Зодия Овен, мъж: Съвместимост, характеристика, мнения

Каква съвместимост има мъж Овен с другите зодии? Как да го впечатлим? Как се влюбва? Как да го спечелим? Как да се държим с него? Какви жени харесва? Ревност при мъжа Овен

Овен властва в периода 21.III – 20.IV и той открива зодиакалния цикъл. Много пъти ще използваме думата „първи“, защото тя най-силно приляга на този знак.

Първенството в зодиака поставя свой отпечатък върху характера на мъжа Овен. Той се ражда в стремеж да бъде първи и такъв ще си отиде. Неговата участ не е лека, но тя му е вродена – да бъде пионер в мислите и действията, да открива и следва нови идеи, да търси свободата.

Колкото и да го удря съдбата, той няма да изневери на себе си. След падане ще възстановява силите си и отново ще се вдига, за да продължи напред.

ХАРАСТЕРИСТИКИ НА МЪЖ ОВЕН
СФЕРАСОБСТВЕНИ КАЧЕСТВА
СТИХИЯ – ОГЪНактивен, енергичен, инциативен
ПОВЕДЕНИЕ – ВОДАЧвинаги първи, измисля и ръководи
ПЛАНЕТИ – МАРС, СЛЪНЦЕпокровителите му даряват физическа енергия и решителност
ХАРАКТЕРсилен, непобедим, единак
ВЪНШНОСТмладежка, атлетична, остри и волеви черти, развито телосложение, силен
ПОЗИЦИЯ В ЖИВОТАиска да опита всичко, черпи от всички ресурси
ПСИХОЛОГИЯпросто устроена, директен и откровен, не манипулира
ЗДРАВЕотлично, с изключение на главата

Мъжът Овен е загадъчна личност с заплетен характер, сложна комбинация от мъжки и женски качества в един човек. Той е умен, хитър, сериозен, пълен с енергия и ентусиазъм.

характеристика на мъж Овен
Овен е марка, независимо от пола

Съвместимост на мъж Овен с другите зодии

Овен е мъж с гореща кръв, обича искрено и страстно, но само докато го обичат. Охладнява бързо, както и се пали. Но често отказът го пали още повече и в него се събужда звярът, който преследва и иска да победи. С Овен е трудно да се живее, но и много лесно, ако го опознаеш.

Ако сте жена и искате да знаете как бихте се сработили с мъж Овен, намерете своята зодия в първата вертикална колона.

МЪЖ ОВЕН С ЖЕНА ОТ ДРУГА ЗОДИЯ
МЪЖ ОВЕН + ЖЕНА …СЪВМЕСТИМОСТ
ОВЕНвeчeн cблъcъĸ нa нeпpимиpими xapaĸтepи, нeпpeĸъcнaтa бopбa зa нaдмoщиe. Ceĸcyaлнaтa cъвмecтимocт e yниĸaлнa, нo тя eдвa ли щe e дocтaтъчнa зa пpoдължитeлнa вpъзĸa. Изxoдът e жeнaтa Oвeн дa нaпpaви ĸoмпpoмиc
ТЕЛЕЦeдин oт нaй-тpaйнитe cъюзи в бpaĸa и в ceĸca. Уж пpoтивoпoлoжнocти, тeзи xapaĸтepи oтличнo ce дoпълвaт. Toй щe ocигypявa пpexpaнaтa и щe гeнepиpa нoви идeи, a тя щe ce гpижи зa дoмa и дeцaтa
БЛИЗНАЦИтe мoгaт дa ca пpeĸpacни пpиятeли, нo eдвa ли щe cъздaдaт дoбъp бpaĸ. Tя пocтoяннo щe дaвa пoвoди зa peвнocт, a caмoвлюбeният Oвeн нямa дa ce дoвepи. Щe имa пoвoди зa cĸaндaли, нo щe e вeceлo
РАКтpyднa вpъзĸa, пoчти бeз пepecпeĸтивa. Te живeят в пapaлeлни cвeтoвe. Tя e твъpдe чyвcтвитeлнa и щe cтpaдa oт вcяĸa пo-пpяĸa дyмa и нaпopиcтo дeйcтвиe. Ceĸcът e идeaлeн, нo дaли щe e дocтaтъчeн?
ЛЪВcтpaннa двoйĸa, cпocoбнa нa здpaв бpaĸ. B тaзи вpъзĸa Oвeнът oтcтъпвa, зaщoтo ce cтpaxyвa дa нe зaгyби cвoятa Лъвицa. A тя yмee дa гo ĸoмпeнcиpa c xyмop и шeгa
ДЕВАтaзи вpъзĸa e yдoбнa зa Oвeнa, нo нe тoлĸoвa зa Дeвaтa. Tя e ĸoнcepвaтивнa, a тoй нe тъpпи зacтoят. Tя живee c yмa, a тoй – cъc cъpцeтo. Ho aĸo имaт oбщи цeли, мoгaт дa ce xapмoнизиpaт
ВЕЗНИпpeĸpacнa cъвмecтимocт, cxoдни интepecи и възглeди. Te ca cpoдни дyши, ĸoитo нe мoгaт дългo дa ce ĸapaт. Cпoĸoйнитe Beзни ypaвнoвecявaт импyлcивния Oвeн и живoтът им e лeĸ и paдocтeн
СКОРПИОНуспешен съюз на две противоположности. Животът им не е спокоен, нито тих. Пълен е със страст и чувства. А в сексуален план е просто уникален
СТРЕЛЕЦтези зодии много добре се сработват. Те се разбират, умеят да се радват на живота и са пълни с оптимизъм
КОЗИРОГсъздават здрави отношения. Овенът придава ентусиазъм и вдъхновение, тя – упорство и стабилност. Интересно им е заедно
ВОДОЛЕЙтрудна връзка. Той иска да контролира, а тя не позволява да й ограничават свободата. Те са по-добри любовници и приятели, отколкото съпрузи
РИБИpядĸo cpeщaнo cъчeтaниe. Oвeнът e твъpдe зeмeн зa тънĸaтa дyшeвнocт нa Pибитe. Ho aĸo ce oбичaт, мoгaт дa ocтaнaт зaeднo дълги гoдини. Жeнaтa Pиби ce нyждae oт гpижa и oпeĸa, a Oвeнът e мнoгo дoбъp в тoвa

Характеристика на Овен мъж

Мъж Овен е открит, весел, оптимистичен човек. Той е изпълнен с надежда, не унива и предава доброто си настроение на околните.

Характер

На моменти Овенския характер ескалира до агресивен (когато му противоречат), но по-често е мек, елегантен, приключенец по душа, който избягва острите отношения и сложните връзки. За него са интересни авантюрите, лекотата, хуморът и главно – красотата.

характеристика на мъж Овен
Той се нуждае от лидерска позиция

Мъжът Овен е артистична натура, която иска да опита всичко от живота. Той завинаги остава едно голямо дете – наивно и романтично, което лесно се подлъгва от комплименти и внимание.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

На психологическо ниво той е просто устроен – казва, каквото мисли. Не умее да манипулира. Отрича всякакви авторитети и не търпи власт над себе си. Влиянието на Марс и Слънцето пораждат склонност към преувеличение.

Овенът прави всичко, за да избегне скуката и депресивността. Той е праволинеен, не умее да се сърди дълго и малодушието му е чуждо. Най-страшно за него е да загуби интерес към нещата, с които се занимава.

Бедите винаги идват неочаквано при тези мъже. Те не умеят да разпознават коварството и тайните манипулации, не виждат и собствените си грешки, често се надценяват. Затова в живота на Овена се редуват периоди на успехи и разочарования.

Външност на мъжа Овен

Повечето мъже Овен имат остри черти на лицето, добре очертани вежди и скули. Нерядко ще открием по лицето или главата родилно петно.

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Друга отличителна черта са отсечените назо-лабиални линии, които придават на физиономията някаква твърдост и агресивност. Силно развитата долна челюст говори за желязна воля, а широкият и голям нос – за пробивна сила и излишък на енергия.

Движенията им са бързи и ловки, енергията им се усеща от разстояние.

Повечето Овни са високи, с развита мускулатура. Те никога не са слаби и безсилни.

Походката им е стремителна и летяща, тялото – наведено напред. Създават впечатление, че набират скорост и ще излетят.

Типове мъже Овен
  • Хармонично развит – той е надарен с обаяние, винаги е в хармония с околната среда. Но парадоксът е, че на него му е скучно да живее спокоен благополучен живот. Той се нуждае от препятствия и постижения, а ако няма такива, си ги създава сам;
  • Овен от пораженчески тип – съдбата му поставя препятствия и ограничения, създава му физически и морални страдания. Този тип е депресивен, в него може да се развият краен егоизъм, жестокост, множество комплекси и фобии.
Мъж Овен като баща

Овните са отлични бащи. Те идеализират децата си и виждат само добрите им страни. В същото време те са и много взискателни, като се стараят да възпитат мъниците на ред и отговорност.

Мнения за Овена от др. зодии

Клиширано мнение за мъжете Овен е, че са сексуални, падат си по жените и съответно са неверни. По-душевно ориентираните зодии се стремят да се предпазват от такъв тип контактни, защото се плашат от прекалената активност и напористия характер на Овните. За огнените знаци обаче Овенът е привлекателен и интересен. Той внася много цвят и жизненост в отношенията, което се оценява от сходните на него характери.

Дайте и вие мнение и прочетете още мнения на другите за мъжа Овен ТУК! или пишете по-долу във формата ни за коментари!

Как да впечатлим мъж Овен?

В жените Овенът търси лекота, тънко чувство за хумор и главното – красота. Един Овен никога няма да пропусне красива жена, ще влезе във флирт и ще се радва да му отговорят с кокетство. Той не остава равнодушен към сексуалните и разкрепостени жени. Влечат го еротичност, тайнственост, магическото привличане на телата.

Евелина Лютова
Как да го спечелим?
характеристика на мъж Овен, любов и брак
Овен води и в любовта

Ако търсите продължителни и здрави отношения, трябва да сте готова да бъдете актриса. Да имате много лица и да влизате в много роли. Така ще поддържате интереса на Овена, който бързо се уморява и му доскучава. Ако днес сте домакиня, утре трябва да сте ярка и весела, а на следващия ден – непристъпна. Тази ротация на роли ще му хареса, ще го държи в напрежение и винаги ще му е интересно.

Как се влюбва?

Той е импулсивен, нетърпелив и бърза да получи резултат. Не е способен да дълго ухажване и на деликатен подход. Ако жената откликне мигновено, той ще продължи. Като голямо дете, Овенът иска да е ясно: искаш или не искаш?

В секса Овенът е като в живота – не крие емоциите си. Сексуалната възбуда го принуждава да забрави за приличието и в този миг от него могат да се чуят невъобразими звуци и стонове. Той не е груб, но е несдържан и не умее да се контролира.

Овенът не търпи ограничения, тривиалност и правила, включително в секса. Очаква от партньорката си пълно отдаване и подчинение. Той е непредсказуем и желанията му може да бъдат истински шок.

Мъжът Овен е превъзходен любовник, но докато не се усъмниш в неговите способности. Това е в състояние да го вкара в дълбока депресия и неувереност.

Интелектуално-развитите мъже са непоправими романтици и мечтатели, готови да извършат отчаян подвиг заради своята любима. Те си слагат розовите очила, влизайки в ролята на рицари със сребърни доспехи. Очакват възхищение и обожание, иначе всичко е безсмислено.

Най-добрата възраст за брак е 29 години и нагоре. Овенът трябва да се е наживял и да е съзрял емоционално.

Мъжът Овен е склонен към изневяра. Тя му предоставя нови усещания. Но ако неговата половинка си го позволи, той ще полудее. По-скоро ще избеснее.

Главен плюс на Овена е неговата щедрост. Той е широка душа и в отношенията. Обича да създава радости на любимата жена.

Но той не понася критика. Правилната женска тактика е покорство и приемане. Иначе семейните бури няма да спрат никога. ТУК: Прочетете характеристиката на мъжа Риби. 

Какви жени харесва?
характеристика на мъж Овен
Типичният Овен
Типичният Овен бива привлечен от нежни, деликатни и безпомощни жени, пред които да демонстрира силата си и да ги покровителства. Силните и можещи жени не го радват и не го привличат.

Той лесно се впечатлява от ефектната и привлекателна външност. Идеалната жена за него е едновременно порочна и невинна, беззащитна и покорна, но също така и много страстна.

Как да се държим с мъжа Овен?

В любовта Овенът е предан при условие, че партньорката му напълно го удовлетворява в сексуален и емоционален аспект. Тя трябва да е с него на една вълна, бързо да се адаптира към неговата настройка и разположение на духа. Освен това не трябва да забравя да го хвали и да му се възхищава, да се удивлява на неговата гениалност и таланти.

Не занимавайте този мъж с проблеми и ежедневни дребнавости. Вместо това се поинтересувайте от неговите идеи и го изслушайте с интерес. Внимание – истински интерес! Защото Овенът бързо разкрива измамата и лъжливото внимание.

Ревност

Добра новина! Мъжът Овен не е ревнив. Трябва да бъде наистина силно провокиран, за да започне да ревнува. Естествено – той е самовлюбен и самоуверен. Трудно би допуснал, че е заменен с друг мъж. Трябва да му се поднесе съвсем грубо и недвусмислено, за да прогледне.

По-трудно е да изоставиш такъв мъж. Раздялата трябва да се случи по инициатива на Овена. Иначе неговото самолюбие дълбоко страда и се активира склонността му към агресия. Доброто е, че такъв мъж не може дълго да упорства, скоро изстива и превключва към друг обект на внимание.

Обща характеристика на всеки мъж Овен

Огънят му дарява сила, стремителност и неукротимост. По-агресивен е от другите огнени знаци, по гъвкав и неуловим.

характеристика на мъж Овен
Първият знак!
Стихия

Стихията на огъня му дава възможността да владее чуждите умове. Но ако съдбата е неблагосклонна, от него се оформя класически неудачник.

Огънят е интересен с това, че той едновременно сгрява и разрушава. И мъжът Овен е такъв – непристъпен и самонадеян, с ранима и добра душа. Главното е да открием ключа към душата му.

Стихията на Огъня поставя отпечатък върху целия живот на Овена. За него е най-добре да живее в голям град с активен, непрекъснат ритъм. Малките градчета са му тесни, а тихите нощи – непоносими.

Ако огнените знаци се съберат, тяхната несъвместимост ще e очевидна – трима родени лидери и огнени натури трудно ще се разберат. Но те си пасват идеално в секса – огънят надделява със своята изобретателност и сладострастие.

Планета

Покровителите му са Марс и Слънцето.

Марс отговаря за физическата енергия и усилва качества като отговорност, решителност, целенасоченост, настойчивост, агресивност.

Марс дава на Овена запас от физическа устойчивост, но го лишава от емоционална сдържаност. Затова понякога тези мъже са злобни и в постоянно напрежение, конфликтни и на моменти яростни.

Слънцето е второ по значимост. То дава индивидуализъм, максимализъм, желание да се заеме най-видното централно положение на лидер. Ако се прекали, се стига до гордост, високомерие, тщеславие. Но повечето Овни са благородни, великодушни, честни и обичат да покровителстват.

В душата си мъжът Овен е непоправим романтик и вярва в съдбата.

Камък талисман

Диамантът е камъкът на пълководеца, на непобедимият по характер, на силния и успешен мъж. Той трябва да е купен с честно заработени пари. Няма да помогне, ако парите за него са откраднати или изкарани по нечестен начин.

Най-добре е да се получи в наследство или като подарък от чисто сърце.

Диамантът пази от неуспехи и помага на Овена да се бори с пороците си.

Друг подходящ камък е аметист. Той подрежда мислите и премахва лошите навици и тъмните мисли. Дарява спокойствие, купира агресията и вътрешното напрежение.

Амулети

Повечето мъже от знака са романтици. Те носят тайно защитни амулети и добре правят. Наречени за късмет и защита, те коригират биополето и усилват положителните качества.

Подходящ амулет за Овена е златното руно – символ на успеха и благосъстоянието.

Самият овен също е прекрасен символ, защото олицетворява творчеството начало, силата и енергията.

Други подходящ образ е саламандър от бронз, злато или олово. Може да се носи на пръстен.

Овните нека носят златни бижута – на шията или златна монета в портфейла. Те ще привличат парични потоци към своя притежател.

Най-простият амулет за Овен е квадратен предмет, който е зареден за решаването на конкретен проблем.

Здраве

Повечето Овни са здрави хора с младежки вид. Те запазва своята активност и отлична кондиция до дълбока старост. Сред тях рядко ще срещнем наднормено тегло или обездвиженост.

Слабото им място е главата – страдат от мигрена, главоболие, от умствено и емоционално пренапрежение.

Типичният Овен рядко си обръща внимание. Той пропуска всички симптоми, докато е на крак. И така си печели сериозни усложнения.

Обществена позиция на Овен

Професия

Мъжът Овен има достатъчно сила и таланти, за да постигне успех на всяко поприще. Неговата прямота и целеустременост са по-подходящи за армията и силовите организации, отколкото за политиката и педагогиката.

Овенът е добър там, където трябва бързо действие и моментален резултат. Няма да му се хареса чиновническа работа, която изисква търпение и концентрацията.

Овенът търси риск, престиж, чувство за незаменимост. Той е борец и победител по натура.

От Овните излизат великолепни предприемачи, имат ярък търговски талант. Помагат им природното обаяние и вродената порядъчност. Умеят да построят частен бизнес, когато хората се отказват поради липсата на лесен път и подредени условия.

Кариера и финанси

За повечето овни парите не са цел, а средство за самоутвърждаване. По-скоро са идеен стимул, отколкото средство за преживяване. Овните искат да бъдат първи във всичко, съответно искат да печелят и най-много пари.

Рядко ще видим сред Овните бедни и неспособни да печелят хора. Те се отнасят към парите с лекота, затова и парите им идват с лекота. И никога не се сриват заради парични загуби.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

Минус на Овена е липсата му на търпение. Във финансовата сфера това го води към пирамиди и други съмнителни начинания, които могат сериозно да го ужилят. Далновидността не е силно качество на този знак, затова той трябва да бъде внимателен за парите си.

Колкото и пари да заработва, Овенът винаги ще харчи щедро. Парите изтичат от ръцете му. Той обича да харчи, понякога безсмислено, за ненужни неща, за заведения и приятно прекарване. Овенът не умее да пести и да трупа за черни дни.

Подарък за мъж Овен

Увлеченията на Овена често се сменят. Днес той се интересува от едно, а утре – от друго. Подаръкът трябва да е актуален и да отразява моментните му интереси.

Най-добрите подаръци за мъж сме класифицирали ТУК:

Кой сантиментален подарък за мъж е ок? Идеи за маркови подаръци за мъже

И накрая: видео-характеристика на Овен, с индивидуален поглед към зодията от една жена:

За Радост Ангелова

Прочети още

жена зодия овен, характеристика

Жената Овен: Характеристика. Съвместимост на жена Овен с мъж Везни, Стрелец и др.

Жена Овен: силни и слаби страни. Талисмани, щастливи числа и дни. Съвместимост ♠ Обща характеристика …

3 коментара

  1. Калина Колева

    Баща ми е Овен, по-почтен, честен и отговорен човек не съм срещала. Весело и фриволно му е, докато стане проблем. Има ли проблем, той е бетон до нас и винаги поема негативите.

  2. Приятелките ми казват, че на Овен не може да се има вяра. Болно ми е, защото ММ е овен и е най-милият и верен мъж и искам всички да го знаят и виждат.

  3. И аз срещам недобри мнения за мъж овен и не съм съгласна да се слагат категории на хората. Всеки си е особен. Въобще кой вярва на зодии!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *