Осман Октай: Страх тресе Борисов, приклещен от Москва и „библиотекарите”

Борисов, Доган и Илия Павлов внедриха кадри на мутренските силови групировки във всички структури на държавата – от общината, до правителството

Досега при подобни протести премиерът Бойко Борисов бързо е подавал оставка, за да може да се върне отново на власт чрез изборите. Сега обаче обстановката е коренно различна, особено след появилите се компромати срещу него със снимките от неговата спалня с кюлчетата, с пачките, и спящ безпомощно. Оттогава насам аз много внимателно наблюдавам всяка негова дума и реплика, поведение и излъчване в публичното пространство, коментира политическият анализатор Осман Октай в предаването „Денят” по ТВ1.

Всичко тези неща показват една много тежка зависимост, която ще доведе до неговото политическо самоубийство. Има много симптоми за страх у него, дори рискувайки международния си авторитет. Уважавани международни медии в прав текст говорят, че под негово управление България е станала мафиотска държава. А вече има и официални реакции на европейските институции.

Европейската политика и култура досега винаги се е опитвала да подскаже с намеци нещо. За първи път сега обаче казват, че българското правителство лъже, излъчва фалшиви новини. А също, че и

българският главен прокурор лъже

и изпраща фалшиви новини. Това са убийствени оценки за всеки политик в европейското политическо пространство. Това показва до колко въпреки козируването му в коридорите на Европейския парламент Бойко Борисов изпада в тежка политическа изолация, коментира Октай.

Въпреки това той продължава да се свлича и вътре в страната с арогантното си, наглото си политическо противопоставяне.

Пред гражданите на България, около 80 на сто подкрепящи протестиращите, които викат “Мафията вън”, не само срещу Бойко Борисов, но и срещу цялата система, главния прокурор, излъчен от мафията, който им прикрива далаверите, ти да излезеш и да кажеш: “Мафията ми иска оставката”! Не само е смешно, не само е арогантно – никой не му вярва, то е самоубийство за него. Обаче това говори за тежките му зависимости. Всъщност го е страх. Решенията, които трябва да вземе той за своето бъдеще – за политическо оцеляване, за физическо оцеляване,

дали ще бъде или няма да бъде арестуван,

се определя от контактите му, от които той зависи изцяло. Зависим е от Русия, от библиотекарите.

В случая говорим за неговото ежедневие като министър-председатели, за разпределянето на огромни ресурси в държавата. Видяхте, приключиха сделката “Виваком”, въпреки реакциите на Симеонов, пристанищният комплекс към ТЕЦ “Варна” – на Доган. Гласуваха и му осигуриха и 220 милиона. Вчера на държавната “Марица изток” решиха да дадат 52 милиона лева кредит, а преди година централата се “отказа” от студения резерв, а парите, дадени на Доган можеха да покрият тези средства. Всичко това говори за

последно изцеждане на ресурсите на държавата.

Парламентът гласува едни 210 милиарда кредити. За последно – както от Москва, така и във вътрешен план, милиционерско-генералската мафия в държавата го държат, за да може да го рекетират за тези средства. Типично по мутренски.

Нещо повече, самият факт, че той беше готов да подаде оставка – аха, аха на срещата си с актива на ГЕРБ да каже гответе се за избори, аз си подавам оставката. Снимките с внучетата, за решенията ,които трябваше да вземе на 2-и септември, за рестарта и т.н. Всичко това говори, че решението за личната му оставка не е в неговите ръце. Това поставя както неговите партийни другари и целия парламент в зависимост. Повлича и държавата в тежка ситуация.

ДПС уж му искат оставката,

“Демир

а днес осигуриха кворума на парламента. ДПС иска експертен кабинет а ла Любен Беров.

От две години говоря как задкулисието иска вече дразнещият Бойко Борисов да бъде подменен със следващ техен политически проект. Доган говори за рестарт още в края на миналата година. Изненадващо сега Бойко Борисов покрай скандалите около него и темата за оставка заговори за рестарт. И пиари, които комуникират в тази координатна система с модела Доган и с Борисов написаха, че Доган е написал речта на Борисов. И веднага Карадайъ и ДПС публикуваха словото на Доган от 15 декември за рестарта. Всичко това показва, че протестът, който се разви и се развива,  остана дълго време неразбираем както за задкулисието, така и за целия политически елит в кавички. Бяха изненадани – какво искат тези млади хора? Освен оставките, каква е дълбочината зад исканията на оставки? Бяха направени опити за моделиране на протестите, както се е случвало досега. Един пример: Преди години, когато пак така се протестираше, хора като Близнашки застанаха начело на протеста и след това видяхме как бяха употребени протестиращите.

Вече повече от 60 дни това не се случва. Нещо повече – политическите лидери се притесниха при присъствието си при протестиращите. Нека да си припомним как на излизане от предаването “Панорама” по БНТ беше освиркана и Корнелия Нинова, а тя каза: „Не разбрах защо и мен освиркаха”. Всичко нова говори, че сегашните протести са толкова различни от всички досега.

Това показва, че анализаторите на задкулисието, подавайки тези написани текстове на Доган, а после и на Борисов с темата за рестарт, усещайки до какво може да доведат протестите, са се опитали да откраднат тази концепция, която сега е на улицата – на младежката енергия с искане на пълен рестарт на държавното управление.

И понеже не могат да яхнат този протест,

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

те печелят време. Те не позволяват на Борисов да подаде оставка с надеждата или евентуално да изтощят протеста, или да го яхнат. За да могат отново, както е било винаги досега, да заблуждават най-вече десните, центристките избиратели, привържениците на европейското развитие, на НАТО и пазарната икономика, да им подадат контролиран проект. Не казвам, че политическите проекти на Слави Трифонов са самостоятелни проекти. Не виждам някакви политически послания от неговия проект – центристи ли са, десни ли са, какви са. Няма автентично политическо поведение на неговата формация. Те вървят към това да оберат протестния вот. Ще има ли реформиране на цялата държавна система? Не е ясно.

Сега вървим към друго – на преформатиране на държавното управление на страната. Битката и процесът ще бъдат дълги и много трудни. И в книгата си казвам това. Два месеца преди идването на Симеон в България той нямаше никакви партийни структури в страната и партийна членска маса. Доган с Илия Павлов кадруваха в структурите на държавата още тогава – 2001 г. с кадрите на групировките. Тогава си хвърлих оставката и казах – идват едни туристи от Мадрид и Лондон да ни поуправляват – ден повече, долар повече, преди да си заминат. За съжаление така се случи. Мафията, казах тогава, вече си има държава.

20 години това се отричаше, а то се вкореняваше. Особено главна роля в това внедряване на мафията в държавното управление изигра главният секретар на МВР Борисов и службите, след това като кмет на София бяха завладени структурите на столицата, след това десет години в централната власт, това са кадри на групировките на всички нива.

Те имат мутренско поведение – от общината до правителството.

Тези кадри с в прокуратурата, съдебната система, да не говорим за полицейската система, там е тежкото задкулисие, за което говорим.

Някой да е разкрил 200-та убийства през тези години? Синдикатите станаха част от групировките, присъдружни на тези зависимости. Всичко това е здраво преплетено. Затова има такава агресия срещу тези млади хора.

След реакциите от чужбина, от ЕС обаче, ще има преподреждане на логистиката на НАТО тук и в Черно море. Във всеки случай за тази битка с милиционерско олигархичната мафия винаги съм казвал: Хора като Борисов, като Доган, като царя, хора като Гешев, като Пеевски, са посредници на това задкулисие.

Отделно трябва да направим предаване за задкулисието. Сега в момента наследници на групировката на Любен Гоцев – монтарейците,

Евелина Лютова
наследници са им всички офицери – московски кадри,

които бяха младши офицери в Държавна сигурност, сега в структурите на ДАНС, станаха шефове на ДАНС и сега са в една катедра в Библиотекарския институт начело с Йовчевци, Казаковци, които са филиал на фондация “Примаков”.

За президента Радев. Преди много години имах честта да бъда поканен в Брюксел в щаб квартирата на НАТО. След като ме проучваха месеци, имах честта да вляза само до столовата, само до един кабинет, а официалните срещи бяха във ВИП помещение на летището. Тоест там не допускат който и да е било. Самият факт, че две години е бил в най-секретните поделения на НАТО, а до него е другият генерал – Стефан Янев, 6 години наш представляващ в НАТО, това не са случайни биографии. Фалшива пропаганда е, че Радев иска да извади България от НАТО и ЕС, коментира Осман Октай.

Развръзката ще е тежка,

но след международната реакция, вече съм по-голям оптимист, че ще стане по-бързо. Дори тези, които държат Бойко Борисов, вече нямат интерес да задълбават. Но битката не е само вътрешна. Пак казвам – логистиката на НАТО в България и на Балканите.

Вижте какво сме писали по-рано по темата


Осман Октай: Борисов ще е първият бушон на мафията, дните му са преброени. Следващият бушон ще е Пеевски. Искат да запазят Гешев

Протестите са най-хубавото нещо, което сега се случва на България, коментира политическият анализатор

Бойко Борисов знае, че дните му са преброени. Премиерът ще бъде първият бушон на мафията, прогнозира политическият анализатор Осман Октай. Той прогнозира и нещо наистина изненадващо: Според него е възможно следващият бушон да бъде Делян Пеевски. И обяснява защо – целта им на тези, които назначиха Борисов, е най-дълго да бъде запазен като главен прокурор Иван Гешев

Проблемът на премиера сега не са протестиращите. Той си има грижи с онези, които са го издигнаха, а

сега му надничат в чекмеджето.

А по повод неотдавнашната смяна на министри казва, че с назначаването след пребиването на студента на новия министър на вътрешните работи Христо Терзийски,

Борисов всъщност казва: “Бийте ги!”.

Оставката на Бойко Борисов е свързана със замитането на следите на престъпленията му, казва Октай. Междувременно на протеста на 31 юли един от “Отровното трио” – професор Минеков каза, че има сведения, че в Комисията по хазарта, която скоротестрелно беше закрита, масово се изгарят документи. Осман Октай смята, че през

есента ще има предсрочни избори.

В парламента ще влязат ГЕРБ, БСП, ДПС, Слави Трифонов, Демократична България, казва анализторът в предаване на Веселин Дремджиев по TV1.


Протестът е най-хубавото нещо, което в момента се случва на България. Тези млади хора предупреждават. Те ще бъдат коректив и на президента Румен Радев, коментира Октай.

Вижте какво сме писали по-рано по темата


Полицаи брутално събориха на земята и арестуваха Иво Мирчев пред сараите на Доган

Напрежението пред бариерата на имението на Ахмед Доган непрекъснато екскалира

Полицаи повалиха на земята Иво Мирчев, закопчаха го с белезници и го арестуваха. Това е същият Иво Мирчев, който заедно с Христо Иванов и Димитър Найденов показаха нагледно как

Ахмед Доган е присвоил държавния бряг

и част от източната граница на България.Напрежението там непрестанно расте. Сблъсъците са пред препречения с бариера достъп до сарая на Ахмед Доган в парк “Росенец”.

Протестиращите кипнаха

след като бургаският кмет Димитър Николов пристигна на място и каза, че лично е разпоредил на шефа на бургаската полиция да пропусне протестиращите.

Протестът е съгласуван и законен,

обясни Христо Иванов. Шефът на полицията обясни поведението на подчинените му с необходимостта да не се достигне до пряк сблъсък между двете групи – докараните с автобуси привърженици на Доган и протестиращите, пристигнали от цялата страна след призива на съпредседателя на “Демократична България” Христо Иванов.

По-късно полицията се преподреди и пусна протестиращите към плажа до сарая на Доган. Но очевидно местен човек се провикна:”Това не е плажът на Доган”. И множеството тръгна обратно. Междувременно полицаите явно по заповед свише освободиха Иво Мирчев, който застана начело на колоната.

Текстът се обновява заради динамичната обстановка

Вижте какво писахме по-рано по темата


Нещо страшно се задава край сарая на Доган! Фанатизирани негови привърженици пристигат с автобуси в “Росенец”

Борисов и Доган организират етнически сблъсък, Не позволявайте да ви използват!, апелира Осман Октай

Фанатизирани привърженици на Ахмед Доган пристигат организирано в летния му сарай край “Росенец”. Всички са от Южна България, не от Северна. Това е много опасно. Целта на мафията в лицето на Доган и Борисов е да предизвикат етнически сблъсък.

Грандиозен полицейски кордон

спира протестиращи с портрети на Апостола Левски. За това алармира политическият наблюдател Осман Октай, който познава от вътре мръсната кухня на ДПС.

Заради опасност от кървав сблъсък,

полицията отряза достъпа на другите протестиращи – подкрепили Христо Иванов, до сарая. Те на свой ред призоваха привържениците си, които се заканиха да пристигнат на този протест от цялата страна, да се съберат пред общината в Бургас.

Борисов и Доган чрез този сблъсък се опитват

да запазят властта си,

коментира Октай и призовава: Не позволявайте да ви използват!

Вижте какво сме писали по-рано по темата


Осман Октай: Българските турци и мюсюлмани нека подкрепят протеста срещу мафията в прокуратурата и правителството

Премиерът Бойко Борисов е участвал в наказателните отряди срещу трурците при Възродителния процес, сега се самопровъзгласява за пазител на етническия мир

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

На уважаваният политически анализатор Осман Откай очевидно много му е прекипяло от днешните изцепки на министър-председателя. Не само от вилнеещите в страната мутри, превзели държавата, но и лично от Бойко Борисов. Стане ли напечено

Осман Октай

премиерът размахва етническата карта

и се обява за пазител на етническия мир. Но точно той е участвал в така наречените антитерористични отряди, преследвайки турци, но и българи, които са им помагали. Именно той участваше в потушаването на протестите на турци и българи през 1989 г., припомня Октай. Загинаха десетки невинни хора.

Сега тези безсрамници

ходят да полагат венци пред паметниците на загиналите, казва Октай.

Остро протестирам като човек, лично засегнат от тези събития. Един премиер на натовска и европейска държава си позволява да разделя хората. Борисов защитава мафиотския модел на Ахмед Доган, като дава примери с превземането на България от османците и с Косово.

Но най-смразяващото,

което припомня Октай,  е за съветника на главния прокурор Иван Гешев. А именно Васил Мръчков. През 1989 г. той беше главен прокурор в тогавашното комунистическо правителство. Той лично е пращал на изтезания в Белене и по другите затвори българските мюсюлмани, възмутен е Октай като човек преживял и пострадал от тези събития.

 Вижте още подробности тук: frognews.bg

За Елена Иванова

Прочети още

maya-manolova_600x400

Мая Манолова подпечата присъдата на Борисов, никога повече няма да се върне на власт!

Мая Манолова е човекът, който ще сложи тотален край на опитите на Бойко Борисов да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *