Азра Акън след майчинството: Биография. Атакан Кору, Къванч Татлъту и Демир Кору

♠ Коя е Азра Акън ♠ Младежки години в Холандия ♠ Мис Свят 2002 ♠ Азра Акън и Къванч Татлъту ♠ Азра Акън и Атакан Кору ♠ Сватба, дете ♠ Танцово реалити с Николай Манолов

Още в текста: ♠ Роли на Азра Акън ♠ Дъждовно време ♠ Първа любов ♠ Филмография ♠ Какво предстои през през 2019 г.

Коя е Азра Акън? Биография

Азра започва да се снима на 23-годишна възраст, веднага след като печели приза за най-красива жена на света. Модел и актриса, тя пее и танцува. Има атрактивна външност, чаровна и интересна е.

Но сякаш половината от известността й идва от нейната любов с идола Къванч Татлъту. Връзката им е „документирана“ с хиляди снимки и видеозаписи. Снимки на Азра Акън и Къванч Татлъту запечатват всяка тяхна стъпка. Медиите следят отблизо отношенията им, които минават през раздели, сдобрявания и фалшиви новини за сватба. Докато след 9 години (някои твърдят 11 г.), любовта им завършва необратимо.

Животът на Азра Акън

Азра е родена на 8 декември 1981 г. Зодията й Стрелец предопределя огнения й динамичен темперамент, съчетан с детска непосредственост и любов към приключенията. Стрелецът се цели в най-високото и не приема нищо по-долу. И успехите му идват с лекота, сякаш са дар от небето. Но само Стрелецът си знае какво е платил.

Такава е и историята на младата туркиня, родена и израснала в Холандия, но завърнала се да прави кариера в Турция.

Баща й Назъм завършва технически университет и работи като преводач. Майка й е учителка. Емигрират в Холандия 10 години преди да се появи Азра. Заселват се в Алмело, където по-късно се сдобиват и с втора дъщеря – Дорук.

През 1998 г., когато е на 17 г., Азра попада в полезрението на турското подразделение на агенцията за модели „Elite Model“. Първото й участие е в конкурс под егидата на „Europe Elite Model“, който се провежда в Ница. Там Азра заема 15-о място.

Азра Акън, актриса, Къванч Татлъту
Мерките й са перфектни

След първия конкурс момичето продължава да работи като модел в Германия и се снима за каталога „Otto“.

Мис Свят 2002

2002 г. е паметна за турския модел. Тя печели конкурса за красота „Мис Турция“, благодарение на който е включена сред претендентките за „Мис Свят“. Победата й е паметна за Турция, която не може да се похвали с друга такава победа.

На церемония в Alexandra Palace в северен Лондон на сцената излизат 88 участнички в разкошни вечерни рокли. За разлика от предходните церемонии, този път претендентките не се съпровождат от мъже-статисти. Движенията им се следят от камерите на 140 телевизионни компании.

“Фигурин

Короната е присъдена на 21-годишната студентка Азра, а заедно с нея върви и чек за $ 156 000.

Мото на световния конкурс за 2002 г. е, че умът на красавиците има по-голямо значение от телесните мерки. Журито се произнася, че турската красавица ги е впечатлила с интелигентност и излъчване.

В нейния бекграунд е записано, че играе балет и свири на флейта, че учи за изкуствовед и работи в благотворителен център. Журито коментира, че в лицето на Азра вижда въплъщение на най-красивата, харизматична, интелигентна и талантлива девойка на планетата.

В следващата година Азра изпълнява задълженията си на Мис Свят. Тя пребивава във Великобритания, Турция, САЩ, Нова Зеландия, Ирландия, Ямайка, Австралия, Китай и в други страни.

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

В 2003 г. тя участва в първото си реалити тв-шоу – в британското „The Games“, което изисква от участниците необичайни физически усилия и отлична спортна форма. Акън печели златния медал.

През 2004 г. тя позира за „Евровизия“. Заставка с нейния образ се показва преди всяка песен.

6 години по-късно – през 2010 г. печели телевизионното шоу Yok Boyle Dans – турската версия на Dancing With the Stars.

Азра владее холандски, турски и английски. Ръстът й е 176 см. Брюнетка.

От 2004 г. насам Азра се снима в множество турски филми и телевизионни сериали. Кариерата й започва малко, след свързването й с Къванч Татлъту.

Азра Акън и Къванч Татлъту, обща биография

2004 г. е паметна за Азра. В живота й влизат филмите и един актьор – Къванч.

Кариерите на Азра и Къванч имат сходно начало. Той също стартира като модел. Върховото му постижение се случва в същата година – 2002, когато става модел №1 на Турция и на света. Титлата му отваря пътя към киното и сериалите, както се случва и с Азра.

Евелина Лютова
Азра Акън и Къванч Татлъту, обща биография
Азра и Къванч – 11 години

Младежите заедно пробиват, заедно изживяват първите си опити, успехи, вълнения.

Азра получава покана за първи снимки – за телевизионния сериал Yagmur zamani, излъчван и в България. Къванч малко по-късно е ангажиран за първия си сериал – „Перла“.

Жълт детайл: В „Перла“ Къванч е в любовна двойка със Сонгюл Йоден. Актрисата се развежда малко след сериала, като злите езици хвърлят вината на Къванч. За забежки никой не говори, но казват, че съпругът на Йоден силно ревнувал от Къванч, което разрушило брака им.

Любопитното е, че 15 години по-късно Азра прекратява 5-месечното си уединение, което си е самоналожила след раждането. Тя за първи път се появява на обществено място, за да посети не нещо друго, а премиерата на спектакъл на Сонгюл.

Връзката на Азра и Къванч не протича гладко. Разделите и събиранията следват едно след друго. Четири са големите разриви, през които и двамата се срещат други хора. Къванч е с 14 години по-възрастната от него Мелтем Камбул и с една милионерската дъщеря Идил Фърат. Акън пък преживява кратка любов с италианеца Франческо Боари.

Връзките и на двамата приключват в даден момент, а скоро камерите засичат старите любовници заедно. Ново сдобряване. След четири големи разрива медиите в Турция вече приемат този тип отношения за нормални. Къванч и Азра винаги се събират, коментират светските наблюдатели.

Но разделите са за дълго, траят с месеци и биват запълвани с нови, макар и краткотрайни връзки.

За другите “любови” на Къванч + новини 2019 г. ТУК:

Къванч Татлъту е приет в болница със съмнение за зараза с коронавирус

През 2012 г. се пусна фалшивата новина, че Къванч и Азра са се оженили тайно и скромно в Холандия. Дори наши медии писаха, че двамата са се подписали в Холандия, за да може Къванч да получи холандски паспорт и да избегне задължителната в Турция военна служба.

По ирония на съдбата Къванч наистина се жени тайно и скромно в чужбина. Но това се случва с друга жена – Башак Дизер. Само че това се случва във Франция през 2016 г.

Година по-късно Азра намира щастието си с Атакан Кору.

Азра Акън и Атакан Кору

(Atakan Koru)

На 24 август 2018 г. след 4-годишно познанство и няколкомесечна връзка Азра се омъжва за Атакан Кору. Подписват в Одрин, а сватбата е в Текирдаг, в една планинска къща.

Азра Акън, актриса, Къванч Татлъту
Азра и Атакан имат съвсем кратка връзка преди сватбата

Името на Атакан Кору се чува в този момент. Мнозина се питат кой е той.

Родът Кору са крупни земевладелци. Занимават се с фермерство и търговия. Синът Атакан завършва бизнес мениджмънт в Техническия университет в Истанбул. Знае 4 езика – английски, италиански, испански и португалски. Собственик е на вървежно кафене в един от големите молове в Истанбул.

Азра Акън, актриса, Къванч Татлъту
Щастливите събития следват едно след друго

Злите езици говорят, че на неочакваното решение е повлияла последната неуспешна връзка на актрисата с парижки фотограф, който не пожелал да се премести в Турция.

Още една хубава снимка на Азра Акън с Atakan Koru от деня на сватбата им, за да завиждат злобарите. Двамата са супер щастливи и готини:

Азра Акън и Atakan Koru
Азра Акън и Atakan Koru – две истински гълъбчета! Снимката е направена във владенията на Атакан.

Дете

На 18 ноември 2018 г. се появи синът на Азра и Атакан – Демир. Очакването му бе изпълнено с вълнение (за родителите) и с огромна доза любопитство (за медиите). Причината е, че двойката отказа да научи предварително какъв е полът на детето и пресичаше всякакви опити той да им бъде съобщен.

Азра Акън, актриса, Къванч Татлъту
Първи снимки на Демир Кору

Очакването бе наистина трепетно, а междувременно се пускаха дежурните подгряващи новини като тази, че Азра има намерение да роди под вода в дома си. Съпругът й категорично опроверга слуховете и дори се зачуди какъв мозък би измислил подобна глупост.

Вероятно коренът на водното раждане се намира в желанието на Азра да стане майка по естествен път и всичко, свързано с детето, да бъде естествено. Въпреки 37-те си години актрисата успя – тя роди детето си по естествен път, но не у дома, а в истанбулска частна болница.

Демир има очите на майка си и е едно здраво, добре гледано момченце. Това се видя на първите снимки, които родителите разпространиха след 3.5 месеца.

Изяви и постижения

В детските и младежките си години развитието на Азра има подчертана творческа ориентация. Като малка тя танцува балет, свири на флейта, учи чужди езици. В сериала Muck показва и певчески умения:

Няма изненада, когато Азра е поканена да се включи във втория сезон на танцовото състезание

Yok boyle dans

Буквалният превод е „няма такъв танц“. Първият сезон на шоуто по Star TV се излъчва през 2010 г. и Азра получава покана за него.

В това шоу има българска „връзка“ – наши танцьори влизат в шоуто. Хасковската състезателна двойка Николай Манолов и Павлина Вълчева се разделят, за да създадат двойки с турските звезди – участници.

Николай Манолов се състезава с Азра Акън, а Павлина Вълчева – с Рагга Октай.

Българите са забелязани при участието им в българското издание на същото шоу. Когато се включват в реалити формата, те нямат идея колко известни в Турция и по света са звездите-участници. Манолов казва в едно интервю, че е познавал само Азра, но и през ум не му е минавало, че точно с нея ще работи и ще се състезава.

Едва ли е очаквал и че ще спечели шоуто. Азра и Николай печелят публиката с изпълненията си и грабват  първото място.

Николай Манолов разказва впоследствие, че отлично се е сработил с Азра. Тя се е оказала земна и трудолюбива, най-вече – супер амбициозна. Репетирала е до пълно изтощение, без да се оплаква.

Българо-турската състезателна двойка е имала само един проблем – твърде дългите крака на Азра, заради които тя на няколко пъти се е разминала на косъм от сериозни падания и травми. За Николай е било особено трудно да я вдига и прехвърля през рамо.

Тя не е от звездите със силикон, ходи без грим и е непосредствена, разказва още Николай. Той и Павлина няколко пъти излизали да се забавляват с Азра и нейния приятел, чието име дискретно се пропуска в интервютата.

Снимки и видео на Азра Акън и Николай Манолов:

Филми на Азра Акън

Киното и телевизията се отварят за Азра през 2004 г. По-късно споделя, че е влязла в актьорската професия с огромно желание и вълнение. Но се сблъсква с неочаквани изживявания – сурова и безпощадна актьорска гилдия. В този сектор хората не се поддържат особено. Мнозина са водени от безскруполна амбиция и завист, разказва по-късно Азра.

Тя е израснала в среда, в която хората се поддържат и си помагат. Влизането в турската актьорска гилдия за нея е шок и изживява много тежки моменти. Силно разочарована, в един момент тя е готова дори да зареже всичко и да се върне в Холандия. „Но в мен има един борец, не се предадох“, заявява Азра.

Впоследствие младата актриса се научава да поставя граници и да се отстоява. Така остава в бизнеса дотук 15 години, като зад гърба си има участие в почти 20 продукции за киното и телевизията.

Дъждовно време

Това е първият сериал, в който Азра получава роля. С него тя става известна и у нас.

В Yağmur Zamanı прохождащата актриса изиграва ролята на красиво момиче, което е израснало в приют, но чрез упорство и трудолюбие успява да победи съдбата и да намери щастието.

Първа любов

Това е първият пълнометражен филм, в който участва Азра. Снимките се реализират през 2005 и 2006 г. В него тя работи с познатия ни от сериала „1001 нощ“ и с ролята на Сюлейман във „Великолепният век“.

Последният голям проект, в който работи, е пълнометражната комедия „Всичко е възможно“, чиято премиера е в средата на 2017 г. Лентата залага на позната история – богат мъж, който е жертва на шантаж, се измъква от ситуацията, като се заменя с обикновен водопроводчик, с кого си приличат повече от близнаци. Проблемът е, че заместникът се влюбва в гаджето на богаташа – в ролята прекрасната и в блестяща форма Азра Акън.

Филмография

Филми

 • 2017 – Всичко е възможно, комедия
 • 2010 – PesPese, роля: Пелин
 • 2006 – İlk Aşk, роля: Бахар
 • 2005 – Teberik Şanssız, роля Фулия. Има изключително ниска оценка в IMDB!
 • 2004 – Anlat İstanbul, роля: Снежанка

Телевизия

 • 2013 – 2016 Мис Свят, жури
 • 2014 – 2015 Poyraz Karayel, роля: Чийдем
 • 2012 – Muck, роля: Елиф
 • 2010 – 2011 – Голямо семейство, роля: Неше
 • 2009 – Раздяла, роля: Фиренгиз
 • 2009 – Ах, сърце, роля: себе си
 • 2008 – Вятър, роля: Лейла
 • 2005 – Мис Свят, жури
 • 2005 – Barend en Van Dorp, себе си
 • 2004 – Национален музикален фестивал, себе си
 • 2004 – Дъждовно време, роля: Ейлюл
 • 2003 – Мистър Свят, жури

Какво предстои през през 2019 г.?

Как и накъде ще продължи Азра – това се питат нейните фенове. След като се омъжи и стана майка на 37 г., красавицата ще продължи ли с работата си в киното и телевизията? Дали богатият й съпруг ще промени ситуацията?

Засега тези въпроси остават без отговор.

Едва в последните дни актрисата отново се показа в обществото. Тя посети спектакъл, с което демонстрира, че предишният й живот, среда и колеги не са й безразлични.

Но не е изключено красивата актриса да поеме по нов път. Тя вече е казвала, че най-важното в живота й са не сцената и малкият екран, а обикновеното човешко щастие. Щастие, породено от любов и взаимност.

Вижте това интервю с Азра Акън на английски. Субтитрите се включват долу вдясно.

Последни новини за Азра Акън от юни 2019 г.

Азра Акън живее край р. Марица

Азра Акън се премести да живее на село – в чифлик край бреговете на река Марица, в близост до Одрин.
Мис Свят 2002 и актриса от средна величина за Турция изчезна от обществената сцена в момента, в който роди своя син. Красивата дама има собствена кариера на модел и актриса, но стана известна главно с безкрайната си връзка с актьора Къванч Татлъту.

След края й чаровницата се омъжи за бизнесмена Атакан Кору и малко след сватбата се скри от вниманието на медиите. Чу се, че младоженците са се изнесли от Истанбул в посока семейно имение край Одрин.

Почти едно десетилетие Азра Акън беше постоянно присъствие в турските медии като половинка на любимеца Къванч Татлъту. След изтощителната известност, актрисата реши да скрие частния си живот и да започне отглеждането на сина си в спокойна обстановка. Не случайно първите снимки на детето бяха пуснати 100 дни след раждането.

Но медиите все пак откриха къде е Азра. Със сигурност това е станало с нейно съдействие, ако се съди по снимките, на които актрисата позира.
Азра Акън живее на село и води живот на фермерка. Тя иска сина й да расте близо до земята, да води прост живот, да похапва чисти плодове и да се радва на животните в чифлика.

Семейство Кору има чифлик в малкото градче Ипсала. То е на стратегическо място – в европейската част на Турция и близо до Истанбул. Позволява съпрузите често да отскачат до Меката на турските сериали и да се прибират обратно на тишина.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

В чифлика Азра бере ябълки и се грижи за животните, показват снимки, които тя самата е споделила в Инстаграм.

https://www.instagram.com/p/BxFsxbvHLia/

На 18 ноември 2018 г. Азра Акън стана майка. Тя роди по нормален път в частна болница в Истанбул.

Мис Свят 2002 г., актриса с 19 роли в киното и в телевизионни сериали, участник в реалити формати и дейна жена се оттегли от обществения живот, за да изиграе най-важната си роля – тази на съпруга и майка.

Фейсбук-профилът на турската актриса замръзва в мига на появата на сина й. 3.5 месеца й трябват, за да се реши да пусне снимки на детето.

На 9 април 2019 г. камерите я засякоха за първи път след раждането. Това стана на премиерата на постановката „Lal Hayat“ със Сонгюл Йоден в главната роля.

Азра Акън, актриса, Къванч Татлъту
Азра на подиума и неглиже

Атрактивната актриса и модел се появи в обществото с невиждани досега закръглени форми, направо да си кажем – напълняла. С познатата на феновете усмивка тип „24 карата“ тя заяви, че е горда с тялото си. Разказа, че с удоволствие е наблюдавала промяната му през бременността и е изпитала невероятна радост от това. А сега не се тревожи за килограмите. Все още най-важното е здравето – нейното и на детето.

Сватбата и майчинството на 37-годишната актриса е прелюбопитно събитие в Турция, където Азра Акън е супер известна. Тя е позната и у нас от сериала „Дъждовно време“.

За Радост Ангелова

Прочети още

Николета Лозанова Инстаграм

Николета Лозанова преди и сега. Топ стари и нови снимки и клюки

♠ Николета преди, като абитуриентка и по-рано ♠ Бременна ♠ Подвизи в Инстаграм. На плажа …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *