Проф. Ивайло Дичев: Ваксините са краят на Борисов! Провалът е пълен

Проф. Ивайло Дичев е на мнение, че Бойко Борисов може да бъде съборен заради ваксините срещу COVID-19!

Преподавателят по Културна антропология в Софийския университет “Св. Климент Охридски’ проф. Ивайло Дичев изрази мнението си относно Бойко Борисов и правителството като цяло. То е негативно.

65-годишният професор вижда края на “мачото от Банкя” заради ваксините срещу коронавирус. Според него той не е направил нужното, за да спаси българския народ от заразата и затова в момента се вихри трета вълна у нас, пише Dw.com.

“Ако нещо може да събори Борисов, това са ваксините. Има два момента тук. Първият е, че доставките са твърде малко, а и се заложи на грешната ваксина. Оправданието, че е внесена най-много ваксината на “Астра Зенека”, защото била първа одобрена от ЕК, е лъжа. “Пфайзер” и “Модерна” бяха първите одобрени.” – разкрива проф. Дичев.

ivailo-dichev_600x400
Проф. Ивайло Дичев вижда края на Бойко Борисов във ваксините

Той е на мнение, че точно “Астра Зенека” е била закупена не за друго, а защото е най-евтината. Доставките пък, според него, са толкова малки, понеже България не разполага с много голям брой хладилници, където да съхранява ваксините.

Вторият момент, който определя провала на Борисов, проф. Дичев вижда в тоталния хаос, съпътстващ ваксинацията. Много малко хора искат да се ваксинират, едва 5 на 100 от населението, при положение че в съседна Румъния например са 10 на 100. Освен това самият процес е опорочен, защото много от хората не могат да се запишат и се налага да чакат дълго време, което увеличава риска от зараза.

Проф. Ивайло Дичев намира поведението на цялото правителство за тотално неадекватно. Той неудомява защо заведенията бяха отворени на 1 март, за да ги затворят само 3 седмици по-късно.

Преподавателят по антропология е на мнение, че Борисов и екипът му не изповядват европейските ценности, колкото и да се бият в гърдите, че са европейци. Нещо повече, той счита, че правителството се подиграва с тези ценности.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

“Дано ни помогнат от Европа, но за да вземеш, трябва да дадеш. Всичко е взаимно.” – смята проф. Дичев.

За Михаил Здравков

Прочети още

Бързо лечение на кокоши трън. С чесън. С локум С лимонтузу

Лечение на кокоши трън, премахване + народни методи

♠ Какви са начините за премахване на кокоши трън ♠ Бързо лечение ♠ С чесън. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *