Мъж Близнаци: как да го спечелим? Любов и съвместимост с другите зодии

♠ Характеристика на мъж Близнаци ♠ Стихия, планети ♠ Камък, талисман ♠ Характерна външност на мъж Близнаци ♠ Плюсове и минуси в характера ♠ Типове мъже Близнаци ♠ Здраве ♠ Най-интересните за Близнаци професии ♠ Кариера и финанси ♠ Отношения с мъжа Близнаци ♠ Сексуалност, любов, брак ♠ Жена на мечтите

Още в текста: ♠ Как да завоюваме мъжа Близнаци ♠ Мъж Близнаци като баща ♠ Интересен подарък за мъж Близнаци ♠ Съвместимост на мъж Близнаци

Двойственият знак Близнаци оправдано се възприема като най-динамичният в Зодиака. Той е активен и обича разнообразието. В много отношения животът му е подчинен на хаоса.

Мъжът Близнаци е твърде фриволен и непостоянен, за да следва графици. Той закъснява за срещи, забравя важни дати. Но не му се обиждайте, това не е пренебрежение.

Как да се разбираме с мъжа Близнаци и да сме щастливи с него?

Струва си да научим, защото този мъж е обаятелен, приятен за общуване и винаги заобиколен от много приятели. С него животът е прекрасен. Сега ще кажем защо.

Обща характеристика на всеки мъж Близнаци

характеристика на мъж близнаци
Съзвездието, в което двете най-ярки звезди са близнаците Полукс и Кастор

Мъжът Близнаци уважава себе си и не е склонен да се жертва. Той не се интересува от необразовани хора.

Близнакът постоянно търси любовта, но си иска и свободата. Тук виждаме двойствената му същност – едната му страна иска любов, другата му пречи да се обвърже. Едната му страна го тегли към уреден семеен живот, другата настоява за бурни преживявания.

Мъжът Близнаци се разкъсва между собствените си противоречиви желания, но накрая все пак прави своя избор.

Близнакът може дълго време да остане сам или да сменя партньорките в търсене на идеалната. Ако някоя се окаже такава, той ще й се отдаде.

“Фигурин

Близнакът е с ярък интелект и нестандартен тип мислене. Не се конкурирайте с него по красноречие – ще ви убеди, в каквото пожелае.

Има разностранни интереси. Затова не се отдава само на една работа, а движи по няколко неща. Променливият му характер е причината бързо да захвърля едно и да се увлече по следващото.

Оптимизъм – трета характерна черта на Близнака. Той няма задълго да плаче над разбитите си планове, а веднага ще се насочи към по-добра переспектива.

Характеристика на знака накратко

  • Стихия: въздух. Тя дарява на Близнака „ветровит“ нрав и постоянно желание за промяна. Всички въздушни хора са подвижни, дейни, жизнерадостни, възприемчиви. При мъжа Близнаци въздухът е променлив – ту топъл, ту студен. Ту ураганен, ту спокоен. А понякога и двете едновременно.
  • Планета: Меркурий. Тя усилва чертите в характера на Близнака, защото нейните функции са връзки, обмен, оформяне на мисли, предаване на информация. Добавя остър и гъвкав ум, управлявайки умствените процеси. Затова Близнакът е интелектуален и разностранно развит. Той е и великолепен предприемач, защото Меркурий е бог на късмета и търговията.
  • Кармична задача: да умножава и предава знания, опит и информация, да осъществява връзка и да оказва поддръжка.
  • Подходящо местожителство: открити местности с много въздух и простор. Близнакът трябва да вижда небесна шир или открито море. Затова той обича равнината и крайморските градове, а планините и горите го стягат.
  • Подходящ дом, интериор: къща с голям двор или апартамент на висок етаж. Жилището трябва да е просторно, с висок таван. Близнакът не търпи много мебели, предпочита минималистично обзавеждане. Това важи и за офиса му. Иначе трябва да излиза навън, за да поема „пространство“. Идеалното работно място на Близнака е пред прозореца.
  • Камък талисман: цитрин и топаз. Цитрин пази от беди и лъжа, развива интуицията и умножава финансовите постъпления. Енергията му е слънчева – добавя топлина, доброта, нормализира отношенията, подобрява съня, премахва безпокойството. Топазът също пази от лъжи и предателство. Привлича богатство.
  • Амулети: най-хубавият е сребърен/ златен ключ. Той подобрява неговите контакти и го пази от сложни отношения. Подходящо изображение е змията – олицетворение на чистата енергия. Тя носи късмет, успех в начинанията, прозорливост и смелост. Хубаво е да се носи върху слънчевия сплит, но не и по време на болест и нервно напрежение.

Външност на мъжа Близнаци

За мъжете от знака са характерни деликатни черти и „живи“ очи: неголеми, но умни и с весели проблясъци. Насмешливостта прикрива проницателния поглед, който иначе би притеснявал събеседниците.

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Да добавим високо чело, изразителен нос и прекрасно оформени устни. Този мъж определено е красив и привлича от пръв поглед женското внимание.

Типичният Близнак е среден на ръст, с неплътно телосложение. Той е подвижен и лек, с енергична походка. Не се отличава с голяма физическа сила и издръжливост. Силата му е в интелекта, а не в мускулатурата.

Близнакът до старостта си не губи харизматичната си външност. Тайната му се крие в умението да общува и да произвежда приятно впечатление.

Черти на характера

характеристика на мъж близнаци
Той е харизматичен и вълнуващ

Мъжът Близнаци е човек на настроенията – винаги разнообразен, остроумен, находчив. Той се приспособява неусетно към всякакви условия и хора или обратното – напуска ситуацията, която не го устройва. И двете прави без драми, с лекота и естественост.

Отличен дипломат, вечен оптимист.

Минус: той е двуличен и това е негова основна черта на характера. В Близнака винаги съществуват две личности. По-интересното е, че те значително се различават. Диапазонът на Близнака е от нежно котенце до лъжлив подлец. Но! От вашето отношение зависи кой Близнак ще ви се разкрие. Внимавайте дали ще приласкаете котенцето или ще провокирате опасната личност.

Трудно разбираемото при мъжа Близнак са неговите истински мисли и намерения. Отвън той е открит и сякаш просто скроен, но зад тази външност стои истински майстор по прикриване на истинските мисли и чувства. Но не го корете – той смята, че неговата „вътрешност“ е негова вътрешна работа и друг няма работа да се бърка там. Мъжът Близнак не смята, че е длъжен да информира другите за вътрешния си свят, за своите разбирания, становища, вярвания и цели.

Близнакът не е привързан към миналото, не страда от носталгия. Той е изцяло ориентиран напред, към бъдещето. С лекота сменя местожителство, работа и приятели. Може да промени из корен съществуванието си, да се превърне в друга, съвършено различна личност.

Евелина Лютова

Тази приспособимост на Близнака е уникално, ценно качество. Само че то създава несигурност и затова хората го критикуват. А всъщност тази черта на Близнака е от най-високо качество.

Какво му помага да бъде гъвкав? Мъжът Близнаци не е способен на твърде дълбоки чувства. Той не умее да драматизира, не прекалява. Не се привързва, а и преднамерено избягва привързването. Предпочита да живее с лекота, да бъде като вятъра, заради което избягва отговорности и проблеми. Като цяло този тип гледа да не се напряга – нито умствено, нито физически.

Не му е дадено да съпреживява интензивно, макар че е способен на съчувствие и почти винаги подава ръка за помощ.

Освен това мъжът Близнаци не е консервативен. Той винаги е отворен за новото. Ученето, усвояването на нови неща, при него е процес за цял живот. Никога не е късно да усвои нещо и да започне да го прилага. Дори да вади пари с това.

Друго интересно положение при Близнака е отношението към партньорството. За него няма по-страшно от самотата и в същото време се нуждае от свобода. Мъжът Близнаци намира компромиса, като редува общуването с моменти на усамотяване

Типове мъже Близнаци

Астролозите делят родените под знака на Близнаци на два типа. Те са изцяло противоположни, но няма да се изненадваме. Близнаците във всичко са така.

  • Първият тип Близнаци живеят активен духовен живот. Разумът и интелектът на тези мъже са насочени към изучаването на висшите ценности. Те сериозно се интересуват от изкуство и нямат никакво отношение към физическата страна на битието. Този тип Близнаци не се занимават с дреболии, в което се състои тяхната сила и слабост.
  • Вторият тип Близнаци са пълна противоположност на първия тип. Те са изцяло потопени в материалния свят, интересуват се от развлечения, комфорт, удоволствия. Живеят тук и сега, без да се интересуват от минало и бъдеще. Тези Близнаци също са с превъзходен интелект, само че го хабят за дреболии.

В психологическо отношение и двата типа мъже са най-студените знаци в Зодиака. Но не са бездушни. Просто възприемат света по друг начин. Те са внимателни, грижовни и любвеобилни, но достигат до това по свой начин, често неразбираем за другите.

Здраве

Мъжът Близнаци се разболява по една причина – от скука и самота. Всичко останало е второстепенно. Ако се появи нова работа или увлечение, Близнакът моментално се вдига, оздравява и се изпълва с енергия. С новите проекти идват неговите нови сили и ентусиазъм. Всяко интересно нещо в живота на Близнака изиграва ролята на лекарство.

В действителност Близнаците нямат добро здраве. Постоянното душевно движение изтощава нервната им система. Те се нуждаят от в пъти по-дълга и честа почивка, отколкото другите хора.

Рядко ще видите мъж Близнак на тежка физическа работа. Това не е по силите и в характера му. Обратното – той трябва да бъде стимулиран да се движи повече и да се поддържа в добра физическа форма. Да се поощрява да излиза на въздух.

Уязвими места: нервна и дихателна системи. Близнакът страда от мигрена, артрит, ревматизъм. Мъчат го безсъние, психози, неврастении.

Професия

характеристика на мъж близнаци
Каквото и да работи, той го прави с лекота

Повечето Близнаци са заети с умствен труд. Нямат равни в търговията. Могат да продават сняг през зимата и пясък в пустинята. Мъжете идеално се реализират като ръководители, предприемачи, посредници, бизнесмени, рекламни агенти, продавачи.

Втората област, в която Близнаците са незаменими, е журналистиката. Умът им е гъвкав и бърз, благодарение на което те бързо сортират голям обем информация и умеят правилно да я подредят по важност.

Ако помните, Близнакът умее да съчувства, но не е способен на дълбоко съпреживяване. Това е точното качество за журналиста – той няма лесно да се заблуди, но няма да остане и безучастен.

Сред Близнаците има много полиглоти, философи, преподаватели, дипломати, писатели, изкуствоведи, политици. Главното е професията да не предполага рутина и еднообразие, да дава възможност за развитие, общуване и среща с новости

Кариера и финанси

Мъжът Близнаци притежава организаторски способности. Той не се стреми към ръководни длъжности, защото избягва поемането на отговорности. Но му се случва да стане началник, защото е най-добрият кандидат за поста.

По-нататък той оправдава очакванията с организираност, отлична оперативност и умение да се разбира с хората. Но с времето натежава желанието му за обновяване. У него се поражда вътрешно безпокойство. Въпрос на време е да потърси нова работа, нова длъжност, дори ново поприще.

Относно парите, Близнакът рядко е истински богат, но не е и беден. Финансовото благополучие не му е приоритет, но с лекота привлича ресурси, прави добри инвестиции и акумулира значителни средства.

В харченето мъжът Близнаци е двойствен – за някои неща е щедър, даже разточителен, за други – стиснат. Обича да харчи спонтанно, обича и да спестява.

Отношения с мъжа Близнаци

Представителят на въздушната стихия е съобразителен, остроумен и ерудиран. Не е сложно да се влюбим в него. И ще се въвлечем в цяло приключение.

Сексуалност

За мъжа Близнаци сексът е сфера, в която напълно губи своята лекота, подвижност и свобода. Той става зависим от своята партньорка, в душата му се установява страх от евентуалната й загуба.

Докато ухажва, трудно ще намерите по-разкрепостен и обаятелен човек от Близнака. Но само докато престъпите с него прага на спалнята. В интимните отношения проличава неговата тайна страна – че е неуверен и нервен, особено с нова партньорка. В началото са възможни засечки и неуспехи, но с времето той ги преодолява.

Отличителна черта на Близнашката сексуалност е нейният духовен характер. Неговата любима трябва да е красива, но още повече умна и одухотворена. Тогава тя ще провокира неговото желание.

Сексуалните предпочитания на мъжа Близнак може да узнаем само по експериментален път. Той също не ги познава, защото те се менят с времето и с партньорката.

Любов и брак

Мъжът Близнак е хладен, техничен. Неспособен на драматични чувства, силно се нуждае да бъде обичан. В душата си се страхува да остане сам. Винаги мечтае да бъде с жена, да бъде обект на женски ласки и грижа.

Когато се влюби, Близнакът трудно признава силните си чувства. Той не е свикнал да издава истината за вътрешния си свят. И колкото по-силно обича, толкова му е трудно да го покаже.

За разлика от други зодии, Близнаците нямат собственическо чувство. Те не са ревниви, дават лична свобода на партньорката си, но и искат такава за себе си. Умеят да бъдат верни, но и нерядко изневеряват заради природното си любопитство и от нужда за освежаване.

Ако жената очаква от брака уют, топлина, постоянство и хармония, то нека не се захваща с Близнак. На него му е нужна съпруга, която да споделя неговите интереси, да живее като в приключение, да обича да пътува, да посреща с интерес новостите и да не е особено привързана към дома и домакинството.

Самият мъж Близнак е равнодушен към атмосферата в дома, защото интересите му са на надматериално ниво.

Близнакът не понася драматизиране, тежки разговори, изясняване на отношенията, усложняване на ситуацията. Той не би вложил енергиен ресурс в такива неща, той търси лекота и спокойствие. Хубаво е неговата съпруга да го знае.

Как да предотвратим раздяла с Близнак?

Съпругата на Близнака е призвана да създава и поддържа разнообразие, за да не го търси мъжа й извън дома. Тя трябва да го изненадва, периодично да „сменя декора“, да реагира на неговите идеи и инициативи.

Близнакът ще бъде завинаги ваш, ако живее в постоянно емоционално напрежение. Той има нужда да бъде интригуван, удивляван, шокиран. Ако любимата му се държи еднообразно, скоро ще му стане скучна и той ще потърси нещо свежо.

Освен оригинално поведение, съпругата на Близнака трябва да се въоръжи с търпение. Той е раним, нуждае се от внимание, уважение и на висок глас да му се признават достойнствата.

Жена на мечтите

характеристика на мъж близнаци
Умните и динамични жени му импонират

Идеалната съпруга за Близнака е умна, интелигентна, с оригинално мислене и свободни разбирания. Ако има и богат вътрешен свят, Близнакът е завинаги спечелен. Той поставя външността на последно място.

За да се влюби мъжът Близнак, жената трябва да е още възпитана, с лек и общителен характер. Да има собствено мнение и да не се страхува да се изкаже.

Близнакът не си пада по скромни и свити девойки, изпълнителни и послушни. Да бъде с такава жена за него е под нивото му.

Как да завоюваме мъжа Близнаци?

Като го изпотим. Той обича да печели. Колкото повече ухажори има дадена жена, толкова по-привлекателна е тя за мъжа Близнаци.

Мъжът Близнаци като баща

Децата са слабост за бащата от зодия Близнаци. За мъниците той е приятел и другар в игрите, дори би им съдействал за пакости. По-трудно му е да влезе в ролята на строг възпитател. Но такъв баща дава много за интелектуалното и духовното развитие на потомците си.

Подарък за мъж Близнаци

Мъжът Близнаци почита празниците си и чака подаръци. Не се подлъгвайте по неговата лекомисленост. Всъщност той е практичен и ще очаква нещо, което да му послужи. Ще улучите, ако му купите хубава книга или го заведете на екскурзия. ТУК даваме прекрасни идеи за мъжки подаръци.

Съвместимост на мъж Близнаци

Въздушните хора имат най-добра съвместимост с родствената стихия – огъня. Такива връзки са невероятно продуктивни. Те се развиват в лека и непринудена обстановка.

Връзките с представителки на земята и водата също са възможни, ако си смири свободолюбието и независимостта на волния вятър.

Жена Риби и мъж Близнаци

Съвместимост 39%: тяхната връзка е сложна и противоречива. Почти нямат шансове. Рибите живеят в миналото и са свързани със семейството, докато Близнаците са ориентирани към момента и бъдещето и трудно ще ги задържиш между четири стени. Жената Риба ще страда от непостоянството на партньора си, който няма да удовлетвори нейната нужда от защита.

Жена Риби. Характеристика и съвместимост. Качества и недостатъци

Жена Овен и мъж Близнаци

Съвместимост 51%: сходни по темперамент, мъжът Близнаци и жената Овен се нуждаят от ярък, пълен с нови впечатления живот. Те създават прекрасни приятелски и творчески връзки, но в брака им пречи фриволността на мъжа. Все пак тук надделяват общите и за двамата интереси, жажда за действие, общите представи за живота. Жената Овен може да направи Близнака по-уверен, след като поеме управлението на техните отношения.

Жена Овен: силни и слаби страни. Талисмани, щастливи числа и дни. Съвместимост

Жена Телец и мъж Близнаци

Съвместимост 33%: това би била странна двойка, защото партньорите имат различни интереси и представи за семейния живот. Щастието между тях е реално, ако се намери обща цел, която да е интересна и примамлива и за двамата. Иначе такъв брак би протичал през кризи и изпитания, съпроводен от ревност, изневери и конфликти.

+ вградка към Жена Телец, когато се публикува

Жена Близнаци и мъж Близнаци

Съвместимост 55%: и двамата партньори предпочитат активния стил на живот и периодичната смяна на обстановката. Това без съмнение е плюс за тяхната връзка. Но тя има малък шанс, защото като Близнаци, и двамата не умеят да защитят стабилността. На тях им е добре заедно в леглото, сред приятели, дори на работа, но в брака бързо спада взаимния интерес и следва необратимо охлаждане. За щастие Близнаците умеят да се разделят безболезнено и дори да запазят приятелски отношения.

+ вградка към жена Близнаци, когато се публикува

Жена Рак и мъж Близнаци

Съвместимост 67%: такава връзка е възможна, когато мъжът заеме позицията на защитник на ранимата и чувствителна съпруга. И когато двамата са готови на взаимни отстъпки. Партньорите имат много общо, но между тях се изправят и някои пречки. На първо място жената Рак е твърде привързана към дома и иска стабилност в семейството.

+ вградка към жена Рак, когато се публикува

Жена Лъв и мъж Близнаци

Съвместимост 45%: в повечето случаи водещо положение заема Лъвицата, докато Близнакът с радост й го отстъпва. Той се прекланя пред нейната мощна вътрешна енергия и сила на духа. Връзката им е перспективна, ако тя му дава в замяна известна доза свобода. Под влияние на жена Лъв мъжът Близнаци става по-организиран и последователен.

Жена Дева и мъж Близнаци

Съвместимост 40%: те са прекалено различни по характер, дори противоположни. Затова връзката между тях е невъзможна или бързо се разпада. Съвместният им живот прилича на война, която завършва с поражение и за двамата. Лекомисленият и безотговорен Близнак не може да се съчетае с аналитичния ум на дисциплинираната Дева. Между тях няма емоционална връзка, просто им е скучно заедно.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

Жена Везни и мъж Близнаци

Съвместимост 76%: двата въздушни знака се съчетават отлично. Те градят прекрасни взаимоотношения върху взаимно разбиране и подобно поведение. Способността на жената Везни да създаде уютен дом се оценява от непрактичния Близнак, ако в замяна му е оставена свобода на действие. Един от важните обединяващи моменти е отличното интелектуално общуване между две интересни личности.

Жена Скорпион и мъж Близнаци

Съвместимост 46%: хармонията е трудна, но възможна. Някои астролози наричат този съюз драматичен. Скорпионът е голям ревнивец, а Близнакът като никой друг знак умее да провокира ревност. В резултат се получава взривоопасна смес. Мъжът Близнаци страда от постоянната критика на своята Скорпионка и постепенно започва да я възприема като бреме. Връзката Скорпион – Близнаци има шанс, ако партньорите се научат да се приемат, каквито са, и се откажат да се превъзпитават.

Жена Стрелец и мъж Близнаци

Съвместимост 63%: ето една чудесна възможност за равнопоставена връзка между две свободолюбиви личности. Те не си създават рамки и правила и могат да се чувстват комфортно в брака. И двамата ценят свободата и умеят бързо да забравят взаимните претенции и обиди. И двамата партньори дълго остават млади по душа, с лекота общуват и с лекота си отстъпват в трудни моменти.

Жена Козирог и мъж Близнаци

Съвместимост 76%: доста често срещана връзка между интелектуални знаци, които бързо намират общи интереси. Трудности изпитва жената Козирог, на която се налага да прави известни компромиси. Тя трябва да разбере, че е невъзможно да превъзпита мъжа си Близнак.

Жена Водолей и мъж Близнаци

Съвместимост 89%: почти идеална в живота и в интимността. В двойката се случват спорове и проблеми, но те се преодоляват с лекота. Основна заплаха е непостоянството, присъщо и на двата знака. Ако проницателната Водолейка разбере, че съпругът й изневерява, нищо няма да я спре да поиска развод.

И още за Близнаци във видео:

Източници:

За Радост Ангелова

Прочети още

зодия, влюбения мъж телец, ако ви харесва

Мъж Телец: как да го спечелим? Съвместимост с другите знаци

♠ Характеристика на мъж Телец ♠ Стихия, планети ♠ Камък, талисман ♠ Типична външност на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *