Къванч Татлъту е приет в болница със съмнение за зараза с коронавирус

Къванч успокоява феновете си и обещава да ги информира редовно за състоянието си

Любимецът на българките и туркините – актьорът Къванч Татлъту, е възможно да се заразил с коронавирус. Той по собствена инициатива посетил лечебница след като се почувствал зле вкъщи. Настанен е в болница в Истанбул.

Къванч Татлъту е женен и живее заедно със съпругата си  Башак Татлъту.

Актьорът, станал популярен в България с главните си роли в няколко сериала, е бил заедно със съпругата си  изолирани край Истанбул. Почувствал се обаче зле и решил да се обърне за помощ към лекарите.

Въпреки това той уверява почитателите си в мрежата, че е добре и че чака резултатите от изследванията. И обещава да ги държи в течение на състоянието си.

Новини за Къванч Татлъту от 2019 г. Кои са Ердем Татлъту и Мелтем Кабул и какви са му?

Още в текста: ♠ Филми и сериали с участието на Къванч Татлъту ♠ Последни проекти ♠ Страст по колите ♠ Финансови проблеми и дела ♠ Какво престои? ♠ Семейство и роден град ♠ Младост и баскетбол ♠ Преместване в Истанбул ♠ На модния подиум ♠ Първи телевизионен сериал ♠ Любовен живот на Къванч Татлъту ♠ Връзка с Азра Акън ♠ Два кратки романа с Мелтем Камбул и Идил Фират ♠ Брак с Башак Дизер ♠ Какво се случи с Туба Бююккюстюн?

 • Име: Къванч Татлъту (Kıvanç Tatlıtuğ, Kyvanch Tatlytug)
 • Роден 27 окт. 1983 г.
 • Зодия: Скорпион
 • Месторождение: Адана, Турция
 • Ръст: 187 см
 • Професия: актьор
 • Семейно положение: женен

Къванч Татлъту е турски актьор, топ известен от телевизионните сериали „Забраненият плод“, „Двама завинаги“, „С Русия в сърцето“, „Езел“.

Къванч е участвал не веднъж в местни и международни конкурси за красота.

Къванч Татлъту, актьор
Външността на Къванч е първият му билет нагоре

Заради своята харизма и ефектна външност фенове и журналисти го наричат „турският Брат Пит“. За 14 години той израства от обещаващ млад актьор на Турция в най-високоплатения. Трупа впечатляваш опит и безусловна репутация в кино- и телевизионните среди.

Детство – баскетбол

Фигурин лесно отслабване диета отслабване 10 килограма

Родният град на Къванч е Адана. Той е част от многодетно семейство. Баща му Ердем Татлъту има пет деца, а Къванч се радва на братя – Тугай и Джем, и на сестрите Мелиса и Ипек.

Името Татлъту идва от tatlı – сладък,  и tuğ, което при турските и алтайските народи е символ на независима държавност. Tuğ по-рано е било конска опашка, но при турските султани става пищно перо, с което прихващали тюрбаните си.

Въпреки значението на името, Къванч не произхожда от род на държавници. Баща му е от род на косовски албанци, потомствени пекари. Майка му се казва Нуртен Татлъту и идва от Одрин. Тя и съпругът й Ердем продължават „косовската“ линия като създават собствена пекарна.

Финансовото положение на семейство Татлъту едва ли би позволило на Къванч да учи в добър частен колеж и да развие талантите си. Помага му неговият ръст и… баскетболът.

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

В средното училище младежът с красива европейска външност се влюбва в баскетбола. Той усилено тренира в лицея в Адана. Още в училище бъдещият актьор се научава професионално да общува с топката и ловко да я вкарва в коша.

Къванч Татлъту, актьор
Още в училище Къванч е популярен

Нещастни обстоятелства в семейството му помагат да мине на ново ниво – да отиде в Истанбул и да се включи в професионалния „Юлкер“.

През 1997-а година здравословни проблеми на бащата налагат семейството да се премести в Истанбул, където Ердем да получи по-добро лечение. Къванч продължава в колеж и започва в „Юлкерспор“. Оттам той минава в знаменития клуб „Фенербахче“, а след него – в легендарния „Бешикташ“.

На този етап от развитието си Къванч неочаквано се прощава с професионалната кариера. Той получава тежка травма на коляното, която не му позволява да остане в големия спорт.

Травмата променя из корен живота на младежа. Мечтите му се сриват. Без да има някакво желание, той постъпва във факултета по дизайн на Истанбулския университет. Виждайки, че синът й не е удовлетворен от новото си занимание, майката съветва сина си да опита на модния подиум.

Къванч Татлъту минава курс при моден агент и започва изявите си на подиума.

Външността му е атрактивна, чертите – европейски. Светлите очи и коса се ценят и харесват в Турция. Към тях да добавим безупречно поддържане и високият ръст.

Най-голямата ценност при Къванч обаче са упоритостта, трудолюбието и таланта на бъдещия актьор. Само след година той печели две престижни надпревари за водещ модел на национално и световно ниво.

Евелина Лютова
Къванч Татлъту, актьор
Най-добрият модел за 1997г. – актьорът Кенан Имирзаоулу, връчва приза на Къванч през 2002 г.

Въпреки очевидните си успехи като модел, той не планира да остава в този бизнес задълго. Той разбира колко преходна е тази кариера, а амбициите на младежа от Адана са доста по-смели.

Къванч се включва в курсове по актьорско майсторство и след няколко години в Турция се ражда нова кинозвезда.

Личен живот

Феновете на Къванч не успяват докрай да разграничават екранните образи на любимеца си от неговата личност. Той се снима в някои забележителни мелодрами и се налага като секс-символ – идеал за мъж на хиляди жени.

В личния си живот Къванч е романтичен и влюбчив. В биографията му остават някои забележителни връзки с красиви жени.

Любопитен детайл е, че според приятелите си Къванч е скромен и дори затворен. Но начина му на живот го заставя да се променя.

Освен романите му с редица звездни дами, той бива следен от медиите и заради увлеченията си по скъпи коли. В началото на 2019 г. той бе заснет да шофира Ферари за 800 хиляди турски лири, а на журналистическите въпроси актьорът отговаряше единствено с думите: Защо да не?

Първи връзки

През 2004 година Татлъту се запознава и започва да се среща с актрисата Азра Акън, бивша Мис Свят 2002 г. Влюбените са заедно четири години, след което романтиката изчезва. Говори се, че в основата на разрива стои изневяра от страна на нежната половинка. Тази теза се потвърждава от едно изявление на младия актьор, че не може да бъде във връзка с личност, която не е оправдала доверието му.

Къванч и Азра Акън

Скоро след Акън Къванч завързва романтични отношения с актрисата Мелтем Камбул. Впечатляващото в тази връзка е фактът, че дамата е с 14 години по-възрастна. Любовта им се оказва кратка.

Къванч и Мелтем в края на 2014 г.

Само след половин година Къванч я напуска и се събира с дъщерята на турски милионер – Идил Фират. Тези отношения също се оказват кратки и Татлъту се връща към Мелтем. Заедно са до 2013 г. По това време възникват слухове за предстояща сватба, но те скоро биват разпръснати от новината за окончателна раздяла.

Брак с Башак Дизер

През втората половина на 2013 г. актьорът започва да се среща с Башак Дизер – стилист, дизайнер и гримьор в киностудио. Към 2015 г. започва усилено да се говори за предстоящ брак. Тогава близките на актьора опровергават слуховете, но много скоро те се оказва самата истина. В края на февр. 2016 г. младият мъж приключва с ергенския живот и сключва официален брак със своята любима.

Годежът с Башак е обявен

Къванч е известен и скъпоплатен актьор. Но сватбата му минава без размаха, присъщ на популярните хора.

Церемонията се провежда в турското посолство в Париж. Те са поставили подписите си на 14 февруари, празникът на Свети Валентин. Почерпката е няколко дни по-късно.

Гостите на тържеството са едва 40 души – само най-близки роднини и приятели. Сред тях не е майката на актьора Нуртен. Казват, че тя не успяла да присъства заради здравословни проблеми, но гледала церемонията онлайн. Злите езици, разбира се, твърдят, че Нуртен не е харесала снахата. 

В свои интервюта актьорът споделя, че обича живота и хората. Че парите не са важни, а уважението, разбирането и простото щастие. На първо място в тази редица актьорът поставя семейството. Той мечтае всеки ъгъл в дома му да се оглася от детски гласове и да цари мир и любов.

Сватбен ден в Париж

За нещастие две години след церемонията в Париж започва усилено да се говори, че Башак Дизер не може да зачене. Медиите коментират, че проблемът тръгва от една киста на яйчника, а разрешението ще се търси в хормонална терапия, а след това и чрез инвитро.

Клюкарските издания твърдят, че процедурата ще се извърши в САЩ и че проблемът не помрачава любовта на Къванч към Башак. Като доказателство изтъкват, че в разгара на изследванията и тревогите по липсата на дете Къванч завел съпругата си в Лондон и й купил четири произведения на изкуството за сумата от 300 хиляди евро.

Къванч и Туба Бююкюстюн?

През 2016 г. актьорът получава главната роля в турската „Дързост и красота“. Героят му Джесур (Смел) е тайнствен, вълнуващ и незнайно откъде появяващ се в малък градец. Той се влюбва в младата Сюпхан (Туба Бююкюстюн). Момичето произхожда от богато семейство и ръководи семейният бизнес.

Но това не е любовен филм. Оказва се, че между семействата има древна вражда, а и героят на Къванч има свои тайни от миналото си. Той не е дошъл в затънтеното градче просто така.

Историята е вълнуваща, а екранната двойка Къванч и Туба дълбоко се врязва в сърцата на почитателите на известните актьори. След излизане на сериала усилено се заговаря за роман между Къванч и Туба. Дали романтиката между тях е била достоверно предадена на екрана или наистина се е получила химия между двамата? Хиляди фенове се питат за това.

Къванч Татлъту, актьор
Туба и Къванч са обявени за двойка, която си подхожда най-добре
Къванч Татлъту, актьор
А киното ги бракосъчетава…

Но изглежда, че между двамата няма нищо. Изглежда, че зад границите на снимачната площадка между актьорите има само добри колегиални отношения. А и по това време Къванч е силно влюбен в жена си, а Туба се развежда по време на снимките, но много скоро след това бива забелязана с нов ухажор.

Професионална кариера

Първата си роля – Музафер, актьорът изиграва в турската комедия „Американци на Черно море“. Любопитното е, че филмът не предизвиква някакъв възторг сред зрителите, но дебютантът Къванч бива забелязан от режисьорите на телевизионния сериал „Перла“.

Именно чрез тази мелодраматична лента начинаещият актьор пробива. Сериалът му носи първа популярност, включително и у нас. БТВ го излъчва през 2009 г., с която синеокият турчин печели и свои български фенове.

Следва покана за ситуационната комедия Acemi cadi („Младата вещица“).

През 2007 г. Къванч се включва в сериала „Менекше и Халил“ (у нас „Двама завинаги“), в който си партнира със Седеф Авджъ. Така се започва неговата работа с голямата продуцентска компания Ay Yapim.

Фантастична популярност носи на актьора драмата „Забраненият плод“. След излизането на първия сезон Къванч Татлъту е удостоен с награда на международния филмов фестивал “Златния Пашкул”.

По това време актьорът се включва в снимките на криминалния сериал „Езел“. Там той работи под режисурата на Улуч Байрактар и си партнира с цяла плеяда значими имена в турското кино –  Кенан Имирзалоулу, Иийт Йозшенер, Баръш Фалай, Джансу Дере, Тунджел Къртис.

Ролята на Къванч (Секиз) в „Езел“ е второстепенна, той се появява едва в края на 34 серия. Още повече, че персонажът му е отрицателен и дори трагичен. Но според феновете този образ не помрачава изграждащия се имидж на Къванч. Нещо повече – показва неговите способности в по-широк диапазон. Феновете са категорични, че ролята на Секиз разкрива нови страни от неговия талант и го извежда от сладникавия образ на Бехлюл от „Забранения плод“.

Кенан Имирзаоулу и Къванч отново се срещат в “Езел” – сцената, в която Секиз бива прободен смъртоносно

След участието си в „Забраненият плод“ и „Езел“, момчето от Адана става най-високоплатеният актьор в Турция. Той излиза от рамките на телевизионните сериали, за да направи роля в игралния „Сънят на пеперудата“. Неочаквано за самият Къванч този проект му поднася номинация за „Оскар“ – в раздела за най-добра чуждестранна лента. Медиите обичат да цитират разказа на Къванч как е блокирал от тази новина. Младият мъж достатъчно се е явявал пред публика и е печелил – и в баскетбола, и на модния подиум, и пред камерите. Но американските награди изглеждат наистина висока топка за турския актьор.

След „Езел“ актьорът снима драмата „Кузей Гюней“, излъчена у нас под името „Север Юг“. В Турция сериалът е изключително харесван и е от най-гледаните. Той се класира сред 20-е най-добри турски дизита за всички времена, а и по света е доста добре продаван.

„Север Юг“ проследява историята на двама братя, чийто живот е борба за оцеляване сред лъжи и фалш. Препятствията и обратите са вълнуващи и се харесват на зрителите.

Запознатите с развитието и личността на Татлъту обаче не са изненадани. Той еднакво отговорно се отнася и към спорта, и към дефилетата, и към киното. Режисьорът на „Сънят на пеперудата“ Йълмаз Ердоган избира Къванч, защото е впечатлен от начина, по който той отговорно подхожда и се въплъщава във всякакви образи, колкото и различни да са те.

„Сънят на пеперудата“ е биографична драма за реално съществуващия млад поет Музафер Тайип Услу, болен от туберкулоза. И към тази задача Къванч се отнася отговорно. Той внимателно проучва творчеството му и за въплъщаване в болния поет сваля цели 10 кг. И преди това строен и дори слаб, Къванч се довежда до изтощение. Този факт обаче добавя още една златна звезда сред множеството негови качества, на които стъпва успехът му.

Постепенно Къванч Татлъту добива същата огромна популярност и извън родната си Турция. Права за излъчването на сериали с негово участие се купуват от стотици чуждестранни телевизии и се превеждат на десетки езици.

В Русия Къванч стъпва здраво чрез военно-историческата мелодрама „Курт Сейт и Александра“ с оригинално име Kurt Seyit ve Şura, който излиза през 2014 г. (у нас „С Русия в сърцето“).

Актьорът поема главната роля – на поручик Курт Сейт Еминов. Действието се развива в Крим, в Русия на прага на болшевишката революция. Курт Сейт е офицер от царската армия – мъж, възпитан във вярност към правителството и имперската власт.

Романтичен момент между Курс Сейт и Шура

Но сериалът не е толкова политически, колкото романтичен. Историческите събития са причина за премеждията на главния герой и неговата любов – руската аристократка Александра (Фара Зейнеп Абдула). На фона на краха на Империята Курт Сейт се скарва с баща си заради любовта си към рускинята, заминава за Истанбул, а там попада в любовен триъгълник: в него се включва Мюрвет (Фахрие Евджен).

През 2016 г. актьорът получава главната роля в мелодраматичния сериал Cesur ve Güzel (у нас „Искрите на отмъщението“). Името кореспондира с американският „Дързост и красота“, но сюжетът повече прилича на „Ромео и Жулиета“.

В „Искрите“ Къванч си партнира с една от най-красивите актриси на Турция – Туба Бююккюстюн. Ние се запознахме с нея най-напред чрез сериала „Аси“. На 37-годишна възраст Туба бе оценена за 17-ата най-красива жена в света (в класация на Top Beauty World), въпреки че вече е майка на близнаци.

Поредицата „Искрите на отмъщението“ получава награда за най-добра драма в Сеул – на 12-я Международен фестивал.

Следващата 2017 г. Къванч отделя за третия си пълнометражен филм – „Хайде, сине (Hadi be oglum). В него той играе с Бюшра Девели, с малкия Алихан Тюркдемир, с Юксел Ертен. Тази лента също му носи награда, която Къванч добавя към вече над 30-е отличия, които е завоювал пред камерите.

Следващата работа на Татлъту е ролята на Бенджамин в историческата лента турско производство „Указ за изгнание 1492“. Тя става четвъртата пълнометражна работа на актьора, чиято професионална биография е запълнена преимуществено със сериали.

Драмата разказва за изгнанието на сефарадските евреи от Испания през 1492 г. С Указ на Испанската корона и по решение на католическата църква на евреите се отнема правото да останат и да живеят в страната. Те са принудени да напуснат.

През 2018 г. вече изстреляният в небесата актьор се включва в комедията „Оrganize Isler 2“ („Организирани неща“). Този проект отново приковава вниманието към турския актьор – той за пореден път изненадва почитателите си и с ролята, която поема, и с поредното си привеждане до неузнаваем вид.

 • Тази роля идва в повече на феновете…
 • … но той категорично излиза от клишето.

За „Организирани неща“ Къванч отново напълно променя имиджа си. Кумирът на милиони телевизионни зрители, нееднозначно признаваният за вълнуващ секс символ актьор изведнъж се превръща в съвършено различен човек. През зрителите застава неугледен мъж на средна възраст – небръснат, раздърпан, с коремче и кървясали очи.

къванч татлъту с коремче
Прочутото коремче на Къванч Татлъту

Преображението не се приема леко от почитателите на Татлъту. Социалните мрежи буквално избухват от гневни коментари. И все пак феновете на актьора са достатъчно верни, за да признаят свободата на актьора да променя визията и да се въплъщава във всякакви образи.

В края на 2018 г. турският актьор поема главна роля в новия проект на Улуч Байрактар (с който работи в „Езел“). Името е Çarpışma („Сблъсък“), по сценарий на Али Айдън.

Къванч отново получава приз – най-добър актьор на 2018 г. от в. Хюриет.

Филмография

 • 2005-2007 – „Перла“ (сериал)
 • 2006 – „Младата вещица“ (сериал)
 • 2007 – „Американци на Черно море 2“ (филм)
 • 2007 – 2008 – „Двама завинаги“ (сериал)
 • 2008 – 2011 – „Забраненият плод“ (сериал)
 • 2009 – 2011 – „Езел“ (сериал)
 • 2011 – 2013 –„Север Юг“ (сериал)
 • 2013 – „Сънят на пеперудата“ (филм)
 • 2014 – „С Русия в сърцето“ (сериал)
 • 2016 – „Искрите на отмъщението“ (сериал)
 • 2017 – „Хайде, сине“ (филм)
 • 2017 – „Указ за изгнание 1492“ (филм)
 • 2018  – „Сблъсък“ (сериал)

Блясък и красота

Наравно с любовния и професионалния живот на Къванч, интерес представляват и неговите финанси.

Къванч Татлъту, актьор
Къванч не издава плановете си за 2019 г.

Първо, актьорът постепенно се превръща в най-скъпоплатения в Турция. С всеки следващ проект ставката се вдига. Миналото лято (2018 г.) медиите съобщават, че Къванч е поискал по 280 000 турски лири на серия за снимането на турски римейк на прочутата лента „Бягство от затвора“. Злите езици казват, че първоначално филмовата компания отказва да плати подобна космическа сума – тя е за една серия!, но скоро след това приема искането на актьора.

Младежът, тръгнал от Адана, днес печели много и харчи много. Подаръците му са щедри, като четирите картини за 300 000 евро, подарък за рождения ден на съпругата му.

Освен това Къванч е любител на колите. Наскоро е заснет с Ферари, оценено на 800 000 турски лири.

Няколко години по-рано той си купува Шевролет от 1992 г. за 50 000 турски лири, но го модифицира за 200 000 турски лири.

Малко след това в гаража му се присъединява един джип Range Rover, предназначен за съпругата му.

В гаража на Къванч има още лодка и мотоциклет, твърдят местните медии.

Интерес представлява и домът на актьора. Той завинаги остава в Истанбул – Меката на турското кино. Преди да се ожени, живее в кв. Пендик – на брега на Мраморно море, срещу Принцовите острови. Но след сватбата младоженците сменят дома си, като се местят от азиатската част към по-централен квартал на Истанбул – Бебек.

Името на Къванч се замесва на два пъти с финансови дела. Първият път е заради личния му счетоводител, който не е внасял осигуровки и данъци от името на звездата и го вкарал в деликатно положение на неблагонадежден данъкоплатец. Открит, счетоводителят обаче твърдял обратното.

Вторият път банка поставя запор върху едно от возилата на актьора заради неизплащан в срокове дълг. Парите в размер на 15 475 турски лири били взети от един от братята на Къванч. Запорът падна в съда.

Турските медии отбелязват, че Къванч си пада по инвестиране в недвижими имоти. Твърди се, че си е купил апартамент в САЩ, с цел да прави холивудска кариера. Но сигурно известната инвестиция е не на актьора, а на съпругата му. Тя отваря с прекрасния кв. Нишанташъ нещо средно между ресторант и магазин – място, на което хората могат да поседят и да си побъбрят, както и да пазаруват.

 • Последни новини: новата къща на Къванч в Кемербургаз
 • Местните медии твърдят, че той ще се премести в нея за постоянно

Говори се, че Къванч иска да се откаже от камерите и да създаде верига ресторанти. Или пък да печели от недвижими имоти. Но това са просто клюки, защото участията на момчето Адана продължават със същата динамика.

Като актьор той е изключително жизнен и продуктивен, като почти всяка година се заема с различни проекти.

Още снимки и подробности за актьора – във видеото:

https://youtu.be/UaYGZtCiqc0

Последни новини за Къванч Татлъту от май 2019 г.

 1. Българинът Иво Аръков участва в нов турски сериал, чиято главна роля се изпълнява от Къванч Татлъту. В шоуто той ще изпълнява ролята на смъртен враг на героя на Къванч. Ще се казва Иван Сокуров и ще бъде руски мафиот. Това съобщи самият Аръков в профила си в Инстаграм, където публикува постера на новия сериен филм. Сериалът се нарича “Сблъсък” и вече е хит в южна Турция. Премиерата му е била есента на миналата година.
 2. Според Билял Йозджан, турски журналист, кариерата на Къванч бележи сериозен спад и отлив на зрители. Той обявява за провал сериалите “На Русия с любов”, “Север-Юг”, а също и “Искрите на любовта”. Българските зрители едва ли ще посрещнат с радост едно такова твърдение, но за Турция то може и да се окаже валидно.

Последни новини за Къванч от юни 2019 г

Къванч Татлъту е изселник от Босна. Оказа се емигрант, гръмнаха турските сайтове преди няколко дни. Интересът към турския актьор в момента е толкова голям, че се произвеждат всякакви новини, само и само името му да е на първа страница.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

В действителност отдавна се знае, че майката на Къванч е преселничка. Предците й са избягали от Косово в Одрин. Може би почитателите бъркат Косово с Босна или смесват реалния живот на актьора с неговия най-знаменит образ – Халил от „Забранения плод“, който наистина е родом от Босна.

Всъщност важното в случая е да се говори за Къванч и за сериала, защото зрителите искат да четат за него всеки ден.

Çarpışma отново изстреля русия актьор във висините. Тук той е главен комисар – красив, героичен и – разбира се, несправедливо ощетен от съдбата.

Началникът на отделя за борба с организираната престъпност Кадир Адалъ докосна сърцата на хиляди дами – не само туркини, но и жени от източния и от западния свят.

Десет американки, занимаващи се с бизнес, откриха специален сайт за Къванч. В него те отразяват всяка стъпка на актьора. По този повод турските медии писаха, че Татлъту е под обсада и следен отблизо.
Междувременно неназована компания подготвя посещение на Къванч в Дубай. Целта е той да присъства на платена вечеря с дами, които искат да се похвалят, че са били на една маса с прочутия красавец.

Къванч получи огромна популярност в Дубай покрай сагата „Забранения плод“ и местните му почитателки продължават да се роят. Компанията е готова да плати на актьора 2 милиона турски лири за няколко часа в компанията на стотина платежоспособни дами.

Подобна вечеря беше организирана в Дубай в средата на месец май за друг любимец на дамите – Бурак Йозчивит. Българската публика го познава от сериала „Чучулигата“ (Кямрян) и от „Великолепния век“, където изигра Бали бей.

Бурак заработи в Дубай 2 милиона турски лири. Хонорарът му бе платен от 80 местни дами, които бяха щастливи да вечерят с него.
Засега няма информация дали Къванч Татлъту би приел офертата, но предположенията са, че младата му съпруга не би толерирала подобни изяви.

 

За Радост Ангелова

Прочети още

Берен Саат, Великолепният век Кьосем, Забранения плод,

Берен Саат. Филми, деца, биография

♠ Детство в Анкара. Джем Саат. Филми. ♠ Визитка на Берен Саат ♠ Първа любов …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *