За довиждане мутрата Бойко Борисов удари гилотината и на туризма

 

Мутрите стреляха с фалшива статистика за коронавируса, за да сплашат протестиращите, вместо тях прогониха туристите от курортите

На 5 милиарда лева към днешна дата се оценяват загубите на сектора, скоро сезонните работници нямат да имат пари дори за хляб

Бойко Борисов и станалият невидим шеф на НОЩ напоследък – генерал Мутафчийски, удариха по хазната на България така, както и подъл враг не би я ударил. За да сплашат протестиращите, белким се приберат у дома и престанат да искат и оставката му, под негово командване – не се съмнявайте в това, непрестанно се фалшифицира статистиката, свързана с разпространението на  коронавируса.

Загледайте се в ежедневните сводки. Как така за нов, непознат вирус, за който няма още нито ваксина, нито лечение – всеки божи ден има стотици излекувани? С кое лекарство?

Що не кандидатстват за Нобелова награда?

Поне напоследък признават, че починалите са с други съпътстващи заболявания. Всеки ден в топяща се България от години заради крадливото упрвление на мутрите и намаляващата продължителност на живота, у нас умират между 300 и 400 човека.

От официалното начало на епидемията у нас –  8 март 2020 г., когато беше обявено извънредното положение, към днешна дата починалите от коронавирус са 471. За повече от шест месеца! В болници са настанени 861 пациенти, 64 от които са в интензивни клиники и отделения, е информацията от днес.

Изводите си ги направете сами.

Онези тулупи под ръководството на простака Бойко Борисов, срещу които младите протестират, за пореден път ни показаха, че нямат мозък в главите. Плашат протестиращите със зараза, но всъщност с манипулациите си вкараха България в списъка на “рисковите” държави. Ей така, без нищо! И това е, защото мутрите имат силен инстинкт към кражбите и всичките им таланти са свързани с обслужването на този инстинкт. И постигат своето чрез бухалки – и в буквален, и в преносен смисъл. И нищо друго. Удариха гилотината на туризма в България. Един от най-уважаваните морски курорти у нас –

Албена, приключи сезона по никое време

и затвори хотелите си. А това означава, че скоро сезонните работници няма да имат пари дори за хляб и сол. А шайката от върхушката твърди, че ако сдаде сега властта с България е свършено? То има ли нещо, което остана несъсипано?

Най-страшна е комбинацията между користна амбиция и невежество – олицетворение на което е това правителство, казва Илиян Василев.
Към настоящия момент загубите на сектора се оценяват на 5 милиарда лева. Това е една от най-икономически обоснованата причина за оставка на правителството. Колкото по-дълго стои на инат, толкова по-тежки са пораженията, коментира Василев.

Вижте какво сме писали по-рано по темата


Правителството спасява туристическо лято 2020 с ваучери за безплатни чадъри и шезлонги

“Фигурин

Мислят и за облекчения на таксите за зелените училища

В търсене на решение за спасяване на летния туристически сезон, ударен жестоко от епидемията от коронавирус, правителството умува за

Безплатен достъп до всички плажни ивици.

В това число и тези, за които досега туристите плащаха прескъпо за чадър, за шезлонг и други подобни плажни удобства.
Според вицепремиера Томислав Дончев се мисли за ваучери, но

Споровете за ваучерите са много големи

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

А причината е, че за богатите туристи ваучерите са без значение. Не е ясно засега

По какви критерии и ред ще се раздават,

а също и кои институции ще трябва да издават въпросните ваучери. Ваучерите могат да са изключително полезни за така наречените зелени училища.


Сицилия отвръща с удар на кризата: Самолетен билет на половин цена, три безплатни нощувки за всеки турист

Като не можем сами да го измислим – да копираме от хората. И да действаме преди фалитите

Логично от внезапното спиране на света заради пандемията от коронавирус най-тежък удар понесе туризмът. По предварителни данни загубите в този бранш ще надхвърлят 70 на сто. Но както хората са казали – няма начин да няма начин.

Сицилианците вече са го измислили. Туризмът е основен поминък на островното италианско население. И местните власти бързо са предприели действия, които

Да спасят прехраната на хората

в тази сфера. На този остров живеят 5 милиона души.

Евелина Лютова

Сицилия обяви, че ще плаща половината от стойността на самолетния билет на всеки един турист. И не само това – първите три нощувки от ваканцията на острова също ще бъдат безплатни. Но не спират и дотук. Посещението на всички музеи и забележителности на острова ще става напълно безплатно.

Само за два месеца от въвеждането на карантината островът е загубил над 1,2 милиарда евро.

За това си смело начинание

местните власти са заделили бюджет от 50 милиона евро. Не се съобщава колко ще продължи тази наистина привлекателна промоция.

В същото време тъй като в Италия ограниченията са вдигнати частично, общината се е погрижила туристите по плажовете и въобще по всички туристически места да спазват санитарната дистанция.

То отдавна на всички ни е ясно, че

Калинките в нашето правителство

не могат сами да измислят нищо подобно. Но поне да се научат да копират хитроумните мерки на хората по света. И не само да ги копират, ами и навреме да ги прилагат. Така ще спасят цял един структуроопределящ отрасъл в българската икономика, ще спасят и хляба на стотици хиляди работници.

 

 

 

Д-р Бетар, САЩ: Ами ако ни лъжат за всичко около пандемията от коронавирус?

Медикът прави собствено разследване, САЩ са финансирали китайска лаборатория да модифицира коронавируса в много по-опасен

Медии и шефове на здравната агенция на САЩ допускат грешки при осведомяването на обществото по отношение на сегашната пандемия от КОВИД -19. Изданието NaturalHealth365 разкри доста недоказани моменти от така наречена “ефективна терапия”, приложена в Китай, както и за подозрително активният Бил Гейтс.

Това твърди д-р Рашид Бетар. Той е специалист по спешна медицина и обща хирургия. Служул е като лекар в американската армия.

В интервю, дадено за The Next News Network докторът буквално взривява Световната здравна организация (Световната здравна организация), Бил Гейтс и д-р Антъни Фаучи, директор на Националния институт за алергии и инфекциозни заболявания. А също и фалшивите данни, които се представят на хората.

Главният хирург на САЩ Джером Адамс е напълно съгласен с д-р Бетар и е

Взел решение да работи с реални цифри,

а не със съобщаваните от СЗО. Ами ако всичко по пандемията от коронавирус която буквално за един ден съсипа света, е измама?

Иначе казано говорителят по проблемите на обществено здраве

Не вярва въобще в броя на заразените и починалите,

подаван от СЗО.  В момента Белият дом е сериозно ангажиран с разследването срещу СЗО, не случайно наскоро спря вноската си за издръжка на тази организация.

Вижте източника на тази информация ТУК.

В проведено лично разследване д-р Бутар разкрива как още през 2015 г. се работи върху генно модифициране на природно срещан вариант на коронавируса, за да се трансформира в напълно неестествен. Това в науката се нарича “извличане на функция”. Тоест един потенциално опасен за човека вирус се прави още по-опасен. Много учени се произнесоха, че не бива да се правят такъв вид изследвания и правителството на САЩ ги спира. Но има сведения, че 3,7 милиона долара са изпратени на китайска лаборатория, за да продължи работата в тази насока.

Интересно как д-р Фаучи

Още през 2017 година разбира, че се задава пандемия,

пита д-р Бетар. Тогава в университета на Джорджтаун д-р Фаучи е записан да предупреждава президента на САЩ, че със сигурност ще има световна пандемия. Как е разбрал това, пита се разследващият медик.

Очевидно е, че здравните служители на най-високо ниво не казват истината на американските граждани. И по-точно: Какво е знаел и от кога д-р Фаучи?

Кризата : След коронавируса идват суша, потопи и глад. 2020 г. се очертава все по-мрачна според прогнозите

Храната има, но гние по силози и пристанища – няма кой да я обработи и достави

Човечеството досега е преживяло не една пандемия. След коронавируса обаче 2020 г. ни обещава прегрята от пожари планета, потопи, слаба реколта и библейско нашествие на скакалци. Природните катаклизми заплашват с глад бедните страни и със сериозни проблеми Европа и САЩ, предупреждават климатолози и международни организации.

Световният океан е нагрят както никога досега, в Европа и Америка набира скорост засушаване. В бедните страни се забелязва най-голямата хуманитарна криза на столетието, според оценката на ООН. А богатите държави са заплашени от наводнения, изключителен сезона на урагани и лоша реколта.

Във всяка друга ситуация светът не без усилия, но би се справил с климатичните произшествия. Но сега всички ресурси са хвърлени в борбата с коронавируса.

Лекарите и спасителите вече нямат свободни ръце, а в бюджетите няма излишни пари. И ако по време на пандемията изведнъж се появи разрушително торнадо или градушка в дните на жътва, ситуацията рискува да излезе извън контрол.

Няма да може да се разчита на помощта на съседите или на международни организации. Форсмажорният медицински проблем засегна всички държави. Вирусът няма да пощади никого, предупреди неотдавна главният икономист на МВФ Гита Гопинат.

МВФ предвижда криза по-лоша от Великата депресия. И това – в най-добрия случай. Заради коронавируса Западна Европа ще разчита на гастарбайтери за спасяването на реколтата. Кризата на континента ще бъде по-тежка от световната. Ще може ли Европа да потуши пожара с пари?

На този етап – всеки сам за себе си.

Проблемът не се ограничава само от парите. Дори да има пари за пострадалите от наводнения, суша и урагани, за ликвидирането на последиците от стихиите и възстановяването трябва да се купува и доставя необходимото. Но сега това е по-сложно от когато и да е било. Световната търговия и транспорт са сковани от коронавируса. Контейнеровозите и сухоземното карго гние на рейд, самолетите не летят.

Наплашените от епидемията власти забраняват износа на лекарства и продоволствия. Дори най-богатите и щедри и открити страни затварят границите си и не дават пари за общото дело. САЩ например прекратиха финансирането на най-актуалния в момента международен орган – Световната здравна организация.

Коронавирусът промени начина на живот на планетата, но не отмени това, което я променяше през последно време – глобалното затопляне, на което учените приписват зачестяването на природните катаклизми.

Според най-голямата база данни за климата на Земята – National Centers for Environmental Information (NCEI) през март 2020 г. планетата се е нагряла рекордно. Само веднъж от началото на наблюденията през 1880 г. температурата се е отклонявала толкова много от средната. И това стана независимо от карантината, заради която спря промишлеността и транспорта.

Замърсяването на въздуха намаля заради свитата икономическа активност, но въглеродният диоксид не изчезва за една нощ, коментира Даниел Шмид от Бристолския университет. Резултатите от затоплянето като повишеното морско равнище ще се усещат векове. Пандемията само ограничи нашите възможности да смекчим последиците от изменението на климата, казва той.

А измененията са налице.

Предишният мартенски рекорд бе регистриран през 2016 година на фона на Ел Ниньо – феноменът повишаване на температурата в тихоокеанските тропици, изпълнен с екстремално горещо лято и мразовита зима. На този път и без Ел Ниньо морето е рекордно нагрято – световният океан през март беше с 0,8 градуса по-топъл от средното за този месец.

А колкото по-топъл е океанът, толкова по-мощни стават ураганите. От големите икономики най-големи щети търпят САЩ – най-богата страна в света. Повече от другите, пострадали от коронавируса. Сезонът на ураганите там ще започне през юни.

При това над прегрятото море вали много повече, отколкото над прохладната суша, което лишава континентите от валежи и предизвиква засушаване. Повишаване на температурата в западните части на Индийския океан увеличава сушавите лета и горските пожари в Австралия, а затоплянето в северния Атлантик заплашва да изсуши и подпали горите в басейна на Амазонка.

Горещина в Европа

Глобалното затопляне е опасно не заради самото затопляне, а заради това, че предизвиква проблеми в обичайните годишни явления, предупреждават учените. Жегата изведнъж става непоносима, студът – суров, вятърът се превръща в ураганен, дъждът – в потоп.

Пример за това е миналата година.

Според най-новите данни на европейския център Copernicus Climate Change Service (C3S), през 2019 г. в Европа е било най-горещо за всички времена в историята на наблюденията. Но това не означава, че европейците са си продали компютрите и са си купили слънцезащитни кремове. Февруари, юни и юли бяха белязани от невиждани жеги, ноември донесе рекордни валежи и повсеместни наводнения.

И тази картина не е нова. Като цяло Европа за непълни две десетилетия на новия век преживя 11 от общо 12-те рекордно горещи лета.

Настоящата година не е изключение.

В Самия център на Европа – в района на Женева и Гренобъл, нямаше дъжд повече от 40 дни. За последен път това се е случвало в края на XIX век. И чак тази седмица небесата се отвориха.

“Затоплянето в Европа сериозно изпреварва световният тренд, коментира Роуан Сатон от британския Национален център за атмосферни изследвания. Данните за последните 40 години показват това”.

Нивото на водохранилищата в Украйна и Румъния падна до критични отметки. Половината от селско-стопанската земя във Франция изсъхна до такава степен, че фермерите бият тревога. В Германия също е суша, но властите не бързат да се паникьосват, макар да се тревожат от ситуацията доколкото последните две години са били сушави, каза министърът на земеделието Юлия Кльокнер.

“Мнозина се радват на хубавото време, но фермерите се безпокоят много. Те добре помнят сушавите 18-та и 19-а години, които ги лишиха от реколта и доходи”, каза тя и напомни за още една опасност – рискът от горски пожари.

Водещите производители на пшеница – Русия и Казахстан, гледайки как страдат най-големите им конкуренти от Европа, ограничиха износа на зърно. Те се опасяват, че повишеното търсене в богатите страни ще доведе до повишаване на експорта и дефицит на вътрешния пазар.

В същото време в сухото и топло време има и предимства. Тъй като в небето над Европа често за няколко седмици няма нито облаче, възобновяемата енергетика покрива все по-големи потребности от електричество на континента. В Германия слънчевите батерии в някои дни дават 40 на сто от цялата енергия, а дневните цени все по-често са отрицателни – потребителите фактически плащат за светлината, за да натоварят електромрежата.

За първите три месеца на тази година близо 800 пъти цената на 15-минутните договори за доставка на електроенергия е падала под нулата. Това е 80 на сто по-често, отколкото преди година, съобщава Bloomberg данните от европейската борса Epex Spot.

Не всичко щеше да е толкова лошо,

ако не беше коронавирусът.

Сушата порази не само Европа. Аржентинските пампаси и американските прерии също са обезводнени.

В САЩ по местната петобална скала суша от 2-ра степен вече се наблюдава в Тексас, Калифорния, Орегон, а „много сухо” (трета степен) в десетки щати най-вече на юг, по границата с Мексико, в центъра и на северозапад – от Алабама до Вашингтон.

Вижте какво казва БиБиСи по темата за библейския глад ТУК

Независимо от това да се говори за щети върху реколтата все още е твърде рано. Близките два-три месеца ще бъдат решаващи за узряването на зърнените култури – основна храна за по-голямата част от жителите на планетата и за животните. Общото състояние на посевите не изглежда плашещо. Освен това благодарение на отличната реколта през миналата година световните силози са препълнени със зърно – запасите са на рекордно равнище.

Но в цялата работа се набърка пандемията от коронавирус. Заради нея обичайната действителност получи нова окраска.

Пандемията разруши логистиката на световния пазар за храни. В складовете и пристанищата има недостиг на здрави работници, камионите престояват без шофьори. Не могат да се намерят нито самолети, нито контейнери. Превозите рязко се свиха.

В същото време реколтата гние по полето доколкото селското стопанство е един от най-големите работодатели на мигрантите. Но заради карантината берачите на кафе не могат да достигнат до плантациите в Латинска Америка. Испания не пуска мароканци да берат ягоди, а румънците и българите не бързат з Великобритания и Германия.

Всичко това мирише на нова продоволствена криза. Но за разлика от предишни две – през 2007-2008 и 2010-2012 г. този път проблемът не е в недостатъчната храна. Тя е в излишък. Сега проблемът е как да се събере и да достигне до супермаркетите.

Страшен глад и скакалци

Заплахата от продоволствена криза заедно с пандемията от коронавирус натоварва богатите държави със сериозни разходи и развива склонност към протекционизъм. Това е отличен повод да се съкратят помощите за бедните страни, на което отдавна се опълчват популистите – защо да помагаме на далечна Африка, възмущават се те, след като у нас в Детройт и Ливърпул бездомни гладуват и боледуват на стъпалата на бутиците.

По-лоши времена за такива настроения е трудно да се измислят

Даже без пандемията 2020 г. обещаваше на света най-голямата хуманитарна криза от Втората световна война насам, предупреждаваше дълго преди появата на коронавируса световните лидери изпълнителният директор на Световната продоволствена програма при ООН Дейвид Бизли.

А сега като резултат от „перфектната буря” повече от 30 бедни страни през тази година могат да се сблъскат с масов глад. Хората ще умират с десетки и стотици хиляди. За да се предотврати това  помощите по никакъв начин не бива да бъдат намалявани, ще се наложи и да бъдат увеличени, коментира Бизли.

Според най-новите данни на ООН хронично не си дояждат почти 1 милиард човека или всеки осми жител на планетата. Заради предизвиканата от коронавируса криза техният брой нараства с още 130 милион само през 2020 г. Бизли предупреждава: ще гладуват над 265 милиона човека.

Продоволствената програма на ООН, която той ръководи, е най-голямата хуманитарна организация в света. Те всяка година изхранва почти 100 милиона души. Ако тези помощи изведнъж спрат всеки ден по 300 хиляди човека ще умират от глад.

„Ние се сблъскахме не само с глобална пандемия, но и с глобална хуманитарна катастрофа, коментира Бизли. Милиони обикновени граждани в раздирани от конфликти страни рискуват да се окажат на ръба на оцеляването. Призракът на глада както никога е реален и опасен. При лош вариант на развитие на събитията гладът заплашва три дузини държави”.

Засушаването, вирусът и гладът едновременно бие даже най-посредствения катастрофичен филм.

Ненаситните скакалци са се излюпили в Йемен в библейски мащаби благодарение на топлата и дъждовна зима. Към момента, когато светът е загрижен за коронавируса, скакалците изядоха зеленината в 23 държави от Близкия Изток, Африка и Азия.

Световната банка нарече нашествието им най-страшното за това поколение – и то още преди в пълна степен да се е появила втората по-голяма вълна. Облаци скакалци съзряват в Кения, Етиопия и Иран. Има с какво да се хранят. В Африка растат посевите. Реколтата през тази година там е под голям въпрос.

 

Страшна икономическа криза идва и в света, и в България след коронавируса

Най-жестоката цена ще платят най-бедните, туризмът ще бъде тежко ранен

Все още сме във врящото гърне на епидемията от коронавирус. Но така или иначе и тази вълна ще мине. Все повече анализатори и обикновени хора си задават въпроса: А след епидемията – накъде? Това, което се очертава в обозримо бъдеще не никак е добро, предупреждават икономисти. Не, не е сплашване, предупреждение е и нека който има възможност – да се подготви.

Единодушни сме, няма да е същият светът след пандемията, коментира Бранимир Ботев (вижте в края на този текст каква е експертизата му). Икономиката на цялата планета е силно застрашена. Една от причините е, че все още няма яснота дали и кога ще свърши пандемията, и какви ще са поразиите, които ще остави след себе си. Според Бранимир Ботев целият свят ще се промени и преструктурира.

Докато живеехме в по-спокойни времена изглеждаше сякаш резервите за тежки ситуации и на България, и на ЕС ако не неограничени, то поне са достатъчни. Но не е така. Страните от Европейския съюз могат да разчитат на тях за не повече от 3-4 месеца.

Но ако извънредното положение се проточи?

Всички анализи сочат, че най-пострадалият стопански сектор ще бъде туризмът. Очаква се този отрасъл да загуби до половината от приходите си. След него логично се нарежда авиационният пътнически превоз – преобладаващо свързан с туризма. Прогнозите са, че в рамките на света близо 50 милиона човека от сектор туризъм ще останат без работа. А само в страните от Европейския съюз – седем милиона и половина.

Конкретно за България това ще бъде изключително тежък удар както за държавата, така и за заетите в отрасъла. Туризмът до преди месец и нещо създаваше до 13 на сто от брутния вътрешен продукт на страната.

В тази опасна тенденция нашето Министерство на туризма няма никаква ясна и изпълнима визия за неутрализиране на кризата. Усещането е за безпомощност и абдикация от грижите за отрасъла, коментира Бранимир Ботев.

Подобни загуби ще има и в други сектори на икономиката. Очакванията на икономическия министър Емил Караниколов, че безработицата у нас тази година няма да надхвърли 6 на сто, не се споделят от Ботев. Още в началото на лятото според него тя ще е над 8,5 на сто, а при определено  по-негативно развитие на събитията още по средата на лятото може да достигне и 10 на сто.

Но според него у българските министри липсват ясни анализи на ситуацията, а също и компетентност за посрещане и справяне с кризата.

На базата на всички тези събития в света и в България ще започне

Голямо преразпределение на активи и богатство.

Коефициентът GINI много точно измерва разпределението на богатството и какви са разликите между най-богатите и най-бедните. Очаквано България не е в най-добра позиция в класацията по този индекс.

Ножицата между бедни и богати у нас е най-голяма, коментира Бранимир Ботев. Където има средна класа хората по-лесно се справят със сътресенията. Там където хората се борят за оцеляване ден за ден, обществото плаща най-голямата цена.

На фона на всичко това сега сякаш в ступор са и Европейската Комисия , и Европейският съвет. Няма лидери, няма визионери с ранга на Хелмут Кол, Шарл дьо Гол, Жак Делор. За броени дни общоевропейските ценности бяха забравени и всяка държава членка се затвори в черупката си. Ако нещо не се промени, ЕС ще се върне много назад, към времето на Европейската общност – със свободни пазари и движение на стоки, но едва ли и на хора.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

Дано това да се случи, заключава Бранимир Ботев.

——
Бранимир Ботев е бил заместник-министър на икономиката и енергетиката със сектор туризъм в три правителства. В момента е изпълнителен директор на Европейския институт за стратегии и анализи (EISA), а също така и президент на Европейската лига за икономическо сътрудничество (ELEC-Брюксел).
——

Охлабват чувствително и примката на строгите ограничения за гражданите си

Австрия става една от първите държави, която отпуска чувствително примката на строгата карантина за своите граждани още днес.
Опасността обаче не е отминала, предупреждава правителството гражданите. Прилаганите досега мерки там бяха сред най-строгите в борбата срещу коронавируса. Статистиката на Австрия показва 368 починали от повече от 14 хиляди заразени. Това е значително по-добре, отколкото в Испания, Италия и франция. Канцлерът Себастиан Курц казва, че правителството му иска

възможно най-бързо излизане от кризата.

Ще се борим за всяко работно място, уверява канцлерът.
Ограниченията ще бъдат вдигани постепенно. Последни – по средата на май, ще заработят хотелите. Ще продължат мерките за броя на хората по едно и също време в магазините, остава и задължението за носене на предпазни маски.
Още от тази неделя започва чувствително разхлабване на ограниченията и в Полша. Постепенно ще размразим икономиката на страната, казва висш държавен служител. Вероятно първи ще почустват това затворените магазини. Там обаче казват, че епидемията от коронавирус вероятно ще продължи до края на годината.

Обсебени от страха от зараза все още ни се струва, че затварянето на предприятията е по-малката беда. Но не е.

Започна се. Само за седмица и половина близо 20 хиляди души в България станаха безработни. И това е само началото, защото при масови съкращения има специален режим на предварително уведомление от работодателите до службите по заетостта и уволненията не започват веднага. Сбъдват се прогнозите на икономически наблюдатели, че първи ще пострадат работещите в малките и микро предприятия, самонаетите – също.

По данни на КНСБ повече от 60 големи и средни фирми вече са пряко ударени от епидемията и свързана с нея всеобща карантина. Триста души (засега) от “Стомана” е трябвало да напуснат работа. Оръжейницата “Арсенал” в Казанлък бе една от първите, която съобщи, че ще трябва да се раздели с 2000 човека.

Министерството на финансите признава, че не всички предприятия ще могат да се възползват от предложената схема 60 на 40 за запазване на работните места. Фалитът на много предприятия е неизбежен. При липса на резерви това означава, че и след отминаването на кризата, свързана с пандемията и икономическата, много фирми няма да могат да възстановят дейността си.

Напълно увисва сезонната заетост

по курортите, отливът на туристи по цял свят е огромен – хората се изплашиха и пътуват само при крайна необходимост, туризмът за повечето е отложен за по-добри времена.

В Италия, чието правителство първо постави населението си под всеобща карантина,вече има милиони гладуващи в южната по-бедна част на страната. И правителството й се видя принудено да отпусне спешно 4 милиарда евро за решаване на този проблем и то – само за един месец.

Някои нашенци окачествиха тази новина като фалшива. Де да беше! Данните за общо 2,7 милиона човека, потърсили помощ от държавата, защото гладуват, са обобщени от управителите на областите Сицилия, Катания и Кампания.

Вцепенени от ужаса на пълзящата зараза сега, молитвите ни са най-вече “Да оцелеем, пък после ще му мислим”. Но това после, което се задава, не е никак добро нито за гледане, нито за преживяване.

За Елена Иванова

Прочети още

ns1

Николай Слатински: Въобще не съм сигурен, че статистиката за коронавируса у нас има нещо общо с истината

Да дадеш на правителството парите ни е все едно да дадеш на пъпчив пубертет бутилка …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *