Кеворк Кеворкян размаза Борисов: След 62 години ще стигнем средния европеец, срамота!

Кеворк Кеворкян разкри защо не трябва да се гласува за Бойко Борисов!

Журналистът Кеворк Кеворкян попиля настоящото управление на България. Той извади конкретни данни, посочващи колко зле е положението на държавата и как за последните 10 години сме достигнали дъното на Европа, писа Izvanredno.info.

“По официални данни след 62 години България ще може да достигне средноевропейския БВП. 62 години! За сравнение – на Румъния й трябват 20 години.” – разкрива журналистът.

Той разкрива още, че разликата между доходите на най-бедните и най-богатите българи е 8 пъти. Около 1,7 млн. българи живеят с до 600 лв. на месец.

Освен това журналистът посочва, че България е шампион по смъртност (15,4 души на 1000).

Цели 97% от българите до 30-годишна възраст разчитат на финансова помощ от родителите си.

kevork_600x400
Кеворк Кеворкян разкри всичко постигнато от Бойко Борисов

Кеворк Кеворкян е възмутен и от лошата образователна система. Според него учебните програми са в пълен хаос, а данните сочат, че не достигат 4000 учители. Първокласниците пък всяка година са все по-малко. По официални данни за 2018 г. първокласниците са били с 18 хил. по-малко.

“Изследване от 2018 г. показва, че 47% от българските десетокласници не могат да четат добре и не могат да осмислят прочетеното. 44% са под критичния минимум в знанията по математика, а 47% имат значителни пропуски в знанията по природни науки.” – разкрива Кеворкян.

Лошата картина, която той описва, обаче не спира дотук. Язовирите са все така зле, а 400 от тях имат нужда от спешен ремонт. България е с най-мръсния въздух в ЕС, а 211 моста се нуждаят от ремонт.

Кеворкян посочва и конкретни данни за финансови загуби вследствие лошото управление на Бойко Борисов.

“Губим 5,4 млрд. лв. годишно заради неизгодни за България договори с американците за “Марица-изток 1” и “Марица-изток 3″. Губил 50 милиарда от добив на злато, като само 0,75% от печалбата остава в страната.” – разкрива още Кеворк Кеворкян.

“Демир

Той пише още, че всички тези данни са добре известни на медиите, но те не ги съобщават, защото обслужват властта. Мистър “Всяка неделя” обаче призовава хората добре да помислят и да имат предвид гореизброеното, преди да гласуват на 4 април.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

 

За Михаил Здравков

Прочети още

ivan-lechev_600x370

Иван Лечев качва Радев на върха! Музикантът: За мен е чест!

Иван Лечев е сред хората, които стоят плътно зад Румен Радев! Известният китарист от ФСБ …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *