Петя Дикова, мъж и втора бременност: Биография и книга

Какво се случва с прочулия се мъж на Петя Дикова? Коя е тя? Родители. Петя и Карина – прилики и разлики. Биография накратко. Петя в телевизията. Във Vip Brother 3. Петя и Ицо Хазарта. Репортерска работа. Скандалната целувка на Хулио Иглесиас. Cool…Т (Култ)

През последните няколко месеца излязоха информации, че Петя Дикова е изгонила своя мъж, защото е била много нервна в следствие на втората си бременност. Става дума за Илиян Господинов, който е известен като един от коментаторите на предаването на кафе. Той е известен още и под името Августин Господинов, с което се подвизава като писател. Господинов бил прибрал техния син, както съобщи Факти.БГ през юли. Водил е насам-натам по почивки детето и се е снимал с него на разни спа-курорти.

През септември обаче Илиян Любомиров (третото име, под което е известен въпросният мъж на Петя Дикова) е останал без работа като коментатор на предаването. Самата Дикова също е изчезнала от телевизорите още от първата си бременност, а по-късно заради втората не се е появила. (Още за мъжа ѝ по-долу.)

През ноември Дикова се изявява и като писателка с книгата си “Секс, наркотици и рокенрол” (оригинално, няма що).

Още в текста: ♠ Петя Дикова бременна ♠ Петя Дикова роди ♠ Кой е мъжът до Петя Дикова ♠ Кога е сватбата ♠ Обществена дейност ♠ Скандални снимки ♠ Пред камерите без сутиен ♠ Прословутата “гола” снимка на плажа ♠ Къде да я следим

Дъщеря на известни родители, Петя Дикова гради свой имидж и кариера, но по-често застава на прицел с частния си живот.

През последните години светските клюкари се интересуваха главно с кого ходи Петя, дали ще се омъжи, кога ще е сватбата и пр.

После следиха отблизо бременността и раждането на сина й, като не забравяха да отбележат и най-дребното прилошаване на обществено място.

Коя е Петя Дикова?

Петя Дикова, биография
Петя в студиото на bTV

Петя фокусира вниманието от пелени заради родителите си, които поставят ярък подпис в българското обществено пространство.

Баща й е Сашо Диков – скиор и републикански шампион, продължил развитието си като спортен журналист, водещ на спортни и авторски предавания, програмен дир. на Канал 3. Най-вече човек с ясна позиция и собствено мнение.

Фигурин лесно отслабване диета отслабване 10 килограма

Майка й е красивата актриса Аня Пенчева, която се снима в киното от дете и до днес работи активно на сцената и пред камера.

Аня Пенчева има два брака. Първият – със Сашо Диков, е сравнително кратък. От него се ражда дъщерята Петя.

Вторият й брак е със спринтьора Ивайло Караньотов, сега – бизнесмен. Заедно са от около 30 години и до момента (макар че официално подписват през 2001 г.).

В навечерието на последната Коледа (2018) в общественото пространство тръгна клюката, че Ивайло и Аня са се разделили – писание, което съпругът гневно опроверга в социалните мрежи.

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

От втория брак на майка си Петя има природен брат – Ангел, и доведена сестра – Карина.

Вторият брак на „българския секс символ“ концентрира по-любопитната част от родовата история. blitz.bg разказва, че Аня и Ивайло се срещат в Народния театър, където той е сценичен работник, уреден от майка си – актрисата Славка Славова. Тогава Аня е омъжена за Сашо, а Ивайло – за актрисата Юлияна, от която има дъщеря – Карина.

Два парадокса бележат тази история.

Първо, Аня Пенчева започва изявите си в Народния театър с постановката „Свекърва“, в която тя е снахата, а Славова – свекърва. В живота става същото, макар че майката на Ивайло се съпротивлява до невъзможност. Но самият Ивайло признава, че заради Аня забравя всички жени и се чувства „адски женен“ за нея (blitz.bg).

Вторият парадокс е, че сексапилът на Аня Пенчева бива наследен не от нейната рождена дъщеря, а от доведената. Карина се включва в конкурс за най-красиво дупе, след което получава прозвището „секси дупе“.

Петя и Карина – прилики и разлики

Петя Дикова, биография
Петя и Карина

Житейските линии на доведените сестри Петя и Карина са приблизително еднакви. Те са почти връстнички. И двете – дъщери на спортист и актриса. Завършват журналистика и правят кариера в телевизията, работят като репортерки и водещи. И двете раждат синове, без да са сключили официален брак.

Но приликите са формални. В действителност момичетата са противоположни по характер и енергетика. Едната е мека, другата – експанзивна. Не случайно Петя е наричана на галено Пипи, а Карина – с краткото Кари. Петя има приглушено излъчване, докато Кари е ярка и динамична.

Карина е спортна натура, тренира тае-бо, поддържа се с фитнес. В 8-я месец от бременността си изкачва Черни връх и се снима пред хижа, обвита в мъгла – весела, зачервена и доволна. Телевизията и работата не изчерпват интересите й в живота.

Евелина Лютова

Петя е нежна и деликатна. Според жълтата преса, дълги години поставя на първо място кариерата си в бТВ. „Уикенд“ пише, че бременността й е тежка, описват как водещата се движи с усилие и как й прилошава на улицата.

Петя изпитва респект и страхопочитание към родителите си, дълбоко уважение пред семейството. Тя споделя отношението си пред sportal.bg през 2010 г. като коментира, че в семейството й е актуална показваната в турските сериали ценностна система, при която се пита за всичко и всяко действие се координира.

При Кари нещата са различни. Пред blitz.bg тя споделя, че баща й често я критикува, че шофира безотговорно и че не го уважава. След една катастрофа с „колата на тати“ Ивайло й казва, че кара като „пернишки циганин“ и то – пиян.

Очевидните прилики и разлики между доведените сестри подхраниха публикации за ненавист и война между „щерките на Аня Пенчева“. pik.bg написа, че Петя е бясна, защото Карина е по-привлекателна от нея.

Петя е по-известна от Кари на професионално ниво, защото води предаване по бТВ. Кари – също, но напуска телевизията и се мести като репортер в БНТ. Според pik.bg, бТВ е тясна и за двете.

Жълтата преса сблъсква момичетата на ниво личен живот. Докато Петя няма сериозна връзка или крие гаджетата си, Кари е със създателя на кулинарни предавания Васил Петров, с когото през 2015 г. се сдобиват със син. Кръщават го Иво на дядо си.

Същото щастливо събитие сполетява Пипи 4 години по-късно. Тя роди син на 22.IV.2019 г. Ето и съобщението от щастливия татко във фейсбук:

И така, доведените сестри продължават да тичат по паралелни писти. Животите им продължават да се развиват идентично, макар и с малки вариации във времето.

Дали наистина между тях има конкуренция и лоши отношения? Казват, че Карина не се асоциира с „доведената дъщеря на Аня Пенчева“, а предпочита да бъде свързвана с баба си.

Биография на Петя Дикова накратко

Тя е родена на 17 август през 1984 г. Към момента (2019) е на 35 години. Трудно е да се съгласим, че е на такава възраст, защото има младежко, на моменти детско излъчване.

По разположение на звездите Петя е Лъвица. Линда Гудман казва, че Лъвиците са сдържани и властни. Оприличава ги на слънчоглед с царско излъчване и широка популярност. Също така жената Лъв е супер сантиментална. Тя никога не би се разделила със спомените от бившите приятели.

Дали е така? Затрудняваме се да кажем, защото Петя наистина е сдържана и години наред брани самоотвержено своя частен живот. Доста трудна мисия за човек с известни родители, който за капак работи в бТВ.

Петя е родена в София. Завършва Американския колеж в столицата. Продължава в Лондон със специалност театър, журналистика и превод. Дипломира се в Американски международен университет „Ричмънд“ в британската столица.

След като се завръща в София, през 2007 г. Петя се записва във Факултета по журналистика в СУ. Изкарва целия курс на обучение, но не написва дипломната си работа, разказва pik.bg. Затова изданието възкликва в заглавие: Срамота, щерката на Диков 10 години не може да изкласи.

Факт или измислица, Петя има образование и цялата й кариера до момента се развива в телевизията.

Според профила й в slava.bg, нейни състояния са да бъде весела и тъжна, влюбена и замечтана, понякога – раздвоена.

Кратката визитка ни казва, че Пипи обича новостите, но най-екстремното й преживяване е спускането по водна пързалка в Дубай.

Девизът й обаче е по-смел: винаги напред и нагоре. И наистина, Петя е отдадена на кариерата си и неизменно върви нагоре.

Петя Дикова в телевизията

Дъщерята на Сашо Диков се запознава с телевизията на 14 г. На тази ранна възраст тя застава пред камерите и започва да се изявява като репортер и водещ.

До момента трудовата й кариера съдържа следните позиции:

  • 2000-2005 – водеща на „Мело ТВ мания“ по БНТ;
  • 2009-2010 – водеща на предаването „Арт Трафик“ по Pro.Bg;
  • 2009 – Пипи и майки й участват във Vip Brother;
  • 2013 досега – водеща на Cool…T по бТВ.

Арт трафик

…е ежедневен формат за култура, което претърпява 150 издания. Петя интервюира популярни лица от сферите на политиката, изкуството и спорта.

Водещата определя себе си като работохолик. Описва как по онова време работи денонощно по предаването си и дори осъмва в телевизията.

Много тежко приема спирането на предаването. sportal.bg я цитира, че се чувства като загубил изборите политик. Търси вината за края на предаването в себе си.

Признава, че е искала да прави позитивни интервюта, докато баща й я е съветвал да бъде по-напориста като журналист, да притиска гостите си и да вади скандалното от изказванията им.

Напук не го правех, коментира водещата и обяснява, че е искала да работи по съвест и с удоволствие. И наистина такъв подход повече пасва на характера й, отколкото да бъде остра и шокираща.

Петя във Vip Brother 3

През 2009 г. Петя влиза заедно с майка си Аня Пенчева в реалити формата. Тогава е на 24 години. Все още никак не е известна.

Петя и Ицо Хазарта

Петя Дикова попадна под прицела на рапъра. В рамките на мисия, поставена от Биг Брадър, той я имитира, по-скоро – иронизира, като говори от нейно име ту на български, ту на английски.

Но главната идея на разиграната пародия е зависимостта на Петя от нейните родители:

Всички знаете, че беше много трудно, вери хард. Мисля, че каузата, заради която сме тук, си заслужава да пренебрегнем личните конфликти. Самата идея на това да сме тук предполага да не се впускаме в дребнави оценки в това кой колко е постигнал.

Мисля, че и тати би казал същото. Важното е идеята, заради която сме дошли тука.

Добре съм, нормално е… липсва ми мама. Все пак съм само на 24 години.

Самата Петя не отрича връзката си с родителите. След като Аня Пенчева излиза от Къщата, Петя заявява, че вече спи по-добре. bliasak.bg пише, че Пипи е решена до края на участието си да опровергае имиджа си на „детенцето на мама и тати“.

Пипи завършва шоуто на шеста позиция.

Репортерска работаПетя Дикова, биография

И като репортер Петя Дикова работи за бТВ. През 2010 г. тя е крими репортер. Прави репортажи за голям обир на банка в столицата.

През 2011 отразява в Лондон сватбата на Уилям и Кейт. Дни преди това снима ексклузивно интервю със Том Партър Боулс – синът на Камила Паркър.

Известно време работи за предаванията на Лора Крумова „Тази събота“ и „Тази неделя“.

Репортерската работа й позволява да пътува много и да се среща със световни знаменитости. Гостува в домовете на Монсерат Кабайе, Ерос Рамацоти и Андреа Бочели. Интервюира Мел Гибсън, Лейди Гага, Том Джоунс и др.

Хулио Иглесиас и скандалната целувка

През 2012 г. испанският певец има концерт в България. В навечерието му Петя пътува за интервю до Испания. Уговорено е разговорът да продължи 15 минути, но се проточва 25 минути. Накрая певецът кани репортерката да седне до него за снимка и изненадващо я сграбчва. Целува я по бузите и по устните.

Петя не скрива изненадата си, но отдава порива му на неговата романтична натура.

Но това не е първата целувка за Петя от световна знаменитост, припомня 24chasa.bg. Година по-рано Тото Котуньо също разцелува репортерката на летище София, където тя го очаква заедно с други колеги и камери.

Cool…Т (Култ)

От 2013 досега Петя Дикова е водеща на съботно предаване по бТВ. Вече 6 години тя интервюира известни хора, които биват издигнати от феновете си в култ.

Предаването се рекламира като първото лайфстайл предаване в бг ефира. То изцяло е посветено на горещи новини от развлекателната индустрия, от които се вълнуват всички зрители. Темите от новините намират своето естествено продължение в седмичното шоу на Петя.

Петя Дикова има 90 минути, за да показва последните новости около звездите от изкуството и шоу бизнеса. Този път тя е послушала съвета на татко си и вместо да се отдаде на портрети, търси жълтото, новината и дори интригата. А остава вярна на себе си, като все пак продължава да избягва грозното и безвкусното.

Вярна на формата си, Петя Дикова обявява новината, че ще става майка именно в ефира на своето предаване. И го прави по нестандартен начин, което също пасва идейно на Cool…Т. Новината идва от устата на Андрю Басо – „измъкващият се илюзионист“, докато гостува в студиото на „Култ“.

Ето и моментът от предаването:

В началото на 2019 г. Петя Дикова слезе от екран, излезе в майчинство и на 22 април роди син. Временно кариерата й е стопирана. Какво ще стане с нея, как ще се завърне към професията и кариерата си, засега не е ясно.

На мястото й застава друга водеща. Както отбелязва razkritia.com, бТВ е длъжна да приеме Петя отново на работа, след като приключи майчинството й, но не е длъжна да я върне на досегашния й стол на водеща на „Култ“. Но подобни предварителни коментари на този етап са лишени от почва – има година до завръщането.

Петя Дикова бременна, Петя Дикова роди

Синът се казва Александър Любомиров. Бащино име – Илиянов.

Истински юнак, похвали се татко му във фейсбук, където веднага обяви перфектните му мерки:

Тегло 4260 г, ръст 55 см

Прекрасните мерки на бебето са ясни предварително. Коремът на бременната Петя е огромен и някои издания я майтапят, че носи тризнаци.

Бебето е само едно, но е добре отгледано и оформено. Изродено е на 22 април в „Майчин дом“ от екипа на д-р Анатоли Дуковски.

Лекарите получават искрените благодарности на бащата, заради спокойното и благополучно преминаване през вълнуващото изпитание.

Петя, ти сбъдна мечтата ми съкровена и ме дари с моя син, написа таткото и пред всички й заяви за пореден път своята безкрайна любов.

Жълтата преса твърди, че Александър е кръстен едновременно на баба си и дядо си – носи буквичката на Аня и разгръща името на Сашо Диков.

Кой е мъжът до Петя Дикова?

Той се казва Илиян Любомиров. Писател, поет и светски хроникьор, по-известен с псевдонима Августин Господинов. През този ТВ сезон е ко-водещ на Гала в „На кафе“.

Петя и Илиян са заедно от около 2 години.

Илиян Любомиров – гадже, приятел или мъж

(Августин Господинов)

24chasa.bg разказва историята им: запознават се в гримьорните на бТВ, но започват да се срещат 1.5 г. по-късно. Пред сайта Петя признава, че веднага е изпитала силно привличане. Направил й е комплимент, който тя е запомнила.

Тя го окачествява като най-интересният съвременен поет. И двамата са се харесвали задочно, отпреди да се запознаят.

Петя Дикова, биография
Весели на плажа

Определят Илиян като рок звездата на съвременната поезия. По него си падат много момичета и не случайно – той е дарен със завладяващо излъчване, има перфектна визия и е много забавен. Ум и интелигентност, съчетани с красота и сексапил.

Петя предчувства, че ще се срещнат и е само въпрос на време. Показва притеснителния си нрав на първата среща, където само мълчи и върти в ръце чашата с чай.

Илиян я печели със своята искреност и пълната липса на поза и интрига.

Петя Дикова, биография
Илиян е част от екипа на Гала

Засега щастливите родители не са пуснали снимки на своя наследник. Ще очакваме да го видим

ТУК в профила на мама във фейсбук или ТУК в профила на татко във фейсбук 

Кога е сватбата?

Сватба засега не се споменава. lifeonline.bg пише, че родителите на Петя не са особено щастливи от този факт, но Илиян бил против институцията на брака. Казвал, че официализирането убива емоциите.

Обществена дейност

В защита на репродуктивното здраве

Няколко месеца преди да зачене Петя се включва в информационна кампания в полза на репродуктивното здраве. Целта й е да алармира и призове към ранна превенция.

Чрез репортажи и интервюта водещата насърчава дами във възрастта между 25 и 35 г. да изследват репродуктивния си статус и яйчниковия резерв и при необходимост да вземат адекватни и навременни мерки.

Скандални снимки и истории

Вероятно най-скандалният факт около Петя е, че срамежливото и притеснително момиче си намери красив, сексапилен и много желан от дамите партньор.

За капак той е 6 години по-млад от нея.

Млад партньор и баща на сина й

29-годишният харизматичен и интелигентен поет е супер хлътнал по половинката си и не го крие. В профила си във фейсбук той споделя красиви снимки на двамата, от които личи колко добре си прекарват. Увековечава бременността на Петя и собственото си нетърпение да поеме в ръце техния син.

Пред камерите без сутиен

Петя „изчерви“ ефира като застана пред камерите на „Култ“ с блуза, която очертава гърдите й. Затова писаха hotnews.bg и други сайтове, на които почти не се предоставя възможност да съобщят нещо пикантно за срамежливата водеща.

Тънка блуза, щедро деколте, силно осветление в студиото – зарадваха се, че има какво да описват жълтите сайтове. Веднага ни съобщиха, че крушата Петя не пада далече от дървото Аня Пенчева.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

Впрочем Петя наистина има впечатляващ бюст, който беше подчертан и от Ицо Хазарта в прословутата му пародия.

А ето и най-предизвикателната снимка на Петя:

Петя Дикова, биография
Най-голата снимка

Прословутата “гола” снимка на плажа

Думата „гола“ не случайно е в кавички. Най-многото, което Петя отпуска на папараците, е горнище на бански и прокъсани дънки.

Името на Петя се съвместява с думата гола без кавички и в прав текст само по един повод – когато водещата е обрана на лондонското летище и остава буквално без дрехи, тоест без багажа си.

През цялата си телевизионна кариера Петя Дикова остава вярна на себе си, на своята същност и не се напъва да бъде изкуствено интересна и впечатляваща. Затова и снимките й в интернет са нежни, забавни, понякога нескопосани, но никога предизвикателни и разкрепостени.

Къде да я следим?

Във Фейсбук профилът й е открит, но в него не се намира много информация. Водещата рядко споделя материали, като дава приоритет на своята рожба – класацията Топ 5 като част от предаването й.

Ако споделя, то е по контролиран начин като тази фотосесия, заснета за Жената днес (септември 2018):

Има ли Инстаграм?

Не успяхме да открием профил на Петя в Instagram. Ако вие сте, ще сме благодарни да ни информирате и да ни предоставите линк (в коментарите).

Логичното предположение е, че като професионално свързана с телевизията, Петя желае спокойствие в личния си живот и няма необходимост да го споделя с широк кръг.

Петя Дикова бебе
Гордият Татко Илиян Любомиров сподели първата обща снимка на цялото семейство с бебето, заедно с бабата Аня Пенчева и дядото Сашо Диков.
Отново в кадър влиза и таткото (вдясно). Самото бебе беше качено на сцената на Народния театър и вече може да се каже, че е звезда.

За Радост Ангелова

Прочети още

Берен Саат, Великолепният век Кьосем, Забранения плод,

Берен Саат. Филми, деца, биография

♠ Детство в Анкара. Джем Саат. Филми. ♠ Визитка на Берен Саат ♠ Първа любов …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *