Жена Лъв: как обича и защо разлюбва? Как да опитомим Лъвица – съвместимост с други знаци

♠ Как да различим жена Лъв – характеристика ♠ Лъвска стихия, планета ♠ Талисман, амулет, щастливи числа, метал, цветове ♠ Уникалните черти от характера на жената Лъв  ♠ Негативи и позитиви ♠ Как да я разпознаем – външност ♠ От какво страда – здраве ♠ Професия и кариера ♠ Пари и благополучие

Още в текста: ♠ Секс, любов и брак с жена Лъв ♠ Как да я спечелим ♠ Мъж на мечтите ♠ Съвместимост по зодии – с кои мъже си пасва най-добре

Лъвицата създава впечатление за най-магнетичната и ярка жена в Зодиакалния кръг. Вселената щедро я е дарила с куп достойнства – тя е елегантна, очарователна, умна и грациозна като кралица, макар да крачи редом с нас в обикновения живот.

Винаги е заобиколена от мъже, желаещи да черпят от вълнуващата й енергия. Жената Лъв е перманентно радостна и доволна от себе си, а това работи като магнит за околните.

Дали всичко в Лъвицата е идеално? За какво да внимаваме и какво да знаем?

Обща характеристика на всяка жена Лъв

Жена Лъв – тя има висока самооценка и винаги заема царското място в ценностната си система. Непоколебимата й самоувереност е запазена марка. Тя се гради върху нейния егоизъм и гордост, върху чувството й за собствено достойнство.

Лъвицата се поставя над другите и очаква да чува аплодисменти и одобрителни възгласи. Тщеславието е неин мотор в живота. То я кара да напредва и да се цели в най-доброто. В същото време тя постоянно трябва да внимава с тази своя черта и да я държи под контрол, защото съществува риска да се превърне в арогантна сърдитка с неудовлетворени амбиции.

В обратен аспект тези качества на жена Лъв предполагат твърд характер, целенасоченост, умение да увлича. Тя е открита, откровена, справедлива и настойчива. Безразсъдно щедра и великодушна.

Лъвицата обожава развлеченията и скъпите вещи. Тя е родена за разкошен живот и не спира да го преследва. В каквато и ситуация да се намира, тя винаги изглежда безупречно.

характеристика на жена лъв

Характеристика на знака накратко

 • Стихия: огън. Той й придава жив ум, съобразителност, стремителност и упорство. Трудно е да го спреш с логични доводи. Огнените хора приемат сърдечно проблемите и радостите на околните, грижат се и помагат с величаво благородство.
 • Планета: Слънце. Животворящата енергия. От него Лъвицата има своя горещ нрав. То й дарява сила и успешност, в негативен аспект – арогантност и грубост.
 • Камък талисман: кехлибар, топаз, диамант, хелиодор, турмалин, рубин. Кехлибарът придава покой и радост, вяра и оптимизъм, творческа сила. Топазът прогонва гнева, безпочвените тревоги и страхове. Диамантът подчертава високият статус на Лъвицата. Подпомага контактите й с околните. Хелиодор попълва запасите от вътрешна енергия в тези дами. Активизира логическото им мислене. На неомъжените Лъвици помага за откриването на подходящия партньор. Турмалинът създава усещане за защитеност, помага за добър сън. Рубинът укрепва сърцето, дарява умствена сила, въодушевява за големи дела.
 • Амулети: всички символи на властта и благородството. Например звезда или слънце – олицетворяват издигането и успеха. Подходящи са старинни предмети като монета, орден, жезъл, диадема, пръстен с голям камък. Лъвицата може да носи изображения на собствения си знак или на орел, които символизират властта.
 • Подходящо местожителство: в големия град, в столица. На Лъвицата й трябва общество. Тя се чувства добре в гъстонаселени места, където има активен живот, включително през нощта.
 • Подходящ дом: въпреки че обича мегаполиса, на Лъвицата не подхождат бетонните джунгли. Идеална територия за нея са красивите малки кооперации, затворени комплекси или самостоятелна къща в рамките на града. Важното е местообитанието й да предоставя всички удобства, инфраструктурата да е удобна, да има бърз и лесен достъп до центъра и местата за забавления.
 • Подходящ интериор: естетическият и визуалният комфорт също са значими за този знак. Лъвиците се чувстват добре в широки, просторни и светли жилища с високи тавани и големи прозорци.
 • Подходящ цвят: оранжево, морковено, жълто, златно, алено, черно.
 • Неподходящ цвят: бяло.
 • Подходящ метал: злато.
 • Късметлийски числа: 3, 8, 13 и техните комбинации 3813, 813.

Външност на жената Лъв

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Най-характерната черта на жена Лъв са големите изразителни бадемовидни очи с леко вдигнати ъгълчета. В погледа й има нещо котешко. Челото е леко изпъкнало – високо и чисто, без бръчки. Носът е прав или орлов, което говори за голямото честолюбие на този знак. Квадратната брадичка говори за решителност и силна воля. Косите на Лъвиците са гъсти и непослушни и с напомнят на лъвска грива.

За фигурата на типичната Лъвица е характерна представителност. Тя има правилна стойка, с уверено изпънати рамене и гордо изправена глава. Нерядко изглеждат надменни и непристъпни.

Черти на характера

Лъвицата изглежда недостъпна, загадъчна и вълнуваща. Тя с лекота поддържа разговор на каква да е тема, много е общителна. Лесно контактува, лесно се запознава, но е малко недоверчива. Обича да бъде център на внимание и това е ключът за нейното опитомяване.

В действителност жената Лъв има качества, за да заема водещо положение. Тя е открита, откровена, морална, с висока ценностна система. Справедлива и грижлива към околните.

характеристика на жена лъв
Тя напълно оправдава името на знака си
Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Характерът на Лъвицата наподобява факел – бързо пламва и бързо изгаря. Тя е импулсивна, темпераментна, емоционална. Чувствата й избухват подобно огън, но пламъците бързо стихват.

Не са й чужди наивността, понякога е инфантилна. Лесно попада под чуждо влияние и сама влиза в капана, ако бъде ласкана.

Модна, съвременна, публична, необичайна. Тя има висок звънтящ глас. Невъзможно е да остане незабелязана. Има много приятели. Има много последователи. На мнозина помага. За мнозина се грижи. В общество на приятели и единомишленици се чувства комфортно. Не може да търпи самотата.

Впечатляваща е жизнеспособността и любовта към живота у Лъвицата. Тя не се отчайва, когато се сблъска с трудности, а смело продължава напред. Всеки неин ден е идеално разчетен. Всяко утро се буди с куп желания и планове. Оптимизмът й е неизчерпаем.

Минус: тя върви напред като машина и няма време (и потребност) да спре, да осъзнае и да отработи грешките си. Въобще Лъвицата не би признала, че е сгрешила.

Типове жени Лъв

Най-добрите представителки на знака са благородни, великодушни и грижовни. Те притежават изключителна работоспособност, но са родени за ръководители и водачи. Привлекателни са като партньори и като приятели. На техния чар е невъзможно да се противостои.

Недоразвитият женски тип на зодията се облича ярко и безвкусно, залива се с парфюм, държи се надменно и предизвикателно. Тя настоява за пълно удовлетворение, като не признава нищо и никого. Желанието за властване гротескно се изкривява в деспотизъм и садизъм.

Здраве

По природа Лъвицата е надарена с огромен енергиен потенциал. Тя има отличен имунитет и болестите буквално бягат от нея. Притежавайки този прекрасен жизнен ресурс, Лъвиците са склонни да не го зачитат. Те не се пазят, прекаляват с храната и нощния живот, гледат немарливо на здравето си.

Слаби места на жена Лъв са сърцето и артериите. Уязвими са още гръбнак и кръст, естествено – и коленете, символ на голямото его.

Евелина Лютова

Професия и кариера

Всички от зодия Лъв отговорно и внимателно подхождат към избора на професия. Те разбират, че от това зависи тяхното положение в обществото, бъдещата им кариера. Жените не се боят да поемат отговорности и да влагат интензивно енергия. Те поначало игнорират професии, в които биха били само изпълнители или чужди марионетки.

Горди и независими, Лъвиците се целят в ръководни постове, но и на по-скромни позиции се чувстват комфортно, стига никой да не им нарежда. Те не желаят да се подчиняват, предпочитат да поемат рискове и да вземат решения.

Най-подходящите професии за жена Лъв са интелектуалните и творческите. Те могат да достигнат истински висини в правото, социологията, преподаването. Придобиват обществена известност, ако се занимават с култура, изкуство, шоу-бизнес. Помага им не толкова тяхната артистичност, колкото блестящата външност, царските маниери и умението да се държат свободно пред публика.

Каквато и професия да избере, жената Лъв трябва да живее активно, да общува с хора, да помага, да се грижи, да съдейства. Впрочем има много лекарки от тази зодия, както и активистки на благотворителни и обществени организации.

Пари и финанси

Каквото и да работи, Лъвицата умее да печели пари. Всичките й начинания са финансово успешни. Тя желае висок стандарт и си го осигурява сама, без да очаква да я издържат.

Но жените от знака умеят и хубавичко да харчат. Те живеят нашироко, независимо от възможностите си. Затова в трудни моменти изпадат в дългове и са застрашени от наистина страшни провали.

Отношения с жената Лъв

Тя никога не остава сама. Жената Лъв привлича като опасен магнит. Да обичаш Лъвица е прекрасно и опасно едновременно. Такава любов не минава без следа.

Не е трудно да заобичаш жена Лъв. Но слабите и безволеви мъже я избягват. Тя привлича ярки личности, които не се боят от трудности. С нея в любовта е като на война – тя е повече царица, отколкото котка. И то не домашна!

Лъвицата е ревнива, не търпи лъжи и изневери, не дава да я манипулират. Ако партньорът й е достоен и тя го уважава, може да му отстъпи до ниво равенство. Иначе дори и в брака тя се стреми да бъде глава на семейството.

Тя е вярна жена и не търпи, когато не й се доверяват и я ревнуват. Верността за нея е нещо свято, въпрос на достойнство. Ревността към нея – обида, унижение.

Сексуалност

Жената Лъв си знае цената. Тя не се впуска в случайни отношения или в краткосрочни интрижки. Избира партньора си много внимателно.

Лъвицата е невероятно сексуална. Тя е ласкава котка и разярено диво животно едновременно. Обича да улавя погледи на възхищение и обожава да бъде преследвана.

В леглото е по-скоро пасивна, като ленива голяма котка. Очаква инициатива от партньора, т.е да бъде обслужена и задоволена. Затова й трябва мъж със сходен темперамент. Не получава особена наслада от самия сексуален акт, но обожава дългите прелюдии, комплиментите и романтиката.

Тези жени нерядко попадат в ролята на фатални – заради тях мъжете напускат съпругите си и сключват втори брак.

Любов и брак

характеристика на жена лъв
Оптималното съчетание

В любовта жената Лъв е хищник. Тя е ласкава и игрива, нежна и ненаситна. Но не губете своята бдителност. Цялата еуфория ще свърши в един миг, ако по невнимание засегнете нейното самолюбия. Уязвената Лъвица не прощава и ще ви изхвърли не само от леглото, но и от живота си.

В личния живот на жената Лъв често се случват застои и периоди на бездействие, които могат да продължат с години. В нови отношения тя се впуска, само когато види достоен партньор. И тогава бързо наваксва пропуснатото.

Мъж  на мечтите

Неуверените и безволеви мъже няма да привлекат жена Лъв. Покоряването й прилича на работа на звероукротител. Очаква от мъжа да бъде на ниво и се оглежда само сред равните си. Тя се нуждае да уважава своя партньор, да му се възхищава.

Харесват й се състоятелни мъже с впечатляваща външност. Каквато е самата тя.

Как да завоюваме жената Лъв?

Лъвицата трябва да се ухажва умно, интелигентно и възпитано. Към нея се подхожда като към царица – с комплименти, ласкаво отношение, скъпи подаръци, с интересни предложения. От кандидата се очакват въображение и сериозни финансови възможности.

Жената Лъв като майка

Мама-Лъв обича децата си от цялото си сърце. За малките „лъвчета“ дава мило и драго. Отбранява ги и ги защитава, дори и без необходимост. Искрено вярва, че са по-добри деца от другите. Гордее се с тях, хвали ги, поощрява ги. Купува им най-доброто – те трябва да съответстват на нивото й.

Лъвицата развива децата си в посока изкуство, наука, философия. Стреми се да ги отгледа като интелигентни и възпитани хора. Държи на доброто образование.

Минус: не може да се спре в желанието си да доминира и да контролира.

Подарък за жена Лъв

Жена Лъв обожава подаръците. Тя не държи на цената им, но няма как да й хареса нещо евтино. Ще трябва да се постараете – и в идеите, и в стойността. Гледайте да купите нещо стойностно, интересно, вълнуващо. Ако е скъп парфюм или златно бижу, стъпвате на сигурно. ТУК ще видите още идеи за женски подаръци. 

Съвместимост на жена Лъв

Мъж Риби и жена Лъв

 • Съвместимост 19%: възможно най-ниската съвместимост в Зодиака. Така връзка на практика няма шансове. Дори при най-добри обстоятелства между партньорите се зараждат конфликти. Мъжът Риба е душевно спокоен и пасивен в живота, а жената Лъв го разстройва и изважда от равновесие. Тя иска от него да бъде такъв, какъвто той не умее.
 • В секса: първоначално интимните отношения са прекрасни, но после житейските проблеми отравят всичко.
 • Като родители: Партньорите имат различни виждания и за отглеждането на децата, но са единни в любовта си към тях и в желанието да развият творческите им способности.

Как да разберем мъж Риби и как да се държим с него

Мъж Овен и жена Лъв

 • Съвместимост 93%: максимална стойност, пълно съвпадение. Партньорите имат идентични темпераменти, цели, интереси и са готови да се подкрепят. И двамата се стремят към водачество, но това само умножава уважението между тях. Жената Лъв се възхищава на Овена и го стимулира с топлото си нежно отношение. Нататък всичко е идеално.
 • В секса: енергията протича свободно, партньорите си пасват напълно и се радват един на друг. Единствено ревността може да помрачи идилията им.
 • Като родители: тя прекалява с контрола, а той – с активността си. И двамата отделят внимание на физическото развитие на децата.

Зодия Овен, мъж: Съвместимост, характеристика, мнения

Мъж Телец и жена Лъв

 • Съвместимост 49%: тази двойка може да живее в съгласие. Те имат различни жизнени ценности, но ги обединява стремежът към уреждане на комфортен и материално осигурен живот.
 • В секса: Лъвицата се стреми да ръководи и в леглото, да управлява интимната близост. За Телецът това е ок, но той не винаги успява да угоди на партньорката си. Драматизъм няма, но понякога остава неразбиране.
 • Като родители: и двамата са взискателни, амбициозни, претенциозни. Поставят големи задачи на децата, над възможностите им. Но ги осигуряват идеално в материален аспект.

Мъж Телец: как да го спечелим? Съвместимост с другите знаци

Мъж Близнаци и мъж Близнаци

 • Съвместимост 45%: жената заема лидерската позиция, а мъжът не я оспорва, защото вижда нейната мощна вътрешна енергия и сила. На първо време между партньорите може да има пререкания и изясняване на позициите, но като цяло те имат шанс да се нагодят. И двамата са активни, комуникативни, обществено ориентирани. И никак не им е скучно заедно.
 • В секса: любов и секс се смесват при тази двойка. Докато са в синхрон, интимният живот е на ниво. В противен случай Близнакът започва да губи интерес, а Лъвицата се обижда и всичко приключва.
 • Като родители: те имат еднакви подходи във възпитанието. Жалко за децата, че и двата им родители искат да ги контролират. Това води до проблеми в пубертета.

Мъж Близнаци: как да го спечелим? Любов и съвместимост с другите зодии

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

Мъж Рак и жена Лъв

 • Съвместимост 68%: противоречиви характери. Водата „гаси“ огъня. Нерядко възникват спорове и скандали. Процентът на съвместимост е висок, защото Рак и Лъв имат шанс да се напаснат при определени обстоятелства. Обединява ги любовта към домашния разкош, покой и уют.
 • В секса: тук Рак и Лъв намират общ език по-лесно, отколкото в живота. Ракът придобива повече увереност с леко пасивната си жена, а Лъвицата се наслаждава на неговата чувственост.
 • Като родители: те успешно се допълват в отглеждането на децата. Майката осигурява материалната страна и дава надеждна защита, а бащата се грижи за емоционалното и психологическото развитие.

Мъж Рак: кой е той и каква жена му трябва? Съвместимост с други знаци в любовта

Мъж Лъв и жена Лъв

Съвместимост 45%: доста нисък процент на напасване с мъж от собствения знак. Лъвовете се стремят към доминиране, а това е опасно в брака. Два Лъва биха обитавали обща клетка, само ако се научат да отстъпват и да се редуват на лидерската позиция. Иначе еднаквите ценности и жизнени ориентири дават огромен шанс на тази връзка.

 • В секса: Лъвовете са егоистични и се грижат за своето удоволствие. И тук се налагат компромиси и разбиране към другия.
 • Като родители: всичко е идеално. Освен двойната преса, под която ще попадне желанието за самостоятелност на децата.

Мъж Дева и жена Лъв

 • Съвместимост 68%: връзката има шанс, ако партньорите приемат и се примирят с различията на другия. И двамата не могат да бъда превъзпитавани. Общото между тях е в желанието за уреден, комфортен, осигурен живот. Взаимоотношенията им ще протичат почти безметежно, ако проявяват грижа един към друг.
 • В секса: потребностите им са различни. В началото те са си интересни, опознават се и експериментират. По-нататък интимният им живот се поставя в зависимост от отношенията в ежедневието.
 • Като родители: комфорт и контрол и тук са водещи теми. Родителите се стараят да осигурят идеални условия на децата, но не им отпускат много свобода.

Мъж Везни и жена Лъв

 • Съвместимост 69%: тази двойка има висок шанс за успешна връзка, въпреки разликите в характерите. Агресивността на Лъвицата успешно се омекотява от вродената дипломация на Везните. Мъжът е по-спокоен и разсъдлив и умее да предотвратява конфликти.
 • В секса: партньорите се напасват с времето. Колкото по-добре се опознават, толкова по-интересен става интимният им живот. Отношенията им дори може да станат страстни на фона на първоначално проявените емоции.
 • Като родители: децата растат в интересна среда. Те водят активен живот и получават емоционална грижа.

Мъж Скорпион и жена Лъв

 • Съвместимост 75%: отлични възможности за връзка предвид близките жизнени принципи, идентичната амбициозност и целеустременост, желанието за уреден и комфортен живот. Изпитанията са на битово ниво, риск носи прекаленото харчене, присъщо и на двамата, но тези проблеми са преодолими.
 • В секса: страстни и активни. Отношенията им се запазват такива с години, без времето да ги потуши. Партньорите си разменят похвали и комплименти и са напълно доволни един от друг.
 • Като родители: добри. Грижат се и подсигуряват живота на децата. Но и двамата се опитват да привлекат повече любов за себе си, което понякога напряга.

Мъж Стрелец и жена Лъв

 • Съвместимост 88%: от първа среща те разбират, че им е хубаво и комфортно заедно. Така минава и целият им съвместен живот. Двойката има сходни жизнени цели и интереси. Лъвицата е опора за Стрелеца, създава му стимули, придава оптимизъм. Разногласията са рядко явление.
 • Сексуална съвместимост: склонни са към активен интимен живот и добре се разбират. Проблем създава ревността на Лъвицата.
 • Като родители: създават буквално идеални условия за децата. Готови са да се жертват за тях, напълно да им се посветят, отказвайки се от някои лични неща.

Мъж Козирог и жена Лъв

 • Съвместимост 48%: щастие в началото и последващи проблеми. Връзката започва „бонбонено-букетно“, с дълъг период на флирт и опознаване. Това се харесва на Лъвицата. Впоследствие се открояват различията. Жената тегли все напред, а мъжът е склонен да съжалява за миналото. Той е по-бавен и разсъдлив, а тя е по-активна от желаното.
 • В секса: трудно напасване. Козирогът не е склонен към комплименти и похвали, което първо обезсърчава Лъвицата, а по-нататък става причина тя да загуби интерес.
 • Като родители: грижливи и внимателни. Грижат се за децата в материален и духовен план, но съществува риск да прекалят с грижите и да преминат в зоната на неприятния контрол.

Още информация, източници на английски и др.:

Описание на жените от знака на Лъва; * actualnobg.info; * Личният живот на жената Лъв – приятелства, партньорства, брак; * Любов и предпочитания на жена Лъв. Таблица на зодиакалната съвместимост 

Мъж Водолей и жена Лъв

 • Съвместимост 63%: доста добри възможности за разбирателство. Водолеят и Лъвицата изпитват привличане от самото начало. Дори и да спорят, намират път към другия. Водолеят е по-приземен, което се отразява добре на съпругата му. Тя чертае велики планове, а той ги „приземява“ и им дава конкретни очертания.
 • В секса: също добре. Партньорите се сдобряват с ласки. Пререканията им в живота намират разрешение в леглото. Романтичните отношения отстъпват пред желанието за телесни наслади, към които си падат и двамата партньори.
 • Като родители: те държат на добрия имидж на децата. Предоставят им добри условия и поставят ясни и точни изисквания.

Още за Лъвиците се разказва във видеото на Ванеса:

За Радост Ангелова

Прочети още

Мъж зодия Овен, хороскоп, характер

Зодия Овен, мъж: Съвместимост, характеристика, мнения

Каква съвместимост има мъж Овен с другите зодии? Как да го впечатлим? Как се влюбва? …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *