Веселин Маринов. Песни, лятно турне и новини от 2019, юли, август

♠ Албум №29: „Легенда за любовта“ ♠ Турнета за 2019 г. ♠ Песни на Веселин Маринов ♠ Най-добрите албуми ♠ Най-добрите концерти ♠ Биография накратко ♠ Личен живот ♠ Първа съпруга Мария ♠ Втора съпруга Цветанка ♠ Новата му любов ♠ Йоана Маринова, дъщеря

Още в текста: ♠ Дуети на Веселин Маринов ♠ С Цветан Цветанов ♠ С Теодора Славова ♠ С Весела Лечева ♠ С „Канарите“ и Атанас Стоев ♠ С Тони Димитрова ♠ Финансите на Веселин Маринов

Първият самостоятелен албум на Веселин Маринов излиза през 1988 г. Три десетилетия по-късно (през април 2019 г.) излиза албумът под номер 29.

Всеки албум на шлагерния певец дарява на почитателите 12 нови песни.

Огромна продуктивност!

И не само в творчеството, но и в концертната дейност. Маринов е способен и изнася десетки концерти, посещавайки малки и големи градове.

Веселин Маринов
Веселин Маринов

Няколко поколения израстват с песните му! А него времето сякаш слабо го засяга.

Верен на продуктивността си, певецът започна 2019 г. с нов албум.

№29: „Легенда за любовта“

Най-новите песни на Веселин Маринов вече радват неговите почитатели, събират десетки хиляди гледания в ютуб и подгряват за предстоящото турне.

Верен на себе си, Маринов не разочарова и своите фенове. Той отново пее за любовта, за жената, за красивите неща, които са около нас. Както се казва в едно представяне на албума, шлагерният бард разказва цели 12 легенди за любовта. Това е броят на новите песни, които носят романтични наименования като “Приливът на любовта”, “Кафето при фонтаните” или “Не вярвам да се случи на мен”. Всяка песен е романтична история.

Маринов „изкарва“ средно по един албум на година, но за любовните легенди почитателите чакат двойно по-дълго. И получават една силно заредена порция любов.

“Демир

Самият певец оценява новия си албум като най-силен и хубав, като последна, изстрадана любов. Той развива линия, която никога не напуска песните на Веселин Маринов – утвърждаването на любовта като единственото стойностно нещо на този свят.

Текстовете и музиката са написани от авторите, с които Веселин Маринов работи обичайно – композиторите Красимир Гюлмезов, Груди Нейков, Пламен Велинов, Светослав Лобошки, поетесата Мариета Ангелова.

Посланието на албума е:

Животът е изпълнен с любов!

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Една от песните в него е „Жена на токчета“:

Лятно турне 2019

През юли и началото на август певецът ще реализира традиционното си „морско“ турне. Тази година то ще започне от Северното Черноморие и ще се движи на юг.

Първият концерт е на 24 юли в Каварна, следват два във Варна, Албена, Бургас, Поморие, приморско, Царево и за край – Бяла на 4 август.

Песни на Веселин Маринов

Рекордьор по брой песни, брой албуми, дълъг и пълноценен живот на сцената, брой фенове, творческа активност, концерти, турнета, Веселин Маринов има няколко емблематични песни.

Вдигай тост затова, че сме живи, че сме тук…“ – абсолютният фаворит в творчеството на Веселин Маринов

Песента Рожден ден

Един от клиповете в ютуб има 935 хиляди гледания и купища отзиви, повтарящите сред които са, че песента е супер весела и зареждаща. Хората масово си я пускат по няколко пъти поред, когато са в настроение или имат повод.

Да се събудиш до мен

Песента по текст на Мариета Ангелова е в друга емоция, но резултатът е подобен: повече от 1 млн. показвания и хиляди отзиви. „Всяка жена би изпаднала в нежно умиление от тази песен“, възкликва почитателка.

Феновете на Веселин Маринов често смесват песни и личен живот. Ето защо друга дама пише под клипа: Веско пее само за любов, желая му да изживее същата такава искрена и разтърсваща.

През 2017 г. Веско записва песента

Жената на живота ми

В нея той пее за любов, която всеки мъж намира само по веднъж. Планета ТВ пише на сайта си, че песента е специално послания на Веселин Маринов за празника на влюбените (2018).

Дали тя е посветена на новата жена, в която е влюбен? По същото време певецът споделя, че има нова любов, която е въодушевила сърцето му.

Но има и друг факт – че песента може да е послание към неговата дъщеря Йоана, защото за първи път прозвучава именно на нейната сватба.

В търсене на хитовете на Веселин Маринов прескачаме към далечната 1995 г., когато излиза безапелационният фаворит

Горчиво вино

Песента е от третият албум на певеца. Наричат песента – емблема и с право. Сздадена от Тончо Русен и Евтим Евтимов, тя става копието в репертоара на Маринов. Тя е толкова харесвана, че не слиза от сцената десетки години. Без нея не се случва и юбилейният концерт на певеца по повод изпълването на 35 години от началото на кариерата му.

Горчиво вино е песента, от която Веселин Маринов тръгва нагоре. Въпреки че създава още десетки прекрасни песни, много слушани и харесвани, първата никога не увяхва като първа любов.

Подобна е песента

Трифон Зарезан

От по-новите му песни се откроява

Сняг

Тя често се определя като баладата на 2016 г. Особено силно впечатление прави клипът към песента. Текстът е отново на Мариета Ангелова, а аранжиментът е направен от Красимир Гюлмезов. Самата песен е суперхит на Филип Киркоров, но се смята, че в изпълнение на Маринов тя се харесва в пъти повече.

Най-добрите албуми

Веселин Маринов живее и твори с мисълта, че все още не е създал своя най-добър албум и мега хитовата си песен. Във всеки момент той оформя в съзнанието си следващото си творение. Казва, че животът е пълен с вдъхновение.

Певецът пак потвърждава тази си нагласа при излизането на последния му албум. В обращение към феновете си той пише, че всеки негов албум е плод на безсънни нощи, на тревога и напрежение – как ще се представи, дали ще се хареса.

От гледна точка на Веселин Маринов всичките му албуми са най-добри. А за публиката всеки от тях е чакан с нетърпение.

Най-добрите концерти на Веселин Маринов

През 2018 г. Веселин Маринов прави четири турнета с албума си „Представи си“. Изнася общо 36 концерта. Като най-голям се откроява коледният – на 3 декември в НДК.

Предходната 2017 г. отново минава под знака на албума „Представи си“. Концертите са 46 на брой, като най-големи са в НДК на 23 и 24 ноември.

Най-забележителен е концертът, с който Веселин Маринов отбеляза 35-та годишнина от качването си на сцената. Той е в Арена Армеец през 2016 г.  – на 30 ноември. Предшества се от 46 концерта и след него следват още четири от коледното турне на певеца.

Биография накратко

Това лято Веселин Маринов навършва 58 години.

Зодията му е Лъв – 4 август. Както казва световният ас в астрологията Линда Гудман, бъдете аудитория на Лъва, и ще го впечатлите. Дайте му романтика, погалете го, и е ваш. Лъвът е галантен и кавалер, чувствен и любящ. Почита любовта, притежава огнена страст.

Дали е такъв Веселин Маринов в личния си живот, не можем да кажем. Но творческото му амплоа е на типичен Лъв. Песните му притежават и страст, и романтика.

Родното му място е Полски Тръмбеш. Родителите му остават в малкото градче и не пожелават да се преместят при сина си в столицата. Миналата година си отива бащата на певеца.

Той има брат, 6 години по-голям от него.

Музиката е ежедневие за Веско от 7 клас, когато влиза в училищната група. Започва като барабанист, но става вокал и композира песни.

Ключова година е 1981, защото Маринов влиза в истинския бизнес – поканен е в рок групата „Импулс“. С нея записва първата си песен. И печели първата си награда на младежки конкурс.

Три години по-късно той е завършил Консерваторията и би трябвало да полети напред. Но гласните му връзки заболяват, той се оперира и напуска „Импулс“.

Продължава сам. След още три години – през 1986 г., излиза „Може да твори човек“ на малка плоча. Тя е последвана от дългосвиреща през 1988 г. –  „От любов“.

В периода 88-90 г. певецът заминава за Германия, където работи 4 години и издава на немски 2 албума.

Истинският му успех идва след Германия. Започва с големият приз на „Златния Орфей“ и записването на „Горчиво вино“ през 1995 г. Предната година песента печели „Мелодия на годината“.

След малка пауза започва редовното издаване на албуми – почти по един на година досега, и активно концертиране.

Личният живот на Веселин Маринов

Първа съпруга Мария Маринова

С първата си съпруга Веселин Маринов се среща в Консерваторията. Това става през 1983 г., когато той завършва, а Мария кандидатства във висшето музикално училище. Пет години по-късно тя го дарява с дъщеря.

Веселин Маринов
Мария преди и сега

Истината е, че по времето на брака им Мария остава в сянка. За нея пишат повече през последните години, след като се оказва двойно интересна личност. Мария е не само бивша съпруга на певеца, но и главен експерт на Протокола в президентската администрация на Росен Плевнелиев.

„Уикенд“ разказва, че животът на Мария потръгва едва след развода й. Тогава тя завършва висше образование и започва да гради кариера. По-рано тя е изпълнявала ролята на домакиня.

Много сайтове препечатват и допълват историята на Мария Маринова. Най-любопитното е, че Веселин Маринов се представя като мъж с патриархални разбирания, който желаел съпругата му да се грижи за уюта на дома.

Мария не придружавала съпруга си на турнетата, нито участвала пряко в творчествата страна от живота му. Може би това е причината бракът да завърши не след дълго и категорично. Доста години по-късно hotarena.net цитира Мария да обяснява как е разцъфнала след Веселин Маринов.

Цитират се и приятелки на бившата съпруга, според които певецът се е държал като диктатор в дома си, искал пресни манджи и идеално изгладени ризи, докато въртял авантюри по време на турнетата си.

Втора съпруга Цветанка Господинова

Цвети и Веско се познават от 1994 г. Тя работела в хотел, в който Веселин Маринов провеждал бизнес срещите си. Изпитвали симпатия един към друг, но били семейни, разказва 24chasa.bg.

Веселин Маринов
С Цветанка

Срещнали се отново след няколко години, вече свободни. Започнали да се срещат. Открили, че си пасват, дори били от една и съща зодия. Сключили брак през 2009 г.

В началото всичко тръгва романтично, като от песен на Веселин Маринов. Венчават се в църквата на с. Шипка, имат 200 гости. Меденият им месец е на о. Санторини и на Сейшелските острови.

Отпреди брака си Цвети има магазин за бижута, а след сватбата разгръща „дейността“ с бутик за дизайнерски дрехи.

Към 2011 г. излизат  публикации, че Веско и втората му съпруга мислят за общо дете, въпреки възрастта си. Дотам не се стига, защото година по-късно двамата се разделят.

Пише се, че причината е изневяра на Цвети. И че Веско се е разделил с нея без пряк разговор, а чрез писмо. Според blitz.bg обаче, подобен е бил сценарият и на първия развод. Само че тогава изневеряващият е бил самият певец. Но той пак се разделил с жена си с писмо.

След развода медиите цитират Цветанка да говори за некоректност и лицемерие по време на брака.

След Цветанка жълтата преса периодично съобщава за нови приятелки на Веселин Маринов. След развода се говори за Веселина от Добрич (hotarena.net) – омъжена и с деца.

По някое време се пише и че певецът е безкрайно влюбен във водещата на здравна рубрика по бТВ д-р Неделя Щонова, която обаче отблъснала чувствата му. Впрочем брюнетката д-р Щонова никак не пасва на вкуса на Веско, който винаги е бил с блондинки.

Жената на живота му?

Миналата година Веселин Маринов казва в интервю, че е открил жената на живота си. Той категорично отказва да разкрие коя е тя. Вече не желаел да допуска медиите в личния си живот. Но с охота говори за дъщеря си Йоана – истинската най-важна жена в живота му.

Новата му любов

Веселин Маринов
Веселина с родителите си

Все пак тайните не се опазват за дълго. На Коледния концерт през 2018 г. публиката вижда коя е жената до Веселин Маринов. Медиите разкриват името й – Веселина Пеева.

novinite.eu пише, че междувременно бившата сервитьорка от Добрич е напуснала съпруга си, за да бъде със своята любов. Други твърдят, че Веселина вече е минало.

Йоана Маринова

(дъщеря на Веселин Маринов)

Тя се ражда през 1988 г. от първия брак на Веселин Маринов. След нея певецът няма други деца и Йоана остава единствената му наследничка. Юрист по образование, тя работи на юрисконсултска длъжност в „Ръководство Въздушно движение“.

Веселин Маринов
С дъщеря си Йоана

Йоана и баща й са много близки. Веско разказва в интервюта, че всяка сутрин говори с дъщеря си по петнайсетина минути и ако не го стори, денят му не върви добре. Веднъж седмично излизали на обед. Това е във времето, по което Йоана живее далече. Но след като бракът й с известен лекар завършва скоропостижно, тя се завръща близо до баща си – в самостоятелен апартамент, но в същата сграда, която обитава и певецът.

Йоана излиза на сцената на Коледния концерт през 2018 г., за да изненада баща си. Медиите пишат, че тя е най-големия му фен.

Дуетите на Веселин Маринов

Веско е изпълнител, който не предпочита дуетни и групови изпълнения. На пръстите на едната ръка се броят случаите, в които той е партнирал на сцената с друг човек.

Но всеки един дует с него е знаменит и се помни задълго.

Веселин Маринов и Цветан Цветанов

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и Веселин Маринов са дългогодишни приятели. Те посрещат заедно новата 2018 г. в Банско и там е заснето умопомрачително изпълнение на песента „За теб, Българийо!”.

Веселин Маринов и Теодора Славова

През 2016 г. Веско се включва в шоуто по Нова „Пееш или лъжеш“, в което е жестоко излъган от симпатичната Теодора Славова.

Шлагерният ас заложи на Теодора, заблуден от сценичното й поведение. Момичето обаче се оказа отлична лъжкиня и безкрайно ужасна певица. Изпълнението й изправи на крака публиката, която не спря да се залива от смях.

Веско Маринов, въпреки съзнанието, че е в шоу, където това може да се случи, за малко се разминава от прилошаване, а може би и удар. Финият слух на певеца не успя да понесе фалшивото изпълнение на Теди, но затова пък шоуто беше №1.

Веселин Маринов и Весела Лечева

Много години по-рано Веселин Маринов казва на една жена, че иска да пее с нея. Дамата го уверява, че не може да пее, а Веско й отвръща: Затова пък аз мога.

Това е легендата на родната стрелба Весела Лечева. Предложението идва от Маринов, дори без да се познават, разказва по-късно нашата спортистка. Двамата записват „Ако ти си отидеш за миг“.

Лечева разказва как записва песента в Балкантон, а след това излиза на негови концерти. Двамата пеят дори на награждаване на “Спортист на годината”.

С оркестър “Канарите”

„С любов до край“ е песента, Веселин Маринов изпява под съпровода на оркестър „Канарите“. Музиката и текста са на Атанас Косев. Песента влиза в албум от 2005 г.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

По време на големия концерт „35 години на сцената“ в НДК Веселин Маринов изпълни авторската песен на

ръководителя на „Канарите“ Атанас Стоев

„Слънце зайде“. Изненадата за публиката бе, че изпълнението бе под съпровода на акордеона на Стоев.

Веселин Маринов и Тони Димитрова

През 2002 г. Тони Димитрова издава албум с дуети. Един от партньорите й е Веселин Маринов. С него тя записва песните „Отново влюбени“ и „Витлеемска звезда“.

Финансите на Веселин Маринов

Веселин Маринов има до момента огромно количество записи и албуми. Концертите му са стотици. Мнозина биха предположили, че след 35 години живот на сцена – и то успешен!, певецът отдавна е натрупал състояние.

В някои интервюта Веско нееднократно опровергава подобни предположения. Той заявява, че живее като всички българи – с кредити. На моменти казва, че е фалирал.

Маринов пълни салоните, но издържа огромен екип само от приходите от билети. Единствено аз работя с оркестър, балет и модерно осветление, отбелязва певецът.

Веселин Маринов последователно отстоява образа на творец, за когото е важна единствено музиката. Разбира се, и любовта.

За Радост Ангелова

Прочети още

Мария Игнатова - биография

Мария Игнатова след Рачков и „Господарите“: накъде? Нови проекти през 2020 г.

♠ Най-новото около Мария Игнатова ♠ Колко спечели миналата година ♠ Биография ♠ Песни и …

Едно мнение

  1. Радка Иванова Димова

    много интересна статия, тъй като за Веселин Маринов разбрах от една моя студентка – холандка. Тя редовно посещава България и не пропуска нито един концерт на Маринов. Сега можах и аз да го чуя и да прочета нещо за него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *