Зодия Овен, мъж: Съвместимост, характеристика, мнения

Каква съвместимост има мъж Овен с другите зодии? Как да го впечатлим? Как се влюбва? Как да го спечелим? Как да се държим с него? Какви жени харесва? Ревност при мъжа Овен

Овен властва в периода 21.III – 20.IV и той открива зодиакалния цикъл. Много пъти ще използваме думата „първи“, защото тя най-силно приляга на този знак.

Първенството в зодиака поставя свой отпечатък върху характера на мъжа Овен. Той се ражда в стремеж да бъде първи и такъв ще си отиде. Неговата участ не е лека, но тя му е вродена – да бъде пионер в мислите и действията, да открива и следва нови идеи, да търси свободата.

Колкото и да го удря съдбата, той няма да изневери на себе си. След падане ще възстановява силите си и отново ще се вдига, за да продължи напред.

ХАРАСТЕРИСТИКИ НА МЪЖ ОВЕН
СФЕРАСОБСТВЕНИ КАЧЕСТВА
СТИХИЯ – ОГЪНактивен, енергичен, инциативен
ПОВЕДЕНИЕ – ВОДАЧвинаги първи, измисля и ръководи
ПЛАНЕТИ – МАРС, СЛЪНЦЕпокровителите му даряват физическа енергия и решителност
ХАРАКТЕРсилен, непобедим, единак
ВЪНШНОСТмладежка, атлетична, остри и волеви черти, развито телосложение, силен
ПОЗИЦИЯ В ЖИВОТАиска да опита всичко, черпи от всички ресурси
ПСИХОЛОГИЯпросто устроена, директен и откровен, не манипулира
ЗДРАВЕотлично, с изключение на главата

Мъжът Овен е загадъчна личност с заплетен характер, сложна комбинация от мъжки и женски качества в един човек. Той е умен, хитър, сериозен, пълен с енергия и ентусиазъм.

характеристика на мъж Овен
Овен е марка, независимо от пола

Съвместимост на мъж Овен с другите зодии

Овен е мъж с гореща кръв, обича искрено и страстно, но само докато го обичат. Охладнява бързо, както и се пали. Но често отказът го пали още повече и в него се събужда звярът, който преследва и иска да победи. С Овен е трудно да се живее, но и много лесно, ако го опознаеш.

Ако сте жена и искате да знаете как бихте се сработили с мъж Овен, намерете своята зодия в първата вертикална колона.

МЪЖ ОВЕН С ЖЕНА ОТ ДРУГА ЗОДИЯ
МЪЖ ОВЕН + ЖЕНА …СЪВМЕСТИМОСТ
ОВЕНвeчeн cблъcъĸ нa нeпpимиpими xapaĸтepи, нeпpeĸъcнaтa бopбa зa нaдмoщиe. Ceĸcyaлнaтa cъвмecтимocт e yниĸaлнa, нo тя eдвa ли щe e дocтaтъчнa зa пpoдължитeлнa вpъзĸa. Изxoдът e жeнaтa Oвeн дa нaпpaви ĸoмпpoмиc
ТЕЛЕЦeдин oт нaй-тpaйнитe cъюзи в бpaĸa и в ceĸca. Уж пpoтивoпoлoжнocти, тeзи xapaĸтepи oтличнo ce дoпълвaт. Toй щe ocигypявa пpexpaнaтa и щe гeнepиpa нoви идeи, a тя щe ce гpижи зa дoмa и дeцaтa
БЛИЗНАЦИтe мoгaт дa ca пpeĸpacни пpиятeли, нo eдвa ли щe cъздaдaт дoбъp бpaĸ. Tя пocтoяннo щe дaвa пoвoди зa peвнocт, a caмoвлюбeният Oвeн нямa дa ce дoвepи. Щe имa пoвoди зa cĸaндaли, нo щe e вeceлo
РАКтpyднa вpъзĸa, пoчти бeз пepecпeĸтивa. Te живeят в пapaлeлни cвeтoвe. Tя e твъpдe чyвcтвитeлнa и щe cтpaдa oт вcяĸa пo-пpяĸa дyмa и нaпopиcтo дeйcтвиe. Ceĸcът e идeaлeн, нo дaли щe e дocтaтъчeн?
ЛЪВcтpaннa двoйĸa, cпocoбнa нa здpaв бpaĸ. B тaзи вpъзĸa Oвeнът oтcтъпвa, зaщoтo ce cтpaxyвa дa нe зaгyби cвoятa Лъвицa. A тя yмee дa гo ĸoмпeнcиpa c xyмop и шeгa
ДЕВАтaзи вpъзĸa e yдoбнa зa Oвeнa, нo нe тoлĸoвa зa Дeвaтa. Tя e ĸoнcepвaтивнa, a тoй нe тъpпи зacтoят. Tя живee c yмa, a тoй – cъc cъpцeтo. Ho aĸo имaт oбщи цeли, мoгaт дa ce xapмoнизиpaт
ВЕЗНИпpeĸpacнa cъвмecтимocт, cxoдни интepecи и възглeди. Te ca cpoдни дyши, ĸoитo нe мoгaт дългo дa ce ĸapaт. Cпoĸoйнитe Beзни ypaвнoвecявaт импyлcивния Oвeн и живoтът им e лeĸ и paдocтeн
СКОРПИОНуспешен съюз на две противоположности. Животът им не е спокоен, нито тих. Пълен е със страст и чувства. А в сексуален план е просто уникален
СТРЕЛЕЦтези зодии много добре се сработват. Те се разбират, умеят да се радват на живота и са пълни с оптимизъм
КОЗИРОГсъздават здрави отношения. Овенът придава ентусиазъм и вдъхновение, тя – упорство и стабилност. Интересно им е заедно
ВОДОЛЕЙтрудна връзка. Той иска да контролира, а тя не позволява да й ограничават свободата. Те са по-добри любовници и приятели, отколкото съпрузи
РИБИpядĸo cpeщaнo cъчeтaниe. Oвeнът e твъpдe зeмeн зa тънĸaтa дyшeвнocт нa Pибитe. Ho aĸo ce oбичaт, мoгaт дa ocтaнaт зaeднo дълги гoдини. Жeнaтa Pиби ce нyждae oт гpижa и oпeĸa, a Oвeнът e мнoгo дoбъp в тoвa

Характеристика на Овен мъж

Мъж Овен е открит, весел, оптимистичен човек. Той е изпълнен с надежда, не унива и предава доброто си настроение на околните.

Характер

На моменти Овенския характер ескалира до агресивен (когато му противоречат), но по-често е мек, елегантен, приключенец по душа, който избягва острите отношения и сложните връзки. За него са интересни авантюрите, лекотата, хуморът и главно – красотата.

характеристика на мъж Овен
Той се нуждае от лидерска позиция

Мъжът Овен е артистична натура, която иска да опита всичко от живота. Той завинаги остава едно голямо дете – наивно и романтично, което лесно се подлъгва от комплименти и внимание.

“Фигурин

На психологическо ниво той е просто устроен – казва, каквото мисли. Не умее да манипулира. Отрича всякакви авторитети и не търпи власт над себе си. Влиянието на Марс и Слънцето пораждат склонност към преувеличение.

Овенът прави всичко, за да избегне скуката и депресивността. Той е праволинеен, не умее да се сърди дълго и малодушието му е чуждо. Най-страшно за него е да загуби интерес към нещата, с които се занимава.

Бедите винаги идват неочаквано при тези мъже. Те не умеят да разпознават коварството и тайните манипулации, не виждат и собствените си грешки, често се надценяват. Затова в живота на Овена се редуват периоди на успехи и разочарования.

Външност на мъжа Овен

Повечето мъже Овен имат остри черти на лицето, добре очертани вежди и скули. Нерядко ще открием по лицето или главата родилно петно.

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Друга отличителна черта са отсечените назо-лабиални линии, които придават на физиономията някаква твърдост и агресивност. Силно развитата долна челюст говори за желязна воля, а широкият и голям нос – за пробивна сила и излишък на енергия.

Движенията им са бързи и ловки, енергията им се усеща от разстояние.

Повечето Овни са високи, с развита мускулатура. Те никога не са слаби и безсилни.

Походката им е стремителна и летяща, тялото – наведено напред. Създават впечатление, че набират скорост и ще излетят.

Типове мъже Овен
 • Хармонично развит – той е надарен с обаяние, винаги е в хармония с околната среда. Но парадоксът е, че на него му е скучно да живее спокоен благополучен живот. Той се нуждае от препятствия и постижения, а ако няма такива, си ги създава сам;
 • Овен от пораженчески тип – съдбата му поставя препятствия и ограничения, създава му физически и морални страдания. Този тип е депресивен, в него може да се развият краен егоизъм, жестокост, множество комплекси и фобии.
Мъж Овен като баща

Овните са отлични бащи. Те идеализират децата си и виждат само добрите им страни. В същото време те са и много взискателни, като се стараят да възпитат мъниците на ред и отговорност.

Мнения за Овена от др. зодии

Клиширано мнение за мъжете Овен е, че са сексуални, падат си по жените и съответно са неверни. По-душевно ориентираните зодии се стремят да се предпазват от такъв тип контактни, защото се плашат от прекалената активност и напористия характер на Овните. За огнените знаци обаче Овенът е привлекателен и интересен. Той внася много цвят и жизненост в отношенията, което се оценява от сходните на него характери.

Дайте и вие мнение и прочетете още мнения на другите за мъжа Овен ТУК! или пишете по-долу във формата ни за коментари!

Как да впечатлим мъж Овен?

В жените Овенът търси лекота, тънко чувство за хумор и главното – красота. Един Овен никога няма да пропусне красива жена, ще влезе във флирт и ще се радва да му отговорят с кокетство. Той не остава равнодушен към сексуалните и разкрепостени жени. Влечат го еротичност, тайнственост, магическото привличане на телата.

Евелина Лютова
Как да го спечелим?
характеристика на мъж Овен, любов и брак
Овен води и в любовта

Ако търсите продължителни и здрави отношения, трябва да сте готова да бъдете актриса. Да имате много лица и да влизате в много роли. Така ще поддържате интереса на Овена, който бързо се уморява и му доскучава. Ако днес сте домакиня, утре трябва да сте ярка и весела, а на следващия ден – непристъпна. Тази ротация на роли ще му хареса, ще го държи в напрежение и винаги ще му е интересно.

Как се влюбва?

Той е импулсивен, нетърпелив и бърза да получи резултат. Не е способен да дълго ухажване и на деликатен подход. Ако жената откликне мигновено, той ще продължи. Като голямо дете, Овенът иска да е ясно: искаш или не искаш?

В секса Овенът е като в живота – не крие емоциите си. Сексуалната възбуда го принуждава да забрави за приличието и в този миг от него могат да се чуят невъобразими звуци и стонове. Той не е груб, но е несдържан и не умее да се контролира.

Овенът не търпи ограничения, тривиалност и правила, включително в секса. Очаква от партньорката си пълно отдаване и подчинение. Той е непредсказуем и желанията му може да бъдат истински шок.

Мъжът Овен е превъзходен любовник, но докато не се усъмниш в неговите способности. Това е в състояние да го вкара в дълбока депресия и неувереност.

Интелектуално-развитите мъже са непоправими романтици и мечтатели, готови да извършат отчаян подвиг заради своята любима. Те си слагат розовите очила, влизайки в ролята на рицари със сребърни доспехи. Очакват възхищение и обожание, иначе всичко е безсмислено.

Най-добрата възраст за брак е 29 години и нагоре. Овенът трябва да се е наживял и да е съзрял емоционално.

Мъжът Овен е склонен към изневяра. Тя му предоставя нови усещания. Но ако неговата половинка си го позволи, той ще полудее. По-скоро ще избеснее.

Главен плюс на Овена е неговата щедрост. Той е широка душа и в отношенията. Обича да създава радости на любимата жена.

Но той не понася критика. Правилната женска тактика е покорство и приемане. Иначе семейните бури няма да спрат никога. ТУК: Прочетете характеристиката на мъжа Риби. 

Какви жени харесва?
характеристика на мъж Овен
Типичният Овен
Типичният Овен бива привлечен от нежни, деликатни и безпомощни жени, пред които да демонстрира силата си и да ги покровителства. Силните и можещи жени не го радват и не го привличат.

Той лесно се впечатлява от ефектната и привлекателна външност. Идеалната жена за него е едновременно порочна и невинна, беззащитна и покорна, но също така и много страстна.

Как да се държим с мъжа Овен?

В любовта Овенът е предан при условие, че партньорката му напълно го удовлетворява в сексуален и емоционален аспект. Тя трябва да е с него на една вълна, бързо да се адаптира към неговата настройка и разположение на духа. Освен това не трябва да забравя да го хвали и да му се възхищава, да се удивлява на неговата гениалност и таланти.

Не занимавайте този мъж с проблеми и ежедневни дребнавости. Вместо това се поинтересувайте от неговите идеи и го изслушайте с интерес. Внимание – истински интерес! Защото Овенът бързо разкрива измамата и лъжливото внимание.

Ревност

Добра новина! Мъжът Овен не е ревнив. Трябва да бъде наистина силно провокиран, за да започне да ревнува. Естествено – той е самовлюбен и самоуверен. Трудно би допуснал, че е заменен с друг мъж. Трябва да му се поднесе съвсем грубо и недвусмислено, за да прогледне.

По-трудно е да изоставиш такъв мъж. Раздялата трябва да се случи по инициатива на Овена. Иначе неговото самолюбие дълбоко страда и се активира склонността му към агресия. Доброто е, че такъв мъж не може дълго да упорства, скоро изстива и превключва към друг обект на внимание.

Обща характеристика на всеки мъж Овен

Огънят му дарява сила, стремителност и неукротимост. По-агресивен е от другите огнени знаци, по гъвкав и неуловим.

характеристика на мъж Овен
Първият знак!
Стихия

Стихията на огъня му дава възможността да владее чуждите умове. Но ако съдбата е неблагосклонна, от него се оформя класически неудачник.

Огънят е интересен с това, че той едновременно сгрява и разрушава. И мъжът Овен е такъв – непристъпен и самонадеян, с ранима и добра душа. Главното е да открием ключа към душата му.

Стихията на Огъня поставя отпечатък върху целия живот на Овена. За него е най-добре да живее в голям град с активен, непрекъснат ритъм. Малките градчета са му тесни, а тихите нощи – непоносими.

Ако огнените знаци се съберат, тяхната несъвместимост ще e очевидна – трима родени лидери и огнени натури трудно ще се разберат. Но те си пасват идеално в секса – огънят надделява със своята изобретателност и сладострастие.

Планета

Покровителите му са Марс и Слънцето.

Марс отговаря за физическата енергия и усилва качества като отговорност, решителност, целенасоченост, настойчивост, агресивност.

Марс дава на Овена запас от физическа устойчивост, но го лишава от емоционална сдържаност. Затова понякога тези мъже са злобни и в постоянно напрежение, конфликтни и на моменти яростни.

Слънцето е второ по значимост. То дава индивидуализъм, максимализъм, желание да се заеме най-видното централно положение на лидер. Ако се прекали, се стига до гордост, високомерие, тщеславие. Но повечето Овни са благородни, великодушни, честни и обичат да покровителстват.

В душата си мъжът Овен е непоправим романтик и вярва в съдбата.

Камък талисман

Диамантът е камъкът на пълководеца, на непобедимият по характер, на силния и успешен мъж. Той трябва да е купен с честно заработени пари. Няма да помогне, ако парите за него са откраднати или изкарани по нечестен начин.

Най-добре е да се получи в наследство или като подарък от чисто сърце.

Диамантът пази от неуспехи и помага на Овена да се бори с пороците си.

Друг подходящ камък е аметист. Той подрежда мислите и премахва лошите навици и тъмните мисли. Дарява спокойствие, купира агресията и вътрешното напрежение.

Амулети

Повечето мъже от знака са романтици. Те носят тайно защитни амулети и добре правят. Наречени за късмет и защита, те коригират биополето и усилват положителните качества.

Подходящ амулет за Овена е златното руно – символ на успеха и благосъстоянието.

Самият овен също е прекрасен символ, защото олицетворява творчеството начало, силата и енергията.

Други подходящ образ е саламандър от бронз, злато или олово. Може да се носи на пръстен.

Овните нека носят златни бижута – на шията или златна монета в портфейла. Те ще привличат парични потоци към своя притежател.

Най-простият амулет за Овен е квадратен предмет, който е зареден за решаването на конкретен проблем.

Здраве

Повечето Овни са здрави хора с младежки вид. Те запазва своята активност и отлична кондиция до дълбока старост. Сред тях рядко ще срещнем наднормено тегло или обездвиженост.

Слабото им място е главата – страдат от мигрена, главоболие, от умствено и емоционално пренапрежение.

Типичният Овен рядко си обръща внимание. Той пропуска всички симптоми, докато е на крак. И така си печели сериозни усложнения.

Обществена позиция на Овен

Професия

Мъжът Овен има достатъчно сила и таланти, за да постигне успех на всяко поприще. Неговата прямота и целеустременост са по-подходящи за армията и силовите организации, отколкото за политиката и педагогиката.

Овенът е добър там, където трябва бързо действие и моментален резултат. Няма да му се хареса чиновническа работа, която изисква търпение и концентрацията.

Овенът търси риск, престиж, чувство за незаменимост. Той е борец и победител по натура.

От Овните излизат великолепни предприемачи, имат ярък търговски талант. Помагат им природното обаяние и вродената порядъчност. Умеят да построят частен бизнес, когато хората се отказват поради липсата на лесен път и подредени условия.

Кариера и финанси

За повечето овни парите не са цел, а средство за самоутвърждаване. По-скоро са идеен стимул, отколкото средство за преживяване. Овните искат да бъдат първи във всичко, съответно искат да печелят и най-много пари.

Рядко ще видим сред Овните бедни и неспособни да печелят хора. Те се отнасят към парите с лекота, затова и парите им идват с лекота. И никога не се сриват заради парични загуби.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

Минус на Овена е липсата му на търпение. Във финансовата сфера това го води към пирамиди и други съмнителни начинания, които могат сериозно да го ужилят. Далновидността не е силно качество на този знак, затова той трябва да бъде внимателен за парите си.

Колкото и пари да заработва, Овенът винаги ще харчи щедро. Парите изтичат от ръцете му. Той обича да харчи, понякога безсмислено, за ненужни неща, за заведения и приятно прекарване. Овенът не умее да пести и да трупа за черни дни.

Подарък за мъж Овен

Увлеченията на Овена често се сменят. Днес той се интересува от едно, а утре – от друго. Подаръкът трябва да е актуален и да отразява моментните му интереси.

Най-добрите подаръци за мъж сме класифицирали ТУК:

Кой сантиментален подарък за мъж е ок? Идеи за маркови подаръци за мъже

И накрая: видео-характеристика на Овен, с индивидуален поглед към зодията от една жена:

За Радост Ангелова

Прочети още

Ангелски послания, Дорийн Върчу

Дорийн Върчу и нейните ангелски числа: Архангел Михаил, Гавраил, Ариел и др.

♠ Коя е Дорийн Върчу ♠ Троен щит ♠ Същност на Ангелската терапия ♠ Как …

4 Мнения

 1. Калина Колева

  Баща ми е Овен, по-почтен, честен и отговорен човек не съм срещала. Весело и фриволно му е, докато стане проблем. Има ли проблем, той е бетон до нас и винаги поема негативите.

 2. Приятелките ми казват, че на Овен не може да се има вяра. Болно ми е, защото ММ е овен и е най-милият и верен мъж и искам всички да го знаят и виждат.

 3. И аз срещам недобри мнения за мъж овен и не съм съгласна да се слагат категории на хората. Всеки си е особен. Въобще кой вярва на зодии!

 4. ЧЕСТНОСТ,ОТГОВОРНОСТ,ИМПУЛС И СТРАСТ
  Ето това ни води в живота , независимо от коя сфера лична или бизнес
  НИКОГА не се срахуваме колко върхове трябва да изкачим или в колко урви да паднем.
  И в ред на тези мисли
  КОГАТО РАЗБЕРЕМ ЧЕ НЯКОЙ НИ ОБИЧА ,СМЕ ГОТОВИ СВЕТА ДА ОБЪРНЕМ.

  ГОРДЕЯ СЕ ЧЕ СЪМ ОТ ТАЗИ ЗОДИЯ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *