Лимфомиозот на капки и таблетки. Мнения, ефекти при Хашимото

Какъв ефект дава Лимфомиозот? На капки или на таблетки? При Хашимото и др. заболявания. За мазане. За щитовидна жлеза. Заместители и аналози: Тонзилотрен, Назодрен. Странични ефекти. Противопоказания. Отзиви, мнения и коментари

Лимфната система има защитна (спрямо лимфните възли) и изчистваща (спрямо лимфните съдове) функция. Тя обезврежда и изкарва от тялото токсини и продукти на разграждането.

Лимфомиозот засега няма аналог на пазара. Той действа върху лимфната система директно, като показва имуностимулиращ и изразен дренажен ефект.

Какво е Лимфомиозот?

Той е комбинирано (състои се от 17 активни съставки) хомеопатично лекарство, което се отпуска без рецепта.

Използва се за заболявания на лимфната система – увеличени възли, отоци, хипертрофия на сливици, запушен нос и при аденоиди.

Видове Лимфомиозот и цена

 1. Лимфомиозот на таблетки – 1 брой съдържа по 15 мг от съставките, с изключение на три, които са по 30 мг. Продава се в кутия по 50 бр, 12.29  лв;
 2. Лимфомиозот солуцио 30 мл – разтвор за пиене (капки), който на 100 мл съдържа по 5 мл от всяка съставка с изключение на три, които са по 10 мл. С-ст 14.52 лв;
Лимфомиозот капки или Лимфомиозот таблетки?

Лимфомиозот капки (сол.) се дозират по-лесно при мъничките пациенти. Лекарството е показано и за бебета, като до двугодишна възраст дозата е 3 Х 5 капки. От 2 до 6 г. може да се дават 3 Х 8 капки.

Има ли го на ампули?

Лимфомиозот се произвежда и под формата на разтвор за мускулно инжектиране. Представлява безцветна течност без мирис, по 1.1 мл в ампула. Тази форма понастоящем не се предлага на българския пазар.

Лимфомиозот за мазане@

Лекарството е специалист по подпухването и отоците. Едно от популярните му приложения са торбичките под очите. То усилва оттока на лимфа от тъканите и нормализира кръвообращението.

Но! Всички тези ефекти препаратът осигурява чрез вътрешен прием – на капки или на таблетки. Външно не се прилага, нито се маже, нито се налага чрез компреси.

Ефект от ЛимфомиозотЛимфомиозот за лимфни възли и имунитет

Комбинацията от 17 хомеопатични съставки оказват следните действия:

 • Дренаж на лимфата, подобрява се оттичането на лимфа;
 • Стимулиране на имунитета по естествен начин, за да може болният сам да се противопостави на инфекцията и бактериите;
 • Спадане на отоци, което е съществено при възпаляване на лимфни възли и сливици;
 • Освобождаване на дишането, когато набъбналите сливици пречат;
 • Извеждане на токсини, които при болест пораждат вдигане на температура, болки в мускулите, слабост и цялостна разбитост;
 • Редуциране на огнището на възпаление при засегнати лимфни възли и сливици;
 • Подобряване на обмяната, с което се осигуряват повече хранителни в-ва и витамини.
“Фигурин

Всички изброени действия водят до едно: нормализира се взаимодействието на клетките с ендокринната с-ма и се повишава общият имунитет.

Допълнително се подобрява възприемането на други медикаменти, защото Лимфомиозот подобрява проницаемостта на клетките и тъканите.

Как се ползва Лимфомиозот?

Основно показание за това хомеопатично лекарство са заболявания на лимфната система и при интоксикации, появяващи се при всякакви възпалителни процеси.

Медикаментът се използва:

При лимфаденит

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Лимфаденитът се характеризира с възпалителен процес в лимфните възли. Той представлява ответна реакция на друго, по-рано възникнало възпаление в тялото. Рядко е самостоятелно заболяване – гнойно възпаление на възлите.

В първичното огнище болестотворни микроорганизми отделят продукти на жизнената си дейност. Токсините постъпват в лимфата и тя ги разнася из цялото тяло. Най-близко разположените лимфни възли реагират – те приемат удара на опасните в-ва върху себе си.

По същество лимфаденитът е сигнал, че в организма има възпаление. Той трябва да бъде открито и се лекува с антибиотици или противовирусни средства (според причинителя).

Вторият съществен елемент в терапията е приема на имуномодулатори. Лимфомиозот е точно такъв – той повдига общия имунитет и подкрепя работата на основното лекарство. Допълнително подпомага за по-бързото утихване на възпалителния процес.

Лимфомиозот при Хашимото, хипотиреоидитЛимфомиозот за лимфни възли и имунитет

При автоимунния тиреоидит функцията на щитовидната жлеза е намалена (хипотиреодизъм) или нормална. Характеризира се с просмукване на лимфоцити в жлезата.

Включването на комплексни хомеопатични препарати като Лимфомиозот в стандартната терапия нормализира показателите на тиреоидния статус. При това се избягват резки преходи на състоянието от хипер- в хипотиреоза. Така се постига поддържане на адекватно качество на живот на пациента.

Това и другите мнения за Лимфомиозот в статията получихме след допитване в групата ни “Древните лечители” във Фейсбук, където се отзоваха много потребители. Пишете ни и вие, изпращайте отзиви ТУК!

Мнение №1: Лимфомиозот при Хашимото + билки за бързо отслабване!
Саша. Лимфомиозот при Хашимото
Саша Йорданова от Бургас

Когато ми откриха Хашимото, вече бях качила 10 кг и имах отоци. Бях постоянно уморена и дезориентирана. Казаха, че имунната ми система е тотално объркана и не успява да си върши работата.

Евелина Лютова

Започнах хормоно-заместителна терапия, а паралелно с нея изписаха хомеопатичният Лимфомиозот. Той трябваше да заздрави имунитета и да се пребори с отока и възпаляването на щитовидната жлеза. Освен това Лимфомиозот чистел токсините, натрупани от ненормалната обмяна.

Питах как да се справя с натрупаните килограми, но лекарят нямаше отговор. Каза: дай първо да овладеем болестта, а хомеопатичното да укрепи имунитета, пък ще видим… Да, но в следващите месеци наднормените кила станаха 13!

На своя глава взех билки за бързо отслабване. Избрах Фигурин, защото открих, че е лечебен за щитовидна жлеза и че се ползва за отслабване при Хашимото. Имаше такива отзиви в нета, на които се доверих. Нямаше какво да губя, нито бих се влошила от билки.

Фигурин сработи. Въпреки тежката диагноза, при все всички лекарства, теглото ми пое към нормализиране. Към момента имам да сваля още 4 кг, но те не са проблем. Вече съм в пъти по-добре!

Саша Йорданова от Бургас

Още отзиви за чая и как да се снабдим с него ТУК =====> Поръчай Фигурин ТУК!

При синузит

При инфектиране на околоносните кухини се увеличава производството на секрет и се развива оток на лигавиците. Естествените връзки между съдовете в зоната се блокират от подпухналите тъкани. Нарушава се вентилацията, налягането в синусите става под атмосферното, нарушава се или напълно спира евакуирането на секрети.

Застоят отваря врата за присъединяване на бактериални инфекции. Микробната флора започва активно да се размножава и се стига до инфекциозно възпаляване.

Синузитът е свързан с изменение на местния и системния имунитет. В последните години се регистрират хронични форми, които изискват редовни повторения на терапевтичните курсове. Модерните антибактериални и противовирусни средства не винаги предотвратяват  това.

Една от причините за неблагоприятно протичане на възпалителен процес в горната част на дихателния път е недостатъчната имунна защита.

Лимфомиозот подкрепя имунитета и едновременно с това осъществява оттичане на течности от подпухналите тъкани. Лигавиците спадат и се подобрява евакуацията на секрети. Освобождава се дишането.

При възпалени сливици, трета сливица

Главен причинител на възпалявания при сливиците са бактериите. В последно време все по-голямо значение придобива наличието на съпътстваща гъбична флора. Хроничните възпаления се развиват на фона на потискането на естествената резистентност на организма, с нарушения на хуморалния и клетъчния имунитет.

Затова лечението на хроничен тонзилит вече задължително е комплексно – насочено от една страна срещу микробния патоген, а от друга – към повишаване на резистентността на организма.

Абсолютно актуално става включването на имуномодулатори като Лимфомиозот. Те подобряват имунната защита и позволяват да се постигне устойчива ремисия.

При острите състояния Лимфомиозот намалява отичането и се противопоставя на възпалителния процес.

При ревматоиден артритЛимфомиозот за лимфни възли и имунитет

Лимфомиозот участва в четиристепенна схема за терапия на ревматоиден артрит, артроза и гонартроза. Той участва със своето противовъзпалително, имуностимулиращо, регенериращо и най-вече отточно действие.

Други показания за ползване на Лимфомиозот:

 • Състояния, съпроводени с втрисане;
 • При задна хрема, фарингит;
 • Отоци с различен произход – бъбречни, сърдечни, при диабет;
 • Придобит имунен дефицит;
 • След оперативно премахване на тумор от млечна жлеза за възстановяване на лимфния отток;
 • Хронични заболявания на вътрешни органи;
 • Алергични реакции, съпроводени с кожни патологии.

Медикаментът е доказал своята ефикасност като помощно средство при ред други диагнози като ентерит, усложнен с диария, невралгии, ревматизъм, дефицит на калций, бронхити, чревни болести, липса на апетит, изтощение, нефроза, колит с кръвоизливи, бронхиална астма, дисбактериоза, новообразувания, болести на кожата – невродермит, екземи, дерматози, разстройства на храносмилането, пикочна система, гръбначен стълб.

Начин на използване и дозиране

Лимфомиозот таблетки

 • От 0 до 3 г. – 3 Х ½ таблетка
 • От 3 до 6 г. – 3 Х 1 таблетки
 • Над 6 г. нататък – 3 Х 3 таблетки

Като всяко хомеопатично средство, Лимфомиозот се разтопява в устата. Само при най-малките хапчето се стрива и се намазва по бузата отвътре.

Лимфомиозот капки

 • До 1 г. – 3 Х 1-2 капки;
 • От 1 до 2 г. – 3 Х 5 капки;
 • От 2 до 6 г. – 3 Х 8 капки;
 • Над 6 г. нататък – 3 Х 15/20 капки.

Неразтворени, капките се слагат под езика. Може да се разредят с 1-2 лъжички вода.

Друг начин е дозата за деня да се разтвори във вода и от водата да се отпиват по няколко глътки в течение на цялото денонощие.

Странични ефекти на Лимфомиозот

Лимфомиозот за лимфни възли и имунитет
Аптечните форми

Лимфомиозот се определя като безопасно лекарство, което няма токсично действие върху организма.

Отбелязват се единични случаи в следните направления:

 • алергична реакция спрямо някой от компонентите;
 • пристъп на мигрена, завиване на свят;
 • зачервяване, оток, уртикария;
 • гадене, диспепсия.

Противопоказания

При бременни и по време на кърмене препаратът се назначава от лекар и в минимална терапевтична доза. Спира се моментално в случай на поява на негативни симптоми.

С внимание и под контрол се ползва при проблемни щитов. жлеза, черен дроб и главен мозък, при черепно-мозъчна травма, а за капките – при алкохолизъм (включват малко етанол).

Какво друго трябва да знаем?

Лимфомиозот се съчетава свободно с всякакви други лекарства. Не са отбелязани странични ефекти от Лимфомиозот в комбинации.

Лимфомиозот: мнения, отзиви и коментари

Мненията на пациенти в интернет покриват целия диапазон от крайно отрицание до пълно задоволство от лекарството. Едни казват: супер е, помогна за 5 дни, а други: 18 дни го пием, никакъв ефект. Дори отрицателните и положителните отзиви са сравнително балансирани като брой.

Още информация и източници на английски: Лимфомиозот при Хашимото; * Ефект и показания Лимфомиозот; * Странични ефекти на Лимфомиозот.

Къде е истината? Ще цитираме някои по-обяснителни мнения за Лимфомиозот:

 • Belochka77: Лимфомиозот беше изписан от УНГ за трета сливица. По думите му лимфната система трябвало да се изчисти, а сливицата да се смали. Пихме го по схема два месеца, нула резултат. През деня дишаме през устата, през нощта хъркаме. Възможно е Лимфомиозот да дава положителен ефект, но не и в нашия случай.
 • Иринка: Изписаха за дъщеря ми на 5 г. с трета сливица Синупрет с Лимфомиозот, по 7-8 капки. Дадоха го за 10 дни, още на втория задиша през носа. Видимо намаляха сополите, спряха хриповете.
 • MayankaBogenko: Помага, но не веднага. Имаме увеличени възли от 2.5 г. Сега сме на 4.5 г., а те така и не спаднаха. По сума доктори платени и неплатени ходихме, назначават ту противовирусни, ту антибиотици, ту имуномодулатори, ту Лимфомиозот. Лимфомиозот помага оттичането на течност от лимфните тъкани, но не спадат напълно.
 • Магдалена, 34 г.: При нас с остър тонзилит оздравяването стана за 7 дни. За два нормализирахме температурата и изчезнаха силните болки в гърлото.

А вие имате ли опит с Лимфомиозот?

Молим, споделете в коментарите!

Аналози, заместители и съчетания

Лимфомиозот е уникален продукт. Друг със същия обхват на действие към момента не е създаден. Най-близо до него като действие е Тонзилотрен.Лимфомиозот за лимфни възли и имунитет

Тонзилотрен за сливици

Тонзилотрен е съчетание от 5 хомеопатични съставки. Специално е разработен за терапия на възпалени лимфни възли в зоната на гърлото. Подходящ е при фарингити, тонзилити, след отстраняване на сливици.

Действа срещу повишена температура, зачервяване на гърлото и проблемно преглъщане. Стимулира имунитета и предпазва от повторно възпаляване.

Тонзилотрен е специалист по отношение на сливиците. В този смисъл Лимфомиозот има в пъти по-широк обхват на действие.

Мнение №2: Тонзилотрен или Лимфомиозот?
Елица. Лимфомиозот или Тонзилотрен?
Елица Момчева от Димитровград

Една сутрин се събудих отпаднала. Наболяваше ме гърлото. Посегнах към шията и напипах две топчета – лимфните възли бяха увеличени. Първичната диагноза ми постави джипито – възпаляване на сливиците. Изписа ми Тонзилотрен, защото знае предпочитанията ми към естествените лекарства. Това е хомеопатия, според листовката – точно за сливици.

Надявах се на бързо подобрение, но не се получи. Инфекцията се оказа упорита. Направихме консултация с инфекционист и той смени лекарството с Лимфомиозот, пак хомеопатия, но с по-различно действие. Обясниха ми, че Тонзилотрен атакува бактерията, а Лимфомиозот има „екстра“ действие – подкрепя имунитета и подобрява съпротивителната възможност на тялото.

Назначаването на точното за случая лекарство ми спести хронично възпалени сливици.

Елица Момчева от Димитровград

За още мнения за Тонзилотрен включете се в коментарите! Благодарим за споделеното!

Синупрет за синузити

Лимфомиозот се сравнява и със Синупрет, но то е билково лекарство. В основата му са екстракти от 5 растителни вида.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

Синупрет е специализиран по отношение на синусите и синузитите, както и към горната зона на респираторния тракт. Изписва се в помощ на основното лечение с антибиотик.

Има имуномодулиращ ефект.

Назодрен за носа, ухото и синусите

Създаден на основата на лиофилизиран екстракт от циклама, Назодрен е симптоматичен препарат за патологии в кухините на носа и около него, и в средното ухо. Той помага при инфекции на нос, очи, уши.

Назодрен е добър при гнойни възпалявания, при хронични случаи, при по-общи инфекции и очни усложнения. Подпомага оттичането на секрети.

Назодрен е подходящ след операция в зоната на нос и синуси.

Мастодинон за менструални нарушения

Мастодинон кореспондира с Лимфомиозот по отношение на отоците. Изписва се и  при доброкачествени образувания в гърдите.

Нагледно как работи Лимфомиозот:

За Радост Ангелова

Прочети още

Лепенки за Кокоши трън, Брадавици,

Кои немски лепенки за кокоши трън са ок? Как действа риванол? Как се ползват?

Какви лепенки за кокоши трън да изберем? Действие на салицилови лепенки. Кои са добрите немски …

3 Мнения

 1. Пия Тонзилотрен при обостряне на хр. тонзилит. Не е приятно, съхнат ми устните и непрекъснато съм жадна. Понякога ме боли стомах. Следващата криза ще пробвам друго, може би Лимфомиозот, с по-добра поносимост.

 2. Румяна Ставрева

  За мен Лимфомиозотът има 2 съществени минуса -скъп е!!!! и има алкохол. Не знам как го дават на бебета, не ми е логично

 3. Иванка Драгнева

  Искам да кажа за Фигурин – пих го за алиментарно затлъстяване и свалих 15+. Донякъде са аналог на коментираните препарати – действат и за имунитет, и за метаболизъм, и против затлъстяване. Ние гледаме все за лекарства, но билките са 100% ОК. Във Фигурин има всичко – и намаляване на апетит, регулиране на холестерол и хормони…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *