Мъж Телец: как да го спечелим? Съвместимост с другите знаци

♠ Характеристика на мъж Телец ♠ Стихия, планети ♠ Камък, талисман ♠ Типична външност на мъж Телец ♠ Покоряващи черти на характера ♠ Типове мъж Телец ♠ Здраве ♠ Привличащите го професии ♠ Кариера и финанси ♠ Интимни отношения с мъж Телец ♠ Сексуалност, любов, брак ♠ Жена на мечтите

Още в текста: ♠ Как да завоюваме мъжа Телец ♠ Мъж Телец като баща ♠ Верният подарък за мъж Телец ♠ Съвместимост на мъж Телец във връзките

Уверен в себе си, спокоен, надежден. Понякога – мързелив, но не и когато е влюбен.

Мъжът Телец е практичен романтик. С него е прекрасно да се скучае вкъщи и да се пътешества по света.

Обща характеристика на всеки мъж Телец

Родените в първата декада (21-30.04) са близки със съседа Овен. От него те са почерпили жизнерадост и лекота.

Майските Телци, родени в самата среда на периода (1-10.05), са 100% чисти представители на своя знак.

Родените в третата декада (11-20.05) носят в себе си остроумието и любознателността на Близнаците.характеристика на мъж телец

Всички Телци обичат домашното огнище и умеят да готвят. Те не търпят критика, неуредени отношения и скандали. Трудно излизат от равновесие. Бързо се успокояват, но дълго помнят обидите.

В любовта са ревниви, но компенсират с грижовност като съпрузи и бащи. За продължителните им връзки е от значение доколко са задоволени в чувствен план.

Ценят външната привлекателност, талантът и чувствеността.

Характеристика на знака накратко

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Стихия: земя. Телецът е земен, практичен. Стихията му дава физическа сила, стабилност, материално благосъстояние. Земята е основа, неизменност. Затова земните знаци са практични, рационални и изпълнени със здрав разум.

Земният мъж Телец възприема света чрез физическите си усещания. Той е дарен с огромна издръжливост и велико търпение. Няма въображение и широки възгледи.

Планета: Венера, символ на женствеността. Мъжът Телец е мъжествен и силен на вид, но мек, добър и ласкав отвътре.

Цвят: есенните тонове му носят късмет. Отиват му нежно зелено, небесно синьо, светлите оттенъци на жълто и оранжево. Да се пази от агресията на червеното, което му влияе негативно.

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Камък талисман: ахат, изумруд, яспис, розов кварц, сапфир. Те защитават мъжа Телец от травми, разкриват духовността му, развиват интуицията и осъществяват по-мощна връзка с неговата душа.

Амулети: изображения на бик, символ на зодията. Нека са изработени от скъпоценен метал – например злато, защото Телецът е олицетворение на материалното благополучие. Идеален вариант е златен медальон – бик, украсен с ахат или яспис.

Благоприятни за мъжа Телец са още конят и слонът като символи на сила, устойчивост, търпение и стремеж към победата. Те му помагат да укрепи финансите си.

Външност на мъжа Телец

Типичният мъж Телец е невисок на ръст. Има масивни кости, затова изглежда солиден, дори да е слаб. Вратът е къс, лицето – кръгло, с широк нос и чувствени устни. Очите са големи, изпъкнали. Косите са тънки и не особено гъсти.

Телецът е разположен към напълняване. С възрастта непременно натрупва килограми.

Черти на характера

Главните черти на Телеца са търпение, упоритост, постоянство в своите навици и убеждения. Към новото се отнася с подозрение, в нова среда се чувства неуютно.

Положителна страна на бавния Телец е неговото благоразумие. Лесно е да му се довериш и няма да бъдеш излъган. Телците държат на думата си, не витаят в облаците и не дават празни обещания.

Енергията на Телеца е постоянна и целенасочена. На това се основава неговата невероятна физическа и морална издръжливост. Типичният Телец изразходва енергията си умерено, без напрягане, работейки в едно направление дълго време.

Евелина Лютова

Телецът има невероятната способност да се абстрахира от околния свят и да не реагира на външни дразнители. Той се нуждае от комфорт и хармонично съществуване и умее да си ги осигурява.

Обратната страна на това качество е, че Телецът не желае да вниква в чужди проблеми, не търпи отрицателни отношения, отхвърля новостите и винаги пази своето спокойствие.

Повечето Телци са скъпи на думи. Те се сближават трудно, след дълго време. Не приемат чужди гледни точки и са потенциални тирани.

Мъжът Телец може с години да носи огромни емоционални и физически натоварвания, без околните да подозират. Той крие всичко под фасадата на невъзмутимостта. Но там спотаява също така обиди, раздразнение и недоволство, които рано или късно излизат наяве. Гневът на Телеца е страшен.

 • Минуси: бавно взема решения, трудно общува и не е услужлив домакин. Не обича да напуска дома си за дълго, но го прави заради любимата.
 • Плюсове: верен е, забежките не са в неговия характер. Сръчен е, работи с ръцете и с подръчни средства постига идеален резултат.

Типове мъже Телец

 • Хармоничен Телец — земен, спокоен, ясен и просто устроен. Живее в разбираем свят, в хармония със себе си и природата. Не витае в облаците, не строи въздушни кули, не дава неизпълними обещания. Той следва поставени задачи с хладен прагматизъм. Негативни качества са мързел и инат.
 • Победен Телец – издръжлив на труд и на стрес. Има живот в трудности и изпитания. За да постигне успех, този Телец трябва да работи двойно и тройно и пак ще усеща непреодолими прегради. Макар и търпелив, той не винаги издържа на напрежението.
 • Примитивен тип – среща ще рядко. Той е безжалостен, жесток и разрушителен, но като всички Телци умее да бъде предан на своите идеи и житейски убеждения. От такива хора се създава идеалната прислуга и типичният бюрократ. Служенето не ги унижава.

Здраве

характеристика на мъж телец
Самият символ внушава здраве

Мъжът Телец е здрав. Рядко боледува, но дълго и тежко. Проблемите му са със скрит характер. Оздравява трудно и бавно. Ходи на лекар само в краен случай. Но ако отиде, после спазва с точност всички предписания. Телецът има огромни резерви да се възстанови дори от най-тежките заболявания.

Слаби места на Телеца са гърлото, хранопровода, ушите, лимфната с-ма. Обмяната му е забавена, от което следва постепенно напълняване, гастрит, запек и дори диабет.

Въпреки физическата си сила, Телецът често се простудява и страда от инфекции.

Той е снизходителен към слабостите си, затова нерядко преяжда и препива.

Повечето Телци са пушачи. Не обичат диетите, спорта и ограниченията.

Професия

Мъжът Телец умее и обича да работи с ръцете си. Той е отличен строител, зидар, бояджия, монтьор, водопроводчик, електротехник. Всяка мъжка работа му спори.

Телецът е незаменим и в професии, които изискват постоянство и търпение. Той възприема добре рутинните действия, повторяемостта. Физическият труд не го плаши, нито трудностите.

Важното за Телеца е неговата работа да му осигурява достойно възнаграждение.

Кариера и финанси

Мъжът Телец има вроден усет към парите. Способен е да ги печели от нищото. От тях той черпи своята жизнена енергия.

Заради пари Телецът е способен на най-тежкия труд. Той се стреми да работи и да заработва много, за да удовлетвори нуждата си от комфорт. И за да бъде значим в своите очи.

Телецът е „програмиран“ да печели и натрупва пари. Обича да ги харчи за удобства и вечни ценности. Ориентиран е към съхраняване на капитала. Практичен е, но рядко икономисва от себе си. Обича да харчи за лични удоволствия и потребности.

Телецът като никой друг разбира, че парите трябва да работят и да носят доход. Застоят означава загуба, затова този мъж не държи пари под дюшека.

Дори да е богат като Крез, Телецът не афишира финансовото си благополучие. Напротив, стреми се да омаловажава притежанията си.

Отношения с мъжа Телец

Сексуалност

Телец е сред най-сексуалните знаци. Външно този мъж изглежда непристъпен и хладен, но вътрешно е истински чувствен и страстен любовник.

Партньорката на Телеца е щастливка в интимността. Той винаги се стреми да й достави удоволствие, поставяйки я на първо място. Не се скъпи на нежности и ласки, дори и след самия акт.

Любовта на Телеца към плътските удоволствия идва от Венера. Чувствеността е основна характеристика. Това е най-чувственият знак в Зодиака. Реагира на аромати, на комфортна обстановка, на приятна атмосфера.

Любов

„Бързото“ влюбване не е характерно за Телеца. Чувствата му се формират постепенно, но пък са трайни. Немалко Телци имат само една любов в живота, верни са докрай.

Мъжът Телец се характеризира с откритост и искреност в любовните отношения. Той не си позволява грубости и некоректност към жена. Обгражда партньорката с грижа и внимание. Край него тя се чувства единствена и незаменима.

В другата крайност Телците проявяват собственическо чувство и са способни на ревност. Съпругата му винаги трябва да помни, че яростта му е страшна и да внимава да не я провокира.

Брак

Телецът – съпруг е най-ценното достижение за всяка жена, която има традиционни възгледи за семейния живот. Той дава надеждност, стабилност, предсказуемост. Умната жена може да го управлява с лекота, ако не уязвява самолюбието му. Той трябва да се чувства глава на семейството и тогава всичко ще влага в семейното гнездо.

Жена на мечтитехарактеристика на мъж телец

Мъжът – Телец е романтик и в жената търси идеалното въплъщение на своята мечта. Подходящата половинка цени комплиментите, разходките на лунна светлина и вечерите на свещи.

Телецът се активира от одухотворени, не особено достъпни дами, които провокират в него чувствен интерес.

Как да завоюваме мъжа Телец?

Телецът не е инициатор в любовните отношения, но избира партньорката си внимателно. Той цени свободата си и не би се разделил с нея ей така.

При Телеца баналните женски уловки не работят. Бъдещото семейство му е важно, затова гледа произхода на жената, традициите в рода й. Ако е от благополучно семейство и с добро възпитание, още по-добре.

На Телеца е необходима умна, интелектуално развита жена, желателно с висше образование. Няма да му се хареса, ако тя мрънка и е негативна.

Само честолюбиви, целеустремени и успешни дами имат шанса да завоюват мъж Телец. Други той не признава.

Освен това тя трябва да бъде добра домакиня, да готви вкусно и да обича децата.

Мъж Телец като баща

Телецът смята, че с малките деца трябва да се занимава тяхната майка. Той търпеливо чака децата му да пораснат и помага да се случи гладко и благополучно. А междувременно като баща Телецът осигурява материалната база на потомците си, както и емоционална опора.

Подарък за мъж Телец

Телците обичат практичните и полезни подаръци, които са качествени и надеждни. Тук не вървят символични покупки и излишни вещи, купени за идеята. Ако подаръкът е полезен и качествен, може да е евтин. Но трудно ще минете евтино. Телец се радва на скъпи подаръци. Истински цени ръчната и арт изработка, картините и др. предмети на изкуството.

Подходящо е да му подарите нещо за неговия комфорт – например мек халат, масаж или изискана вечеря.

Няма да обидите Телеца, ако му дадете пари. Само не забравяйте да ги опаковате красиво.

Още идеи за подаръци за мъж ще почерпите отТУК:

Подарък за мъж: 100+ оригинални идеи за рожден ден и др.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

Съвместимост на мъжа Телец

Телецът добре „пасва“ на другите земни знаци. Идеален е съюзът му с Девата, с която намира общ език и интереси. Създава добри връзки с жените – Козирог, защото те са трудолюбиви и отговорни като него.

Жена Риби и мъж Телец

 • Съвместимост 57%: партньорите имат различни жизнени позиции, поради което са в постоянно неразбирателство. Телецът е ориентиран към материални блага, а Рибата е заинтересована от духовния живот. Той е консервативен, а тя харесва свежестта. Съвместният живот е възможен чрез компромиси.
 • Сексуална съвместимост: и тук има известни разминавания. Телецът е ориентиран към телесните удоволствия, а Рибата е скромна и малко комплексирана. Но и двамата партньори са чувствителни и имат шанс за хармонични взаимоотношения.
 • Отглеждане на децата: децата в такова семейство са напълно осигурени – в материален и в емоционален план. Родителите се държат като приятели.

Жена Риби. Характеристика и съвместимост. Качества и недостатъци

Жена Овен и мъж Телец

 • Съвместимост 58%: противоположностите се привличат, но съюзът им едва ли ще е продължителен. Темпераментите са несъвместими. Жената Овен е активна и държи да бъде ръководен фактор. Телецът е пасивен, но не е съгласен да го ръководят. Жената да оставя на съпруга си свободно пространство.
 • Сексуална съвместимост: идеална. Никакви проблеми. Партньорите са разкрепостени и умеят да се отдават напълно.
 • Отглеждане на децата: мъниците от такова семейство се отличават с прекрасно здраве. Родителите им имат свои виждания за възпитанието, но и двамата не допускат повишен тон и груби отношения.

Жена Овен: силни и слаби страни. Талисмани, щастливи числа и дни. Съвместимост

Жена Телец и мъж Телец

 • Съвместимост 89%: двойката е изваяна от едно тесто, но връзката им не е идеална. Партньорите рискуват да скучаят, защото са еднакви. В даден момент ще им се прииска нещо по-ярко, емоционално, оптимистично. Иначе разбирането между Телците е отлично, интуитивно. Живеят спокойно и осигурено.
 • Сексуална съвместимост: еднакви интереси в леглото, еднакви темпераменти.
 • Отглеждане на децата: родителите са ориентирани към максимално обгрижване и материално осигуряване на потомците. Атмосферата в дома е спокойна, хармонична, ведра.

Жена Близнаци и мъж Телец

 • Съвместимост 33%: процентът е нисък, но шансовете за щастлив живот нарастват в пъти, когато партньорите имат обща цел. Тогава те се превръщат в идеални партньори и реализират общите си цели. Иначе Телецът трудно се съчетава с вечно подвижния и търсещ новости Близнак.
 • Сексуална съвместимост: в началото те се привличат и имат вълнуващи преживявания. Но с времето фриволното поведение на жената Близнак започва да провокира ревността на Телеца и това се отразява и в интимната сфера.
 • Отглеждане на децата: майката учи на любов и творчество, на нестандартно мислене. Бащата дава дисциплина и учи на отговорност. Децата се развиват хармонично, но страдат от разногласията между родителите си.

Жена Рак и мъж Телец

 • Съвместимост 94%: тази връзка се отличава със здравина и взаимно разбиране. Партньорите се харесват и одобряват. Взаимно се поддържат. Жената Рак се радва на способността на Телеца да осигури материално благополучие, а мъжът е удовлетворен от способността на Рака да създава комфорт и уют.
 • Сексуална съвместимост: и двамата са достатъчно чувствителни и умеят да получават удоволствие един от друг.
 • Отглеждане на децата: родителите се отнасят грижливо към децата, като ги обграждат с материални блага и истинска топлина. Мъниците растат в комфортни условия.

Жена Лъв и мъж Телец

 • Съвместимост 49%: трудни отношения. Жената Лъв се стреми да бъде лидер в двойката, докато Телецът не е готов да пусне юздите. Отношенията се нормализират само чрез контрол върху емоциите и максимално разбиране.
 • Сексуална съвместимост: Лъвицата е лидер и в секса, което тук е добре. Интимната близост е интензивна и на Телеца му харесва.
 • Отглеждане на децата: родителите са взискателни към себе си и към децата. Лъвицата е много амбициозна и нерядко слуша странични съвети.

Жена Дева и мъж Телец

 • Съвместимост 65%: тази семейна двойка се радва на спокойствие и хармония. В отношенията доминират доверието и намирането на компромис по всеки въпрос.
 • Сексуална съвместимост: и тук царят взаимно разбиране и хармония. Двойката е почти идеална.
 • Отглеждане на децата: сходните разбирания на родителите опростяват възпитанието. Децата растат в стабилна, ясна среда. Понякога родителите са прекалено принципни.характеристика на мъж телец

Жена Везни и мъж Телец

 • Съвместимост 56%: необичайна двойка. Бракът е успешен при наличието на голяма доза търпение и приспособяване. Общи са стремежът към максимален  комфорт в живота и добрата работоспособност на партньорите.
 • Сексуална съвместимост: отлична. Везните са романтици и тяхната чувствителност добре пасва на Телеца.
 • Отглеждане на децата: тези родители търсят разбирателство, мир и спокойствие. Децата са обгрижени и растат щастливи.

Жена Скорпион и мъж Телец

 • Съвместимост 84%: желанието за развитие и за получаване на повече и повече материални блага е свойствено за мъжа Телец и за жената Скорпион. Затова този съюз е плодотворен и партньорите са удовлетворени. Съпругата е по-емоционална, но Телецът умее да разрежда напрежението.
 • Сексуална съвместимост: прекрасна. Взаимно привличане и желание за разнообразие. Интересен интимен живот.
 • Отглеждане на децата: родителите имат различни разбирания за възпитанието, но отделят много време и внимание на децата.

Жена Стрелец и мъж Телец

 • Съвместимост 49%: началото е романтично и безоблачно, но по-нататък идват битови неуредици, които разклащат връзката. Стрелецът е новатор, Телецът – консерватор. В двойката се настанява вътрешно недоволство.
 • Сексуална съвместимост: добра. Интимният живот протича гладко и доста компенсира житейските неразбирателства. Партньорите се стремят да си доставят удоволствие.
 • Отглеждане на децата: и двамата родители са отговорни, но имат различни разбирания. Животът на децата в това семейство се отличава с нестабилност и усложнения.

Жена Козирог и мъж Телец

 • Съвместимост 94%: близка до идеалната. В тази двойка се забелязват сходни приоритети, близки стремежи и темпераменти. Телецът и Козирогът си вярват и не се борят за лидерство. Винаги са готови за си помагат и да се поддържат за растежа на семейството.
 • Сексуална съвместимост: отстрани те изглаждат хладни, но интимният им живот е хармоничен. Те си доставят радост и са доволни един от друг.
 • Отглеждане на децата: родителите създават максимално комфортни условия за децата си. Балансират добре между грижата и свободния избор.

Жена Водолей и мъж Телец

 • Съвместимост 57%: любов от пръв поглед, романтично ухажване и интересно начало на връзката. С времето идват битовите проблеми и се забелязва разликата в характерите. Жената Водолей е прекалено лекомислена за Телеца, излишно емоционална и нерядко провокира неговата ревност.
 • Сексуална съвместимост: страстна и любвеобилна, жената Водолей обича нестандартното и експериментите. Телецът пък ревнува и предпочита по-традиционни отношения.
 • Отглеждане на децата: родителите се стремят към приятелство с мъниците, да им бъдат полезни. Но те не винаги имат достатъчно време, защото са заети със своите отношения.

Видео визитка за мъжа – Телец:

Източник:

За Радост Ангелова

Прочети още

Мъж зодия Овен, хороскоп, характер

Мъж Овен: какво го води в живота и как да го спечелим. Талисман, планета, стихия и др.

♠ Обща характеристика на мъж Овен ♠ Стихия ♠ Планета ♠ Камък талисман ♠ Външност …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *