Мъж Овен: какво го води в живота и как да го спечелим. Талисман, планета, стихия и др.

♠ Обща характеристика на мъж Овен ♠ Стихия ♠ Планета ♠ Камък талисман ♠ Външност ♠ Черти на характера ♠ Типове мъже ♠ Овен ♠ Здраве ♠ Професия ♠ Кариера и финанси

Още в текста: ♠ Отношения с мъж Овен ♠ Сексуалност ♠ Любов и брак ♠ Жена на мечтите ♠ Как да свалим мъж Овен ♠ Мъж Овен като баща ♠ Подарък за Овен ♠ Съвместимост на мъжа Овен

Овен властва в периода 21.III – 20.IV и той открива зодиакалния цикъл. Много пъти ще използваме думата „първи“, защото тя най-силно приляга на този знак.

Обща характеристика на всеки мъж Овен

характеристика на мъж Овен
Първият знак!

Първенството в зодиака поставя свой отпечатък върху характера на мъжа Овен. Той се ражда в стремеж да бъде първи и такъв ще си отиде.

Неговата участ не е лека, но тя му е вродена – да бъде пионер в мислите и действията, да открива и следва нови идеи, да търси свободата.

Колкото и да го удря съдбата, той няма да изневери на себе си. След падане ще възстановява силите си и отново ще се вдига, за да продължи напред.

Мъжът Овен е загадъчна личност с заплетен характер, сложна комбинация от мъжки и женски качества в един човек. Той е умен, хитър, сериозен, пълен с енергия и ентусиазъм.

Стихия

Огънят му дарява сила, стремителност и неукротимост. По-агресивен е от другите огнени знаци, по гъвкав и неуловим.

Стихията на огъня му дава възможността да владее чуждите умове. Но ако съдбата е неблагосклонна, от него се оформя класически неудачник.

Огънят е интересен с това, че той едновременно сгрява и разрушава. И мъжът Овен е такъв – непристъпен и самонадеян, с ранима и добра душа. Главното е да открием ключа към душата му.

Фигурин лесно отслабване диета отслабване 10 килограма

Стихията на Огъня поставя отпечатък върху целия живот на Овена. За него е най-добре да живее в голям град с активен, непрекъснат ритъм. Малките градчета са му тесни, а тихите нощи – непоносими.

Ако огнените знаци се съберат, тяхната несъвместимост ще e очевидна – трима родени лидери и огнени натури трудно ще се разберат. Но те си пасват идеално в секса – огънят надделява със своята изобретателност и сладострастие.

Планета

Покровителите му са Марс и Слънцето.

Марс отговаря за физическата енергия и усилва качества като отговорност, решителност, целенасоченост, настойчивост, агресивност.

характеристика на мъж Овен
Огнена сила от Марс
Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Марс дава на Овена запас от физическа устойчивост, но го лишава от емоционална сдържаност. Затова понякога тези мъже са злобни и в постоянно напрежение, конфликтни и на моменти яростни.

Слънцето е второ по значимост. То дава индивидуализъм, максимализъм, желание да се заеме най-видното централно положение на лидер. Ако се прекали, се стига до гордост, високомерие, тщеславие. Но повечето Овни са благородни, великодушни, честни и обичат да покровителстват.

В душата си мъжът Овен е непоправим романтик и вярва в съдбата.

Камък талисман

Диамантът е камъкът на пълководеца, на непобедимият по характер, на силния и успешен мъж. Той трябва да е купен с честно заработени пари. Няма да помогне, ако парите за него са откраднати или изкарани по нечестен начин.

Най-добре е да се получи в наследство или като подарък от чисто сърце.

Диамантът пази от неуспехи и помага на Овена да се бори с пороците си.

Друг подходящ камък е аметист. Той подрежда мислите и премахва лошите навици и тъмните мисли. Дарява спокойствие, купира агресията и вътрешното напрежение.

Амулети

Повечето мъже от знака са романтици. Те носят тайно защитни амулети и добре правят. Наречени за късмет и защита, те коригират биополето и усилват положителните качества.

Евелина Лютова

Подходящ амулет за Овена е златното руно – символ на успеха и благосъстоянието.

Самият овен също е прекрасен символ, защото олицетворява творчеството начало, силата и енергията.

Други подходящ образ е саламандър от бронз, злато или олово. Може да се носи на пръстен.

Овните нека носят златни бижута – на шията или златна монета в портфейла. Те ще привличат парични потоци към своя притежател.

Най-простият амулет за Овен е квадратен предмет, който е зареден за решаването на конкретен проблем.

Външност на мъжа Овен

характеристика на мъж Овен
Типичният Овен

Повечето мъже Овен имат остри черти на лицето, добре очертани вежди и скули. Нерядко ще открием по лицето или главата родилно петно.

Друга отличителна черта са отсечените назо-лабиални линии, които придават на физиономията някаква твърдост и агресивност. Силно развитата долна челюст говори за желязна воля, а широкият и голям нос – за пробивна сила и излишък на енергия.

Движенията им са бързи и ловки, енергията им се усеща от разстояние.

Повечето Овни са високи, с развита мускулатура. Те никога не са слаби и безсилни.

Походката им е стремителна и летяща, тялото – наведено напред. Създават впечатление, че набират скорост и ще излетят.

Черти на характера

Мъжът Овен е артистична натура, която иска да опита всичко от живота. Той завинаги остава едно голямо дете – наивно и романтично, което лесно се подлъгва от комплименти и внимание.

На психологическо ниво той е просто устроен – казва, каквото мисли. Не умее да манипулира. Отрича всякакви авторитети и не търпи власт над себе си.

Влиянието на Марс и Слънцето пораждат склонност към преувеличение.

Овенът прави всичко, за да избегне скуката и депресивността. Той е праволинеен, не умее да се сърди дълго и малодушието му е чуждо. Най-страшно за него е да загуби интерес към нещата, с които се занимава.

Бедите винаги идват неочаквано при тези мъже. Те не умеят да разпознават коварството и тайните манипулации, не виждат и собствените си грешки, често се надценяват. Затова в живота на Овена се редуват периоди на успехи и разочарования.

Типове мъже Овен

 • Хармонично развит – той е надарен с обаяние, винаги е в хармония с околната среда. Но парадоксът е, че на него му е скучно да живее спокоен благополучен живот. Той се нуждае от препятствия и постижения, а ако няма такива, си ги създава сам;
 • Овен от пораженчески тип – съдбата му поставя препятствия и ограничения, създава му физически и морални страдания. Този тип е депресивен, в него може да се развият краен егоизъм, жестокост, множество комплекси и фобии.

Здраве

Повечето Овни са здрави хора с младежки вид. Те запазва своята активност и отлична кондиция до дълбока старост. Сред тях рядко ще срещнем наднормено тегло или обездвиженост.

Слабото им място е главата – страдат от мигрена, главоболие, от умствено и емоционално пренапрежение.

Типичният Овен рядко си обръща внимание. Той пропуска всички симптоми, докато е на крак. И така си печели сериозни усложнения.

Професия

Мъжът Овен има достатъчно сила и таланти, за да постигне успех на всяко поприще. Неговата прямота и целеустременост са по-подходящи за армията и силовите организации, отколкото за политиката и педагогиката.

характеристика на мъж Овен
Овен е марка, независимо от пола. И той, и тя са търговци с нюх

Овенът е добър там, където трябва бързо действие и моментален резултат. Няма да му се хареса чиновническа работа, която изисква търпение и концентрацията.

Овенът търси риск, престиж, чувство за незаменимост. Той е борец и победител по натура.

От Овните излизат великолепни предприемачи, имат ярък търговски талант. Помагат им природното обаяние и вродената порядъчност. Умеят да построят частен бизнес, когато хората се отказват поради липсата на лесен път и подредени условия.

Кариера и финанси

За повечето овни парите не са цел, а средство за самоутвърждаване. По-скоро са идеен стимул, отколкото средство за преживяване. Овните искат да бъдат първи във всичко, съответно искат да печелят и най-много пари.

Рядко ще видим сред Овните бедни и неспособни да печелят хора. Те се отнасят към парите с лекота, затова и парите им идват с лекота. И никога не се сриват заради парични загуби.

Минус на Овена е липсата му на търпение. Във финансовата сфера това го води към пирамиди и други съмнителни начинания, които могат сериозно да го ужилят. Далновидността не е силно качество на този знак, затова той трябва да бъде внимателен за парите си.

Колкото и пари да заработва, Овенът винаги ще харчи щедро. Парите изтичат от ръцете му. Той обича да харчи, понякога безсмислено, за ненужни неща, за заведения и приятно прекарване. Овенът не умее да пести и да трупа за черни дни.

Отношения с мъж Овен

Сексуалност

Той е импулсивен, нетърпелив и бърза да получи резултат. Не е способен да дълго ухажване и на деликатен подход. Ако жената откликне мигновено, той ще продължи. Като голямо дете, Овенът иска да е ясно: искаш или не искаш?

В секса Овенът е като в живота – не крие емоциите си. Сексуалната възбуда го принуждава да забрави за приличието и в този миг от него могат да се чуят невъобразими звуци и стонове. Той не е груб, но е несдържан и не умее да се контролира.

Овенът не търпи ограничения, тривиалност и правила, включително в секса. Очаква от партньорката си пълно отдаване и подчинение. Той е непредсказуем и желанията му може да бъдат истински шок.

Мъжът Овен е превъзходен любовник, но докато не се усъмниш в неговите способности. Това е в състояние да го вкара в дълбока депресия и неувереност.

Любов и брак

Той е човек с гореща кръв, обича искрено и страстно, но само докато го обичат. Охладнява бързо, както и се пали. Но често отказът го пали още повече и в него се събужда звярът, който преследва и иска да победи.

характеристика на мъж Овен, любов и брак
Той се нуждае от лидерска позиция

Раздялата трябва да се случи по инициатива на Овена. Иначе неговото самолюбие дълбоко страда и се активира склонността му към агресия. Доброто е, че такъв мъж не може дълго да упорства, скоро изстива и превключва към друг обект на внимание.

Интелектуално-развитите мъже са непоправими романтици и мечтатели, готови да извършат отчаян подвиг заради своята любима. Те си слагат розовите очила, влизайки в ролята на рицари със сребърни доспехи. Очакват възхищение и обожание, иначе всичко е безсмислено.

Най-добрата възраст за брак е 29 години и нагоре. Овенът трябва да се е наживял и да е съзрял емоционално.

Мъжът Овен е склонен към изневяра. Тя му предоставя нови усещания. Но ако неговата половинка си го позволи, той ще полудее. По-скоро ще избеснее.

Главен плюс на Овена е неговата щедрост. Той е широка душа и в отношенията. Обича да създава радости на любимата жена.

Но той не понася критика. Правилната женска тактика е покорство и приемане. Иначе семейните бури няма да спрат никога.

Жена на мечтите

Типичният Овен бива привлечен от нежни, деликатни и безпомощни жени, пред които да демонстрира силата си и да ги покровителства. Силните и можещи жени не го радват и не го привличат.

Той лесно се впечатлява от ефектната и привлекателна външност. Идеалната жена за него е едновременно порочна и невинна, беззащитна и покорна, но също така и много страстна.

Как да завоюваме мъжа Овен?

Ако търсите продължителни и здрави отношения, трябва да сте готова да бъдете актриса. Да имате много лица и да влизате в много роли. Така ще поддържате интереса на Овена, който бързо се уморява и му доскучава. Ако днес сте домакиня, утре трябва да сте ярка и весела, а на следващия ден – непристъпна. Тази ротация на роли ще му хареса, ще го държи в напрежение и винаги ще му е интересно.

Не занимавайте този мъж с проблеми и ежедневни дребнавости. Вместо това се поинтересувайте от неговите идеи и го изслушайте с интерес. Внимание – истински интерес! Защото Овенът бързо разкрива измамата и лъжливото внимание.

Мъж Овен като баща

Овните са отлични бащи. Те идеализират децата си и виждат само добрите им страни.

В същото време те са и много взискателни, като се стараят да възпитат мъниците на ред и отговорност.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

Подарък за мъж Овен

Увлеченията на Овена често се сменят. Днес той се интересува от едно, а утре – от друго. Подаръкът трябва да е актуален и да отразява моментните му интереси.

Най-добрите подаръци за мъж сме класифицирали ТУК:

Подарък за мъж: 100+ оригинални идеи за рожден ден и др.

Съвместимост на мъжа Овен

 • Овен + Овен — това ще бъде вечен сблъсък на непримирими характери, непрекъсната борба за надмощие. Сексуалната съвместимост е уникална, но тя едва ли ще е достатъчна за продължителна връзка. Изходът е жената Овен да направи компромис;
 • Овен + Телец — един от най-трайните съюзи в брака и в секса. Уж противоположности, тези характери отлично се допълват. Той ще осигурява прехраната и ще генерира нови идеи, а тя ще се грижи за дома и децата;
 • Овен + Близнаци — те могат да са прекрасни приятели, но едва ли ще създадат добър брак. Тя постоянно ще дава поводи за ревност, а самовлюбеният Овен няма да се довери. Ще има поводи за скандали, но ще е весело;
 • Овен + Рак — трудна връзка, почти без переспектива. Те живеят в паралелни светове. Тя е твърде чувствителна и ще страда от всяка по-пряка дума и напористо действие. Сексът е идеален, но дали ще е достатъчен?;
 • Овен + Лъв — странна двойка, способна на здрав брак. В тази връзка Овенът отстъпва, защото се страхува да не загуби своята Лъвица. А тя умее да го компенсира с хумор и шега;
 • Овен + Дева — тази връзка е удобна за Овена, но не толкова за Девата. Тя е консервативна, а той не търпи застоят. Тя живее с ума, а той – със сърцето. Но ако имат общи цели, могат да се хармонизират;
 • Овен + Везни — прекрасна съвместимост, сходни интереси и възгледи. Те са сродни души, които не могат дълго да се карат. Спокойните Везни уравновесяват импулсивния Овен и животът им е лек и радостен;
 • Овен + Скорпион — успешен съюз на две противоположности. Животът им не е спокоен, нито тих. Пълен е със страст и чувства. А в сексуален план е просто уникален;
 • Овен + Стрелец — тези зодии много добре се сработват. Те се разбират, умеят да се радват на живота и са пълни с оптимизъм;
 • Овен + Козирог — създават здрави отношения. Овенът придава ентусиазъм и вдъхновение, тя – упорство и стабилност. Интересно им е заедно;
 • Овен + Водолей — трудна връзка. Той иска да контролира, а тя не позволява да й ограничават свободата. Те са по-добри любовници и приятели, отколкото съпрузи;
 • Овен + Риби — рядко срещано съчетание. Овенът е твърде земен за тънката душевност на Рибите. Но ако се обичат, могат да останат заедно дълги години. Жената Риби се нуждае от грижа и опека, а Овенът е много добър в това.

ТУК: Прочетете характеристиката на мъжа Риби. 

И накрая: видео-характеристика на Овен, с индивидуален поглед към зодията от една жена:

Източници:

За Радост Ангелова

Прочети още

как да разберем мъжът риби как да се държим с него

Как да разберем мъж Риби и как да се държим с него

Как да разберем мъжа Риби? Как да се държим с мъж зодия Риби. Мъжът Риби …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *