Веселин Маринов, Песни, съпруга
Веселин Маринов, Тони Димитрова, Цветан Цветанов, Весела Лечева, Атанас Стоев, Веселина Пеева, Песни на Веселин Маринов, Концерт на Веселин Маринов

Веселин Маринов. Биография, песни, съпруга

Колко е висок Веселин Маринов? Песни, биография тип Уикипедия. Съпруга. Кога е роден?

Първият самостоятелен албум на Веселин Маринов излиза през 1988 г. Три десетилетия по-късно (през април 2019 г.) излиза албумът под номер 29.

Всеки албум на шлагерния певец дарява на почитателите 12 нови песни.

Огромна продуктивност!

И не само в творчеството, но и в концертната дейност. Маринов е способен и изнася десетки концерти, посещавайки малки и големи градове.

Няколко поколения израстват с песните му! А него времето сякаш слабо го засяга.

Верен на продуктивността си, певецът започна 2019 г. с нов албум.

№29: „Легенда за любовта“

Най-новите песни на Веселин Маринов вече радват неговите почитатели, събират десетки хиляди гледания в ютуб и подгряват за предстоящото турне.

Веселин Маринов
Веселин Маринов

Верен на себе си, Маринов не разочарова и своите фенове. Той отново пее за любовта, за жената, за красивите неща, които са около нас. Както се казва в едно представяне на албума, шлагерният бард разказва цели 12 легенди за любовта. Това е броят на новите песни, които носят романтични наименования като “Приливът на любовта”, “Кафето при фонтаните” или “Не вярвам да се случи на мен”. Всяка песен е романтична история.

Маринов „изкарва“ средно по един албум на година, но за любовните легенди почитателите чакат двойно по-дълго. И получават една силно заредена порция любов.

Още в текста: ♠ Албум №29: „Легенда за любовта“ ♠ Песни на Веселин Маринов ♠ Най-добрите албуми ♠ Най-добрите концерти ♠ Биография накратко ♠ Личен живот ♠ Първа съпруга Мария ♠ Втора съпруга Цветанка ♠ Новата му любов ♠ Йоана Маринова, дъщеря ♠ Дуети на Веселин Маринов ♠ С Цветан Цветанов ♠ С Теодора Славова ♠ С Весела Лечева ♠ С „Канарите“ и Атанас Стоев ♠ С Тони Димитрова ♠ Финансите на Веселин Маринов

Фигурин лесно отслабване диета отслабване 10 килограма

Самият певец оценява новия си албум като най-силен и хубав, като последна, изстрадана любов. Той развива линия, която никога не напуска песните на Веселин Маринов – утвърждаването на любовта като единственото стойностно нещо на този свят.

Текстовете и музиката са написани от авторите, с които Веселин Маринов работи обичайно – композиторите Красимир Гюлмезов, Груди Нейков, Пламен Велинов, Светослав Лобошки, поетесата Мариета Ангелова.

Посланието на албума е:

Животът е изпълнен с любов!

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Една от песните в него е „Жена на токчета“:

Лятно турне 2019

През юли и началото на август певецът ще реализира традиционното си „морско“ турне. Тази година то ще започне от Северното Черноморие и ще се движи на юг.

Първият концерт е на 24 юли в Каварна, следват два във Варна, Албена, Бургас, Поморие, приморско, Царево и за край – Бяла на 4 август.

Песни на Веселин Маринов

Рекордьор по брой песни, брой албуми, дълъг и пълноценен живот на сцената, брой фенове, творческа активност, концерти, турнета, Веселин Маринов има няколко емблематични песни.

Вдигай тост затова, че сме живи, че сме тук…“ – абсолютният фаворит в творчеството на Веселин Маринов

Песента Рожден ден

Един от клиповете в ютуб има 935 хиляди гледания и купища отзиви, повтарящите сред които са, че песента е супер весела и зареждаща. Хората масово си я пускат по няколко пъти поред, когато са в настроение или имат повод.

Да се събудиш до мен

Песента по текст на Мариета Ангелова е в друга емоция, но резултатът е подобен: повече от 1 млн. показвания и хиляди отзиви. „Всяка жена би изпаднала в нежно умиление от тази песен“, възкликва почитателка.

Евелина Лютова

Феновете на Веселин Маринов често смесват песни и личен живот. Ето защо друга дама пише под клипа: Веско пее само за любов, желая му да изживее същата такава искрена и разтърсваща.

През 2017 г. Веско записва песента

Жената на живота ми

В нея той пее за любов, която всеки мъж намира само по веднъж. Планета ТВ пише на сайта си, че песента е специално послания на Веселин Маринов за празника на влюбените (2018).

Дали тя е посветена на новата жена, в която е влюбен? По същото време певецът споделя, че има нова любов, която е въодушевила сърцето му.

Но има и друг факт – че песента може да е послание към неговата дъщеря Йоана, защото за първи път прозвучава именно на нейната сватба.

В търсене на хитовете на Веселин Маринов прескачаме към далечната 1995 г., когато излиза безапелационният фаворит

Горчиво вино

Песента е от третият албум на певеца. Наричат песента – емблема и с право. Сздадена от Тончо Русен и Евтим Евтимов, тя става копието в репертоара на Маринов. Тя е толкова харесвана, че не слиза от сцената десетки години. Без нея не се случва и юбилейният концерт на певеца по повод изпълването на 35 години от началото на кариерата му.

Горчиво вино е песента, от която Веселин Маринов тръгва нагоре. Въпреки че създава още десетки прекрасни песни, много слушани и харесвани, първата никога не увяхва като първа любов.

Подобна е песента

Трифон Зарезан

От по-новите му песни се откроява

Сняг

Тя често се определя като баладата на 2016 г. Особено силно впечатление прави клипът към песента. Текстът е отново на Мариета Ангелова, а аранжиментът е направен от Красимир Гюлмезов. Самата песен е суперхит на Филип Киркоров, но се смята, че в изпълнение на Маринов тя се харесва в пъти повече.

Най-добрите албуми

Веселин Маринов живее и твори с мисълта, че все още не е създал своя най-добър албум и мега хитовата си песен. Във всеки момент той оформя в съзнанието си следващото си творение. Казва, че животът е пълен с вдъхновение.

Певецът пак потвърждава тази си нагласа при излизането на последния му албум. В обращение към феновете си той пише, че всеки негов албум е плод на безсънни нощи, на тревога и напрежение – как ще се представи, дали ще се хареса.

От гледна точка на Веселин Маринов всичките му албуми са най-добри. А за публиката всеки от тях е чакан с нетърпение.

Най-добрите концерти на Веселин Маринов

През 2018 г. Веселин Маринов прави четири турнета с албума си „Представи си“. Изнася общо 36 концерта. Като най-голям се откроява коледният – на 3 декември в НДК.

Предходната 2017 г. отново минава под знака на албума „Представи си“. Концертите са 46 на брой, като най-големи са в НДК на 23 и 24 ноември.

Най-забележителен е концертът, с който Веселин Маринов отбеляза 35-та годишнина от качването си на сцената. Той е в Арена Армеец през 2016 г.  – на 30 ноември. Предшества се от 46 концерта и след него следват още четири от коледното турне на певеца.

Биография накратко

Това лято Веселин Маринов навършва 58 години.

Зодията му е Лъв – 4 август. Както казва световният ас в астрологията Линда Гудман, бъдете аудитория на Лъва, и ще го впечатлите. Дайте му романтика, погалете го, и е ваш. Лъвът е галантен и кавалер, чувствен и любящ. Почита любовта, притежава огнена страст.

Дали е такъв Веселин Маринов в личния си живот, не можем да кажем. Но творческото му амплоа е на типичен Лъв. Песните му притежават и страст, и романтика.

Родното му място е Полски Тръмбеш. Родителите му остават в малкото градче и не пожелават да се преместят при сина си в столицата. Миналата година си отива бащата на певеца.

Той има брат, 6 години по-голям от него.

Музиката е ежедневие за Веско от 7 клас, когато влиза в училищната група. Започва като барабанист, но става вокал и композира песни.

Ключова година е 1981, защото Маринов влиза в истинския бизнес – поканен е в рок групата „Импулс“. С нея записва първата си песен. И печели първата си награда на младежки конкурс.

Три години по-късно той е завършил Консерваторията и би трябвало да полети напред. Но гласните му връзки заболяват, той се оперира и напуска „Импулс“.

Продължава сам. След още три години – през 1986 г., излиза „Може да твори човек“ на малка плоча. Тя е последвана от дългосвиреща през 1988 г. –  „От любов“.

В периода 88-90 г. певецът заминава за Германия, където работи 4 години и издава на немски 2 албума.

Истинският му успех идва след Германия. Започва с големият приз на „Златния Орфей“ и записването на „Горчиво вино“ през 1995 г. Предната година песента печели „Мелодия на годината“.

След малка пауза започва редовното издаване на албуми – почти по един на година досега, и активно концертиране.

Личният живот на Веселин Маринов

Първа съпруга Мария Маринова

С първата си съпруга Веселин Маринов се среща в Консерваторията. Това става през 1983 г., когато той завършва, а Мария кандидатства във висшето музикално училище. Пет години по-късно тя го дарява с дъщеря.

Веселин Маринов
Мария преди и сега

Истината е, че по времето на брака им Мария остава в сянка. За нея пишат повече през последните години, след като се оказва двойно интересна личност. Мария е не само бивша съпруга на певеца, но и главен експерт на Протокола в президентската администрация на Росен Плевнелиев.

„Уикенд“ разказва, че животът на Мария потръгва едва след развода й. Тогава тя завършва висше образование и започва да гради кариера. По-рано тя е изпълнявала ролята на домакиня.

Много сайтове препечатват и допълват историята на Мария Маринова. Най-любопитното е, че Веселин Маринов се представя като мъж с патриархални разбирания, който желаел съпругата му да се грижи за уюта на дома.

Мария не придружавала съпруга си на турнетата, нито участвала пряко в творчествата страна от живота му. Може би това е причината бракът да завърши не след дълго и категорично. Доста години по-късно hotarena.net цитира Мария да обяснява как е разцъфнала след Веселин Маринов.

Цитират се и приятелки на бившата съпруга, според които певецът се е държал като диктатор в дома си, искал пресни манджи и идеално изгладени ризи, докато въртял авантюри по време на турнетата си.

Втора съпруга Цветанка Господинова

Цвети и Веско се познават от 1994 г. Тя работела в хотел, в който Веселин Маринов провеждал бизнес срещите си. Изпитвали симпатия един към друг, но били семейни, разказва 24chasa.bg.

Веселин Маринов
С Цветанка

Срещнали се отново след няколко години, вече свободни. Започнали да се срещат. Открили, че си пасват, дори били от една и съща зодия. Сключили брак през 2009 г.

В началото всичко тръгва романтично, като от песен на Веселин Маринов. Венчават се в църквата на с. Шипка, имат 200 гости. Меденият им месец е на о. Санторини и на Сейшелските острови.

Отпреди брака си Цвети има магазин за бижута, а след сватбата разгръща „дейността“ с бутик за дизайнерски дрехи.

Към 2011 г. излизат  публикации, че Веско и втората му съпруга мислят за общо дете, въпреки възрастта си. Дотам не се стига, защото година по-късно двамата се разделят.

Пише се, че причината е изневяра на Цвети. И че Веско се е разделил с нея без пряк разговор, а чрез писмо. Според blitz.bg обаче, подобен е бил сценарият и на първия развод. Само че тогава изневеряващият е бил самият певец. Но той пак се разделил с жена си с писмо.

След развода медиите цитират Цветанка да говори за некоректност и лицемерие по време на брака.

След Цветанка жълтата преса периодично съобщава за нови приятелки на Веселин Маринов. След развода се говори за Веселина от Добрич (hotarena.net) – омъжена и с деца.

По някое време се пише и че певецът е безкрайно влюбен във водещата на здравна рубрика по бТВ д-р Неделя Щонова, която обаче отблъснала чувствата му. Впрочем брюнетката д-р Щонова никак не пасва на вкуса на Веско, който винаги е бил с блондинки.

Жената на живота му?

Миналата година Веселин Маринов казва в интервю, че е открил жената на живота си. Той категорично отказва да разкрие коя е тя. Вече не желаел да допуска медиите в личния си живот. Но с охота говори за дъщеря си Йоана – истинската най-важна жена в живота му.

Новата му любов

Веселин Маринов
Веселина с родителите си

Все пак тайните не се опазват за дълго. На Коледния концерт през 2018 г. публиката вижда коя е жената до Веселин Маринов. Медиите разкриват името й – Веселина Пеева.

novinite.eu пише, че междувременно бившата сервитьорка от Добрич е напуснала съпруга си, за да бъде със своята любов. Други твърдят, че Веселина вече е минало.

Йоана Маринова

(дъщеря на Веселин Маринов)

Тя се ражда през 1988 г. от първия брак на Веселин Маринов. След нея певецът няма други деца и Йоана остава единствената му наследничка. Юрист по образование, тя работи на юрисконсултска длъжност в „Ръководство Въздушно движение“.

Веселин Маринов
С дъщеря си Йоана

Йоана и баща й са много близки. Веско разказва в интервюта, че всяка сутрин говори с дъщеря си по петнайсетина минути и ако не го стори, денят му не върви добре. Веднъж седмично излизали на обед. Това е във времето, по което Йоана живее далече. Но след като бракът й с известен лекар завършва скоропостижно, тя се завръща близо до баща си – в самостоятелен апартамент, но в същата сграда, която обитава и певецът.

Йоана излиза на сцената на Коледния концерт през 2018 г., за да изненада баща си. Медиите пишат, че тя е най-големия му фен.

Дуетите на Веселин Маринов

Веско е изпълнител, който не предпочита дуетни и групови изпълнения. На пръстите на едната ръка се броят случаите, в които той е партнирал на сцената с друг човек.

Но всеки един дует с него е знаменит и се помни задълго.

Веселин Маринов и Цветан Цветанов

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и Веселин Маринов са дългогодишни приятели. Те посрещат заедно новата 2018 г. в Банско и там е заснето умопомрачително изпълнение на песента „За теб, Българийо!”.

Веселин Маринов и Теодора Славова

През 2016 г. Веско се включва в шоуто по Нова „Пееш или лъжеш“, в което е жестоко излъган от симпатичната Теодора Славова.

Шлагерният ас заложи на Теодора, заблуден от сценичното й поведение. Момичето обаче се оказа отлична лъжкиня и безкрайно ужасна певица. Изпълнението й изправи на крака публиката, която не спря да се залива от смях.

Веско Маринов, въпреки съзнанието, че е в шоу, където това може да се случи, за малко се разминава от прилошаване, а може би и удар. Финият слух на певеца не успя да понесе фалшивото изпълнение на Теди, но затова пък шоуто беше №1.

Веселин Маринов и Весела Лечева

Много години по-рано Веселин Маринов казва на една жена, че иска да пее с нея. Дамата го уверява, че не може да пее, а Веско й отвръща: Затова пък аз мога.

Това е легендата на родната стрелба Весела Лечева. Предложението идва от Маринов, дори без да се познават, разказва по-късно нашата спортистка. Двамата записват „Ако ти си отидеш за миг“.

Лечева разказва как записва песента в Балкантон, а след това излиза на негови концерти. Двамата пеят дори на награждаване на “Спортист на годината”.

С оркестър “Канарите”

„С любов до край“ е песента, Веселин Маринов изпява под съпровода на оркестър „Канарите“. Музиката и текста са на Атанас Косев. Песента влиза в албум от 2005 г.

По време на големия концерт „35 години на сцената“ в НДК Веселин Маринов изпълни авторската песен на

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

ръководителя на „Канарите“ Атанас Стоев

„Слънце зайде“. Изненадата за публиката бе, че изпълнението бе под съпровода на акордеона на Стоев.

Веселин Маринов и Тони Димитрова

През 2002 г. Тони Димитрова издава албум с дуети. Един от партньорите й е Веселин Маринов. С него тя записва песните „Отново влюбени“ и „Витлеемска звезда“.

Финансите на Веселин Маринов

Веселин Маринов има до момента огромно количество записи и албуми. Концертите му са стотици. Мнозина биха предположили, че след 35 години живот на сцена – и то успешен!, певецът отдавна е натрупал състояние.

В някои интервюта Веско нееднократно опровергава подобни предположения. Той заявява, че живее като всички българи – с кредити. На моменти казва, че е фалирал.

Маринов пълни салоните, но издържа огромен екип само от приходите от билети. Единствено аз работя с оркестър, балет и модерно осветление, отбелязва певецът.

Веселин Маринов последователно отстоява образа на творец, за когото е важна единствено музиката. Разбира се, и любовта.

Първоначално публикувано на:29.12.2020 @ 9:52

За Радост Ангелова

Прочети още

Как се прави чай от бял равнец. Ползи и вреди.

Как се прави чай от бял равнец. Ползи и вреди. Какво лекува? Противопоказания

Как точно се прави чай от бял равнец, правилното приготвяне. Какви са неговите ползи и …

2 Мнения

  1. Васко, е голям “шмекер”, но, така или иначе, не успя да достигне славата на “баш дявол” !…Жалко….

  2. Радка Иванова Димова

    много интересна статия, тъй като за Веселин Маринов разбрах от една моя студентка – холандка. Тя редовно посещава България и не пропуска нито един концерт на Маринов. Сега можах и аз да го чуя и да прочета нещо за него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *