Д-р Неделя Щонова, невролог: Излишно се страхувате от COVID-19, друго погубва хората!

Д-р Неделя Щонова не намира за нормално това, което се случва по света пред последните 12 месеца!

Един от специалистите, които определено имат какво да кажат по отношение на коронавирус COVID-19, е д-р Неделя Щонова. Макар да я познаваме от тв рубриката й “Духът на здравето” по bTV, където се говори предимно за правилно хранене, всъщност д-р Щонова е невролог по образование и специалност и се занимава с когнитивна и аналитична психотерапия.

Ето защо нейното мнение относно състоянието на психиката на хората по време на пандемията тежи много. А то е, че Ковид-19 е донесъл със себе си много повече опасности не заради самия себе си, а заради страха от него.

Д-р  Щонова е на мнение, че хората излишно се страхуват от вируса и точно това ги съсипва психически. А страхът е много по-опасен, защото може да отключи много по-тежки от един вирус здравословни проблеми.

nedelya-shtonova_600x400 (1)
Д-р Неделя Щонова смята страха от Ковид за по-страшен от самия Ковид

“Хора, бъдете по-ведри, така си засилвате имунитета. Не се паникьосвайте, страхът и паниката са двойно по-опасни от коронавируса. Те могат да предизвикат дори фатални заболявания. Няма от какво да се страхувате, живейте си живота. Да, Ковид е тук, има го, но той не бива да ни пречи да живеем.” – категорична е красивата пловдивска лекарка.

Тя разкрива и че картината около вируса не е чак толкова страшна, защото всеки 8 от 10 души при заразените нямат никакви симптоми. От останалите 20% едва между 1 и 3% трябва да влязат в болница. Тя предупреждава, че в болница се влиза само ако имаш задух и ти трябва кислород. При всички останали симптоми няма нужда да се лежи в лечебно заведение.

Д-р Неделя Щонова е категорична, че страхът разболява повече от Ковид, както и паниката, песимизма, тревожността… Това са нещата, които могат да погубят хората най-много по време на пандемията. Затова трябва да живеем с положителна нагласа и да не мислим за най-лошото.

Източник: Izvanredno.info

Вижте и ТОВА:

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

Златно чудо от д-р Неделя Щонова. Има ли кабинет в Пловдив? Семейство, възраст

За Михаил Здравков

Прочети още

stoycho-radev_600x400

Стойчо Кацаров “изяде главата” на Радев! Вторият мандат е под въпрос

Стойчо Кацаров навреди брутално много на своя ментор Румен Радев! Служебното правителство започва лека-полека да …

Едно мнение

  1. Здравейте! Относно статията на д-р Щонова- абсолютно съм “За” ! Подкрепям мнението и се старая да следвам подобни съвети!

    Бъдете здрави и весели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *