Зодия Риби (жена). Характеристика и съвместимост на жената Риби

Характеристика на жената от зодия Риби. Съвместимост: Мъж Риби-жена Риби. С мъж Стрелец, Дева, Козирог, Скорпион, Везни, Лъв и другите. Как да я спечелим за любов? Мнения.

Духовност и чувствителност, почит към красотата и хармонията – ето ценният бисер в короната на последният знак от Зодиака. Към него спадат дамите, родени в интервала между 19 февруари и 20 март.

Те са положителни личности, очарователни и обаятелни, много нежни. Обичат живота и му се радват. Обичат лекия стил на живот, не са родени да се борят и противопоставят.

Характеристика на жената Риби

Дамите от зодия Риби са истинско въплъщение на мъжкия идеал за жена. Те не са ярки и впечатляващи, не привличат внимание. Но веднъж докоснал се до нея, мъжът остава като упоен.

характеристика на една жена Риби
Жените Риби са идеалът за жена в много отношения

Тя е чувствителна, нежна и внимателна. Меката й сърцевина приема с любов и обгръща мъжа. Романтиката й е вродена. Драгоценното й качество е нейната женственост. А това е толкова съблазняващо…

Около жената Риби винаги има обожатели. Магнетичността й въздейства на всеки.

Мъжът край нея се чувства значим и незаменим. Жената Риби се обляга на мъжкото рамо толкова естествено, сякаш няма друга възможна роля.

Някои определят тази й характеристика като слабост, като невъзможност да се оправя сама. И наистина, тези жени търсят опека. Но не защото не са способни, а защото това е разбирането им за ролята на жената в света.

Водната стихия

Риби е воден знак и от тази стихия идва остра чувствителност и дълбока емоционалност, гъвкавост и възприемчивост към чуждо влияние. Водата му придава мекота и способност за дълбоки изживявания. Докато при мъжете от знака това не е точно плюс, то за жените е източник на магнетизъм.

Как да разберем мъж Риби и как да се държим с него

Отрицателните качества, които се пораждат от водата, са непостоянство, прекалена пасивност до меланхолия.

Планетата Нептун

“Фигурин

Планетата-покровител на Риби е Нептун. Тя има значимо влияние върху подсъзнанието. Активира фантазиите, мечтите, виденията и илюзиите. Създава мотиви за поведение, които трудно се разгадават отстрани. Затова жените Риби са интересни и вълнуващи. Тяхното поведение е непредсказуемо, душевността им – неразбираема. Те са обвити в загадъчност, която вълнува.

При положително влияние на Нептун дамите са с прекрасно въображение, вдъхновени, с творчески потенциал. Прекрасни музикантки са, с тънък слух. Те са мечтателки и винаги живеят в един по-възвишен свят.

При негативно влияние на Нептун жените Риби губят представа за границата между мечтание и реалност. Постоянно са в търсене и не намират удовлетворение. Това съсипва живота им, както и живота на любимия.

Жените Риби търсят утеха в алкохола и опиатите, когато не се справят с препятствията. В такива моменти Нептун ги прави зли и завистливи, лъжкини и манипулаторки.

Амулети и камък-талисман

амулети и талисмани като подарък за жена Риби
Давата Риби цени жестовете и вниманието
Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

На дамите от зодия Риби отиват морски амулети, които ги пазят от лошо настроение и изпадане в меланхолия. Те могат да ги носят на златна верижка като бижу – например златна рибка, медуза, раковина и други образи, свързани с водата и океана.

Ако жената изпада често в депресии, верижката трябва да бъде по-дълга и амулетът да се докосва до слънчевия сплит.

Полускъпоценни камъни в ролята на талисмани придават на дамите стабилност, ведрост, спасяват ги от страхове и тъмни предчувствия, подобряват съня им. Подходящи камъни са:

 • аквамарин при слаба нервна и ендокринна с-ма, увеличава устойчивостта и решителността;
 • сапфир за запазване на вътрешната енергия и срещу енергийни вампири;
 • аметист за увеличаване на личното щастие, за душевен мир и спокойствие.

Щастливи числа

За зодията са 6,7 и 11, за игри на късмета – 8, 13 и 18.

 • Цветове: синьо – светло и турско, зелено.
 • Цветя на жените Риби: теменужка, незабравка, нарцис.
 • Благоприятен ден: понеделник и четвъртък. За тези дни дамите трябва да оставят всичко, което искат да не се обърка.
 • Благоприятен часови диапазон: 10:00 – 12:00 ч.

Подарък за жена Риби

Тези дами са загадъчни и противоречиви. Да им се избере подарък, е истинско предизвикателство.

Подаръкът трябва да е изящен и красив. Ако е шал – да е ръчно рисуван. Ако е дреха, да е дизайнерски модел. Ако е пътешествие, да бъде до екзотична страна.

Всякакви предмети за глезене са добре дошли – хубав парфюм, соли за вана, козметика за коса, украшения.

Евелина Лютова

Какво да не купуваме: банални предмети от бита, евтини стоки. Ако нямате възможност за стойностен подарък, по-добре купете разкошен букет цветя, но не купувайте тиган.

Силни страни на жената Риби

Дълъг е списъкът от прекрасни качества на дамите от тази зодия: спокойствие, уравновесеност, безконфликтност, доброта. Те са тактични и добронамерени, нежни и състрадателни. Да добавим и още: интелигентни и оригинални, с богата душевност и разностранни интереси.

Силни страни на жената Риби
Любовта: център за Рибките

Тези дами са благородни и великодушни. Умеят да съчувстват и го правят от сърце. И обратно – при трудности те умеят да приема съчувствие и помощ и го правят приятно естествено.

Силно качество на жената Риби е способността й да избягва конфликти. Като истинска риба тя се изплъзва от конфликтните точки, успокоява агресията, внася баланс и бързо хармонизира ситуацията.

В случай че решаването на проблема не е в нейни ръце, тя просто напуска полесражението. Нищо не е в състояние да задържи жената Риби насила в сложна ситуация. Тя обича хубавите отношения и не търпи скарване.

Спокойствието е висша ценност за дамите от зодиакален знак Риби.

Недостатъци на жената Риби

Любовта към спокойствието поражда и отрицателни качества у жените Риби. Първо, те го гонят с всякакви средства. Второ, нерядко спокойствието се изражда в мудност, пасивност, нежелание за действие.

Водещият тон в тези дами е песимизмът. Нерядко те са тъжни и потиснати, изпадат в депресия. Малките неприятности им обръщат колата и ги обезверяват.

Жените Риби обичат да заемат ролята на беззащитни, слаби и нуждаещи се от постоянна подкрепа. В същото време те са разточителни и добре си угаждат.

И не на последно място – ревниви и завистливи.

Дамите от знака разбират недостатъците си и внимателно ги крият.

Слаби места при зодия Риби са нервната и лимфната с-ми, както и храносмилането. Психиката им е слаба и често отключват заболявания.

Личност, здраве, външен вид

Жените от зодия Риби се раждат и живеят в свой вътрешен свят, изграден от романтични представи. Те не са приспособени към трудностите на реалността. Не са борбени, нито устойчиви. Външните енергии им влияят и ги разсейват. Те не могат да бъдат целенасочени и упорити.

Личността

Жената Риби е мярка за женственост и ранимост. Съблазнява, без да се труди, само с излъчването си.

Тя е интелигентна, умна и с широк обхват на интересите си. Много е интересна за общуване, желан събеседник, защото добре изслушва, но и има широки познания.

Обича изкуството и изяществото. Влече я към висшето общество, има изисквания към обкръжението си.

Някои Риби са със силен характер, но дори и тогава живеят в ролята на нуждаещи се от мъжка закрила. Тяхно вътрешно убеждение е, че не са родени да се борят. Затова има мъже.

Жените от зодиакален знак Риби са силно повлияни от Луната. На пълнолуние те изпитват прилив на положителна енергия, а на новолуние – обратно, липсва им енергия. Тогава живеят по-пасивно и изчакват да мине неблагоприятният период. Когато Луната се намира в Риби, трябва да приемаме повече въглехидрати, захари, хлебни изделия и т.н. Повече тук: В темата за Лунната диета.

Външен вид

Депресия при жена Риби
Дамата Риби понякога е депресирана и само тогава позанемарява външността си

Жените Риби изглеждат прекрасно, без да са натрапчиви. Те не блестят, но са отлично облечени. Няма да ги видим несресани или без маникюр. Обичат хубавите вещи, хубавите дрехи, парфюмите.

Здраве на жената Риби

Тези дами са нежни не само вътрешно, но и външно. Здравето им е непостоянно, нестабилно. Податливи са на външни фактори.

Най-слабото им място са дробовете, краката и очите. Задържат течности, развиват ревматизъм, склонни са към доброкачествени образувания.

На ниво психика са застрашени от болести заради нежната си душевност и вроден песимизъм.

Жените Риби се интересуват от здравето си, но не се доверяват на медицината. Предпочитат да се следят сами и после разчитат на народните целители.

Жената Риби в любовта

Според едно клише, тя е създадена за любов. Обича и обича да бъде обичана. Да има твърдо рамо, на което да се обляга. И да бъде нежен океан, в който любимият да се разтвори. Не случайно за вниманието и чувствата на жената Риби има опашки от желаещи. Около всяка такава дама кръжат ухажори, които се надяват да спечелят вниманието й.

Какви мъже се харесват на жената Риби?

Той трябва да е активен, инициативен и настойчив. Тя няма да преследва, нито да вземе решение. Ако никой нищо не прави, флиртът им ще продължи безкрайно.

При създадена връзка, жената Риби се отдава напълно. Но иска насреща преданост и силни чувства. Без дълбочина и интензивност на чувствата тя не би оцеляла.

Жената Риби не може да бъде излъгана. Тя има уникална интуиция, тънка чувствителност и усеща емоционалното ниво на партньора си, още преди той да си е дал сметка за него.

Затова тези жени са и опасни. Те четат душата на мъжа като от книга.

Как да разберем, че е влюбена?

Любовта е център на живота за жената Риба и в същото време е нейна слаба точка. Влюбената Риба е с разклатена психика. Тя може да се смее и после да плаче без повод. Настроенията й се менят, ако не е сигурна в чувствата на отсрещния.

Необходимостта й от внимание и грижа се увеличава. Става много чувствителна към отсрещния.

Рибите търсят да се уверят, че са обичани, че на чувствата им се отговаря с взаимност.

Влюбеността им се разпознава и по тяхната всеотдайност. Те са верни и предани към този, когото обичат.

Как да я спечелим?

Жената Риби в любовта
Жената Риби обича да угажда на партньора си във всяко едно отношение

Жената Риби се нуждае от настойчивост, силна ангажираност. Трябва да показвате чувствата си отново и отново. Но не минавайте границата на настойчивостта. Там, където тя не помага, ще помогнат милите жестове.

Жената Риби е отворена към всякакви жестове на нежност и внимание. Колко по-оригинално, смело, неочаквано, толкова по-добре. Тя приема и отчаяните жестове, защото те са свидетелство за силни чувства.

Как да си я върнем обратно?

Това е възможно, ако чувствата й са силни. Жената Риби не е користолюбива и пресметлива. За нея няма друго основание да бъде във връзка, освен любовта. Затова ако няма любов, вероятността да се върне обратно е нищожна. Не губете време, както се казва.

Съвместимост на жената Риби

 • Жената Риби + мъж Рак. Той е по-динамичен и практичен и ще я заземява периодично. Иначе идеално си пасват за любов и брак. Разбират се добре, живеят на една вълна;
 • Жената Риби + мъж Скорпион. Лесно се настройват един към друг и рядко имат противоречия. Поначало грубият Скорпион тук е максимално внимателен и грижлив;
 • Жената Риби + мъж Риби. Тяхната съвместимост изглежда логична, но в реалността не става така. Прекаленото фантазиране и мечтателство пречат на връзката да се развива;
 • Жената Риби + мъж Овен. Това съчетание стъпва на физическото привличане и сексуалността. Любовният живот е „уау“, но партньорите трудно контактуват и се чувстват неразбрани;
 • Жената Риби + мъж Лъв. Тя е нежна, а той – мъжествен. Би могло да е като в приказка. Но тя има потребност от внимание, а той е центриран върху себе си;
 • Жената Риби + мъж Стрелец. На сексуален план тази връзка е супер, най-добрата в живота. Иначе между тях зее непреодолима пропаст и море от скука. Той е меланхоличен и слабо се интересува от нейните чувства;
 • Жената Риби + мъж Телец. Те имат различни темпераменти, от което произтичат проблеми. Телецът е реалист и не разбира фантазирането. Тя търси душевна чувствителност, той – физическо удовлетворение;
 • Жената Риби + мъж Дева. Той се нуждае от интелектуално единение, а тя – от чувственост. Той иска спокоен и стабилен дом, тя – романтика. Но връзката не е обречена. Рибата е склонна да смени фантазиите си за комфорт и стабилен съпруг;
 • Жената Риби + мъж Козирог. И двата знака имат сложен вътрешен свят, в който никого не допускат. Но в тази конфигурация те се разтварят, напълно се разкриват. Това е като чудо, от което се ражда изключително здрава връзка;
 • Жената Риби + мъж Близнаци. На ниво душевност двата знака си пасват. Близнакът се интегрира в мечтите на партньорката си. Но щом се стигне до отговорности, той изчезва. А тя се нуждае от реална опора;
 • Жената Риби + мъж Везни. Те живеят в свой свят и се разбират отлично. Но и на двамата липсва практичност, така че скоро битовите проблеми надделяват. Ако той поеме ежедневието (не му е лесно), връзката се оздравява;
 • Жената Риби + мъж Водолей. Те си даряват страст и нежност. Но в живота не им е лесно, защото и двамата трудно излизат от богатия си вътрешен свят. И чакат от другия да осигури уютен дом и финанси.

Сексуалният живот на жената Риби

Любовта е сцена за жената Риби. Тя плува в свои води – чувства и сексуалност. Създава на половинката си прекрасни усещания, глези го, поднася му разнообразни усещания.

Рибката обича да радва партньора си. Тя проучва какво му се харесва и му го осигурява. Няма значение какво ще трябва – секси бельо или еротичен филм, или реализиране на фантазиите му.

Отрицателна (за нея) страна е, че в стремежа си да угоди на мъжа, жената Риби лесно изпада в подчинено положение и зависимост.

Жената Риби в брака

Рибката изпада в положение да избира, когато реши да се обвърже. Причината е, че около нея винаги има много поклонници.

Но как точно избират тези дами, остава в сферата на непонятното. Нейните критерии не са очевидни и често изненадват. Просто тя обръща внимание на дребни за другите, но фундаментални за самата нея фактори.

Семейното щастие на жената Риби може да се взриви заради мечти и илюзии и заради идеалистичния й поглед към хората.

Жената Риби има добър брак, ако мъжът е авторитетен, изглежда добре и й създава добър стандарт на живот.

Той пък получава грижовна и много обичаща го жената, която е напълно отдадена на щастието на съпруга си.

Жената Риби и децата

Жената от тази зодия с радост се оттегля от активен живот, за да се грижи за децата в ролята на домакиня. Децата са нейно главно щастие и мисия в живота. Тя им отдава цялото си внимание, надежди, грижа. Тя преживява и техния живот, вълнувайки се за всичко.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

Но Рибката рядко издържа да има много деца, защото твърде съпреживява и се изтощава. По-често тя остава с едно дете, но му дава всичко.

Професия и финанси

Работата и кариерата не заемат голямо място в живота на Рибата. Повечето дами въобще им обръщат гръб. Някои представителки се придвижват по кариерната стълбица, водени от вродения си стремеж към елита и високото положение.

Подходящи за дамите от тази зодия за социалните професии, свързани с грижа за хората. Особено са силни в длъжности, от които се изисква съчувствие и способност за съпреживяване. Затова Рибите стават чудесни учители, възпитатели, психолози. Друго силно поле за тяхната изява е сцената и творчеството.

Финансово благополучие

Финансите са много важни за Рибите. Те държат на добрия, уреден живот и просто не умеят да понасят несгоди. Една Риба трудно ще се задържи при слаб финансово мъж, защото битовите неблагополучия ще съсипят двойката.

Още информация и източници на английски: Психологически портрет на жената Риби; * Кариера, външност и любов.

Жената Риби не обича да се съобразява, да икономисва, да заделя. Тя обича да харчи – за себе си и за любимите си, да твори красота и уют. Ако съпругът й осигури богат живот, тя ще му се отплати с чувствен разкош.

А вашите впечатления от тази зодия какви са?
Споделете мнения за Рибите в коментарите или директно в нашия форум ТУК!!

Във видеото се разказва за аспекта Риби, който всеки от нас носи в себе си:

За Ивелина Димитрова

2 Мнения

 1. Йовка Ангелова

  Жената Риби преди всичко има така наречения светоглед на психизма, тоест тя вижда директно в душата на отсрещния човек. Мила и добра е и знае как да те предразположи към доверие, да ти влезе под самата кожа. Тя е себеотрицанието и емпатията. Най-добрият слушател, но който не само слуша, а и разбира.

 2. Миленката

  Моята характеристика за зодия Риби по принцип е, че те са малко потайни, но са много чувствени един вид. Не можеш изобщо да разбереш какво им е в главата. В същото време те теб те разбират винаги и това идва от планетата им Венера. Ако искаш да разбереш някого, каква е неговата мотивация, попитай Рибите. И най-вече попитай някоя жена от тази зодия. Съвместимостта им по тази причина е доста голяма, но те не са ок с хората, които ги нараняват, а такива могат да бъдат материалистичните рационални Телци и Близнаците. С мъж Риби жената Риби се разбира добре, ако са изпълнени един куп други условия. Как да я спечелим? Бъдете искрени с нея и извадете чувствата си наяве.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *