Теодора Духовникова след Дяволското гърло: ново през 2020 г?

♠ Последни новини от юни 2019 г. ♠ Коя е Теодора Духовникова ♠ Биография ♠ Родители ♠ Началото: детство ♠ Личен живот ♠ Съпруг Стефан Духовников ♠ Сватбата ♠ Дъщери ♠ Целувки с колеги ♠ Трето дете? Изпитанието: рак на гърдата ♠ Голи снимки на Теодора Духовникова

Още в текста: ♠ Филми, роли и предавания : ♠ Леден сън ♠ Прогноза ♠ Капитанската дъщеря ♠ Под прикритие ♠ Дървото на живота ♠ Бойка: Фаворитът ♠ Вездесъщият ♠ Дъвка за балончета ♠ Откраднат живот ♠ Дяволското гърло ♠ Интервюта ♠ Контакти и социални мрежи

Коя е Теодора Духовникова?

Този въпрос зададе Мартин Карбовски на гостуващата му Теодора през 2013 г. Тогава красивата актриса отговори: Ох, колко бих искала и аз да зная. И аз още се питам и я търся. Изненадвам се. Тъкмо си мисля, че съм я намерила и изведнъж направя нещо и си казвам: Е, това не си ти!

Постерът в студиото на Карбовски изобразява филмово превъплъщение на актрисата с надписа „Сбъдната жена“. Оказва се отлично попадение. Актрисата тръгва с летящ старт от сцената на театър „София“ и всяка крачка й е напред и нагоре. Влюбена в актьорската игра, тя открива изграждащи и вълнуващи ангажименти и не остава без възможност за добра реализация.

Биография на Теодора Духовникова

  • Кариера: актриса
  • Рождение: 14.12.1977 г.
  • Години: 42
  • Месторождение: София
  • Ръст: 170 см
  • Семейно положение: омъжена за Стефан Духовников
  • Деца: две дъщери

Зодия на Теодора Духовникова: Стрелец. Разположението на звездите й придават дружелюбност, очарование, омагьосваща външност и една откровеност, от която може да ви се приплаче. Тези дами побъркват с липсата си на деликатност, но го правят така мило, че накрая се чувствате поласкани. Тук имаме огромна честност, никаква лъжа и подправеност, много прекрасни качества, за които други знаци само си мечтаят.

Стрелецът в Теодора й помага в професията и умножава магнетичното й излъчване, което тя демонстрира на сцената.

Родители на Теодора Духовникова

Теодора Духовникова, актриса
С мама и татко на плаж

Рожденото й семейство е Иванови. Майка й е медицинска сестра, баща й – инженер. Живеят в София, но корените им са в Казанлък.

Родителите на Теодора нямат отношение към изкуството, но забелязват артистичните й заложби много рано. Не ги спират, а обратно – подпомагат ги. Тя остава много близка с тях и досега. Миналата година много медии отразиха факта, че актрисата е отишла на море именно с родителите си.

В интервюта Теодора отдава вродените си заложби на дядо си от Казанлък. Той е бил артист по душа – пишел стихове, свирел на цигулка, обожавал класически композитори като Моцарт и Равел. Участвал в местно литературно движение, а на чардака в дома му се организирали любителски постановки.

Така Теодора започва от много малка да чете, на 5 г. написва есе. В детската градина показва талантите си и в характеристиката й написват: артистичност. Чете приказки на децата за заспиване и го прави изразително.

“Фигурин

През ученическите години чете много. По-голямата й сестра я увлича и по музиката. Теодора учи в Нац. гимназия за древни езици, където още повече обогатява общата си култура. Любознателна, тя се развива и черпи от въздуха – знания, вдъхновение, мечти.

Началото: детство

Теодора смята, че се е родила съм любов към актьорската игра. Още на 3 години разбира каква иска да стане и какъв ще е животът й. След това само трябва да следва пътя си.

Родителите й я подпомагат, като я записват в детска театрална студия към театъра „Сълза и смях“. Тогава е на 8 години. Следват снимки за БНТ, за „разни филмчета“, както самата тя се изразява. И така, без лутане и колебания Теодора логично стига до нужното образование.

През 1997 г. влиза в НАТФИЗ при пpоф. Сн. Танковска и покойния Андрей Баташов. През обучението си е очаквано добра, с интересна външност, прекрасно телосложение, талант и желание, дори пълна отдаденост и любов към сцената. Представя се отлично.

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Затова никой не би се изненадал да научи, че с излизане от Академията тя е буквално грабната за една от престижните сцени: на театър „София“. През 2005 г. тя е поканена в Народния театър „Иван Вазов“.

Личен живот

Теодора Духовникова дели живота си на два периода – преди и след Стефан Духовников, нейният съпруг.

Преди Стефан тя се е влюбвала и винаги щастливо – била е с любимия човек. Но това са били детски любови, преживени от едно дете, разказва актрисата.

Съпруг Стефан Духовников

Стефан Духовников и Теодора
Стефан Духовников и Теодора преди и сега.

Той е бизнесмен, притежава два добри ресторанта в столицата. Произхожда от заможно семейство на известен и уважаван акушер-гинеколог.

Жълтата преса обявява Стефан за достатъчно богат, за да издържа семейството си сам, и то много добре. Съпругата му би могла да не работи, отбелязва hotarena.net. Но Теодора не почива, тя осъществява мечтата си.

Теодора и Стефан се срещат през 2002 г. на морето. Бояна се ражда през 2004 г. Сега е навършила 14 г. Когато е на 3-4 г.,  решават да сключат брак. Не им се получава веднага.

Животът на Теодора и Стефан странно се нарежда в този ред: запознанство, дете, опит за сватба, опит за сватба, сватба, пак дете. И са все заедно.

Сватбата

Тя се случва от третия път. Поначало двойката не бърза да се подпише. Ражда се дъщеричката им Бояна. Първият път организацията на сватбата се осуетява от нещастно събитие в рода. Вторият път се случва нещастие със самата Теодора – тя катастрофира и тържеството отново е отложено.

Евелина Лютова

Сватбата се случва от третия път и малко напук, както казва самата актриса. Правят я много скромна, далече от общественото внимание. Гостите им са едва петнайсетина души, мястото – живописното с. Лещен. Там в местната църквичка Стефан и Теодора се венчаят, а малката Бояна е шаферка в костюм на ангелче.

По-късно се ражда втората им дъщеря Ема. Днес тя е на 8 г.

Целувки с колеги

През 2015 г. Теодора е хваната от обективите на Николета Лозанова (предаването „Папараци“ по bTV) в страстна целувка с актьора Калин Врачански.

Актрисата твърди, че целувката е приятелска, но сайтовете раздухват случая. Но факт, че тази криза не разклаща семейството.

Теодора Духовникова, актриса
Целувката с Калин

Няколко години по-късно има идентичен случай, но този път с актьора Юлиан Вергов. Двамата са заснети в страстна целувка. Сайтовете отново алармират за любовна връзка, а Теодора отново отговаря по идентичния начин – ние сме приятели.

По същото време двамата си партнират в „Откраднат живот“, където Духовникова влиза в ролята на раковоболна.

Още по повод кадъра с Врачански Теодора обяснява, че подобни целувки са типични за актьорските среди. Такива се разменят и между жени. И за потвърждение на думите й идва фотос с актрисата Луиза Григорова.

Теодора Духовникова, актриса
Целувката с Луиза

Тук вече никой не се съмнява в интимности. Теодора е най-добра приятелка с Луиза и става една от двете куми на сватбата й. За тази история разказваме по-детайлно ТУК:

Луиза Григорова: Гола, дива и щастлива. Височина, бременност, биография

Днес Теодора и Стефан са пример за дълъг брак – почти странно дълъг за актьорските среди. Нещо повече:

Семейството иска трето дете

През февруари 2019 г. някои сайтове пишат, че Теодора обмисля да роди трето дете. Тя е на 42 г. Само месец по-късно излиза друга информация – че семейството е направило опит за осиновяване.

HotArena съобщава, че съпрузите са се спрели на конкретно дете, но неочаквано се оказало, че неговото здравословно състояние не позволява осиновяване. Актрисата споделя, че детето се нуждаело от специално лечение, поради което лекарите му не позволили то да отиде в семейство.

„България днес“ обобщава, че след разочарованието семейството вече не мисли за трето дете. Но дали е така, предстои да видим.

Изпитанието: рак на гърдата

През 2018 г. Теодора минава през страшно изпитание. Минава го успешно и достойно, проявявайки огромна сила на духа.

Откриват й рак на гърдата. Случва се на сравнително ранен стадий, защото тя е сред дисциплинираните жени, които редовно се преглеждат. Ранното откриване позволява туморът да бъде отстранен и да се запази гърдата.

Днес съм здрава, споделя Теодора. Тя с охота разказва за премеждията си, за да послужи като подкрепа и пример на други жени, които ще изпаднат в нейното положение. Някога се е случвало рядко, но днес този рак е доста чест, разказва актрисата.

Филми, роли и предавания

Леден сън (2005)

Комедийният филм е първо участие на Теодора Духовникова в киното. През 2005 г. актрисата е неомъжена и в надписите фигурира с моминското си име Теодора Иванова.

Сюжетът се завърта около сходни имена, които объркват бъдещето на някои от героите. Действието прескача от социалистическото време към настоящето, уж един нов свят.

Прогноза (2008)

Второто участие на Теодора е в приключенска, романтична история, в която са забъркани сърфисти, английски журналист и влюбена дама. Теодора изиграва ролята на Маргарита.

Капитанската дъщеря (2010)

Четирисерийна драма по БНТ, заснета по едноименното произведение на Пушкин. Любов по време на война. Екранизацията е италианска, а актьорите – българи.

Под прикритие (2012)

Теодора участва във втори и трети сезон на хитовия крими сериал. Въплъщава се в ролята на журналистката Елица Владева, която е убита от своя работодател Джаро.

Духовникова успява да изгради образа на атрактивната Елица – красива и изкусителна, която поддържа контракт с двата лагера.

Дървото на живота (2013)

Историческата драма разказва историята на богато семейство, върху чиято съдба се отпечатват ключови за България събития. Теодора пресъздава образа на Божура Джелезова – „кокетка“ със съмнителна репутация. Пристига в града и внася смут във фамилия Вълчеви, след като започва да се интересува от братята.

Бойка: Фаворитът (2016)

Това е българо-американска продукция с режисьор Тодор Чапкънов. Снима се у нас през лятото на 2015 г. Теодора влиза в ролята на рускинята Алма. За нея тя се преборва на десетки кастинги, в конкуренция с актриси от разни страни.

Образът на Алма е ключов в историята. Тя е вдовица на ММА боец, която бива „превзета“ от силова групировка. Бойка влиза в рисковани мачове, за да я спаси.

Сляпата Вайша (2016)

Гласът на Духовникова озвучава българската версия на късометражната анимация.

Вездесъщият (2017)

Драматичната лента разказва за писател, който следи обкръжението си със скрита камера. Хобито му прераства в мания, която му носи и неприятни разкрития.

Ролята на Ана носи на Теодора наградата „Златна роза“.

Теодора във „Вездесъщия“:

Дъвка за балончета (2017)

Същата година Духовникова се снима и във втори игрален филм, като поема главната женска роля – тази на Биляна. Тя и приятелят й от детинство (Иван Юруков) се срещат след 25 г., възраждайки първата любов.

Откраднат живот (2018)

На следващата година Духовникова влиза в хитовия сериал „Откраднат живот“. Тя пресъздава силен образ – този на Виктория Дамянова. Пресечната точка между личния живот на актрисата и екранното й превъплъщение е онкологичното заболяване.

Теодора с радост прегръща ролята, защото и преди е била ангажирана с темата за рака и начина, по който близките приемат и подкрепят болните жени.

Дяволското гърло (2019)

Последната роля на Теодора – засега!, е пресъздаването й на българския агент Скъли. Тук тя е криминалният психолог Мия Язова. Сериалът завърши успешно преди броени дни. Много впечатляващ за зрителите бе партажът между Духовникова и Павела Апостолова, които играят майка и дъщеря.

Интервюта

Теодора при Карбовски:

Теодора по Nova след рака:

Актрисата участва и в предаването “Търси се”.

А ето и гостуването й в “На кафе”:

Контакти и социални мрежи

Теодора Духовникова е доста открита с почитателите си. Тя качва снимки, коментира, отправя послания. Може да я следите ТУК във Facebook и в Инстаграм ТУК:

Видео: Теодора и Владимир Карамазов в „Събуди се“, интервю от края на април 2019 г.:

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

Последни новини от юни 2019 г.

Актрисата се включи в театралните празници в Банско. Те стартираха на 10 юни с постановката „Идеалният мъж“ от О.Уайлд. В нея Духовникова си партнира с Юлиян Вергов, Мария Каварджикова, Владимир Карамазов и др.

Няколко дни по-рано Теодора отнесе награда за женска роля от 30-ия национален фестивал на малки театрални форми във Враца. Тя бе наградена за ролята си в „Лисичета“.

Теодора Духовникова, актриса
Теодора Духовникова, актриса

По същото време Теодора подкрепи инициативата на млади дизайнери за създаване на облекла за хора с двигателни нарушения. Произведенията им бяха представени в ревю-спектакъл, в дефилето на който се включи и красивата актриса.

Теодора Духовникова сега е по-свободна за обществени ангажименти, след като приключи сериалът „Дяволското гърло“. Големият финал бе на 23 май. Екипът на продукцията успя да опази голямата тайна – кой е убиецът, до последната секунда. Теодора сподели по-късно, че е била причаквана и пресрещана със сакралния въпрос и любопитни хора всячески са се старали да изтръгнат предварително тази информация.

А сега…

Накъде през 2019 г.?

Упорито и последователно – на любимата й театрална сцена, където се чувства уютно и привично. А другите проекти в телевизията и киното засега принадлежат на бъдещето.

За Радост Ангелова

Прочети още

Берен Саат, Великолепният век Кьосем, Забранения плод,

Берен Саат. Филми, деца, биография

♠ Детство в Анкара. Джем Саат. Филми. ♠ Визитка на Берен Саат ♠ Първа любов …

Едно мнение

  1. Радка Иванова Димова

    интересно

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *