Мъж Рак: кой е той и каква жена му трябва? Съвместимост с други знаци в любовта

♠ Обща характеристика на всеки мъж Рак ♠ Стихия, планети ♠ Камък, талисман ♠ Външност на мъж Рак ♠ Черти на интересния характер ♠ Стойностни качества ♠ Типове мъже Рак ♠ Здраве на знака ♠ Благоприятна професия ♠ Кариера и финанси

Още в текста: ♠ Отношения с мъж Рак ♠ Любов, секс, брак ♠ Как да завоюваме мъж Рак ♠ Мъжът Рак като баща ♠ Интересен подарък за мъж Рак ♠ Съвместимост на мъж Рак по зодии

Съзвездието Рак е голямо, но бледо. То се губи на фона на ярките съседни съзвездия Лъв и Близнаци.

Легендата гласи, че Ракът се е появил на небосклона благодарение на непримиримата съперница на Херакъл – Хера. Тя го възнесла, след като ощипал Херакъл по време на важен двубой.

И ето, че днес имаме едно съзвездие, под чието влияние се раждат най-миролюбивите, меланхолични и романтични мъже на света.характеристика на мъж рак

Натурата на мъжа Рак е сложна за разбиране. Тя се отличава с тънка душевност, в която се сливат мъжкото и женското начало. Мъжът Рак е особен човек, човек „в себе си“, който съхранява Божествената любов, мъдрост и покой.

Естествено, на житейското поле Раците не звучат така романтично. Понякога е затрудняващо да се живее с тях, но винаги е интересно!

Обща характеристика на всеки мъж Рак

Главното: мъжът Рак е крайно чувствителен. Той засича от половин поглед миниатюрни детайли, невидими оттенъци в държанието на околните. Те нямат шанс да скрият истинското си състояние. Нещо повече – Ракът се депресира само по емпатия. Мъжете от този знак отрано се научават да държат дистанция и да не допускат другите прекалено близо. Така те съхраняват донякъде своя вътрешен свят.

Ракът трудно се справя и със своите емоции. Той постоянно е неуверен и се съмнява в своите действия. Тревожността му се отразява на външно ниво като истерия. С времето натрупва трайна неудовлетвореност от себе си, която завършва с депресия или формирането на постоянни вредни навици.

Раците черпят енергия. След общуване с тях мнозина се чувстват опустошени. Лошото му настроение моментално се предава на другите. Ако мъжът Рак е депресивен, има малко приятели. Но има и жизнерадостни представители на знака, които се отличават с прекрасно чувство за хумор. Те са привлекателни, демонстрират външна лекота, зад която трудно ще прозрем типичната за Рака неувереност.

Характеристика на знака накратко

  • Стихия: водата – спокойната, неподвижната. Затова мъжът Рак предпочита да стои настрани от бурните течения. Той избира бавното, но надеждно движение по дъното. Използва водните пластове като допълнителна бариера срещу опасните водовъртежи. Хората на неподвижната вода не се боят от еднообразието и рутината. Те не бързат, а изучават в дълбочина.
  • Планета: Луна. Тя отговаря за инстинктите, емоциите и навиците. Свързана е с чувственото възприемане на живота. Придава на мъжа Рак мекота, романтика, нежност. Прави възможно общуването му на подсъзнателно ниво. Луната прави Рака свръхчувствителен.
  • Втора планета: Сатурн. Тя придава на Рака инат, хладина и жестокост. Те са жизнено необходими на свръхчувствителния мъж, за да оцелее. В противен случай околната среда би го разрушила със своето агресивно въздействие.
  • Кармична задача: да се научи да живее в мир със собственото си подсъзнание, със своята вътрешна същност, която играе най-голямата роля в неговата личност. Заедно с това Ракът е призван да съхрани наработеното от предното поколение и да го предаде напред. Да не допусне разрив между минало и бъдеще.
  • Подходящо местоживеене: на всеки рак е необходимо лична раковина, в която да живее удобно и по собствени разбирания. Ако тази раковина – дом е в слабонаселено място, супер! Ракът се чувства прекрасно на места, познати му от детинство, и губи комфорта си, ако трябва да се премести. Заради душевното си спокойствие, Ракът трябва да живее по-близо до природата, близо до море или тих водоем. Или поне да притежава аквариум.
  • Камък талисман: изумруд и оникс. Изумрудът носи щастие и го прави по-искрен и общителен. Помага му да контролира емоциите си, тушира меланхолията, успокоява нервите. Ониксът пази Рака от попадане под чуждо влияние. Той го дисциплинира и го прави по-стабилен. Допълнително мъжът Рак може да носи и ахат, за да тушира своята ранимост и да се предпазва от пристъпи на песимизъм.
  • Амулети: рак, пълна луна и детелина. Предметите с тези изображения трябва да са подарени или наследени. С рака мъжът Рак успешно преодолява жизнените препятствия, зарежда се със сила. С пълната луна той придобива покой, благосъстояние, създава връзки и приятелства. Детелината изпълнява желанията му.

Външност на мъжа Рак

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Луната придава на мъжа Рак овален силует, меки очертания, дори известна женственост. Той изглежда по-пълен, отколкото е наистина.

Обикновено е със среден ръст, с по-къси крайници.

Чертите на лицето му са изразителни. Те предават широка гама емоции, сякаш принадлежат на дипломиран артист.

Лицето е кръгло, малко подпухнало. То му придава младежки вид. Очите са големи, изразителни. Погледът – разсеян, леко блуждаещ. Устните са с ясно изрязана форма.

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

С възрастта Рака се сдобива с втора брадичка и бирен корем.

Мъжът Рак не отделя много внимание на облеклото си. Предпочита консервативния стил. Рядко ще бъде видян в спортен екип или по шорти. Дори при скромен бюджет Ракът е добре облечен и изглежда безукорно.

Черти на характера

характеристика на мъж рак
Семейството и близките са всичко за него

Мъжете под знака Рак притежават особен характер – загадъчен и силен, и лунна индивидуалност, която трудно бива разгадана. Те са истински загадки за психолозите – космополити и отшелници в едно лице. Може да сте живели с тях десетки години и да не сте проникнали и на милиметър в загадъчната им душа.

По характер мъжът Рак е пасивен, но емоционален, искрен и невъздържан, нежен и верен, но ревнив до безумие. Повечето Раци са фаталисти. Те не вярват в късмета си, във възможността да променят съдбата си.

И ето изненада: тези мъже са жизнерадостни, ведри и спокойни. С хумор те прикриват своите страхове и неувереност.

Ракът не стои в центъра на вниманието, не гони слава, нито кариера. Избягва спорове и неразбирателство. Ненавижда откритата война.

Настройката му е основно благодушие, което може да се смени с тъжа и униние или нетърпимост и раздразнение. Той е жертва на своето безпокойство и страхове и с труд преодолява ограниченията, които сам си поставя.

Водните хора (и най-вече Ракът) притежават удивителната способност да фиксират и най-незначителната дреболия. Те й отдават толкова голямо внимание, че може да я превърнат в същинска драма. Дори трагедия.

Евелина Лютова

Въпреки повишената емоционалност и чувствителност, мъжът Рак не живее в свят на фантазии. Пред него винаги стоят конкретни цели, които той гони на всякаква цена. Но обича да ги крие от другите.

Той е много внимателен и спестовен човек, който обожава всички възможни начини за инвестиране и натрупване.

При желание може да се адаптира при всякакви условия, защото усета добре не само хората, но и местата и събитията, които протичат на тях.

Типове мъже Рак

  • От първа декада (22 юни – 1 юли): добродушни, благосклонни, чувствени, с повишена възприемчивост. Те са творчески личности, надарени с висок интелект, честолюбие и тщеславие. Почитат семейните традиции и са привързани към близките си. Жизненият им път е гладък и успешен, когато се научат да контролират чувствата си.
  • От втора декада (2 – 11 юли): родени философи и талантливи психолози, които възприемат на интуитивно ниво. Те умеят да правят пари буквално от нищото. Въпреки това са склонни да живеят скромно, а с остаряването се превръщат в скъперници. Предразположени са към делови дейности. Много любознателни и комуникативни.
  • От трета декада (12-22 юли): романтични натури с повишена възприемчивост, склонни към мистика и хаотичен живот. Природата щедро ги е надарила с таланти. Те с лекота вършат по няколко неща едновременно. Околните ги имат за странници, но отблизо те са практични и пресметливи.

Здраве

Ракът има слаб природен потенциал. Повишената му чувствителност го прави податлив на всякакви външни фактори. Той страда от лошо време, от лош въздух, от лошо обкръжение.

Ако мъжът Рак се научи да контролира емоциите си, здравето му рязко ще се подобри.

Уязвими места: гърди, стомах, черва. Склонен към алергични прояви. Ракът сам превръща незначителните си болести в хронични, заради своята мнителност и впечатлителност. За тези мъже е важно да не зациклят върху болестите си и да не общуват с песимисти и хипохондрици.

Идеалното лекарство за Рака е доброто настроение, положителните емоции, грижата за най-близките и обичани хора.

Професия

Най-често Ракът върви по стъпките на своите родители и продължава „династията“. Той не бърза с избора на професия, защото обича добре да обмисля. От работата си Ракът очаква достойно заплащане. Той не работи от гол ентусиазъм. Раците и от двата пола не поставят работата и кариерата преди семейството.характеристика на мъж рак

Като работник мъжът Рак е изпълнителен и старателен. Винаги завършва започнатото. Предпочита да се труди в малък колектив, в който цари доброжелателна, „семейна“ атмосфера.

Най-добрите професии за Рака са тези, в които е необходимо внимание към детайла, добросъвестност, търпение и внимание. Той е на мястото си като психолог, педагог, научен работник, политик, журналист, финансист, счетоводител, дизайнер, кинематограф.

Кариера и финанси

Парите са страст за родения под съзвездието Рак. Финансовото благополучие за него е задължително, жизнено необходимо. То му дава усещане за емоционална безопасност и увереност в утрешния ден.

Мъжът Рак не може да се чувства беден и щастлив едновременно. За него това са несъвместими неща.

Този знак има вроден усет за парите. Дори да му липсва ярко изразена предприемаческа жилка, той пак ще намери начин да заработва над средното за средата си и да натрупа състояние. По-точно запаси.

Мъжът Рак рядко влиза в съмнителни авантюри и не обича риска. Той играе на сигурно и влага с дългосрочна перспектива. Той купува имоти и скъпи вещи. Не жали пари за уреждането на добро и комфортно жилище, за образованието на децата и за създаването на резерв за трудни дни.

Парите според Рака са запас и застраховка, без които животът изглежда страшен.

Отношения с мъжа Рак

Мъжът Рак е любящ, романтичен и нежен. Той идеализира любимата си. Може да обича само нея до живот.

Ракът се нуждае от любов. Привързаността му към семейството е гигантска. Но това не значи, че този мъж е винаги верен. Той разделя понятията любов и секс.

Сексуалност

В душата си мъжът Рак е султан, който мечтае за собствен харем. Но е твърде неуверен, за да го създаде. Нерядко неговият потенциал като сексуален партньор се разкрива благодарение на по-възрастна и опитна жена, способна да разбере ранимата му душа.

Мъжът Рак не би се спрял пред нищо, когато иска да дарява удоволствие. Допуска всякакви форми на интимна близост. За него важното е емоционалното съдържание. Сексът като такъв не му е интересен.

Сексуалните способности на мъжа Рак се нуждаят от постоянно поощрение. Ако го получава, той е уверен и неотразим. Превръща се в нежен и внимателен любовник, който води любимата до неподозирани върхове.

Любов

Ракът не е агресивен. Той завладява харесваната жена постепенно, с галантно ухажване и красиви комплименти. През това време непременно си оставя път за отстъпление, защото се страхува от отказ.

С такъв мъж няма как да се преживее повърхностен роман. Той не е за бърза свалка. Ракът приема отношенията сериозно. А веднъж спечелил дадена жена, той се превръща в ревнив собственик. Всеки неин поглед настрани му причинява неувереност и обида.

Брак

Семейството е крепост, без която съществуването не би имало смисъл. Ракът остро реагира на продължителна раздяла не само със съпругата, но и със своите близки, включително с родителите.

В брака той се стреми към идилия, към живот без спорове. За безопасността и стабилността на семейството си се бори като див звяр, а в същото време може да има куп любовници. Само че Ракът крие страничните си забежки. Приказката за дълбоката вода е тъкмо за него.

В своето семейство мъжът Рак се превръща в голямо дете, което изисква повишена грижа и внимание. Той с радост поема приятните за него задължения, но неговият идеал е удобното кресло пред телевизора.

Жена на мечтите

Ракът се нуждае от жена, с която ще устрои хубав дом, ще отгледа деца, докато тя го обича нежно. Той търси грижлива, внимателна, спокойна дама, която би създала образцово семейство. Важно е партньорката на Рака да избягва споровете и да го разбира от половин поглед. Вероятно такава жена Ракът би открил сред жените Риби, Козирог, Телец, Везни.

Как да завоюваме мъжа Рак?

Към този мъж подходете от позицията на открит, доброжелателен и непринудено общуващ човек. Ако го харесвате – кажете му. Най-малкото ще ви отговори с внимание.

Губещият подход е този на студените загадъчни жени. Такива не се харесват на Рака и нищо няма да се получи.

Проверен и надежден начин да се спечели мъж Рак е чрез ласка, нежност, доброта и изисканост. Добри маниери и възпитание – това е достатъчно.

Мъжът Рак като баща

характеристика на мъж рак
Рак е най-внимателният баща в Зодиака

Той следи корема на мама, ослушва се кога ще мръдне бебето,  колекционира снимките от видеозона. След раждането е неотклонно до детето, като търси подкрепа в специализираната литература. Бащата Рак търпеливо чака край люлките, чете книжки, играе с мъника. Той чертае идеалистични картини за бъдещето.

Отрезвяването настъпва в пубертета, когато детето вече не е склонно да търпи силната протекция. Грижливият татко не разрешава на порасналото си дете да взема самостоятелни решения и да има свой живот. Тук се намесва майката, която често съумява да постави нов ред в отношенията. Ракът винаги се грижи за децата си и е особено внимателен към нуждите им.

Подарък за мъжа Рак

Той обича техниката, компютрите и приспособленията, които облекчават живота. Ще се зарадва на всякакви машинки, с които да ремонтира и майстори в дома си. Например един винтоверт е прекрасна идея. Или куфарче за подреждане на инструменти.

Друг тип подаръци, които радват Рака, са почивки, пътувания, екскурзии. Разбира се, семейно.

Ако бюджетът ви за подаръци е ограничен, купете му нещо за кухнята. Да, това е любимото му място, а готвенето и яденето са любими занимания. ТУК: още идеи за мъжки подаръци. 

Съвместимост на мъж Рак

Водата следва очертанията на повърхността, по която тече. Така мъжът Рак намира допирни точки с всички представители на зодиакалния кръг. Най-добра е съвместимостта му със земните жени. Най-лоша – с огнените.

Жена Риби и мъж Рак

Съвместимост 78%: идеален съюз на два водни знака със сходни темпераменти и възгледи за живота. Те се разбират от половин дума и заедно създават свой свят, в който цари мир и съгласие. Такъв брак е успешен, защото партньорите си оказват емоционална поддръжка, умеят да се утешават взаимно и да си съчувстват.

Жена Риби. Характеристика и съвместимост. Качества и недостатъци

Жена Овен и мъж Рак

Съвместимост 48%: сложни отношения между различни темпераменти, дарени с еднакво силна впечатлителност и емоционалност. На Овена и Рака им е интересно заедно, но също им е тясно и неуютно. Водата гаси огъня, Огънят конфликтува с водата. Хармонията в тази връзка е възможна, ако партньорите се откажат от лично самоутвърждаване за сметка на другия.

Жена Овен: силни и слаби страни. Талисмани, щастливи числа и дни. Съвместимост

Жена Телец и мъж Рак

Съвместимост 92%: тези партньори са в пълен синхрон. Те еднакво ценят дома, семейството и са еднакво трудолюбиви. Обичат да натрупват ресурси и да живеят в комфорт. И Телецът, и Ракът ценят парите и се стремят да ги придобиват. И двамата са прекрасни любовници и ценят плътските удоволствия. В този брак почти няма подводни камъни.

+ вградка към жена Телец, когато се публикува (очаквайте!)

Жена Близнаци и мъж Рак

Съвместимост 67%: въздух и вода не си отиват. На пръв план излиза физическото привличане. Сексът между тях е прекрасен, но трудно би станал база за семейство. В бита тези партньори не намират общ език, защото всичко им е различно – интереси, мечти, цели.

+ вградка към жена Близнаци, когато се публикува (очаквайте!)

Жена Рак и мъж Рак

Съвместимост 51%: идентичните темпераменти и житейски разбирания на партньорите ги правят логично добра двойка. На пръв поглед това е идеалният съюз. Реално идеалната връзка не се получава, защото Раците са обидчиви. А двама обидчиви в едно семейство идват твърде много. Няма кой да им подава ръка, за да ги спаси от собствената им склонност към драматизиране.

Жена Лъв и мъж Рак

Съвместимост 68%: трудно, но интересно съчетание. Не особено решителният Рак трябва доста да се постарае, за да задържи край себе си амбициозната Лъвица, която желае успех и разкош. Ракът ще се умори да се старае за тази ярка и динамична жена. Задоволяването на нуждите й за него ще стане непосилно.

Жена Дева и мъж Рак

Съвместимост 90%: това са две сродни души. Те биват притеглени от първи поглед, а след това бързо създават идеалното семейство. Ракът и Девата възцаряват в дома си реда, реалните планове и практични намерения. Те уважават парите, печелят ги и ги „складират“. Може би в тази връзка няма да видим романтика, но има нежна любов и пълен синхрон.

Жена Везни и мъж Рак

Съвместимост 74%: логично, но рядко съчетание. Мъжът е чувствителен, жената – любвеобилна. Те имат много общи точки. Но рядко се събират, защото и двамата са нерешителни, не могат да вземат решения и отлагат трудните неща до безкрай. От друга стана Ракът и Везните могат да имат и дълъг щастлив семеен живот, ако успеят да се справят с битовите трудности. Душевно те си подхождат и задоволяват нуждите на другия от нежна любов и грижа.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

Жена Скорпион и мъж Рак

Съвместимост 83%: още една идеална двойка. Между Рак и Скорпион се зараждат истински чувства. Те стават взаимна защита и опора в живота. Ако съдбата събере тези два знака, те може да не се боят за бъдещето си. Жената Скорпион ще бъде лидер, а Ракът ще й дарява цялата си душевна топлина и грижа.

Жена Стрелец и мъж Рак

Съвместимост 43%: труден и противоречив съюз на два напълно различни характера. Съвместният им живот няма шансове да бъде тих и спокоен, напротив – ще бъде изпитан целият диапазон на страстите: от сълзи и горчива ревност до любов и страст. Мъжът Рак е прекалено семеен тип, а жената Стрелец е прекалено независима. Само истинската любов може да ги запази заедно.

Жена Козирог и мъж Рак

Съвместимост 93%: съюзът е добър и перспективен. Козирогът и Ракът имат сходни темпераменти. Те бързо се привличат, бързо се „сдушват“ и след това остават заедно за дълго, дори до живот. Главните ценности на Козирога и Рака са дома и семейството, традициите на рода и децата. Ето защо бракът им с времето все повече укрепва.

Жена Водолей и мъж Рак

Съвместимост 66%: те създават не особено здрава и хармонична връзка, тъй като не умеят да се разбират. Водолеят е непредсказуема и свободолюбива жена, а Ракът – консервативен и подреден мъж. С времето тяхното неразбирателство ще нараства и бракът вероятно ще се разпадне. Хармоничната връзка е възможна, ако партньорите се научат да се вслушват в чуждото мнение и винаги да търсят компромис.

Още за водните знаци в няколко видео минути с Хули Леонис:

Източници:

За Радост Ангелова

Прочети още

зодия, влюбения мъж телец, ако ви харесва

Мъж Телец: как да го спечелим? Съвместимост с другите знаци

♠ Характеристика на мъж Телец ♠ Стихия, планети ♠ Камък, талисман ♠ Типична външност на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *