Прочистване с Ивермектин. От какви видове паразити?

Ивермектин е мощен противопаразитен препарат, който е създаден в края на 20 век.

Първоначално е измислен като радикална отрова, парализираща определени видове кръгли червеи. Започва да се прилага върху животни – едър рогат добитък, овце, свине, коне, както и върху домашни любимци (котки, кучета).

Нататък лекарството се оптимизира така, че да отговори на повишените изисквания за хуманна употреба. Днес той е регистрирано и одобрено лекарство срещу широк кръг от паразити.

Ивермектин се възприема като силно и категорично в действието си. То сработва от един прием – цялата доза се изпива наведнъж, което в стандартния случай води до окончателно унищожаване на всички паразити.

Какви паразити прочиства Ивермектин?

Във ветеринарното дело лекарството се използва за борба с причинителя на крастата, с нематоди и бълхи. Прилага се вътрешно и локално, което зависи от болестта и нейната степен на тежест. Най в началото е използван като инсектицид против мравки.

В хуманната медицина се утвърждава като лекарство срещу повечето видове кръгли червеи. Назначава се против паразити, локализирани в червата, белите дробове, под кожата, както и в други тъкани и органи.

Ето някои заболявания, при които се изписва Ивермектин: аскаридоза (аскариди), ентеробиоза (острици), трихуриаза (власоглав), стронгилоидоза (чревен червей), филариоза (филария), онхоцеркоза (онхоцерка волвулус).

Освен това е ефективен срещу екто (външни) паразити, които се разпространяват по кожата, например въшки и акари (демодекоза).

Ивермектин не се назначава за лечение на плоски червеи, тении, трематоди.

Срещу какви форми?

Лекарството въздейства върху незрелите форми на паразитите. Това значи, че не е подходящ за профилактика, а само за провеждане на терапия при установена инвазия. В хуманната медицина той се ползва на таблетки, за пиене, а във ветеринарното дело се прилагат и други форми като гелове и разтвори за инжектиране.

В България Ивермектин беше неотдавна регистриран и пуснат официално в продажба. Негов производител е Хювефарма, а търговското име на лекарството е Хювемек.

“Фигурин

Хювемек (Ивермектин) е рецептурен препарат. Той се предоставя само срещу издадена от съответния специалист рецепта.

  • Лекарствена форма: таблетки по 3 мг.
  • Опаковка: кутии по 10 и 30 таблетки. По-малката опаковка е на цена от 32.95 лв, а голямата струва 84.22 лв. Цените, които цитираме, са от веригата Фрамар.

Бактерия срещу паразити

Ивермектин е изолиран от определен вид бактерия. Оригиналното вещество е авермектин и е продукт от жизнената дейност на бактерията стрептомицес авермилис. Двама учени откриват, че това вещество парализира нервната система на доста паразити. То блокира предаването на нервни импулси. Паразитът се вцепенява – не може да се придвижва, не може да се храни, нито да се размножава и загива на място. Загиналите паразите се извеждат през червата. Различното при това антипаразитно средство е, че след него няма необходимост от пиене на слабително средство. Загиналите паразити излизат по естествен начин.ivermectin-12-paralel

Качества на Ивермектин

Той е антипаразитно средство с много висока ефикасност и много ниска токсичност. Неговите създатели са отличени с Нобелова премия, като по този начин се проявява уважение към откриването на важно за човека лекарство.

Препаратът позволява да се лекуват хелминтози на всеки техен стадий.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

За Хювемек

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

В таблетките Хювемек се съдържа не само ивермектин, но и няколко помощни вещества. Сред тях са бутилхидроксианизол, магнезиев стеарат, нишесте и целулоза.

За Радост Ангелова

Прочети още

hasan-efraimov_600x380

Д-р Ефраимов: Искат да ни дупчат, за да лапат по 7 млрд.! Отказвам да участвам в това

Хасан Ефраимов няма да участва в призивите за ваксинации и не иска да работи в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *