Отслабване с Оземпик. Мнения. Цена за таблетки и писалка. От Турция и др.

Какво е Оземпик 1 мг. Цена в Турция и в БГ. Заместители на таблетки, инжекции за отслабване и чай. Мнения от БГ Мама и др. Саксенда, Семаглутид, Рибелсус, Фигурин. Виктоза и Трулисити

Оземпик е лекарство за предпазване на сърцето от увреждания в условията на висока кръвна захар. Той е спасителен пояс за диабетици, които не овладяват захарта по стандартните начини и не успяват да контролират болестта си.

Ако Оземпик се ползваше само от диабетици, името му не би добило всеобща известност. Но то нашумя като препарат за отслабване. Оземпик не е евтино решение, всяка доза струва по около 50 лв. И все пак се търси и желае. Да проверим има ли основание за подобен шумен успех.

Лекарства със semaglutide в Бг
търговско наименованиелекарствена формадозировка (мг)
Oзeмпиĸ – Ozempicинжекция0.25, 0.5, 1
Рибелсус – Rybelsusтаблетка3, 7, 14

Манията “Отслабване с Оземпик”

Всяко време има своето магическо решение за отслабване. Сега то е семаглутид, одобрен от FDA под търговската марка Ozempic. Той е регистриран за лечение диабет тип 2.

Когато бива сертифициран през 2021 г., Оземпик е приет с възторг от диетолози. Наричат лекарството революционно, с впечатляващ ефект. То наистина води до значително отслабване – двуцифрено число килограми за кратък срок.

Оземпик е подкожна инжекция със семаглутид. А семаглутид е антагонист на рецептора GLP-1. Той стимулира задстомашната жлеза да изработва повече инсулин – хормон за усвояване на глюкозата. Отслабването е „приятен страничен ефект“, както се изразяват гастоентеролозите.

ozempik-04
Трите писалки в рекламна снимка на производителя

След като Оземпик показа ефект за отслабване, същият производител (Novo Nordisk) изкара на пазара друг медикамент със семаглутид, специално за отслабване – Wegovy.

Само че Вегови има същият недостатък като Оземпик – инжектира се. Наложи се Ново Нордиск да създаде трето лекарство, този път в стандартна и удобна форма, таблетките Рибелсус.

Днес българските търсачи на лекарствено отслабване имат достъп до Оземпик и до Рибелсус, Вегови не се продава у нас. Но дали Оземпик и Рибелсус са достъпни за недиабетици и какъв е начинът да ни бъдат закупени?

Цена на Оземпик 1 мг писалка в България

Оземпик се произвежда в три дозировки – 0.25 мг, 0.5 мг и 1 мг. Представлява писалка – автоматична спринцовка, в която са заредени 4 дози (за един месец). Каквато и да е дозата, цената на препаратите е еднаква с вариация от 2 лева – между 188 и 190 лв.

ozempik-03
Писалка значи автомат за отмерване и инжектиране
Как се снабдяват с него хората?

Отначало лекарството е разработено за лечение на диабет. Неговото действащо вещество в много по-голяма дозировка (виж таблицата) бива лицензирано от FDA в качеството на средство против затлъстяване.

“Фигурин

Но в много страни, сред които и България, Оземпик е утвърден САМО за лечение на диабет –официално. И лекарите не го изписват на недиабетици (тоест без показания) – официално.

Информирани сме за един начин за легално лечение с Оземпик. В МБАЛ Доверие в София се осъществява програма преддиабет. Участниците в нея отслабват драстично, макар че не това е водещият мотив за лечението.

Директорът д-р Димитър Гугутков официално съобщава отличните резултати. Те се потвърждават и от отзиви във форумите. Този начин напълно съвпада с препоръките – да се приема Оземпик под наблюдение и след съответните изследвания.

Ето един отзив от БГ-мама, написан от потребителката Rima:

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

ozempik-05

Дават ли го без рецепта?

По косвени данни съдим, че го дават. През лятото на 2022 г. от браншовото обединение на фармацевтите в Пловдив алармират, че Оземпик е „изграбен“. Дефицитът е огромен, диабетиците много трудно си го доставят, казва ръководителката на съюза Димитрия Стайкова. Тя твърди, че няма зареждане и в складовете. Очевидно желаещите да отслабват, макар и на такава цена, са доста повече от диабетиците или са по-напористи от тях.

Предполагаме, че лекарството се дава на недиабетици, след като медиите ни уведомяват, че Оземпик е нашумял сред фолкпевиците. Впрочем, някои ендокринолози открито заявяват, че Оземпик е изчерпан заради отслабващи, а не заради болни.

Специалисти – и гастроентеролози, и фармацевти, спешно алармират, че лекарството не трябва да се инжектира без преглед, защото не става за всички пациенти. Например е вредно за болна жлъчка и болен панкреас.

Продават ли го онлайн?

Българските аптечни сайтове не го предлагат онлайн, както не предлагат и другите рецептурни препарати. Според постове във форумите, може да се поръча от гръцка аптека. Изпращали препаратите с куриер.

Цена в аптеките на Марешки

Според отзиви в интернет, във веригата аптеки с атрактивни цени лекарството се намира, периодично го зареждали. Ние нямахме този късмет, не намерихме от препарата в посетените обекти.

По данни на пациенти по-рано свободната продажба във веригата се е осъществявала на 166 лв за най-малката дозировка.

Евелина Лютова
Цена в Турция. Кой доставя?

В турските аптеки не се продава Оземпик. И там хората го търсят, както навсякъде. Има два сайта, които предлагат онлайн поръчка, като единият е без цена, а на другият една писалка от най-малката доза струва 350 евро.

Как се купува на място в Турция?

Ако в бъдеще лекарството бъде регистрирано и започне да се продава и в Турция, знайте, че със сигурност ще искат рецепта. В турските аптеки настояват рецептата да е издадена от турски лекар, българските не се признават.

Мнения за Оземпик, БГ Мама и др.

Искра Ангелова разказва в БГ мама, че от 6 месеца си инжектира Оземпик. Изписан й е с протокол и е реинбурсиран от НЗОК. За това време е свалила 13 кг. Споделя, че няма търпение да го спре, защото е „гадно“ лекарство.

От Aisha разбираме как се изписва Оземпик – правят се изследвания и строго се следи те да попадат в необходимата граница. Дори при гранични стойности лекарите отказвали да изпишат препарата.

ozempik-01
Препаратът се въвежда подкожно с мъничка игла – подобно на инсулин

Desert^girl обяснява, че предпочита лечението в МБАЛ Доверие пред самостоятелното инжектиране, защото там я следят и допълват терапия с допълнителни неща като витамини и сокове.

Основните разисквания са относно доставянето на лекарствата и възможностите за включване в терапии. По-рядко се говори конкретно за ефектите от лечението. Разбира се, че всички използвали го имат ефект. Има отделни данни за страничните му ефекти, например запек.

ВАЖНО: Вижте още мнения за Оземпик 1 мг, 0.5, 0.25 и оставете и вие своя отзив ТУК, в нашия форум с коментари!

Какво е Оземпик 1 мг. и за какво е?

Оземпик стимулира изработването на инсулин от панкреаса и забавя движенията в стомаха. Той въздейства и върху други системи, но принципът не е ясен докрай. Например в момента в САЩ се изследва влиянието на семаглутид върху мозъка. Досега е обявено, че препаратът оказва влияние върху центъра за абстрактно мислене и върху зрението.

Семаглутид подпомага свалянето на килограми по два канала – първият е, че потиска апетита, което се случва чрез намаляване на скоростта на изпразване на стомаха. Вместо да се еватуира за 3 – 4 часа, както е нормално, храната остава в стомаха 6 – 7 часа.

Друг ефект е ускоряване на чувството за ситост – процес, който се контролира от мозъка. Много хора нямат правилна връзка между стомаха и мозъка. Те усещат, че стомахът им се е напълнил, но все още са гладни. Стомахът отчаяно сигнализира на мозъка, че се е напълнен, но връзката се задържа или се нарушава. Мозъкът решава дали човек е гладен или не, а не стомахът. В резултат се поглъща много повече храна.

Гастроентеролози: Семаглутид е ефективно средство за сваляне на килограми практически за всеки човек – с диабет, с преддиабет, с поликистозни яйчници (които причиняват инсулинова резистентност и напълняване, а също така страдащи от затлъстяване и дори хора с нормално тегло, което искат да свалят само няколко килограма.

Оповестени изследвания сочат, че за 4 месеца със семаглутид се губят от 10 до 20% от телесната маса. За човек 60 кг това значи загуба на 6 – 12 кг. Пациентите не са гладни, не са съсредоточени на храната. Те се чувстват сити и дори препълнени и мислят за други неща. Мнозина се нахранват с половин порция и дори с 3-4 лъжици и не изпитват влечение към нездравословна храна, не намират удовлетворение, когато съгрешат с нещо вредно, но вкусно. Според диетолозите, това е вълшебно.

Мнение №1: Моето отслабване с Оземпик и чай
zornica-savova-lovech-ozempic-1
Зорница Савова от Ловеч

Много ме мъчат килограмите и все търсех правилния начин да сваля. Не ми достигаше воля, докато прочетох за Оземпик и се въодушевих. Намерих лекар, който да ми го изпише, не питайте как, но ми услужи човекът.

Първият ден ужасно ми се гадеше и нищо не ядох. Насилих се да ям преди следващата инжекция. На следващия ден ме започна запека. Прочетох, че това е другият ефект. Само че при мен се появиха всички – и главоболие, и виене на свят, и отпуснатост. Нямах сили и най-вече мерак за нищо. Лекарството явно действаше и почнах да свалям, но на каква цена?! И пак при същия лекар.

Предложи ми да вземам минималната доза и да почна Фигурин – да е безопасно и да ми лекува страничните ефекти. Наистина с Фигурин се почувства по-добре. Първо мина главоболието, оправи се световъртежът, а след 2 инжекции приключих и със запека.

Благодарение на Оземпик се научих да ям малко, да не лакомея и да не си тормозя стомаха. Фигурин ми помогна да науча тези неща по лекия начин и по-здравословно. Доволна съм от тази схема, която приложихме при мен. За 6 месеца свалих всичко излишно, а сега задържам с Фигурин.

Зорница Савова от Ловеч

Вижте още мнения за “Фигурин” и го купете за 49 лева от избрани аптеки или чрез доставка с Еконт! ТУК =====> Поръчай Фигурин ТУК!

Заместители на Оземпик, таблетки и др. Аналог

Оземпик е единственият инжекционен семаглутид, който е регистриран в България. Другият препарат на Ново Нордиск – Вегови, се ползва по света, но засега е недостъпен до нас.

Аналог в друга форма е Рибелсус – семаглутид на таблетки.

Rybelsus (Рибелсус) на таблетки

Рибелсус е първият перорален антагонист на рецептора GLP-1. Както споменахме, той е разработен от същата компания, защото инжекциите не се предпочитат. Ново Нордиск намира метод семаглутид да не се разрушава в стомаха, а да се всмукне и да реализира ефектите си не по-зле от Оземпик.

ozempik-06
Семаглутид на таблетки – аналог в друга форма

Рибелсус е изследван върху 9500 пациенти. Установява се, че резултатите не зависят от пола, възрастта, расата, теглото, продължителността на диабета, от бъбречната функция. Статистически се регистрира снижаване на HbA1c и на телесната маса с 1,0 – 1,8 % или 2 – 5 кг. Рискът за сърцето се намалява на 21%, което е най-големият успех на препарата. Сериозно намалява рискът от смърт поради инфаркт или инсулт.

 • Mнeния зa Pибeлcyc. Пускането на таблетките в България по никакъв начин не личи във форумите. Препаратът не е обсъждан, дори не е споменаван. В чуждестранни форуми се пита струва ли си да се купуват таблетки, дали напълно заместват Оземпик и въобще какъв е ефектът от Рибелсус. Личи си, че лекарството е ново и все още непознато в световен мащаб;
 • Цeнa зa 3 мг, 7 и 14. В България Рибелсус се продава в три дозировки – 3, 7 и 14 мг. Ще ви направи впечатление, че пероралният семаглутид се взема в многократно по-високи дози, от подкожно въвежданият (0.25 – 1 мг). Всички опаковки са с по 30 хапчета – за един месец;
 • Дозировка. Има три дозировки, защото и тук дневната доза се увеличава постепенно. Пациентите започват с хапче от 3 мг, после минават към такова от 7 мг и поетапно – към 14 мг.
 • Цената на трите концентрации е еднаква – по 230.88 лв за кутия, за месец.
 • Имa ли Pибeлcyc нa инжeĸции? Рибелсус е разработен за перорален прием – пие се. Целта е да се даде по-лека алтернатива на инжекциите Оземпик. На практика Оземпик е Рибелсус на инжекции, а Рибелсус е Оземпик на таблетки. Лекарствените форми са регистрирани с отделни търговски имена, защото имат различни дозировки и различен допълващ състав.
Саксенда или Оземпик? Инсулинови инжекции

Saxenda съдържа лираглутид. Той е сроден на Оземпик (-глутид). Те са ангатонисти на глюканоподобния пептид – 1, който се прилага за лечение на диабет. За разлика от Оземпик, лираглутид е регистриран директно като лекарство против затлъстяване.

ozempik-08
Ръководство за инжектиране на Саксенда
 • Назначение: индекс над 30. Разрешен в диапазона 27 – 30, ако има рискови патологии. Спира се при загуба на 5% от теглото, при изтичане на 12 седмици лечение на доза 3 мг.
 • Kaĸ ce cлaгa Caĸceндa? Зареден в автоматична спринцовка (три за 279 лв). Инжектира се по схема с плавно увеличаване на дозата от 0.6 мг до 3 мг дневно, като на всяка стъпка се стои минимално една седмица;
 • Cтpaнични eфeĸти нa Caĸceндa. Производителят предупреждава за гадене и връщане на храна при предозиране. Това са и най-често регистрираните негативи от лечението. Описани са още алергични реакции, възпаляване на панкреаса, стомашна болка. По-редки са запек и диария, които отминават бързо. Други стомашни и чревни симптоми плюс слабост и замайване се оценяват като крайно редки.
 • Имa ли я нa тaблeтĸи? Цeнa в Typция. Саксенда е инжекционно лекарство, не се произвежда на таблетки. Препаратът е описан в информационните фармацевтични сайтове и дори е посочена цена от 2418.65 ₺ (около 260 – 270 лв – зависи от курса). Поради по-високата цена от предлаганата в България няма интерес за внос.
Виктоза или Оземпик?

Виктоза е лираглутид – точен аналог на Сексенда.Излиза на пазара десетина години по-рано от Оземпик. В ревюта се подчертава, че Оземпик превъзхожда всички предходни препарати против диабет.ozempik-07

 • Лечение на инсулинова резистентност с Виктоза. Назначенията на Виктоза са абсолютно същите като на Оземпик – наличие на висока кр. захар, застрашаваща здравето на сърцето.
 • Отcлaбвaнe c Bиĸтoзa? Във форума БГ-мама намираме отзив за отслабване с Виктоза. Той не е положителен. След 5 месеца на лекарството потребителката отбелязва намален апетит, но никаква разлика в килограмите. Други пациентки обаче отбелязват значително подобрение на кръвно-захарният профил, тоест са получили резултат от лечението.
 • Цeнa в Typция? Лекарството се продава в Турция, като аптечното му описание е Victoza 6.0 mg / ml. Цената към момента е 830 ТЛ или около 90 лв. Не се посочва обаче за какво количество се отнася цената, предположението е, че е за единица – 1 мл.
 • В БГ и откъде я вземат? Налична в аптеките като писалка, заредена с 3 дози по 6 мг от препарата. Цената на това количество е 310 лв.

Лираглутид е по-безопасен и по-щадящ препарт от семаглутид. Той не влияе силно на ЦНС, но не е и така ефикасен. Семаглутид дава 2 пъти по-добро постижение. Това обяснява, че Виктоза не получава известност като лекарство за вталяване.

Трулисити или Оземпик?

Трулисити е търговското име на сродно на семаглутид лекарство – дулаглутид (работи аналогично, също в писалка и се инжектира). Той е по-стар от Оземпик и не постига неговите качества.

 • Mнeния зa Tpyлиcити пpи oтcлaбвaнe. За един месец свалих 4.5 кг и край – оттогава застой. Как работи, сваля ли се още, пита потребителка във фейсбук. Поглеждаме руските форуми и срещаме заглавието: не мога да отслабна. Като цяло опитът и с това лекарство в сферата на отслабването е съвсем слаб;
 • Cтpaнични eфeĸти oт Tpyлиcити. Те са обичайните за този тип препарати – гадене, замайване, повръщане, диарични изхождания и коремна болка.
 • Цeнa. Имa ли тaблeтĸи? Прави впечатление, че по-старите препарати са с по-висока цена от Оземпик. Виждаме това и при Трулисити. Една опаковка от него струва 581 лв. Трулисити е само за инжектиране.
Мнение №2: Как купих Оземпик в Турция и отслабнах с билки
marta-zlatkova-varna-ozempic-1
Марта Златкова от Варна

Реших да отслабвам с Оземпик баш в най-голямата истерия около изчерпването на лекарството. Признавам, че ми подейства като реклама. Поръчах на една позната, която ходи до Одрин, да ми купи. Тя се върна без нищо – вика, не го продават. Не повярвах, защото по сайтовете пише, че в хора си купуват Оземпик от Турция. Сама се записах за екскурзия.

Докато чаках, започнах с Фигурин, за да подготвя тялото. Бях чела за една жена, която е комбинирала билки с Оземпик и е свалила доста. Така стана, че пътуването ми се забави. На два пъти го отлагах заради вируси. Междувременно се изненадах, кантарът тръгна надолу само с Фигурин.

Все още мечтаех за Оземпик и най-накрая стигнах и аз до Турция. Обикалянето по аптеките беше жива мъка – аз не знам дума турски, те не искат да ме разберат. Не продавали Оземпик, искали рецепта. Прибрах се разочарована.

Наскоро разправям на една позната за премеждията си и тя ме пита: а колко свали с Фигурин все пак? Прибрах се, чета си записките – минус 8 кг!!! Не се бях усетила, просто не очаквах!

Марта Златкова от Варна

Вижте още мнения за “Фигурин” и го купете за 49 лева от избрани аптеки или чрез доставка с Еконт! ТУК =====> Поръчай Фигурин ТУК!

Чай за отслабване Фигурин

Билковата комбинация е на пазара повече от 10 години. Хиляди пациенти са го използвали за корекция на теглото и за по-драстично вталяване. Към момента няма отрицателни отзиви – всеки получава някакъв резултат спрямо теглото и навиците си.

Фигурин е интересно съчетание от 28 лечебни растения, което е построено преди смъртта от майката на природосъобразното лечение Л. Ковачева. То коригира директно метаболитните отклонения и се справя с негативните вторични ефекти от напълняването – замърсена кръв, холестерол, завишено кръвно и т.н.

Мнозина пациенти днес съчетават Фигурин с други схеми и терапии за отслабване. Причината е, че билковото средство работи с натрупване и сравнително по-бавно от драстични медикаменти като Оземпик. Но то е безопасно и по никакъв начин не променя естествената организация на обменните процеси в човека. Има опит и от съчетаване на Фигурин с Оземпик. Той показва, че билките винаги са от помощ и създават добра среда за по-плавното и безопасно редуциране на мастните резерви.

Не така значимо като безопасността, но все пак осезаемо предимство на Фигурин е цената му. Лечението с него струва 43 лв за един курс от 3 месеца.

 • Ceмaглyтид e oдoбpeн зa oтcлaбвaнe? Има такива съобщения, но заглавията са заблуждаващи. От години семаглутид е одобрен за отслабване под името Вегови. Като Оземпик той е противодиабетно средство. Разликата е в дозировките, в които се прилагат за регулиране на кр. захар и за вталяване;
 • Лиpaглyтид или Ceмaглyтид? Те са от една група, действат идентично, макар че имат собствени дозировки. Лираглутид е по-ранен, семаглутид е по-нов и съвършен. И двата са в употреба;
 • Имa ли Ceмaглyтид нa тaблeтĸи? Да, това е лекарството Pибeлcyc. То е създадено целенасочено като перорална алтернатива на инжекционните препарати със семаглутид;
 • Цeнa и мнeния зa Ceмaглyтид. Препаратите са специализирани, резултат от високи технологии и следователно – скъпи. Инжекционните се продават вътре в спринцовката, която автоматично отмерва дозата и я инжектира. Поради тези особености лекарствата със семаглутид са на цени от над 50 лв за доза, достигат до 70 – 80 лв на доза според вида. Мненията за тях са подчертано положителни, когато се ползват пряко по предназначение;
 • Диaбeĸaн е различен подход за корекции на кр. захар. Разчита на природни съставки като канела и елементи като магнезий и хром. Подобни продукти са за пациенти с малки отклонения в показателите или за съвместяване с други препарати. За разлика от Оземпик, който се прилага в другата крайност – при толкова тежки патологии, че застрашават сърцето и живота.

Странични ефекти на Оземпик

Производителят предупреждава за ретинопатия и тежки реакции на алергична основа. Нежелателни явления са повдигане, втечняване на изхожданията, прекалено спадане на кр. захар.

ozempik-02
Това е най-голямата доза, която се търси за отслабване, и опаковката в бг аптеки
Противопоказания

Лекарството не се прилага при диабет от типа едно, както и при втория тип, когато е усложнен с кетоацидоза. Друга пречка е алергичност спрямо семаглутид.

Опасности от прием за отслабване

Прогресивните гастроентеролози не се противопоставят на отслабването с Оземпик. В световен мащаб има достатъчно опит в тази насока. В едно ревю чикагският дерматолог д-р Джеси Чунг казва, че е наблюдавал сваляне на 45 кг. Оземпик е безопасен, ако е назначен и се следи.

На специалистите им харесва фактът, че лекарството премахва не само меката подкожна мазнина, но и опасната висцерална – това са мазните обвивки на органите. Тези излишни слоеве са най-трудни за сваляне и причиняват най-големи щети. Висцералната мазнина предизвиква възпаление и вредоносни процеси в тялото.

А сега за опасностите: ако пациентите са достатъчно отслабнали, приемът на Оземпик трябва да се отмени. Същото важи и за пациенти, които не са достатъчно дебели за този метод.

Семаглутид не подхожда за всички и не трябва да се ползва за свалянето на 3-4 кг от естетична гледна точка. Той е за медицински проблеми, които причинява наднорменото тегло.

Ако искате да узнаете как да получите Оземпик за отслабване, първата стъпка е консултация с терапевт, пластичен хирург или ендокринолог. Тези специалисти ще изучат историята на вашата болест и ще преценят дали семаглутид ще ви помогне да постигнете целите си – безопасно!

Как се приема за отслабване?

Дозировката на семаглутид се увеличава – ежеседмично или ежемесечно, това го решава наблюдаващият лекар. Но това увеличение има решаващо значение за постигането на успех във вталяването.

Вие трябва да увеличавате дозировката докато достигнете максималната допустима доза, обяснява нюйоркският гастроентеролог д-р Стивън Баташ.

Да се приеме най-малката доза и след това да се гледа дали работи лекарството – това не е правилната схема. Както откриването на правилната доза инсулин е цял процес, който отнема време и е изпълнен с проби и корекции, така и семаглутид търси своята правилна доза, на която работи коректно с конкретния пациент.

И тук идва главния въпрос: колко ще продължат тези опити. И дали пациентът може да си позволи неизвестно дълъг процес при цена от почти 50 лв седмично? Цената на дозата не се влияе от нейният размер, така че разходът за лечението (отслабването) ще бъде сравнително равномерен – примерно по 200 лв месечно.

И все пак и дозата, и срокът, и цената зависят от конкретните обстоятелства. Опитните гастроентеролози отбелязват, че най-обемистите пациенти приемат Оземпик в срок от 6 до 12 месеца.

Според д-н Стивън Чунг, стандартният тип затлъстял пациент приема лекарството около 2 месеца, за които осъществява значителна загуба на тегло. 75% от пациентите са доволни от това ниво, а останалите продължават, като ежемесечно им се назначава допълнително лечение.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

Как се поставя Оземпик?

Спринцовката се наглася на една доза, притиска се до кожата и със стартиране на спусъка (бутона) иглата автоматично изпуска нужното количество лекарство.

Приложение за диабет, все пак

Диабетиците в тежко състояние и трудно контролиране на глюкозата получават този препарат по НЗОК, с протокол и им се прави сериозна отстъпка от цената. Пациентът покрива само 2 лева от общата цена 166 лв. На свободния пазар същото лекарство струва 190 лв.

Още информация и източници на английски: Оземпик, Рибелсус и Семаглутид едно и също нещо ли са? * Отслабване с Оземпик, как се прави? * Какви странични ефекти има отслабването с Оземпик?

Видове Оземпик, дозировка
 • Оземпик 0.25 мг е на-малката доза, с която се започва. Тя се поставя в едномесечен срок и се минава към следващата;
 • 0.5 мг Оземпик е втори етап, също за 4 седмици;
 • Оземпик 1 мг, писалка с 4 игли. Последният етап от терапията се покрива от тази игла. Не винаги е нужно да се поставя, освен ако не е постигнат резултат на втори етап.
Мнение №3: Каква цена платих за отслабване с Оземпик и как свалих 18 кг с билки
kiril-kolarov-sofia-ozempic-1
Кирил Коларов от София

На 28 години съм и досега съм разбрал, че килограмите много ми пречат, най-вече на личния живот. В един момент бях готов да платя каквато и да е цена, за да ги махна от себе си. Записах се в една програма за преддиабет, защото покрих изискванията. В тази програма се плащаше не само за лекарството, но и за други неща като прегледи, консултации, добавки. Първият месец ми струваше 2000 лв. Свалих 5.5 кг. Доста се обезверих, защото това са много пари, а резултатът е далече от желания. Целта ми беше 20 кг.

Останах в програмата и бях си казал, че ще я следвам по 5-6 хиляди лева, не повече. В този момент започнаха да ми предлагат и други неща, най-вече билки. Пробвах това-онова, капсули, хапчета и най-ми допадна един чай – Фигурин. С програмата за Оземпик и с Фигурин заедно свалих 18 кг за 6 месеца. Очакванията ми бяха за по-бързо и по-евтино решение, но съм доволен, че постигнах целта си. Спрях Оземпик и сега стабилизирам с Фигурин. Казват, че много хора си връщат килограмите след Оземпик, но аз няма да го допусна.

Кирил Коларов от София

Вижте още мнения за “Фигурин” и го купете за 49 лева от избрани аптеки или чрез доставка с Еконт! ТУК =====> Поръчай Фигурин ТУК!

Вижте и ТОВА:

За Михаил Здравков

Прочети още

Глутен, Безглутенов хляб, Хляб в хлебопекарна,

Безглутенов хляб. 5+ лесни рецепти и варианти за хляб без глутен

Безглутенов хляб, рецепти, включително и за хлебопекарна. Безглутенова диета и за здрави, и за алергични. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *