Мнения: Коризалия, Цинабсин, Инфлуцид или Хомеожен? За дете

Как се ползват Коризалия и Цинабсин заедно? Кое е по-добро? Инфлуцид и Коризалия. Или Хомеожен? Как се дава на дете. При задна хрема. Мнения за хомеопатичното лекарство

Коризалия е универсално средство при всички видове ринит. Действа меко, напълно обезболява, премахва възпалението и отичането на тъканите. Извежда сгъстения секрет от носа. Пациентите отбелязват значително подобряване на дишането през носа след терапия от няколко дни.

Цинабсин също е против хрема и запушване на носа. Съставите на Коризалия и на Цинабсин са различни, но те са аналогични в действието си.

Коризалия и Цинабсин заедно

И двете лекарства са комбинирани хомеопатични, и двете ограничават възпалявания в горната зона на дихат. пътища, успокояват лигавиците и обезболяват. Да се приемат заедно е безсмислено. Коризалия и Цинабсин може да се разглеждат като алтернативни препарати от различни производители.

Коризалия или Цинабсин?

Тук вече има какво да се помисли. Хомеопатите назначават тези препарати при различни обстоятелства.

Πpeпapaтитe ca „cпeциaлизиpaни“ зa paзличeн тип ceĸpeция. Цинaбcин e пoдxoдящ пpи гъcти ceĸpeти, ĸoитo тpyднo ce извeждaт нaвън. Kopизaлия ce пpeдпoчитa пpи xpeми, cъчeтaни c втpиcaнe и ĸиxaнe.

В Цинабсин участва ехинацея, която укрепва имунната защита. Ако се приема при първи признаци, защитава от усложнения, например от прехода на ринит в синузит. Достатъчно е да се приема 5 дни.

От друга страна ехинацея може да причини алерг. реакция под формата на обрив и сърбежи. Понякога пада кръвното на пациента и лицето му отича. При предозиране са възможни диария и гадене.

Нито Цинабсин, нито Коризалия могат да осъществят профилактика. Те са комплексни препарати и действат по време на болестта.

Още един довод при избора: Цинабсин се приема от 3-годишна възраст, а Коризалия – от двугодишна.

Като цена двете лекарства са приблизително на една цена, но се продават в различно количество – Коризалия е в кутия с 40 хапчета, а Цинабсин – по 100 бройки.

Инфлуцид и Коризалия

Инфлуцид се използва при кашлица и простудни заболявания. Ефективен е при втрисане. Лекува и хрема, както Коризалия. Приемането на Инфлуцид намалява нуждата от симптоматични лекарства, вкл. капки за нос. Този препарат дава комплексна терапия на грип и респираторни патологии. Той е замислен да се прилага като единствено средство, а не да се комбинира.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

От друга страна Коризалия действа главно в лигавицата на носоглътката. Силно действа спрямо оток, кихане, зачервяване, сърбеж и други признаци на хрема. Може да подпомогне за по-бързото й преодоляване.

Как се дава Коризалия на дете
Коризалия не е противопоказана дори за новородени. Но за пациенти под 2 години може да решава само лекар.

 • Пациентите на възраст над 6 г. държат таблетката под езика до пълното й разтопяване. Не е нужно да се дели на части или да се стрива;
 • Пациенти под 6 г. приемат Коризалия разтворена във вода. Това се прави непосредствено преди приема.

Схема на прием при деца

 • В първите 24 ч. от заболяването се дава по едно през час, но не повече от 12 хапчета;
 • Следващите 4 дни хомеоп. хапчета се дават през 2 часа;
 • Ако състоянието бързо се подобри, дозата е 3-4 Х 1 таблетка.

За максимален ефект не се пие и яде около приема, примерно за половин час.

как се дава коризалия на дете

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Продължителността на лечението с Коризалия и за децата е 5 дни.

На бебета – до 1 година, се дават общо 6 таблетки за едно денонощие. Единичният прием е половин таблетка, през първия ден – на всеки час. Тя се стрива и се разтваря във вода. Следващите 4 дни – през два часа по половин хапче. Дава се между храненията.

За деца от 1 до 7 години и дозата, и схемата са като за възрастни. Но! Педиатърът най-добре ще ни ориентира, тъй като ще е запознат с общото състояние на детето. Ако нямаме възможност за консултация с детски лекар или хомеопат, ще е по-добре да използваме занижената доза, като за бебета. По половин таблетка. Стрита и разтворена във вода. На всеки час през първия ден. На два часа през следващите 4 дни.

Коризалия и Хомеожен

Хомеожен е комбинирана хомеопатия, специализирана за инфекции в гърлото. Има място в лечението на простуди и хрема, вкл. сенна. И все пак тези препарати действа на различни места – Коризалия в носа, а Хомеожен в гърлото. Съчетаването им е подходящо при задна хрема, когато секретът от носа се стича и дразни гърлото.

При задна хрема

Коризалия може да участва в комплексна терапия.коризалия, хомеопатично лекарство

Мнения

Специалистите отбелязват като основен плюс на Коризалия способността й да премахне хрема и да отпуши трайно носа в рамките на 3 до 5 дни. Приветства се фактът, че препаратът се понася добре и няма вредно влияние върху лигавиците на носоглътката. Към него не се привиква, от него не боли глава (както при съдоразширяващите капки).

Все пак не всички медици се изказват ласкаво. Противниците на хомеопатията отбелязват, че е за предпочитане да се вземе антибактериален или антивирусен препарат, според причинителя на хремата.

Евелина Лютова

Пациентите от своя страна нерядко споделят ниската ефективност на Коризалия или това, че въобще не са усетили ефект от нея. Споделят се мнения и на доволни от хомеопатията, които се радват на лесното използване и бързият ефект.

Дайте и вие своите мнения за Коризалия по-долу в нашия специализиран форум или директно кликнете ТУК, за да оставите отзив

Хомеопатичната алтернатива

Настинка, запушен нос, хрема, секрети, синузит…

Все ринитоподобни състояния (било от простуда или от алергия), в клопката на които попадаме поне веднъж през годината. И поне веднъж сме разчитали на Коризалия.

Защото хем е лекарствено средство, хем е алтернатива.

Този хомеопатичен продукт си е извоювал почетното място сред други подобни илачи, защото ефектът му е неоспорим. Настинката отшумява. Хремата с нейните противни сополи е изчезнала. Носът е отпушен. Тежкият синузит е отстъпил.

Само за 5 дни! На какво се дължи ефектът?

Какво крие в себе си Коризалия?

Ето какви екстракти:

 1. кромид лук (Allium cepa 3 CH);
 2. беладона (Belladonna 3 CH);
 3. калиев бихромат (Kalium bichromicum 3 CH);
 4. американска чемерика (Sabadilla 3 CH);
 5. жълт жасмин (Gelsemium sempervirens 3 СН);
 6. съсънка, позната ни като котенце (Pulsatilla 3 CH).

Всички тези хомеопатични екстракти са с една и съща дозировка – по 0.330 мг в една таблетка.

Всичките са с доказани мощни имуностимулиращи и противовъзпалителни свойства.

Но всеки от тях има свое, специфично оздравително въздействие.

Водещото място в хомеопатичната комбинация на компонента
коризалия, хомеопатично лекарство

кромид лук

е заради неговите бактерицидни и антисептични качества – знаем ги от народната медицина. Той е незаменим имуностимулант, който активира оздравителните процеси, защото „стреля“ точно и безпогрешно улучва вируси и инфекции.

Беладоната „разпознава“ болката, отоците, възпаленията. Тях ги атакува и американската чемерика.

Жълтият жасмин се преборва с високата температура, а действа и успокояващо.

Съсънката (котенцето), без да съска или да мяука, тушира обилните секрети от бронхите и носа.

Срещу гнойта и възпаленията е насочена силата на калиевият бихромат.

Още в текста: ♠ Какво се крие в коризалия ♠ Състав ♠ Как действа при кашлица и при задна хрема? ♠ Срещу настинка ♠ Запушен нос ♠ Хрема ♠ Синузит ♠ Алергичен ринит ♠ Без странични ефекти ♠ Дозировка за възрастни и деца ♠ Как се съчетава с други лекарства ♠ Аналогични хомеопатични продукти ♠ Цени

Всички тези активни съставки на Коризалия са свързани в едно цяло с допълнителни вещества, които е добре да знаем, за да се предпазим от евентуална алергия.

А те са: захароза, арабска гума, магнезиев стеарат, желатин, талк, бял пчелен восък, карнаубски восък.

Как работи Коризалия

Дишането ни първо усеща благотворното влияние на хомеопатичния лек. Защото от горчив опит знаем: имаме ли хрема или обратно – запушен нос, едва си поемаме дъх.

Шестте хомеопатични компонента на Коризалия вкупом помагат на неприятните секрети да изтекат по-бързо и да ни избавят от съдържащите се в тях болестотворни микроорганизми.

Таблетките са силно антисептични, предотвратяват големи инфекции. Стопират за кратко време възпалителните процеси на горните дихателни пътища.

Но може да не се стигне до конкретна „борба“ с носа, гърлото, сливиците, ако поставим знака „стоп“ пред простудата. С помощта на Коризалия. Защото тя е – знаем вече – изключително мощен имуностимулант.

Настинката отстъпва

Коризалия – заради комплексната сила на всички нейни хомеопатични компоненти – укрепва имунитета ни и така може да парира задалата се настинка.

Може, но ако веднага се доверим на нейните таблетки. Веднага, още при първите студени тръпки, при първото парене в носа. Направим ли го, няма да дадем живот на вирусите, нито пък на напиращите сополи.

Веднага означава: интензивно да приемаме таблетки от хомеопатичния препарат в самото начало на неразположението. Пропуснем ли това, силата на въздействието на Коризалия спада.

В рамките на 12 часа, на всеки час поставяме в устата по една таблетка, докато тя напълно се разстопи. През следващите 4 дни приемаме пак по 1 хапче, но през два часа. Между храненията. Така, общо 5 дни.

И настинката се е предала. Коризалия се съчетава добре и с други лекарства (при хронични заболявания, например). Но е и самостоятелен боец.

Попивателна за хрематацинабсин или коризалия

Сред хомеопатичните препарати Коризалия е главният експерт по ринитите. И простудни, и алергични.

Хремата е основният й специалитет. Защото нейните взаимно допълващи се екстракти успяват да се преобразят в ролята на попивателна за секретите. Всичко, което е тръгнало да тече и да изтича по назалните проходи, бива абсорбирано. Лигавиците се успокояват, ако има оток – спада, възпаленията се тушират.

Таблетките се приемат по същата схема, както и при настинка без хрема.

 • Първият ден – интензивно, по една таблетка на всеки час в рамките на 12 часа.
 • През следващите 4 дни: през два часа по едно хапче.
 • Държи се в устата, докато се стопи.

Успокоява алергичния ринит

И при този вид ринит Коризалия е точният „играч“. Запазва се не само видът хомеопатично лекарство, но и начинът му на приложение.

Следваме ли вече познатата ни схема, ефектът се откроява на 5-ия ден. Набъбналата лигавица се успокоява.

Кихането, паренето в очите и обилното сълзене – типични за алергичния ринит, изчезват. Ще е от полза, ако освен с таблетки Коризалия подкрепим носа си с капки клеева тинктура (от аптеката или домашно направена).

Защитник на задния ринит

(третата сливица)

Коризалия се възприема като най-подходящата алтернатива на оперативното премахване на т.н. трета сливица. Ако този вид ринит не се е превърнал в хроничен, хомеопатичните таблетки ще защитят аденоида (третата сливица) от хирурга. И ще предпазят детето (защото това най-често е детска болест) от усложнения в слуховия апарат. Вижте този материал за повече подробности:

Заден ринит. Лечение на хронична задна хрема при възрастни

Синузитът се предава

Имаме ли диагноза „синузит“, няма да минем без този хомеопатичен цяр. Коризалия не се шегува – здравата атакува синузита. Блокира патогенното развитие на микроорганизмите, редуцира възпалението, суши секретите.

Синузитът обикновено чака положението да стане нетърпимо и тогава вика „помощ“. Затова веднага трябва да започнем с ударната доза от препарата.

По схемата за ринитите: 1 (2)т. през 1 ч. за 12 ч. Което означава: Една таблетка (при остра форма – 2 таблетки) се поставя в устата до пълното й разтваряне, така през един час в рамките на 12 часа. Между храненията. Така е само през първия ден. През следващите 4 дни – таблетките се приемат на два часа.

Подходящ за бременни и кърмачки

„Подходящ за бременни и кърмещи жени“ – така производителят е написал в пациентската листовка на Коризалия.

Не са забелязани странични ефекти. Както и при други страдащи от настинка и ринити, така и за бременните, и за кърмачките условията за доза и прием остават в сила.

Консултацията със специалисти е задължителна и при най-малкото съмнение и безпокойство!

Коризалия има лек характер

Обвитите таблетки на хомеопатичния продукт с име на загадъчна жена – Коризалия, не са обвити с тайни. В този лекарствен случай не е в сила твърдението за женското коварство. Хомеопатичната Коризалия има лек характер и изключителна поносимост.

Странични ефекти не са отчетени.

Не ни обзема сънливост: значи можем да работим с машини и да шофираме и когато сме пили таблетки Коризалия. Всичко това – благодарение на прецизната дозировка при съчетаване на шестте компонента, вложени в лекарството.

Противопоказания биха могли “да се припишат” на Коризалия. Но трябва да знаем, че, всъщност, непоносимост може да се появи главно към помощните, а не към активните хомеопатични съставки на препарата.

Ако обаче сме доказано алергични към някакви медикаменти или към определени храни и хранителни вещества (особено към фруктоза и глюкоза), ни е нужна консултация и за Коризалия.

Подобия, заместители, комбинации

Коризалия, знае се, не е едноличен воин в полето на хомеопатията. В атаките срещу настинката и ринита препаратът може да бъде заместен от друг, сходен, или да се комбинира с продукти от неговия тип.

Коризалия и нейните 5-има събратя:

Осцилококцинум. „Викаме“ го, зададе ли се грипът, за да помага на Коризалия. Защото е с широк спектър на действие. Защото не му се опират нито високата температура, нито мускулните болки. Стига атаката да започне още при първите симптоми на грипа.

Цинабсин. Той дава едно рамо на Коризалия, за да чистят заедно носа от секрети. За да не се превърне ринитът в синузит. Самостоятелно, Цинабсинът възпрепятства възпалителните процеси на горните дихателни пътища и засилва имунитета, защото съдържа и ехинацея. Може да се вземат Коризалия и Цинабсин заедно, това не е проблем, даже се отразява доста добре.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

Цинабсин при задна хрема и др. Геломиртол, Коризалия, Ринитал. Мнения

Инфлуцид. И той е с широкоспектърно въздействие. Спира възпалението на гърлото и бронхите. Може да се взема по едно време с Коризалия, но не и съвсем заедно. Тоест хубаво е да има някакво времево отстояние между приема на двата продукта, примерно от порядъка на половин час. Иначе двете средства се допълват добре и няма опасности от вземането им в един ден, но ако ги вземете наистина едновременно, тогава може да имате проблем.

Брионията, която е сред активните му съставки, смъква високата температура при грип. А гелземиумът – се справя със силното главоболие и общата отпадналост.

Тонзилотрен. Името му ни насочва към болни сливици. Има ли възпалени сливици, ангина, хрема – трябва ни тонзилотрен. При тези болестни ситуации заедно с Коризалия са незаменим противовъзпалителен „дует“. Могат и да се редуват.

Еуфорбиум. Атакува синузити и отити. Има го във вид на капки, спрей и сол. Добре се комбинира с Коризалия. Когато действа самостоятелно, еуфорбиумът е противопоказен при проблеми с щитовидната жлеза.

Цени

Всички изброени хомеопатични препарати можем да купим от аптека.

Цените на Коризалия (40 таблетки) варират от 5.70 до 6.98 лв.

Повечето нейни аналози, които имат различни разфасовки (обикновено по 60 таблетки), можем да намерим за 9-10 лева.

За Радост Ангелова

Прочети още

Лепенки за Кокоши трън, Брадавици,

Кои немски лепенки за кокоши трън са ок? Как действа риванол? Как се ползват?

Какви лепенки за кокоши трън да изберем? Действие на салицилови лепенки. Кои са добрите немски …

7 Мнения

 1. Галя Ганчева

  Прекрасно. Само това оправя носенето на моето момченце. Но защо не го препоръчват лекарите а сама го открих

  • Petya Petrova

   Изпитано! Само трябва да се хване началото на хремата. Чудесно средство за малки деца.

   • Антония

    Ще помогне ли Хомеожен за гласни струни и за постоянно хрипав глас? От известно време съм непрекъснато пресипнала и ми дразни нещо в гърлото.

  • Ема Илиева

   Много съм доволна От Коризалия давам ги на децата си и ги препоръчвам но преди това се посаветвайте с личния лекар разбирасе

  • Вили Маркова

   Така лекувам внучетата си + Еуфорбиум / капка за нос /.

 2. Пила съм Коризалия при настинка и Цинабсин за сливици. Коризалията горе/долу даде ефект, Цинабсинът – никакъв. Бих ги пробвала заедно, но нямам много надежда.

 3. Аз съм пил Коризалия и Инфлуцид при много тежка настинка, преди 2-3 зими беше, но не се оправих само с хомеопатия, след това минах на антибиотик, по рецепта, не съм си го измислил.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *