Хилда Казасян, Алек Казасян и Надежда-Мари Бучкова: Снимки, биография и факти

♠ Коя е защо толкова я обичат. Алек Казасян. Родители. Браковете и децата на Вили Казасян. Музикални роднини. Еди Казасян. Биография. Личен живот. Хилда и Чочо Попйорданов. С д-р Симеон Бучков. Дъщеря й Надежда-Мари Бучкова. Хилда и Пламен Иванов

Две арменски фамилии оставят ясен отпечатък върху българската култура на 20 и 21 век: кланът Казасян – в сферата на музиката, и кланът Халваджиян – в телевизията и шоубизнеса.

Да, те наистина са големи, възкликва no-comment.bg, описвайки многостранния принос на двете фамилии, отдавна споени с българската нация.

Пресечна точка между тях е

джаз певицата Хилда Казасян

Биография на Хилда Казасян, песни, албуми
Хилда Казасян

Тя принадлежи на рода Казасян и журира в най-големите и продължителни проекти, продуцирани от рода Халваджиян – реалити форматите „България търси талант“ и „Като две капки вода“.

Защо хората толкова я обичат?

Открита, топла, едновременно нежна и силна, жена с финес и с чувство за хумор, мека и деликатна в изразяването си, а на това отгоре и много красива.

Каквото и да се каже за Хилда Казасян, ще е малко и няма докрай да предаде уникалната й харизма. С излъчването си тя превръща всеки човек в приятел, без да каже и дума.

Кара те да се чувстваш като дете пред елха в коледно утро“, казва за нея журналистката Надежда Попова, след като я интервюира за в. Монитор.

Рядката порода на Хилда я прави идеален член на журиращите състави в музикалните тв формати. Тя омекотява острите изказвания на колегите си, успокоява обстановката, внася хумор, където е нужно, и гледната точка на съчувстващия и съпреживяващия.

“Демир

Жълтата преса не щади дори Хилда. Обективи се пъхат в личните й неща, пишат се „уличаващи“ заглавия. Но образът на певицата не се помрачава и тя си остава все така обичана.

Коя е Хилда Казасян

Тя е потомък на музикален род. Доста нейни роднини и по бащина и по майчина линия са свързани с музиката.

Баща й е легендарният Вили Казасян – джаз музикант, пианист, композитор. Той сяда пред пианото, когато е на 6 г., и остава потопен в музиката до последния си дъх. Винаги свързан с бенда на БНР и със „Златния Орфей“.

Хилда докосва белите клавиши за първи път по-рано и от баща си – когато е на 5 г. И поема по стъпките му, но по свой начин.

Браковете на Вили

Биография на Хилда Казасян, песни, албуми
Баща и дъщеря
Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Вили Тромбата има три брака. Най-напред се жени за Дора, фармацевт.

Алек Казасян

От нея има син Алек Казасян, който остава встрани от музиката и от общественото внимание (hotnews.bg). Алек днес е инженер, завършил Техническия университет в София. Баща на 2 прекрасни деца. Широко скроен човек. Лесно ще намерите профила му във Фейсбук, макар че не публикува отворени за всички статуси, освен няколко снимки.

Алек Казасян
Алек Казасян е завършил Техническия университет в София

Не обича очевидно да бъде обект в писанията на жълтите медии. Въпреки това обаче те постоянно го дъвчат. Блиц и подобни не пропускат да напомнят, че е трябвало да бъде кръстен Арам като таткото на Вили Казасян. Тогавашната съпруга на Вили – Дора, обаче не харесала идеята синът ѝ да носи арменско име. “А не щеш ли да го кръстим Агоп, едва ли не?”, била попитала тя. В края на краищата запазили само първата буква от името, а скоро семейството се разпаднало.

Надежда Казасян
Надежда Казасян (Ранджева)
Надежда Казасян е страхотна красавица. На снимката вляво е с Хилда като бебе

Вторият брак е с Надежда Ранджева. Тя се омъжва за Вили, докато е студентка по английска филология, но след това бързо разгръща своя певчески и артистичен талант. В нейния род също има музиканти.

Надежда Казасян пее в дамската група „До-ре-ми-фа“ и в създадената от Вили вокалната група „Студио В“. Играе в 12 филма в периода между 1965 и 1986 г.

Описват Надежда от студентските години като чудна хубавица, подобна на италианска кинозвезда. Красотата й е наследена от дъщеря й Хилда.

Бракът между Вили и Надежда продължава 25 г. „Процесът на изхабяване стана необратим“, цитира blitz.bg коментар на маестрото. Хилда също свидетелства, че до последно отношенията между родителите й са били прекрасни и че тя винаги е разчитала на подкрепата им.

Майката на Хилда се пренася в САЩ и има втори съпруг, а баща й сключва брак с телевизионната журналистка от БНТ Светлозара Казасян. С нея той остава до смъртта си през 2008 г., като двамата нямат деца.

Евелина Лютова

И да не подминем Еди Казасян

Той е брат на Вили и чичо на Хилда, който не бива да пропускаме. Защото също е музикант от най-висока класа и човек, свързан с големи имена на българската музика.

Еди е голямата любов на кралицата на суинга Леа Иванова. Разказват, че заради него е отхвърлила куп световни звезди като Гойко Митич. Историята им е по-скоро трагична и носи много мъка и на двете страни.

Биографията на Хилда

Хилда е родена на 27 март, годината е 1970.

Биография на Хилда Казасян, песни, албуми
Хилда като малка

Зодията й Овен предполага целеустременост и огромен ресурс от жизнена енергия за реализиране на мечтите. Жената Овен се справя, много често – сама. Най-яркият образ на жената от тази зодия е прочутата героиня на М. Мичъл Старлет О’Хара, а Хилда е неин съвременен образ – красива, уверена, можеща, успешна.

Хилда пише в интрото на официалния си сайт, че е родена с късмет в род на музиканти. И наистина – музиката е във вените й. Има ли по-прекрасно място за детството й от къща, пълна с музика?!

Дъщерята на Вили сяда пред пианото, когато е на 5 г. На същата възраст запява. Решава, че пеенето е по-забавно от пианото.

После постъпва в Националното музикално у-ще „Л. Пипков“, където избира ударните инструменти. С тях остава и в Консерваторията.

Хилда си спомня с благодарност за проф. Добри Палиев, от когото е научила много и за музиката, и за живота. Определя го като важна личност за развитието й.

Още в музикалното училище Хилда свири в симфонични оркестри. С младежки биг бенд, в който е солистка, обикаля света.

По време на музикалната академия пък специализира в Италия – камерна музика.

По-нататък съдбата я свързва в работен тандем с братовчед й Христо Йоцов. С него тя записва 6 албума.

Личен живот

Хилда и Чочо Попйорданов

След първите си роли Чочо е обявен за новия бг секс символ. На 29 години той дарява любовта си на Хилда Казасян. Тя го среща, когато е на 22 г.

Бракът им, сключен през 1993 г., той нарича „щастлив миг на равновесие“.

Биография на Хилда Казасян, песни, албуми
Една от малкото общи снимки на Хилда и Чочо

Този миг продължава 7 години, след което двамата се разделят. По-късно актьорът коментира, че съдбата го е насочила в друга посока. След сериала „Дунав мост“ Попйорданов се жени за Йоана Буковска.

В началото Хилда не крие, че преживява болезнено раздялата (blitz.bg). След смъртта му споделя в някои интервюта, че бракът им се е разпаднал не заради Йоана, а защото са били твърде млади, съвсем еднакви, като брат и сестра, от една кръвна група.

Хилда тежко преживява и смъртта на актьора. Той е най-живият човек, когото познавам, и ми е трудно да приема, коментира певицата.

След като се разделихме, не е имало и секунда, в която не сме били приятели, добавя тя и е факт, че никога бившите съпрузи не са говорили лошо един за друг.

Хилда и д-р Симеон Бучков

След раздялата си с Чочо Хилда се съвзема, обръща гръб на невъзвратимото минало и се връща към живота. Тя е едва на 30 години и мечтае за дете.

Мечтата й се сбъдва с помощта на Симеон Бучков – лекар и бизнесмен. Връзката им е бурна и кратка. Бременна във втория месец, Хилда се разделя с приятеля си заради неговото пиянство (senzacia.net).

От връзката през 2002 г. се ражда Надежда-Мари. Отношенията между родителите остават обтегнати. senzacia.net ги описва като „тиха война“.

През 2018 г. Хилда разказва пред сп. Ева, че Симеон не е искал раздялата и се е борил тя да не се случи. Но певицата вече е знаела, че не може да живее с него, въпреки качествата му. Описва го като интелигентен, умен и много влюбен в нея. Благодари му за ценния дар – детето.

Впрочем родителството е изстрадана тема за Хилда Казасян. С Чочо не успяват да създадат дете, въпреки че опитват всичко. На три пъти зачева и изпуска плода. Първият аборт ги плаши, вторият ги сплотява, а третият ги разделя, казва Хилда в интервюто пред сп. Ева. Явно изключителният Чочо не е трябвало да има дете, предполага тя.

Дъщеря: Надежда-Мари Бучкова

Биография на Хилда Казасян, песни, албуми
Хилда с най-любимото в живота

Хилда ражда със секцио и няколко часа след операцията вече е на крак. Иска сама да се грижи за момиченцето си. Не позволява на майка си да й помага. Чете д-р Спок и напоява със сълзите си страниците от главата за самотни родители.

Надежда е добричко бебе и не плаче през нощта.

Очакванията са, че като наследник на музикална фамилия и самата тя ще се отдаде на музиката. Но преди да я поощри, Хилда иска да се убеди изцяло, че детето има истински талант.

Записва я на традиционните за всяко начало уроци по пиано и солфеж и заявява, че оттам нататък зависи от дъщеря й – ако има желание, да продължи.

Надежда-Мари избира да живее в музиката. През 2016 г., когато е на 14 г., тя прави своя дебют на пианото по време на концерта, организиран от майка й в чест на Вили Казасян.

Хилда я представя така:

Тя е доказателство, че кръвта вода не става… Генът се предава най-силно през поколение. Внучката на В. Казасян, моя дъщеря, най-скъпото съкровище, което имам на света, моята изключителна… Надежда.

Дебютът на Надежда-Мари е запечатан във видеото:

Надежда обиква музиката и заради проф. Ганка Неделчева – изключителен педагог, който й предава едно ново светоусещане. Момичето само иска да свири в НДК, на концерта за Вили Казасян. Прави го, въпреки че преди това не е излизала пред публика. И заявява, че е достоен наследник на фамилията Казасян.

Хилда и Пламен Иванов

Биография на Хилда Казасян, песни, албуми
С Пламен

Сега Хилда е сгодена за бизнесмена Пламен Иванов. Запознават се в ресторанта му в Созопол. Той не е свободен – от 20 г. е женен за водещата Валя Войкова.

Хилда отрича връзката си с Пламен, преди той да се разведе, отбелязва kliuki.bg. Но после следват годеж и споменаването на сватба, макар че жълтите сайтове не го допускат.

Пред сп. Ева Хилда прави деликатен анонс в тази посока, като посочва, че бизнесменът е много добре приет от дъщеря й. Описва го като изключителен човек от изчезващ вид, който няма как да не бъде харесан.

Без съмнение Пламен отговаря на критериите на Хилда Казасян за избор на мъж и умее да активира пеперудките в корема й.

С Пламен Хилда Казасян влиза в непознато за нея поле – ресторантьорския бизнес.

Ресторантите на Хилда

Пламен предлага на Хилда да открият пиано бар. Идеята не й харесва, защото в България най-много имало зеленчукови магазини и пиано барове.

Обаче мозъкът й заработва в тази посока и за часове идеята се изчиства. Хилда решава да заложи на ресторант с арменска кухня, какъвто липсва в София.

Сама го декорира, почти без пари. Успехът му е феноменален – още в началото местата са резервирани с дни напред.

Арменските специалитети се харесват дотолкова, че двойката отваря подобни заведения в Банско и Созопол.

Диетата на Хилда

За съжаление съм взела не приказната фигура на мама, а тази на татко. Затова съм предразположена към напълняване, коментира Хилда Казасян.

Затова името й много се свързва с разни диети и формули за вталяване. Тя самата посочва, че целият й живот е минал в диети.

Според ezine.bg, Хилда отслабва със

Стафидена вода

Рецептата: 150 г. черна стафида се попарва с 400 мл вода. Ври 20 минути, след което стафидата се изхвърля, а водата се изпива наведнъж и на гладно.

Стафидената вода чисти тялото, подпомага черния дроб и сваля килограмите.

Според topactualno.com, истинската диета на Хилда е разделното хранене + специален

Коктейл от куркума и черен пипер

Вижте ТУК ценни рецепти за лечение с куркума!

Певицата започвала всеки свой ден с тази напитка, отново на гладно, преди кафето.

Според zdravno.net, истинската диета на Хилда е

Режимът на Углов

Той предвижда само кафе на закуска, междинно похапване с 1 варено яйце и 8 сливи, обяд с месо и зеле, следобедно вземане на малка порция сирене с плод и вечеря – обезмаслен йогурт.

Биография на Хилда Казасян, песни, албуми
“Планинският” ресторант на Хилда…
Биография на Хилда Казасян, песни, албуми
… и “морският”

Пред сп. Ева Хилда разказва, че цял живот е яла

месо със салата

Но в един момент естествено и непреднамерено се превръща във

Вегетарианка

Премахва месото, опитвайки се да готви здравословно на дъщеря си. И сама открива, че постните ястия й дават добра енергия и здрав сън.

На помощ идват йогата и медитациите под ръководството на Милена Голева.

Със спирането на месото изчезва и проблемът с теглото, радва се певицата.

Хилда в телевизията

Доста години от живота си Хилда Казасян подарява на телевизията. Тя се изявява като жури в два музикални формата:

България търси талант

Като две капки вода

В първото шоу тя остава два сезона, а във второто е постоянно присъствие до момента – и в текущото издание за 2019 година.

Хилда Казасян подхожда към журирането със страх. Вижда й се странно да оценява талантливи хора, с някои от които е приятел. Признава, че й е било трудно и й остава трудно занимание и след години. Иде ми направо да се гръмна, образно се изказва тя по този повод.

Хилда е обичана от публиката и нейните изказвания винаги са умерени и на място. Например тя идеално уравновесява емоционалните и по-остри изказвания на експанзивния Фънки.

ТУК повече за скандалните изказвания на Димитър Ковачев – Фънки като жури и не само.

2 лъжи за Хилда Казасян

 1. Хилда не е близка с последната съпруга на Чочо Попйорданов – Даниела. Двете са се виждали само два-три пъти. Хилда казва за нея, че й е симпатична и че я уважава заради истинската й обич и грижа спрямо Чочо. Даниела може да разчита на мен, но не сме били близки, категорична е певицата.
 2. Хилда не се грижи за дъщерята на Чочо Попйорданов, осиновената точно преди смъртта му Катя. Виждали са се точно два пъти и не е вярно, че й изпраща подаръци. Впрочем, певицата е впечатлена от факта, че детето физически прилича на Чочо, макар да не е негово дете.

С кого работи Хилда

Ще прегледаме само част от творческите партньори на Хилда Казасян:

  • Христо Йоцов, Живко Петров, Димитър Карамфилов – триото, с което тя работи перманентно и организира концерти;
  • С Васил Петров изпълнява емблематични дуети на баща си;
  • С Тодор Колев като съвсем малка записва песента „Големи и малки“. Ето по-късно тяхно изпълнение:

  • Добромир Славчев пише текста за песента “Луди пеперуди” по музика на Христо Йоцов. Видеоклипът се заснема от екип на Халваджиян под режисурата на Кирил Киров – Кико.
  • Хилда и Орлин Горанов изпяват обичаната песен “Обичам те”:

  • С Живко Петров на пианото Хилда записва Waters of March и снима вълнуващо видео на движеща се влакова платформа. Лентата се режисира от Васил Къркеланов, участват Михаил Йосифов, Христо Йоцов, Димитър Карамфилов.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

Концертът в памет на Вили Казасян

На рождения ден на Маестрото 8 декември и 8 години след смъртта му неговите дъщеря и внучка организират на сцената на НДК паметен концерт – спектакъл. Представят най-обичаните му произведения. Използват мултимедия, за да може диригентът на Биг бенда на БНР и на “Златния Орфей” отново да се изправи пред публиката си.

В памет на великия Казасян пеят Орлин Горанов, Богдана Карадочева, Васил Петров и др.

Любими песни + видео

“Различна” – сингъл на Хилда Казасян по музика на Боян Христов, текст: Хилда Казсян, аранжимент: Христо Йоцов, видео: Николай Нанков.

“Ако си тук” – авторски сингъл по музика и текст на Хилда Казасян, аранжимент на Живко Петров и Христо Йоцов. Режисьор на клипа: Васил Къркеланов.

“Хора и улици” – песен от филма“Момчето си отива”, която Хилда представя в свой вариант в албума си “Замълчи, замълчи”, който тя посвещава на филмовата музика. Аранжиментът е на Христо Йоцов.

Хилда през 2019 г.?

Накъдето и да я отвее вятърът, със сигурност ще бъде по пътя на музиката – нейната любов за цял живот.

И второто сигурно нещо: баща й Вили Казасян ще продължи да бди над нея като ангел-хранител.

За Радост Ангелова

Прочети още

Берен Саат, Великолепният век Кьосем, Забранения плод,

Берен Саат. Филми, деца, биография

♠ Детство в Анкара. Джем Саат. Филми. ♠ Визитка на Берен Саат ♠ Първа любов …

2 Мнения

 1. Надежда Мари Бучкова е симпатяга, прилича на майка си и дори мисля, че е доста по-красива от нея, ако се вгледа малко човек.

 2. Васил Нешев

  Алек Казасян е много свястно момче. Познавам го. Тая Хилда не е много наред с главата, щом се е решила да му забие шута отзад.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *