Дорийн Върчу и нейните ангелски числа: Архангел Михаил, Гавраил, Ариел и др.

♠ Коя е Дорийн Върчу ♠ Троен щит ♠ Същност на Ангелската терапия ♠ Как да призовем ангел. Призоваване на арх. Михаил. Чудесата на арх. Гавраил. Как лекуват ангелите ♠ Описание на архангелите ♠ Ангелски карти ♠ Защитник на животните

Още в текста: ♠ Пречки пред ангелите ♠ Страхът ♠ Съмненията ♠ Формулиране на желания ♠ Ангелски числа  ♠ Разсичане на невидими връзки ♠ Премахване на проклятия

Всеки от нас е съпроводен от ангел – пазител. Но сме свикнали да му казваме късмет, интуиция или вътрешен глас. Може да го наричаме „някой, не знам кой“, но не признаваме истински, че е безплътно същество от други нива на Вселената. Отдавна сме се превърнали в материалисти и за жалост не вярваме в чудеса. Но те се случват. Те са около нас. Една жена ни помага да си забележим и да ги осъзнаем.

Това е Дорийн Върчу, създателката на наука за ангелите. Тя твърди, че автори на прекрасните съвпадения, на нашите малки чудеса са ангелите. Те отнемат от нас нещастията и несгодите, които не заслужаваме, и ни лекуват от болести.

Има само едно условие – трябва да поискаме помощта им.

Коя е Дорийн Върчу

Американски психолог, магистър и доктор на науките в областта на практическата психология. Тя е метафизик четвърто поколение, дъщеря на последовател на парахристиянското религиозно учение „Християнска наука“.

Още като дете Дорийн става свидетелка на изцеления – чудеса. В нейното семейство лекували всичко с молитви и визуализации. Така подхождали от одраното коляно до катастрофиралата семейна кола.

С тази история, с образованието си и личните си изследвания Дорийн написва десетки книги за ангелите, архангелите и възнесените учители.

Тя показва на хората, че има светли сили, които помагат. Окуражава ни да общуваме с тях и да ги опознаем. Та те от хилядолетия го очакват.

Дорийн Върчу, ангелска терапия, ангелски числа,
Дорийн

Една история

Алевтина била прагматик и вярвала само на науката. Един ден й открили 6-сантиметров тумор на щитовидната жлеза и тя постъпила в болница. Депресирана и изплашена, в нощта преди операцията жената почти не спала. Туморът я задушавал.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Изведнъж Алевтина видяла, че към гърлото й се приближава златиста сфера. Почти прилепвайки се към нея, сферата започнала да трепти и да се полюшва. Жената помислила, че халюцинира, отпуснала се и заспала.

Тя би забравила за сферата, но последният анализ преди операцията показал свиване на тумора с 1,5 см! Онази сутрин Алевтина за първи път била спокойна. Операцията минала успешно и скоро жената била у дома си.

Чудесата продължили. Жената всяка нощ физически усещала как оперативната й рана се затваря, обвивана от прохладен зелен гел. Тя съвсем ясно виждала лекарството, макар и с вътрешното си зрение.

В този момент случаят й поднесъл книгата „Ангелска медицина“ на Дорийн Върчу. В нея Алевтина прочела и за светещата сфера, и за зеления гел.

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Един от методите на Ангелската терапия се нарича „Троен щит“ – ограждане от външния свят и вътрешна защита. Можете да го направите и вие.

Троен щит

Мислено се обвийте с три различни цвята. Например с бял, той защитава от нападатели и злосторници. И със зелен, който пази от болести. Третият да бъде розов – той слага бариера пред външния негатив.

Ангелите са около насДорийн Върчу, ангелска терапия, ангелски числа,

Ние можем да призоваваме ангелите по всяко време на денонощието, във всеки сезон, във всякакви ситуации. Ако мислите, че не сте достойни, изхвърлете тази мисъл. Ангелите не избират свети, чисти и достойни хора, за да ги подкрепя. Те го правят за всички. Но точно ние, които грешим повече, имаме нуждата и от повече подкрепа. Нали така?

Контактуването с ангелите не е наше достижение. То е подарък от Вселената за нас, на които не ни достигат сили и възможности да вървим напред и да се развиваме. Ангелите са редом с нас всеки ден, всеки миг, а не само в кризисни ситуации. Те са винаги готови да ни помогнат, за да преминем успешно през поредния жизнен урок или изпитание. Така се пробужда нашето съзнание.

Много по-просто би било в ежедневието си постоянно да ползваме помощ от духовния свят. Не е нередно да призоваваме ангелската подкрепа за неща от бита – например за готвене или по-бързото придвижване в дъжда. Колкото по-често общуваме с духовните същности, толкова по-силна връзка с духовния свят изграждаме.

Ето на това ни учи психологът Дорийн Върчу: ангелите идват и поднасят помощта си в нужната минута. За малки и за големи неща, за каквото и да е – ако то е важно за нас, значи е важно и за ангела.

Разглеждайки, анализирайки и изучавайки много случаи на ангелска помощ, Дорийн създава своята Ангелска терапия.

Същност на метода

Има ангели. И те са навсякъде. Всъщност няма значение къде е това навсякъде, щом са точно до нас. Представете си ги до рамото или точно зад гърба.

Те са готови да помогнат от половин дума. Готови са да откликнат на всяка молба, без значение от пол, възраст, вероизповедание, характер на молителя.

Евелина Лютова

За ангелите не съществуват времеви рамки. Те са на много места едновременно. Помагат на стотици души едновременно. Или просто стоят край нас и ни чакат да ги помолим.

Ако ангелите са до нас и горят от желание да помагат, тогава защо не виждаме масово чудеса край нас?

Чудите се къде е уловката?

Има! Не е уловка, но е ключов момент. Ангелите точно спазват законите на Вселената, в случая

Законът за свободната воля

За тях е немислимо до натрапят помощта си. Немислимо е да помогнат, без да са помолени. Човекът трябва недвусмислено да изрази нуждата си, за да получи отговор.

И какво се оказва? Милиони ангели ни придружават и мълчаливо ни наблюдават, като с вързани ръце. Могат да помогнат, но не са помолени.

Как лекуват ангелите?

Дорийн Върчу, лечение с ангелска терапия, ангелски числа,
Ангелите церят чрез Божествена Любов и Светлина

Дорийн разказва, че ангелите имат силата да проведат мигновено изцеление. Могъщите им оръжия са

Любовта и Светлината

Любовта – това са нашата душа, емоции, мисли.

Светлината е нашето физическо ниво, инстинктите, физиологичните особености и системата от чакрите.

Как да призовем ангел?

Дорийн Върчу казва, че е съвсем лесно и всеки го може. Помислете за ангел и той в същия миг ще се озове край вас. Мислено прекарайте през ума си трудностите, за които желаете помощ.

И благодарете на ангелите за помощта, която ви оказват. Това е нещо като молитва и приемане на помощта едновременно. Разтваряне и разгръщане.

Архангелите по Дорийн Върчу

В духовната йерархия архангелите са висшестоящи и по-мощни от ангелите. Те също могат да бъдат призовавани и помагат при необходимост.

Дорийн Върчу описва 15 архангели, към които да се обръщаме с конкретните си проблеми и за конкретна помощ.

Архангелите са енергийни същности. Енергията на всеки от тях е специфична. За човека тя блести в свой цвят. Всеки архангел е свързан и с определен кристал.

Визуализирането на цвета на архангела и използването на неговия кристал подобрява връзката и комуникацията. Но никак не е задължително. Архангелите реагират само на мисъл.

Но призоваването на архангел е красива практика. Например ако желаем да се свържем с арх. Рагуел, ще помогне да визуализираме светлосиня светлина и да положим пред себе си неговия камък – аквамаринът.

Архангели – лечители

 • Ариел/ Ариил – Божи лъв. Помага на животните и на цялата природа. Цветът му е бледо розов, кристалът – розов кварц;
 • Азраил – На когото Бог помага. Освобождава ни от тъгата. Цветът му е жълт, кристалът – кремаво-жълт калцит;
 • Камаел/ Чамуил/ Хамуел – Виждащият Бога. Избавя от тревоги, носи душевен покой. Енергията му е бледозелена. Неговият кристал е зелен флуорит;
 • Гавраил/ Габриел – Божий Вестител. Лекува бременни, помага при раждане, премахва тревоги, свързани с творчески планове. Цветът му е меден, кристал – червен цитрин;
 • Ханиил/ Ханиел – Божия Слава. Регулира женския цикъл. Има гълъбово-бяла аура. Кристалът му е лунен камък.
 • Иеремил – Божия Милост. Помага ни да се справяме с емоциите си. Цветът му е лилав, кристалът – аметист;
 • Йофиил/ Йофиел/ Джофиел – Божия Красота. Избавя от негативи, помага да се подреди хаосът. Аурата му е с наситен розов цвят, кристалът – розов турмалин;
 • Метатрон (пророкът Енох) – изцелява детски травми, премахва страхове. Аурата му е на зелени и розови ивици, а кристалът под негова власт е зелен турмалин с жилки;
 • Михаил – Подобен Богу. Премахва страхове и нервозност, изчиства енергията. Цветът му е тъмновиолетов, кристалът – сугилит;
 • Рагуил/ Рагуел – Божи приятел. Помага за нормализиране на личния живот и отношенията с колегите. Обвит е в светлосиня светлина, камъкът му е аквамарин;
 • Рафаил/ Рафаел – Целителят. Лекува болести на тялото, покровителства лекарите. Обвит е изумрудена светлина, камъкът му е малахит;
 • Разиил/ Разиел – Божа Тайна. Освобождава блокирана физическа и духовна енергия. Обвит е в дъгата,  негов кристал е прозрачният кварц;
 • Сандалфон (пророк Илия) – лекува агресивни замисли. Светлината му е тюркоазена, както и камъкът;
 • Уриил/ Уриел – Бог е Светлина. Просветлява ни, носи ни разбиране, учи да прощаваме, изцелява обиди. Цветът му е бледожълт, кристалът – кехлибар;
 • Задкиил/ Задкиел – Божия Справедливост. Подобрява паметта, стимулира мозъка. Аурата му е наситено синя, камъкът – лазурит.

Канонични изображения на някои архангели – във видеото:

Върчу разказва, че цветните отблясъци, които понякога виждаме пред очите си, издават присъствието на ангели и архангели. Зелените светлини вероятно са от Рафаил, червените – от Гавриил, сините – от Ханиил.

Как да се лекуваме с архангели

При силни болки помолете архангел Рафаил – лечителят, за помощ. Представете си как от небето се спуска изумрудено зелена светлина и обвива като в пелена болното място.

Лечебното действие на Рафаиловата енергия се усилва, ако поставите върху болното място малахит. Ако имате постоянни болки или хронична патология, може да носите този камък като медальон, за да бъде винаги с вас. Нашите предци много са използвали амулети и талисмани, които работят по сходен начин.

Кристалите усилват светлината на чакрите, зареждат човека с енергия, отстраняват дисбаланси.

С ангелската енергия в съответния цвят може да обвиете близки хора, животни, дори вещи – например дома си или колата, ако има проблем. Ангелската енергия има мощна целителна и защитна сила.

Има два основни цвята:

 • Белият е символ на всички ангели;
 • Златният е символ на енергията на Христос, на всеопрощението и на безусловната любов.

Светлините на Слънцето, луната и звездите не случайно имат подобни отенъци.

Дорийн Върчу ни призовава да се разхождаме сред природата, на свеж въздух, и да поглъщаме в себе си целителната сила на небесните тела.

Защитник на животните

Всяко живо същество на Земята има право на ангелска помощ. Животните – също. Но те не могат да помолят за нея. Затова Бог е отредил един архангел – Ариел, който да отговаря за безсловесните същества.

Ако имат болен домашен любимец, призовете този архангел. Обвийте мислено животното с розова светлина – лъчите на Ариел. Използвайте розов кристал, за да усилите енергията.

Архангелите и ангелите имат доста обширни способности и не ги пестят. И все пак ние рядко получаваме техните блага. Защото ни пречи

Страхът

Ангелската терапия изглежда проста, но на мнозина не помага. Дорийн Върчу провежда ред изследвания и изяснява, че главната причина е собственият ни страх.

Дорийн Върчу, ангелска терапия, ангелски числа,
Отпусни сърце, довери се! Доверието е най-важното нещо в живота.

Върчу определя конкретните убеждения, които ни спират:

 1. Страх от Бога. Мнозина мислят, че щом са болни, значи така трябва. Не е вярно!;
 2. Страх от оздравяване. Мнозина понасят страданието, защото вярват, че така издигат душата си и претърпяват значително духовно развитие;
 3. Страх от промяната. Има хора, неосъзнато свикнали с болестта си. Те са влезли в свой ред (консултации, лекарства, инжекции), който ги успокоява и прави нещата предвидими. Не всеки е в състояние да предприеме кардинална промяна, да се подложи на стрес, да таи надежда и да рискува разочарование.

Пътят към ангелската помощ минава през преодоляване на страховете и осъзнато извикване на промяната. С помощта на светлите същности.

Всеки от нас има интуиция, вътрешен глас, шесто чувство. Но вслушваме ли се в него? Досещате ли се за ситуации, в които сте чувствали, че трябва да направите нещо определено или обратното – да не го правите? А после, когато видите положителния резултат, вътрешно възкликвате: Така си и знаех!

Ангелите са винаги до нас – нашепват предупреждения, указания, наставления. Или само ни окуражават. Те са част от живота ни, но биха могли и повече. Те само чакат да получат задача.

Ангелски числа

Ангелите трудно се свързват с нас, защото нямат глас, а ние нямаме уши за тях. Но те са измислили начин – изпращат ни послания чрез натрапващи се числа.

иждали сте на циферблата 11:11 или 22:22, нали? Някои целуват часовника за късмет, но грешат. Просто трябва да видим какво означава комбинацията от цифри и какво ни казва ангелският свят.

Върчу е систематизирала повтарящите се числа и числови комбинации, заедно с тяхното тълкуване.

Проверете какво ви говорят ангелите ТУК:

Вижте калкулатора за ангелски числа на Дорийн Върчу!

Главната цел на ангелите е да ни приближат до нашата истинска същност, до истинското ни Духовно Аз. Господ ги е създал, за да помагат на човеците на Земята и да им служат, разказва Дорийн Върчу. Тяхната цел и смисъл на съществуването им е да отговарят на нашите молитви.

Ангелите нямат свободна воля

За разлика от човека, тези светли същности винаги откликват. Защото им е заложено. Дадено им е да го правят. Те не решават: на този ще помогна, а на този – не. Този заслужава, а този – не. Този е „моят човек“, аз ще работя за него.

На ангелите е заложена задачата да откликват и да подпомагат разширяването на съзнанието. Те са проводници и на Божията воля на Земята. И изпълняват задачите си неотклонно.

Вярвате ли в ангелите?

Вашата религия няма значение. Просто призовете помощ и се отворете за чудо. Излезте от ограниченията си, от клетката, призовава Дорийн Върчу. Всичките й книги са посветени на това – да приближи ангелите до хората, да ги направи по-разбираеми и достъпни.

За ангелите няма пространствени и времеви ограничения. Те помагат веднага и във всякакви области. Помолете ги за битови неща, при дребни трудности. Помолете ги за жизненоважни неща – кариера, здраве, семейство, деца, любов.

Още пречки да получим ангелска помощ са

Съмненията

Вярата и упованието са необходима съставка в прекрасната магия на общуването с духовния свят. Не си правете проби, не поставяйте ангелите на изпитание. Защото няма да стане.

Вашата вътрешна вяра е онази субстанция, която ще помогне в случая.

Ако сте изпълнени със съмнение, сами ще препречите пътя на енергията.

Друга пречка е

Формулиране на желания

Или по-точно нашата неспособност да кажем просто и ясно какво искаме. Често не си даваме сметка какво точно желаем. Не успяваме да го кажем в кратко изречение. Без отрицание. Обикновено казваме какво не желаем, а не обратното.

Много духовни личности учат на правилно формулиране на желания, включително Дорийн Върчу.

Разсичане на невидими връзки

Дорийн Върчу, ангелска терапия, ангелски числа,
Невидими енергийни връзки между хората

Освен кристалите и цветотерапията, в ангелската медицина има още доста лечебни техники. На тях Дорийн Върчу е посветила няколко отделни книги.

Важен елемент в лечителската методология е разкъсването/ разрязването на

етерните вериги

По този начин Дорийн Върчу нарича енергийната привързаност между хората и прилепването на човека към вещи и навици.

Веригите са като невидими тръби, по които протича енергия. Ако сме привързани към човек, който е изпаднал в дълбока депресия, мъчат го тежки мисли, нещо го боли, то всичко това се придава и към нас.

Как да се освободим?

Визуализирайте тръба между вас и любим човек. Вижте я добре, огледайте я. След това повикайте архангел Михаил и го помолете да я разсече с меча си.

Практиката е категорична и действена, но само ако вие наистина искате да се „откачите“ от дадения човек. Мнозина не го желаят наистина, например майките са силно свързани с децата си, влюбените и др. Връзките между хората не винаги са положителни. Нерядко другите изпиват нашата енергия – несъзнателно, но затова пък мощно и до дъно.

Премахване на проклятия

Дорийн Върчу казва, че щом някой ни се обиди или ни се ядоса, невидими кинжали се забиват в гърба и шията ни. Негативната енергия ни пронизва, а от мястото на пробождането започва да изтича скъпоценната ни енергия.

Невидимите кинжали са напълно реални – това е отрицателна енергия, зли мисли, които предизвикват болки в главата или гърба.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

Как да се спасим?

Седнете са табуретка или на друго място, където гърбът ви няма да се опира в нищо. Обърнете се към архангелите Рафаил и Михаил и ги помолете да бъдат ваш посредник – да предадат вашата любов и прошка на личността, която е ядосана.

След това помолете Рафаил да се погрижи за болката ви и се обвийте в изумрудената му светлина. Рафаил ще покрие раните с целебния си зелен гел.

Ангелите и архангелите са Божии помощници, постоянен извор на надежда. Една постоянна и надеждна опора за нас в тежки и трудни моменти.

Не се бойте да ги призовете! Не се страхувайте да се надявате, казва Дорийн Върчу.

И не се страхувайте да усетите шепота на криле, това е просто прекрасно!

Сред множеството неща, които създава Дорийн Върчу, са ангелски карти за гадаене. Те са направени за по-ясно общуване със светлите сили.

Но по-късно авторката се отказва да използва тези карти. Защо: разказва самата тя във видеото.

За Радост Ангелова

Прочети още

ангелски числа, ангелска нумерология, дорийн върчу

Вижте калкулатора за ангелски числа на Дорийн Върчу!

Безплатно гадаене на ангелските числа. Какви ангелски послания се откриват в срещащите се огледални числа. …

3 Мнения

 1. Татяна К.

  От известно време е ежедневие при мен това. Явяват ми се какви ли не повтарящи се числа и се зарадвах, че мога от вашия сайт да си изясня основните послания, които ми идват.

 2. Лена Драгова

  Непрекъснато всеки ден виждам повтарящи се и огледални числа… вярвам, че са за добро и са ангелски знаци.

 3. Лили Дачкова

  И аз непрекъснато ги виждам. ❤️ И пера и други неща Забелязвам. Дано най после се случи нещо хубаво.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *