И българският съд се събуди! Валя Ахчиева спечели тежко дело срещу Веселин Марешки!

И пак кажете, ако можете, че протестите срещу управляващите мафиоти не постигат резултати

Само преди дни олигархът политик и заместник-председател на парламента Веселин Марешки бе осъден на четири години затвор в дело срещу него за рекет и изнудване. Вярно, че предстои обжалване, но тази новина е знакова.

Сега долетя и радостната вест, че съдената от същото това лице Марешки за излъчено от нея в седем епизода разследване, което показва

мръсните далавери на Марешки с лекарствата,

е спечелено от журналистката. Валя Ахчиева доказва преди две години как реимбурсирани – тоест със с отстъпка или напълно безплатни за пациентите лекарства, са били изнасяни в чужбина с печалба, изчислявана в пъти над стойността им в България. А в същото време в страната е настъпвал остър дефицит.

Съдът се произнася не само, че разследването на Ахчиева е направено изключително добросъвестно. Но че то не нарушава по никакъв начин добрата журналистическа практика.

Още повече, Валя Ахчиева е поискала да даде думата за своя защита на Марешки, но той отказал. Да се пита човек защо така се дърпа да се изкара чист като сълза този “честен” частник? Та не се чудете защо

Валя Ахчиева отдавна я изгониха от БНТ подлогите

на властта в държавната телевизия. В края на миналата година – през декември 2019, точно по описания от Валя Ахчиева мафиотски модел, лекарства, спасяващи живота, изчезнаха – потънаха вдън земя за поче от месец и половина. Само за илюстрация: става дума за “Ивабрадин” – за хора с болни сърца, “Бримика”, за хора със тежък задух…И още колко други. Тоест трупането на мафиотски печалби за сметка на бързо умиращата българска нация не е спряло нито за миг. Така е, когато

държавата се управлява от мутри.

Свестните български граждани никога не са изчезвали по тези земи, в това число и в съдилищата. Български магистрати вече или не искат да се опозоряват, или получиха инжекции смелост от тези млади, необременени с клишета от миналото млади хора на площадите, които рано или късно ще изметат мафията от властта.

При нас е само коментарът на тази новина. Подробностите в най-големи детайли, заедно с копия на документи вижте в първоизточника – сайтът “Афера” ТУК!

Вижте какво сме писали по-рано по темата


*Управляващата мафия не оценява трезво ситуацията – скоро призивът “Оставка”, ще бъде заменен със “Затвор”!

“Фигурин

И “Ню Йорк таймс” не подмина протестите в България.Оценката – демокрация в упадък

Американското издание със световно влияние върху общественото мнение подчертава, че България е най-бедната държава в ЕС. Констатира, че в Източна Европа демократичните стандарти се пренебрегват. Но прави разлика между ситуацията в Полша и Унгария. У нас този упадък според изданието се дължи както на действията на правителството, така и от група богати бизнесмени.

Казват, че протестите избухват след като хората научават, че държавен плаж е ограден от виден бизнесмен, но

спестяват името на Ахмед Доган.

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

И подчертават, че България е арена на битка за влияние между Запада и Русия, което ние не само че виждаме, но и го изпитваме на гърба си. Но не казват, че има и трета страна, която  се бори за влияние тук, дори от време навреме

открито си проявява териториалните претенции

към страната ни – Турция.

Шведска медия интервюира евродепутата от левицата Елена Йончева, като основната тема е корупцията в България. Преди това френски, италиански и английски медии посветиха статии на внезапно избухналата политическа криза у нас.

Интересни са реакциите на читателите. Според тях щом това е стигнало до американския Ню Йорк Таймс, дето повечето там не знаят къде точно се намира България,

очевидно САЩ изоставя “демократа” Тиквоний.

И една остроумна прогноза: “Тази година май хелоуин се падна по средата на лятото”. Герберастите опозориха държавата ни. Преди бяхме сателит на съветския съюз, сега сме сателит на мафията. За плажа край “Росенец” допълват: Заграбен е от крадец терорист. И цитират коментар на журналиста *Владо Береану, че управляващите май не разбират накъде отиват нещата. Скоро призивът “Оставка” ще бъде заменен със “Затвор”.

Вижте какво сме писали по-рано по темата

Евелина Лютова

Попове гонят с петиция Горан Благоев и „Вяра и общество” от телевизията

Контра петиция в негова защита организираха почитатели на предаването му

Във фейсбук с молба за подписване и споделяне се разпространява и петиция срещу журналиста от БТН Горан Благоев, водещ на предаването “Вяра и общество”.

Петицията излиза от средите на православната църква, очевидно висшият и клир не просто е обиден, а е бесен на Горан Благоев. В обяснителния текст към петицията се казва, че журналистът, непрестанно е злословил срещу църквата. Вижте пълния текст на петицията ТУК.

За тези пет години история на предаването Горан Благоев със сигурност е върнал ако не повече от православните свещеници, то достатъчно много към православната вяра. И не за друго, а заради интелигентния начин, по който водеше,

заради различните гледни точки,

които представяше, заради ерудицията си и заради реч, разбираема и за най-младите.

Има и църковни канали в телевизионния ефир – непоносими за гледане с мрънкащите от екрана.

 

Горан Благоев

Така, както повечето свещеници сега едва ли не с досада четат и пеят молитвите. Със свещениците, които започнаха като лекарите напоследък да възприемат миряните като ходещи портмонета, а не като човеци с духовни потребности, да им правят забележки, че не ходят на литургии. Да ходят с ролекси на цена колкото пенсиите на много миряни, отредени им за няколко години мизерен живот, със скъпи джипове… И най-голямата отврат –

с яки момчета телохранители.

Страх ги е от народната любов или от неудобен въпрос за демонстрираното по мутренски благосъстояние? Или за това, че висшият клир преобладаващо е с досиета от бившата Държавна сигурност?

Колко сираци нахранихте, на колко бедни дечица помогнахте да се излекуват? Колко пъти сте се притичали да помогнете на някой с тежък проблем без да бъдете повикани срещу съответната такса? Значи социалните функции са грижа отговорност на държавата.

Но истинската причина май пак ще се окаже

намесата на една дълга ръка от Североизток

заради някои нелицеприятни разкрития на Благоев за свещеник Серафим от Руската църква в столицата, който го гласят за светец.

А е било време, когато българската православна църква е имала не просто свещеници, не просто владици, а истински водачи на народа.

Възможно е този светски човек Горан Благоев и да греши понякога. Но как веднъж вие не си признахте собствените грешки и грехове? Как не чухме свещениците доносници и агенти да се покаят?

Изисквате много от другите, но не и от себе си. Затова хората, които искрено вярват в Христос и в Бог Творец – Светият Дух, все по-често предпочитат да се срещат с Бог насаме, а не с посредничеството ви.

Петицията е нова и тепърва ще се разбере накъде клонят везните. Има хора, които са я одобрили и веднага споделили. Има хора, които й се подиграват, има и хора, които коментират разпалено в полза на Горан Благоев.

Сега стана ли ви ясно защо Емил Кошлуков спира предаването „Вяра и общество”? Явно тази петиция ще стане основание на Кошлуков окончателно да изгони Горан Благоев от БНТ. Нещо като мнение от възмутени трудови колективи. От  „избора” на Иван Гешев за главен прокурор насам това се превърна в любима хватка – очевидно върши работа на когото трябва.

И съвсем логично – в мрежата вече е организирана от верни зрители  на предаването страница, а също и петиция в подкрепа на Горан Благоев и свободното слово – вижте я и ако го подкрепяте – подпишете се ТУК.

Над 1600 подписа е събрала петицията в подкрепа на Горан Благоев, над 2100 лайка.

Подписите в петицията срещу него са над 1300, а лайковете  също над 2100. Засега.

Вижте какво сме писали по-рано по темата


Защо Слави Трифонов покани в телевизията си издателката на сайта “Афера”, а после я отсвири?

Веселина Томова разпространи скандалните снимки с премиера Борисов. Някой очевидно стресна много сериозно Дългия. Свобда на словото, сър…

На спешната пресконференция на премиера Бойко Борисов заради жестокия компромат със снимките на шкафче, тъпкано с евра и злато премиерът не си дава сметка, че се саморазобличи още повече. Между другото 500-евровите банкноти си придобиха бързо славата на

предпочитаните от престъпния свят купюри.

Лъсна цялата параноя на Бойко Борисов. Помните ли как преди няколко години твърдеше от трибуната на парламента, че Ахмед Доган е поръчал да бъде убит? А още по-преди, че мафиоти са определили 200 хиляди евро награда за главата му?

Но най-вече лъсна – безсилието му. Стане ли напечено, той никога не е виновен- виновни са другите – БСП, Станишев по-преди, сега президентът Радев, и обърнете внимание – Слави Трифонов. Според него те са му персонална заплаха, вълците, които

мътят водата на нарциса Бойко Борисов.

Слави Трифонов, разбира се, отговори, както и президентът.
Шоуменът се чуди като как след като Борисов държи ДАНС, МВР и т.н. силови ведомства, Слави Трифонов може да му е смъртно опасен враг? Но вероятно за изненада на самия Слави Трифонов доста от стотиците коментари под този негов пост са се извъртели в друга посока.

А именно – телевизията му 7/8 анонсира, че е поканила Веселина Томова – собственичката на сайта “Афера”. Причината – точно публикуваните в нейния сайт компрометиращи премиера снимки, вчера взривиха мрежата и станаха повод за дадената на пожар пресконференция на премиера Борисов.

Веселина Томова

Само че въпреки анонса, телевизията на Слави се отмята и отменя разговора с Веселина Томова. На Слави Трифонов очевидно му се е наложило

да преглътне нещо много горчиво. И опасно.

Почитатели и критикари на Дългия не подминават този факт. Обвиняват Трифонов, че няма топки, и логично допускат, че някой го е сплашил – то е ясно кой има изгода от това заглушаване на свободата на словото.

Вижте какво сме писали по-рано по темата


Свободата на словото в България: Нека погромът да продължи! Кошлуков изхвърля от БНТ „Вяра и общество”

Горан Благоев – жертва на дългата ръка на Русия – не мълчеше за посегателствата на Руската православна църква върху българщината

Все повече високобюджетни медии стават за посмешище с бездуховните си програми

Гъвкавият и сервилен към силните на деня шеф на Българската национална телевизия Емил Кошлуков очевидно посяга на едно от малкото уважавани предавания в медията му – “Вяра и общество”. Естествено, създадено далеч преди него, с 15-годишна история. Нека не забравяме, че в ефира има и църковни канали, които са толкова далеч от сегашната сетивност и чувствителност на хората към вярата и духовното, че те карат, дори и да си вярващ, светкавично да ги прескочиш.

За 15 години благодарение на “Вяра и общество” мнозина преоткриха истинската стойност на християнството, осъзнаха защо вече 2000 години то все още е духовно учение, което не отива в небитието.

От лятната схема на БНТ са

изхвърлени без предупреждение,

което значи труд на екипа на Горанов, хвърлен на вятъра, избраните епизоди и повторения. Това самият Горанов тълкува във фейсбук като знак, че есента предаването му вероятно няма да се появи отново на екран.

Сега остава Кошлуков да спре и последното стойностно предаване по БНТ – История.бг, за да обезличи тотално националната телевизия. Така обаче ще й остава повече време да ръкопляска на управляващите, за изпълнението на която задача е назначен.

Преди това и най-напред Кошлуков изгони разследващата журналистка Валя Ахчиева – безспорен авторитет в българското медийно небе.

Хората обаче не пасат трева. Наричат в мрежата Кошлуков евтина ченгеджийска марионетка, протеже на Борисов и Пеевски, прогонил всичко духовно от телевизията, защото на управляващите им трябват за зрители тъпи консуматори, лесни за манипулиране.

Но може би истинската причина за тези събития е позицията на Горан Благоев спрямо войнстващата срещу българщината Руска православна църква. С имперските амбиции да стане вторият Рим – тоест център на световното православие. Двуглавият орел в руския флаг точно намеква. А това по примера на президента им Путин означава по болшевишки всички други автокефални църкви да са на колене пред нея. Не се заблуждавайте, мощна

Пета колона на Русия работи в България

– платена или доброволна, тя достига до най-високите върхове в държавата. Тя удря безмилостно в своя полза при всеки удобен случай. Това е логичното обяснение за съдбата на Горан Благоев и предаването му. Нищо чудно есента и той да се окаже безработен.

Но погромът не е само в БНТ. Той е повсеместен. Първата работа на опасно близкия до властта Кирил Домусчиев след като стана горд собственик на “Нова телевизия, бе да изхвърли на улицата топ журналисти като Генка Шикерова, Миролюба Бенатова, Марин Николов. Преди това изгониха заради невидима, но логична намеса на премиера Борисов, Милен Цветков – Бог да го приеме при себе си. Уволнени или сами напуснаха още много други от телевизията, а на местата им застанаха „печени” кадри от медиите на Делян Пеевски.

А миналата година станахме пък свидетели на нещо нечувано и невиждано дори по време на световните войни – за часове бе спряно излъчването на националното радио, за да запушат гласа на Силвия Великова по времето, когато се назначаваше на фона на протести, извинете – “избираше”, новият главен прокурор – сегашният Инструмент на Господ Иван Гешев.

Този резил със сигурност ще влезе в историята.

И накрая, но съвсем не на последно място: ударът с ядрена гаубица по свободата на словото – “купуването” и закриването на телевизия БиАйТи. Тя се беше превърнала в единствения остров на свободата на словото в телевизионния ефир и само за едни смешни две години стана четвъртата по рейтинг телевизия. Такава скорост набра, че там само с прогонването на отделни журналисти нямаше как да се задуши гласът на свободата. Затова й удариха катинара.

Не тоталитаризъм, не феодализъм – Сталинизъм в действие…

 

Вижте какво сме писали по-рано по темата медии


Арестуваха бабаитите, пребили с метални пръти разследващия журналист Слави Ангелов

При специална операция са задържани 7 човека, извършили подобни покушения и над други хора

При специална акция в столицата бяха задържани лицата, пребили с метални пръти и удари най-вече по главата разследващия журналист Слави Ангелов. Това се случи на 17 март, когато извънредното положение вече беше въведено в България.

Ком настоящия момент са арестувани седем човека. Според полицаите това е било заниманието на групата – побои.

Един от участвалите в нападението е заловен на улица “Черковна”, която е само на броени метри от адреса, на който живее Слави Ангелов.

Къщата на нападателя се обискира.

Главният секретар на МВР Иванов, както и главният прокурор Иван Гешев са пристигнали на мястото на спецоперацията.

Иван Гешев обясни, че това е престъпна група, която се е занимавала със силови действия, в това число и нанасяне на телесни повреди. Не го каза в прав текст, но зад тези квалификации обикновено се крие

Рекетьорство или сплашване по поръчка.

Eдин от разследваните в тази акция случаи, се отнася и за Слави Ангелов, намекна главният прокурор. Той отказа да съобщи подробности около арестуваните, защото в хода на акцията и според събраните доказателства ще се преценява на кои от тях ще бъдат повдигнати обвинения.

Разследващите журналисти –

Този изчезващ вид в България,

какъвто е и Слави Ангелов, ги пребиват с метални пръти. Други ги уволняват най-безцеремонно и ги свалят от ефир. Трети – като знаковия водещ Милен Цветков ги убиват разни мамини говненца, до козирката натъпкани с наркотици.

Преди няколко дни излезе поредната световна класация на Репортери без граница. България е на срамното 111 място. Но на кое да бъде при това положение?

Скандално! България удари дъното за пореден път по свобода на словото

Топ журналисти бяха изритани от работа, спряха за часове радиото, за да запушат устата на Силвия Великова

България за пореден път удари срамно дъно – по свобода на словото и медиитe се нареждаме до такива страни като Турция, Русия и Беларус. Трябва да си припомним колко журналисти там бяха убити или са по затворите. Тук (засега) само привикват в службите на разпити за сплашване, както стана неотдавна с водещи и служители на телевизия Евроком. Или пък направо ги уволняват без дори да съчинят що-годе приемливи аргументи. Нека си припомним за убития на Великден Милен Цветков, който две години преди да го прегазят, е оцелявал без работа, за уволнените Генка Шикерова, Миролюба Бенатова, Марин Николов.

Преди няколко години единствената наистина свободна телевизия у нас – BIT, бе купена, спряха излъчването й, за да бъде затворена замлъкне завинаги, а целият й екип отиде на улицата.

Ами резилът със Силвия Великова,

когато за да й запушат устата около избора на Инструмента на Господ, главния прокурор – Иван Гешев, спряха за часове националното радио. Нещо, което не се бе случвало дори при бомбардировките на София през Втората Световна война.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

Не помръднахме и с едно място напред. Така че за поредна година си заслужихме да сме на 111 място от общо 180 държави по свобода на словото. А тя е изконно право на гражданите и по Конституция. България оглавява списъка в категорията “трудна ситуация” на тази световна класация. След нея има само още една по-тежка.

Репортери без граници коментират в прав текст в доклада си, че властите водят кръстоносен поход срещу информационните издания.Три години поред те се опитваха безуспешно да се срещнат с Бойко Борисов. Накрая ръководителят на организацията Кристоф Д’ивоар успява, но от това не последва нищо.

Заради диктата и манипулациите на управляващите се стигна до там хората да започнат да мразят журналистите и журналистиката въобще. Ако ги питате тях обаче – няма държава с по-голяма свобода на словото, от България. Тогава

Защо топ журналисти бяха уволнени,

защо се спасяват с каране на такси (Миролюба Бенатова)?

Сега наблюдавайте реакцията на Бойко Борисов и компания – ако може ще се направи, че не е чул за такъв доклад и такава срамна оценка. Ако все пак

Някой се осмели да му зададе въпрос

– ще направи каквото винаги е правил с мониторинговите доклади на Европейския съюз. Там го критикуват – разбира се не с неговия каруцарски речник, а той казва – отново ни похвалиха от Брюксел.

Тъжна история. А беше време, когато хората решаваха наболели и сложни свои проблеми, като разчитаха на помощ не от властите, а от медиите. И я получаваха.

 

 

За Елена Иванова

Прочети още

kornelia

Румен Радев унищожи Корнелия Нинова!

Корнелия Нинова сама се самоуби, като не подкрепи Румен Радев! Големият въпрос, защо Корнелия Нинова …

Едно мнение

  1. А може би това да е цената, която Слави е платил: СГС разреши вписване на партията на Слави Трифонов

    https://oblasta.com/sgs-razreshi-vpisvane-partiya/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *