Проф. Ивайло Дичев: Ваксините са краят на Борисов! Провалът е пълен

Проф. Ивайло Дичев е на мнение, че Бойко Борисов може да бъде съборен заради ваксините срещу COVID-19!

Преподавателят по Културна антропология в Софийския университет “Св. Климент Охридски’ проф. Ивайло Дичев изрази мнението си относно Бойко Борисов и правителството като цяло. То е негативно.

65-годишният професор вижда края на “мачото от Банкя” заради ваксините срещу коронавирус. Според него той не е направил нужното, за да спаси българския народ от заразата и затова в момента се вихри трета вълна у нас, пише Dw.com.

“Ако нещо може да събори Борисов, това са ваксините. Има два момента тук. Първият е, че доставките са твърде малко, а и се заложи на грешната ваксина. Оправданието, че е внесена най-много ваксината на “Астра Зенека”, защото била първа одобрена от ЕК, е лъжа. “Пфайзер” и “Модерна” бяха първите одобрени.” – разкрива проф. Дичев.

ivailo-dichev_600x400
Проф. Ивайло Дичев вижда края на Бойко Борисов във ваксините

Той е на мнение, че точно “Астра Зенека” е била закупена не за друго, а защото е най-евтината. Доставките пък, според него, са толкова малки, понеже България не разполага с много голям брой хладилници, където да съхранява ваксините.

Вторият момент, който определя провала на Борисов, проф. Дичев вижда в тоталния хаос, съпътстващ ваксинацията. Много малко хора искат да се ваксинират, едва 5 на 100 от населението, при положение че в съседна Румъния например са 10 на 100. Освен това самият процес е опорочен, защото много от хората не могат да се запишат и се налага да чакат дълго време, което увеличава риска от зараза.

Проф. Ивайло Дичев намира поведението на цялото правителство за тотално неадекватно. Той неудомява защо заведенията бяха отворени на 1 март, за да ги затворят само 3 седмици по-късно.

Преподавателят по антропология е на мнение, че Борисов и екипът му не изповядват европейските ценности, колкото и да се бият в гърдите, че са европейци. Нещо повече, той счита, че правителството се подиграва с тези ценности.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

“Дано ни помогнат от Европа, но за да вземеш, трябва да дадеш. Всичко е взаимно.” – смята проф. Дичев.

За Михаил Здравков

Прочети още

Лепенки за Кокоши трън, Брадавици,

Кои немски лепенки за кокоши трън са ок? Как действа риванол? Как се ползват?

Какви лепенки за кокоши трън да изберем? Действие на салицилови лепенки. Кои са добрите немски …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *