Бойко Борисов може да продължи да управлява България – изгоден е и на САЩ, и на Русия

Вдигнат ли му пръст българските милиарди им ги ръси без да му мигне окото, как няма да си го искат

И САЩ, и Русия, чиито мощни стратегически интереси се кръстосват невидимо, но безмилостно на наша територия, знаят и кътните зъби на Бойко Борисов. Което ще рече, че го държат на къса каишка с компроматите, с които разполагат за него. Иначе отдавна нямаше да е на власт. Но им е изгоден, защото каквото му наредят това става на практика.

И точат ли точат пари от хазната.

Видимите примери от по-ново време са странната, прескъпа и предварително платена сделка за нови американски изтребители. От същия клас и с милиарди излетели от държавнтата хазна, е и всичко около несъществуващата АЕЦ “Белене”, която вероятно никога няма да се построи, но руснаците гълтат от нея пари все едно бясно се строи. Затова Борисов сутрин казва едно, вечер точно обратното. Едно че му идва отвътре, и друго, че едните му дърпат конците в една посока, другите и те в тяхната си. А той обича не да е голям държавник, а да е харесван.

Според сайта alarmanews.com в плановете на САЩ се предвижда Бойко Борисов да продължи да управлява България. А ГЕРБ на президентските избори ще издигне кандидатурите на генерал Венцислав Мутафчийски, както и на бургаския кмет Димитър Николов. И нищо чудно така да стане – изгоден е и на едните, и на другите, които му дърпат конците.

Борисов редовно се явявал на спявки

при резидента на ЦРУ у нас, твърди сайтът alarmanews.com. Според получените инструкции ГЕРБ ще направи отново коалиция с така наречените патриоти, като ще съставят ново правителство. За да няма протести не бива да има видима коалиция с ДПС. Но партията на Доган, както и досега, ще бъде солидно компенсирана икономически. Така се затвърждават съществуващите и досега два центъра на властта у нас.

Готвят се много

изненади, разбира се неприятни,

за сегашния президент на България Румен Радев.

Този сценарий може да е само хипотеза на сайта, но може и да не е. Политическите новини, които периодично публикува, често приличат на анкети – сякаш се тестуват нагласите на хората.

А това за кандидатите на ГЕРБ за президент като нищо може да стане, защото отдавна сме се убедили, че в България честни избори не е имало през последните 30 години. По времето на соца също, но там избирателите се изработваха по друга технология. Сега няма как да не се имитират избори, защото съвсем ще станем за смях пред света. А резултатите обикновено се знаят предварително не защото хората така са гласували, а защото предварително са били нагласини.

Вижте какво сме писали по-рано по темата


Осман Октай: Божков ще махне от власт Бойко Борисов и Владислав Горанов, главите на двамата пушат

Скоро ще станем свидетели на груби събития и сблъсъци, прогнозира политическият анализатор

Фигурин лесно отслабване диета отслабване 10 килограма

Тези, които посегнаха на хазартния бизнес на Васил Божков са си направили сметката без кръчмаря. И кокала, който поискаха да си присвоят без пари, започва да им присяда до задавяне на гърлото.

Нещо повече – много е вероятно скоро

Бойко Борисов да се раздели с поста си

и ако се размине само с това, ще си е щастлив изход за него. Защото силовите групировки действат и по друг начин.

Това се разбира от интервю на Осман Октай, дадено за сайта Фрогнюз. В него този политически анализатор, който знае много неща от кухнята и поради това и прогнозите му за много събития са точни, прави дисекция на мутренския период от най-новата история на България.

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Накратко – след елиминирането на първата подобна рекетьорска структура най-вече на спортисти – ВИС, станало със серия показни убийства, нейното място се заема от СИК – все от бивши милиционери. В нея и то – в силовата й част, се трудил и сегашният ни “любим” премиер Бойко Борисов.

И сега обърнете внимание: Според Осман Октай СИК е действала като добре структурирана корпорация, начело на която стои не кой да е, а …Васил Божков.

Бележката с 20-те милиона,

която официалните власти сега се опитват да неглижират, не само че не е невинна. Така се е процедирало от години. Част от парите се плащат с подпечатани фактури. Част от парите под масата – с такива паметни бележки. Тези 20 милиона са изплатени. И нека не говорят, че това е хвърчащ документ – това са реални плащания, казва Октай. Нещо повече – Октай е сигурен, че Делян Пеевски, разполага със стотици, ако не с хиляди такива паметни бележки, с които държи изкъсо получателите на парите по тях. За Божков важи същото.

Васил Божков в качеството си на гуру на СИК

още от времето, когато Борисов стана главен секретар на МВР и бързо стигна до чин генерал, разполага с полицейски разработки и всякакви документи. Сега в информацията, която подава от Арабските емирства прозира добре обмислен сценарий. Очевидно това, което се случва през последните дни, е само началото на реализацията на този сценарий.

Чрез такива бележки Божков държи в ръцете си и финансовия министър Горанов, и Бойко Борисов и изключително много хора.
Начинът, по който действат мутрите, прозира и в благовидната на пръв поглед идея за държавни бензиностанции. Държавата ще вземе готова верига – вероятно “Петрол”, ще остави на собствениците 20-30 на сто участие и след вдигане на капитала ще ги изхвърли, коментира Осман Октай. Въобще развие някой добре бизнес и мутрите го пожелават. Не им ли го дадат доброволно, имат си Гешев, КПКОНПИ и т.н. Няма да се занимават с тулупите в тази държава, я…

Осман Октай

Скоро ще станем свидетели на много груби сблъсъци и събития, прогнозира Осман Октай. Той е убеден, че сценарият на Васил Божков е да ги освети всичките тези хора пред държавата и пред света. И да ги отстрани от власт

и въобще – да ги детронира.

Божков разполага с документи през всичките тези години. Той беше държава в държавата, коментира Осман Октай. А че Европа ще се заинтересува от тази вътрешна война, Октай не се съмнява, защото става дума за злоупотреби и с евросредства.

Така че на Бойко Борисов и Владислав Горанов в момента им пушат главите. Въобще – както и досега България българите не ги интересуват. Опитват се да си спасят кожите.

Божков обаче е с няколко обиколки пред тях. Не само заради документите, с които ги матира, не само защото затяга с всеки изминал ден обръча около тях, а и заради интелекта си, с който тия двамата не могат да се похвалят.

И нещо любопитно: За разлика от Божков, който е координирал силоваците според Октай, подгонения по аналогичен начин бивш шеф на КТБ Цветан Василев, няма нищо общо с мафията. Той е бил само източник на пари, твърди Октай.

Вижте по-долу какво сме писали преди по тази тема


Пребитият от мутри журналист Стоян Тончев: Бойко Борисов се готви за оставка!

Ванга и Слава Севрюкова предсказват: Жена ще спаси България, страната ни ще я уважават в цял свят

Министър-председателят Бойко Борисов се готви да подаде оставка, затова охлаби ограничителните мерки и върна част от отнетите човешки права на българските граждани.

Достатъчен е един силен протест от поне 20 хиляди човека в два-три последователни дни и Борисов ще падне.

Това твърди Стоян Тончев от сайта Либерта.

Истината към настоящия момент обаче е, че мутренското управление на страната, избирателното правосъдие или липсата на каквото и да е справедливо правосъдие, отсъствието на истинска грижа към всеки отделен човек в тази държава, калинките на всички нива и във всички институции с презрителното им отношение към обикновените хора, доведоха мислещата част от народонаселението в тази страна до повръщане. Години наред

Българите се чувстват унизени и предадени.

Не се променят в полза на хората фундаментите на една държава – уродливата система в здравеопазването, деградиращото образование, доходите и стандарта на живот, демографската катастрофа.

Тоест поводи за протести – дал Бог. Само че този филм сме го гледали и той не е с хепи енд. Веднага на протеста ще се отговори с контрапротест, на които едни платени татуирани мутри, които се гордеят със статута си, ще докажат пред света, че Бойко е Радост, както ни доказаха, че и новият главен прокурор Гешев е радост.

Но кой е Стоян Тончев?

Да припомним, през 2016 г. журналистът Стоян Тончев се кандидатира за общински съветник в местните избори на Поморие, като на плаката си се беше снимал с меч, който пронизва октопод. Ясно послание. В мутренски стил бе премазан от бой.

И може би защото пак се задават избори, преди дни е бил гонен близо до жилището си, но този път тай е успял да се измъкне. На всичкото отгоре в началото на тази година най-сетне излиза решение на съда за побоя със заключението, че НЯМА ВИНОВНИ, за този нечовешки побой.

Тъжното в предстоящите избори е, че тези, които сега са на власт, те „броят” гласовете. Спомняте ли си как на предишните избори се оказа че 90 на сто от протоколите били сгрешени? И като ги поправиш – познайте от един път какъв е резултатът.

А другата голяма тъга е, че няма лидер, който да е показал, че се бори не за да се докопа до властта, тоест до кражбите, а за България и българските граждани.

Червените милионери

отдавна доказаха, че нямат нищо общо с народа, Борисов показа, че се грижи само за мутрите и лапачите на обществени поръчки, Слави Трифонов – той какъв е? Спомняте ли си заставката на шоуто му по БТВ? Специално отработена очевидно не без тренировки походка на мутра. Ами Костадин Костадинов – лидерът на партия “Възраждане”? В едно телевизионно интервю той в присъщия си страстен стил разпарчетосваше от критика всички партии, и изведнъж свенливо премълча БСП. Празнотата зейна като дупка. Та нищо чудно червените да са родителите на тази партия – като виждат как се отдръпват от тях избирателите, да могат да съберат по обходен път гласове.

Когато и да си подаде оставката Бойко Борисов, винаги е късно. Но нямаме лидери. Нямаме визионери, ако имаме – не са се показали публично. Затова призивите за президентска република придобиват все по-голям смисъл – президентът поне се избира пряко. Но и тук няма гаранция – представете си само президентска република начело с Росен Плевнелиев. Иначе казано – в задънена улица сме.

Текстът продължава след рекламите

Но може би не е безнадеждно положението, както сега ни се вижда. Писателят езотерик Христо Нанев е събрал предсказанията за страната ни на нашите доказани феномени. Слава Севрюкова казва, че жена ще има ключова роля за спасяването на България. Ванга е още по-конкретна – говори за руса жена. А Слава казва за българите, емигрирали в чужбина, до 2023-25 г. да се приберат в родината си, че после ще им бъде трудно. И което е може би най-важното им предсказание – и двете твърдят, че ще дойде ден, когато България ще бъде много уважавана по света и ще бъде гордост да се наречеш българин.

Вижте какво сме писали по-рано за Бойко Борисов


Пет милиарда са се изпарили само за седмица след обявяването на извънредното положение, къде е Бойко Борисов?

Борисов и НОЩ са длъжни публично перо по перо, фирма по фирма достачик, болница по болница, да дадат отчет

Едни 5 милиарда лева народна пара са се “изпарили” само за седмица след обявяването на извънредното положение в България. Или по-точно от началото на схемата за грабеж.

Това твърди яростният критик

на сегашното управление на държавата Николай Марков*.
Обявиха доцент Атанас Мангъров за луд, който от първия ден на епидемията им каза директно в очите, че в НОЩ са аматьори, който непрекъснато повтаряше, че този коронавирус трябва да бъде преживян, иначе няма да се измъкнем от него, коментира Марков.

Сега по терлици вездесъщият щаб

без да се извинява и публично да го признава върви към това, което им казваше доцентът още от първия миг и въвеждат оплювания преди и от тях шведски модел за справяне с пандемията.

Тепърва сега ще започне масовото заразяване на хората в България с коронавирус. Марков предвижда между 10 и 15 хиляди починали, дано да не е прав. Обаче колкото трупове видяхте досега, толкова ще видите и след това, казва той в сайта фрогнюз.

Припомня как като мухи във Видин и региона измряха едни хора на хемодиализа,

Оставени на произвола от държавата.

Тогава нямаше заразна епидемия, както нямаше нито тогава, нито сега и истинско здравеопазване у нас.

Правителството на Бойко Борисов и щабът Му могат да опровергаят тези твърдения по един единствен начин. Без никакво, без никакво премълчаване и отлагане перо по перо, фирма по фирма доставчик, болница по болница, участваща в борбата с коронавируса, даде публичен отчет на тези милиарди, за които сам говореше пред цяла България. Ако са на ползу роду – просто да му е. Ако са в полза на все същият познат ни обръч от фирми, това рано или късно ще се разбере. Не за друго, а защото все още се намират честни хора на държавна служба, които не могат да се примирят с мега кражбите в тази държава. И тогава? Бог понякога забавя, но не забравя!

*Бившият полковник Николай Марков е завършил военно училище, а също право. Служил е в националната служба за охрана, но я напуска през 2007 г. след скандал с бившия президент Георги Първанов. Напуска системата през 2007 г. след скандал с тогавашния президент Георги Първанов.


Лицемери! Депутатите уж дариха заплатите си, но пак си сложиха по 3 бона в джоба

И месец не устискаха без тлъстите си заплати, а карат 1,5 милиона пенсионери да живеят с 250 лв. като скотове

Всичко скрито рано или късно излиза наяве. А се крие нещо, което не е за пред хората. Очевидно  хранениците от Народното събрание обаче се надяват лицемерните и срамните им решения, свързани със заплатите, да останат скрити. Е, не станаха.

За пореден път депутатите ни показаха, че не представляват почти никой от гласувалите за тях, за да защитават ги и закрилят. От край време те служат единствено на себе си и на задкулисните им “спонсори”. И на никой друг.

Спомняте ли си на връх обявяването на извънредното положение, когато страх от зараза, но и от изхвърляне от работата на улицата на стотици хиляди скова страната, как хрантутниците от парламента най-безочливо тръгнаха да си увеличават заплатите? Средно около 4 хиляди на калпак, а на разните там шефове и шефчета – доста отгоре? Тогава писахме, че на тях със закон трябва да им се ЗАБРАНИ да с наричат народни представители.

Цвета Караяянчева

Цвета Караянчева би трябвало да е за пример пред нацията, но не би…

А ръководителката на събранието, която би трябвало да бъде за пример и поука и на депутатите, и на нацията, защити предложеното решение с аргумента, че така депутатите ще имат пари да даряват. В същото време пенсионери даряваха мизерната си месечна издръжка.

Неподправен народен гняв избухна

тогава в мрежата и в много електронни издания. Както винаги като се разсмърди вождът Бойко Борисов надуши опасността, изкомандва когото трябва и решението беше отменено. Не само това, ами за по-ефектно пред наивната публика направо се отказаха от заплатите си.

Приносът на Свободна Европа

Но разследване на Поля Паунова от “Свободна Европа” разкри наглостта им.

Много единни – и червени, и гербави, и всякакви премълчават при гласуването за така наречения отказ от заплатите си за безотчетните пари, които освен заплатите получават народните представители. За април те вече са по джобовете им – близо три хиляди лева на калпак. Общо над 679 хиляди лева. Още толкова ще си добавят през май, а извънредното положение все пак още не е вдигнато. Такова беше условието – да не получават заплати, докато има извънредно положение.

В това лицемерно решение за “отказ”

от основните заплати се казваше, че и политическите кабинети и премиерът също остават без заплати, които да дарят на здравното министерство. Засега не е ясно дали и какви вратички са намерили и там по примера на “народните избраници”.

Значи те не можаха да преживеят и един месец с няколкото хиляди лева месечно, които получават, но твърдят и принуждават над 1,5 милиона пенсионери в България, че могат да живеят като хора, а не като скотове с 250 лева.

Не се чудете, драги ни “избраници”, ако някой ден вместо с добър ден, ви посрещнат с камъни. Скъсвате се от работа, за да си ги заслужите.


Ето какво писахме по темата преди няколко дни:

Борисов и НОЩ сипеха черна помия

Борисов и НОЩи заплахи всеки ден, побъркаха народа, а сега си чудят защо ги мразят

Десислава Атанасова: Вече няма да се подиграват с тези достойни мъже от щаба

Емоционална защита дръпна във фейсбук народната представителка от ГЕРБ Десислава Атанасова по повод решението за отмяната на ежедневните брифинги на НОЩ – Националния оперативен щаб за борба с епидемията от коронавирус. Според нея това е правилно. Така вече няма да има кой да поставя малоумни въпроси и да се подиграва на тези “достойни” по оценката й мъже.

И посочва имената им за всеки случай, че може и да сме ги забравили вече – на Генерал Мутафчийски, на Катранджиев, на Кунчев.

Да, госпожо депутат, права сте но само до някъде, защото наистина имаше доста мисирски въпроси. За сметка на това немисирските щабът ги отбиваше с пренебрежение или мълчание, дори с опит за изключване на микрофони. И най-важното – пропускате още един ключов член с постоянно присъствие в тази НОЩ – на премиера Бойко Борисов.

Не беше ли поведението на премиера,

не беше ли чернилката, която той бълваше от устата си всеки ден това, заради което хората намразиха и брифингите, и всичките участници в тях? Да припомняме ли страховитите предупреждения премиерови: за трупове в чували, сега влизаме в ада, хладилни камиони, морги, гробища? Не станаха ли сами смешни и леки като днес заповядват едно, а на другия ден – точно обратното?

На какво признание се надявате

при такова очевидно безпомощно и хаотично въртене – на императивно изискуемо или на спечелено?

В първите дни на епидемията и извънредното положение хората ви слушаха, улиците бяха пусти, шосетата празни. С изключение на една малко но-своенравна група от хора, но вие и без извънредно положение не се справяте с нея.

С това си поведение, с това впръскване денонощно на смъртен ужас у хората те първо започнаха да си изключват телевизорите, а после чуваха за броя на заразените и починалите и започнаха да си блъскат главите, да се питат: за каква ЕПИДЕМИЯ става дума, за какъв ад? Истина е, че дори само един да почине, е жалко. Но всеки ден и без коронавирус си отиват от този свят доста хора – това значи ли епидемия? Чуха ли какво им казваха по този повод още от самото начало вирусолозите? Не, дори ги мъмреха.

Ами срамният начин,

по който впрегнахте силовите служби да преследват хора, които не са на мнението на НОЩ? И за това ли чакате аплодисменти?
Сами направиха така, че и успехите им в тази борба да се обеценят в очите на българските граждани.

Така че не се чудете, госпожо депутат, нито на подигравките, нито на хейта. Повикаха си ги – получиха си ги.

Случайно ли Бойко Борисов погази закона и създаде НОЩ начело с Мутафчийски?

Стане ли горещо Борисов бързо отвърта бушони. Като нищо ще похарчи шефа на щаба

Има признаци, че скоро този кошмар с карантината около пандемията от коронавирус и буквално отнетите ни залпово обикновени човешки права, скоро ще свърши. И това ще мине, казват старите българи.

Но все повече специалисти и граждани започват да осмислят случващото се в България от 13 март насам, когато посред нощ бе въведено извънредно положение. И да си задават все повече въпроси – засега без отговор.

Що за орган е този НОЩ

– Национален оперативен щаб, прекръщаван на няколко пъти след създаване му? През цялото време професионалисти извън щаба припомняха, че си има специален закон за управление по време на кризи и че този закон е премислен. Предписанията в него при положение че се спазят, обещават ефективни действия и резултати. И най- важното – посочено е кое точно министерство и ведомство за какво точно отговаря, как се координират, кой какви правомощия има.

Нашият министър-председател Бойко Борисов с един замах потъпка този закон. А може би дори не подозираше за съществуването му. Но ако е така да се огледа най-сетне около себе си и

Да си преброи “да-кащите” калинки,

с които се е обградил от всякъде.

Но пък от друга страна той си ги обича калинките, защото те компенсират липсата си на професионализъм с телешки възторг към вожда. А той обича това, ах как го обича!

Създава се впечатлението, че само Той – Борисов, и генерал Мутафчийски, знаят какво правят и командват по генералски положението на принципа “мирно! свободно!” И чак когато вирусолози надигнаха глас, когато посочиха какви грешки се допускат, им се даде думата. Ама наполовина. Колкото за успокоение на публиката, която взе доста добре да се ориентира кой какъв го играе в тази игра.

Някой остана ли с усещането, че премиерът и НОЩ приложи нещо от конкретните съвети на вирусолози и инфекционисти?

Със срамно закъснение започнаха да зареждат със защитни средства лекарите на първа линия. И вместо да си признаят, че

погнаха чрез силовите си служби всички, които дръзваха да посочат какъвто и да пропуск в работата на правителството и щаба. Депутатите написаха на коляно шеметно бързо Закон за извънредното положение, при положение, че още по времето на пандемията от свински грип в началото на този век си има добър закон.

Действията на Борисов и НОЩ нямат нищо общо нито с Конституцията, нито със Закона за здравето, нито със специалния закон за управление при кризи, за който вече стана дума.

Щабът на Мутафчийски друго успя, не успя, но съумя да вкара в истерично състояние почти всички български граждани.

И какво се оказва в края на краищата? Че НОЩ е една банална работна група към Бойко Борисов, коментира адвокат Петьо Славов пред https://offnews.bg/.

Е, генерале, шеф на НОЩ, стягай се – стане ли напечено, Бойко Борисов със замах отвърта бушони. Вероятно скоро сегашният любимец на властта ще бъде похарчен.

Осман Октай: Бойко Борисов и щабът управляват чрез страх. Това е сталинизъм!

Политическият анализатор Осман Октай задава много въпроси. Същите, които си задава и мислещата част от населението около сегашната карантина и начина, по който се управлява държавата в момента, а и въобще.

В другите страни по света за всичко, свързано с пандемията, говорят само вирусолози и медицински специалисти с дългогодишен опит. Политиците също говорят, но но само за социалната и икономическата страна на проблема. И по-точно как възнамеряват за спасят икономиките си. И затова хората им имат доверие.

В България е точно обратното.

Как се отнесоха управниците към доцент Атанас Мангъров? Борисов се прави на по-голям специалист от специалистите, коментира Октай в интервю за Фрогнюз.

Владислав Горанов ли е най-големият експерт по финанси в правителството? Защо скриха министъра на икономиката Емил Караниколов? Заради скандалните фурми от ОАЕ ли? А как

Вежди Рашидов възхваляваше Делян Пеевски?

Преди дни обявиха Кирил Домусчиув за един от най-големите дарители. В същото време големият “дарител” иска отборът му “Лудогорец” да се възползва от схемата 60 на 40, като и има неплатени дългове към държавата?

Ами Пеевски? Откраднал си огромни пари от КТБ, унищожил си цели стопански сектори, консумираш всичко в тази държава и накрая те изкарват и герой, и спасител?

Българите знаят верните отговори на тези въпроси, коментира Осман Октай.

Ясно е, че в момента основана на страха се води

пропаганда срещу гражданите

на тази страна. Изложиха се и с лъжите за затварянето на границата с Турция и Бойко Борисов, и генерал Мутафчийски. Лъжат, че са говорили с Чавушоглу. Сега мюсюлманите постят преди Рамазан байрама. А това означава, че по традиция не пътуват никъде, дори да са отворени границите. Мюсюлманите със сигурност им се смеят.

Властниците си въобразяват, че чрез страх, по комунистически, могат да управляват лесно.Това у нас е сталинизъм, коментира безпощадно Осман Октай.

Генерал Атанасов разгроми на пух и прах действията на Бойко Борисов по време на кризата

Основната задача на щаба на генерал Мутафчийски е да манипулира общественото мнение

Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов буквално разгроми на пух и прах действията на Бойко Борисов и щаба МУ в условията на въведеното извънредно положение.

Според бившия генерал животът и здравето на хората са най-важни. Но също толкова важен е и въпросът как сега в това трудно време се харчат нашите пари, бюджетните средства. Има ли правила, по които става това? Би трябвало всеки ден да се дава отчет на изразходваните средства. Но това не се прави,

За да се заметат следите

и хората да не научат, как част от парите, предназначени са борба с епидемията, се поглъщат от олигархичните обръчи, коментира Генерал Атанасов пред сайта Фрогнюз.

Според него затова са тези среднощни брифинги – Борисов иска и тотално контролира информацията в страната.

За какво беше нужен този казармен щаб? За си го отнесе щабът в случай на провал. Премиерът Борисов тотално погази закона, защото си има Закон за управление по време на кризи. И в този закон всичко е разписано – как се действа, какъв е механизмът на управление, и че начело на това ръководство застава вицепремиер. Посочено е и какви лица влизат в управлението на кризата. Но Борисов с един замах погази закона и организира щаб, коментира Атанас Атанасов.

Какви са тези среднощни брифинги, пита той. Цялата тази информация може да се публикува на сайта на правителството. Но не, те посред нощ правят брифинг за пожара в Чернобил, потушен още преди десетина дни.

За да заглушат напрежението,

предизвикано от глупостта си да пуснат хората да излязат от София, а после да им забранят да се върнат, коментира Атанасов.

Той разкритикува остро и опозицията в парламента: Как един не скочи да каже, че си има специален закон за кризи и той трябва да се спазва?

Този щаб е едно изкуствено образувание, чиято основна задача е манипулиране на общественото мнение.

Атанас Атанасов коментира и жестоката смърт на журналиста Милен Цветков. Тя е пряк резултат от управлението на Борисовата държава. Това което става по пътищата, „контролът”, са само част от това управление.

Вижте по-долу какво сме писали преди за Бойко Борисов:

Премиерът Борисов и щабът МУ се превърнаха в инструменти за сплашване на народа

Дългото притискане в ъгъла ще избие в агресия, предупреждава психиатърът д-р Владимир Сотиров

От най-високо място ни застрелват със страховити думи и факти. Толкова силни, сякаш са заредени с ядрено гориво. Морги, трупове, ад – да чуваме нещо подобно от устата на нашия премиер Бойко Борисов си стана ежедневие в условията на карантина и изостряща се икономическа криза.

Държавата сега чрез нагнетяване на страх се управлява от Борисов и щаба МУ. Пълно е с инструменти в тази държава. Главният прокурор Иван Гешев е инструмент на Бога. Премиерът стана инструмент на страха. Да не забравим и още един инструмент – самохвалството.

Но докато самохвалството предизвиква насмешка, страхът размахан като бухалка над народа, съвсем не е невинно оръжие.

Пресолят ли манджата  управниците,

наречена страх и ужас, се случват лоши неща. По правило изплашеният индивид отговаря на страха си с агресия, защото вижда, че няма къде да избяга. Сега СТРАХЪТ се е превърнал в държавна политика.

Плуваме в насилие.

Това е най-отровният феномен у нас, който завладява все по-големи територии, коментира психиатърът д-р Владимир Сотиров.
Спомняте ли си как в първите дни на извънредното положение повечето хора се подчиняваха по убеждение на строгите предпазни мерки заради коронавируса. Но с проточването му чувството, че с нас управляващите грубо злоупотребяват, се засилва с всеки изминал ден. И не защото ние, народът, сме калпав мат,рял. Без всякакъв опит за търсене на някакъв баланс пресата върху хората става все по-непоносима. И не защото не могат да издържат още малко по домовете си. А защото виждат как буквално се ограбват свободите, как започват да се преследват с репресии хора, изразяващи собствено МНЕНИЕ. И колко това се услажда на управляващите.
Все повече хора започват да се съмняват в чудовищна манипулация, за която коронавирусът падна в ръцете на манипулаторите като шестица от тото. Защото е имало и други пандемии, но никога на света не е удряна така внезапно спирачката.

Лошото е, че все по-видимата агресия се насочва не към властовата бухалка, която паникьосва народа, а към хората, които бранят свободата си. Преди всичко към хората, които видимо не се страхуват, коментира психиатърът. А доказателства за репресии срещу тях от държавната бухалка вече имаме.

Страхът, казва д-р Сотиров сега е държавна политика.

Москва държи на къса каишка някои наши управници и ако забравят, припомнят им го публично

Пресният повод за хвалбите по адрес на премиера Бойко Борисов, отправени от генерала от ККГБ Леонид Решетников , е решението за Великденските празници да не се затварят заради коронавируса българските православни храмове. Похвали са заслужили и някои български политици в профила на Решетников във фейсбук – подкрепилите българския патриарх и свещениците.

Припомняме, че на чекистът Решетников по обясними причини за нерегламентирана намеса в нашите дела му е забранено в продължение на 10 години да стъпва в България. Но при съвременните комуникационни технологии не е никак трудно от време навреме публично да се припомня кой държи каишката и кой я подръпва. Разбира се, много неща в тези взаимоотношения си остават скрити за гражданите.

Според Решетников опитът за ограничаване на вярващите християни у нас е заради натиска от Запад и заради лошите либерали.

Но възниква въпросът: Западът и лошите либерали ли затвориха руските църкви и манастири за празниците в Русия? Нека не забравяме, че в църковния календар има много празници. Но за православните християни празник на празниците е Великден, докато за католиците – Рождество.

Решетников без да се усети за това противоречие добавя “: Приятели от София ме питат: Защо затварят храмовете в Русия”?

Забелязвате ли как всички чекисти и в Русия, и у нас станаха прекалено набожни? А когато хора като Решетников хвалят някой за каквото и да е било, дали похвалата не е предизвиканата от нещо, което не знаем?

Ако не ви се вярва, че някои наши управници видимо, други невидимо, са на къса каишка, дърпана от Москва, припомнете си колко пъти – до завиване на свят,

Бойко Борисов се извърташе за АЕЦ “Белене”.

Веднъж така, втори път точно обратното, трети път – нов завой и т.н. Ако всичко беше само приказки на по принцип устатият ни премиер, няма лошо. Но не са само приказки. Само си спомнете колко милиарди плати Борисов на “Росатом” за купчини ненужно желязо, наречени реактори. И все се оказва, че дължим пари на Русия, ама много пари – за ремонт на самолети, за най-скъпия природен газ, който дори след последното намаление на цената му, си остава най-скъпият , в Европа, за тръбопроводи. И това ако не е къса каишка – какво е тогава?

Това също е една от причините България да е най-бедната държава в ЕС. Корупцията и кражбите по нашите земи са другата тръба, през която изпиват силите на народа.

Издател е направил превод на класическата сатира на Алеко Константинов, лепнал Бойко Борисов на корицата като Бай Ганьо

Кашлица и простотия няма как да се скрият

Едва ли Алеко Константинов когато е писал, е допускал, че комичният му герой Бай Ганьо столетие по-късно ще стане нарицателен образ. И че ще звучи – за съжаление, все по-актуално.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

Премиерът ни Бойко Борисов бе изтипосан на корицата на преведената на гръцки език книга на Константинов досущ като образа, който сме си представяли и който така сполучливо бе пресъздаден от неповторимия Георги Калоянчев. Калпакът, мустаците и усмивката му лежат като залепена гербова марка върху правителствено писмо.

Книгата е издадена от “Одос Панос“ през миналата година в една поредица за хумор и сатира. Очевидно наши сънародници са попаднали на нея.

Защо Бай Ганьо?

В България изразът „Бай Ганьо” безмилостно, но винаги на място, се използва за подигравка на парвенюта, които изобщо не осъзнават колко им куца и възпитанието, и познанието за нещата от живота, но пък за сметка на това самочувствието им удря небето.

Винаги ни е било обидно, когато усетим презрението и пренебрежението, което излъчват уважавани държави към нас. Но много велможи с каскети се трудиха здраво години наред за този имидж. Малко след като бе свален Бай Тошо, всеки овластен нашенец попаднал в чужбина и най-вече в Брюксел, се чувстваше длъжен да наплюе държавата си и комунистите. Че комунистите си го заслужават, напълно е вярно. Но да отидеш и да клепеш с кал народа и държавата си пред света – това никоя друга държава от Източния блок, живяла като нас в примката на СССР, не го правеше.

Българите по света

И сега какво става: изрита тъп, неграмотен и злобен циганин момиче по стълбите в Германия – ей така, за да се види какъв е мачо и как не му пука. И гръмне световната преса: „Българин”… Германците ли не различават кои нашенци при тях са българи и кои малокултурни цигани? Или пък другите големи световни медии? Хайде, де…

Вдигнат наши ултраси (рядко има добре образовани сред тях) хитлеристки поздрав на футболен мач и хоп – топ новина по целия свят. А това, че също толкова тъпите им побратими в чужбина на мачове убиват хора, това, че ултраси заради едно шалче утрепаха наше момче в Гърция, е просто друга бира.

Казват, е гръцкият издател на „Бай Ганьо” е копнал образа на Бойко Борисов от мрежата. И как да не го направи.

Бойко не е случаен прототип

Бойко Борисов като Бай Ганьо
Бойко Борисов като Бай Ганьо

Този образ в интернет на нашия премиер-министър не е случаен. Бойко Борисов мляска всеки, когото докопа – особено ако е по-високопоставен и уважаван от него. В това число например и Нейно превъзходителство – посланика на САЩ Херо Мустафа. Самото ѝ име подсказва на образованите хора кое е приемливо и кое просташко. Да не говорим за официалния дипломатически протокол.

Отива Борисов в САЩ и се опитва да спука от целувки и президента Доналд Тръмп. И американският президент бе принуден да му забие лакътя си в корема. А какво излъчваше физиономията му, си е отделна приказка за разказване. Борисов не отива на официално посещение във Ватикана, а за да го погалят по главицата и да може да се похвали публично за това.

Някой ако се захване да му събере бисерите, ще направи книга, която като нищо може да засенчи Алековата. А „бисерите”, които ръси неуморно всеки ден, уплътняват все повече използваната от гръцкото издателство картинка. „Гребем трупове с багери” е наистина незабравим принос в имиджа на България пред Европа.

Заслужаваме ли това?

А сме малка държава с толкова много таланти. Те не идват от нищото – млади математици се връщат с вагон медали от олимпиади, наши инженери работят в НАСА, преуспели лекари, оперни певци и музиканти славят другата България – не тази на ганьовците и калинките, по целия свят.

Интелигентната част на българското народонаселение едно време се срамуваше, когато Тодор Живков и кохортата му от велможи с каскети ни представляваха зад граница. Това очевидно не бе най-добрата част сънародниците ни. Сега години след него отново сме свидетели на същото, защото кашлица и простащина не могат да се скрият.

Жалко за хубавата ни страна!

Така че – образът на Бойко Борисов като Бай Ганьо върху корица на книга – за издателите вероятно е случайна грешка, дано не им струва много. Но си има едни неумолими небесни закони, в които такива случайни грешки въобще не са случайни.

Язък ни за хубавия народ – не вярвайте на телевизорите, които от сутрин до вечер ни заливат с историите на всевъзможни боклуци. Сякаш по белия свят ги няма. Жалко за хубавата ни държава, полазена от простаци на високи постове.

Иво Ангелов – това е авторът на колажа с Бойко Борисов. Можете да последвате профила му във Фейсбук ТУК!

За el_em

Прочети още

Ангелина Ангелкова риза туризъм

С риза за 2060 лв Ангелина Ангелкова показа не лукс, а коравосърдечие

Министърът на туризма Ангелина Ангелкова не демонстрира лукс и възможности, а незачитане на болката на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *