Александър Сано. Сериал “Ягодова луна”, тв предавания. Развод и биография

♠ Последни новини за Александър Сано. За развод не може да става и дума. ♠ Ягодова луна ♠ Денят на бащата ♠ Диви и щастливи ♠ Сръбски сериал ♠ Биография на Александър Сано ♠ Детски години и образование ♠ Театър и музика ♠ Биография ♠ Детски години и образование ♠ Театър и музика ♠ “Дзен” ♠ Личен живот

По повод зачестилите слухове за неговия предстоящ развод Александър Сано все по-често пуска снимки на профила си във Фейсбук. Това са инсинуации, наложени от жълтите медии (подробности по-долу). Тези дни една снимка обиколи интернет – на Нели Атанасова, 45-годишната половинка на Косъма, която се е снимала на плажа по бански с дъщеря си. Това идва да донесе внушението, че никой не е луд да изтърве подобна жена. Вижте я:

Александър Сано развод
Нели Атанасова, половинката, на Сано също не мисли за развод.

2019 година се оказа благодатна, смислена и градивна за обичания актьор Александър Сано. Супер ангажименти натовариха до крайност работния му график.

През март актьорът се включи в драматичната сага на Nova, чието заглавие засега е

Сериалът “Ягодова луна”

Историята е в стила на „Откраднат живот“, но за пожарникари, и се пресъздава от силен актьорски екип. Водещите роли са за Асен Блатечки, Христо Мутафчиев, Деян Донков.

Пожарникарският сериал трябваше да рекламира Столицата на културата и да се финансира от Пловдив 2019, но снимките закъсняха и фондацията оттегли уговореното финансиране от почти половин милион.

Както бе отбелязано в няколко дописки, зрителите няма да успеят да забравят участието на Сано в

Денят на бащата

6-серийната родителска драма се излъчи в началото на годината по БНТ. Продукцията предизвика голям интерес у нас (1.5 млн. зрители) и получи няколко международни награди.

Александър Сано изигра главна – и най-симпатичната!, роля в мини сериала.

Сред актьорските си ангажименти Сано не отказва и участие в реклами.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Тази пролет той снима рекламен клип в Барселона, за компанията Widescope Productions. Бг актьорът работи за втори път с горещата италианска красавица Мариана ди Мартино („Ускорение“).

Мариана ди Мартино И Сано: снимка от Барселона

Но най-вълнуващата работа за тази година е филмът

Диви и щастливи

Снимките на лентата най-после бяха реализирани – 25 снимачни дни с тенденция да бъдат заснети още няколко сцени и да започне сглобяването на историята.

Тук Александър Сано и актрисата Яна Маринова са продуценти и изпълнители на главни роли. Двамата са вложили 2.5 млн. лева в продукцията, която извън страната би струвала 10 пъти повече.

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Продуцентите са въодушевени от постигнатия досега резултат от снимките. Сано споделя пред Nova, че филмът става наистина много хубав.

Двамата се надяват и на финансов резултат. За него те разчитат главно на представяния в чужбина.

В интервю за Nova Сано казва, че главният проблем у нас е неходенето на кино. Най-гледаният филм миналата година – техният „Привличане“ е довел в киносалоните 115 хиляди зрители. А един сръбски филм (Сърбия е с подобна на нашата територия и брой население) събира в кината 620 хиляди души.

Но сърбите нямат лоши филми, а у нас много хора правят филми само с цел явяване на фестивали и живеят от това, пояснява Яна Маринова.

Ще видим арменската ми сметка дали ще излезе на финал. Аз съм сигурен, че ще се оправим“, показа увереност Александър Сано.

Александър Сано, актьор
Сано като инспектор Донев

В „Диви и щастливи“ Александър Сано преследва двете диви дами Боряна и Мила, които иска да са и щастливи. Той е умен, много очарователен, маниакално отдаден на работата си . В началото омаловажава действията на бунтарките в стил: „някакви домакини. Не ме занимавайте с глупости“.

Амбицията на Сано и Маринова са филмът, в който те са вложили лични средства, да рекламира красотата на България и да покаже страната ни в нова светлина. Действието се развива по пътя между четири града.

Не се добрахме до финансиране от държавата, но се добрахме до любовта на хората“, казва Яна Маринова и благодари на градските управи, че са им съдействали по всякакъв начин.

Евелина Лютова

И още пресни новини за Александър Сано. Тези дни той е в Сърбия, за да снима в

сръбски сериал

Историята стъпва на най-успешния сръбски филм за последните 20 години, анонсира актьорът, без да даде повече подробности.

Биография на Александър Сано

  • Александър Сано, актьорКариера: актьор
  • Рождена дата: 2.V.1977 г.
  • Месторождение: Асеновград
  • Възраст: 42 г.
  • Зодия: Телец
  • Ръст: 178 см.
  • Име по паспорт: Николов

Арменската жилка в съчетание с практичността на Телеца са сериозно основание за добри сметки. Ако разчитаме на звездите, „Диви и щастливи“ ще се отплати на продуцентите си. Телецът е рядко съчетание на интуитивност и практичност, които му дават много сила и правилна насоченост в живота.

Освен това обикновено Телците са добре с парите, без да ги издигат в култ.

Детски години и образование

Сано е българин по майка, а от баща си наследява кръвта на арменци, французи и италианци. Дядо му Нерсес е арменец, а баба му Кармен – наследничка на аристократични родове (маркизи) от Югозападна Европа.

Само че и за тях това са само корени, иначе предците на Сано са родени в Цариград. По време на арменския геноцид целият род се изселва от Турция. Едни се връщат във Франция, други – в Италия, а дядото и бабата на Сано се преселват в България и се установяват в Русе.

Премеждията на предците по бащина линия се отразяват върху характера на техния далечен внук. Александър не харесва бягството. Пред сп. Ева той казва, че би се борил да остане и да живее в родината си, вместо да се превърне в бежанец. Но пък обожава пътешествията. Той е обиколил двайсетина държави и не отказва да види още и още.

Впрочем Сано не е реалната фамилия на Александър, а още един псевдоним (заедно със Среброто). Истинското му име по паспорт е Николов, син на Алексей. „Сано“ му се лепва покрай една постановка през 2004 г. Преди известно време актьорът анонсира в интервю, че се замисля да си промени имено в личната карта.

В семейство Николови се раждат три момчета. Александър се изказва с възхищение за братята си, като ги нарича рядко свестни хора.

Бащата е роден в Русе и там семейството се завръща, когато Александър е на 7 години. Там започва израстването му.

Първата любов на малкия Амександър е музиката. Започва да свири на китара, записва се в местния „Хор на момчетата“. В следващите години хорът се замества от музикални банди, някои от които са събрани от самия Александър.

Тийнейджърските години на Александър са посветени изцяло на музиката. По онова време никой не се усеща за артистичните му заложби. На това се дължи и грешката с политологията. Александър кандидатства „право“ в Софийския университет, приемат го в специалността „политология“.

Актьорът нарича онзи момент временно недоразумение, което бързо бива поправено. Изкарва две години в СУ, след което напуска и се премества на истинското си място – в НАТФИЗ.

Александър Сано, актьор
В “Редки тъпанари”

Александър Сано учи при Б. Лунгов. Почти през цялото си студентство играе във вариететния „Албена“.

Театър и музика

След НАТФИЗ Александър Сано играе на престижни театрални сцени като тези на „Иван Вазов“, „Сълза и смях“, Сфумато, Българска армия, Алеко Константинов и др.

Прави роли в пиесите „Ромео и Жулиета“ „Чайка“ на Чехов, „Coca-In“ по Т. Уилямс, „Досадникът“ на Вебер, „Агенти“ по Д. Мамет и др.

Среброто от “Братя Мангасарян”

2004 г. връща Сано към първата му любов – музиката. Спонтанно се зараждат „Братя Мангасариян“, за които Александър пише музика. От това време му остава псевдонима „Среброто“.

Дуетът на Владислав Петров и Силвестър Силвестров – или просто Кулю и Зюмбюл, докосва тримата приятели до огромна аудитория и до рекламния бизнес. Те биват ангажирани в реклами на Глобул, Денил, GTV, Андрюс фешън, Crunch Chips и др.

Впоследствие музиката остава като неотменна част от живота на актьора. Той композира за филми и реклами. Саундтракът на „Диви и щастливи“ също е негова работа. Преди това пише музика за представлението „Ане – мъртви градове“, филма „Exit“ и др.

“Дзен”

Сано изпълнява парчето за филма „Революция Х“.

Личен живот. Нели

Лятна сватба през август 2014 г. Александър Сано сключва брак с дългогодишната си любов, майка на дъщеря му – Нели Атанасова.

Акторът и бившата ТВ водеща отдавна живеят на семейни начала, но не са оформили отношенията си официално. Без причина, ей така, от отлагане. Но когато дъщерята Ава започнала живо да се интересува кога родителите й ще се оженят, те се решават на тази стъпка.

Съпруга и деца

Вероятно актьорът е имал ранни любови, но кой ги помни. Единствената съпруга и голяма любов на живота му е Нели Атанасова. Среща я през 2008 г.

Всъщност, среща ги работата. Двамата са поканени от ТВ7 да водят финала на реалити формата за модели „Искам да бъда супермодел“. Режисьорът им дава рецепта за успешно представяне: бързо да се сближат и опознаят, за да си партнират добре на сцената.

Два дни водещите са неразделни, минава финалът и Александър заминава в чужбина за кратко. Оттам той провежда с Нели 7-часов разговор по скайп. Щом се връща от пътуването, той отива да я види и повече не се разделят.

Сано се шегува пред медиите, че с Нели точно са изпълнили препоръките на режисьора за сближаване, само дето леко са прекалили.

Коя е Нели Атанасова

Александър Сано, актьор
Цялото семейство

В младежките си години Нели е гимнастичка. След това се отдава на ТВ кариера. Работи за предавания като „Огледала“ и „Туистър“, като репортер и водещ.

Периодично се пробва в частни инициативи – като млада има салон за красота, а сега – сладкарница.

Нели и Иво Карамански

На 22 г. се събира с бившия гребец и водеща фигура в престъпните групировки Иво Карамански. Когато е на 23 г., тя му ражда син. Кръщава го на баща си – Иво Карамански – младши. По онова време Иво се е разделил със съпругата си и заживява с Нели. Когато малкият Иво е на 1.3 г., баща му е разстрелян.

Казват, че Нели е наследница на милионите на Карамански. В интервюта тя казва друго – че Иво не е оставил много, но синът й е получил своя дял като припознат син. Става дума за някакъв имот. Отделно босът й е купил апартамент.

Смъртта на Иво е начало на труден и беден период за Нели. След него тя прекарва 6 г. с еротичния танцьор Иван. Изневяра поставя край на връзката им.

Следващият мъж в живота на Нели е Александър Сано.

Тя го нарича Санди. В началото старателно го крие. Известно време жълтите издания тръбят за новата любов на Нели, дори знаят, че е актьор, но не се добират до името му.

Ава и Иво

Нели забременява за втори път само 1.5 г. след събирането си със Санди. Сякаш е рано, но и дъщеричката сякаш е разписана от съдбата. С Иван са опитвали да имат деца, но не се е получило. А с Александър става веднага.

През цялата бременност родителите се чудят какво да бъде името на детето, а то пак се появява само – в самия ден на раждането. Ава е сбор от името на Александър и любимото име на Александър – Ева. Въобще, в него чест.

Александър Сано обича и Иво като свое дете. Става му неприятно, когато наричат Иво „доведен“ и реагира: той е мое дете – син на жена ми и брат на дъщеря ми. Дори мислели да го осинови и смята да го направи свой пълноправен наследник.

Младият Иво Карамански вече поема своя път в живота. През 2016 г. той завърши гимназия и показа готовност да бъде самостоятелен.

Сватбата

Александър Сано, актьор
Младоженци

Тя се състои на плажа в Лозенец. И е тайна. Почти всяка известна личност в последните години се поддава на тази мода – да сключи брака си на романтично място, в много тесен кръг и тайно от папараците. На тържеството присъстват само най-близки роднини и приятели.

Снимките са романтични. Ава е като малка булка – с бяла рокля и венец в косите.

Разказва се весела случка от сватбения ден – умореният Сано отива да приспи дъщеря си и сам заспива дълбоко. Проспива 1 час от сватбата си и отсъствието му не остава незабелязано. Казват, че Нели не му се разсърдила.

Развод

След всяка сватба общественото очакване е за… развод. Особено в артистичните среди. Жълти сайтове експлоатират очакванията със съответните заглавия. Обаче отваряйки статиите, читателят вижда точно обратната информация: Нели и Александър се обичат и мислят да останат завинаги заедно.

Впрочем Александър мисли да остарее с Нели. Нели не обича да прави планове. На 23г., когато разстрелват Карамански, тя научава, че животът рязко се променя в един миг. Затова красавицата живее с краткосрочни намерения и гледа да бъде щастлива сега и тук, на момента.

Пикантни клюки

Катастрофите в живота на Сано

Бащата на Александър загива в автомобилна катастрофа през 1996 г. Прибирайки се към Русе през нощта, той заспал на волана и се ударил в крайпътно дърво.

Години по-късно (2007) синът му катастрофира в същия район, но пътувайки в обратна посока – към Бяла. Ситуацията се повтаря: колата се завърта и се забива в крайпътен бор. Този път изходът е благоприятен – актьорът остава невредим.

Александър подробно разказва за инцидента + други любопитки във втория епизод на Bri4ka On Board:

Александър Сано гол

Александър и Нели – вече като официални съпрузи, позират за гола фотосесия. Снимките са за бг изданието на Esquire. Във фотоса, който излиза на корицата, двойката е без дрехи, но прикрива интимните си части с шапки.

Това се случва, когато актьорът е на 39 г., а съпругата му – на 42. Въпреки възрастта, те показват прекрасни, добре поддържани тела. Нели разкрива, че не спира да тренира по 3 пъти седмично, още откакто се е разделила с художествената гимнастика.

Александър Сано гол
Знаменитите снимки на Александър Сано и Нели – е, сравнително голи.

Филми и сериали с Александър Сано

2003: Изневяра. Комедия на Антоний Дончев. Сано е в ролята на Орешарски.

2005: Последният господар на Балканите

Четирисериен филм по едноименния роман на албанския писател Несит Комали. Действието се развива между 1880 до 1960 г. Главният герой е син на турски бей, който преживява разпадането на политическото устройство на Балканите, а в личен план – депортиране и загуба на земи и семейно богатство. Сано изиграва ролята на Омер.

2010: Миграцията на паламуда. Съвременна комедия за бащи и синове, които оцеляват – трудно и комично. Те не униват, а се подкрепят с нелепа, но неизчерпаема надежда. Сано пресъздава ролята на кръстника.

2010: Тилт.

Четирима приятели се опитват да изкарат пари за собствен бар на име TILT. След като нагазват закона, те се превръщат в бедни емигранти. Ситуациите са и смешни и абсурдни. С този филм Сано си печели още един прякор: Дъвката.

2011 – 2013: Под прикритие

Хитовата продукция носи известност на актьора и следващото му прозвище – Косъма. Актьорът изиграва Здравко Киселов от групировката на Джаро, а от 3 сезон – в групировката на Андонов. В края на сезона е убит по поръчение на шефа си.

2015: Кербала. Копродукция на Бг и Полша, чиято премиера е през 2016 г. на София Филм Фест. На Сано е поверена ролята на Сираков.

2015: Лазар. Копродукция на Бг, Македония, Хърватия, Франция. Разказва за миграционните вълни и нелегално прекосяващите границата между Македония и Гърция.

2016: Зоотрополис – участва в озвучаването на български език.

2017: Училищни връзки

Училищната любовна драма под режисурата на Мартин Макариев събира Александър Сано с Яна Маринова, Луиза Григорова, Б. Рахал. Филмът е приет много добре. По-детайлно разказваме за него ТУК:

Луиза Григорова: Дива и щастлива. Височина, бременност, биография

2017: Гомор III. Италиански сериал на тема неаполитанската мафия. Новите 12 серии се излъчват по HBO GO през пролетта на 2018 г. Голяма част от третия епизод е заснет в България.

Сано е в ролята на безскрупулния Младен – българската връзка в сериала. Той заснема горещи сцени с Боряна Маноилова – красива студентка от НАТФИЗ, на която е поверена ролята на 16-годишна албанка, жертва на мафията.

2018: Революция Х. Сано влиза в ролята на Мишо, освен това пише музика за романтичния музикален филм.

2018: Привличане. Още един филм, който събира Сано с Яна Маринова. Той става най-гледаният в нашите киносалони със 115 хиляди зрители. Историята разказва за учителката Лора, която се бори за директорското място. Тя се влюбва в новия учител по музика Калин Соколов (в ролята Сано).

Повече за филма и за Яна Маринова ТУК:

Яна Маринова: Съпруг (съпрузи), биография, филми, връзки

2019: Денят на бащата.

2019: Диви и щастливи. Снимките още продължават. Режисьор на лената е Мартин Макарив, за който разказваме още ТУК:

Мартин Макариев и Луиза Григорова ‘2019: Постижения в любовта и в киното

2019: Бюрото на легендите. Това е френски политически трилър, който се снима в момента в Киев. Сано е в ролята на Игор.

В телевизията

2012: Черешката на тортата. Епизод 41 на втори сезон. Домакин е Ал. Сано. Тогава е известен като третият от Братя Мангасарян. Представя четиристепенно меню, но „черешката“ е артистичното готвене, придружено от песни и танци.

2010: Пощенска кутия за приказки. Литературен проект за любители на къс разказ. Историите се селектират и най-добрите се четат пред публика. Сано е сред известните.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

2014: Къртицата. Сано с включва във втория сезон на реалити шоуто. Във визитката си казва, че постоянно е в роля и не остава насаме със себе си. В базата пък споделя интимни подробности от живота си с Нели (kliuki.bg).

2016: Мама готви по-добре. Водещ на тв формата е Александър Сано. Поканен от продуцентите Иван  и Андрей. Кулинарията е фон в забавното семейно предаване по bTV.

Клиповете за Кауфланд

Сано в „Събуди се“ по Nova през 2016 г.

В „Шоуто на играчите“

Още за Александър Сано: на страницата му във Фейсбук

И в профила му в Инстаграм.

За Радост Ангелова

Прочети още

Берен Саат, Великолепният век Кьосем, Забранения плод,

Берен Саат. Филми, деца, биография

♠ Детство в Анкара. Джем Саат. Филми. ♠ Визитка на Берен Саат ♠ Първа любов …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *