Жената Овен: Характеристика. Съвместимост на жена Овен с мъж Везни, Стрелец и др.

Жена Овен: силни и слаби страни. Талисмани, щастливи числа и дни. Съвместимост ♠ Обща характеристика на жена Овен ♠ Стихия ♠ Планета-покровител ♠ Външност ♠ Характер ♠ Типове жени Овен ♠ Здраве ♠ Подходящи професии ♠ Кариера и финанси ♠ Отношения ♠ Сексуалност ♠ Любов ♠ Брак ♠ Мъж на мечтите

Овен е I-ят знак на Зодиака, символизиращ активното проявяване в триизмерния ни свят. Символът му е глава на овен. Той внушава настъпателна мощ, стремеж към живота, инициативност и смелост. Овен е кардинален, сух, подвижен, холеричен знак.

Обща характеристика на всяка жена Овен

характеристика на жена Овен
Тя е красива и опасна

Жената Овен е надарена с много мъжки качества, на първо място – стремеж към лидерство в кариерата и в партньорските отношения. Нейната вътрешна енергия я провокира винаги да ръководи и да казва на околните как да постъпват във всякаква ситуация.

Представителките му са свикнали да говорят, преди да помислят. Те с лекота вдигат скандал, но бързо се охлаждат и забравят обидите.

Не чакайте дамата Овен да ви се извини, нито да признае своя грешка. Но тя е способна на много малки, приятни постъпки, чрез които индиректно ще се реваншира.

За тази умна и пряма дама най-голямата ценност не са любовта и брака, защото тя е разностранно развита и има множество интереса. Жената Овен е готова да живее без мъж, при това без да изпита дискомфорт или самота.

Стихия

Стихията на Овена е огънят. Той награждава хората от знака със сила, стремителност и неукротимост.

Още в текста: ♠ Как да свалим жена Овен ♠ Жена Овен като домакиня ♠ Като майка ♠ Подарък за жена Овен ♠ Съвместимост с мъже от другите знаци

В тригона на огъня участват още Лъв и Стрелец. Овенът се отличава с известна агресивност във всички области – и в работата, и в емоционалните връзки. Той е способен моментално да променя насоката на дейността си и бързо да се вдигне след неуспех.

За най-слабите от Овните огънят е пагубен. Те нямат силата да понесат собствената си енергия и буквално изгарят в собствения огън. Но на останалите стихията дава способността да завладяват ума на другите, дава им стремеж към власт и жажда за приключения.

Никак не е странно, че именно Овните често получават изгаряния, понякога и сериозни. Това идеално илюстрира как мнозинството Овни не умеят правилно да използват това, което им е дарено свише.

Планета-покровител Плутон

Във физическият свят Плутон съответства на творческата сила на вакуума, който създава частици от нищото – виртуални частици, най-малкият квант на пространството. Плутон е планета, която дава на човека енергия.

 • Ден от седмицата: вторник.
 • Числа: нула и двуцифрени, сумиращи се до 10. Например 19, 100, 28, 118, 37, 91, 46, 73, 55, 82, 64 и т.н.
 • Вещества на Овен: плутоний, желязо, пластмаса, стомана.
Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Плутон е първичният и невидим свят, съкровен творец, творческа сила на Абсолюта, могъщ източник на духовна сила, енергия на Шамбала, вожд, пълководец, лидер, кумир и звезда.

Камък талисман на Овенхарактеристика на жена Овен

Червен аметист, ален гранат, корал, светли рубини, червен яспис.

Външност на жената Овен

Тя е убедена в своята неотразимост и има право. Недостатъците във външността й се компенсират с грижите, които полага за себе си, с ярка индивидуалност и увереност в себе си.

Ще е чудо дамата Овен да мине покрай огледало и да не се огледа.

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Без значение от възрастта и обстоятелствата, тя винаги поддържа висок стандарт. Ако в момента не изглежда достатъчно добре, например защото е болна, тя ще приеме като оскърбление дори искрено изразеното съчувствие от околните.

Маниерът й на обличане отразява нейната увереност. Овенът предпочита делови или спортен стил, но жените излизат от рамките на добрия вкус. Както ида са облечени, те са с 2-3 дози ексцентрични и отличаващи се.

Убедени в своята красота, тези жени може и да не се гримират. Но пък ако се гримират, никога няма да изберат пастелни тонове.

Предпочитаните аромати също са силни, смели и завладяващи. Тези дами се усещат по парфюма, още преди да се появят в зрителното поле.

Накратко жената Овен знае как да очарова и да бъде запомнена завинаги.

Черти на характера

Типичната представителка на знака е страстна, честна, праволинейна, открита, самоутвърждаваща се, демонстративна, инициативна. Тя е личност с огнена енергия. Вдъхновена и вдъхновяваща, пионер и любител на новите решения. Тя пробива там, където другите не могат, защото винаги е готова да прегърне нови решения според новите обстоятелства.

Преимущество на характера – бързина на действане, умение да управлява и ръководи, способност да подчини всички, ентусиазъм, предприемчивост, интерес към обновлението, жажда за първенство.

Евелина Лютова

Характерни са сърдечност, благотворителност. Слънцето й дарява въздигане на базата на добросърдечност и благотворителност.

Отрицателни черти – прекалена независимост, свободолюбие до загуба на здравия смисъл, властолюбие до пълно противоречие с другите, прекалена до обидна откровеност, раздразнителност.

Характерни са егоцентризъм, необуздани страсти, грубост, диктатура, силови методи, амбициозност, нездравословно честолюбие, склонност към преувеличение, разточителност, склонност да се изпада в крайности.

Слаба страна (уязвимост) – винаги защитава егото си. Светът на Овена е агресивна среда и тя реагира на него с агресия. Винаги стои страхът да не бъде забелязана, да се разтвори в масата. Оттук идва и постоянната необходимост да се доказва.

Според източната философия Овенът е жертва. Неговият импулс е последен изблик преди края. Завоювайки, побеждавайки, той губи интерес. Заинтересован е само да показва силата си.

Слънцето е сексуална планета за жените. Попадайки в Овен, дамите не придобиват повишена сексуална потребност, а само огнен темперамент.

Жена Овен – характеристика на поведениетохарактеристика на жена Овен

Тези жени са умни, напористи, самолюбиви. Характерът им прилича на мъжки. Те са много самостоятелни. Рядко прибягват до чужди услуги и помощ, особено ако могат да се оправят сами.

Жената Овен не се оплаква от живота или от нещастна участ. Тя се старае да не издава болка, умора, не плаче пред други. Наистина притежава огромна сила на духа.

В този знак откриваме жизнерадостни, весели и безстрашни дами, които водят активен живот, спортуват и са вечно в движение. Те обичат удоволствията, риска (и хазарта), приключенията, пътуванията. С възрастта жизнените им сили леко спадат, но наистина леко. Те само намаляват жизнените обороти, без да се отказват от любимия си активен живот.

Типове жени Овен

 • Подтип воин, свързан с Марс. Характерни: сила, властност, липса на мекота в характера. Подчинява се само на по-голяма сила;
 • Соларен подтип, свързан със Слънцето. Символ е Атина Палада – мъжествена и мъдра жена-воин. Тя е благороден воин, рицар. Няма грубост и острота, а дори се открива известна изисканост;
 • Песимистичен подтип, свързан с Плутон и стихията вода. Той е мрачен, склонен към песимизъм, нещо го потиска. Характерна е активна сексуалност, възможни сексуални отклонения. Склонност към разрушение;
 • Подтип агнец, свързан с Венера. Външно създава впечатление за мек, кротък човек. Този подтип е мек, кротък, отстъпчив, сантиментален, но вътрешно запазва главните качества на Овена. Жените са миловидни, с трогателно вирнато носле, но с масивна челюст, която издава истинската им енергия.

Здраве на жена Овен

Родените под знака да избягват простуда и напрягане на очите. Да се преглеждат при стоматолог и да си спестяват умственото натоварване. Овните са податливи към пристъпи на главоболие, треска, кожни заболявания, разстройство на паметта, невралгии на главата и лицето, нервно изтощение.

За жената Овен е желателно с напредване на възрастта да съкрати количеството на храната и да избягва мазните ястия, които причиняват атеросклероза.

Подходящи професии за жена Овен

Овенът веднага отхвърля професии, които предполагат рутинна работа, монотонни действия, дълго пребиваване на едно място.

Те избират занимания, които им позволяват инициативност, активност и смяна на обстановката.

От друга страна ще срещнем много Овни, които работят от дома и за себе си. Там те няма кого да командват, но са си спечелили пълна свобода.

Жената Овен се чувства отлично в големи колективи, където се удовлетворява потребността й от социални контакти. Ще я видим добре реализирана като политик, журналист, търговец или търговски представител, преподавател, специалист по рекламата и маркетинга. Имат ярко изразена търговска жилка.

характеристика на жена Овен
Символът на знака

Друга част от Овните се реализират в силовите структури – полиция, армия, спасителни служби.

Овните са невероятно артистични и за дамите се очертава отлично поприще в артистичните професии. Силното им телосложение им дава бъдеще в спорта.

Прекрасната половина на знака се чувства еднакво комфортно в мъжките и в женските професии. Отдават им се занимания в сферата на дизайна, модата и козметиката.

Плутон предполага успех в:

 • Eлектронната промишленост, енергетика, компютри, космонавтика, нови технологии;
 • Телевизия, политика, рекламна индустрия;
 • Шоу-бизнес, поп-култура, представления и демонстрации;
 • Състезания, гонки, бокс, йога;
 • Мафия, групировки, специални служби.

Кариера и финанси

Жената Овен няма как да е доволна с ролята на домакиня. Тя не би захвърлила работата си заради мъж и деца. Нерядко тези дами правят избор в полза на кариерата и отлагат семейството, докато могат, или го съвместяват, доколкото не страда служебното им издигане.

Жената Овен създава добро семейство, ако мъжът й не ревнува от работата, подкрепя я и съпреживява нейните успехи.

Понякога за мъжа е трудно да съжителства с бизнес дама или лидер от висока класа, който е свикнал да командва и да се разпорежда. И все пак е възможно.

Отношения с жената Овен

Сексуалност

За жената Овен сексът е една от радостите в живота, която тя не игнорира. Най-много я радва мъж, равен на нея във всичко, а не баща или покровител. Тя харесва силните мъже – активни, ентусиазирани, непосредствени.

В леглото тези дами са сантиментални, романтични, страстни, но едновременно с това практични.

Любов

Жената Овен се влюбва в можещи мъже, способни на всичко. На нея й трябва влюбеност, страст, роман, а героят трябва да е като от мечтите й.

Когато срещне такъв мъж, тя поема инициативата и няма притеснение сама да му предложи брак.

Брак

Жената Овен се нуждае от продължителни стабилни отношения. Тя става нежна съюзница, която не се съмнява в достойнствата на избраника си. Докато се изкачва по кариерната стълбица, нейният съпруг е неин задушевен приятел, с който дели всички радости и мъки.

В същото време жената Овен не е лесна за съжителство. Тя е енергична и следването на нейния темп коства сериозни енергийни загуби.

Съпругът на жената Овен трябва да понася нейната независимост и желанието й да доминира. Освен това тя няма да се усамотява. Около нея винаги ще гравитират някакви хора и влюбени ухажори.

Мъж на мечтите

Какъв мъж подхожда на жената Овен? Астролозите казват, че най-добри партньорства тези дами създават със следните зодиакални знаци: Лъв, Близнаци, Стрелец, Скорпион, Водолей.

Как да завоюваме жена Овен?

Тя ще се влюби, ако признае вашето умствено превъзходство. Вашата външност също играе голяма роля – главното е да изглеждате добре и да личи, че полагате грижи за себе си.

характеристика на жена Овен
Една взривоопасна комбинация

Този тип дами нямат проблеми с инициативата, обаче властният партньор й подхожда повече от всичко. Овладейте понятието „секс с мозъка“ и ще стигнете до прословутата точка G на дамите от първия знак.

Как да общувате с жена Овен? Бъдете неин рицар, галантен и силен. Тя ще ви прави подаръци и ще ви ухажва. Но забележете: същото ще очаква и от вас. Тя е самостоятелна и спокойно поема мъжки товари. Но забележете: тя очаква любов и грижа. Не се подлъгвайте по силата й и не пестете внимание.

Жена Овен като домакиня

Това е невъзможно противоречие. Жената Овен не умее да бъде домакиня, нито да се отдава изцяло на семейството си. В личния живот тя е разточителна. Не се замисля за семейния бюджет и дали парите ще стигнат. Харчи с лекота, с последните пари приготвя богата вечеря.

В дома й е чисто (само на видимите места). Не обича домашната работа, но се справя с нея. И все пак тя бърза да приключи със задълженията и да се отърве от тях – светът е прекалено интересен, за да се губи време за ежедневни дреболии.

Жена Овен като майка

Тя обича децата. Но преди това доста отлагат като смятат, че не са емоционално и физически готови да бъдат майки. Намеците на околните възприемат като нагазване на личната свобода.

А когато се появят децата, дамите Овен стават добри майки. Те дават на децата си необходимото – в емоционален и в материален план.

С удоволствие общуват с децата си, защото са запазили много детство в себе си. От обратната страна те са любими майки, защото винаги са весели и жизнерадостни, пълни с енергия за игри и забавления, щедри и интересни.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

Подарък за жена Овен

Заложете на нещо атрактивно, забележимо, впечатляващо. Търсете нестандартни подаръци, които ще я отличат от тълпата. Тя обича техниката, затова отличен избор би бил последният модел на дадения вид уред. Или най-новият смартфон.

Източници и още инфо на английски (ако не знаете езика, и Гугъл транслейт ще свърши работа): Прочути жени от Овен; * Характеристика на нежната половина от знака; * Щастливи числа, покровители, стихия и др. детайли на знака.

Събрали сме някои прекрасни идеи за подаръци ТУК:

Идеи за луксозен подарък за жена. Топ 10 маркови подаръци 2021

Съвместимост на жена Овен

 • Жена Овен + мъж Овен. Те са ярки индивидуалности, които създават взривоопасна връзка. Любовта им избухва като пожар и може да предизвика същите последствия;
 • Жена Овен + мъж Телец. Те могат да се заобичат силно, нежно и завинаги. Той е привлечен от нейната енергия, а тя – от неговата стабилност. Дали ще им бъде достатъчно?;
 • Жена Овен + мъж Близнаци. Тя бързо се пали и изстива, а той е лек и въздушен. Общото между тях са краткотрайните чувства и емоции. Той е удовлетворен, но тя – не;
 • Жена Овен + мъж Рак. Тя е упорита, а той – нерешителен. Те ще се карат, а после ще се сдобряват така сладко, че ще се пристрастят към своите скандали;
 • Жена Овен + мъж Лъв. 100% съвместимост. Идеалната огнена двойка – ярки, енергични, бързо избухват и бързо се потушават;
 • Жена Овен + мъж Дева. Ако тя е пожар, той е портативен пожарогасител. Удобен, практичен и своевременен;
 • Жена Овен + мъж Везни. Ролите са обърнати – тя ръководи, а той пластично я следва. Но и на двамата това положение се харесва;
 • Жена Овен + мъж Скорпион. Тя не може да чака и поема инициативата. А той обича жената да бъде самостоятелна;
 • Жена Овен + мъж Стрелец. В отношенията им има много страст, почерпена от огъня. Той гори с равен пламък – топъл, приятен, без да изгаря. Обича простите и леки отношения. Дали ще издържи на нейния напор?;
 • Жена Овен + мъж Козирог. Тя трудно ще се влюби в такъв сухар, но ако го направи, ще му покаже истинският пламък на любовта. В него ще намери желаната надеждност. Но проблемът е, че на тази двойка няма да достига нежност и мекота;
 • Жена Овен + мъж Водолей. Те са непонятни един за друг. Тя търси страст, той – приятелство. Отношенията им ще напомнят играта на котка и мишка;
 • Жена Овен + мъж Риби. Тя е активна и напориста, а той – мек и бездействен. Възможно е тя да успее да го зареди.

ТУК: Нежност и магическа същност на жена Риби.

И още за любовните предпочитания на жената Овен във видеото:

За Радост Ангелова

Прочети още

12 леене на куршум, олово, фигури, значение, восъколеене

Леене на куршум. Значение на фигурите при леене на олово. Восъколеене

Много от специалистите по леене на куршум или олово се занимават и с восъколеене. Също …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *