Видове професионални препарати за борба с дървеници и въздействието им

Ако има вредител, който е истинска напаст, то това със сигурност е дървеницата!

Тези малки нощни насекоми не просто се размножават със скоростта на светлината, но и са изключително трудни за унищожаване!

Ухапванията на креватните дървеници- най-разпространеният вид в България, са малки и много сърбящи. Освен това, появата на едно единствено ухапване е почти невъзможна, тъй като това е начинът, по който те се хранят.

Задачата по унищожаване на дървеници е трудоемко занимание и често е необходима помощ от професионалисти. В тази статия ще разгледаме всичко, което трябва да знаете за тези „прекрасни“ нощни създания и видовете професионални препарати за борба с тях.

Какво представлява дървеницата

Ако никога до сега не сте се сблъсквали с дървеници, нека Ви дадем малко повече информация за тези вредители. Дървеницата е кръвосмучещо насекомо, което е изключително малко, има овална форма и е кафяво или червеникаво на цвят.

Проблемът при дървениците е, че са изключително устойчиви към много от препаратите за борба с насекоми и освен това се размножават толкова бързо, че в рамките на една седмица могат да станат новите собственици на леглото Ви.

При борба с дървеници много често се налага повече от едно пръскане с професионални препарати, за да може да бъдат унищожени напълно. Къде най-често се налага да пръскате за дървеници? Тези малки създания обожават да са близо до „жертвата” си, така че леглото ви, както и всичко покрай него е перфектен избор за тях.

Добрата новина е, че дървениците не пренасят заболявания, за разлика от хлебарките например. Въпреки това те вкарват голямо количество алергени под кожата и техните ухапвания предизвикват неприятни сърбежи.

Унищожаване на дървеници

Тъй като дървениците се привличат от топлината, която човешкото тяло излъчва е погрешно разбирането, че тези вредители могат да се срещат само на непочистени места. Главен проблем при тези насекоми е, че те са активни целогодишно и обичат да „атакуват“ през нощта. Тоест, ще забележите самите ухапвания едва след като сте се събудили от съня си, а дървениците са се скрили обратно в пролуките си.

Унищожаването на дървениците е изключително важно, освен ако не искате цялото семейство да се разхожда ежедневно с пъпки по ръцете, които са повече от неприятни! Процесът на унищожаване на тези вредители започва с изпирането на всички чаршафи, завивки и възглавници на минимум 50 градуса.
Изпирането на висока температура е задължително, тъй като така ще унищожите дървениците, които са останали по завивките. Едва след като приключите с тази стъпка, може да продължите към най-важното нещо в борбата с дървениците – пръскането срещу дървеници с професионални препарати.

Пръскане срещу дървеници

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Обработката с професионален инсектициден препарат е следващата стъпка в борбата с дървениците, която разбира се е и най-важната. Важно е да се напръскат всички повърхности и места, където са открити дървеници.
Обърнете специално внимание на матрака. Частта, върху която спите не трябва да бъде пръскана, но ако броят на дървениците е наистина голям и проблемът е сериозен, се препоръчва обработването на целия матрак, като това означава по-продължителна карантина.

icon-ikon-aykan-01
Айкън е едно от средствата против дървеници.

След около една седмица се препоръчва повторно пръскане. Важно е да отбележим, че изолирането на помещението за няколко часа е задължително след всяко пръскане с професионален препарат за борба с дървеници. Преди отново да влезете в третираното помещение, не забравяйте да проветрите хубаво.
Интервалът между второто и третото пръскане трябва да бъде между 2 седмици и месец, но не и повече. Препаратът не трябва да бъде отмиван, което означава, че ако чистите помещенията се препоръчва използването на прахосмукачка или метла, но не и на мокър парцал.
Колкото по-дълго действа препарата, толкова по-голям е шанса да се справите с проблема ефективно и дълготрайно. Въпреки това, изборът на качествен препарат е изключително важен за унищожаването на тези вредители.

Кои са най ефективните препарати за борба с дървеници

Съществуват много препарати за борба с тези вредители, но най-ефикасните, които имат страхотно въздействие и действат безотказно са:

  • Фиĸам

Това е един от най-силните инсеĸтициди на пазара, който може да се справи с всичко от дървеници и бълхи до хлебарки, сколопендри и мравки.

  • Симетрол Супер ЕВ
Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Този препарат е избор номер едно на редица професионалисти, които имат тежката задача да унищожат дървеници, хлебарки, кърлежи, стоножки и други. Този биоцид е изключително мощен и се предлага под формата на концентрат, който да се разреди с вода.

  • Айĸън

Айкън е едно от най-старите и използвани имена за борба с вредители. Одобрен от МЗ, този препарат е подходящ за унищожаване на дървеници, хлебарки, мравки, комари и др. Произвежда се в Швейцария и има наистина впечатляващо действие.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

Вижте и ТОВА:

Кой препарат против мравки в къщи е ок? Борба с мравките в кухнята и др.

За Ивелина Димитрова

Прочети още

Топ начини за закрепване на найлон за оранжерия.

Как се слага найлон за оранжерия. Кой е най-здравия? Армиран от Практикер

Топ начини за закрепване на найлон за оранжерия. Кой е най-здравият? Армиран найлон от Практикер …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *