Васил Божков от Дубай: Заграбиха ми стотици тракийски артефакти!

Хазартният бос обвинява за това заграбване културното министерство и прокуратурата

Васил Божков – хазартният бос, който се спаси от преследване чрез бягство в Дубай, отново стреля с тежки обвинения по българските власти.

В мрежата този път той обвинява в прав текст Министерството на културата и прокуратурата. Той припомня как през месец януари тази година незаконно са били заграбени уникални артефакти от #КолекцияВасилБожков. Това заграбване според него продължава и сега.

Очевидно Божков е решил докрай да води война с органите на българските власти. Неговата фондация „Тракия“ (Thrace Foundation) е разпратила сигнали до много международни институции, логично и до централата на ЮНЕСКО. От тази организация при ООН са реагирали и са препратили случая на постоянната делегация на организацията у нас.

Тя обаче се управлява от хора, свързани с управляващите – каквато е практиката за назначаване на свои хора във всички институции на всички български правителства.
Главният прокурор мълчи. Когато не му изнася е много сдържан. Иначе е много активен, до такава степен, че изпуска реплики и факти, които понякога се обръщат срещу него.

В колекцията на Васил Божков има наистина уникални артефакти, които струват истинско състояние. Официално се говори, че той ги закупува на аукциони в чужбина. Със сигурност има и такива. Но публична тайна в България е как почти необезпокоявани иманярите

опоскват уникалното ни тракийско наследство.

И продължават да изравят съкровища. Пазар има, огромната МВР машина не може да се справи с няколко десетки човека с металотърсачи. Богаташите знаят какъв им произхода, но не се свенят да ги купуват.

В едно нещо обаче Божков е прав – няма никаква гаранция, че конфискуваните артефакти ще влязат в музей – нещо като принудително дарение на ползу роду.

Някой знае ли през 2014 г., когато по подобна на схемата, с която

сега се опитват да унищожат Божков,

бе инсцениран фалит на една стабилна банка – КТБ?
Освен заграбените милиарди от нея, от сградата й бяха вдигнати и много ценни картини. Съдбата им не е известна на публиката. Дори да ги съхраняват някъде, без вече да са откраднати, едва ли българската полиция има специални хранилища със съответните изисквания към тях. Та което не е хванало окото на някои вероятно мухлясва захвърлено в някакви складове. Дано да не е така, но у нас

ще е истинско чудо да е иначе.

Самодейност, неграмотност, безотчетност и кражби като национален спорт, в това число и от страна на тези, които трябва да се борят с кражбите…

Демир бозан билки против акне

И после се чудят защо рейтингът и им 6 на сто. И това им е много.

Вижте какво сме писали по-рано за Васил Божков


Васил Божков заплаши: Ще съдя до един всички, погазили законите в България

Хунтата, управляваща България, подложи на репресии служителите ми, семейството, приятелите ми, казва хазартният бос

Хунтата, управляваща България, погази всички закони и прекрачи всякакви етични и морални граници от началото на година досега.

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Това твърди в поредния си пост във фейсбук

подгоненият от властите хазартен бос

Васил Божков, който в момента живее в Обединените арабски емирства.

Васил Божков припомня за незаконните действия и репресиите спрямо неговите служители, семейството му, приятелите. Държавните учреждения,

пряко подчинени на финансовия министър

Владислав Горанов, както Специализираната прокуратура, МВР и ДАНС, ръководени от Бойко Борисов, всеки ден погазваха законите, твърди Божков.

В прав текст той предупреждава,

че ще съди всеки безчинствал служител.

А накрая обещава на 20 май да отправи предложение, което се отнася до бъдещето на футболния клуб “Левски”.

Вижте какво сме писали педи по темата


Божков съсипа съня на премиера и финансовия министър: Те го натиснали да даде на Кирил Домусчиев цели 240 милиона лева!

Главният прокурор Иван Гешев вместо инструмент на Гопсод се оказа инструмент на далаверата с отнемането на хазартния бизнес

Със сигурност хазартният бос Васил Божков не е любимецът на народа. Защо ли обаче въпреки това повечето от мислещия народ на тази територия инстинктивно е на негова страна и му вярва?

Отговорът е ясен, защото вади кирлива, след миризлива, след още по-кирлива риза на задкулисието, което стига чак до върха. Народът отдавна интуитивно знае това. Научи се да чете между редовете.

Високомерната управленска върхушка

обаче напоследък става все по-непредпазлива. А може би – все по-алчна. И забравя, че си има железен вселенски закон: Истината винаги излиза наяве.

Амбициозният главен прокурор Иван Гешев, не избран, а назначен от тази върхушка, си сложи истински таралеж в гащите. Ще го боде доста дълго и не се знае как ще завърши за него. Ако не бяха се полакомили да заграбят хазартния бизнес на Божков сега тези неща нямаше да ги знаем. И кой знае още колко други

Срамни факти за нашите управляващи

тепърва ще научим. От няколко дни Божков от далечните Обединени арабски емирства вади компромат след компромат срещу управляващите, като например как са си хортували и лице в лице, и чрез есемеси с финансовия министър Владислав Горанов, който – спомнете си, въобще не е знаел по каква тарифа Божков си плаща данъците. Така твърди. И това е ковчежникът та България.

Днес Божков взриви поредната си бомба. Под натиска на премиера Бойко Борисов и на финансовия министър Владислав Горанов Божков е бил принуден да се съгласи да плаща по 20 милиона лева годишно без ДДС на Нова телевизия, закупена от Кирил Домусчиев и то – в продължение на десет години. Това с ДДС прави ни повече, ни по-малко 240 милиона лева.

Сега разбрахте ли защо както и да се орезили Владислав Горанов – овъргалян в аферата апартаментгейт например, Борисов го смята за свръх ценен и не може да се раздели при какъвто и да е скандал с него? Иначе сме виждали как светкавично гони други свои министри.

А Гешев – този “интелигентен” инструмент

на Господ? Той стартира гонката по Васил Божков, като пусна абсолютно в нарушение на закона СРС-та с Божков. Но Сашо Диков преди това беше направил интервю с бивш ортак в хазарта, сега лют конкурент на Божков – Цветомир Найденов. И беше прослушал в пълния им размер въпросните записи. И се разбра как в публикуваните от главния прокурор записи имената не на кои да е, а на тъкмо на Кирил Домусчиев и Делян Пеевски ги няма за пред публиката. А те проявявали интерес към бизнеса на Божков, затова вероятно бяха свенливо премълчани от главния прокурор.

Та инструмента на Господ като разпартушини компанията на Божков искаше да покаже и на Европа, и на отдавна омерзената от далаверите по върха българска общественост, как геройски е погнал безмилостно олигарсите в България. И така с един куршум да удари два заека – хем добър имидж, хем да подпомогне мераците на горните двама да отнемат без инвестиции, чрез враждебно завземане, бизнеса на Божков.

Просто мутрите си имат стил. Това могат – това правят. Спомнете си например сагата “Дунарит”. Или опита за отвличане на Божков от ОАЕ от пратеници на Гешев.

Вижте какво сме писали по-рано по тази тема


Васил Божков стреля от упор: България се управлява от хунта!

Бойко Борисов дърпа конците на новите мутри – ДАНС, НАП и прокуратурата, твърди хазартният бос

Това тежко обвинение срещу управляващите държавата ни от страна на хазартния бос, който е в принуoително изгнание в Дубай, той изрече в интервю по БТВ. Н него Божков твърди, че сега ДАНС, прокуратурата и НАП са заели мястото на някогашните мутри. И обяснява как го правят.

Преди мутрите са идвали при съответния бизнесмен и предлагат да помагат за разрешаването на някакъв проблем, но ще трябва да си плащаш. Започват да те пазят и след това искат да им дадеш част от бизнеса си. Ако откажеш – изпотрошават всичко с бухалките си.

Как го правят съвременните мутри?

Ще ти разрешим проблема, но трябва да си платиш. Скоро след това ти искат бизнеса. Бухалките вече не са въоръжени с вериги и пръти, сега бухалки са НАП, ДАНС и прокуратурата, твърди в интервюто Васил Божков.

Изрича още по-тежко обвинение към управляващите. Според Божков и тогава, и сега Бойко

Борисов е общото между някогашните и сегашните мутри.

Дърпа конците, като седи в сянка – като паяк. Всички знаят кой назначи Иван Гешев за главен прокурор, коментира Божков.

По повод повдигнатите срещу него обвинения той обяснява, че законът е да се спазва, а не да се тълкува. С което намеква, че той е спазвал закона. През януари тази година обаче са започнали да променят закона. И казва още, че във връзка с хазартния си бизнес много пъти се е срещал и разговарял с министъра на финансите Владислав Горанов. С новия закон бяха забранени частните лотарии, а Васил Божков стана обвиняем със запор върху цялото му имущество.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

В интервюто става дума и за издръжката на ФК “Левски”, която поради запорите е ясно, че на този етап няма как да се реализира от страна на Васил Божков.

Владислав Горанов нямаше как да избяга от отговор на тези обвинения. Направи го лежерно и без притеснение – не вижда никакъв проблем, че се е срещал с Божков.

Много показателна е обаче реакцията на премиера Борисов. Той казва, че Горанов трябва сам да отговори за срещите си с Божков. Но не отрони нито думичка – поне засега, в отговор на това страшно обвинение на Божков към него – а именно, че Борисов дърпа в сянка конците на съвременните бухалки.

За пореден път Васил Божков подчерта, че

се надява на справедлив съд,

защото е невинен. Пред Свободна Европа той преди време заявява: Този път явно са решили да ме премахнат, също и че на този етап не може да се върне в България, защото не е безопасно за него.

За el_em

Прочети още

Герберът Гърневски пак наплю президента Румен Радев: Бил шеф на паралелна държава

Управляващите изоставиха народа в кризата, но кажат ли им го в лицето – изпадат в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *