Как да открием най-високи коефициенти за спортни залози?

Всеки фен на спортните залози първо проучва коефициентите и чак след това избира да се довери на даден онлайн букмейкър.

Проучванията обаче могат да отнемат много време, с което играчите понякога не разполагат. Букмейкърите с лиценз в България изкушават своите клиенти с високи ставки за определени събития. Подобни предложения ще намерите на Bet365 спортни залози, където топ коефициентите са гарантирани. Като цяло коефициентите се променят за едно и също спортно събитие, в зависимост дали ще залозите преди неговото начало, или на живо, след като е започнало. Но какво представляват коефициентите и къде да откриете най-високите ставки за спортни залози, ще научите в следващите редове.

Коефициентите представляват шанса за успех при определен онлайн залог. Обикновено букмейкърите предлагат различни ставки за едно и също събитие. Имайте предвид, че заради голямата конкуренция в бранша, разликите не са големи. Чрез коефициента се изчислява сумата, която букмейкърът ще плати на играча за печелившия залог. Най-високата ставка обаче означава и най-ниска вероятност да постигнете успешен залог. Коефициентите се разделят и на няколко основни вида.

1. Десетични коефициенти

Това са най-популярните коефициенти. Те са известни още, като европейски коефициенти. При тях възможната печалба е лесна за изчисление. Според формулата, трябва да умножите Вашия залог по коефициента и резултатът ще Ви даде крайната сума, която може да спечелите. Ако заложите 10 лева на спортно събитие с десетичен коефициент 1.50, възможната печалба ще е 15 лева. При успех, Вашата печалба от този залог ще е 5 лева, тъй като сте заложили лични средства – 10 лева.

2. Дробни коефициенти

Дробните коефициенти са известни още, като британски коефициенти. Те отразяват нетната сума, която ще спечелите, свързана със залога, който сте направили. Например, коефициент от 2/1 (две към едно) предполага, че залагащият ще спечели 20 лева, при залог от 10 лева. Аналогично, ако коефициентът е 1/2 (едно към две), играчът ще спечели 10 лева, при залог от 20 лева.

3. Американски коефициенти

Тези коефициенти са най-популярни сред американските букмейкъри, но се срещат и при повечето онлайн хазартни оператори. Те се делят на отрицателни и положителни, а числата при тях винаги са по-големи от 100. Какво имаме предвид, ще Ви обясним в следващите примери. Ако коефициентът е -200, това означава че трябва да заложите 200 лева, за да спечелите 100 лева. Ако пък коефициентът е положителен +300, при залог от 100 лева, ще прибавите към сметката Ви 300 лева.

Спортни залози image001

Съществуват още няколко типа коефициенти – Хонгконг, Индонезийски и Малайски, но те не са толкова разпространени у нас. Това са различни видове ставки, подобни на десетичните, дробните и американските, но са показани по различен начин.

Освен сравняването на коефициентите в различни сайтове, играчите могат да използват и други техники, за да открият най-добрите коефициенти. Важно е да проучат още какъв маржин прибира букмейкърът. Маржинът е процентът, който показва предлага ли хазартният оператор високи ставки или не.

Коефициентите ще са по-високи, ако процентът на маржина е по-нисък. Някои от букмейкърите предлагат и спортни събития с 0% маржин в коефициента за краен резултат. Често тези срещи са обозначени със специална иконка. По този начин играчите могат да се възползват от възможно най-добрите коефициенти за дадено събитие, но трябва да следят ситуацията. Букмейкърите използват и специални бонуси за увеличаване на коефициентите, но това става само за избрани спортни събития и за такива на живо. Наградите са различни – пари, безплатен залог или залог застраховка. Често, високите ставки за подбрани събития са придружени с редица условия, които трябва да изпълните и преди да заложите е добре да се запознаете с тях.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:
“Фигурин

Колкото и проучвания да правят играчите, няма как да са сигурни по какъв начин ще се развие спортното събитие. Вариантите са два – или да загубят, или да спечелят. Но ако се стигне до успех, важно ще е залогът да е бил с по-висока ставка. Това е шансът за по-голяма печалба. Потребителите обикновено имат регистрация в повече от един сайт за залози. Това също е начин те да сравнят коефициентите за събитието, на което искат да направят прогноза и да играят най-високите коефициенти.

За Елена Иванова

Прочети още

Все повече играчи правят своите залози от мобилни устройства.

Топ 5 предимства на мобилните апликации за залози

Все повече играчи правят своите залози от мобилни устройства. Това се забелязва от букмейкърите Betano, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *