Невробекс, възпален нерв, Невробекс Актив, Неуробекс
Всичко за Невробекс или Милгама Н при възпален нерв?

Невробекс или Милгама? Или Уримил при изтръпване на ръцете, възпален нерв и др.

Всичко за Невробекс или Милгама Н при възпален нерв? При изтръпване на ръцете: Невробекс или Уримил? Или Неуралгин? Или Афламил? Мнения за лекарствата

Витамините от група В са се доказали в лечението на болки в гърба и кръста, при т. нар. невралгии, дискови хернии и други, при които се поразяват нерви и техните окончания.

Условие за успешна терапия на неврологичните патологии е купирането на болевия синдром, което да започне още от 1-я ден на острия период. Традиционно затова се използват прости аналгетици като Аспирин, нестероидни противовъзпалителни като Парацетамол, мускулни и епидурални блокади например с Новокаин.

Качествено друг подход е включването на комбинирани витаминни препарати, съдържащи тиамин (В1), пиридоксин (В6) и цианокобаламин (В12). Те станаха популярни с това, че ефективно купират остра болка, нямат противопоказания и негативни отражения.

Но всяко лекарство с тези три витамина е подходящо? Всяко ли би ни свършило работа при остра болка?

Ще сравним популярни наименования – Невробекс и Милгамма, за да видим, че разликата между тях е значителна най-вече заради използваните- количества активни в-ва.

Сравнение на съдържанието
Вид витамин Невробекс Милгамма

табл./ капсули (N) / табл.*100

В1 15 mg като тиаминов нитрат 50 mg / 40 mg / 100 mg като бенфотиамин
В6 пиридоксинов хидрохлорид 10 mg няма / 90 mg / 100 mg
В12 цианкобаламин 20 мкг 250 мкг / 250 мкг / няма

Сравнения и аналози

Интересът към комбинацията от В-витамини при неврологична болка се поражда от практиката. От 1950 г. В1, 6 и 12, приложени заедно, се разглеждат като аналгетици. Те са невротропи, които съществено влияят в/у проц. в нервната с-ма (обмяна на в-вата, метаболизъм на медиаторите, предаване на възбуждащите импулси).

В България трите витамина се използват активно и широко. Произвеждат се перорални (през устата) и парентерални (инжекционни) форми. Клиничната практика показва, че втората форма е по-ефикасна. Но както и да се приемат, комбинацията от тиамин, пиродиксин и цианкобаламин добре купират болката, нормализират рефлект. реакции, премахват нарушения на чувствителността.

Невробекс или Милгама?

На пръв поглед Милгама е аналог на Невробекс, защото има същите съставки –В1, 6 и 12. Произвежда се в повече лекарствени форми –капсули, ампули за инжектиране, протект таблетки и крем за крака. Показанията за прилагане са идентични.

Действието на Милгамма ТУК!

“Фигурин

Но сега ще видим колко се различават двете лкеарства.

В Невробекс В1 и В6 са в много малка доза, докато в Милгамма те са от 4 до 6 пъти повече (взависимост от варианта на Милгама, те са три перорални, сравними с Невробекс). Витамин В12 е 12.5 пъти повече в Милгамма. Това значи,  че вместо 1 таблетка Милгамма, ние трябва да приемем 6 – 12 таблетки Невробекс.

Невробекс, нерв, невропатия, болка
Няколко В-витамина за крайно необходими при невропатии, те потискат болката и облекчават възпаляването

Защо е така? Невробекс е отличен за профилактика, за текущо допълване, докато Милгамма предоставя лечебни дози на трите витамина. Не можем да очакваме купиране на сериозен болеви синдром с Невробакс, докато Милгамма се справя, при това отлично.

Освен това има разлика в използваната форма на В1. В Милгамма влиза мастноразтворима субстанция във висока дозировка. Мастноразтворимия витамин е с по-висока биодостъпност (всмукване и проникване в клетвата) за разлика от водоразтворимия витамин, използван в Невробекс, който се всмуква в най-добрия случай наполовина. Това е изследван факт и в медицинската литература има много данни по този въпрос.

Разлика между Милгама Н и Милгама
Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Пероралните форми на Милгамма към момента на пазара са три. Те се различават по обхват и по дозировки. Вижте сравнението в таблица.

Сравнение на форми на Mилгaмa
Критерий за сравнение Милгамма *50 Милгамма *100 Милгамма N
Форма на производство таблетки таблетки меки капсули
Съдържание на В1 50 mg 100 mg 40 mg
Съдържание на В6 няма 100 mg 90 mg
Съдържание на В12 250 мкг няма 250 мкг
Цена 12.00 лв за 20 бр.

28.30 лв за 50 бр.

22.84 лв за 30 бр. 10.44 лв за 20 бр.

21.548 лв за 50 бр.

41.76 лв за 100 бр.

Най-ефикасна обаче е течната форма на Милгамма – ампулата за инжекции от 2 мл. Една ампула дава по 100 мг тиамин и пиродиксин, 1000 мг (4 пъти повече от таблетките Милгамма и 50 пъти повече от Невробекс) цианкобаламин. За да се засили обезболяващият ефект, към витамините е добавен и лидокаин в доза от 20 мг. Лидокаинът е локален анестетик.

Витамин Б12 при невралгии

Витамин В12 е показан при болки, породени в коренчетата на нерва, а именно при междуребрени невралгии, спондилоза, ишиас. Той е важен за нервните влакна и дава енергия на клетката за провеждане на нервния импулс.

Невробекс, нерв, невропатия, болка
Безсилието е симптом на витаминна липса

Витаминът В9 няма такова отношение към неврологичните патологии, но има пряко отношение към дефицита на В12. При недостиг на В9 в тялото се отбелязва и недостиг на В12. Ето защо В9 се включва сред витамините за профилактика на заболявания на нервната с-ма.

Витамин В12 може да бъде внасян и самостоятелно, като наименованието му е цианкобаламин. Предлага се на таблетки и на ампули за пиене и за инжектиране.

Вижте и ТОВА: Капки за бебета Лефакс на добра цена.

Невробекс или Уримил?

Уримил е съчетание на В1, 3, 6 и 12 и се назначава при патологии на периферните нерви като дископатии, плексити, невралгии и др.

Евелина Лютова

Уримил е добавка (а не лекарство) в помощ на нервната с-ма. Основната му съставка е уридин. Това е вещество, което се съдържа в кръвта, и много бързо се изчерпва при неврологични патологии. Когато има болка, клетките бързо поглъщат уридин и създават дефицит в плазмата. Попълването на дефицита на уридин е важна част от лечението на неврологични състояния.

Това е главната цел на препарата Уримил. Затова в него витамините са само добавка, също с цел допълване на дефицити. Количеството им е по-малко дори от Невробекс, а изобщо не може да се сравнява с Милгамма.

Уримил е подпомагащо средство при патологии като дископатия, плексит, междуребрена невралгия, ишиас, лумбаго и др.

Афламил

Афламил е нестероидно противовъзпалително, „специализирано“ за ставни и неврологични възпалявания и болки. Изписва се за стави, лумбаго, остеоартрити, ревматизъм и др.

Главната съставка в него е ацеклофенак, който неизбирателно инхибира циклооксигеназа I и II тип. Има противовъзпалително, обезболяващо и температурапонижаващо действие. Потиска синтеза на простагландини, с което влияе върху възпалинето, възникването на болката и втрисането. Предпочита се в ревматологичната практика.

Неуралгин

Главната съставка тук е метамизол натрий, от което са включени 500 мг на таблетка. Това е противовъзпалително от нестероидния клас, което се предпочита при артралгии, ревматизъм, болки, невралгия, ишиалгия, миалгия и др.

В1 (75 мг), В6 (50 мг) и В12 (0.5 мг) са в малки дози, но се използва добрият партаж с нестероидни противовъзпалителни. Така препаратът става доста ефективен за купиране на болков синдром.

Конкретни приложения

Невробекс представлява комплекс от витамини от група В и РР + аскорбинова к-на. Той доставя на тялото важни елементи, които участват в обмяната на мазнини, въглехидрати и протеини.

В-витамините нормализират обменните процеси в нервните тъкани, подобряват храненето на невроните и подобряват предаването на нервни импулси

Витамин РР активизира обмена на въглехидрати, регулира съсирването на кръвта, проницаемостта на съдовете и ги разширява, намалява съдържанието на холестерол. С регенериращите си свойства помага на незаздравяващи поражения по кожата.

Аскорбиновата к-на участва в изработването на колагени, стероиди, ускорява заздравяването на тъканите, подобрява съсирването.

Невробекс, нерв, невропатия, болка
Така изглежда една от формите на Невробекс

Къде има място Невробекс

  • При възпалителни и дегенеративни процеси на периферните нерви – невралгии, неврити и полиневрити (алкохолни, токсични, постинфекциозни, диабетни), миалгии, парестезии;
  • Възстановяване след продължителна болест, хроничен алкохолизъм, интоксикация, болезнена слабост;
  • Хиповитаминоза В и причинени от липсата на витамина дерматити, акне, екзема, ексудативна диатеза, псориазис.
При възпален нерв

Най-често възпаляване (и прищипване, притискане) се случва със седалищния нерв, състоянието се означава като ишиас.

Седалищният нерв е най-големият в организма. Спуска се по задната повърхност на дупето и бедрото до коляното. Той се прищипва и възпалява

  • Първично: свързано с притискане на нервния ствол от спазмирани мускули;
  • Вторично: свързано с патологии на гръбнака, тазобедрените стави или поради патологии в малкия таз.

Болката е водещ симптом при прищипване на седалищен нерв. Тя започва от областта на седалището и се разпространява към края на нерва до коляното и прасеца. Според мястото на притискане усещанията могат да са остри или тъпи, за дълго време. Ако прищипването е в гръбнака или тазобедрена става болката е тъпа, но се усилва при ходене.

При прищипан и възпален ишиасен нерв особено полезни са шест В-витамина с индекси 1, 2, 5, 6, 9 и 12.

  • В1 подобрява работата на нервните тъкани и намалява болевите усещания.
  • В6 е незаменим невромедиатор, който възстановява нормалното функциониране на ЦНС.
  • В12 нормализира дишането на тъканите и възстановява нервните окончания. Най-добре е В-витамините да се внасят в комплекс като Невробекс.
  • Аскорбиновата к-на нормализира действието на нервна с-ма като цялост. Има антиоксидантни свойства и участва в окислението на свободните радикали, които се появяват при възпаляване.

Отделно аскорбиновата к-на участва в регулирането на хормоналните нива и е важен елемент в синтеза на стероиди. А както знаем кортикостероидите премахват възпалителния процес.

За ишиаса и неговите особености разказваме ТУК!

При изтръпване на ръцете

Изтръпване на ръцете се провокира от прекъсната или нарушена нервна проводимост. Появява се при различни неврологични проблеми – поради спинални компресии, дискова херния, невропатия на лъчевия нерв и др. Случват се при неврози, интоксикации с кофеин и алкохол.

Изтръпването на ръцете е ясен белег за недостиг на витамин В12, който провокира развиването на периферни невропатии. Болните усещат умерени пронизващи болки, съчетани с пощипване, мравучкане, тръпнене.

Неприятните симптоми отначало възникват в пръстите и постепенно обхващат цялата ръка, минават към торка. Понякога се съпровождат с приливи на горещина или изстиване на китките.

За купиране на симптоматиката се използват В-витаминни комплекси (Изтръпване на ръцете се провокира от прекъсната или нарушена нервна проводимост), антиагреганти, противозпалителни, болкоуспокоителни и седативни препарати. Помагат физиотерапията и хирургията.

За лечение на болка

Лекарите научават в практиката, че В-витамините повлияват болката. Това става преди 70 години и оттогава на комплексното съчетание се гледа като на аналгетик – обезболяващо.

Витамините от тази група са невротропни и съществено повлияват процесите в нервната система. Става ясно, че комбинация дори само от В1, 6 и 12 е в пъти по-ефективна, отколкото монотерапията с който и да е от тях.

Ред изследвания доказват, че пациентите получават лечение на болката само с В-комплекс, без други лекарства (и без значение от диагнозата).

При плексити

Възпаляването на нервните сплетения – шийно или раменно, е крайно болезнено състояние. Лечението е медикаментозно и то комплексно. Едни лекарства се изписват за болката, други за възстановяване на нервната проводимост. Има нужда от противовъзпалителни, от такива, които подобряват кръвообращението и трофиката.

Сред витамините като минимум трябват В1, 6 и 12. При раменен плексит на тялото са потребни големи дози. Но осигуряването им от храната е сравнително сложно. В6 се намира в говеждия дроб, риба тон, сардини, цветно зеле. За В1 трябва да вземаме ядки и авокадо, а В12 и в твърде ограничени дози в храната.

Невробекс е отлично решение за попълване на витаминния недостиг.

При неврити

Невритът е възпаляване в ствола на периферен нерв. Заболяването се проявява като двигателно разстройство и нарушаване на чувствителността в зоната на поражение на нерва.

Невритите обезателно трябва да се лекуват, защото те не са безобидни и водят до ред усложнения като паралич на крайниците, загуба на чувствителност и атрофия на мускулатурата.

Защо Невробекс? Една от причините за развитието на неврити е деградиране на нервни влакна заради хиповитаминоза (недостиг). Витамини В1, 2 и 6 са нужни за нормалния обмен на нервните тъкани. Липсата на В1 и 2 поражда полиневропатии – едновременно поразяване на няколко нерва.

Ето защо витамините от група В като Невробекс влизат в терапията на всички невропатии и полиневропатии. На тях се възлага да подобрят храненето на периферните нервни тъкани и да възстановят функциите на периферните тъкани.

При невралгия

Невралгия не е диагноза, а събирателен термин за ред заболявания по хода на някой нерв. Тя представлява раздразване на чувствителните влакна на нерва и се изразява в субективни усещания за болка и обездвижване в зоната на поразения нерв.

Невробекс, нерв, невропатия, болка
Невробекс действа при ред невралгии в зоната на главата

Най-често се срещат невралгии на троичния и седалищния нерв. Възникват при травми, интоксикации, при грип, херпес зостер, туберкулоза, алергичен процес в нервната с-ма.

При невралгия болката е пристъпообразна и се разпространява по хода на нервния ствол и неговите разклонения. Пристъпите възникват спонтанно или при движение.

За възстановяване на нерва и овладяване на болката специалистите включват в лечените схеми Невробекс. Дори има един негласен принцип – ако се даде нестероидно противовъзпалително, задължително с него – Невробекс.

Невробекс подобрява цялостно функционирането на нервната с-ма и създава по-добри условия за бързо излекуване.

Други неврологични показания за Невробекс:

  • При болки в гърба – терапията включва прости аналгетици, НСПВС, мускулни и епидурални блокади. Наред с тях за купиране на острата болка помага Невробекс заради съдържащите се в него витамини с индекс 1, 6 и 12.

Няма застраховани от болки в гърба, затова им отдаваме внимание ТУК!

При главоболие

Постоянната вялост, бързо настъпване на умора, виене на свят, сънливост, шум в ушите и особено главоболие – това са типични симптоми на недостиг на В12.

Невробекс се назначава и за облекчаване на мигрена. Самата болест представлява хронично изтощаващо невросъдово състояние. Болката се предизвиква от изпускането на възпалителни вещества около нервите и кр. съдове в мозъка.

Специално при мигрена помага подаването на В6 и С, които също са в състава на комплексния препарат Невробекс.

При псориазис

Това е тежко автоимунно заболяване, което създава риск за живота или поне го съкращава с 20-30%.

Връзката между псориазиса и нервната с-ма прилича на порочен кръг. Стресът и нервното пренапрежение обострят псориазиса, а наличието на обриви провокира хроничен стрес, който влошава протичането на болестта.

Витамините при псориазис укрепват организма и помагат в комплексната терапия. Точен комплекс за псориазис още не е измислен, но всеки комплекс, в който участват представители на В-групата и С, е добър, включително Невробекс. Добри са инжекциите при псориазис, но са ужасно скъпи.

При херпес зостер

Заболяването е с инфекциозна природа и се активизира от херпес-вирус. Поразява кожата и нервната с-ма.

В терапията се използват десетина вида лекарства, сред които нестероидни противовъзпалителни, антихистамини, седативи, инфузии против токсините, местни антисертици и заздравяващи мази, както и антибиотици.

В този комплекс подпомагаща, но незаменима роля има Невробекс, поради това, че съдържа тъй нужните С и В-витамини.

Представителите на група В защитават нервната тъкан от разрушаване и намаляват болевите усещания.

При стрес

Днес така наричаме всяко емоционално разклащане, мъчително преживяване или тъжно събитие. Обаче медицинската трактовка на термина е различна – не всеки страх, болка и разочарование са стрес. Но когато наистина имаме стрес, от ключова важност е той бързо да бъде разпознат и навреме да започне лечение.

Стресът се провокира не толкова от конкретни външни обстоятелства, колкото от подсъзнателното отношение на човека към тях. Това, което ни изглежда външно, всъщност представлява процесия от химически реакции в тялото.

При продължителен стрес нивото на кортизол в кръвта е постоянно завишено. Той причинява хипертония, проблеми с щитовидната, расте к-вото глюкоза в кръвта.

Постепенно костите губят здравина, разрушават се тъкани, страда имунната с-ма. Мозъкът постоянно подава сигнали да се правят запаси от мазнини. Възниква тяга към теста и сладко, към мазно и пържено, а теглото нараства.

Днес специалистите поставят на най-високо ниво лечението на стреса без медикаменти. А в списъка от лекарства на първо място поставят витамините.

Невробекс, нерв, невропатия, болка
Важни при неврологични патологии витамини се набавят и чрез хранителните продукти

Препарати като Невробекс се смятат за най-безобидните, с минимум противопоказания. Поливитаминният комплекс е показан при чести стресови ситуации. Това е свързано с ускоряване на анаболизма и повишената потребност от витамини, без които е невъзможен биосинтеза на протеини.

Други приложения

Невробекс участва в комбинирани терапии при:

  • Очи – дегенеративни процеси в ретината, диабетни ретинопатии, дистрофии на макулата, неврит на зрителния нерв, токсично поражение на зрителния нерв, хиперчувствителност спрямо светлина;
  • Слух – неврити на слуховия нерв, невросензорна загуба на слуха, токсични и медикаментозни поражения на слуховия нерв;
  • Сърце и съдове – във възстановяване след прекарани заболявания, хронична недостатъчност на кръвообращението, миокардит, миокардиодистрофии;
  • Черен дроб и храносмилане – гастрит, дуоденит, ентероколит, панкреатит, ентерит, цироза, хепатит;
  • Кожа – дерматологични патологии като дерматити с неврогенен произход (себореен и несебореен), екзема, псориазис, акне, невродермити и други кожни заболявания, пукане и лющене на кожата в ъгълчетата на устните;
  • Астенични състояния – повишена умора, депресивност, нервност, раздразнителност, безсъние, нарушен апетит, липса на концентрация, влошена памет;
  • При лечение на хроничен алкохолизъм и пушене;
  • При антибиотично лечение;
  • При състояния, съпроводени с повишена потребност от В-витамини;
  • При инфекциозни заболявания в период на възстановяване;
  • След отравяне с химически вещества.

ТУК: Описание на витамините в Невробекс и конкретното им действие.

Как се приема Невробекс

Той е на таблетки, които се поглъщат с вода – цели, независимо от храненето, но за предпочитане след него.

Дозиране:

За профилактика – 3 Х 1-2 табл., 30 дни.

При заболявания на нервната с-ма:

  • пациенти над 14 г. пият 3 Х 2 бр.
  • пациенти от 8 до 14 г. пият 2-3 Х 1 бр.
  • пациенти от 3 до 8 г. – 1-2 Х 1 бр.
  • кърмачки и бременни – 1-2 Х 1 бр.

За лечение на астения:

  • пациенти над 14 г. пият 3 Х 1 бр.
  • пациенти от 8 до 14 г. пият 2 Х 1 бр.
  • пациенти от 3 до 8 г. – 1 Х 1 бр.

Невробекс Актив

Той не се дава на пациенти под 18г., на бременни и кърмачки.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:
  • За профилактика се пие 1 Х 1 табл., 30 дни;
  • За неврологични заболявания – 1-2 бр./ денон.
Видове Невробекс и цена
  • Невробекс таблетки със съотношение на трите витамина от 15 / 10 / 0,02 мг. В пластмасов флакон са опаковани 150 бр. като стойността е 13.09 лв;
  • Невробекс Актив със съотношение на трите витамина от 14 / 10 / 0,02 мг. В кутия са опаковани по 30 бр. като стойността е 5.01 лв.
Противопоказания
  • Алергични реакции към компонентите;
  • Остра тромбоемболия, еритроцитоза и еритремия;
  • Злокачествени заболявания, освен мегалобластна анемия като усложнение от дефицит на фолиева к-на;
  • Податливост към тромбоза, тромбофлебит;
  • Тежки патологии на бъбреци, язва, чернодробни нарушения, активен хепатит;
  • Новообразувания;
  • Високо кръвно в тежка форма;
  • Подагра, хиперурикемия, нарушения в обмена на желязо, мед и калций.
    Невробекс, нерв, невропатия, болка
    Тези В-вит. също се набавят и с храната
Странични ефекти
  • Анорексия, гадене, метеоризъм, колики, диария;
  • Алергични реакции, вкл. обриви, задух, еритема, анафилактични реакции;
  • Главоболие;
  • Увеличено уриниране.
  • При продължително приемане на високи дози може да възникнат следните явления:
  • Хиперурикемия,
  • Нарушена толерантност към глюкоза, хипергликемия;
  • Парестезии, гърч;
  • Аритмии, хипотония;
  • Стомашни нарушения;
  • Косопад, себорея, хипер пигментация;
  • Жълтеница, мастна дистрофия на черен дроб;
  • Миалгия, миопатия;
  • Нарушен електролитен баланс и др.

Взима ли се при бременност? Препаратът се ограничава спрямо бременните поради липсата на данни за безопасността. Решението за изписването му се взема от специалист, който преценява ползите и риска.

Други комплекси с витамини В

Аналози на Невробекс са препарати, в които се съчетават витамини от В-групата. В Невробекс те са само три – В1, 6 и 12, а в други продукти съчетанията са различни и понякога допълнени с още съставки.

Още информация и източници на английски: Листовка на препарата Невробекс. Особености на използването и лекарствени взаимодействия на Невробекс; Невробекс при изтръпване на ръцете.

Комплекс от В-витамини се предлагат и от производители на хранителни добавки, като съчетанията са различни. Продуктите са десетки, даваме само някои:

  • Витамин Б комплекс – основата е В-витамини с индекс 1, 2, 6 и 12, тоест спрямо Невробекс съдържа в добавка В2. Изписва се за състояния, свързани с витаминен дефицит;
  • На GNC – 6 вида от група В + други съставки;
  • Arichol – В1, 2, 6 и 12 + растителни екстракти;
  • Ливър Клийнс – В1, 2 и 12 + растителни екстракти, за черен дроб;
  • Алевиа – 8 витамина, за имунитет, хормонален баланс, срещу умора;
  • На Натурал Факторс – 10 витамина за по-добър метаболизъм.

У нас сега не се предлага Невробекс Нео, но то влиза в листата на производителя Актавис. Вижте го във видеото:

Мнения за Невробекс, Милгамма и др. 

Бихте ли споделили мнение за Невробекс или други ползвани от вас витаминни препарати?
Запишете се в коментарите.

Напишете своя отзив и вижте специално написани мнения за Невробекс и за други от споменатите при нас лекарства в нашия форум по темата ТУК!

Много е важно да поддържаме обратната връзка и читателите сами да могат да преценят кое е добро за тях и как да постъпят, когато им изпишат някой от аналозите!

Първоначално публикувано на:01.07.2021 @ 12:14

За Радост Ангелова

Прочети още

Otslabvane Menopauza 01

Топ добрите добавки за отслабване при менопауза, хапчета. Феминорм или Клименум?

Кои са най-хубавите добавки за отслабване при менопауза? Как да изберем хапчета. Или чай? Феминорм …

9 Мнения

  1. Запознат

    Не се лъжете по евтини витаминки като невробекс и Неуралгин. Нещо за 4-5 лв няма как да е сериозно.

  2. Глория Т.

    Пихме Уримил и съм доволна. Имахме възпаление, затова беше заедно с Афламил, за няколко дена. Бързо се оправихме.

  3. Елена Юрдекова

    Търся мнения за Милгама Н, препоръчват ни го пред Невробекс за хронично изтръпнали пръсти на ръцете – основно кутрето е постоянно безчувствено. Но Милгамма е доста скъпа, нужно ли е точно тя?

  4. Антония

    Взимам си Невробекс есента, когато усетя недостиг на витамини. Започнах да спя по-добре, ноктите ми укрепнаха и спряха да се делят. И съм по-уравновесена и не се дразня за глупости.

  5. Пия Невробекс 3 месеца. Още след десетина дни ми намаляха пъпките по лицето. Оказа се, че витамините помагат и при акне. А ефектът на косата ми е уникален – расте по-бързо, стана блестяща и се сгъсти.

  6. Дадоха ни Невробекс заедно с други лекарства, за да помогнат на сина ми да проговори. Той говореше малко и лошо, затова решихме да вземем мерки за подобряване на речта му. Опаковката беше с много хапчета, а за детето бяха изписали 45. Казаха ми да изпия останалите. Веднага забелязах как ми се оправи кожата.

  7. Младен Ушев

    3×2 Неуробекс се взима при недоимъчно хранене,таласемия,(вид хемолитична анемия), и при други видове анемии,твъди се че има и невротропно действие

  8. Ани Стефанова

    Само да не се прекалява с невробекса. По-лекичко така… по-консервативно.

  9. Анита Рускова

    Аз съм за Афламил (пия го под формата на сашета). Действа бързо и ефективно. Милгамата се пие на курсове. С дискова херния съм от 20 и няколко годишна, заради “компетентни” тренировъчни прийоми, които бяха прилагани в детските ми години, когато се състезавах. Иначе поддръжката при мен: колело и планк. Здравите коремни мускули компенсират.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *