Лимфомиозот. Мнения ‘2019. Ефект на капки и таблетки. Тонзилотрен и др. аналози

♠ Какво е Лимфомиозот ♠ Видове Лимфомиозот и цена ♠ Как работи ♠ Лимфомиозот при лимфаденит ♠ При Хашимото, хипотиреоидит ♠ При синузит ♠ При възпалени сливици, трета сливица ♠ При ревматоиден артрит ♠ Други показания

Още в текста: ♠ Начин на използване и дозиране ♠ Странични ефекти ♠ Противопоказания ♠ Отзиви, мнения и коментари ♠ Аналози и заместители

Лимфната система има защитна (спрямо лимфните възли) и изчистваща (спрямо лимфните съдове) функция. Тя обезврежда и изкарва от тялото токсини и продукти на разграждането.

Лимфомиозот засега няма аналог на пазара. Той действа върху лимфната система директно, като показва имуностимулиращ и изразен дренажен ефект.

Какво е Лимфомиозот?

Той е комбинирано (състои се от 17 активни съставки) хомеопатично лекарство, което се отпуска без рецепта.

Използва се за заболявания на лимфната система – увеличени възли, отоци, хипертрофия на сливици, запушен нос и при аденоиди.

Видове Лимфомиозот и цена

Лимфомиозот на таблетки – 1 брой съдържа по 15 мг от съставките, с изключение на три, които са по 30 мг. Продава се в кутия по 50 бр, 12.29  лв;

Лимфомиозот солуцио 30 мл – разтвор за пиене (капки), който на 100 мл съдържа по 5 мл от всяка съставка с изключение на три, които са по 10 мл. С-ст 14.52 лв;

Има ли го на ампули?

Лимфомиозот се произвежда и под формата на разтвор за мускулно инжектиране. Представлява безцветна течност без мирис, по 1.1 мл в ампула. Тази форма понастоящем не се предлага на българския пазар.

Как работи Лимфомиозот?Лимфомиозот за лимфни възли и имунитет

Комбинацията от 17 хомеопатични съставки оказват следните действия:

 • Дренаж на лимфата, подобрява се оттичането на лимфа;
 • Стимулиране на имунитета по естествен начин, за да може болният сам да се противопостави на инфекцията и бактериите;
 • Спадане на отоци, което е съществено при възпаляване на лимфни възли и сливици;
 • Освобождаване на дишането, когато набъбналите сливици пречат;
 • Извеждане на токсини, които при болест пораждат вдигане на температура, болки в мускулите, слабост и цялостна разбитост;
 • Редуциране на огнището на възпаление при засегнати лимфни възли и сливици;
 • Подобряване на обмяната, с което се осигуряват повече хранителни в-ва и витамини.
Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Всички изброени действия водят до едно: нормализира се взаимодействието на клетките с ендокринната с-ма и се повишава общият имунитет.

Допълнително се подобрява възприемането на други медикаменти, защото Лимфомиозот подобрява проницаемостта на клетките и тъканите.

Как се ползва Лимфомиозот?

Основно показание за това хомеопатично лекарство са заболявания на лимфната система и при интоксикации, появяващи се при всякакви възпалителни процеси.

Медикаментът се използва:

При лимфаденит

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Лимфаденитът се характеризира с възпалителен процес в лимфните възли. Той представлява ответна реакция на друго, по-рано възникнало възпаление в тялото. Рядко е самостоятелно заболяване – гнойно възпаление на възлите.

В първичното огнище болестотворни микроорганизми отделят продукти на жизнената си дейност. Токсините постъпват в лимфата и тя ги разнася из цялото тяло. Най-близко разположените лимфни възли реагират – те приемат удара на опасните в-ва върху себе си.

По същество лимфаденитът е сигнал, че в организма има възпаление. Той трябва да бъде открито и се лекува с антибиотици или противовирусни средства (според причинителя).

Вторият съществен елемент в терапията е приема на имуномодулатори. Лимфомиозот е точно такъв – той повдига общия имунитет и подкрепя работата на основното лекарство. Допълнително подпомага за по-бързото утихване на възпалителния процес.

При Хашимото, хипотиреоидитЛимфомиозот за лимфни възли и имунитет

При автоимунния тиреоидит функцията на щитовидната жлеза е намалена (хипотиреодизъм) или нормална. Характеризира се с просмукване на лимфоцити в жлезата.

Включването на комплексни хомеопатични препарати като Лимфомиозот в стандартната терапия нормализира показателите на тиреоидния статус. При това се избягват резки преходи на състоянието от хипер- в хипотиреоза. Така се постига поддържане на адекватно качество на живот на пациента.

При синузит

При инфектиране на околоносните кухини се увеличава производството на секрет и се развива оток на лигавиците. Естествените връзки между съдовете в зоната се блокират от подпухналите тъкани. Нарушава се вентилацията, налягането в синусите става под атмосферното, нарушава се или напълно спира евакуирането на секрети.

Евелина Лютова

Застоят отваря врата за присъединяване на бактериални инфекции. Микробната флора започва активно да се размножава и се стига до инфекциозно възпаляване.

Синузитът е свързан с изменение на местния и системния имунитет. В последните години се регистрират хронични форми, които изискват редовни повторения на терапевтичните курсове. Модерните антибактериални и противовирусни средства не винаги предотвратяват  това.

Една от причините за неблагоприятно протичане на възпалителен процес в горната част на дихателния път е недостатъчната имунна защита.

Лимфомиозот подкрепя имунитета и едновременно с това осъществява оттичане на течности от подпухналите тъкани. Лигавиците спадат и се подобрява евакуацията на секрети. Освобождава се дишането.

При възпалени сливици, трета сливица

Главен причинител на възпалявания при сливиците са бактериите. В последно време все по-голямо значение придобива наличието на съпътстваща гъбична флора. Хроничните възпаления се развиват на фона на потискането на естествената резистентност на организма, с нарушения на хуморалния и клетъчния имунитет.

Затова лечението на хроничен тонзилит вече задължително е комплексно – насочено от една страна срещу микробния патоген, а от друга – към повишаване на резистентността на организма.

Абсолютно актуално става включването на имуномодулатори като Лимфомиозот. Те подобряват имунната защита и позволяват да се постигне устойчива ремисия.

При острите състояния Лимфомиозот намалява отичането и се противопоставя на възпалителния процес.

При ревматоиден артритЛимфомиозот за лимфни възли и имунитет

Лимфомиозот участва в четиристепенна схема за терапия на ревматоиден артрит, артроза и гонартроза. Той участва със своето противовъзпалително, имуностимулиращо, регенериращо и най-вече отточно действие.

Други показания за ползване на Лимфомиозот:

 • Състояния, съпроводени с втрисане;
 • При задна хрема, фарингит;
 • Отоци с различен произход – бъбречни, сърдечни, при диабет;
 • Придобит имунен дефицит;
 • След оперативно премахване на тумор от млечна жлеза за възстановяване на лимфния отток;
 • Хронични заболявания на вътрешни органи;
 • Алергични реакции, съпроводени с кожни патологии.

Медикаментът е доказал своята ефикасност като помощно средство при ред други диагнози като ентерит, усложнен с диария, невралгии, ревматизъм, дефицит на калций, бронхити, чревни болести, липса на апетит, изтощение, нефроза, колит с кръвоизливи, бронхиална астма, дисбактериоза, новообразувания, болести на кожата – невродермит, екземи, дерматози, разстройства на храносмилането, пикочна система, гръбначен стълб.

Начин на използване и дозиране

Лимфомиозот таблетки

 • От 0 до 3 г. – 3 Х ½ таблетка
 • От 3 до 6 г. – 3 Х 1 таблетки
 • Над 6 г. нататък – 3 Х 3 таблетки

Като всяко хомеопатично средство, Лимфомиозот се разтопява в устата. Само при най-малките хапчето се стрива и се намазва по бузата отвътре.

Лимфомиозот капки

 • До 1 г. – 3 Х 1-2 капки;
 • От 1 до 2 г. – 3 Х 5 капки;
 • От 2 до 6 г. – 3 Х 8 капки;
 • Над 6 г. нататък – 3 Х 15/20 капки.

Неразтворени, капките се слагат под езика. Може да се разредят с 1-2 лъжички вода.

Друг начин е дозата за деня да се разтвори във вода и от водата да се отпиват по няколко глътки в течение на цялото денонощие.

Странични ефекти

Лимфомиозот за лимфни възли и имунитет
Аптечните форми

Лимфомиозот се определя като безопасно лекарство, което няма токсично действие върху организма.

Отбелязват се единични случаи в следните направления:

 • алергична реакция спрямо някой от компонентите;
 • пристъп на мигрена, завиване на свят;
 • зачервяване, оток, уртикария;
 • гадене, диспепсия.

Противопоказания

При бременни и по време на кърмене препаратът се назначава от лекар и в минимална терапевтична доза. Спира се моментално в случай на поява на негативни симптоми.

С внимание и под контрол се ползва при проблемни щитов. жлеза, черен дроб и главен мозък, при черепно-мозъчна травма, а за капките – при алкохолизъм (включват малко етанол).

Какво друго трябва да знаем?

Лимфомиозот се съчетава свободно с всякакви други лекарства и не предизвиква странични реакции от това.

Отзиви, мнения и коментари

Мненията на пациенти в интернет покриват целия диапазон от крайно отрицание до пълно задоволство от лекарството. Едни казват: супер е, помогна за 5 дни, а други: 18 дни го пием, никакъв ефект. Дори отрицателните и положителните отзиви са сравнително балансирани като брой.

Къде е истината? Ще цитираме някои по-обяснителни мнения:

 • Belochka77: Лимфомиозот беше изписан от УНГ за трета сливица. По думите му лимфната система трябвало да се изчисти, а сливицата да се смали. Пихме го по схема два месеца, нула резултат. През деня дишаме през устата, през нощта хъркаме. Възможно е Лимфомиозот да дава положителен ефект, но не и в нашия случай.
 • Иринка: Изписаха за дъщеря ми на 5 г. с трета сливица Синупрет с Лимфомиозот, по 7-8 капки. Дадоха го за 10 дни, още на втория задиша през носа. Видимо намаляха сополите, спряха хриповете.
 • MayankaBogenko: Помага, но не веднага. Имаме увеличени възли от 2.5 г. Сега сме на 4.5 г., а те така и не спаднаха. По сума доктори платени и неплатени ходихме, назначават ту противовирусни, ту антибиотици, ту имуномодулатори, ту Лимфомиозот. Лимфомиозот помага оттичането на течност от лимфните тъкани, но не спадат напълно.
 • Магдалена, 34 г.: При нас с остър тонзилит оздравяването стана за 7 дни. За два нормализирахме температурата и изчезнаха силните болки в гърлото.

А вие имате ли опит с Лимфомиозот?

Молим, споделете в коментарите!

Аналози, заместители и съчетания

Лимфомиозот е уникален продукт. Друг със същия обхват на действие към момента не е създаден. Най-близо до него като действие е Тонзилотрен.Лимфомиозот за лимфни възли и имунитет

Тонзилотрен за сливици

Тонзилотрен е съчетание от 5 хомеопатични съставки. Специално е разработен за терапия на възпалени лимфни възли в зоната на гърлото. Подходящ е при фарингити, тонзилити, след отстраняване на сливици.

Действа срещу повишена температура, зачервяване на гърлото и проблемно преглъщане. Стимулира имунитета и предпазва от повторно възпаляване.

Тонзилотрен е специалист по отношение на сливиците. В този смисъл Лимфомиозот има в пъти по-широк обхват на действие.

Синупрет за синузити

Лимфомиозот се сравнява и със Синупрет, но то е билково лекарство. В основата му са екстракти от 5 растителни вида.

Синупрет е специализиран по отношение на синусите и синузитите, както и към горната зона на респираторния тракт. Изписва се в помощ на основното лечение с антибиотик.

Има имуномодулиращ ефект.

Назодрен за носа, ухото и синусите

Създаден на основата на лиофилизиран екстракт от циклама, Назодрен е симптоматичен препарат за патологии в кухините на носа и около него, и в средното ухо. Той помага при инфекции на нос, очи, уши.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

Добър е и при гнойни възпалявания, при хронични случаи, при по-общи инфекции и очни усложнения. Подпомага оттичането на секрети.

Подходящ след операция в зоната на нос и синуси.

Мастодинон за менструални нарушения

Мастодинон кореспондира с Лимфомиозот по отношение на отоците. Изписва се и  при доброкачествени образувания в гърдите.

Нагледно как работи Лимфомиозот:

Източник:

За Радост Ангелова

Прочети още

Уринал Акут: Експресно стопира острия цистит

Уринал Акут при гъбички, цистит и др. Колко дълго се пие? Мнения

Как се приема Уринал Акут при гъбички? Колко дълго се пие? Дозировка. Мнения. Експрес и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *