Хазартният бос Васил Божков печели дело след дело в съда. Връщат му отнетите лицензи за игрите

Той се закани да съди Българи не само у нас, но и в чужбина

След като зрелищно бизнесът Васил Божков беше съсипан от прокуратурата с близо 20 обвинения, хазартният бос започна да реализира на дело заканата си. А именно, че ще съди държавата до дупка – и у нас, и зад граница.

Засега от чужбина няма новини.

От България обаче има. Фирмите на Божков печелят дело след дело. Като резултат започнаха да му връщат и отнетите лицензи, показва проучване на сайта Mediapool.

Припомняме: Със ЗАДНА дата от компанията на Васил Божков се търсиха около 700 милиона лева. Според обвинението това са невнесени в бюджета такси, данъци и лихви. Лотариите на хазартния бос внезапно бяха спрени. На едно от дружествата си самият Боков прекрати дейността заради наложения му запор върху сметките, а на “Еврофутбол” бе отнет лицензът.

Държавата обаче не успя да докаже,

че Божков има неплатени задължения към хазната. Софийският Административен съд е отменил цяла поредица решения на закритата след скандалите Държавна комисия по хазарта. Докато хазартната комисия отне лицензите на Васил Божков с твърдението за укрити данъци, Националната агенция по приходите с документи обяви, че той не дължи никакви данъци и такси.

Вижте какво сме писали по-рано за скандалите около Васил Божков


Обещано и изпълнено: Васил Божков удари право в сърцето изпълнителя на “мокри поръчки” Иван Гешев

Съдът отсече: 300 милиона лева на хазартния бос са запорирани неправомерно

В началото на тази година преди пандемията започнаха гоненията срещу Васил Божков. Както научихме от негови изявления по-късно за 3 години той е наброил общо 67 милиона лева на Владислав Горанов и Бойко Борисов, като премиерът му обещава, че ще промени закон в негова полза, но ще трябва да “помага”. И така

от помощ на помощ – 67 милиона лева.

Отделно Божков е принуден да “помогне” и на Кирил Домусчиев с едни нищо и никакви 20 милиона лева. Но и това не им стига и мафиотите на власт пожелават бизнеса на Божков, като зад това желание – не сте изненадани, нали, изскача Делян Пеевски. Божков отказва. И му разказват играта.

vb
Васил Божков

Веднага се развихря бухалката Иван Гешев, като естествено впрягат НАП и каквато още репресивна структура се сетите. Схемата е същата като при “Хиполенд”, която мутрите ни демонстрираха на живо преди няколко седмици.

“Демир

Само да не си помислите, че за нас Васил Божков е една света вода ненапита. Бил е дистанциран от прожекторите на общественото внимание, но за бизнесите му преди лотарията се шушукаше под сурдинка още в края на миналия век,

откогато датира и прякорът му Черепа.

Това облаче не означава, че на държавните институции им е позволено да газят закона. Както за него, така и за всички останали.

Оказа се, че НАП е съставил нефелни документи с обтекаеми мотиви за тези запори, заради което и падат в съда – вижте ТУК каква точно каша са забъркали от НАП. Но в държавата, която от най-малкия, до най-големия началник на министерство, агенция или институция или е мутра, или калинка това е закономерен резултат.

Близък приятел преди десетина години постъпи на ниска ръководна длъжност във ВиК дружеството на силно развит курортен град. И още в първата седмица остана поразен от факта, че работещите в дружеството, обърнете внимание, в това число и директорът, никога не бяха чели и не познаваха нормативния документ, по който трябва да работи дружеството. Една толкова малка брошурка, че той си я носи винаги във вътрешния джоб, когато ходи по обекти. Естествено, още от първия работен ден почти я наизустява.

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Вторият му потрес: доста от собствениците на хотели – по правило в България повечето построени с мръсни пари, не плащат за вода или не плащат редовно. А разходите им са огромни. В същото време са

“откъсвали” главата на някоя грохнала старица

с теч у дома, която не може да си плати сметката, нито има пари да си направи ремонта. Взимали са й залъка от устата. Нашият човек не издържа на тези несправедливости и започва да говори. Началството започва да му търси цаката, но дълго време не успява. Най-накрая намират начин да го уволнят. Той пък ги дава на съд, спечелва делото и му наброиха една шапка пари след като съдът се произнесе.

И така е повсеместно. Отделно като отидеш в някоя държавна институция се държат толкова арогантно с теб, че като се прибереш, все едно се връщаш изтощен от война.

Убедени ли сте вече как освиниха държавата ни мутрите на Борисов и бухалките му начело с Гешев?

Васил Божков със сигурност има грехове за изплащане. Но тази съдебна победа не е само негова. Това е пробив. Това е знак, че в съдилищата има хора, които са компетентни и които вече не искат да служат на никой, освен на истината и справедливостта. Засега тук-там, но вярвайте – скоро ще стане масово. Но само, ако тази управляваща сган бъде изметена и лустрирана.

#Оставка!

Евелина Лютова

Вижте какво сме писали по-рано за хазартния бос Васил Божков


Васил Божков отвори платформа за записване в политическия му проект “Българско лято”

Хазартният бос уверява, че не иска да става политик, но иска да помага за прогонването на хунтата

След като доста дълго мълча за анонсирания преди време проект “Българско лято” – още преди избухването на протестната вълна у нас, хазартният бос Васил Божков днес я маркира в

поредно свое видео обръщение във фейсбук.

От думите му се подразбира, че от утре на специално създадена политическа платформа всеки желаещ може да се запише за участие. То може да бъде във формата на споделяне на виждания, а също да се правят

предложения за издигане на политически лидери.

Това според него трябва да са хора отговорни за действията си, които са готови да чуват и да служат на народа си. Божков подсказва, че

не се стреми да става политик.

Нямам какво да взема от политиката, но мога да дам, убеждава хазартният бос. Нека не ви убеждават, че няма алтернатива. Сегашните политици наистина не са. Но всички вие сте алтернативата, казва още Божков.

“Надавам се да не сте поредният политически проект, срещу който след време ще трябва отново да скачаме”, коментира потребител под призива му.

Алтернативата сте вие

Добре дошли в Българско лято 2020.Ние сме политически проект за партньори. За хора, които не се страхуват да променят действителността в България и могат да вземат настоящето и бъдещето си в свои ръце. Да са отговорни за действията си и да са готови да чуват и служат на народа си.Този проект е създаден и ще бъде подпомаган от Васил Божков. Свободата на решенията и политиките му е ваша. Утре ще можете да се запишете за участие в онлайн платформата публикувана тук.#БъдетеСмели

Publiée par Българско лято 2020 sur Dimanche 9 août 2020

Вижте какво сме писали по-рано за Васил Божков


Васил Божков: Държавата се управлява от 240 разбойници, най-голямата шайка избира Главатаря

Васил Божков: Държавата се управлява от 240 разбойници, най-голямата шайка избира Главатаря

Хазартният бос твърди, че е внесъл 500 милиона данъци в държавната хазна, 20 на сто от печалбата вървели към Владислав Горанов

Хазартният бос Васил Божков изпълни обещанието си и направи нови скандални разкрития за шайката – той така я нарича, управляваща България. Пародирайки позната приказка за Али Баба и 40-е разбойника той разкрива машинациите, свързани с много пари, които остават скрити за обществото.

Партиите нарича шайки

, а депутатите – 240-е разбойника. От приказката, илюстрирана с карикатури така, че да няма съмнение кой точно визира Божков, се разбира как в началото никой не забелязва неговата „Национална Лотария”. Но когато се вижда, че “пещерата” на Али Баба започва да се пълни със злато, следва опит за промяна на закона, касаещ плащането на данъци върху лотарията. Целта е вместо плоския данък от 10 на сто Божков да плаща 15 на сто. Разшумяла се работата.

Тогава главатарят на най-голямата шайка – разбирайте Бойко Борисов, го извикал и му казал, че

ще оправи работата, но трябва да помагаш.

Помощта била изяснена при заместник-министър на финансите – карикатурите недвусмислено посочват кой е той – Владислав Горанов. И така без право на никакви възражения принудили Божков, променяйки закона, към Горанов се правили 20 на сто отчисления от печалбата на лотарията.

Приказката на Божков


завършва с декларацията, че е платил 500 милиона лева данъци на държавата. Не се разбира обаче тези 20 процента отделно ли са от тези 500 милиона, както и дали са отивали в хазната или някъде другаде.

Но обещава продължение на приказката. Ще следим.

Очевидно нещо извънредно се е случило в началото на тази година, че така да се разпърка идилията. Или някой е поискал по-големи отчисления, или някой е поискал всичко – тоест бизнеса с лотарията на Васил Божков. А както се разбра от последвалите събития и цялото му имущество.

Вижте и какво сме писали преди по тази тема


Васил Божков във видеобръщение: Чакайте разказ за истинската история на Али Баба

Хазартният бос май ще се окаже кокал, който може да задави смъртоносно управляващите

Слава Севрюкова предрича освен грабежите, на които сме свидетели, също и възмездие за грабителите. Дойде ли времето?

Управляващата върхушка у нас прояви чудеса от храброст, упоритост и завидно затваряне на очите пред разкритията, които излъчва от Дубай хазартният бос Васил Божков. Взеха му супер печелившия лотариен бизнес, конфискуваха му безценната колекция от антики и дори нямаха търпение да се позабрави малко скандалът –

пуснаха ритон от колекцията за продажба.

Обаче Васил Божков се оказа още по-упорит. Не престава да ги тормози с разкрития за това как на най-високо равнище се погазват законите, как държавни институции си присвояват безнаказано чуждото, как се държат като организирани рекетьорски групи.

Преди Васил Божков беше любимец на малцина българи. Но косвени доказателства ни подсказват, че

Божков казва истината.

И започна да ни става все по-симпатичен.

Сега в много кратко видео, качено в мрежата той обещава утре – на 1 юни 2020 г., да направи нови разкрития. Взима повод от публикация в българската секция на Дойче Веле – ВИЖТЕ ПОДРОБНОСТИ ТУК.

В нея под формата на приказка за Али Баба се разказва за далаверите в България. За 40-те разбойника не се споменава. Ще чакаме с нетърпение. Защото сме

примрели от жажда за истина и справедливост.

В България чужд бизнес с помощта на институциите се заграбва лесно. Приседна им един кокал на гърлото в тези далавери с опита да завземат оръжейния бизнес на Емилиян Гебрев. Не си взеха поука.

Кокалът Васил Божков обаче може да ги задави смъртоносно. То не може да се газят непрестанно законите, да се краде безкрайно от народа и да няма последици. Слава Севрюкова навремето предсказа, че всички грабители на България ще получат възмездие. Изглежда времето наближава. И може да дойде ден, в който да благодарим и на Васил Божков за това.

Вижте какво сме писали по-рано по темата


Васил Божков от Дубай: Заграбиха ми стотици тракийски артефакти!

Хазартният бос обвинява за това заграбване културното министерство и прокуратурата

Васил Божков – хазартният бос, който се спаси от преследване чрез бягство в Дубай, отново стреля с тежки обвинения по българските власти.

В мрежата този път той обвинява в прав текст Министерството на културата и прокуратурата. Той припомня как през месец януари тази година незаконно са били заграбени уникални артефакти от #КолекцияВасилБожков. Това заграбване според него продължава и сега.

Очевидно Божков е решил докрай да води война с органите на българските власти. Неговата фондация „Тракия“ (Thrace Foundation) е разпратила сигнали до много международни институции, логично и до централата на ЮНЕСКО. От тази организация при ООН са реагирали и са препратили случая на постоянната делегация на организацията у нас.

Тя обаче се управлява от хора, свързани с управляващите – каквато е практиката за назначаване на свои хора във всички институции на всички български правителства.
Главният прокурор мълчи. Когато не му изнася е много сдържан. Иначе е много активен, до такава степен, че изпуска реплики и факти, които понякога се обръщат срещу него.

В колекцията на Васил Божков има наистина уникални артефакти, които струват истинско състояние. Официално се говори, че той ги закупува на аукциони в чужбина. Със сигурност има и такива. Но публична тайна в България е как почти необезпокоявани иманярите

опоскват уникалното ни тракийско наследство.

И продължават да изравят съкровища. Пазар има, огромната МВР машина не може да се справи с няколко десетки човека с металотърсачи. Богаташите знаят какъв им произхода, но не се свенят да ги купуват.

В едно нещо обаче Божков е прав – няма никаква гаранция, че конфискуваните артефакти ще влязат в музей – нещо като принудително дарение на ползу роду.

Някой знае ли през 2014 г., когато по подобна на схемата, с която

сега се опитват да унищожат Божков,

бе инсцениран фалит на една стабилна банка – КТБ?
Освен заграбените милиарди от нея, от сградата й бяха вдигнати и много ценни картини. Съдбата им не е известна на публиката. Дори да ги съхраняват някъде, без вече да са откраднати, едва ли българската полиция има специални хранилища със съответните изисквания към тях. Та което не е хванало окото на някои вероятно мухлясва захвърлено в някакви складове. Дано да не е така, но у нас

ще е истинско чудо да е иначе.

Самодейност, неграмотност, безотчетност и кражби като национален спорт, в това число и от страна на тези, които трябва да се борят с кражбите…

И после се чудят защо рейтингът и им 6 на сто. И това им е много.

Вижте какво сме писали по-рано за Васил Божков


Васил Божков заплаши: Ще съдя до един всички, погазили законите в България

Хунтата, управляваща България, подложи на репресии служителите ми, семейството, приятелите ми, казва хазартният бос

Хунтата, управляваща България, погази всички закони и прекрачи всякакви етични и морални граници от началото на година досега.

Това твърди в поредния си пост във фейсбук

подгоненият от властите хазартен бос

Васил Божков, който в момента живее в Обединените арабски емирства.

Васил Божков припомня за незаконните действия и репресиите спрямо неговите служители, семейството му, приятелите. Държавните учреждения,

пряко подчинени на финансовия министър

Владислав Горанов, както Специализираната прокуратура, МВР и ДАНС, ръководени от Бойко Борисов, всеки ден погазваха законите, твърди Божков.

В прав текст той предупреждава,

че ще съди всеки безчинствал служител.

А накрая обещава на 20 май да отправи предложение, което се отнася до бъдещето на футболния клуб “Левски”.

Вижте какво сме писали педи по темата


Божков съсипа съня на премиера и финансовия министър: Те го натиснали да даде на Кирил Домусчиев цели 240 милиона лева!

Главният прокурор Иван Гешев вместо инструмент на Гопсод се оказа инструмент на далаверата с отнемането на хазартния бизнес

Със сигурност хазартният бос Васил Божков не е любимецът на народа. Защо ли обаче въпреки това повечето от мислещия народ на тази територия инстинктивно е на негова страна и му вярва?

Отговорът е ясен, защото вади кирлива, след миризлива, след още по-кирлива риза на задкулисието, което стига чак до върха. Народът отдавна интуитивно знае това. Научи се да чете между редовете.

Високомерната управленска върхушка

обаче напоследък става все по-непредпазлива. А може би – все по-алчна. И забравя, че си има железен вселенски закон: Истината винаги излиза наяве.

Амбициозният главен прокурор Иван Гешев, не избран, а назначен от тази върхушка, си сложи истински таралеж в гащите. Ще го боде доста дълго и не се знае как ще завърши за него. Ако не бяха се полакомили да заграбят хазартния бизнес на Божков сега тези неща нямаше да ги знаем. И кой знае още колко други

Срамни факти за нашите управляващи

тепърва ще научим. От няколко дни Божков от далечните Обединени арабски емирства вади компромат след компромат срещу управляващите, като например как са си хортували и лице в лице, и чрез есемеси с финансовия министър Владислав Горанов, който – спомнете си, въобще не е знаел по каква тарифа Божков си плаща данъците. Така твърди. И това е ковчежникът та България.

Днес Божков взриви поредната си бомба. Под натиска на премиера Бойко Борисов и на финансовия министър Владислав Горанов Божков е бил принуден да се съгласи да плаща по 20 милиона лева годишно без ДДС на Нова телевизия, закупена от Кирил Домусчиев и то – в продължение на десет години. Това с ДДС прави ни повече, ни по-малко 240 милиона лева.

Сега разбрахте ли защо както и да се орезили Владислав Горанов – овъргалян в аферата апартаментгейт например, Борисов го смята за свръх ценен и не може да се раздели при какъвто и да е скандал с него? Иначе сме виждали как светкавично гони други свои министри.

А Гешев – този “интелигентен” инструмент

на Господ? Той стартира гонката по Васил Божков, като пусна абсолютно в нарушение на закона СРС-та с Божков. Но Сашо Диков преди това беше направил интервю с бивш ортак в хазарта, сега лют конкурент на Божков – Цветомир Найденов. И беше прослушал в пълния им размер въпросните записи. И се разбра как в публикуваните от главния прокурор записи имената не на кои да е, а на тъкмо на Кирил Домусчиев и Делян Пеевски ги няма за пред публиката. А те проявявали интерес към бизнеса на Божков, затова вероятно бяха свенливо премълчани от главния прокурор.

Та инструмента на Господ като разпартушини компанията на Божков искаше да покаже и на Европа, и на отдавна омерзената от далаверите по върха българска общественост, как геройски е погнал безмилостно олигарсите в България. И така с един куршум да удари два заека – хем добър имидж, хем да подпомогне мераците на горните двама да отнемат без инвестиции, чрез враждебно завземане, бизнеса на Божков.

Просто мутрите си имат стил. Това могат – това правят. Спомнете си например сагата “Дунарит”. Или опита за отвличане на Божков от ОАЕ от пратеници на Гешев.

Вижте какво сме писали по-рано по тази тема


Васил Божков стреля от упор: България се управлява от хунта!

Бойко Борисов дърпа конците на новите мутри – ДАНС, НАП и прокуратурата, твърди хазартният бос

Това тежко обвинение срещу управляващите държавата ни от страна на хазартния бос, който е в принуoително изгнание в Дубай, той изрече в интервю по БТВ. Н него Божков твърди, че сега ДАНС, прокуратурата и НАП са заели мястото на някогашните мутри. И обяснява как го правят.

Преди мутрите са идвали при съответния бизнесмен и предлагат да помагат за разрешаването на някакъв проблем, но ще трябва да си плащаш. Започват да те пазят и след това искат да им дадеш част от бизнеса си. Ако откажеш – изпотрошават всичко с бухалките си.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

Как го правят съвременните мутри?

Ще ти разрешим проблема, но трябва да си платиш. Скоро след това ти искат бизнеса. Бухалките вече не са въоръжени с вериги и пръти, сега бухалки са НАП, ДАНС и прокуратурата, твърди в интервюто Васил Божков.

Изрича още по-тежко обвинение към управляващите. Според Божков и тогава, и сега Бойко

Борисов е общото между някогашните и сегашните мутри.

Дърпа конците, като седи в сянка – като паяк. Всички знаят кой назначи Иван Гешев за главен прокурор, коментира Божков.

По повод повдигнатите срещу него обвинения той обяснява, че законът е да се спазва, а не да се тълкува. С което намеква, че той е спазвал закона. През януари тази година обаче са започнали да променят закона. И казва още, че във връзка с хазартния си бизнес много пъти се е срещал и разговарял с министъра на финансите Владислав Горанов. С новия закон бяха забранени частните лотарии, а Васил Божков стана обвиняем със запор върху цялото му имущество.

В интервюто става дума и за издръжката на ФК “Левски”, която поради запорите е ясно, че на този етап няма как да се реализира от страна на Васил Божков.

Владислав Горанов нямаше как да избяга от отговор на тези обвинения. Направи го лежерно и без притеснение – не вижда никакъв проблем, че се е срещал с Божков.

Много показателна е обаче реакцията на премиера Борисов. Той казва, че Горанов трябва сам да отговори за срещите си с Божков. Но не отрони нито думичка – поне засега, в отговор на това страшно обвинение на Божков към него – а именно, че Борисов дърпа в сянка конците на съвременните бухалки.

За пореден път Васил Божков подчерта, че

се надява на справедлив съд,

защото е невинен. Пред Свободна Европа той преди време заявява: Този път явно са решили да ме премахнат, също и че на този етап не може да се върне в България, защото не е безопасно за него.

За Елена Иванова

Прочети още

5g

Скандалната 5G мрежа тихомълком бързо превзема България, ще се изненадате колко са напреднали нещата

Човечеството бавно го превръщат в безмозъчни биоединици – достатъчно е само да работят и да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *