Цинабсин при задна хрема и др. Геломиртол, Коризалия, Ринитал. Мнения

Как действа Цинабсин при задна хрема? Кое е по-добро: Цинабсин или Коризалия? Мнения. Лечение с Геломиртол, Инфлуцид, Тонзилотрен и Ринитал. Противопоказания. За деца.

След прекарана простуда много пациенти се оплакват от стичане на секрет в гърлото. В медицинската практика това явление се нарича постназален синдром, а разговорно – „задна хрема“. В най-горната зона на дихателния път (нос, гърло) се развива възпалителен процес, който изисква незабавно лечение. Едно от добрите предложения за задна хрема е хомеопатичният продукт Цинабсин.

Цинабсин при задна хрема

Цинабсин се предлага за терапия и за профилактика. Особено за деца, чийто организъм е слаб и не винаги успява да се „опъне“ на простудата. За да се намали честотата на хремите, се предлага хомеопатия – Цинабсин.

Цинабсин хомеопатия
Как изглежда препаратът

Цинабсин е хомеопатичен противовъзпалителен продукт, който съдържа минимални дози от действащите вещества. Затова може да се дава на дечицата от 2-годишната им възраст. Главни преимущества на лекарството са безопасност и изразено положително действие върху лигавиците.

С една дума Цинабсин се използва при всякакво заболяване в носните кухини – било то синузит, „зелени сополи“ или задна хрема.

Схема за лечение с Цинабсин при деца

Няма детски Цинабсин, има детски дози на стандартното лекарство. При задна хрема и други диагнози, касаещи връхната част на дихателния път, използвайте следната схема:

Лечение на хрема при деца – схема
ВъзрастИзразеност на симптоматикатаКратност за 24 ч. и дозаПродължителност на лечението
до 2 г.Леко3 Х 1/2 табл.до изчезване на симптомите
до 2 г.Остро, със затруднено дишане½ табл. на 2 часа, макс. 6 бр.48 часа и се минава към схемата за леко протичане
2 – 6 г.Леко3 Х ½ табл. (може и 2/3 табл.)до изчезване на симптомите
2 – 6 г.Тежкопо 1 табл. на всеки 2 часа2-3 денонощия, след което се намалява до обикновената дозировка
От 6 г.Леко3 Х 1 табл.> до намаляване на симптомите
От 6 г.Тежкопо 1 табл. на всеки 2 часа2-3 денонощия, след което се намалява до 3 Х 1 табл.

При „заден“ ринит и кашлица

Лигавиците по дихателния път се поддържат влажни от секрет, който те сами си произвеждат от специални жлези. Веществото има и защитна функция срещу болестотворни микроорганизми.

Лигавицата на носа всеки ден изработва около 25% от цялата слузеста маса в един организъм. Ние не забелязваме тази секреция от носа, защото тя се събира със слюнката и се оттича в гърлото по задната му стена – ние я преглъщаме.

Но когато при болест тялото започне да произвежда повече слуз – по-гъста от обикновено, процесът става забележим.

Увеличеното количество секрети започва да излиза през ноздрите, което наричаме хрема (ринит). А когато се оттича по задната стена на носоглътката и гърлото, е постназален синдром. Майките го познават като задна хрема/ заден ринит и знаят, че с него идва раздразване на гърлото и  кашлица.

“Фигурин

Причини за задната хрема са простуди и ОРВИ, алергичен ринит, синузити, промени във времето, рязко захлаждане или въздействие на сух въздух.цинабсин мнения

Симптомите са усещане, че трябва да се прочисти (изкашля) гърлото. Дразнене, болка в гърлото. Обикновено в такива случаи няма инфекция на това място. Слузта се стича от носоглътката, дразни сливиците и в резултат те могат да подпухнат. Тогава се усеща нещо като заседнал залък в гърлото.

Кашлицата е ясен симптом. Тя се влошава нощем. Постназалното стичане на секрети е нерядка причина за кашлица.

Прекалено бързото стичане може да направи гласа хриплив.

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Ако секрецията засегне евстахиевата тръба, могат да възникнат неприятни симптоми и в ушите – усещане за течност и даже отит.

Как съдейства Цинабсин в такива случаи? Той повишава местния имунитет, успокоява раздразненията, съдейства за излекуване на възпаляването, помага за по-бързата евакуация на секрета.

Три от съставките на лекарството премахват отичането и облекчават дишането.

Всички местни и системни лекарства при хрема описваме ТУК!

При ринит (хрема), запушен нос

Възпалението на носовата лигавица е първо показание за назначаването на Цинабсин.

Наистина, таблетките против хрема – лекарства със системно действие, днес нямат достатъчно голяма популярност, защото хората са свикнали да ползват лекарства с месно действие.

Така пациентите пропускат важен факт – че таблетираните лекарства като Цинабсин значително по-бързо излекуват пациента защото хремата не е болест, а само симптом на заболяване, което е обхванало целия организъм. Локалните средства атакуват само симптома, а общото заболяване – вирусният причинител, изискват друг тип намеса.

При синузит

Второто основно назначение на Цинабсин е при синузит. Лекарството е специално създадено да премахва възпалението от лигавиците от кухините в зоната на носа.

Евелина Лютова

При правилно прилагане на Цинабсин от него може да се очаква:

 • Да премахне възпаляването;
 • Да отстрани гъстите слузести секрети;
 • Да усили секретирането;
 • Да подобри имунитета.

Главната задача на Цинабсин е да даде облекчение по отношение на симптоматиката и в същото време да подсили защитната с-ма на тялото, така че то да противостои на вирусната инфекция.Цинабсин хомеопатия

Всички локални и системни лекарства при синузит описваме ТУК!

При трета сливица

Третото показание за изписването на Цинабсин е хипертрофия на носоглътъчната сливица.

Третата сливица се разполага на свода на глътката и представлява лимфна тъкан със защитна, бариерна функция. Тя пази тялото от попадането на вредни микроорганизми.

Когато имунитетът е слаб, и трите сливици се разрастват. Първото е, че те спират да си вършат работата и в тях влиза инфекция.

Увеличените сливици затрудняват дишането, болният започва да поема въздух с уста. Други симптоми са постоянна хрема, лош сън, понижено внимание и работоспособност, често главоболие. Често се прихващат простуди и ангини.

Лечението на сливиците е хирургично и медикаментозно. Операцията не дава абсолютна гаранция срещу рецидиви. Ако хирургът пропусне дори милиметър лимфна тъкан, след известно време отново ще се случи разрастване.

Затова медикаментозната компонента е особено важна. Цинабсин влиза в терапевтичните схеми като щадящо средство, което:

 • Намалява възпалението на сливиците и на лигавицата на носа;
 • Възстановява дишането през носа;
 • Повишава имунитета;
 • Овладява съпътстващото главоболие.

Други приложения на Цинабсин:

 • В комбинирано лечение на главоболие;
 • В комбинирано лечение на невралгия на троичния нерв;
 • Затруднено слъзотечение.

Още диагнози, при които помага Цинабсин, ТУК: Цинабсин при сенна хрема и алергия:

Цинабсин е спасението от хрема и синузит!

Как се пие Цинабсин

Като всеки хомеопатичен продукт, и Цинабсин не се пие, а се държи в устата до пълно разтопяване. Това се прави отделно от храната, като интервалът трябва да е ок. 30 мин. – преди или след.

Според листовката, Цинабсин се дава от 2 г. нататък. Мъниците от 2 до 5 г. не могат да гарантират, че няма да глътнат цялата таблетка. Затова се препоръчват алтернативни форми:

 1. да се разтвори таблетката в неголямо к-во вода;
 2. таблетката да се стрие и да се намаже от вътрешната страна на бузите и под езика.

Дозиране за денонощие

При деца от 2 до 5 г.:

 • При остри състояния – 3Х1 табл. до подобряване;
 • След острата фаза – 3Х1 табл.;

При деца от 6 до 11 г.:

 • При остри състояние – Х 1 табл. през 2 часа, като максимумът за 6 бр. за деня, до подобряване на състоянието;
 • След остра фаза – 3Х1табл;

От 12 г. нататък:

 • При остри състояние – Х 1табл. през 1 час, максимумът е 12 бр. за деня, до подобряване на състоянието;
 • След остра фаза – 3Х1-2табл.
 • При хронични състояние при деца и възрастни: 3Х1 табл. за 4-6 седмици.

Противопоказания за Цинабсин

Това лекарство не се употребява при:

 • Непоносимост към хрома, ехинацея и др. представители на сем. Сложноцветни, както и към другите компоненти на лекарството;
 • Левкемия;
 • Имунодефицитни състояния, вкл. ХИВ;
 • Хронични вирусни заболявания;
 • Колагенози;
 • Състояния на потиснат имунитет, напр. след химиотерапии и трансплантации;
 • Туберкулоза;
 • Множествена склероза;
 • Възраст под 2 г.
Странични действия

Принципно съществува вероятност от алергични реакции като обриви, стомашни разстройства. В действителност има единични случаи, главно реакция спрямо ехинацея с оток и обрив, спад на кръвното и подобни явления.цинабсин противопоказания коризалия

При поява на неприятна странична симптоматика Цинабсин незабавно се спира. Лекарят ще го замени.

Възможно е усилено слюноотделяне в началото на приема. Тогава намалете дозата, а ако проблемът продължава, можете напълно да се откажете от този препарат.

Мнения за Цинабсин

 • Анджелика: Обичам хомеопатичните, цената е съответна на качеството. Имам синузит, обикновено за 2-3 дни всички симптоми минават.
 • Елица: Постоянно съм с хрема, дори лятото. Пих Цинабсин 2 месеца и всичко изчезна. Вече половин година не съм духала нос.
 • Иван Ст.: Имах гадно главоболие от синузита. Промивах, слагах етерични капки, не стана. После научих за Цинабсин, почнах го и за седмица ми мина.
 • Таня: Преди съм пила Цинабсин и беше добре. Сега пак ми потрябва, но веднага се обринах. Лекарят го смени.
 • Катерина: Сина има проблеми със сливиците. Доста мислихме какво да пием, да е без негативи. Спряхме се на това лекарство и действително помогна. След месец сина ми почна да диша спокойно и спряха сополите.
Цинабсин за деца: мнения
 • Ваня: Като всяка майка, и аз не искам веднага да започвам детето с антибиотици. Опитвам народни рецепти, промивки с морска вода и хомеопатия. Особено последното, защото е безвредно. Минусът на Цинабсин е, че няма мигновен ефект. За видим резултат трябва да приемаме по-дълго, което е неудобно.
 • Марина Колева: Цинабсин излекува при малкия зелени сополи, които много се проточиха. За да усиля ефекта от хомеопатията, съчетах с капки. Преди това лекувахме кашлица и не обърнахме внимание на хремата. Пихме антибиотик, който не помогна. Кашлицата не спираше. Оказа се, че сополите се стичат в гърлото. Моя приятелка ме насочи към Цинабсин + капки за очи, но да ги капя в носа.  Първият ден давах на малкия по 1 табл. на всеки час, общо 7 бройки. Когато носът започна да се чисти, минах на 3-4 на ден. За пълно изчистване изпи 3 опаковки.
 • Калина Петрова: При започване на лечението първите дни трябва да се дава Цинабсин на всеки час, което е крайно неудобно и ангажиращо. Нататък е лесно.

Цинабсин и други лекарства

Цинабсин е от системните препарати, но пациентите много държат на локалните средства. Цинабсин позволява комбинирането с капки.

С какви капки за нос се комбинира?

Ако държите на хомеопатията, вариант е Инфлуназал – спрей. Той е подходящ при разраняване на ноздрите и образуване на корички. Добре лекува сухота и запушване. Голяма част от действието му съвпада с механизмите на Цинабсин – отпушва дишането, намалява секретирането и предпазва от хронифициране на процеса.

Еуфорбиум е друг представител на хомеопатичния сектор. Под формата на спрей, той е насочен към хрема от всякакъв причинител – вирус, бактерии или алергия. Подобрява дишането при сенна хрема.

Pranarom Aromaforce също е в спрей форма, но растителен продукт на база етер. масла. Лайка, прополис и натр. хлорид в съчетание промива носа и действа против възпаляването. Но се ползва от 3 г.

Подходящи са и капките с физиологичен р-р като Салин, Ринофлукс, Носал става и за новородени. Наименованията са десетки. Всички те поддържат лигавиците чисти и ускоряват извеждането на секретите.

Аналогични таблетки

Синупретринитал и цинабсин за деца мнения

Хомеопатичните таблетки против хрема Синупрет се използват при синузити и други сложни заболявания. Те притежават противовирусни свойства и висока хипоалергенност.

Лекарството е изготвено от пет компонента: тинтява, иглика, киселец, ч. бъз и върбинка.

Синупрет е ефективно лекарство, което не създава риск от поява на нежелани ефекти и има минимум противопоказания.

Синупрет или Цинабсин?

Въпросът кой е по-добър не е правилен, защото това са различни лекарства. Синупрет не е хомеопатия, а високоефективен растителен продукт. Ползва се при гъст секрет в носната кухина. Цинабсин обаче се бори със самата инфекция.

Коризалия

Хомеопатичните таблетки против хрема Коризалия са направени на основата на калиев бихромат + екстракти от лук, Котенце, Беладона, Жълт жасмин, Американска чемерика.

Главна задача на Коризалия е да премахва възпалителният процес. Използва се и при алергична хрема, и при вирусна.

Цинабсин или Коризалия?

Препаратите са „специализирани“ за различен тип секреция. Цинабсин е подходящ при гъсти секрети, които трудно се извеждат навън. Коризалия се предпочита при хреми, съчетани с втрисане и кихане.

Коризалия за кашлица, хрема и синузит. Как е с Инфлуцид или Цинабсин?

Ринитал и Цинабсин

Ринитал е хомеопатичен комплекс от три съставки, подходящ главно за алергични състояния. Помага срещу парене в носа и очите, сърбеж, запушване. Намалява секрецията и кихането. Ринитал бързо повлиява сенна хрема, конюнктивит и хрема на алергична основа

За максимална ефикасност той трябва да се започне преди настъпването на опасния сезон – примерно 4-6 седмици пред очакваното обостряне на сезонната алергия.

Цинабсин или ГелоМиртол?

Геломиртол за задна хрема не е най-точният медикамент. Той се изписва при синузити и бронхити – остри или със затегнато протичане. Той втечнява гъстият секрет и подпомага отхрачването, по този начин повлиява и кашлицата.

Като състав, двата препарата са напълно различни. ГелоМиртол се базира на етер. масла. Точно как работи сме описали ТУК!

Инфлуцид и Цинабсин

Той е хомеопатия, създадена срещу простуди и грип със скоротечно развитие. Започва да се пие още от самото начало на респираторната инфекция. Полезен при сухи, с дразнеща кашлица бронхити. Втечнява секрети, намиращи се в бронхите, за да бъдат изведени. Възможна е комбинация с Цинабсин, но по-скоро те се препокриват в частта хрема/ секрети.

Инфлуцид помага и при синузити, когато те са съчетани с главоболие, отпадналост и болки в цялото тяло. Засилва имунитета и ускорява оздравяването.

Цинабсин и Тонзилотрен за сливици

В комплексното лечение на хроничен аденоидит (възпаляване на третата тонзила/сливица) специалистите включват комбинация от два натурални препарата, произведени от Немския хомеопатичен съюз.

Тонзилотрен е с впечатляваща история – той се прилага от 1936 г. в профилактиката и терапията на възпалителни заболявания на сливиците. Има изразено действие против възпаляването, регулира имунната с-ма, укрепва местния имунитет.

Важна особеност е, че Тонзилотрен има лимфотропно действие – постъпва непосредствено в лимфната с-ма, максимално близо до обсега на възпаление.

Така лекарството намалява обема на хипертрофиралите сливици, премахва отока от лигавицата на носоглътката, почиства сливиците от патологичното им съдържание.

Цинабсин също работи срещу възпаляването и отока, но и възстановява физиологичния дренаж на кухините, повишава имунната защита и предпазва от рецидиви.

Съчетаването на двата хомеопатични комплекса е добре изучено и се смята, че води до максимално положителен ефект.

Подробностите за Тонзилотрен сме дали ТУК!

Във видеото прекрасно се демонстрира разположението и размерите на кухините в човешката глава:

Ще споделите ли ефикасното за вас лечение?
Опитът ви с Цинабсин?
Заповядайте в коментарите.

Защо Цинабсин за хрема?

Хремата е масово заболяване през студения период. Днес по-често се казва „риносинузит“, защото носната кухина и синусите се съединяват от обща лигавица. Възпаляването на носа веднага се предава към околните кухини. Практически е невъзможно да се случи изолирано възпаление. Когато се лекува хрема, специалистите очакват и евентуално развитие на синузит.

Около 15% от възрастното население на Земята страда от риносинузит, а децата – още повече. Пусков механизъм са главно вирусните инфекции, по-рядко – бактериални и гъбични. Изследванията откриват при 95% от случаите на ОРВИ признаци на синузит и само в 1-2% от случаите протичането е усложнено от бактериален синузит.

Следователно: риносинузитът обичайно се развива на фона на ОРВИ. Причинява се от риновируси, има сезонен характер и всеки възрастен средно годишно боледува по 2-3 пъти, децата – до 10 пъти.

Подход при хрема

В терапията на риносинузитите се назначава цял комплекс – срещу вируса, отока, секрецията, да облекчат дишането.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

Переспективен подход е използването на лекарства на растителна основа, които имат комплексно действие и обхващат всички пунктове в терапията.

Такова лекарство е Цинабсин таблетки – хомеопатичен комплекс с растителни и минерални компоненти. Той е продукт на Немския хемеопатичен съюз – една от старите и доказали се компании в хомеопатията.

Цинабсин вече 50 години се прилага при хрема и синузит. Неговият състав е подбран така, че едно лекарство да се справи с всички проблеми на заболяването.

Главната особеност на Цинабсин е неговата многопрофилност. Действия:

 • Той премахва възпаляването;
 • Стимулира имунитета;
 • Подобрява носовото дишане;
 • Справя се с отичането на лигавицата;
 • Справя се със запушването на носа и на околните кухини.
Състав на Цинабсин 

цинабсин или коризалия

  Основна съставка в Цинабсин

Cinnabaris надеждно и бързо избавя от симптомите на възпаляване в носа и околоносните кухини (сълзене и главоболие) и с невралгията в лицевата зона;

Kalium bichromicum и Hydrastis действат при хронични и остри патологии, например при продължителен синузит;

И трите посочени дотук съставки премахват отока от лигавиците и възстановяват дишането;

Echinacea се грижи за подобряване на имунитета и за обща поддръжка на защитната с-ма.

За Радост Ангелова

Прочети още

Лепенки за Кокоши трън, Брадавици,

Кои немски лепенки за кокоши трън са ок? Как действа риванол? Как се ползват?

Какви лепенки за кокоши трън да изберем? Действие на салицилови лепенки. Кои са добрите немски …

12 Мнения

 1. Кристина Божилова

  Интересен е парадоксът на лекарствените тв реклами: Цинабсин е хомеопатичен продукт. Преди употреба прочетете листовката. Какво ще разберете от листовката, се питам? Хомеопатичните продукти се опитват да се преструват, че са редови лекарства, за да ги купуват повече. Поне по задължителните атрибути в рекламите. Неверието е голямо. Хората вярват на лекарствата от химически произход и като чуят, че нещо е хомеопатия, бягат.

  • Боби Юнаков

   Отваряш, а вътре има написана една буква на дребно листче потопено във вода – това ще да е листовката, ако в аналогия на топчетата дето продават.

 2. Светлана Савова

  Много хубав препарат е Цинабсин. Толкова години е на пазара и работи безотказно. Дори по мое мнение е по-добър от Тонзилотрен и Коризалия.

 3. Саша Хаджийска

  В указанията на Цинабсин пише, че трябва да се дава само на деца, по-големи от 2 години. Това така ли е в крайна сметка?

  • Ивелина Димитрова

   Ако лекарят прецени, може да се даде и на дете над 1 годинка, но само по лекарска препоръка! Има изключения, но много внимателно трябва да се уверите, че вашият случай е такъв!

 4. Ели Иванова

  Здравейте, предписан ми е Цинабсин за бебе на 4 месеца. Аз обаче чета на листовката, че е за деца над 2 годинки…Дозата,която ми отпределиха е 4 хапчета разтворени в 20мл вода за едни денонощие. Много се притеснявм да ги дам…Вие как мислите?

  • Ивелина Димитрова

   Понякога се случва и това. Не бива да се притеснявате. Хапченцата няма как да навредят.

 5. Нели Попова

  Здравейте, синът ми е на 3 г и 4 месеца, има синузит, който започна с заден секрет който продължи 2 месеца! Лежахме 5 дни в София за влошена астма, бронхит, рефлукс и синузит. Овладяха хремата за няколко дни, правиха му две пунгции и нагревки, също така пихме Ксимебак. Сега 4- 5 дни по-късно сме с 38,5 градуса температура, ЦРП 2.76 mg/l и никой не знае какво му е, но отново ни изписаха Зинат, Ериус, Биозин, Цинабсин и АЦЦ Синус… и двама алерголози и полмолози и Джи Пи то са на различни мнения дали трябва или не да ги пием, като лекуващия лекар от София е професор и се твърди,че е най-добра за тези болести.. нямам представа какво да правим!

 6. Тонка Пелова

  Не разбирам защо се спори хомеопатията лекарство ли е или не е. Нали помага. Аз лично само да усетя, че тръгвам към хрема, и веднага купувам Цинабсин или някое от другите германски. Вършат работа, какво повече.

 7. Петрана

  Предпочитам хомеопатия при хрема. Не обичам капките, защото ми сушат лигавицата. И най-скъпите капки да са, не ги понасям. Познат лекар ми каза, че хомеопатията става при запушен нос и оттогава съм така.

 8. Росен Балтов

  Цинабсин противопоказания и странични ефекти има, не се понася от всеки, като всяко лекарство. С безвредността се спекулира и прекалява.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *