Върхът на унижението! Кирил Петков не може да уволни Стефан Янев заради Радев

Кирил Петков очевидно няма последната дума в управлението на България!

Конфликтът Петков – Янев

Премиерът Кирил Петков има доста обтегнати отношения с министъра на отбраната Стефан Янев, след като последният отсвири американските войски. Стигна се дотам, че лидерът на “Продължаваме промяната” да се разграничава от военния министър, за да не се обиди Америка.

Петков обяви позицията на Янев по този въпрос за негово лично мнение, което няма нищо общо с управлението на страната. Премиерът дори стигна по-далеч, като отне правото на мнение на своя министър, писа “24 часа“.

“Нито един министър не разполага с лично мнение. Решенията ги взимаме общо, след като се консултираме помежду си”, каза Петков в ефир.

Чуйте легендарната реплика за куролацията, произнесена от Кирил Петков и я споделете в социалните мрежи, преди да продължите надолу с четенето:

Прави впечатление, че премиерът е доста ядосан на Янев, че ни злепоставя пред САЩ. Дори би го уволнил на минутата.

Самият факт обаче, че не го освобождава, говори, че военният министър има сериозен гръб зад себе си. Счита се, че този гръб е президентът Румен Радев. Именно той не позволява на Петков да се разправи лично с Янев.

Напрежението между Петков и Янев обаче ще продължава да расте. Двамата са с разменени роли от няколко месеца насам. Тогава Янев беше премиер, а Петков прост министър на икономиката. Явно продължава да си стои някаква част от субординацията от преди началото на декември. Янев изглежда продължава да се чувства все още началник на Кирил Петков. Той не може да свикне да му се подчинява като пухкава болонка и по инерция е склонен да налага волята си.

Кирил Петков от своя страна държи да сме в тесни връзки със САЩ, което очевидно не е приоритет на Стефан Янев. Това може да пропука управляващата коалиция по-бързо от очакваното. Очаква се във всеки един момент балонът, наречен правителство на Киро, да се спука. Ако у Янев надделеят началническите сили по спомен, той може да започне да показва рогата си на премиера.

Например той може най-нагло и нахално да продължи с постовете във Фейсбук, които очевидно изнервят Кирил Петков. Янев си знае припева, който Румен Радев повтаря вече шеста година: Крим е на Русия, махнете санкциите на братушките, долу НАТО и Европейския съюз. Това дразни както началниците на Петков, така и коалиционните партньори от Демократична България. Изглежда генерал Стефан Янев не е забравил у дома си генералския си камшик и ще продължи да се заяжда с премиера и да прави контра на официалната политика на правителството.

kiril-stefan_600x400
Кирил Петков и Стефан Янев вече не се дишат
Фигурин бързо отслабване при Хашимото

По всичко си личи, че тези тенденции няма как да бъдат прекратени и това ще продължи да работи за увеличаване на напрежението в коалицията. Изобщо не е изключено на Демократична България да им писне от това, че всички ги смятат за кримнашисти и те рязко да оттеглят подкрепата си за правителството. Също така и от партия “Има такъв народ” може да се изнервят от все по-засилващите се мерки и настъпващите инжекции. Правителството се е захванало главно с това да пробута спринцовките си на всички, вместо да се занимава с изпълнението на предизборните си обещания. Това от ден на ден все повече обтяга и без това натегнатите отношения в коалицията.

Според вас колко дълго ще изкара това правителство? Ще се примирят ли от Демократична България да ги смятат за реконструктори на комунизма в България? От партията на Слави ще влязат ли в далаверата с инжекциите или ще защитят имиджа си на антиваксъри? Какво мислите по тези въпроси? Напишете отговора си ТУК! и вижте още мнения по темата!

Номерът на Борисов

Новият премиер на България Кирил Петков е категоричен, че няма да остави България да тъне в нищета и мизерия, както беше през последното десетилетие. Това стана ясно от светкавичната му реакция след покачването на цените от КЕВР.

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

В деня на клетвата на Министерски съвет бе обявено, че цените на ток, вода и газ ще поскъпнат от Нова година. Това за Кирил Петков не е случайно, тъй като идва в деня, в който обяви, че свалянето на цените му е приоритет, писа Dir.bg.

Според много анализатори тук прозира дългата ръка на Бойко Борисов. Не е тайна, че в КЕВР има много кадри на ГЕРБ и това е повод да се смята, че Борисов се опитва да подлее вода на новото правителство, за да бъде снето народното доверие от него.

kiril-petkov1_600x350
Кирил Петков се бори с КЕВР в името на българите

Кирил Петков обаче доказа, че за него благополучието на българските граждани е най-важно. Той е отказал покана на ЕС за конференция в Брюксел, тъй като в момента иска да се съсредоточи върху енергийните въпроси у нас. Премиерът ще направи всичко възможно да няма поскъпване на тока, водата и газта от 1 януари.

Като министър-председател на България, Петков трябва да присъства в Брюксел, където ще се обсъждат важни икономически въпроси, както и проблемите, свързани с пандемията. Той обаче ще остане в България, за да се бори с КЕВР и да не допусне нов голям скок на цените. На негово място в белгийската столица ще отиде президентът Румен Радев.

Още за Кирил Петков ще научите от материалите ни по-надолу!

Външната политика на България

Бъдещият премиер Кирил Петков заяви категорично, и то пред чужда медия, че при него външната политика на България няма да е козируване и подмазване на ЕС, както беше при Бойко Борисов. Той има намерението най-после да направи от нашата страна пълноправен партньор на ЕС, за което се говори от много години, но така и не се прави.

“Склонен съм да мисля, че ЕС купуваше гласа на България, като раздаваше пари, без да следи дали те отиват по предназначение. Така на практика ЕС стимулираше корупцията в България, това беше по времето на Борисов. Свърши обаче този филм, България вече няма да е безмълвна пред Европа.”, заявява Петков пред немското издание “Шпигел”, пише Dw.com.

kiril-petkov2_600x400-2
България при Кирил Петков няма да е слуга на ЕС

Бившият служебен министър на икономиката е категоричен, не на него никой не може да му заповядва. Дори най-главният човек от ЕС или НАТО да застане срещу него, той няма да може да го принуди да направи нещо, което не е в интерес на България.

Съпредседателят на “Продължаваме промяната” е на мнение, че трябва да се търси съдебна отговорност от Борисов за всичките кражби, които е извършил през последното десетилетие, но не бива всичко да е насочено само срещу него, защото много от кражбите са били извършени от хората около него.

В интервюто Кирил Петков разкрива още, че една от основните му цели като премиер ще е да свали Иван Гешев от поста на главен прокурор. Това е първата стъпка към убиването на корупцията в България.

Още подобни теми можете да прочетете по-надолу!

Евелина Лютова

Радев срещу Петков?

Новото правителство в момента се прави и засега преговорите вървят добре. “Продължаваме промяната” в лицето на Кирил Петков преговаря с цели три партии. Това са БСП, “Има такъв народ” и “Деморкатична България”.

Има един проблем обаче и той се оказва, че е с подмяната на кадрите. Служебното правителство направи доста добра чистка , но очевидно новото правителство няма да продължи тази тенденция.

Политологът Димитър Ганев от Изследователски център “Тренд” твърди, че под управлението на Кирил Петков няма да се сменят служителите на ГЕРБ, а тези от служебното правителство.

Пример в това отношение е здравният министър. Той ще бъде задължително сменен и Стойчо Кацаров ще изгуби поста си. Самият Кирил Петков го съобщи неотдавна.

Петков замисляше и още нещо, което се вижда странно на мнозина. Той искаше да направи главен прокурор Лозан Панов, но след като Панов му отказа, идеята се трансформира на изцяло заличаване на длъжността “главен прокурор”.

radev-kiril_600x380
Предстои конфликт между Румен Радев и Кирил Петков

Според Ганев напрежението между Кирил Петков и президента Румен Радев съвсем скоро ще се запали, пише Bgvest.eu. Причината е, че Петков ще започне да уволнява хора от служебния кабинет, които според Радев са кадърни и трябва да останат на постовете си. Това ще влоши отношенията между двамата.

Дори може да се стигне дотам, че президентът да саботира новото правителство, като убеди БСП да излезе от коалицията. По този начин ще си осигури още 3 месеца пълна власт в държавата чрез нов служебен кабинет.

Още подобни теми можете да прочетете по-надолу!

Мандатът на “Продължаваме промяната”

Румен Радев най-вероятно ще продължи да ръководи държавата, тъй като и този път няма да се стигне до редовен кабинет. Това прогнозира престижното английско издание “Ройтерс”, писа Dnevnik.bg.

Според колегите от чужбина Кирил Петков и Асен Василев няма да съумеят да изгладят политическите си противоречия със социалистите и това ще коства бъдещо правителство за България.

Изданието обаче отбелязва, че трети пореден провал за съставяне на кабинет ще дестабилизира сериозно България и това може да коства членството й в еврозоната, чийто старт е заплануван за 2024 г.

“Няма как държава без постоянно правителство да бъде пълноправен член на еврозоната. Ако не бъде съставен скоро редовен кабинет, който да си изкара мандата докрай, датата за приемането на еврото може да се отдалечи”, пишат зад граница.

kiril-petkov_600x370-1
Кирил Петков с нищожен шанс за правителство

Припомняме, че Кирил Петков е новият шампион на парламентарните избори, които се проведоха вчера. Той нокаутира Бойко Борисов с повече от 5% разлика.

Проблемът пред Петков и Василев обаче е, че трудно ще съберат 121 депутати, каквато и коалиция да опитат.

От партията на Слави Трифонов многократно се обявиха против “Продължаваме промяната” и бяха сред първите, които нападнаха Кирил Петков за двойното гражданство.

“Възраждане”, която е последната политическа сила в парламента, също не би подкрепила ПП. Лидерът на партията Костадин Костадинов вече обяви, че няма да подкрепи правителство, което не маха мерките срещу Ковид-19.

С ДПС и ГЕРБ Кирил Петков категорично не иска да работи.

Остават само БСП и “Демократична България”, но дори и те да бъде убедени за коалиция, процентите за правителство пак не стигат.

Затова най-вероятно е за трети път да се наложи Румен Радев да прави служебно правителство. Това обаче не се гледа с добри очи на запад и може сериозно да навреди за влизането на България в еврозоната.

Още за Кирил Петков четете надолу!

Съд срещу Мариана Христова

Лидерът на “Продължаваме промяната” и бивш министър на икономиката Кирил Петков е буквално бесен от появилата се наскоро информация, че е подписал договор с голяма американска компания да й продаде личните данни, събрани чрез зелените сертификати у нас.

kiril-petkov_490x490
Фалшива новина в ефир вбеси Кирил Петков

Самият Петков изригна във Фейсбук, че това е долна лъжа и се зарече да съди нейния автор, който се казва Мариана Христова – юристконсулт и правозашитник. Тя съобщи в ефир, че до нея е достигнала такава информация.

Кирил Петков обаче опроверга всичко това и е решен да накаже жестоко Христова. Оттук нататък той няма да прави никакви компромиси с фалшивите новини, които уронват престижа му и го злепоставят целенасочено преди изборите.

Вижте видеото, което вбеси Петков!

Край с кражбите на Борисов

Лидерът на новата фурия в политиката “Продължаваме промяната” Кирил Петков бръкна в здравето на Бойко Борисов и неговия екип с това, което заяви, че му е приоритет, ако вземе властта след 14 ноември.

Завършилият “Харвард” икономист разкри публично, че неговата партия ще спре бруталното крадене на пари по обществени поръчки, които отиват в нечий джоб без конкурс. От неговите думи се разбира, че от години европейските средства се усвояват от няколко фирми, които винаги са едни и същи, а след тяхната работа остава единствено липса на качество и нищо друго.

Кирил Петков разкри, че годишно се крадат между 2 и 3 млрд. лв. по този начин, писа Bgizbori.org. Пари, които могат да отиват в държавата и с тях да се помага финансово на изключително бедния в сравнение с останалата част на ЕС народ.

kiril-boiko_600x380
Кирил Петков съсипва Бойко Борисов

По този начин става ясно, че Бойко Борисов в продължение на 12 години е действал задкулисно и заедно със свои близки фирми е ограбвал българския народ. Това ще спре, ако “Продължаваме промяната” оглави изпълнителната власт, което изглежда твърде вероятно.

Още за Кирил Петков ще научите от статиите ни по-надолу!

Кирил Петков намалява двойно цената на тока

“Продължаваме промяната” ще спаси българските граждани от огромните сметки за ток!

Една от основните критики към работата на служебното правителство е напът да рухне. Цените на тока в цяла България ще намалеят драстично до 2 месеца. Това ще се случи благодарение на Кирил Петков и Асен Василев, които създадоха “Продължаваме промяната”.

Двамата още преди два месеца и половина лично са се заели с въпроса за скъпата електроенергия, заради която много от хората заплашват, че няма да гласуват за тях. Оказва се, че проблемът е от технически характер, писа Dnesbg.com.

kiril-petkov3_600x380
Кирил Петков се е погрижил и за проблема с тока

По техен сигнал от ДАНС са влезли в Националната електрическа компания. Оказало се, че три от четирите турбини не работят, тъй като са разглобени, надолу турбините също били разглобени. Тоест един гигават от цялата енергийна система изобщо не функционира. Това е и причината за високите сметки за ток през това лято.

Всичко това стана ясно от изявлението на Асен Василев пред медиите. Той е категоричен, че с Кирил Петков и техният екип са взели необходимите мерки още тогава, в момента турбините се строят и до 2 месеца ще бъдат готови. Това означава, че можем да очакваме сериозно намаление в цената на тока около Нова година, което ще бъде равносилно на подвиг, предвид задаващата се сериозна икономическа криза в цял свят.

Не е ясно как така турбините са били разглобени, но прилича на саботаж. Привържениците на конспиративните теории вече подозират, че това е номер на предишната власт, за да злепостави правителството, сформирано от Румен Радев.

За още сходни теми четете по-надолу!

Кирил Петков: Няма да позволя на Борисов да открадне и 1 лв. още!

Кирил Петков напълно заличава Бойко Борисов от политическата карта на България!

Лидерът на “Продължаваме промяната” Кирил Петков се зарече, че ще ликвидира напълно корупцията в България. За целта той ще ликвидира всички познати похвати на работа с чужди инвеститори, които Бойко Борисов е използвал през последните 12 години.

Ако Петков спечели изборите, всяка община ще получи сертификат за “чисти от корупция”, пише Mediapool.bg. По този начин документално ще е отбелязано, че чуждите инвестиции ще стигат по предназначение, а не както беше по времето на Борисов и милионите от еврофондовете, които потънаха в небитието.

kiril-petkov_600x400-2
Кирил Петков спира кранчето на Борисов

“Ще спрем изцяло корупцията. Няма да я ограничим или намалим, а направо ще я ликвидираме. Няма да позволя да се открадне и 1 лв. още от тази държава. Забравете за управлението на ГЕРБ, сега нещата ще са различни”, заканва се Петков.

Той изразява съжаление, че от години брандът “България” и брандът “корупция” в чужбина изглеждат като едно и също нещо. Най-голямата му цел е да промени това, като спре кражбите на всички нива.

Кирил Петков е убеден, че именно корупцията прави живота на българина така труден. Ако тя изчезне, ще има пари и за заплати, и за пенсии, и за помощи във всички сфери, както и за справяне с коронакризата.

Още по темата можете да прочетете по-надолу!

Кирил Петков изригна: По-високи пенсии веднага, не ви е срам!

Кирил Петков не може да се примири с ниските доходи на българските пенсионери!

Министърът на икономиката Кирил Петков е главното действащо лице по отношение на вдигането на пенсиите у нас. Той настоява за незабавна актуализация на бюджета, с което възрастните хора у нас да бъдат спасени от мизерията, писа Марица.

“Вие знаете ли, че 42% от нашите пенсионери живеят под прага на бедността. Тези хора са дали младините си, за да ни отгледат и възпитат, това ли заслужават? Толкова години ги оставихте тези хора да мизерстват, не ви е срам!” – изригна Кирил Петков, който е видимо подразнен от факта, че в България възрастните хора се налага да си търсят работа, защото не могат да живеят само с една пенсия. В резултат на това е и ниската възрастова граница на смъртност у нас, която е едва 71 г.

kiril-petkov_600x380
Кирил Петков е бесен от ниските пенсии

Кирил Петков предвижда почти двойно увеличение на пенсиите. Минималната трябва да стане 500 лв. Според него това също е крайно недостатъчно, но е само база за стъпване към нови увеличения през следващите години.

Петков е живял доста време в Канада и е потресен от разликата в отношението към пенсионерите. Там тези хора биват уважавани и почитани, а тук се отнасят с тях като с някаква тежест за обществото, при положение че години наред държавата е удържала пари от заплатата им.

kiro_400x400

Още за Кирил Петков можете да научите по-надолу!

Кирил Петков с невероятен подвиг, който ще спаси София!

Кирил Петков направи нещо велико за столицата на България!

Минмистърът на икономиката Кирил Петков се зае със задачата да спаси София  от лапите на наглите и безскрупулни хора, които живеят в града. Той е единственият министър, който е откликнал на партията “Спаси София”.

Тази партия, ръководена от бившия кандидат за кмет Борис Бонев, е изпратила до всички министерства писмо с искане да се спре бруталната наглост с паркиране по тротоарите на София. Единственият, който е намерил време лично да получи писмото, е Кирил Петков, съобщи самият Бонев във Фейсбук.

“По-добре българин, подал заявление за отказ от канадско гражданство, отколкото “100% българи”, които търсят само келепира”, пише Бонев в мрежата.

kiril-petkov2_600x370
Кирил Петков спасява София

Кирил Петков направо вбеси българската мафия през последните 3 месеца. Той стои зад прекратяването на скандалните кредити на ББР и договорите за “ремонт” на язовирите. Много хора са му бесни и неслучайно се опитват да го очернят с това, че има двойно гражданство, което е забранено за министър в България.

Още за Кирил Петков четете по-надолу!

Кирил Петков поема държавата под благословията на Румен Радев!

Новият премиер на България ще бъде Кирил Петков. Това се случва след огромен обществен натиск, съобщава Lupa.bg.

Българският народ бленува човек като Петков да стане премиер и това е напът да се случи. Големият късмет за него в случая е, че не може да се създаде редовно правителство.

По всяка вероятност ще има нови избори наесен, а през това време служебният кабинет ще продължи своята работа. Румен Радев обаче е решил да смени името на премиера, тъй като Кирил Петков е най-харесваната личност в момента.

kiril-petkov1_600x370
Кирил Петков става премиер

Стефан Янев, макар също одобряван от мнозина, ще отстъпи своя пост на настоящия министър на икономиката Кирил Петков. Президентът ще направи този интересен ход в опит да привлече още по-голяма подкрепа за служебния кабинет.

Докато служебното правителство се ползва с такава голяма подкрепа от хората, няма шанс за редовен кабинет, тъй като летвата е вдигната много високо и към всеки следващ кабинет ще има огромни очаквания. Радев знае отлично това и макар да призовава към съставяне на правителство, тайно се надява всички преговори да се провалят, понеже така той остава главнокомандващият в държавата.

Кирил Петков има много почитатели, като във Фейсбук вече се пълнят групи в негова подкрепа. Мнозина изказаха мнението си, че този човек е на светлинни години пред кандидата на Слави Пламен Николов, по прякор Пацо Шнорхела.

Петков прави впечатление на човек, който е неподвластен на влияние от партиите и именно това вбесява основните политически играчи у нас.

Още за Кирил Петков четете по-надолу!

Кирил Петков: Излизам на улицата да спася България!

Кирил Петков възнамерява да спаси България от статуквото, което в момента се подменя!

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

Министърът на икономиката Кирил Петков няма намерение да търпи сегашното управление, водено от “Има такъв народ” на Слави Трифонов. Той не вижда в него нужния живец да заработи държавата на пълни обороти.

Петков, който все още е част от управлението на България, поне докато не бъде излъчено правителство, обяви, че дори и след мандата му, когато и да изтече той, ще остане близо до политиката и ще следи изкъсо какво се случва в държавата.

Кирил Петков е категоричен, че все още има много работа в “Монтажи”, ВМЗ, ДКК и военно-промишления комплекс, писа Faktor.bg. Затова той ще остане близо до тези процеси и ще си запази правото да дава оценка на случващото се в страната.

“Няма да заминавам в чужбина, оставам в България, за да следя дали новата власт прави всичко както трябва. Ако нещо не ми харесва и виждам, че не се прави добре, излизам на улицата да протестирам, това е най-демократичният начин да изразиш недоволството си”, отсича Петков.

Той не вижда в “Има такъв народ” някаква грандиозна промяна на предходните правителства и партии. По-скоро определя новата власт като подмяна вместо като промяна.

Вече има слухове и предположения, че Кирил Петков ще основе собствена партия и ще се опита на следващите избори да оглави държавата. А избори за парламент може да има съвсем скоро, защото се очертава ИТН отново да се провали при създаване на правителство.

Петков е сред най-одобряваните политици у нас. Над 70% от хората му гласуват доверие и смятат, че той може да спаси България от нищетата и беднотията.

kiril-petkov_600x370
Кирил Петков спасява България

Акциите му допълнително се покачват от близките му отношения с президента Румен Радев, който се ползва с авторитета на национален любимец. Дори се счита, че двамата в комбина ще опитат да управляват България в най-скоро време.

За Михаил Здравков

Прочети още

stefan-yanev_600x400

Стефан Янев: Никой не може да ми казва какво да правя, Русия е наш приятел!

Стефан Янев няма да се подчинява на когото и да било! Военният министър Стефан Янев …

8 Мнения

 1. Пудрат ни отново.Явно експерт като Вас не им трябва.Що не вземете да изкарате една Консерватория? Може да ви харесат,като колега от техната гилдия.България е орисана дa страда.

 2. Найцата

  Няма как,Петков ще трябва да преглътне,защото едва ли ще се намери по-кадърен министър на отбраната като Стефан Янев,защитаващ интересите на България. Изобщо,последният е дялан камък. И като министър председател беше на мястото си,както и сега.

 3. Моите уважения към
  премиера,кого
  то подкрепяме,но ген.Янев не кой да е ! Дъраввата ни
  не бива да бъде проиграна в чужди интереси,които не касаят българите!Пълзящата окупация лишава държавата ни
  от самостоятелно мнение по геостратегически проблеми !

 4. Романова

  Защо трябва да го уволнява всеки има право да изкаже мнение по въпроса Важно е да се вземе правилното решение !Това да не ви е Тиквата която еднолично взимаше тъпи и неправилни решения !

 5. ЯНЕВ Е ПРАВ,НАРОДА Е СЪГЛАСЕН С НЕГО !

 6. Иванка Хаджиева

  Петков да си върви в Америка! Той не защитава интереса на България, за разлика от Янев. Янев говори с гласа на Народа. Такъв пост – министър-председател не се дава на чуждопоклонник!
  Позицията на Янев е, позиция на народа.
  България да излезе от ЕС и НАТО. Ние можем да бъдем независими от тях. Членството ни в тях не донесе нищо добро за страната ни. Затова, трябва бързо да се отървем от тях. Тия, които искат да засилят влиянието на Запада в България, нямат място в управлението на държавата ни. Дори и в държавата ни. Мисията на Петков е, да помогне да раздаде спринцовките, да помогне за намаляването на числеността на населението на България! Той не носи нищо българско в сърцето си. България трябва да отхвърли завинаги чуждото влияние.

 7. Любо Лишев

  КИРЕТО УСМИВКАТА ДА ВНИМАВА С НАПЪНИТЕ СИ КЪМ САЩ И ВАКСИНИТЕ ИМ ЗАЩОТО ЗНЕВИРЯВА НА ГЛАСУВАНОТО МУ ДОВЕРИЕ, КОЕТО Е ВИДНО , ЧЕ ВСЕ ПОВЕЧЕ ХОРА СА РАЗОЧАРОВАНИ ОТ ПЪРВИТЕ МУ ДЕЙСТВИЯ И ИЗКАЗИ!

 8. Канадеца да си хваща самолета и Канада да си взема ФАЛШИВАТА ДИПЛОМА и дим да го няма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *