Свети Валентин! Влюбените се поздравяват, разменят си картички със сърчица; а женската част на човечеството се надява да получи най-особения подарък! Какъв например:

подарък за жена на 60, опаковане
Добрият подарък за жена трябва да грабва окото от първия миг

Пръстен: пребивавайки в дълга връзка, всяка жена мечтае да получи пръстен с предложение. Годежен пръстен с камъче – това е безупречен подарък за Свети Валентин. Пък и не е ли този ден най-подходящият за подобна стъпка?!

Гривна: навярно няма жена, която да не се зарадва на такъв подарък. И не е задължително той да е от злато: стига да е по вкуса на прекрасната дама. Може да е сребърна, кожена, от дървени или керамични елементи, за ръка или за крак – избрете подходящата.

Книга! Дали такъв подарък не е нещо анахронично? Зависи. Със сигурност ще бъде впечатлена онази романтична душа, с която вече сте говорили за любими автори и творби, сигурни сте, че този подарък ще я зарадва.

Луксозен подарък за жена

Как да шашнем жена, която всичко си има и луксът не й е проблем? С нещо още по-луксозно и оригинално. Ето идеи:

Цветя или плодове, които са отгледани по поръчка и чрез специална технология им е вградено името на рожденичката;

 • Песен, поръчана и написана специално за дамата; изпълнена на живо от популярен певец;
 • Шоколадово яйце, в което вместо обичайните мини-играчки е скрит ключ от нов автомобил;
 • Самолетни билети и ваучери за ваканция в екзотична страна, където жената все още не е била.

Забавен подарък

Ето и няколко шантави предложения за подаръци, чиято цел е единствено да впечатлят и развеселят обекта:

 • Смешни чехли;
 • Пухени наушници с котешки муцунки;
 • Статуетка “Най-добрата жена”; “Кралица” и др. Добре е шаржовото изображение да има някаква прилика с дамата.

Сантиментален подарък

Няколко прости идеи:

* Албум със снимки, които са запечатали хубави мигове от връзката или съвместния живот; добре е ако и самият албум е ръчно изработен от подаряващия;

* Личен дневник: купете хубав бележник с твърда подвързия; добавете свои елементи към оформлението; напишете на титулната страница колко много обичате и цените дамата, която ще изпълни следващите страници със свои писания;

* Съберете снимки от различни години, на които са запечатани събития от живота на вашата любима; включително такива, на които сте двамата; снимки от ученически сбирки, хоби-занимания, любими музикални групи и пр. Поръчайте разпечатка на снимките върху плат и с тези сантиментални парчета дайте да направят памучно одеяло тип пачуърк. Подготовката на подобен подарък изисква много време, както и пари – но сигурно си струва!

символични подаръци, цветя
Понякога наистина е достатъчен жестът на внимание

Ръчно направен подарък

Ако нямате пари, но не ви липсва фантазия и сръчност, може да изработите подарък със собствените си ръце. Той ще носи в себе си частица от душата на подаряващия и със сигурност няма да бъде забравен. И така:

 • Букет от бонбони и декоративна хартия;
 • Самостоятелно изработен колаж от фотографии на дамата – в рамка, която също можете да изработите собственоръчно;
 • Домашно изпечен сладкиш;
 • Саморъчно изработен – ушит или изплетен, калъф за телефон;
 • Ръчно изработено бижу.

Символичен подарък

символични подаръци за жена
Шнолите, ако са хубави и скъпи, са добър символичен подарък за жена

Подаръкът за любимата жена може да не е скъп: по-скоро символичен, при което е важна не цената, а правилният избор. Добри са вариантите от този род:

 • Красива шнола – това никога не е излишно;
 • Хавлиени кърпи – за ефект може да ги сгънете като обемни фигури;
 • Цвете в саксия;
 • Шеговита награда: медал, орден – нещо от рода “Най-добрата жена”, “Най-добрата майка”, “Богиня” и пр.

Опаковане на подарък за жена

Че се отнасяте към празника на любимата жена с внимание, ще проличи още от начина, по който е опакован подаръкът за нея. Най-лесно можем да се справим с това, ако трябва да “облечем” кутия: независимо от размера, формата предполага само да изберем подходящата декоративна хартия. Трябва да внимаваме да не я измачкаме, скъсаме или положим накриво. Добре е местата на залепването да са невидими; красиво стоят подходящите по цвят панделки и ленти, с които да завържем пакета. Допълнително настроение носят добавени украшения от рода на сухи цветя, клонки.

Друг вариант са хартиените торбички с добавени декоративни елементи: рисунки, висулки, копринена тънка хартия с декорации, която закачливо се подава от торбичката; такава опаковка може да се изработи и от пъстър плат;

Картонени кутийки с нестандартна форма: пирамида, цилиндър, шестоъгълник и пр; обикновено се изработват от цветен картон, който при сгъването “закопчава” опаковката и няма нужда от допълнително обвързване;

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

Отделна неизчерпаема тема е опаковането на цветя. Понякога въображението при опаковането на подаръка се вихри така невероятно, че просто ти е жал да разкъсаш красивата му “дрешка”!

Вижте и ТОВА:

Подарък за мъж: 100+ оригинални идеи за рожден ден и др.


Източници:

За Марта Савова

Прочети още

Ренета ИНджова, Делян Пеевски

Пропагандата: Кажете, че битата Ренета Инджова е била пияна!

Източник, близък до агенцията, която плаща на троловете, проговаря. Срещу 10 ст на коментар те …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *