Проф. Чалъков: Като лекар от 47 години твърдя, че пробите за COVID-19 са фалшиви!

Проф. Иван Чалъков е убеден, че повечето проби, които се правят за коронавирус, са невалидни!

Един от най-уважаваните специалисти в областта на “уши, нос, гърло” проф. Иван Чалъков е на мнение, че цялата Ковид ситуация е доста манипулирана и не е отразена реално. Той има 47 години и 23 дни трудов стаж като лекар и твърди, че пробите за коронавирус, които се правят чрез тампони в носа, са негодни.

“В носа не се бърка както си поискаш. Вирусът се намира в дихателния епител. Това е място, в което има ресни. Именно там трябва да се бръкне внимателно и да се вземе пробата. Ако не уцелиш дихателния епител, не правиш нищо. Пробата не бива да се взима с памучен тампон, както правят масово.” – разкри пред БНР проф. Чалъков, който работи като началник на клиниката по УНГ към ИСУЛ.

Той твърди, че при много от пробите не е улучен дихателният епител, защото има кръвоизливи, някои от които дори тежки, а това не трябва да се случва при една добре направена проба. Според проф. Чалъков поне 40% от пробите в носа са негодни и нереални.

Иван Чалъков
Проф. Иван Чалъков обяви пробите за Ковид за нереални

По думите му не става ясно дали пробите се взимат некачествено от некомпетентност или става въпрос за конспирация. Отговор обаче няма как да се даде на този етап. Факт е, че по този начин се поставя под съмнение цялата бройка на заразени с COVID-19.

Специалистът по УНГ е сред опонентите на властта по отношение на Ковид-19. Той определя този вирус като “сравнително безопасен”, който след няколко години ще мине към грипните вируси.

“80 млн. души в света били минали през коронавируса. Аз питам къде бяха тези данни между 2009 и 2012 г., когато 2,5 млрд. хора прекараха различни грипове, някои от които фатални. Тогава защо не се споменаваше нищо и не се взимаха мерки?” – възмущава се проф. Чалъков.


Проф. Чалъков от “ИСУЛ” бесен: При нас умират хора от инфаркт, но ги пишат от COVID! (ВИДЕО)

Началникът на клиниката по УНГ в “Царица Йоанна – ИСУЛ” проф. д-р Иван Чалъков разкри брутални истини за случващото се в страната през последната почти година.

Лекарят твърди, че в неговата болница е виждал починали от инфаркт, които се пишат като починали от COVID-19. Това е скандално, но вината не е в лекарите от ИСУЛ, а в здравните работници, които попълват документите.

“Постъпва човек с масивен инфаркт, в критично състояние е, в болницата хваща и Ковид. Е, от какво умира този човек, питам аз. Ама ще ми обясняват, че ако не бил с коронавирус, щял да живее повече. Колко – минута, две, час? Това са абсурдни неща.” – изригна проф. Чалъков в предаването на Люба Кулезич по “Евроком”.

Иван Чалъков
Проф. Иван Чалъков изригна срещу Ковид измамите

Той няма да се ваксинира срещу коронавируса, въпреки че е в най-рисковата група и е изкарал няколко бронхопневмонии.

“Фигурин

“Най-късият период за подготвяне на каквато и да е ваксина е 24 месеца. Това е научно доказано. Една ваксина не бива да се пуска на пазара без да е тествана предварително. Това в случая с всички тези ваксини сега не е направено. Получи се една надпревара между фирмите, която няма нищо общо с медицината.” – разкрива още професорът.

Той допълва, че е абсурдно хората, които са изкарали вече коронавируса, да се ваксинират, това дори може да им навреди.

Според проф. Чалъков цялата система е сгрешена още от самото начало. Не можем да избягаме от вируса, поради което е трябвало да се карантинират само рисковите групи, а останалите са щели да придобият постепенно имунитет.

Професорът не е съгласен и с представянето на данните около COVID-19.

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

“Не може да съобщават за 2000 и няколко заразени, а от тях 1000 и колко излекувани. Излекуван може да бъде човек, който е бил болен. Повечето от тези 1000 човека не са били болни, те са били само заразени, как заразеният ще стане излекуван?!” – беснее още лекарят от “ИСУЛ”.

Той е възмутен и от това, че коронавирусът се лекува с антибиотици. “Трябва да не си завършил четвърто отделение, за да не знаеш, че антибиотикът не лекува вируси.” – беснее д-р Чалъков.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

Цялото му изказване можете да гледате във видеото, определено си заслужава вниманието!

За Михаил Здравков

Прочети още

Лечение на кокоши трън на ръката и на пръста с лекарства

Кое ефикасно лекарство за кокоши трън да вземем? Турско, гръцко, Сулфатиацол и др.

Търсим най-доброто и ефикасно лекарство за кокоши трън. Гръцко, немско и турско лекарство за кокоши …

3 Мнения

 1. Добре казано професоре, но къде беше всичките тези месеци? Защо чак сега изплю камъчето? Защо трябваше да си кротуваш, котато норода се възмущаваше и се противопоставяше на ваксиниране а много други го убеждаваха в противното, за ползата от ваксината? Болшинството не са медици но не са и профани, що годе от малко са прочели или чули за много болестотворни лечения! Благодаря Ви че имахте смелост и казахте истината на глас!

  • Кристиан Гайдаров.

   Не сте внимавала, Евгения. От пролетта много лекари говорят точно това и проф. Чалъков включително.

 2. Владимир

  Каква е разликата между ДОКТОР и ЛЕКАР?
  Преди години ме натисна “херпес зостер” отляво на гръдния кош. Та сърце ли е та какво? Накрая при един много възрастен невролог -д-р Янъков. Човека веднага позна. Даде рецепта за мазило, даде и адрес на аптека където да го направят. Голям проблем с аптеката преди20 години. Сега е 100% сигурно, че такива доктори няма и такива аптеки които да изпълняват рецепти също.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *