Башак Дизер. Биография и Къванч Татлъту в живота ѝ

Връзката на Башак Дизер със Селен Сойдер и Орен Франсез. Има ли деца? Бебе от Къванч Татлъту. Снимки, височина, данни тип Уикипедия.

Башак Дизер е турски стилист – моделиер. Тя работи с най-прочутите от шоу-бизнеса, но става истински известна като съпруга на популярния и обичан актьор Къванч Татлъту. Бракът не променя посоката на професионалното й развитие. Тя консултира знаменитости в избора им на стилно облекло, изготвя сценични костюми, отвори собствен бутик в Истанбул.

Активно спортува и се храни здравословно. Изглежда превъзходно и напълно „пасва“ на мъжа-мечта Къванч Татлъту. Башак заработва достатъчно добри пари и има значимо обществено положение. По собствени заслуги тя се числи към истанбулския хайлайф. А бракът с Къванч мощно катализира развитието й.

Башак Дизер Татлъту, съпруга на Къванч Татлъту
Влюбената двойка – любимци на тв зрителите

Днес камери и обективи отблизо следят всяка крачка на звездната двойка и се стараят да не остане скрита и най-интимната подробност от техния високостандартен живот.

Биография на Башак Дизер

Родена е през април 1980 г. в Истанбул. По хороскоп е Овен – уверена в себе си, напориста и целенасочена жена.

Авторитетните турски източници посочват рождена година 1980 г., обаче през 2017 г близка приятелка на Башак – Демет Шенер, качва в Инстаграм тази снимка по-долу и пише, че това са те двете през 1977 г., като чистити 1 година приятелство.

башак дизер биография къванч татлъту жена
Башак Дизер (вдясно) през 1977 година.

Медиите скачат, защото е много пикантно. Башак така и така е по-възрастна от Къванч – до момента се е смятало, че с 3 години, а се оказва с 6. Ако е вярно. Защото никой нито потвърждава, нито отрича тази единична информация. Башак публикува отговор, в който казва, че никога пред никоя медия тя лично не е разкривала своя лична иформация, включително рождената си дата, затова не приема да я наричат лъжкиня. Това е случаят. Остава отворен и в последните 2 години няма развитие.

Току-що навърши 39 г., но е толкова добре поддържана и свежа, че изглежда по-млада. Трудно е да се предположи, че слабата, стегната и гъвкава фигура принадлежи на дама, наближаваща четирийсетте.

Башак има ръст на модел – 1.75 м. Доста висока е за туркиня. Теглото й гравитира около 54 кг.

Башак Дизер Татлъту, съпруга на Къванч Татлъту
Светска двойка №1

В профила си в Инстаграм тя редовно качва снимки и има своя армия от фенове, които следят развитието й и модните новини. Дизайнерката винаги е стилна, винаги в подходящ вид, готова всеки миг да бъде уловена от някой обектив.

Кариера

Фигурин лесно отслабване диета отслабване 10 килограма

Башак отрано разбира какво е призванието й. Тя е увлечена от света на модата. Веднага след като завършва средно училище, тя се отправя към Милано, за да учи в Института за мода Ди Бурго в Милано.

После защитава степен бакалавър в областта на дизайна в Университета „Мимар Синан“ в Истанбул.

Работи в модния бизнес, телевизията и по собствени проекти, но не спира да се усъвършенства и да повишава нивото на своя професионализъм. Тя е помощник дизайнер, включва се в разнообразни мастер-класове и посещава курсове за стилисти и дизайнери в Милано и Лондон.

Още в текста: ♠ Коя е Башак Дизер? ♠ Какво ново през 2019 г. ♠ Биография ♠ Възраст, ръст ♠ Първи брак ♠ Башак Дизер и Къванч Татлъту ♠ Сватба под Айфеловата кула ♠ Ще има ли семейство Татлъту деца ♠ Бременна ли е Дизер? ♠ Планиране на инвитро ♠ Обичат ли се все още ♠ Башак Дизер и снимането на филми

Днес Башак е популярен и търсен моделиер-стилист в Турция. Била е главен дизайнер на известни турски фирми като Vakko, Birsal Tekstil, Vakorama.

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Активно работи в телевизията и киното. Канена е да се грижи за стила и сценичните костюми на звезди от телевизионните сериали и знаменитости от шоу-бизнеса.

Обожава да подбира костюми и да създава имиджа на своите клиенти. Сред тях са актрисата Мелтем Камбул, милионерската дъщеря Идил Фърат, световната красавица’2002 Азра Акън, Неше Аксой – също актриса и други известни личности.

Да забележим, че три от клиентките на Башак са свързани с нейния бъдещ съпруг. Къванч дълги години поддържа връзка с красавицата Акън, а в периодите на скарвания преживява кратки любовни романи с 14 години по-възрастната от него Мелтем и с милионерката Идил.

Въпреки че работи за три от жените в живота на Къванч, Башак се среща с него не по онова време, когато е обвързан, а по-късно.

Но преди това:

Първият брак на Башак

Първият й съпруг е французин – модел и обаятелен мъж на име Орен Франсез. Тя го среща в Париж. Пламва гореща любов. И двамата са от модния бизнес, и двамата са красиви и с перфектна визия. Но до истинска дълбочина във връзката не се стига – оказва се скоротечна и се изчерпва по естествен път.

Башак Дизер Татлъту, съпруга на Къванч Татлъту
Това е първият съпруг Орен Франсез. Тук вестниците съобщават за новата му любов – турската актриса Селен Сойдер

Отношенията между Башак и Орен не продължават дълго. През 2015 година те приемат решението да се разделят и малко след това подписват официален развод.

За втори път пътищата на Башак и Къванч се сближават – този път на френска територия, но не се пресичат. Докато стилистката изживява своята френска любов, същото се случва и на Къванч. Той има кратка връзка с французойката Флоранс Южени – модел с умопомрачителна визия и перфектно тяло.

Съдбата е определила специална среща за Башак и Къванч – да се случи в общ проект и когато и двамата са необвързани. Проектът се оказва телевизионният сериал „Забраненият плод“.

Евелина Лютова

Башак Дизер и Къванч Татлъту

След развода си Дизер не остава за дълго самотна. Много скоро тя започва открито да се появява на обществени места с известния турски актьор Къванч Татлъту.

Любовната искра между тях пламва на снимачната площадка. Къванч играе главната роля в „Забраненият плод“, а Башак е стилист на продукцията.

Двамата бързо и непринудено намират общ език и започват да се срещат. Не след дълго целият свят узнава, че са се оженили – не точно тайно, но скрито от обективите, камерите и нездравото любопитство на публиката.

Много фенове на Къванч са шокирани. Новината идва изневиделица.

Сватбата на Къванч и Башак

Датата е 19.II.2016 г. Сватбената церемония е скрита, но не и скромна. Тя се състои в Париж, в един от скъпите и разкошно декорирани хотели с изглед към Айфеловата кула.

Романтична сватба в града на любовта – под такива заглавия излязоха дописките от сватбата във Франция. Феновете са изненадани. Къванч е близо 11 години с миската Акън, но не стига до брачния ритуал. С дизайнерката Башак това се случва за по-малко от 2 години.

Башак Дизер Татлъту, съпруга на Къванч Татлъту
Снимките от сватбата са оскъдни, разпространяват се една няколко кадъра

Сватбата носи и други изненади. На нея са поканени само най-близките роднини и приятели – 45 души. До Къванч застават братята му Джем и Тугай със съпругата си Ебру, близките му приятели Илкер – Санем Айрък, Седеф Авджъ, Хилял Сарал, Едже Йоренч и Гьокхан Уян.

Кой липсва? Майката на актьора Нуртен Татлъту. Официалната причина е разклатеното й здраве. Казват, че е проследила церемонията по интернет.

На самата сватба обаче няма медийни фотографи. Те не са допуснати и на партито след ритуала.

Сватбената почерпка е в Shangri-La Hotel, чиято тераса открива изглед към Айфеловата кула. За първата брачна нощ Къванч наема La Suite Imperiale – ултра луксозен апартамент, в който са отсядали звезди като Мадона и Дженифер Лопес. Всъщност апартаментът е нает до края на седмицата, въпреки че цената му е 15 000 евро на нощ.

След краткия престой в Париж Къванч и Башак се връщат в Турция и оттам заминават на меден месец.

Реакцията на феновете

Башак Дизер Татлъту предизвиква нееднозначни реакции. Със сигурност влюбените фенки на Къванч не я харесват особено. Ето един показателен коментар от форумите:

Не мразя Башак честно. Всъщност ми е безразлична. Приехме, че е жена на Къванч, щом го устройва… Нямаше да е зле да е по-млада, но уви! Да живеят, както искат.

Само нека тя да не му пречи на работата. Иска ми се да го вдъхновяват за работа, а не за почивки. Но май вече сериалите не са му по силите. Надявам се един ден Фениксът ще стане от пепелта. Няма да забравя Бехлюл и Кузей, за мен това са най-добрите му роли!

Башак наистина бие спирачките на Къванч. Повече пътуват, повече почиват, отделят време за личен живот.

Появяват се новини като тази: Семейство Татлъту се усамоти в палатков лагер. Една от летните почивки е в САЩ, в специално избрани затънтени и безлюдни место. Семейството обикаля разни части на Щатите с кемпер под наем.

Башак Дизер Татлъту, съпруга на Къванч Татлъту
Почивка насаме

Разбира се, известната двойка не може да остане съвсем скрита от фотографите. Един от биваците им е разкрит и те са заснети как си гукат в палатка сред борова гора, наслаждават се на пълния покой, самотата и общуването с природата.

Лятната обиколка е с цел Къванч да отдъхне след превъплъщаването си в образа на Курт Сейт.

Пътьом те „минават“ през сватбата на Берен Саат и Кенан Доулу (или както е известен у нас – Кенан Догулу), които са им близки приятели. След няколко дни в Лос Анджелис, където е сватбената церемония на Берен, Башак отнася съпруга си отново из необятните простори на Америка. Влюбените спят на палатка и си готвят сами в котле на огъня.

Фенките критикуват Берен, че отклонява съпруга си от сериалите, но се говори, че по онова време той е в стрес заради ниския рейтинг на тв сагата „С Русия в сърцето“.

По-късно Берен е обвинена в още по-голям грях. Непростим. Почитателките зърват своя идол и не вярват на очите си – той е напълнял, оформил е бузки, а над колана стърчи корем. Идеално изваяното му тяло е съсипано. От турския Брад Пит няма и помен.

Коментарите са, че съпругата му го е ошишкала, но скоро истината лъсва наяве, а Башак е оправдана. Оказва се, че Къванч се подготвя за новото си превъплъщение – в сериала „Организирани работи“. По отношение на екранния му образ коремчето е последна грижа. Къванч се преобразява в чичка – бандит, с кървясали очи, небръснат, а от чара му не остава нищо.

За този филм и още за Къванч Татлъту разказваме ТУК:

Къванч Татлъту е приет в болница със съмнение за зараза с коронавирус

И още за коремчетата…

Ще има ли семейство Татлъту деца?

Съпругата и личен стилист на популярния турски актьор Къванч Татлъту Башак Дизер бе забелязана със свободна рокля, под която май се очертава коремче. Нима звездната двойка най-после ще има деца?

Публикации в този стил развълнуваха телевизионните зрители, които отдавна очакват двойката да се сдобие с дете. Наследникът се оказа дълго очакван – повече от три години Башак не забременява.

А вместо новина за бебе, излиза вестта, че дизайнерката е преминала през лека ендоскопска операция в частна болница в Бодрум. Говори се, че са й отстранили киста от яйчника. Неслучващото се забременяване получава някакво обяснение.

Башак и Къванч често са подпитвани от журналистите кога планират да имат деца и дали има проблем. По този повод актьорът споделя, че е роден в голямо семейство с пет деца и самият той би искал да има много деца.

На въпрос дали планират дете, Башак пък отговаря: Дано Бог даде, ние много искаме.

Башак Дизер бременна?

Снимките със свободната рокля на Башак са фалшива новина. Под роклята няма коремче. Обратно, става ясно, че двойката има репродуктивни проблеми. В навечерието на Нова година (2019) вече усилено се говори за инвитро или друг алтернативен начин за зачеване, след като стандартният не дава резултат. Процедурите ще бъдат извършени в САЩ. Преди това дизайнерката е преминала и през конвенционално лечение с хормонални лекарства.

Все пак засега изкуствено оплождане или инвитро са най-реалистичните варианти.

Обичат ли се все още?

По всичко личи, че проблемите със зачеването не са помрачили отношенията в семейство Татлъту. Напротив, сплотяват ги повече. Къванч все така обгрижва с любов съпругата си, разхожда я, купува й скъпи подаръци.

Всеки може да се убеди сам от профила на Башак в Инстаграм.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Başak Dizer Tatlıtuğ (@basakdizer) на

Башак Дизер и снимането на филми

В ранния етап от кариерата хонорарът на Дизер е около 10 000 турски лири за един персонаж. Но с времето тя решава да повиши таксата си на 25 000 лири, което не се харесва на мнозина сред продуцентите.

Планирано е стилистката да бъде ангажирана за телевизионния сериал “Малки престъпления” (Ufak Tefek Cinayetler), за да се занимае с цялостния интериор и с вида на главните герои. Но заради вдигането на цената, за сериала ангажират друг специалист от модната сфера.

Но за Дизер филмите не са единствено препитание или по-скоро сцена за изява. Тя се занимава и с организиране на светски събития, ръководи собствен бутик в Истанбул. Мястото е особено – магазин – ресторант, в който гостите могат да поседнат, да изпият по нещо или да похапнат, докато мислят какво да си купят.

Нормално е Башак да не се продава вече евтино, коментират в социалните мрежи. Тя не слиза от страниците на вестниците и постоянно е във фокуса на вниманието. Присъствието й в дадена продукция автоматично привлича вниманието и повдига нивото. А това значи: по-добър рейтинг, повече почитатели и повече пари.

Очакванията към нея вече са други – дали тя няма да застане до съпруга си не като стилист, а като екранна партньорка? Ще влезе ли Башак в телевизионните сериали?

Очакваме да видим.

В това интервю Башак се вижда отблизо:

Последни новини за Башак Дизер от юни 2019

 1. Развилнял се турчин на име Синан е атакувал кафенето на Башак в истанбулския квартал Харбие. Той е бил любовник на близка нейна приятелка и е искал съдействие, за да му я докарат и да се разберат двамата. Вместо това работещите в кафето сервитьори и бармани се заключили и се обадили на Къванч Татлъту. Той на свой ред повикал ченгетата.
 2. Майката на Къванч Татлъту не харесва снаха си. Нуртин (това е името на майката) изобщо не се появи на сватбата на двамата преди 3 години. Тогава се оправда, че било по здравословни причини. Но според турски жълти медии, неприязънта на Нуртин към Башак Дизер продължава и до ден-днешен. Имало е през последната седмица впечатляващи скандали, които са станали достояние на обществото.

Какво ново през 2019 г.?

Новата година започна приятно за Башак. Съпругът й Къванч Татлъту й купи джип, който струва над 350 000 турски лири (около 55000 евро). Актьорът направи изявление, че супер луксозното возило е малка компенсация за постоянната подкрепа, разбиране и обич, които получава от жена си.

В момента по турската ShowTV се излъчва последният проект с участието на Къванч – „Искрите на отмъщението“. Рейтингът на сериалът чупи всякакви рекорди. Турските медии отбелязват, че с помощта на подаръка актьорът споделя с жена си радостта и задоволство си от успеха.

Колата е последен модел Range Rover Evoque, проходим при всякакви условия. Феновете в Туитър се възхищават на компактния „sport-utility vehicle“, който е с повече екстри и осигурява сигурно шофиране на красивата си водачка.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:
Башак Дизер Татлъту, съпруга на Къванч Татлъту
Джипът обиколи местната преса

Джипът е пореден, но не най-щедрия подарък на Къванч. Актьорът – мечта за хиляди девойки, вече втора година играе ролята на принца в собственото си семейство.

Веднага след джипа Татлъту поднесе на Башак и втора изненада – риболов. Той използва момент, в който сериалът почиваше, и заведе съпругата си на кратка ваканция.

Незапознатите с навиците на звездното семейство биха се изненадали, но риболовът е любимо занимание на семейство Татлъту. Въобще те обичат почивките на вода. Ето кадри от подобна ваканция на яхта. Звездната двойка е дебната с обектив отдалеч, при това успешно – запечатани са мигове от общуването на двамата влюбени:

След ваканцията Башак се включи в 13-тото издание на Седмица на модата, спонсорирана от Мерцедес Бенц. Тази година домакин бе Истанбул.

В изявление Башак подчертава, че организирането на подобно международно събитие е трудна, ангажираща и скъпа инициатива. Много усилия са насочени към това на подиума да се представят все повече колекции с автентични и по-освободени модели.

Какво очаква красивата турска дизайнерка до края на 2019 г.? Вероятно и тя няма ясна представа или не споделя плановете си. Така че феновете й следят и очакват новини.

За Радост Ангелова

Прочети още

Берен Саат, Великолепният век Кьосем, Забранения плод,

Берен Саат. Филми, деца, биография

♠ Детство в Анкара. Джем Саат. Филми. ♠ Визитка на Берен Саат ♠ Първа любов …

2 Мнения

 1. Навсякъде в интернет Башак Дизер е посочено, че е родена през 1977 г., вие посочвате 1980 г., мисля че вашата година не е вярна.

  • Ивелина Димитрова

   Напротив! Всички останали бъркат 🙂 Вижте тук: http://bit.ly/2Jgiysx и ползвайте Гугъл транслейт, ако не разбирате турски.
   А по-горе в материала можете да видите как е изглеждала Башак Дизер (вдясно) през 1977 г. Добавихме снимка в тази връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *