В настъпващата криза банкстерите жулят с над 40 на сто по-високи такси вместо да дадат глътка въздух на клиентите

През миналата година печалбата на банките в България е 1 милиард и 675 милиона лева, но очевидно им се вижда малко

Банките към настоящия момент са тъпкани с пари.През последните години печалбата им неизменно растеше. През миналата година печалбата на банките е 1 милиард 675 милиона лева. А все пак България не е чак толкова голям пазар. Това обаче очевидно не им стига и затова повечето банки у нас са си повишили разните такси и таксички, с които жулят клиентите си.

Сегашната рецесия и криза,

в която светът влезе още преди така наречената “пандемия” от коронавирус, е коренно различна от предишната. В предишната фалираха банки – най-вече заради собствената им алчност и надуване на фалшиви балони. Като всеки балон – гръмнаха. Лошото е, че от тази експлозия пострадаха не само банкстерите – фалираха стотици банки, а милиони обикновени хора изгубиха жилищата си и работата си.

Точно тогава се появи тази нова и изключително показателна дума – бангстер, нещо като хибрид между банка и гангстер.

И сега повечето от банките в България, с малки изключения, с в цветущо финансово здраве. Но вместо да облекчат клиентите си, или поне да запазят досегашното ниво на таксите за всевъзможните им услуги, те продължават да им съдират по още един слой кожа. Нищо, че на много от тях им въртят парите и това им носи печалби. Такава е играта по принцип, която са възприели и двете страни, но едната винаги е на колене и прецакана и при най-малкия повод. А когато няма повод – създават си го.

Така всевъзможните им такси

и таксички за най-често ползваните от хората операции са поскъпнали с над 40 на сто по данни на фондация “Граждани срещу бюрокрацията”. При това предната 2019 г. година също увеличиха таксите си. А в същото време мине не мине време, банкстерското лоби се опитва да прокарва чрез закон тавани са плащанията в брой. Уж за да се изсветли икономиката. А тя сивата икономика у нас все продължава да е 20-30 на сто. Но почтените хора щат не щат, задължително трябва да минават през банка при по-сериозни покупки. Няма лошо, но всъщност целта е да се приберат повече пари от хората за услугата. И това на фона на кризата и

обедняването на хората.

Покупките им на обикновени стоки като облекло и обувки например са се свили с над 70 на сто през последните месеци. А икономическата криза още не ни е ударила с пълната си мощ. Мафиотското правителство остави българските граждани без никаква помощ по време на извънредното положение.

Разбира се, таксите са различни при различните банки, но те дерат за всичко – за теглене от банкомат, за това че теглиш пари от собствената си сметка и т.н.

Очевидно целта е и да се поощрява онлайн банкирането, но как ще накарат една бабичка, която не знае откъде влиза тока в лаптопа, да си води сметките онлайн?

В тази държава наистина има нещо фундаментално е сбъркано. Всичко сякаш е направено да мачка човека.

 

 

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:
Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

 

Най-добрите цени за реклама са в "Паралел 42", достигнете до 20 000 читатели на ден ТУК =====>

За el_em

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *