Гривна с букви – клише или оригинален подарък?

Има някои подаръци, които винаги са на мода. Това е и причината да ги считаме донякъде за клиширани и не толкова атрактивни.

Да подариш на някого златно бижу със сигурност не би било изненада, имайки предвид, че това е универсален и лесен за избиране подарък. Ако обаче вместо златно бижу, избереш за подарък гривна с буква, тогава изненадата ще бъде не само приятна, ами и лична. Решихме да ви разкажем за различните модели гривни с букви и защо са толкова харесван подарък. Нека да започваме.

Гривна с букви и червен конец

Няма да изброяваме всички поверия, които се носят около червения конец и неговите защитни, амулетни сили. Ще отбележим само, че красивият червен конец около китката подчертава ръката, маникюра и висулката, закачена на него. Ако искате да зарадвате близък или приятел с гривна, но на него му предстои пътуване, подарете му червен конец и златна или сребърна буквичка, да му носи късмет.

Гривни с букви сходни с тези в Somaha.bg може да се изработи и когато към цяла плочка се закачи червен конец. Тоест цяло име е изписано на гривната. Естествено буквите могат да бъдат гравирани или самостоятелно изрязани, чрез лазерно рязане. И в двата случая, червеният конец носи късмет, а благородният метал изглежда стилно.

Гривна с букви от злато или сребро

Напълно възможно е тази гривна да бъде прекрасно изработена и само от злато или сребро. А защо не и от комбинация от двете? Отново буквите могат да се гравират върху плочка, като дори може да се добави някой символ, който да носи определено значение за човека. Ако се направи по този начин, трябва да се съобрази колко е широка китката на човека, за да се знае, колко може да е голяма плочката. Ако пък буквите се изрежат лазерно и се закачат една до друга, то тогава трябва да се съобрази тяхната височина, за да не убива при носене.

Гривни с буквички, закачени като висулки

Много интересен модел са гривните с висулки. Няма как да не сте виждали такива гривни, на които обикновено има детелини, сърчица и всякакви други висулки, които носят някаква символика на притежателя на гривната. Ако обаче вместо цветя и животни, на гривната се закачат букви, то тя става изключително атрактивна. Освен че ще привлича внимание с деликатно шумолене, тя и ще изглежда по-обемна. За да е по-интересна, можете дори да размените някои букви и да я превърнете в подарък закачка.
Буквичките могат да бъдат дори и различни размери, само ги съчетайте добре с верижката, за да може гривната цялостно да изглежда добре.

Гривни с букви и кожена каишка

Кожените каишки винаги са на мода. Те са толкова комфортни и меки, че ако веднъж сте привикнали на това усещане, рядко можете да се откажете от него. Много добро съчетание се получава между кожена каишка и сребърни букви. Гривните с букви и кожена каишка са страхотен подарък и за мъже и за жени, така че можете смело да заложите на него.grivna-s-bukvi-02

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

Гривни с букви символика

Има цяла наука, която преценява какъв ще бъде животът на един човек, спрямо какво му е името. Определено, имената и инициалите са нещо важно през животите ни. Благодарение на тях получаваме внимание към нас и нашата личност. Това е и причината, да обръщаме толкова внимание на имената си. Преди да се кръсти едно дете, името му се обмисля дълго и внимателно. Премисля се дали вече познавате такъв човек, какъв е характера му, съдбата му и тн. Макар и неволно веднага правим връзка между името на човек и неговите лични качества. Когато подарявате гривни с букви бъдете сигурни, че е за добър повод, който човекът иска да отпразнува и да отбележи. Тогава той ще се зарадва, че сте обърнали внимание на името му и на него самия, чрез символиката на подаръка.

За Ивелина Димитрова

Прочети още

Кехлибар, камък

Кехлибар. Видове бижута и цена. Свойства и ползи. Син и зелен цвят на камъка

Великият камък кехлибар и видовете бижута от него. Свойства на зелен, син и кафяв кехлибар. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *