Коризалия за кашлица, хрема и синузит. Как е с Инфлуцид или Цинабсин?

♠ Какво се крие в коризалия ♠ Състав ♠ Как действа при кашлица и при задна хрема? ♠ Срещу настинка ♠ Запушен нос ♠ Хрема ♠ Синузит ♠ Алергичен ринит ♠ Без странични ефекти ♠ Дозировка за възрастни и деца

Още в текста: ♠ Как се съчетава с други лекарства ♠ Аналогични хомеопатични продукти ♠ Цени

Хомеопатичната алтернатива

Настинка, запушен нос, хрема, секрети, синузит…

Все ринитоподобни състояния (било от простуда или от алергия), в клопката на които попадаме поне веднъж през годината. И поне веднъж сме разчитали на Коризалия.

Защото хем е лекарствено средство, хем е алтернатива.коризалия, хомеопатично лекарство

Този хомеопатичен продукт си е извоювал почетното място сред други подобни илачи, защото ефектът му е неоспорим. Настинката отшумява. Хремата с нейните противни сополи е изчезнала. Носът е отпушен. Тежкият синузит е отстъпил.

Само за 5 дни! На какво се дължи ефектът?

Какво крие в себе си Коризалия?

Ето какви екстракти:

 1. кромид лук (Allium cepa 3 CH);
 2. беладона (Belladonna 3 CH);
 3. калиев бихромат (Kalium bichromicum 3 CH);
 4. американска чемерика (Sabadilla 3 CH);
 5. жълт жасмин (Gelsemium sempervirens 3 СН);
 6. съсънка, позната ни като котенце (Pulsatilla 3 CH).

Всички тези хомеопатични екстракти са с една и съща дозировка – по 0.330 мг в една таблетка.

Всичките са с доказани мощни имуностимулиращи и противовъзпалителни свойства.

“Демир

Но всеки от тях има свое, специфично оздравително въздействие.

Водещото място в хомеопатичната комбинация на компонента

кромид лук

е заради неговите бактерицидни и антисептични качества – знаем ги от народната медицина. Той е незаменим имуностимулант, който активира оздравителните процеси, защото „стреля“ точно и безпогрешно улучва вируси и инфекции.

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Беладоната „разпознава“ болката, отоците, възпаленията. Тях ги атакува и американската чемерика.

Жълтият жасмин се преборва с високата температура, а действа и успокояващо.

Съсънката (котенцето), без да съска или да мяука, тушира обилните секрети от бронхите и носа.

Срещу гнойта и възпаленията е насочена силата на калиевият бихромат.

Всички тези активни съставки на Коризалия са свързани в едно цяло с допълнителни вещества, които е добре да знаем, за да се предпазим от евентуална алергия.

А те са: захароза, арабска гума, магнезиев стеарат, желатин, талк, бял пчелен восък, карнаубски восък.

Как работи Коризалиякоризалия, хомеопатично лекарство

Дишането ни първо усеща благотворното влияние на хомеопатичния лек. Защото от горчив опит знаем: имаме ли хрема или обратно – запушен нос, едва си поемаме дъх.

Евелина Лютова

Шестте хомеопатични компонента на Коризалия вкупом помагат на неприятните секрети да изтекат по-бързо и да ни избавят от съдържащите се в тях болестотворни микроорганизми.

Таблетките са силно антисептични, предотвратяват големи инфекции. Стопират за кратко време възпалителните процеси на горните дихателни пътища.

Но може да не се стигне до конкретна „борба“ с носа, гърлото, сливиците, ако поставим знака „стоп“ пред простудата. С помощта на Коризалия. Защото тя е – знаем вече – изключително мощен имуностимулант.

Настинката отстъпва

Коризалия – заради комплексната сила на всички нейни хомеопатични компоненти – укрепва имунитета ни и така може да парира задалата се настинка.

Може, но ако веднага се доверим на нейните таблетки. Веднага, още при първите студени тръпки, при първото парене в носа. Направим ли го, няма да дадем живот на вирусите, нито пък на напиращите сополи.

Веднага означава: интензивно да приемаме таблетки от хомеопатичния препарат в самото начало на неразположението. Пропуснем ли това, силата на въздействието на Коризалия спада.

В рамките на 12 часа, на всеки час поставяме в устата по една таблетка, докато тя напълно се разстопи. През следващите 4 дни приемаме пак по 1 хапче, но през два часа. Между храненията. Така, общо 5 дни.

И настинката се е предала. Коризалия се съчетава добре и с други лекарства (при хронични заболявания, например). Но е и самостоятелен боец.

Попивателна за хрематакоризалия, хомеопатично лекарство

Сред хомеопатичните препарати Коризалия е главният експерт по ринитите. И простудни, и алергични.

Хремата е основният й специалитет. Защото нейните взаимно допълващи се екстракти успяват да се преобразят в ролята на попивателна за секретите. Всичко, което е тръгнало да тече и да изтича по назалните проходи, бива абсорбирано. Лигавиците се успокояват, ако има оток – спада, възпаленията се тушират.

Таблетките се приемат по същата схема, както и при настинка без хрема.

 • Първият ден – интензивно, по една таблетка на всеки час в рамките на 12 часа.
 • През следващите 4 дни: през два часа по едно хапче.
 • Държи се в устата, докато се стопи.

Успокоява алергичния ринит

И при този вид ринит Коризалия е точният „играч“. Запазва се не само видът хомеопатично лекарство, но и начинът му на приложение.

Следваме ли вече познатата ни схема, ефектът се откроява на 5-ия ден. Набъбналата лигавица се успокоява.

Кихането, паренето в очите и обилното сълзене – типични за алергичния ринит, изчезват. Ще е от полза, ако освен с таблетки Коризалия подкрепим носа си с капки клеева тинктура (от аптеката или домашно направена).

Защитник на задния ринит

(третата сливица)

Коризалия се възприема като най-подходящата алтернатива на оперативното премахване на т.н. трета сливица. Ако този вид ринит не се е превърнал в хроничен, хомеопатичните таблетки ще защитят аденоида (третата сливица) от хирурга. И ще предпазят детето (защото това най-често е детска болест) от усложнения в слуховия апарат. Вижте този материал за повече подробности:

Хронична задна хрема при възрастни и при деца. Лечение на заден ринит

Синузитът се предава

Имаме ли диагноза „синузит“, няма да минем без този хомеопатичен цяр. Коризалия не се шегува – здравата атакува синузита. Блокира патогенното развитие на микроорганизмите, редуцира възпалението, суши секретите.

Синузитът обикновено чака положението да стане нетърпимо и тогава вика „помощ“. Затова веднага трябва да започнем с ударната доза от препарата.

По схемата за ринитите: 1 (2)т. през 1 ч. за 12 ч. Което означава: Една таблетка (при остра форма – 2 таблетки) се поставя в устата до пълното й разтваряне, така през един час в рамките на 12 часа. Между храненията. Така е само през първия ден. През следващите 4 дни – таблетките се приемат на два часа.

Детската дозакоризалия, хомеопатично лекарство

Продължителността на лечението с Коризалия и за децата е 5 дни.

На бебета – до 1 година, се дават общо 6 таблетки за едно денонощие. Единичният прием е половин таблетка, през първия ден – на всеки час. Тя се стрива и се разтваря във вода. Следващите 4 дни – през два часа по половин хапче. Дава се между храненията.

За деца от 1 до 7 години и дозата, и схемата са като за възрастни. Но! Педиатърът най-добре ще ни ориентира, тъй като ще е запознат с общото състояние на детето. Ако нямаме възможност за консултация с детски лекар или хомеопат, ще е по-добре да използваме занижената доза, като за бебета. По половин таблетка. Стрита и разтворена във вода. На всеки час през първия ден. На два часа през следващите 4 дни.

Подходящ за бременни и кърмачки

„Подходящ за бременни и кърмещи жени“ – така производителят е написал в пациентската листовка на Коризалия.

Не са забелязани странични ефекти. Както и при други страдащи от настинка и ринити, така и за бременните, и за кърмачките условията за доза и прием остават в сила.

Консултацията със специалисти е задължителна и при най-малкото съмнение и безпокойство!

Коризалия има лек характер

Обвитите таблетки на хомеопатичния продукт с име на загадъчна жена – Коризалия, не са обвити с тайни. В този лекарствен случай не е в сила твърдението за женското коварство. Хомеопатичната Коризалия има лек характер и изключителна поносимост.

Странични ефекти не са отчетени.

Не ни обзема сънливост: значи можем да работим с машини и да шофираме и когато сме пили таблетки Коризалия. Всичко това – благодарение на прецизната дозировка при съчетаване на шестте компонента, вложени в лекарството.

Противопоказания биха могли “да се припишат” на Коризалия. Но трябва да знаем, че, всъщност, непоносимост може да се появи главно към помощните, а не към активните хомеопатични съставки на препарата.

Ако обаче сме доказано алергични към някакви медикаменти или към определени храни и хранителни вещества (особено към фруктоза и глюкоза), ни е нужна консултация и за Коризалия.

Подобия, заместители, комбинации

Коризалия, знае се, не е едноличен воин в полето на хомеопатията. В атаките срещу настинката и ринита препаратът може да бъде заместен от друг, сходен, или да се комбинира с продукти от неговия тип.

Коризалия и нейните 5-има събратя:

Осцилококцинум. „Викаме“ го, зададе ли се грипът, за да помага на Коризалия. Защото е с широк спектър на действие. Защото не му се опират нито високата температура, нито мускулните болки. Стига атаката да започне още при първите симптоми на грипа.

Цинабсин. Той дава едно рамо на Коризалия, за да чистят заедно носа от секрети. За да не се превърне ринитът в синузит. Самостоятелно, Цинабсинът възпрепятства възпалителните процеси на горните дихателни пътища и засилва имунитета, защото съдържа и ехинацея. Може да се вземат Коризалия и Цинабсин заедно, това не е проблем, даже се отразява доста добре.

Цинабсин. Мнения и противопоказания. При задна хрема и др.

Инфлуцид. И той е с широкоспектърно въздействие. Спира възпалението на гърлото и бронхите. Може да се взема по едно време с Коризалия, но не и съвсем заедно. Тоест хубаво е да има някакво времево отстояние между приема на двата продукта, примерно от порядъка на половин час. Иначе двете средства се допълват добре и няма опасности от вземането им в един ден, но ако ги вземете наистина едновременно, тогава може да имате проблем.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

Брионията, която е сред активните му съставки, смъква високата температура при грип. А гелземиумът – се справя със силното главоболие и общата отпадналост.

Тонзилотрен. Името му ни насочва към болни сливици. Има ли възпалени сливици, ангина, хрема – трябва ни тонзилотрен. При тези болестни ситуации заедно с Коризалия са незаменим противовъзпалителен „дует“. Могат и да се редуват.

Еуфорбиум. Атакува синузити и отити. Има го във вид на капки, спрей и сол. Добре се комбинира с Коризалия. Когато действа самостоятелно, еуфорбиумът е противопоказен при проблеми с щитовидната жлеза.

Цени

Всички изброени хомеопатични препарати можем да купим от аптека.

Цените на Коризалия (40 таблетки) варират от 5.70 до 6.98 лв.

Повечето нейни аналози, които имат различни разфасовки (обикновено по 60 таблетки), можем да намерим за 9-10 лева.

За Радост Ангелова

Прочети още

Невробекс, Невробекс Актив, Неуробекс,

Невробекс или Милгама при възпален нерв? Мнения, състав

Как да действаме при възпален нерв? Невробекс или Милгама? Или Уримил? Мнения. При изтръпване на …

4 коментара

 1. Галя Ганчева

  Прекрасно. Само това оправя носенето на моето момченце. Но защо не го препоръчват лекарите а сама го открих

  • Petya Petrova

   Изпитано! Само трябва да се хване началото на хремата. Чудесно средство за малки деца.

  • Ема Илиева

   Много съм доволна От Коризалия давам ги на децата си и ги препоръчвам но преди това се посаветвайте с личния лекар разбирасе

  • Вили Маркова

   Така лекувам внучетата си + Еуфорбиум / капка за нос /.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *